All aktivitet

Detta flöde auto-uppdateras     

 1. Igår
 2. Får veganer mer cancer?

  Ketogena dieten förlorade 3x mer fett än den cykliska ketogena. Den strikt ketogena förlorade ingen lean mass medan den cykliska förlorade dubbelt så mycket lean mass som kroppsfett Sharp, M.S., Lowery, R.P., Shields, K.A., Hollmer, C.A., Lane, J.R., Partl, J.M., Wilson, J.M The 8 Week Effects of Low Carbohydrate Dieting vs. Very Low Carbohydrate Dieting With Refeed on Body Composition. Journal of Strength and Conditioning Research February 2016 Vol. 30 - Issue : p S1–S171
 3. Lchf utmaningen

  Bra Elin!
 4. Lchf utmaningen

  Hei I går vägde jag 79,0, det är en nedgång. Idag har jag mätt min ketos ( 1,7 og fôr nogra timmar sen 0,9) och den är inte så hög som den var här, men jag hopas den kommer tillbaks. Känner at jag är sulten. Jag synas jag är flink att følgja veckomenyen og kommer at gjöra det länge.
 5. D-vitamin och k2

  D-vitaminet har botat mina svåra, tråkiga vinterdepressioner. Jag upplever en stor positiv skillnad - förr så kände jag oro när hösten kom och jag visste att de tunga, dystra och mörka vintermånaderna var att vänta, det var verkligen plågsamt. - Nu mår jag bra även på vintern. Har tagit 5000IE D3 hela den mörka årstiden - gör uppehåll på sommaren ca 3-4 månader, men sommartid är jag mycket utomhus eftersom jag älskar solljus o värme. D-vitaminet är verkligen viktigt att vi får tillräckligt av. Jag har tagit extra D3-vitamin nu under 3 år. http://www.lyckobloggen.se/?p=7530
 6. Danny Sacuedo - Cancer är svamp

  I sak håller jag helt med dig Zepp. Cancer är inte svamp. Men det kan väl vara så att cancer är den främsta orsaken till cancer. Dvs att cancer bildas för att skydda övriga kroppen från en invasiv svampinfektion och för att kväva densamma. Mycket talar för det En sak är jag dock säker på och det är att den etablerade genterorin för cancer är helt uppåt väggarna. Det har Thomas Seyfried bevisat med ett kontrollerat experiment. Men det talas det inte så högt om.
 7. Sötströ- julgodis vid strikt lchf?

  Gör mindre söt senap genom att blanda ut svensk grovkornig med fransk osötad. Ger god ”julig” smak. Jag tar 1 msk Jonnys skånsk (20gr socker/100gr) blandar med 2msk osötad fransk. Inte så illa med sockermängden eftersom jag bara tar litet senap. - Men lider man av sockersug så är det nog bäst att bara äta den franska! Tänker att man bör vara väldigt noga med att läsa på vad all mat innehåller - ha superkoll på kolhydraterna så man inte lurar sig själv. Använder aldrig några sötningsmedel - om jag någon enstaka gg använder sötning (händer nästan aldrig eftersom jag inte gillar söt smak, blir illamående) så blir det litet honung.
 8. Det är viktigare vad du äter mellan nyår och jul, än mellan jul och nyår. Själv kör jag sockerfritt och inga substitut för jämnan. De 1-2 ggr/år som jag behöver baka med nåt sött, använder jag lite råsocker eller honung.
 9. En dag i taget

  Fast nu tyckte jag att du bytte fokus lite, eller jag kanske missförstod dig tidigare. Självklart blir man visare med åren, och inser att personligheter spelar större roll än utseende.
 10. D-vitamin och k2

  Skulle tro att du åter igen slog huvudet på spiken
 11. D-vitamin och k2

  Är det inte så att D-vitamin också ökar testosteronet och därmed vitalitet och sexlust, förstärker noradrenalin och dopamin samt stärker immunförsvaret?
 12. Ta en tjock skiva skinka med mycket senap.. skinkan är sockersaltad och senapen innehåller som regel mer socker än senap.. dvs julgodis!
 13. Att man vill använda sötningsmedel och letar efter substitut som inte är dåliga för hälsan är ett tecken på att det är sockertrollet som sitter bakom spakarna och dikterar din vilja. Därför är egentligen alla former av sötningsmedel nono om man har riktiga problem med sockertroll. Undermedvetet söker du sötman.
 14. Sötströ- julgodis vid strikt lchf?

  Vad är ditt mål? Äter du LCHF för hälsan eller viktnedgång? Är det vikten och du är en bit på väg kanske du vill upprätthålla det och då är det en god idé att avstå sötsakerna. Hur lätt har du att falla ner i sötsug? Om man har lätt att falla dit för sötsuget och får kämpa hårt i veckor efteråt, då är det snällt att vara så strikt man kan. Jag har gjort ischoklad på 85%:ig choklad till mig själv i år och stoppat i en jordnöt i varje. Tidigare år har jag köpt det där jag längtat efter, men faller oftast dit så nu struntar jag i undantag i år. Tycker du kommentarer från omgivningen är jobbig och klarar att äta LITE av varje så ät dig lagom mätt på det du gillar bäst (jag äter bara det kallskurna, potatis och köttbullar äter jag ju annars...), ta sen lite av det du känner att du måste av pliktkänsla och knäpp upp knappen i byxorna och demonstrera att du inte orkar en enda liten bit till! Eller så säger du "Screw LCHF under julen!"... Det är ditt val och din kropp!
 15. Sötströ- julgodis vid strikt lchf?

  ALLT OM LCHF: Socker och sötningsmedel http://www.alltomlchf.se/maten/socker-och-sotningsmedel/ Med risk för att vara en glädjeförstörare vill jag tipsa om artiklar kring sötningsmedel här på Kostdoktorn. https://www.dietdoctor.com/se/?s=sötningsmedel
 16. Stanna i ketos

  Vi får hoppas det! farmakologie doktor och hjärtforskare James Dinicolantonios bok The Salt Fix är mycket läsvärd. Han är dessutom en varm lågkolhydrat förespråkare. Om det är natrium brist, så berätta det gärna för allt för många lider av att de äter för lite salt. Det är farligare att äta för lite salt, än att äta för mycket.
 17. Kanske denna länk kan vara till hjälp för dig. http://mariannslchf.se/baka-med-lchf/102-2/ica-sotstro-tidigare-stevia-stro-vad-ar-det-egentligen/
 18. Hej! Jag har börjat titta på alternativ till julgodis och ser att flera recept då innehåller sötströ eller sukrin melis. Julgodiset innehåller också mycket nötter. Mina frågor: 1. Sötningsmedel som dessa, är det ok vid strikt LCHF? 2. Vilket är det bästa sötningsmedlet, förutom vaniljpulver? 3. Hur ska jag hålla reda på att jag inte äter mer än 20 g kolhydrater under julen, eller ska man inte vara så hård mot sig själv? Tack så mycket på förhand 🤗
 19. D-vitamin och k2

  Snyggt jobbat Zepp
 20. Socker är inte farligt.

  Jala - tycker detsamma, minns att du påpekade det:
 21. En dag i taget

  Håller helt och hållet med Zepp.
 22. D-vitamin och k2

  Tar själv 5000IE D3 och 200mg K2 dagligen. Var och kollade bl a D-vitamin i blodet.Hade 130mmol/l - doktorn påpekade att det var mycket bra. Intressant att det var så pass högt fastän jag bara tagit D3 2500-5000IE sedan oktober. - Triglycerider 0,8mmol/l gjorde också doktorn nöjd.
 23. Socker är inte farligt.

  Påminner mycket om JWs argumentationsteknik vilket jag påpekade på ett mycket tidigt stadie.
 24. Danny Sacuedo - Cancer är svamp

  Att svampar kan få cancer håller jag med om.. inte resten! Cancer definieras såsom onormal celldelning.. och därmed så kan även svampar få cancer alldeles riktigt! Och sen så.. varför det drabbar den mänskliga kroppen är höljt i dunkel.. men jag kan avslöja en sak, vi har mekanismer som skall hantera "onormal celldelning"! Och den främsta utav dessa förutom proteolysen och reaktiva oxidanter är Apoptos. https://sv.wikipedia.org/wiki/Apoptos Oså tycker jag inte särskildt mycket om Danny som artist heller.. men det är en helt annan sak.. och nu blev den saken inte bättre!
 25. D-vitamin och k2

  K2 är fortfarande litta outforskat.. litta mindre än D3 faktiskt! Iallafall.. man tror sig veta/genom studier främst på afrikaner.. att vi kanske borde ha mer D3 via födan.. men det är fettburet och man tar bort fett ur vår föda iomed att det anses dödligt/blir för många kalorier.. oså hur maten numera odlas/föds upp! Och sen på det.. vi äter allt för lite grönkål/andra fiberika grönsaker/för lite Natto, andra fermenterade matvarror, som skulle kunna bidra med eller fermenteras i vår tjocktarm till främst då K1 men som kroppen kan konvertera till K2 om det bara blir ett överskott! Summa summarum.. köper du din mat på vanliga affärer,, ta D3 som tillskott iallafall på senvintern/våren.. och tar man högre doser D3 så är det säkrast att oxå ta en kombo med K2! Såvida man inte äter grönkål eller Natto varje dag? Och som nämnts.. D3 ökar hela kalciumomsättningen.. på gott och ont.. mest gott troligen, men K2 ser till att det hamnar där det behövs/gör nytta! D3 är för övrigt ett prohormon som är viktigt för vårt immunförsvar.. och en del annat.
 26. En dag i taget

  Vet inte.. men testa att bli iallafall 50-60, då handlar det inte lika mycket om utseende/social status och sådant utan mer om mellanmänskliga relationer/empati och gemenskap.. till slut.. om man är lyckligt lottad.. om barnen och sen oxå barnbarnen!
 1. Ladda in mer aktivitet