All aktivitet

Detta flöde auto-uppdateras     

 1. Senaste timmen
 2. jag hittar inte vart det står om jag har medlemskap
 3. Today
 4. Ja och rent kriminellt - som att rekommendera dieselolja till bensinmotor eller något i den vägen. Hur skulle den senare rekommendationen bedömas i en domstol?
 5. Du får stå för de tvärsäkra påståendena, @jala så håller jag mig öppen för att det kan finnas andra varianter också. Lite som jag läste om Erik Enby som egentligen inte säger att cancer är svamp utan snarare att där det finns cancer, där finns det svampsporer (eller nåt sånt). Självklart gör jag det.
 6. Det värsta med Flora är inte ens rapsolja. Flora innehåller regnskogsskövlaren "certifierad palmolja", smakförstärkare och emulgeringsmedel, något som rent objektivt inte är kompatibelt med hälsa och miljö. Även om kommuners kostenheter har en annan syn på just rapsoljan, så borde de väl reagera på det andra som Flora innehåller eller? Men antar att man sparar en del pengar på att byta och det är mer viktigt.
 7. Rent kriminellt - Flora innehåller 60% rapsolja som är direkt inflammationsdrivande! Kan man inte ens i skolans värld räkna med läsförmåga. Lätt för vem som helst att få fram på några minuter! Tre decenniers entydig forskning (fast egentligen mycket mer, detta var känt på 70-80-talet) runt fetter har tydligt visat skillnaden mellan smör och växbaserade fetter. Kan det vara så att man i skolan tror mödrar som ammar sina barn levererar giftig bröstmjölk, eftersom där finns mättat fett???
 8. Flertalet människor tror naturligtvis inte det före diagnos - inte heller kvinnan i mitt exempel och absolut inte med tanken att behöva avlida om cancer skulle upptäckas ("vi har ju en så framgångsrik cancervård"). När diagnosen på ett sent stadium var ställd, steg sannolikheten för dödsfall plötsligt upp till 50 % inom fem år - det blev tre, innan hon hunnit dö. I ditt fall med LCHF som stöd och med din inställning till träning, ligger du betydligt bättre till än fallet jag beskrev. Lita bara inte alltför mycket på sjukvården - där är vi ju överens men en tråd på forumet, hur personlig den än är, måste ju vara till för alla - i detta fall kvinnor som går mot femtio. Jag hoppas att även du ser saken på samma sätt och andra som följer tråden. P.S. Ilska måhända men avsikten med mitt inlägg var inte att lufta min sorg över en god vän, utan att sprida lite information runt exemplet till ev. nytta för någon, som vill vara tidigt ute och inte totalt förlita sig på onkologins "underverk".
 9. Hej tack för alla svar då vet jag😀 /Fredrik
 10. Jag såg det helt enkelt som att min sons hälsa var mitt ansvar. Nu när jag äntligen beväpnat mig med kunskapen om människans metabolism och ser mycket klarare på vad som är mat för människan och vad som inte är det kan jag börja använda det. Resten av världen kan väl göra vad dem vill utifrån sina egna bevekelsegrunder. Sedan tyckte jag att min sons hälsa var viktigare än dumsnåla politiska beslut och viktigare än min konflikträdsla. Politiska förändringar tar tid medan ditt barn har bara en barndom och i den grundläggs hans hälsa. Han kan inte göra om den. Visst kan det kännas lite farligt att gå emot bestämmelser men vad är det som är dåligt med hemlagad mat? Vi köper inte margariner och äter det hemma, varför ska min son äta det borta?
 11. Vi skickade med matlåda med sonen till skolan. Han var nöjd. Han visste vilken mat han skulle äta och det var gott. Hemlagade köttbullar, kokta ägg, kycklingklubbor, osttärningar, skinkrullar med smör i, körsbärstomater, skivade grönsaker - det går att äta med fingrarna och så pappersservett att torka fingrarna på. Men glöm inte att berätta för skolan att du gör det och lägg till att eftersom vegomaten och margariner saknar näring så vill du vara säker på att barnet får näringsrik mat och orkar prestera i skolan. Det är ditt barn och ingen annan än du kommer att ta hand om barnet bäst. Det är undervisningen i skolan som är obligatorisk inte skolmaten. Den sista är bara service och är den dålig så hoppa över den.
 12. Ok, då hade jag rätt. Jag antar att det var min ålder som fick in dig på det för trots min hypokondri har jag faktiskt aldrig trott att jag har cancer. Men vem vet, jag kopplar sjukdomen till bitterhet och det har jag ju känt ibland genom livet... Har dock bara ett känt fall inom min sida av släkten (prostatacancer). Du får stå för de tvärsäkra påståendena, @jala så håller jag mig öppen för att det kan finnas andra varianter också. Lite som jag läste om Erik Enby som egentligen inte säger att cancer är svamp utan snarare att där det finns cancer, där finns det svampsporer (eller nåt sånt).
 13. Vänta inte för länge. Det gäller ditt barns hälsa.
 14. Nu har vi fått svar från kostenheten och man lutar sig mot NNR och Livsmedelsverket, och hänvisar också till Agenda 2030. Och såklart att det inte är ekonomiskt försvarbart att köpa in Bregott när det är tre gånger så dyrt som Flora. Jag känner att jag liksom tappar hoppet... Och det är så himla tröttsamt att slåss mot detta hela tiden. Det är inte bara smörgåsfettet som är på tapeten, maten har blivit mycket sämre överlag den här terminen än förra. Snart skickar jag med matlåda...
 15. Din bergodalbana kring barnen har jag aldrig hänvisat till - bara påmint om sjukvårdens (onkologins) brister och riskerna med att lita på den. Några egna påståenden om sambanden bakom uppkomsten av cancer har jag inte lämnat. Allt baseras på känd statistik och medicinska fakta. Min beskrivning av ett enstaka fall i min allra närmaste vänkrets, representerar bara en tragisk bekräftelse på verkligheten för kvinnor som närmar sig 50-årsåldern.
 16. HelgeK

  Fluor

  Fluorid är ett gift som det inte finns några skäl att frivilligt utsätta sig för.När jag gick på mellanstadiet blev jag utsatt för skölja munnen med fluor . Jag fick vita fläckar på ett par tänder, då viste jag inte vad det var. Idag vet jag att det försvagar emaljen på tänderna. Fluor är väldigt giftigt och bör användas så lite som möjligt. Se: https://fluoridealert.org/issues/dental-products/
 17. Nej det är det verkligen inte. När sonen började förskoleklass pratade pedagogerna om "pastaruset", man märkte alltså skillnad på barnens aktivitet efter en pastamåltid, men det var ingen som tog tag i det och gjorde nåt åt det.
 18. Jobbade lite i förskolan och mina farhågor beträffande maten visade sig tyvärr stämma redan första dagen. Flora, vegetariskt, kolhydrat, bröd elände..Denna dag var det torra kikärtsbiffar med ris och nån lättyoghurtsås. Ungarna stissade runt efter maten och personalen kommenterade det, ingen sa något om sambandet med lunchen? Var det bara jag som trodde det? Barnen åt inte speciellt mycket av maten och det de fick i sig var inte speciellt mättande. Kan inte vara lätt att vara förälder idag och kämpa emot denna anstormning av sk nyttig mat.
 19. Med riktig mat så pruttar inte människan heller.
 20. Kolhydrater=socker göder Alla Cancerceller.
 21. Korna pruttar inte om de får äta det de ska, dvs gräs och örter. Däremot pruttar de av det de serveras, dvs spannmål i olika former (kraftfoder, majs och sånt).
 22. Vi har ju haft våra diskussioner om östrogen (kanske egentligen främst behandling med östradiol) tidigare, @Nils Engström och har ju inte riktigt samma syn på det hela. Att socker göder de flesta cancerformer är ju inget nytt, så vad det har med min känslomässiga bergodalbana kring barnen att göra förstår jag inte riktigt, men att sjukvården brister så det gäller att vara om sig och kring sig och förebygga så mycket man kan, ja, där är vi helt överens. Mycket sorgligt med din bekant; Min svärmor dog också i onödan - inte av cancern, obduktionen hittade ingen sådan, utan av att cellgifterna frätt sönder tarmarna vars innehåll läckte ut i buken men de missade det trots att hon klagade på ont i magen. Avdelningen anmälde sig själva för missad diagnos.
 23. Tack för ditt tips, det ska jag kolla upp.
 24. Igår
 25. Grant Schoefield skriver bra artiklar också. T. ex. : https://profgrant.com/2016/07/11/eating-more-saturated-fats-raises-risk-of-early-death-yeah-right/#comments
 26. Utan att medvetet skrämmas, vill jag ändå skjuta in ett exempel tillämpligt på alla kvinnor i din situation - bättre förekomma än låta naturens besvikelse över kroppens tillstånd få råda: En kvinna i närmaste vänkretsen (nyss passerat 50-årsåldern) söker på vårdcentralen hjälp för ryggvärk. Man kan inte avgöra vari problemet ligger utan remitterar till sjukhuset. På sjukhuset, efter kort undersökning, anses muskelsmärtorna naturliga, varför smärtstillande medel skrivs ut, varpå kvinnan skickas hem. Det smärtstillande medlet dämpar värken men fungerar inte i längden, varför ytterligare sjukhusbesök sker efter en tid. Ytterligare diagnosförslag kommer, där magen kommer in i bilden, varför medicin skrivs ut som har samband med metabolismen runt mage och tarmar. Tillkommande sjukhusbesök - ytterligare diagnosförslag, nya mediciner. Efter lång tid, i storleksordningen ett år, åter sjukhusbesök med patientens krav på röntgenundersökning som avslås med förslag att testa ny medicinering. Besked om stor belastning och personalbrist anges samtidigt som skäl till att avvisa kravet på röntgen. Efter upprepade krav på noggrannare analys (röntgen etc.) väljer kvinnan med make att göra en sjukresa till annat land med sjukvård långt efter Sveriges i kvalitet och ekonomiska resp. utrustningsmässiga resurser. Efter kort stund på på en allmänmottagning i detta land, förefaller felet direkt och snabbt kunna inringas - det framgår av den typ av avdelning som kvinnan snabbt hänvisas till. På den nya avdelningen i samma korridor några meter bort utförs en adekvat undersökning med direkt analys. Svaret? Livmodercancer, - avdelningen som hänvisats till, naturligtvis canceravdelningen. Snabb hemresa - och på remiss från utlandet intagning på samma sjukhus och avdelning som tidigare avvisat kvinnans önskemål om noggrannare undersökning. Efter bekräftelse av den utländska diagnosen, undersöker man om metastaser hunnit spridas. Genom den långa tiden fram till rätt diagnos, visar sig metastaser ha börjat sprida sig. Genomsnittlig överlevnad för denna cancerform (inkl. tidig och sen diagnos) är i storleksordningen fem år. Vid tidig diagnos utan metastaser finns ingen överlevnad angiven. Livmodern avlägsnas med en många centimeters cancersvulst - en åtgärd som kunde räddat henne om inga metastaser funnits i kroppen. De tog säte på ett flertal ställen där nya grupperingar bildades och växte sig stora. Det hör till saken att kvinnans kroppskonstitution vid första besöket på svensk sjukhus var en av de mest typiska för potentiell cancerrisk bland kvinnor i aktuell ålder (efter menopausen). Ansamling av östrogen i fettet etc.. Istället för statistiskt tänkbara fem år avled kvinnan efter mindre än tre år med sedvanlig meningslös kemoterapi och fruktansvärda smärtor som slutligen inga medel kunde stoppa. Som du vet är cancer i livmodern en av de värre - fritt uttryckt: en slags kroppens hormonella besvikelse över att inte längre kunna fullgöra sin plikt (föda barn). För friska kvinnor i femtioårsåldern förekommer därför på vissa håll förberedande analyser som går ut på att fastställa om genetiska risker för just livmodercancer finns. I sådant fall opereras livmodern bort utan föreliggande cancer. För kvinnor som uppnår 50-årsåldern finns alltid anledning att vid minsta misstanke om livmodercancer, snabbt komma under operationskniven. Om metastaser inte hunnit uppstå och livmodern avlägsnats är situationen så positiv det går. Man bör dock tänka på att efter sådant ingrepp, kvinnan beger sig hem med samma kropp som tidigare fick cancer att uppstå, ja du förstår tanken. Några rekommendationer som kunde leda till minskad risk därefter medföljde aldrig. Jag skulle kunna fortsätta beskrivningen av alla katastrofala misstag som gjordes på sjukhuset, i detta fall inte minst i kostsammanhanget men jag avstår här, med stor sorg i bagaget för oss i den nära vänkretsen och maken i synnerhet. Det väsentliga som jag med detta inlägg vill poängtera är att cancerceller, i varje fall under ett tidigt tillväxtskede, frodas genom socker (cancercellerna till skillnad från friska celler kan även effektivt utnyttja fruktsocker som energimedium). Det betyder inte att en människa som främst tar sin energi från fett skulle vara cancerimmun men allt talar för att lågkolhydratkosten minskar cancerrisken. Det talas även om ketogen kost som botemedel istället för kemoterapi - goda exempel finns dokumenterade. Det enda som en kvinna i 50-årsåldern eller nära den kan göra, är att vara extremt uppmärksam! Ja naturligtvis att förstå och tillämpa LCHF så strikt det går, driven till ketos - i ditt fall finns ju förståelsen - det skulle möjligen vara fuskandet som kunde vara att tänka på. Vid sidan av fördelarna med LCHF för att minska cancerrisken, är fördelarna med att ligga lågt med ätandet i vilket även LCHF utgör ett bra stöd (tidig mättnad gör det bekvämare att hålla nere kalorierna). Ganska fantastiska resultat, som manar till begränsat frossande. Vid just cancer i äggstockarna har man sett brist på D-vitamin positivt påverka cancerrisken. Rekommendationen till alla kvinnor som börjar närma sig 50-årsåldern (toppåldern för livmodercancer) är att vara mycket vaksamma för onormala förändringar och aldrig vänta en dag för länge. Tro aldrig på snacket om att cancervården utvecklats genom bättre behandlingsmetoder (bättre kemoterapi) - det enda i Sverige som putsat till statistiken i positiv riktning är om diagnoserna kommit tidigt i cancerutvecklingen, då man genom operation förhindrat metastaser att utvecklas. Det är alltså enbart den förbättrade frekvensen tidiga diagnoser som haft betydelse inte själva vården i övrigt, om metastaser upptäckts. Förrförra årets nobelpris kan ses som den enda ljusglimten i cancervården, eftersom priset gällde metoder att förbättra immunförsvarets förmåga att bekämpa cancern, inte att med nya giftiga substanser (principen som nu gäller inom kemoterapin) närmast slå ut immunförsvaret.
 27. Det finns väl genomgångar som gjorts (minns någon på kolhydrater ifokus för många år sedan) och det finns väl hemsidor från andra kommuner där föräldrar kämpat mot margarin. Där borde det finnas argument och material. Margarinupproret?Var det namnet på någon sådan sida? Eller har någon annan koll?
 1. Ladda in mer aktivitet