Hoppa till innehåll


Foto

Har provat i 12 veckor nu ger jag upp!

Går ej ner i vikt

 • Vänligen logga in för att kunna svara
31 svar till detta ämne

#21 Vittvrak

Vittvrak

  Stammis

 • 282 inlägg
 • 279 gilla

Postad 15 maj 2013 - 20:59

Ge upp! Ett snabbt genombrott för LCHF skulle innebära att bla priset på smör skjuter i höjden, vore sorgligt om man skulle behöva knapra makaroner igen bara för att man inte har råd med annat. Tänk ett globalt genombrott för LCHF, burr.

...........äh, det är din turdag du ska få ett råd till: läs på mer om hälsofördelarna! Om du inte får bättre tålamod av det så; ge upp!

...........äh, du ska få ett råd till: börja med hård styrketräning som nån annan här i tråden då lär du forma om kroppen men glöm inte att slänga vågen. Det kan ta tid, men efter ett halvår märker jag skillnad. Fast kanske inte i den ordning man skulle önska, mest i ansikte vader och underarmar, magen dröjer sig kvar. Jag vill inte vara tokstrikt och äter mejerier och så mycket o ofta jag har lust.

#22 Jeanette H-H

Jeanette H-H

  Stammis

 • 526 inlägg
 • 602 gilla
 • LocationFinland

Postad 15 maj 2013 - 21:41

Du äter som jag gör när jag har frossperioder, eller ammar. Frossperiod betyder att jag äter mellanmål på mjölkprodukter, lite mörk choklad då och då och sällan hinner bli hungrig. Och då går jag inte ner i vikt.
Har en sexåring, en treåring och en ammad baby född 01/13. Är mycket intresserad av barnens mat. LCHF är en livsstil jag vill fortsätta med hela livet.

Böcker jag läst: Matrevolutionen, Ett sötare blod, Fett och kolesterol är hälsosamt, Stoppa alzheimer nu, Diabetes inte, Diabetes nej tack, Fettskrämd, Skaldemans bok, Forskningsfusket, Annika D's bok och diverse LCHF-kokböcker (Anna Hallén, Wikholms mfl med förord.).

#23 Susanne

Susanne

  Stammis

 • 251 inlägg
 • 456 gilla
 • LocationSkåneland

Postad 15 maj 2013 - 21:54

Jag äter också bara två ggr men då ser jag till att få i mig tillräckligt med energi/kalorier - det som min kropp behöver.

Om man t ex vill ha i sig ca 1800 kalorier (bara ett exempel!) så spelar det ju ingen roll om jag fördelar det på 5 ggr eller på två ggr - slutsumman är den samma.

 


 • noacastle gillar detta

weight.png


#24 Leopold Roos

Leopold Roos

  Livsnjutare

 • Moderator
 • 1 561 inlägg
 • 979 gilla
 • LocationNyköping

Postad 15 maj 2013 - 22:27

Säger som de andra, stor portion, sen ät inte på 8h iallafall. Ja man börjar känna sug efter 2-4h, men sen kommer man in i andra andningen och suget försvinner. Den riktiga hungern kommer långt senare.

45min gång per dag är tyvärr inte mycket i viktnedgång (men helt klart nyttig i övrigt).
Spinning, joggning och liknande är mycket effektivare, dels tar det mindre tid, och dels efterbränner du fett länge efter.#25 dufva

dufva

  Stammis

 • 881 inlägg
 • 1903 gilla

Postad 15 maj 2013 - 23:07

Behov av mellanmål på Lchf tyder på att du nog inte äter så du håller dig tillräckligt mätt

Antingen äter du för lite fett eller för lite mat öht

 

Mejeriprodukterna är nog det som mest ställer till det för dig

Dom både driver din hunger och frigör insulin i kroppen

 

När du gör rätt ska du alltså ha behov av färre måltider och inte fler

Kom ihåg att kosten du äter är väldigt energi och näringstät

 

Tex så äter jag själv ofta bara en gång per dygn och känner mig alltid mätt :)

 

 

Problemet kan alltså vara att du inte är van att känna efter hur det verkligen står till med din hunger och mättnad

och att du helt enkelt äter för många gånger om dan för tillfället


 • Emma, Tiny Tom och Labolina gillar detta

#26 Jeanette H-H

Jeanette H-H

  Stammis

 • 526 inlägg
 • 602 gilla
 • LocationFinland

Postad 16 maj 2013 - 06:36

Jag rekomenderar att börja med tre mål om dagen. Det ska inte vara så svårt. Sen när du är ok med det kan du prova minska till två om du behöver. Jag går nog ner på tre mål om dagen.
Har en sexåring, en treåring och en ammad baby född 01/13. Är mycket intresserad av barnens mat. LCHF är en livsstil jag vill fortsätta med hela livet.

Böcker jag läst: Matrevolutionen, Ett sötare blod, Fett och kolesterol är hälsosamt, Stoppa alzheimer nu, Diabetes inte, Diabetes nej tack, Fettskrämd, Skaldemans bok, Forskningsfusket, Annika D's bok och diverse LCHF-kokböcker (Anna Hallén, Wikholms mfl med förord.).

#27 emmi

emmi

  Stammis

 • 122 inlägg
 • 83 gilla
 • LocationSundbyberg

Postad 16 maj 2013 - 07:02

Mellanmål sitter lätt kvar mentalt att man behöver i början men efterhand kan det ju tas bort. Och då sitter man där och ser alla mellanmålsmänniskor omkring sig och njuter av att vara mätt. :)

#28 Pygmepuff

Pygmepuff

  Stammis

 • 160 inlägg
 • 155 gilla

Postad 16 maj 2013 - 08:37

Skulle nog dra ner på mejerierna så att du kan spara till en skvätt grädde att ha i kaffet. Mellanmål är för barn som växer =) Skulle skippa nötterna oxå och äta endast som godis någon gång ibland. Bästa starten på dagen för mig i början var tre stekta ägg och ett paket bejkon till frukost, sen stod jag mig fint till middagen med endast kaffe och vatten emellan. Dessvärre har jag tröttnat på ägg å bejkon =( Nu svor jag i kyrkan kanske :P
Ät när du är hungrig, inte när klockan säger att det är lunch =)#29 Josef Boberg

Josef Boberg
 • 41 inlägg
 • LocationLAHOLM

Postad 16 maj 2013 - 21:33

Att bryta en mångårad ovana att äta normalkost i övermått på tolv veckor – är nog ej alls så lätt = ej alla klarar det.

 

Detta därför att normalkosten fungerar helt enkelt som en sockerdrog – och det tar sin tid att ”knäcka” den.

 

Lite om hur normalkosten påverkar blodsockernivåerna här.

 

Så i Ditt ställe så skulle jag låta det ta sin tid = betydligt flera veckor än tolv.


 • Zepp gillar detta

#30 Josef Boberg

Josef Boberg
 • 41 inlägg
 • LocationLAHOLM

Postad 19 maj 2013 - 13:23

Hej

Jag ger upp om jag inte får hjälp! Har provat i 12 veckor och efter 4 veckor hände ej något.

Ringde min släkting som går på LCHF och då fick jag reda på att jag skulle öka på fettet. Gjorde det och fortfarande 

stilla på vågen och ökat dessutom 3 cm i midjemåttet.

Jag äter följande:

Frukost: 2 ägg med en klicksmör samt en skvätt grädde till frukost, en kopp kaffe med fet mjölk laktosfri. ibland cocos fett i typ en tesked.

Lunch: Kyckling i gräddsås med wokgrönsaker eller en sallad. Ibland fisk, eller kött varvat. Beror på vad jag har hemma. 

Mellanmål: Yogurt grekiskt eller Turkisk med några nötter på samt kardemumma och kanel på.

Middag: Kött med gräddsås, coleslow mixad sallad. Kaffe med fet möjlk laktosfri.

Kvällsmål: Grekisk eller Turkisk yogurt i en liten skål.

 

Ibland har jag tagit under dessa 12 veckor en bit mörk choklad, max 6 glas vin på dessa veckor totalt, bär med grädde 3 ggr. 

 

Jag mår bättre men får ångest när midjemåttet ökar. Har mindre gaser så det är ju positivt.

Men jag är 163,5 cm lång väger 69 kg.

Har inte gått ner något utan står still HJÄLP + ökat i midjemåttet.

vad gör jag för fel?? ÖKA fettet, minska fettet???

Jag ger upp och funderar på att börja återgå till annan kost med mindre fett?? Eller passar denna kosten ej mig eller har jag ätit för mycket fett??

För lite?? Tacksam för svar och jag vet att man ska då sluta med möjlk men jag kan ej dricka kaffe utan mjölk tyvärr...

Har ni några tips eller svar för hur jag ska göra ??

 

Stina – pingsten är ju hänförelsens tidevarv – och därav bjuder jag Dig på det följande;

 

”Numera när jag ser en gravt överviktig person – så tänker jag att där går en till som håller på att SVÄLTA sig själv till döds – i meningen att han/hon lider av AKUT brist på ortomolekylär föda = artegen mat.” – slut citat härifrån.

 

Normalkosten gör ju oss omedvetet till drogare – i meningen att Wi ÄR beroende av kolhydraterna och sockret i den kosten. Men det pratas det ju ”tyst” om – så att säga. Egot vill helst av allt att det skall förbli så – och därför förblir det så.

 

T ex så pratar jag sällan om att jag är vanerökare sedan mer än 50 år tillbaka – men det händer. Det som har hänt med det – sedan jag för drygt tre år sedan började med LCHF-kosten – är att mitt nikotinsug påtagligt har minskat = jag röker numera påtagligt mindre.

 

Apropå Din frukost – så tänkte jag att jag nu skall bjuda Dig på min.

 

Före frukost

Ett stort glas vatten först av allt när jag har kommit ”ur sänghalmen” – som jag pö om pö dricker under ca 5-10 minuter. Men vattnet skall vara spolat ca fem minuter först med ”fullt ös” – därför att stillastående vatten – eller vatten utan luft ovanför ytan – är LikVatten = ”dött” vatten – som jag ser det.

 

Vattenledningar rengöres ju som princip ALDRIG – och hur tror Du att dom ser ut invändigt ? Hur tror Du mjölk skulle se ut – om det kom förorenad mjölk ur kranen istället för vatten ? Skulle den vara vit ?

 

Det viktigaste av ALLT för wår överlevnad är luft = andningen. Det näst viktigaste är vatten. Utan luft kan Wi ej leva särskilt många minuter – och utan vatten ej särskilt många dagar. Utan mat kan Wi leva väääldigt länge. Jag har en nära bekant som levde på luft och vätska i ca sju år – och vet då att hans intag av vätska var ej alls energidrycker, juicer osv – utan enbart vatten, te utan sötningsmedel, kolhydrater osv.

 

I o f s så löneslaveriarbetade han ej – och hade därför gott om tid för att vila mycket på sängen – och det gjorde han också under de här sju åren.

 

Anorektiker är ju också ett bevis för att Wi kan fungera tämligen normalt – utan att vräka i oss stora mängder av normalkost. Å andra sidan för ju bulimiarna i bevis – att Wi kan fungera tämligen normalt med på tok för stora mängder av normalkosten också.

 

Ifall Wi tankar diesel i en bensinare – så skulle den ej alls fungera – och den skulle fungera himla dåligt – ifall försökte köra med en större utspädning med diesel i bensinen. Men människans kropp kan bevisligen köras med enbart diesel = normalkost i mag- och tarmsystemet – och även i stora övermängder – och ändå fungera hyggligt bra med det. Men det får ju sina konsekvenser förr eller senare = mer eller mindre plågsamma sjukdomar och en på tok för tidig hädanfärd.

 

Så själv föredrar jag numera att köra min ”bensinare” med bensin = artegen föda = LCHF-kost sedan mer än tre år tillbaka. Det mirakulösa i det är att sjukdomar – som jag med normalkosten under mååånga år har ätit mig till – pö om pö har försvunnit och försvinner – bokstavligt talat.

 

Så visst är wåra kroppar i kött fantastiska på att ”reparera” sig själva – ifall de får artegen föda – eller icon_question.gif?m=1129645325g

 

Apropå att spola tappkranen ca fem minuter med ”fullt ös” varje gång man skall ha ett glas vatten – vatten till matlagning, kaffe, te osv – är ju ej särskilt ”snilligt” om man tänker på vattenmängden man då förbrukar – och kostnaden för det.

 

Men det bekymret kan enkelt kommas förbi – genom att när man har tagit sitt första glas om morgonen med väl spolat vatten – så fortsätter man med att fylla t ex en fem- eller tioliters plastdunk med det nyspolade friska vattnet. Men tänk då på att ej fylla den till brädden – för det skall finnas luft ovanför vattenytan.

 

Sen är det ju bara att ta av dunkvattnet istället för tappkranen. Det finns plastdunkar med tappkran i nederkant – ungefär som på flerliters vinförpackningar. Ett exempel på en sådan 10 l-dunk finns HÄR.

 

Mera om kranvatten som sådant HÄR.

 

Frukost

En stor matsked rysk youghurt (fetthalt 17 %)

 

En stor matsked créme fraiche (fetthalt 34 %)

 

Över det lägger jag en nypa oskalade jordnöttet (fetthalt 68 % – och jag använder fågeljordnötter. De är garanterat utan salt och kemisk preparering. Det är förbjudet att ge vildfåglar sådant. Nötterna gör också att maten blir ordentligt tuggad = saliv tillförs maten). Apropå skal – så om hur en LCHF-are med gott samvete kan äta äpplen HÄR

 

En matsked ekologiska kokosflingor strör jag över det hela (fetthalt 86 %)

 

En rågad matsked ekologiskt kokosfett (fetthalt 100 %)

 

En tesked honung finns med i tallriken också. Detta därför att honungen håller mitt sötsug = socker-drogen i ”schack” – och honung är nog det mest naturliga sötningsmedel som finns – som jag ser det. T ex frukt – som det ju finns mycket kolhydrater och framförallt fruktsocker i – är nog det värsta av allt att ”tugga i sig” – för det trimmar sötsuget direkt icon_exclaim.gif?m=1129645325g

 

Jag var som normalkostare en riktig ”godisgris” (video ca 7 min) – i form av att jag med vällust åt mängder med kakor och bullar, rostat bröd till kaffet med marmelad på, chokladkakor osv – och allmänt sett gillade söt mat. Det kopiösa sötsuget existerar ej alls idag – och det mår jag MYCKET bättre av + att det ÄR ett ca 20 % billigare kosthåll.

 

Ovanpå alltihopa blir det en rågad liten tesked mellanrostat Nescafé Lyx i en halv mugg med hett vatten. En liten skvätt vispgrädde i det som ”lök på laxen”. Gissa om jag ”står mig” gott och länge på denna smarriga frukost icon_question.gif?m=1129645325g

 

Normalkostare säger att frukosten är det viktigaste målet – och det tror jag att det ligger en hel del i. Dock… – jag tror att det är minst lika viktigt för dom som äter LCHF-kost.

 

 

Ha det BÄTTRE och BÄTTRE icon_exclaim.gif?m=1129645325g

önskar Josef

 

PS. Livet i kött är som en öppen bokmen mååånga ”läser” bara en sida.#31 lillolla78

lillolla78
 • 27 inlägg

Postad 20 maj 2013 - 08:45

Hade oxå väldigt svårt från början att minska i vikt! 

Men nu äter jag tre gånger om dagen!

Men jag har så sjukt svårt för ägg på morgonen, blir illa mående!

Så jag kör 1,5 dl grekisk yougurt (lidl) minst kolhydrater per hundra gram 3/100

en liten skvätt grädde, några pistage nötter, kokosflarn typ 5-6 av varje vanilj och lakris pulver, äter frukost kl 04,30 på morgonen men står mig utan problem till 11-12

då jag äter lunch, sedan blir det middag vid 16-17 tiden(dock inte lika mycket som lunchen eftersom jag inte är hungrig, men äter för att jag blir det annars!

Blir jag sugen på något på kvällen så dricker jag en kopp smakfullt te, gärna lakris/viol eller polkagris ;-D

Lycka till#32 italjano

italjano
 • 44 inlägg

Postad 21 maj 2013 - 19:33

Håller med alla som innan skrivit att det är för myckt mejeri. Jag är 186cm å väger 106 kilo (120 för 2,5mån sen) :)

Jag äter 2-3 ggr/dag, kan se ut såhär:

 

Frukost: 1-2 kokta ägg med nån tesked äkta majonäs/ägg sen ett halft paket bacon. Ett stort glas mineralvatten som ja kastar i en brus tablett multivitamin i.

 

Lunch: 1 kycklingfile el fisk el nå kött ca 150-200 gr, beasås å nått grönt krafs :)

 

Kvällsmat: kan ibland vara lite brie å salami med nån gurkbit eller samma som lunchen med coleslaw

 

Snacks under dagen: Brie ost, macadamiannötter (hittat ett märke som är 100% naturliga med lite salt och 2,1 kolh/100gr) ev nån ruta med 90% choklad å en hel del mineralvatten under dagen.

 

På detta rasa ja 4 kilo första 5 dagarna sen har det sakta gått neråt, nån gång kan de stanna av i ett par veckor men nu rasar det på igen.

 

Lycka till!

 

//A


 • Josef Boberg och Syster gillar detta
0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar