Jump to content

AGF

  • entries
    25
  • comments
    12
  • views
    2,819

Föreningsmiddag


AGF

795 views

Jaha, så var det då dags för den där föreningsmiddagen som jag nämnde tidigare. Ingen svarade på min fråga om cateringfirman kunde åstadkomma något åt mig att äta. Jag surnade till sist till och en kille som är kock fixade mat som jag kunde äta, utanför det övriga. Otroligt bussigt. Däremot var han inte med på att det skulle vara efterrätt. Vegansk marängsviss. Där satt jag, utan efterrätt (när det är så enkelt att göra lite bär i vispgrädde, eller servera en bit brie-ost ...). Kände mig lite nöjd över att flera tyckte att efterrätten var rätt äcklig. Men hur sjutton får man ordning på vad som serveras igen, så att det utgår från blandkost? Lite bedrövad känner jag mig nog.

1 Comment


Recommended Comments

Kunskapen, medvetenheten, om mat måste ju öka. Hur nu det ska gå till. Jag tjatar tjatar tjatar.

1) I en förening, där man ofta handlar margarin för att bre mackor (Flora med Smör var det senaste; Flora osynligt och Smör extremtydligt). Det där är inte smör! Man får inte kalla det smör! Sånt äter jag inte! (sedan har man iofs problemet med väldigt laktosintoleranta...). Och det är ingen annan som bryr sig öht.

2) Fester med mat. Vara tydlig med vad jag kan äta. Jag har ju varit med om "jag vet, jag äter också lchf. Hur mycket bröd brukar du äta?" (smörgåstårta serveras). Jag har varit med om specialkost, där den totalt fettfria normalportionen byttes så att jag fick kokt potatis I st f potatisgratäng. Jag har varit med om "vad kan du äta? Äter du grönsaker? Äter du fisk? Om jag gör pastasalladen fast utan pasta?" (och resultatet blev att jag fick dubbelt så mycket mat som alla andra)

Folk vet inte vad som är nyttigt och inte. Folk förstår inte den här märkliga dieten (inget bröd? Inget socker?? Men vad äter du???). Och detta gäller också människor som arbetat med mat hela livet. Jag förstår det inte. Att man inte gör kopplingen mat-mående?  För nog känner jag manga manga som skulle må väldigt mycket battre om de åt som jag. Sedan finns det ju de som mår alldeles utmärkt också.

Link to comment

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...