Tack, men nej tack
4/1 forts.
Det blev lite snacks i går kväll: marinerade vitlöksklyftor, några bitar julost, några valnötter och några skivor sån där fin hemgjord julmarknadskorv. Dryck: te med kokosfett i. Är inte hundra på att jag tål det där med att ha kokosfett i teet. andra gången jag har känt mig lite rörig i magen efter sådant, men det kan också vara en vanesak att lära kroppen ta hand om det. Ska prova igen om några dagar.
5/1
Nu ringer jag återbud till tiden på onkologen på måndag. Det känns meningslöst att gå dit när jag ändå har bestämt mig. Istället ska jag ringa min ursprungliga hudläkare och be om en tid för halvårskontroll. (Det är ju inget halvår sedan, eftersom läkaren på operation kände igenom området i november, men det är ett halvår sedan jag var på halvårskontroll, så att säga.)
Kosten i dag blir ren bas. Tog långsovmorgon efter en sen kväll i går och intog första måltiden, bacon och ägg, strax efter tolv. _Om_ jag blir hungrig en gång till i dag blir det antingen något med fisk eller kanske rostbiff med spenatröra. Spenatröran är ursprungligen en pastasås som jag har låtit bli ett tillbehör till kött eller fisk istället. Den går säkert utmärkt att även äta med någon pastaersättning, som zuccini eller aubergine.
Recept på spenatröra
Lägg ett paket (storleken kvittar, men jag räknar 500g till en påse färdigriven ost) frusen spenat i en kastrull och tina långsamt under omrörning.
Krydda spenaten med pressad vitlök, salt, peppar och gärna krossad rosépeppar.
Om du har osötat buljong kan du ha i en tärning.
Låt smeten koka upp.
Ta den av plattan och rör i en påse färdigriven Västerbottenost, eller motsvarande av annan smakrik ost. (Även färskost funkar, om man gillar sån, det gör inte jag.)
Servera
Det är viktigt att såsen inte kokar när du väl har i osten, för då blir det bara en trådig massa som är rätt trist, även om den fortfarande smakar helt okej.
-
1
0 Comments
Recommended Comments
There are no comments to display.
Join the conversation
You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.