All aktivitet

Detta flöde auto-uppdateras     

 1. Senaste timmen
 2. Frukt

  Är man sockerberoende ska man undvika frukt helt, risk för tändning och återfall.
 3. Frukt

  Bara du inte går bananas...
 4. Today
 5. Rapsolja och olivolja

  Jag har ingen anung.. men jag misstänker starkt att det är halten Erukasyra och påstötningar från livsmedelsindustrin? Egentligen så inbillar jag att det handlar om som det mesta som får lov att säljas som livsmedel.. dvs inte bevisat giftigt så får det lov att säljas? Därmed inte sagt att det är nyttigt!
 6. Frukt

  Något äpple spelar nog igen roll. Pröva och om du tycker att det fortsätter att fungera lika bra med äpplen så har det ingen betydelse.
 7. Utmattning och funktionsnedsättning

  Vårt barnbarn, en kille på 20 år, nästan två meter lång och smal som en tråd. Han fick diagnosen glutenintolerant och slutade naturligtvis med gluten. Han har Asperger, numera säger vi Asperger light! Det är jättestor skillnad! Absolut ett samband anser vi!
 8. Fett gör dig fet

  Bra tips, och även fasta tömmer glykogendepåerna. Efter träning eller fasta är bra tidpunkter för KH, om man nu vill ha det.
 9. Frukt

  Ett äpple sabbar troligtvis inget. problemet är väl om det startar sockertrollet...
 10. Frukt

  Har gjort mina 2 nybörjarveckor/prova på med Lchf nu! Funkar jättebra! Men längtar förfärligt efter ett äpple och har hela trädgården full! Vad händer om jag äter ett äpple? Sabbar jag 2 veckor då? Pekar vågen uppåt? Vågar ju inte prova! Nån som vet?😊🤓
 11. Rapsolja och olivolja

  Först skriver de att fettsyran saknas. Sen att det bara är en mindre mängd. Om du kollar i pubmed fanns inga studier gjorde på 20 år men trots det är raps säkert. Och nu när det väl kommit ut ett par studier visar de på det motsatta. Förvisso är det endast korrelation mellan erukasyra och plötsligt hjärtstopp men eftersom kontrollerade studier på möss visat samma sak kan man undra hur de har konstaterat att raps är säkert. Rent mekanistiskt blir det, om man räknar med första gradens kinetik även om andra graden är mer realistisk i sammanhanget men med bara en mobil till hands just nu blir det en förenkling, så når man liknade nivåer i människa som hos råttorna även men 2%. Skillnaden är bara att det tar längre (ca 10ggr) tid att bygga in samma mängd i kroppen.
 12. Fett gör dig fet

  Jag behöver inte gå ner något i vikt och håller pga av mitt jaktintresse och träning alltid hög andel protein. Äter på lågkolhydratkost ca 3500 kcal per dag. Så fort det kommer in kolhydrater i någon mängd blir jag dock plufsig och får svackor efter lunch på jobbet. Får dra ner rejält på kcal för att balansera vikten men magrutorna blir ändå inluddade. Enda gången kolisar är OK är direkt efter träning då det går in och fyller upp musklernas tömda glykogendepåer.
 13. Läkare och LCHF

  Läkemedelsbolagen har stort inflyttande på vården. JAG UNDRAR, om det finns någon medicin professor som inte är knuten till något läkemedelsbolag? Läkemedelsbolagen knyter till sig strategiskt placerade läkare. Se: https://www.svd.se/del-1-lakemedelsbolag-betalade-ut-43-miljoner-till-vardpersonal
 14. Läkare och LCHF

  Mnjae.. då skulle läkarutbildningen bli nästan livslång? Läkarutbildningen är på fem och ett halvt år, då kan de bli anställda som AT-läkare/underläkare. Sen så arbetar/utbildar läkare sig ytterligare i fem år för specialistkompetens. Dvs, det viktiga här att förstå är att läkare främst är experter på medicin. Och det är så vi skall använda dem! Läkarutbildningen bekostas av skattemedel, och de avlönas sen oftast utav skattebetalare, så ett krav vi då har som skattebetalare är att de skall i sin gärning använda "vetenskap och beprövad erfarenhet"! Problemet härvidlag är att både vetenskapen och den beprövade erfarenheten spretar mer än vad vi skulle kunna önska. Om man säger som så.. kost och livsstil är inte deras gebit.. det är till stora delar upp till var och en.. i bästa/värsta fall får man en tid hos en dietist, eller psykolog eller psykiatriker.
 15. Min LCHF-resa

  Mnjaeä.. ändra som sagt vad inte för mycket på ett vinnande koncept.. iallafall inte mer än marginellt! För det första så antyder dina blodketoner att du befinner dig i "keto sweet spot", dvs dietinducerad ketos! För det andra så att bränna socker är lixom inga problem du behöver bekymra dig om.. iallafall inte på din nuvarande kost. Och återupptar du din träning så kommer det i sig leda till ökad hunger/post exercise ketosis/ökat kaloriintag! Och då såg jag gärna att proteinintaget ökade upp till iallafall 100 gram per dag i snitt. Dvs om du äter cirka samma blandning av macronutrienter som nu/samma typ av måltider så ökar de främst i volym, per måltid.
 16. Rapsolja och olivolja

  Mm.. nu blandas det friskt här, allergikvot, omega-3/6, Eikosanoider, andel enkelomättade fettsyror, andel giftiga enkelomättade fettsyror! Och rapsolja innehåller/innehöll förr höga halter av det potentiellt giftiga Omega-9/enkelomättade Erukasyra! "Rapsodlare har förädlat växten så att modern raps har en utmärkt fettsyresammansättning med hög andel enkelomättat fett och saknar den giftiga erukasyra som tidigare gjorde raps olämpligt som livsmedel." https://sv.wikipedia.org/wiki/Rapsolja Hur som helst.. Food grade rapsolja får numera bara innehålla upp till 2 pocent Erukasyra i USA och 5 % i EU.. internationellt går det under benämningen Canola oil. Och så länge man inte dricker rapsolja som huvudsaklig energikälla så lär man sällan komma upp i toxiska nivåer. "Erucic acid is a monounsaturated omega-9 fatty acid, denoted 22:1ω9. It has the formula CH3(CH2)7CH=CH(CH2)11COOH. It is prevalent in wallflower seed with a reported content of 20 to 54% in high erucic acid rapeseed oil" "Publication of animal studies with erucic acid through the 1970s led to governments worldwide moving away from oils with high levels of erucic acid" "Food-grade rapeseed oil (also known as canola oil, rapeseed 00 oil, low erucic acid rapeseed oil, LEAR oil, and rapeseed canola-equivalent oil) is regulated to a maximum of 2% erucic acid by weight in the USA[8] and 5% in the EU" https://en.wikipedia.org/wiki/Erucic_acid
 17. Utmattning och funktionsnedsättning

  nilu. Ja jag dricker kaffe dock alldeles för mycket. Har precis lärt mig att dricka kaffet svart. Tidigare var jag tvungen att ha grädde i för att tycka att det är gott. Det fick min mage att krångla samt att grädden triggar mig att äta mer och fel saker. Just nu tillåter jag mig kaffet för det hjälper mig att inte småäta, känsloäta, jag har tråkigtäta m.m. Mitt mål är att sluta helt eller att bara dricka vi sociala tillfällen. Folk har så svår med att man inte äter kaffebröd men tar man åtminstone en kopp kaffe så är det mer okej. Jag känner att kaffet stressar kroppen och det behöver jag inte. Annars påverkar det mig inte så mycket. När det gäller kosten så tycker jag att LCHF/ketogen kost har gett bäst resultat. ADHD medicin hjälper bara mot ADHD problemen inte mot den autistiska sidan. Antidepressiv medicin hjälper inte alls mot funktionsnedsättningarna, men kan vara nödvändig om man är djupt nere. Ger bara viktuppgång. Det du ända du kan göra är att prova dig fram och lära dig hur just du fungerar. Ställ dig hela tiden frågan varför. Varför kan du inte sluta med kaffe? Vad ger det för fördelar med att bli retlig och isolerad. Någon form av vinst får du annars skulle du kunna sluta lätt. Då kan du hitta mekanismerna bakom som gör att du inte lyckas hela vägen. Varje framgång är en seger, varje motgång är en möjlighet att lära sig mer om sig själv.
 18. Min LCHF-resa

  Tack för era informativa inlägg. Min plan framgent är att försöka öka mitt dagliga intag av fett och minska kolhydrater (samt öka totala intaget av kalorier) för att se om jag kan få ytterligare positiva effekter. Såhär har det gått hittills (protein runt 75g/dag) 14/8 BlodK: 0,5 , BlodS: 4,6 17/8 BlodK: 1,1 (155g fett, 32g kolh) 18/8 BlodK: 1,2 (220g fett, 25g kolh) 19/8 BlodK: 0,7 BlodS: 4,2 (dagens datum och har inte ätit färdigt än) Jag hoppas att ovan indikerar på att jag håller på att bränna bort socker och att jag inom någon dag kommer öka i blodketoner...
 19. Utmattning och funktionsnedsättning

  Tack för att du delar med dig. Verkligen intressant att få ta del av din berättelse och erfarenheter. Jag önskar dig så lycka till med fortsättningen.
 20. Min LCHF-resa

  Då kommer här en försök att berätta hur mycket jag ätit... Till lunch igår åt jag ca 200 gram ytterfläskfile och ca 4 dl ( kan inte hitta min våg) hemmagjord coleslaw som är mycket mycket fet. på kvällen var jag inte hemma så blev serverad mat och det var ca 250 gram blandat kött. hemmagjord majonäs , stor bit hemmagjord ost och lök och 1 skiva tomat. Imorse drack jag 2 koppar kaffe med grädde ett stort glas vatten med salt. Mätte BS 6.2 tror att stickorna är för gamla igen... lungt löppass lite drygt 2 timmar , mätte ketoner ca 15 minuter efter 1.3... Lunch blev väldigt frukost inspirerad idag ( brukar inte vara det). 1.5 dl ryskyoughurt. 1.5 dl vispgrädde (40%) 1 dl blandade nötter ( mandel, Hassel och wahlnötter) och 3 stora skedar kokosflingor.
 21. Bra o enkel artikel om protein, av Dr Kresser

  Intressant läsning! Jag har nyligen testat en högprotein-diet i en vecka. Enligt den dieten (Dukan) fick jag inte äta vare sig kolhydrater eller fett. Det fungerade dåligt. Jag saknade fettet till proteinet för att känna mig mätt. Till den grad att jag mot slutet började fuska. Däremot kan jag tänka mig att 35 procent nog skulle passa mig bättre, som både vill gå ned i vikt och har problem med stress. Bara att fortsätta att testa.
 22. Utmattning och funktionsnedsättning

  Svår fråga då jag inte tänkt så långt ännu. Båda teorierna kan nog vara riktiga tillsammans med flera andra teorier. Skulle behövas mycket mer forskning på detta. Jag vet att jag har och fortfarande vill använda kolhydrater för att väcka hjärnan, även om det egentligen inte fungerar så bra. Jag har ätit Concerta (ADHDmedicin) under ett antal år, direkt när jag fick min diagnos. Den hjälpte till en viss del för mig. Problemet var dock bland annat att istället för att pendla kraftigt i upp och ner mående så blev jag slätstruken. Visst gick det lättare att få saker gjorda men jag hade aldrig perioder när allt var lätt och energin var på topp , läs hyperaktiv. Den medicinen var också den bästa bantningsmedcinen man kan få. Har vid två tillfällen har jag varit riktigt smal. När jag ammade min första son som åt hur mycket som helst och när jag åt Concerta. Consertan gör att man inte blir lika hungrig eftersom man får energi från annat håll vilket kanske gör att man producerar mer ketoner och det är därför det fungerar. Min erfarenhet är att ketogen kost ger samma resultat som Concertan dock slipper man många av de biverkningar som den kan ge. Problemet jag kan ha vid för djup ketos är att jag går upp kraftigt i varv och får då svårt att sova. Då får jag öka mängden grönsaker. Håller fortfarande på att lära mig hitta balansen.
 23. Här följer ett översatt gästinlägg av dr Evelyne Bourdua-Roy, allmänläkare som driver en LCHF-mottagning i Kanada: Vår LCHF-mottagning har sedan starten i februari 2017 hållit till i samma lokaler som jag har mitt vanliga arbete i. Tvärtemot vad man skulle kunna tro har syster Sylvie och jag egentligen aldrig gjort något försök att övertyga de andra som arbetar där att läsa vetenskapen bakom kosthållningen, eller att göra ett försök själva eller med sina patienter. För det första, att starta en LCHF-mottagning i min provins är bara det en gigantisk uppgift. Det innebär många timmars volontärarbete, då systemet är helt fokuserat på att behandla sjukdom, aldrig att förebygga. Det finns noll support för förebyggande arbete, det är inte riktigt lika coolt som att skriva ut det nyaste läkemedlet mot höga blodfetter. Jag lägger ner så mycket energi på mitt program att jag inte har mycket kvar att lägga på att övertyga folk. En annan anledning till att jag inte försöker övertyga andra är att jag tror att resultaten talar för sig själv. Och de gör de. En av mina patienter har exempelvis kämpat med fibromyalgi (kronisk smärta och trötthet), depression och viktuppgång i många år. Hon är min kollegas patient. Att se henne bli märkbart friskare är det jag tror övertygade min kollega att göra ett försök. Inte bara för egen del: hennes egen mamma började gå hos mig och hennes syster började med LCHF. Och de mår naturligtvis alldeles utmärkt. Att sprida budskapet om LCHF När andra vårdgivare eller släktingar eller patienter ber mig övertyga dem, gör jag alltså inte det. Jag diskuterar, med glädje. Jag utbildar. Jag kommer med förslag. Jag hänvisar. Jag delar med mig av mina personliga erfarenheter. Men jag tänker inte övertyga någon. När jag får höra av en kollega att en viss dietist har läst på om LCHF och fortfarande förklarar att hjärnan behöver minst 120 gram glukos från kosten varje dag för att fungera ordentligt, eller att en kost baserad på frukt och grönsaker är bra för patienter med typ 2-diabetes, brukar jag inte slösa bort min tid. Jag säger inte: ”Läs på om hur levern kan tillverka glukos av fett, en process känd som gluconeogenesen”. Det är grundläggande fysiologi, du lärde dig det under utbildningen. Åh, min hjärna har fungerat fint på 20-50 gram kolhydrater per dag i över ett år. Hur kan det vara så?” Jag säger inte heller att de ska läsa på om fettlever och fruktos, jag berättar inte heller om länken mellan fettlever och typ 2-diabetes. Jag nämner inte att jag har veganer och vegetarianer på min mottagning som fortfarande är mycket sjuka, trots att de ätit växtbaserad kost en längre tid. Jag biter mig i tungan. Det är inte min grej att övertyga andra. Jag har ett stort engagemang när det gäller att sprida vetskapen och förståelsen om det här gamla sättet att äta till allmänheten. Syster Sylvie och jag håller en gratis föreläsning om LCHF och kroniska sjukdomar varannan månad. Anledningen är att alla förtjänar att få känna till att ett minskat intag av socker (genom att äta LCHF) har potentialen att reversera många sjukdomar, inklusive typ 2-diabetes, fetma och kronisk trötthet. Det kan minska eller ta bort behovet av många läkemedel. Det är välsmakande, mättande och hållbart i längden och det är medicinskt säkert när det utförs på rätt sätt. Alla förtjänar att känna till detta. Jag försöker inte att övertyga andra, men jag diskuterar gärna hur det fungerar och vetenskapen bakom för alla som visar minsta lilla intresse. Faktum är att jag kan vara nära att bli portad från familjetillställningar eftersom jag en gång startade en diskussion om LCHF, makronutrienter, fett och salt och om hur våra kostråd gjort oss sjuka i årtionden. Jag kan vara irriterande ostoppbar! Fråga bara mina ingifta släktingar som är potatisodlare… När jag vet att en person skulle vinna mycket på att övergå till LCHF brukar jag helt enkelt fråga om de inte är trötta på att vara sjuka och ta mediciner. Jag frågar om de vill ha sin hälsa tillbaka. Om de visar något intresse överhuvudtaget, och om de förstår engelska, hänvisar jag till Diet Doctor och till videon Matrevolutionen. Men eftersom de flesta som bor i min provins inte pratar eller förstår engelska ber jag dem att läsa Le Code Obésité (Fetmakoden) av dr Jason Fung och höra av sig till mig om de vill lära sig mer. Ibland ger jag mina patienter en trycksak som berättar vad man ska äta och inte äta. När jag gör den inledande medicinska utvärderingen, inom ramen för mitt LCHF-program, brukar jag fråga mina patienter hur motiverade de är. För mig är bristen på motivation problemet nummer ett när det gäller att övergå till LCHF. Jag tar inte emot patienter som inte är villiga att lägga om sina matvanor, av upenbara skäl. Då och då får jag en patient som tvekar mellan att genomgå en gastric bypass-operation eller ge mitt program en chans. Jag ber dem läsa om båda alternativen. Jag försöker inte att övertyga någon. Att se hur mina feta patienter bli smalare för varje vecka övertygar mig om att jag gör det rätta som läkare. Att se mina diabetespatienter få normalt blodsocker på allt mindre medicinering övertygar mig. Att uppleva att mina patienter med kronisk smärta berättar att de glömmer att ta sina smärtstillande, för att sedan inse att de inte behöver dem längre, är övertygelse nog för mig. Jag hoppas att mina patienter är övertygade nog för att hålla sig till LCHF resten av sina liv. Och naturligtvis hoppas jag att de kommer att ge sig ut på ett korståg för att övertyga alla omkring sig att ge LCHF en chans! — Dr Èvelyne Bourdua-Roy Mer LCHF för nybörjare Tidigare med dr Bourdua-Roy Så blev jag LCHF-läkare ”Som läkare råder jag dig att äta mycket fett och att salta rikligt” Varning: Detta kan orsaka beroende Det krävs en hel by av baconätare Ta inte bort mitt insulin! Att övervinna de kräsna små Video om LCHF 4,3 av 5 stjärnor5 stjärnor72%4 stjärnor8%3 stjärnor4%2 stjärnor8%1 stjärna6%48 röster4811:59 4,7 av 5 stjärnor5 stjärnor73%4 stjärnor17%3 stjärnor8%2 stjärnor0%1 stjärna0%23 röster2341:41 4,8 av 5 stjärnor5 stjärnor88%4 stjärnor0%3 stjärnor11%2 stjärnor0%1 stjärna0%9 röster902:45 4,6 av 5 stjärnor5 stjärnor80%4 stjärnor4%3 stjärnor9%2 stjärnor0%1 stjärna4%21 röster2108:57 4,8 av 5 stjärnor5 stjärnor87%4 stjärnor0%3 stjärnor12%2 stjärnor0%1 stjärna0%8 röster816:59 4,8 av 5 stjärnor5 stjärnor87%4 stjärnor0%3 stjärnor12%2 stjärnor0%1 stjärna0%8 röster805:44 4,7 av 5 stjärnor5 stjärnor85%4 stjärnor0%3 stjärnor14%2 stjärnor0%1 stjärna0%7 röster745:06 4,7 av 5 stjärnor5 stjärnor88%4 stjärnor0%3 stjärnor0%2 stjärnor11%1 stjärna0%9 röster939:01 4,5 av 5 stjärnor5 stjärnor70%4 stjärnor20%3 stjärnor0%2 stjärnor5%1 stjärna5%20 röster201:46:20 4,5 av 5 stjärnor5 stjärnor75%4 stjärnor0%3 stjärnor25%2 stjärnor0%1 stjärna0%8 röster802:52 5,0 av 5 stjärnor5 stjärnor100%4 stjärnor0%3 stjärnor0%2 stjärnor0%1 stjärna0%4 röster417:49 5,0 av 5 stjärnor5 stjärnor100%4 stjärnor0%3 stjärnor0%2 stjärnor0%1 stjärna0%4 röster407:09 4,4 av 5 stjärnor5 stjärnor85%4 stjärnor0%3 stjärnor0%2 stjärnor0%1 stjärna14%7 röster727:34 4,5 av 5 stjärnor5 stjärnor62%4 stjärnor25%3 stjärnor12%2 stjärnor0%1 stjärna0%8 röster805:56 4,3 av 5 stjärnor5 stjärnor66%4 stjärnor0%3 stjärnor33%2 stjärnor0%1 stjärna0%9 röster907:29 4,3 av 5 stjärnor5 stjärnor71%4 stjärnor0%3 stjärnor14%2 stjärnor14%1 stjärna0%7 röster724:04 4,4 av 5 stjärnor5 stjärnor62%4 stjärnor25%3 stjärnor0%2 stjärnor12%1 stjärna0%8 röster802:14 4,8 av 5 stjärnor5 stjärnor80%4 stjärnor20%3 stjärnor0%2 stjärnor0%1 stjärna0%5 röster514:09 Inlägget Jag kommer inte att försöka övertyga dig dök först upp på Kostdoktorn. Visa hela artikeln
 24. Utmattning och funktionsnedsättning

  Mycket intressant. Sitter själv i ungefär samma situation. Är man +60 och fick diagnosen social fobi med aspergerinslag för 5 år sedan, men inte gjort nåt speciellt åt det. Fick rådet av dom som gjorde utredningen att gå till hälsocentralen och få nån stämningshöjande medicin utskriven, men jag tycker att med min diagnos borde dom ha förstått att det var ganska meningslöst att ge det rådet. Det bästa vore väl om dom hade ordnat med receptet själva, om dom nu trodde att jag behövde medicinen. Har i flera år varit in och ut med LCHF. Har inte riktigt börjat med LCHF fastän den kosten känns helt rätt i huvudet. Jag ska läsa ditt inslag flera gånger och kanske få den spark jag behöver för att LCHF:a mer rejält. En fråga: hur är det med kaffe? Dricker du kaffe och märker du nån skillnad i hur du mår om du dricker eller om du gör ett uppehåll med det? Tycker själv att jag blir mer retlig och isolerar mig mer om jag dricker mycket kaffe, men att sluta verkar omöjligt. Konstigt hur man styrs av hur kroppen reagerar. Fil och yoghurt är också nåt jag tror jag är beroende av. Skriv gärna mer om hur det går för dig.
 25. Läkare och LCHF

  Bra rutet Carl August Arge! Vill bara tillägga att det även är viktigt att förmedla detta till sina barn.
 26. Läkare och LCHF

  Funktionsmedicin bör ingå i läkarutbildningen.
 27. Läkare och LCHF

  "Väldigt många människor" tror at doktorn "vet allt" och att de slaviskt måste följa varje ord doktorn säger... Sen upptäcker "väldigt många människor" att de hatt fel. De har fått fel behandling....fel medicin....ingen hjälp etc., etc. Och sen är det "väldigt många människor" som blir väldigt besvikna och arga. En del vänder skolmedicinen ryggen totalt och begär sig ut på en mycket farofylld färd bland alskens vidunderkurer, guruer, kristaller, mystiska oljor, örter från Yttre Mongolia o dyl..... En del hittar kloka doktorer, bl.a. Kostdoktorn et al, och får bra hjälp...... dessa får dock läsa på själva också...... bli en bra assistent till kloka doktorn så att säga. Dessa är än så länge några lyckliga få...... Inte lätt, detta med hälsa .... Som med så mycket annat.... Erfarenheten från denna resa mot bättre hälsa är att du bl.a. förstår hur dålig läkarutbildningen är - och samma måste sägas om dietistutbildningen - De vet faktisk väldigt lite om vad som är sant och vad som verkligen hjälper eller inte. I mångt och mycket fungerar läkarna och dietisterna som medicinalindustriens och Big Foods agenter och förlängde armar.... Och de vet det inte als själva De är ingalunda dåliga människor .....det är bara så "systemet" är. Kanske det blir bättre en dag...... långt dit Jag vet att många tycker detta påstående vara djärvt och riktigt provocerande. Dock är det sant - vilket de flesta här i forumet vet allt för väl av egen erfarenhet. Du har kommit långt när du förstår att så här är det. Men det betyder att du själv måste utbilda dig i kost & hälsofrågor generellt - och du får faktiskt specialutbilda dig om (när) du får ett betydande problem ( exempelvis ett metabolt problem). Vad som är bäst för dig att äta och hur du bäst tar hand om dig själv ....hur du bäst kan leva gott med ett betydande, och kanske kroniskt hälsoproblem....det får du ta ansvar för själv. Det betyder inte att du inte kan få en massa hjälp från läkarkåren....det kan du, men du bör veta vad du skall fråga om - och vad du inte bör lyssna på :D. Och en bra hälsoresa är inget du bör göra ensam. Att vara med i bl.a. ett forum som detta är guld värd. Jag är alkoholist och narkoman....och var döden nära....jag uppsökte bra läkare och fick råd som bara försämrade mitt tillstånd. Till sist hittade jag en självhjälpsgemenskap som erbjöd ett - helt gratis - spirituellt läknings program. Jag har varit spiknykter sen dess. Detta är 30 år sen..... Gissa om jag är nöjd Jag fick diabetes - jag följde läkar- och dietistråden.....vilket inte hjälpte als, tvärtom....slutade med en hjärtattack. Åkte hem från sjukhuset med en full kasse mediciner som jag "måste" ta livet ut. Jag vägrade. Och hittade Kostdoktorn et al Och sen blev allt bra... Jag har ett fin förhållande till min läkare - han hjälper med provtagning, attester o dyl.... och ibland säger han nåt vettigt . Men hann vet inte tillräckligt om diabetes och hjärtsjukdom - och han vet INTET om kost. Han vet inte heller något om alkoholism, - men jag har inget behov av läkarråd om detta Så är det. Det får vi bara inställa oss på - och läsa på om vilken kost och annat (träning m.v.) som är bäst för oss. Tar tid och kan uppfattats som besvärligt. De flesta människor kommer aldrig att göra sig detta besvär....så är det. Vi kan dock vara medverkande i olika rörelser att ändra på tillståndet inom hälsovård, livsmedelsverk o dyl. Ha inte orealistiska förväntningar till hälsovården. Bli realist. Ta ansvar för egen hälsa. Var med i olika sammanhang där du kan få nödvändig stöd, råd & ibland ett spark i arslet
 1. Ladda in mer aktivitet