Gå till innehåll
Sökindexet håller på att bearbetas. Är inte säkert att resultat i aktivitetsflöden är kompletta.

All aktivitet

Detta flöde auto-uppdateras

  1. Igår
  2. Appropå avstånd. Påminner om vininköparen från USA på inköpsresa i Europa. Han träffade på ett utsökt vin som han beställde. Efter ankomsten till USA i tank, buteljerades det och såldes via butik med reklam om dess utsökta smaksensation. Det visade sig dock att uppskattningen uteblev - en flopp alltså. Det uppköpande företaget klagade då hos leverantören, som tydligen inte visste vilken transport vinet utsatts för. När det blev klart att det transporterats per fartyg till USA kom den för leverantören självklara informationen: - vårt vin är ett lokalt vin - det kan bara transport
  3. Iomed att du lämnat öppet för "djälvulens advokat" så tar jag på mig den rollen! Dvs, det där med rött vin och reservatrol är en hyp som ofta ofta länkas ihop med medelhavskost! Bägge är hyper, de funkar bättre när man lever vid medelhavet.. iallafall förr i tiden, vilket jag kommer till så småningom! Iallafall, ju längre bort från Medelhavet man kommer, ju sämre funkar samma diet! Finns indikationer på att gammaldags Nordeoropeisk diet funkar bättre.. i Norden? "Ett hälsosamt urval av nordeuropeisk husmanskost ger ännu bättre hälsa än medelhavsdieten, visar en holländ
  4. Väldigt intressant artikel! Hereditär hemokromatos är en vanlig ärftlig sjukdom i Sverige som kan leda till levercirros om den inte upptäcks eller behandlas i tid. Den upptäcks oftast på grund av förhöjda levervärden eller förhöjd järnmättnad och förhöjt ferritin.
  5. Jag la med en länk till en video om just det? Citronvatten och äppelcidervinäger ska visst vara bra också.
  6. Men nu har allt klarnat för dr Georgina Ede...verkligen skönt... fick henne att gräva i kost och hälsa och arbetar för att hjälpa andra
  7. Lite intressant läsning: https://lakartidningen.se/tema-forhojda-levervarden-1/2012/11/hereditar-hemokromatos-en-vanlig-genetisk-sjukdom/
  8. Det finns inga rätt eller fel. Vissa slutar röka direkt, andra trappar ner först. Samma med kolhydrater. Det är nog utifrån hur man är som person. Har man mycket söt- eller matsug i vanliga fall tror jag att sluta tvärt kan vara hjälpsamt eftersom man ofta har en stark vilja i början som håller emot suget.
  9. Jag vet inte... Det verkar variera beroende på vilken läkare man träffar. Läste på nätet att över 200 så ska man tappas men en annan läkare jag pratade med tidigare menade att allt under 500 var normalt (!)
  10. Krävs en niomilaresa för att göra det, men nån gång ibland kan jag ju försöka få till det... Inte helt hundra i magen nu, "slarvar" lite för mycket med kosten vad gäller den extremt strikta som jag behöver äta annars. Äter lite för mycket mjölkprodukter, till exempel. Inget mögel eller radon vad jag vet. Oväntat lugnt numera med alla anhöriga. Lite "ungdomsfinnar" som hör ihop med magen. Lite stress också i och med att vi bara jobbar hemifrån. Ingen resa att göra, inga externa tider att passa... Allergi, nja, histaminkänslighet klassas det nog som, min överkänslighet. Ja, jag funderar oc
  11. Du kan ju börja med det om du inte redan gör det. Kvarstår de höga värdena så borde du väl kunna få en tappning tätare..? Sanna Ehdin har också leverrensning med i sina böcker (kanske på bloggen också?) om du är intresserad av att prova. Doc Ralf Sundberg har ju beskrivit hur han började intressera sig för metabola syndromet när de fick in fettknöliga levrar för transplantation. I boken Inflammation (som han skrev ihop med Martina Johansson) diskuteras inflammationens verkan på kroppen. Det jag inte får ihop är att du inte verkar äta inflammationsdrivande. Du rör på dig, både kondi
  12. Hur högt värde ska du ha innan de skriver remiss till blodtappnig? Det är väl det som är den vanliga behandlingsformen.
  13. Ah, vad bra! Då funkar länken ibland, i alla fall. Om man nu blir sugen ibland.
  14. Ja de råd jag har fått är att jag ska gå ner i vikt (160 cm lång, stl 36...), börja motionera (springer varje dag utom senaste veckan då jag varit förkyld), vara måttlig med alkohol (drack 2 glas vin förra sommaren)... Längre än så sträcker sig inte sjukvårdens råd. Ge blod är ju okej, men utan "remiss" på det så får ju jag som kvinna inte ge mer än 4 ggr per år om jag minns rätt... Hur anser du att jag ska göra för att detoxa levern?
  15. Börja ge blod för att tömma ferritin. Fettlevern finns det väl en hel del info om vad man kan göra åt? Hjälp levern att detoxa sig.
  16. Jag bjuder gärna våra grannar på LCHF-mat. De i sin tur verkar ha lagt upp ett lager med kakor och bullar.
  17. Nu har jag varit på ny provtagning igen. Samtliga levervärden hade gått ner och var nu inom referens men däremot hade ferritinvärdet stigit ytterligare. Det låg nu på 230 (ref 12-100, förra värdet 175). Även järn, transferrin och transferrinmättnad har stigit men ligger inom referens. Järn: 22 (ref 9-34, förra prov 10), transferrin:64 (ref 47-80, förra prov 55), transferrinmättnad: 0,35 (ref 0,15-0,15, förra prov 0,19). Söker man på nätet så anser vissa att ferritinvärde över 200 kan vara tecken på Hemokomatos, eller fettlever...och fettlever har jag ju fått veta att jag har. Men frågan ä
  18. Senaste veckan
  19. Alla som fortfarande tror på sin läkare, om denna skriver ut statiner, borde läsa någon av Uffe Ravnsskovs böcker. Alternativt läsa något direkt på nätet som t.ex. här: https://silo.tips/download/the-cholesterol-myths-by-uffe-ravnskov-md-phd Uppmaningen gäller även kvinnor, som normalt inte använder statiner (i befintliga studier brukar kvinnor vara undantagna, eftersom de inte anses betjänta av statiner). Att tipset också gäller kvinnor med män, beror på att dessa ofta tror på sin läkare, som uppenbart inte förstår att studier som anger runt en procents mindre risk för hjärtinfarkt
  20. Om jag skulle ta fasta på något som jag kan relatera till som särskilt intresserade mig den där dagen i september 2017, då allt var klart för LCHF-slart: några hundratal studietimmar genomlöpta (även på vegansidan) genomgång av "matnyttig" info på kostdoktorn avlyssning av kloka ord på forumet Werlabstudierna från tidigare normalkosttid klara kompletterade inköp sedan någon vecka tillbaka kampen kunde inledas. I det ögonblocket jag slog näven i bordet för att inleda kostväxlingen, var jag helt klar på att LCHF hade kommit för att stanna i min kropp och
  21. Varför inte testa Kostdoktorns LCHF-utmaning i två veckor: https://www.dietdoctor.com/se/lchf/kom-igang ... så kan du ta det därifrån sen.
  22. Börja med strikt.. dvs främst för att lära dig principerna, nya recept, nya matvanor, nya måltidsrutiner och nya inköpslistor. Dvs sikta på strikt i en vecka, det tar iallafall 3-4 veckor på strikt för kroppen att anpassa sig.. under tiden lär du dig en hel del om mat, näringslära och hur din kropp reagerar på det hela. Är du frisk i övrigt så är det ingen nackdel att chocka kroppen, psyket och hela tänket kring mat och ätande.. det blir litta samma chock som att börja träna. Väldans många mår skit den första veckan, man luktar död råtta ur munnen och det känns som man bär en ri
  23. Nja...alla trådar borde finnas kvar ...dessutom hittade jag en knapp för några månader sen där man kunde stänga av arkiveringen även om systemet varnade för att göra det så jag vet inte om trådarna är arkiverade längre? Man kommer ju till chokladboll-recept om man klickar på länken?
  24. Jag är kanske lite tråkig men 2 kg säger inte så mycket. Vågen visar ju en total vikt. Du drar genast en slutsats att det handlar om 2 kg ren fett och de flesta du pratar med bekräftar detta gärna. I den moderna samhället vill ingen gå upp i vikt och om siffran på vågen rör sig uppåt så måste det vara fett. Är det så säkert? Det behöver inte vara det. Det kan vara vatten, muskelmassa eller benmassa eller mängden mat som är kvar i dina tarmar eller en kombination av alla. Två kilo är inte mycket och vikten kan röra sig upp och ner. En kroppsskanning skulle kunna ge bättre svar på det om du hade
  25. Inledningsvis beskriver hon sin utveckling: I årtionden följde jag en diet med låg fetthalt, lågt kolesterolinnehåll, högt fiberinnehåll och lågt kaloriinnehåll och tränade regelbundet. 2007, när jag kom in i 40-årsåldern, utvecklade jag ett antal förvirrande hälsoproblem inklusive kroniskt trötthetssyndrom, fibromyalgi, migrän och IBS. Efter att ha sett en rad olika Harvard-specialister som beställde en mängd specialiserade tester och inte hittade något fel bestämde jag mig för att experimentera med min diet. Efter ungefär sex månaders försök och fel var jag symptomfri.
  26. Du har ju stängt av och arkiverat gamla trådar, @Peter B! Vet att vi hade en godistråd nånstans men flera gamla trådar var oåtkomliga så jag lade det här. Tyvärr funkar inte den gamla länken till chokladbollarna längre men som tur är är jag gammalmodig och har sparat det på papper.
  27. Det var ju sex år sedan du föreslog det förra receptet... så med det mellanrummet kan det väl vara lite OK med lite godis.
  1. Ladda in mer aktivitet
×
×
  • Skapa nytt...