All aktivitet

Detta flöde auto-uppdateras     

 1. Senaste timmen
 2. Har ni sett kursannonsen? https://hormoni.se/webbkurs-i-hormonell-balans/
 3. Tack MariaF och Kattuggla. Jag har läst Bitten Jonssons bok "Sockerbomben i din hjärna", men sockerberoende är inte något som jag känner igen mig i, snarare riskbruk. De tillfällen jag blir sötsugen gör jag ibland LCHF-kokosbollar (kokosflingor, smör, kakao och pyttelite honung) eller får helt enkelt vänta ut det. Tuggummin har jag slutat med för det triggar mitt sötsug. Försöker även undvika mat som jag vet med mig att jag lätt äter lite för mycket av. Exempelvis ugnsbakad morot och palsternacka, potatisgratäng, vetebullar, kladdkaka, chokladpudding och tårta. Sedan kan jag också rysa en aning när jag tänker på vissa tillfällen hur jag ätit som barn: citronte med mycket socker i och digestivekex till t ex. Av misstag åt jag en kakbit för ca 2 veckor sedan utan något till, dvs på tom mage. Kanske 2,5 - 3 timmar senare kommer lågt blodsocker och jag får huvudvärk, är gråtfärdig, vet inte vad jag ska ta mig till och vill egentligen bara gå och lägga mig. Det misstaget gör jag inte om och om jag "måste äta" något sockerhaltigt gör jag det i samband med riktig mat. Någon som kan tipsa om var man kan införskaffa en blodsockermätare? Hade varit intressant att kunna se om det finns något samband mellan blodsocker och hur man mår, t ex om man lättare blir irriterad när man har lågt blodsocker elller när blodsockret håller på att gå ner. Jag upplever det också lättare att avstå socker och spannmål när man lär sig om vad det ställer till med i kroppen, både på kort och på lång sikt. Är inte direkt lockad att äta spannmål efter att jag läst klart boken Brödberoende.
 4. Today
 5. Hej och välkommen hit! Du verkar ju att ha en bra plan och bra koll på vad du ska undvika.✨Jag personligen äter inte inlagda grönsaker, jag äter dem hellre färska eller lite wokade.( De enda grönsaker jag äter inlagda är syrade grönsaker, ibland.) De inlagda brukar innehålla socker och jag är känslig för det, men oftast så tar man väl bara lite till maten. 🙂
 6. Välkommen, morgonsol! Vilket underbart alias du valt! ☀️ Du är 20år, du har ganska nyligen passerat pubertetsomställningarna, din kropp har absolut bästa förutsättningarna att förbli frisk, i synnerhet om du ändrar vanorna nu. T o m så jag vågar säga att du kan äta ris eller potatis mellan varven - under förutsättning att du inte får ett ruskigt sockersug av det. För så kan det vara när man är uppvuxen på sockerhaltig föda förstås. Du skriver inget om det så det blir lite mer generellt. Inläggningar är båda bra och gott men ha gärna lite koll på sockerinnehållet. Skulle du vilja ha lite rödbetor till maten och inte är en sockerjunkie så är det helt okej. Är du känslig men gillar inläggningar så satsa på saltlag.
 7. Hej, Idag firar jag att jag följt LCHF i 5 månader och därmed även fört matdagbok över det mesta jag äter. Idag består min kost mest av kött, fågel, grönsaker, mejerier och lök. Ibland äter jag fisk, korv, nötter, avocado och rotfrukter t ex morot. Har svårt för ägg, så används då jag t ex ska laga köttbullar. Mandelmjöl används också sällan, då till panering eller pajdeg. Jag är en tjej på 20 år, ca 175 cm lång och vikten bör ligga under 68 kg, men har inte vägt mig på länge så vet inte. I möjligaste mån har jag försökt undvika kolhydratrik mat men det har hänt att jag ätit bröd, frukt, glass, efterätter, proteinbars, chokladbollar, vetemjöl, socker, lingonsylt, potatis, kladdkaka, pasta, potatischips, muffins, kakor, choklad, godis, te med socker eller honung, nachochips, chokladpudding, smörgåstårta, popcorn, semla, ris, tuggummi, alkoholhaltiga drycker, ostbågar, tårta, wienerbröd, en donut och bullar. Det jag jobbar med är att det i den föregående listan ska förekomma allt mer sällan och då i mindre mängder, för att inte förekomma alls till slut. Några avsteg jag är ok med är 1 äpple, 1 glas vin, mörk choklad, jordgubbar och andra bär. Men detta bör också vara sällan-mat. Hur fördärvad kan jag förvänta mig att min kropp är efter nästan 20 år där man ätit choklad, frukt, glass, potatis, ris, mjölmat (bröd, pasta, pannkakor, våfflor, pizza, hamburgare etc), müsli, flingor, chips, bakverk, socker, efterätter, proteinbar, godis, sylt, te med socker och nudlar? Hur ser ni på inlagda grönsaker t ex röd lök, gurka eller rödbetor? Något som är ok ibland eller som man bör undvika?
 8. Tack, @Vittvrak! Dagens gapskratt! ❤️
 9. Får försöka förtydliga mig då. Jag vill hävda (egentligen hoppas) att för mycket mat inte finns, däremot fel mat. Skulle tro att de flesta har möjlighet till kvalitetsförbättringar i valet av mat. De flesta, särskilt kvinnor, har plats för mer muskler som kan hjälpa till att omsätta denna högre kvalitet. Nä ät utav bara fan och parera med styrketräning. Tänk om alla gjorde som jag vill, va bra det skulle bli. Tror jag ska försöka själv endera dan.
 10. Igår
 11. Lyssna på denna podcast( Mycket avslöjande om kostråden) .: https://lowcarbcardiologist.com/21-nina-teicholz/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=21-nina-teicholz
 12. Det finns en hel del fakta att få från Nutrition Coalition https://www.nutritioncoalition.us
 13. VoF sympatisören Jacob Gudiol ser som sin uppgift att propagera för fruktosens ofarlighet, och i och med det, så blir socker(glukos och fruktos) ofarligt. JG håller på att "uppdaterar gamla artiklar" på "Träningslära Allt om träning, kost och hälsa" I mars i år uppdaterade han en lång artikel om socker. Men fortsätter att propagera för sockerindustrins syn på socker .Det innebär att neka till kunskap, om hur fruktos brytts ner i levern och bildar fett runt de inre organen, som om inte kalori underskott föreligger, skadar både levern och bukspottkörtelns funktion,och orsakar insulinresistens på ett väldigt snabbt sätt, som är en viktig faktor i den snabba ökningen av typ 2 diabetes i Indien och Kina(Även tillgången på processad mat spelar roll). Men att Jacob Gudiols skriverier ser ut som beställningsarbete från sockerindustrin. Det viktiga är att JGs skriverier gynnar sockerindustrins hälsoskadligga verksamhet, och de gör det för att de tjänarpengar på det. JGs motiv är mindre viktiga än effekterna av det han gör.. Han skriver bl.a. : " Bortsett från situationer då det faktiskt behövs, eller i alla fall gör en klar nytta, som inlagda livsmedel, så är socker i bästa fall en massa energi utan någon näring. Och i dagens samhälle så är extra energi utan näring ingenting som de flesta vill ha i sig." (Från : https://traningslara.se/socker-fruktos-och-halsa/ Socker är INTE "extra energi utan näring" JG förnekar all modern forskning om fruktosens roll i socker. Det är inte en liten elefant JG vägrar att se. Så JG är en propagandist inte en kost debattör. Han har i stort misslyckats att få media att tro på honom som kostdebatör, så han inriktar sig mer på att voffare att propagera för "hans" synsätt.,och diverse små media att sprida propagandan , som han sprider. .
 14. Tobias

  Benbuljong

  Jag föredrar kycklingbuljong. tycker der är svårt att få till bra smak på annan buljong. sparar också benen i frysen tills det är dags att använda, ibland hinner de dock bli lite gamla...
 15. Fast tyvärr tycks flera här i forumet kunna mer än många läkare... Och håravfall är jobbigt för alla jag känner i alla fall, män som kvinnor. För män kan det hjälpa att kunna lite om balansen mellan testosteron och dihydrotestosteron för att göra bättre livsstilsval som kan förhala håravfallet.
 16. Hur som helst, vi är amatörer och inga läkare, så vi bidrar lite/mycket med olika iallafall väl kända orsaker till iallafall tillfälligt håravfall! Varvid trauma/graviditet/strikt LCHF/bantning/infektioner, litta sådana grejer kan göra att kroppen i sin självreglering får för sig att det inte är prio att ha ett snyggt hår? Om sådant inträffar, dvs jag har både kvinnliga bekanta och manliga arbetskamrater, (ingen åt LCHF), som vaknat upp och allt deras hår har ramlat av.. låg på kudden! Nu går jag lite vidare, dvs "tillfälligt håravfall" har jag iallafall länkat till och då mest kvinnligt tillfälligt håravfall? Kroniskt håravfall, drabbar främst män, de kan i första skedet tycka detta är jättejobbigt, tills deras fru/arbetskamrater bara accepterar detta.. dvs om man är en äldre man.. iallafall 50! Kvinnligt håravfall är jobbigare.. iallafall om man är under 50. Iallafall när det kommer till kvinnligt kön och hår så blir det extra komplicerat, iomed att det i de flesta kulturer ses som ett friskhetstecken/ett tecken på fertalitetsförmåga/sexigt/snyggt/mode/hög status/ litesådana grejer!
 17. Jordgubbar och kött? Har vi blivit galna? Vänta tills du testar det. Du kommer undra varför du väntade så länge med att äta kött med jordgubbar. Den här rätten är snabblagad och har få ingredienser, perfekt för stressiga vardagskvällar. Receptet → Inlägget Fläskkotlett med balsamicomarinerade jordgubbar dök först upp på Diet Doctor. Visa hela artikeln
 18. Innan jag själv började få klimakterieproblem så sa jag att "aldrig, att jag kommer att ta några hormoner", allt ska vara naturligt. Efter tre år med ruskigt dålig sömn, viktuppgång och svettningar bestämde jag mig för att nu får det vara nog, jag beställde tid hos gynekolog och fick träffa henne 2 dagar efter. Vi funderade hit och dit och bestämde tillsammans och hon skrev ut en tablett med östrogen och gestagen, absolut inte det jag innan besöket hade bestämt att jag ville ha. Vilket var östrogenplåster och Utrogest, vilket enligt uppgift ska vara bioidentiskt, jag vet inte. Nu har jag ätit dessa i snart 3 veckor och jag önskar att jag kunde säga att det är toppen och att jag har ett "nytt liv", jag märker inte någon skillnad alls faktiskt, kanske lite lite bättre sömn. Men, men jag får väl ge det några veckor till. Det känns onödigt att äta något som inte hjälper och som faktiskt inte är helt riskfritt. Annars ska jag försöka få byta till det jag nämnde tidigare.
 19. MariaF

  Benbuljong

  Ibland finns "förrom" i huvudet, det är gott! (En liten fast, rödorange struktur.) Men skalet tror jag att jag sparar till buljongen. I Kina äter man även fiskögon, fenor och annat smått och gott. Nja...
 20. Det lilla nystartade partiet "Folkhemmet Sverige" har väl just det på sin agenda ... bland många andra frågor ... "Läkemedelsindustrins styrning av vården ska brytas och de så kallade alternativa behandlingsmetoderna ska integreras i vården. Livsmedelsverket fråntas rätten att utfärda kostråd, men ska fortsätta att kontrollera livsmedelssäkerheten. Skolmedicinen, vars nuvarande behandlingsmetoder i många stycken bygger på pseudovetenskap, ska baseras på en solid vetenskaplig grund." http://folkhemmetsverige.se
 21. Senaste veckan
 22. Visst kan det vara så. Men personligen tror jag inte att kvinnor tar östrogen i onödan. Det gör kvinnor för att överleva och klara av sin vardag och ha ett drägligt och bra liv. Jag hade då inte klarat av ett liv utan sömn!
 23. iAnna

  Benbuljong

  Nu för tiden äter jag räkorna med skal på. Det gör man i Kina, så det är nog nyttigt tänkte jag. 😎 Dessutom slipper jag skala räkorna, tar bara av huvudet. Mannen och sonen äter även huvudet. 😱
 24. Det borde det vara men eftersom läkare hellre skriver ut SSRI så lönar sig säkert det bättre.
 25. Med all respekt för alla som kämpar med klimakteriebesvär (även jag har fått en slänga av sleven), men är inte även menopausal hormonbehandling (MHT) en kassako för läkemedelsbolagen? 🤔
 26. Hittade en intressant artikel på hypoteros.info rörande stress, även långvarig stress. Tänker att jag vill spara den i denna tråd. http://www.addisongruppen.se/vetamer_pdfer/stressreaktionernas_biologi.pdf
 27. Endast för medlemmar Inlägget Sydamerikansk biffgryta med rotfrukter dök först upp på Diet Doctor. Visa hela artikeln
 28. Tack för dina synpunkter och länken som jag läste.👍
 1. Ladda in mer aktivitet