All aktivitet

Detta flöde auto-uppdateras     

 1. Senaste timmen
 2. Jaa.. oså skall du fundera på lite om du är "lite äldre", jag får lixom för mig det? Om jag gissat rätt så skall du även fundera på om du skall köra strikt, jag rekommenderar detta, för de som inser att de är lite äldre och kanske borde ätit lite annorlunda tidigare, när de knappast hade möjlighet eller ens tanke på något så befängt! Befängd blir man som regel först när man passerat medelåldern.. eller förälder!
 3. Grattis du har nu snubblat över en av våra moderna tiders hemligheter! Dvs det varierar beroende på källa.. iallafall om bägge källorna antyder att samma livsmedel är lite låga på kolhydrater samt sen kan man kolla detta på SLV/Finneli eller andra ställen , då är de förmodligen rätt så låga på digesterbara kolhydrater! Dvs Lifesum duger så gott som någon annan! Aså på något sätt får jag för mig att du är van att leva utav bröd/kolisar, men jag säger som Jesus, man kan inte leva enbart av bröd, (Slut på citat) iallafall så kan man oxå leva på en LCHF-diet.. iallafall på riktig mat. " " Yada yada bägge bilderna från kostdoktorn.. kombinera dessa till vilka måltider du vill!
 4. Hade bara ett påslakan i natt. Jag prövade mina ketostiks är i ketos nu, hoppas kunna hålla i det denna gång. Har aldrig varit så törstig, fått i mig 3,5 L nästan 4. Jag som aldrig är törstig,. Prövade även kanelsmör som kvällsfika med en kopp kaffe, faktiskt godare än jag trodde🙂
 5. Ta en eller två Finn crisp med mycket smör och ost, och ha två eller tre teskedar med kokosfet i kaffet, då höjer du fett kalorierna stället för att äta många kalorier från bröd.Bröd innehåller mycket stärkelse. Stärkelse är kedjor av glukos,och i magen bryts kedjorna ner till glukos, så då blir blodsocker svängningarna stora, och insulinet blir också högt.LCHF är lite kolhydrater med mycket nyttiga fette, där det lätt att gå ned vikt.
 6. Today
 7. Välkömmen, till det här forumet som förhopningsvis kommer att ställa dina tankar på ända1 Dvs vad är det för fel på äggobacon? WTF ett halv paket ekologiskt bacon samt två ägg per portion är ju lixom bara hotellvistelse! Oså några skivor ost, proscuto , salami, ruccolablad, litta andra färska grönsaker! Dvs fortsätt för det du nämnt är lixom inget större fel på per se, dvs det är riktig mat/frukost! Oandrasidan så kunde du shifta din frukost till hotell/strikt lchf dvs äggobacon! Osen när du njutit av din hiotellfrukost ett tag så kan du skippa frukost över huvud taget.. såvida du inte är en sådan som går upp 5 på morgonen, därvidlag kan frukost vara rätt bra! Men då behöver man sällan äta lunch.
 8. Bra att du drar upp det där igen, dvs skillnaden mellan kolhydrat-gram/pocent och E%! Såå vi är liksom inne på samma, dvs de är en himmelsvid skillnad mellan E% och gram%! Iallafall så anser jag som så.. att kalorier spelar roll samt att en mer ketogenare diet ! Oså har jag fucking en massa problem med mina kommentarer på min nya W10 dator, den ändrar mina ordval Såå bortsett från det faktum att ens laptop som varit ens följeslagare nästan lika länge som ens katt.. jag lägger härmed ner alla kommentarer om eventuella partners! E% är en sak Macrofördelning något annat och kaloribehov en helt annan grej! Såå under 100gram kolisar per dag så anser våra väl utbildade (iallafalla de flesta fall) att man tangerar ett ketabolt tilltånd! Oså får resten spekulera om huruvida Mandelkubb eller kanelbullar är det godaste/bästa till kaffet!
 9. Här hittar du några förslag: http://nutriavans.se/category/recept/frukost-recept/ Äter sällan frukost nuförtiden, men om jag vaknar hungrig kan jag äta några sillbitar, en burk makrill eller middagrester.
 10. Jag brukar cykla lite mellan följande frukostar: * Bacon med ägg. * Lax-avocado-sallad med olivolja och vinäger * Kaffe med kokosolja och ägg ihopmixat * Precis som du tänker, Rysk yoghurt med kokosflingor och kanske några andra frön och några delar av en frukt eller lite bär (Jag tar sötningsmedel lite för ofta ändå så det undviker jag till frukost.) * Ibland som Cleppa, Ingenting! 😉 Alla alternativen ovan duger i strikt LCHF, Yoghurten är väl ur en strikthetsaspekt sämst, men det funkar. Tänk på att för en del så kan mejerier ställa till det lite men å andra sidan för många verkar det fungera bra. Men kan vara värt att fundera på om du slutar gå ner i vikt.
 11. Hej och välkommen hit, Jag åt något liknande i början och det var rysk yoghurt , vispgrädde. blandning av mandel-hassel och valnötter och riven kokos för att ytterligare öka fetthalten. Men det tog inte så lång tid tills jag kände att jag inte behövde frukost och nu äter jag i princip bara det om jag bor på hotell och de har en bra varm buffe...
 12. Hej och välkommen hit! Vad menar du med "fungerar det inte längre"? Är det att du tröttnat på det? Yoghurt-frukost kan definitivt fungera på strikt lchf, men jag hade unvikt sötströt och ev hallonen om det triggar sötsug. Jag hade istället lagt till hackade nötter av olika slag. Inga problem att ordna i förväg och ha ligandes i en burk, så är det bara att lägga på yoghurten när man har bråttom. Annars är väl middagsrester det enklaste, om det går att värma och sedan äta. Och ha någon god sås eller gott kryddsmör liggandes i kylskåpet så man kan öka på fettdelen om så behövs. Lycka till!
 13. Dag 2: Än så länge går det bra. Kokoschips, grönsaker, mejerier, fisk, morot och köttfärs hittils. All mer eller mindre processad mat är max 5 g kolhydrater per 100 g. Om något innehåller socker så är det tomatpuré, ca 13-15 g/100g. Är dock svårt att komma ifrån och något jag ändå är ok med. Så mycket använder man inte varje gång köttfärssås ska lagas. Idag har jag pluggat i princip hela eftermiddagen och därav druckit mer vatten än vanligt. Min gissning är att det sug som kom på eftermiddagen var en konsekvens av detta. Störigt att vara varken riktigt mätt eller riktigt hungrig. Fick handla ölkorv och ost för att råda bot, lyckades hitta korv utan socker och druvsocker. Tråkigt att många producenter lägger socker och annat skräp i charkuterier. @Kattuggla Var har du köpt din japanska soja? En större, mer välsorterad matbutik? Asiatisk matbutik? Nätet?
 14. Säker på att du inte är eller håller på att bli sjuk? Själv har jag också varit frusen av mig tidigare och din beskrivning överensstämmer med hur jag upplevde frossa senast. Annars kan det nog ha med ämnesomsättningen om du nu striktat upp/lagt om kosten gentemot tidigare. Har själv fått byta till ett tunnare täcke ganska nyligen.
 15. Hej Jag påbörjade min LCHF resa för 2 veckor sedan. (5kg lättare nu). De två första veckorna käkade jag 2 ägg och majonnäs till frukost. Nu fungerar det inte längre, behöver något nytt förslag på frukost som går riktigt fort att göra. Jag tänkte mig ifall detta skulle fungera enligt strikt lchf? 1.5dl Rysk yoghurt 0.5dl Vispgrädde 40% lite ICA Sötströ Några Hallon Ni som har koll, skulle detta vara en fungerande frukost enligt strikt LCHF? MVH Henrik
 16. Hittade forskning kring magsyra och allergier. Det hänger ihop. https://kurera.se/magsyrahammande-lakemedel-okar-risken-for-allergier/ https://www.nature.com/articles/s41467-019-10914-6 En Dr Berg på köpet.
 17. Vi fick ett mejl från Hanna som skrev till oss för att berätta om sina framgångar med LCHF. På tre år har hon gått ner fantastiska 50 kilo och startat ett Instagramkonto för att inspirera andra. Läs hennes berättelse: Hej, mitt namn är Hanna Sjöberg och jag är 44 år. Jag jobbar som undersköterska på stadens sjukhus, är mamma till tre barn och lyckligt gift med min ungdomskärlek. Min resa började sommaren 2016 när jag bokstavligen trodde att jag skulle dö. På midsommarafton skulle vi åka till Liseberg, men jag hade så ont i bröstet att jag trodde att det var en infarkt. Jag låg i sängen hela dagen och funderade på att ringa ambulans. Jag jobbar själv på sjukhuset så det tog emot att ringa då jag känner mycket folk som kan känna igen mig. Ringde ändå 1177 och det visade sig senare vara ett tecken på utmattningssyndrom. Detta var andra gången jag ”gick in i väggen”. När jag låg där hemma i sängen och stirrade i taket kände jag att oavsett vad smärtan kom ifrån så var det dags att ta tag i min övervikt. Jag orkar och vill inte oroa mig för att övervikten ska sätta käppar i hjulet för mitt liv. Jag vill leva och det nu! Dagen efter började jag läsa på om LCHF hos bla kostdoktorn.se, hittade inspiratörer på Instagram och lovade mig själv att ge det en chans. Min man hade tidigare ätit LCHF med goda resultat så han var väldigt påläst. Han stöttade mig och fanns där när frågor dök upp. Jag rensade skafferiet, kylen och frysen. Kastade bl a margarinet och köpte hem smör, kokosolja och bacon. Prövotiden med LCHF gick så himla bra att det nu har blivit en del av mig. Det tog dock ett tag att acceptera att pastan var ute ur mitt liv, jag som kunde äta pasta till frukost. Det första halvåret kunde jag inte äta köttfärssås utan att sitta vid köksbordet och gråta. Ett tag slutade jag till och med att laga köttfärssås. Prövotiden med LCHF gick så himla bra att det nu har blivit en del av mig. Jag inspirerades så av alla LCHF-konton på Instagram att jag själv skapade ett eget konto, cm_jakten_lchf där JAG idag inspirerar och det är så häftigt. Jag har påbörjat mitt livs resa och den fortsätter en dag i taget. Det tog tid att gå upp i vikt och måste då få ta tid att förlora övervikten, men jag är på god väg då jag förlorat mer än 50 kilo i vikt. Blev mamma igen och jag tror det var min vinst för viktnedgången. Jag har hittat glädjen till promenader, lille sonen på snart fem månader sitter gärna i vagnen när mamma är ute och går. Jag har som mål att gå minst tre mil i veckan med barnvagn och det fixar vi vecka efter vecka. En livsstilsförändring är aldrig för sent att göra. Kan jag som är över 40 göra det så kan du, hitta motivationen, inspirationen och kör på!! Du kan OM du vill!! //Hanna Kommentar Stort tack för att du delar med dig av din berättelse! Hannas Instagramkonto: cm_jakten_lchf Kom igång Vill du också gå ner i vikt och förbättra din hälsa? Anmäl dig till vår gratis tvåveckors LCHF-utmaning! Du kan också använda vår gratis guide LCHF för nybörjare. Om du vill underlätta maximalt rekommenderar vi vårt populära verktyg Diet Doctors veckomenyer – prova gratis en månad. Ingen reklam, ingen bindningstid. Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön Mer Guide: LCHF för nybörjare Guide: Gå ner i vikt Video om LCHF Hur du äter LCHF11:59En kort grundkurs i hur man sätter igång att äta LCHF. Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 108:02Vilka fördelar innebär ketos? Vad äter du på ketogen kost? Här är en informativ kurs med dr Andreas Eenfeldt. Leva LCHF med Caroline Smale07:30Hur kan livet se ut om du har LCHF som livsstil? Caroline Smale delar med sig av sin berättelse och om hur hon lever med LCHF i vardagen. Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor02:45Kan man träna på LCHF-kost? Biverkningar av ketogen kost06:58Några vanliga biverkningar av ketogen kost – och hur du undviker dem. VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59 Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor07:09Är LCHF-kost skadlig för miljön? 43:29Föreläsning med Monique Forslund från LCHF-Campingen i Säffle 2014. Monique Forslunds hemsida: www.lifezone.se LCHF på rätt sätt – Eric Westman 314:09Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF-kost. Om grunderna för att äta LCHF och vad som är viktigt att tänka på när man sätter igång för att det ska gå så bra som möjligt. De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag. Hur LCHF fungerar – Mary Vernon32:11Intervju med läkaren Mary Vernon, en av världens mest erfarna på att behandla patienter med strikt LCHF-kost. Fat Head Directors Cut1:46:20 Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor02:52Vad är den främsta fördelen med att äta färre kolhydrater? Lite av allt? Svar på vanliga frågor05:44Är det inte bäst att helt enkelt äta balanserat och "lite av allt"? 18:36Hur Martina Johansson blev "snygg, stark och frisk på högfettkost". Martina Johanssons blogg: http://www.highfatfitness.net Mer information om Ketonmätare: http://www.kostdoktorn.se/keton-och-blodsockermatare#1 Så uppnår du en hälsosam livsstil med LCHF41:41 Undvik de konventionella kostråden45:06 Är mättat fett farligt? Svar på vanliga frågor07:29Behöver man akta sig för mättat fett? Vad har din läkare emot LCHF? – Eric Westman 517:49Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF. Varför är många läkare motståndare till LCHF trots att kosten visat sig ha positiv effekt på vikt och hälsa? Obs! På grund av tekniskt fel är ljudet i videon inte av den kvalitet vi önskar. Vi ber så mycket om ursäkt för detta och hoppas att ni finner innehållet intressant ändå. Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 211:31Eric Westman reder ut begreppen fettförbränningsläge och kolhydratförbränningsläge. Hur får man mer energi genom en hög fettförbränning och hur mäter man den? 27:34Intervju med professor Stephen Phinney, forskare, författare och brinnande LCHF-pionjär. Filmad oktober 2011. Keto-kurs, del 208:37Hur fungerar ketogen kost? Vad äter du på ketogen kost? Därför blir vi tjocka1:12:26 Att lyckas hålla fast vid en ny livsstil17:25Dr Jen Unwin ger dig sina bästa tips om hur man lyckas hålla fast vid en livsstilsförändring och vad du kan göra om du trillar dit. Viktnedgång Typ 2-diabetes handlar om mer än bara insulinresistens05:21Vad är betacellsnedbrytning och hur är kopplingen till insulin? Vinsterna med en 7-dagarsfasta03:34 Orsaken till fetma38:45 48:22Tommy Runesson föreläser om sin enorma viktresa med LCHF och vilka lärdomar han fått med sig på vägen. Inspiration och kunskap även om du vill gå ner mindre än hälften av din kroppsvikt! Följ Tommy Runesson på hans blogg: http://tommytappar.se Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen15:05Larry Diamond har transformerat sitt liv och gått ner 57 kg med LCHF. I den här intervjun delar han med sig av sina insikter från resan. Ketokurs med Andreas Eenfeldt (del 7)06:24Keto för nybörjare med dr Andreas Eenfeldt. Hur går du ner i vikt på ketogen kost? VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59 Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor03:14Handlar viktnedgång bara om att äta färre kalorier än man gör sig av med? Hur man går ner 110 kilo utan hunger31:06 Problemet med socker50:01Är det fett eller socker som är orsaken till de aldrig tidigare skådade epidemierna av fetma, typ 2-diabetes och metabol sjukdom? Att motivera till livsstilsförändringar51:45Hur kan du hjälpa och motivera personer att börja med och hålla fast vid LCHF? 14:39 Hjärtattacken blev ett uppvaknande07:11Efter hustruns hjärtattack letade Chris Pattinson efter ett sätt att hålla det hela i schack med kost och livsstil. Och på vägen förbättrade han sin egen hälsa. Intervju med Jason Fung45:20 Sambandet mellan fettlever och typ 2-diabetes05:01Hur hänger fettlever ihop med insulinresistens? De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag. LCHF på rätt sätt – Eric Westman 314:09Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF-kost. Om grunderna för att äta LCHF och vad som är viktigt att tänka på när man sätter igång för att det ska gå så bra som möjligt. Därför är mer protein bättre15:17Dr Ted Naiman tror att mer protein är bättre och han rekommenderar ett högre intag. 46:13 En global matrevolution48:15 45 kilo borta utan kaloriräkning24:12 Att hjälpa folk till bättre hälsa15:44Dawn var sjuk och överviktig men sen hittade hon LCHF... och det förändrade hennes liv. Keto är den enda kost som har fungerat19:23Kristie Sullivan skriver inspirerande inlägg för Diet Doctor och har även en fantastisk historia att berätta. Hur LCHF fungerar – Mary Vernon32:11Intervju med läkaren Mary Vernon, en av världens mest erfarna på att behandla patienter med strikt LCHF-kost. Stöd Diet Doctor Vill du ge ditt stöd till Diet Doctor och få tillgång till bonusmaterial? Ta en titt på vårt medlemskap. Gratis provmånad Fler framgångshistorier Ta del av nära 800 framgångshistorier. Katys hälsovinster med LCHF Fri från IBS med keto Om svårigheter att gå ner i vikt på LCHF Vill du också inspirera? Har du en framgångshistoria att dela med dig av? Det är ett effektivt sätt att inspirera andra till att förändra sina liv. Mejla din historia till annika@dietdoctor.com. Före- och efterbilder är bra för att göra din historia konkret och extra inspirerande för andra. Berätta om det är OK att dela ditt namn och bild eller om du vill vara anonym. Tipsa också gärna om du har en blogg eller Instagram eller liknande för läsare att följa. Inlägget Hanna har gått ner 50 kilo med LCHF dök först upp på Diet Doctor. Visa hela artikeln
 18. Har en annan fråga oxå. Skulle lägga in kvällen middag i Lifesum. Skrev exakt som det står i kostdoktorn med i kostdoktorn recept står det 5 och Lifesum 10. Varför blir det så? Vilket är rätt? Sen undrar jag vad skillnaden på grön och gul markering är i recepten på kostdoktorn. Framförallt när dom har samma antal kolhydrater? Känner mig vilsen
 19. Det är doften av bröd och fraset. Äter inte bröd dagligen men då jag gör det njuter jag. Vi bakar allt bröd hemma då jag har 5 pojkar som äter en del mellis och frukost, har inte lust att betala tusenlappar i månader på något jag gör bättre och billigare själv. Så tyvärr finns brödet i min närvaro och jag vill inte kräva av minn familj att ändra sina matvanor då jag är stor inte dom. Men visst jag är nog beroende av bröd o troligen även pasta. Äter det bara en gång i månaden och då är det lasagne.
 20. Ja och om man ser på den övre grafen, inser man vansinnet. Tänk vilken oerhörd mängd arbete och pengar som finns nerlagda på att göra meningslösa prognoser med utgångspunkt från datorprogram - omöjliga att kontrollera på annat sätt än genom jämförelser med verkligheten. Trots att verkligheten brukar vara något mer pålitlig !!! fortsätter man att tolka vidare genom genomsnittsredovisningar via de meningslösa prognosmodellerna - allt i akt och mening att hålla ångan uppe och fortsätta skrämma upp intet ont anande befolkningar. Synd bara att risken är stor för t.ex. Greta Thunberg att inom några år få lida för den okunnighet som sluter sig samman runt henne som galjonsfigur. 0,01 % koldioxid i atmosfären betraktas som döden för jordklotet (då inget skulle växa) medan nuvarande ca. 0,04 % innebär att all grönska växer så det knakar! P.S. Av de kunniga forskare - numera utnämnda till dissidenter - som uttalat sig runt klimatfrågan, har ingen förnekat att en ökad uppvärmning kunnat påvisas men att den, som verkliga mätningar visar, är mycket liten. Man menar sannolikheten vara mycket liten att den skulle kunna relateras till människan resp. ser dess verkan i praktiken vara försumbar. I frågan om växthusgasernas inverkan har, som nämnts i trådstarten, sedan år 1750 koldioxidhalten i atmosfären fram tills nu ökat med 0,01 %. Från 0,028 % år 1750 till ca. 0,039 % (år 2011). Även om sådan liten ökning av koldioxiden skulle ha berott på mänsklig aktivitet, visar verkliga mätningar att effekten hittills visat sig vara liten. Notera att alarmisterna, för att få siffran 0,01 % ökning av andelen koldioxid i atmosfären på snart 200 år att låta mer alarmerande, anger man absolutmängden koldioxid ha ökat med 39 %.
 21. Om det är vallningar du känner av, vilket inte är omöjligt om du är i "rätt ålder", så kan de eventuellt ha lösts ut av kostomläggningen. Omläggningen i sig är en form av stress. Du kanske har annat som stressar/oroar dig. Och klimakteriet är en form av stress. Förklimakteriet börjar i 35-årsåldern och hela processen tar alltså 15-20år... För de flesta kommer de påtagliga förändringarna i slutet av de 40 men det är förstås individuellt. Tillsammans bidrar de till östrogendominans, dvs östrogenet är inte nödvändigtvis högt men i förhållande till progenteron, gulkroppshormon, är det högt. När östrogendominans är aktuellt kommer både fysiska fenomen som vallningar men också känslomässiga, tex att man är ledsen eller vrålarg för ingenting, glömsk, har "hjärndimma" mm. För att knyta ihop säcken - Progesteron tillverkas av samma byggstenar som kortisol, stresshormonet. Det kan också byggas om till kortisol om kroppen behöver mer av det. Kroppen prioriterar överlevnad framför må bra. Om du åldersmässigt stämmer in på förklimakteriet så sök på det och ordet östrogendominans så blir du nog snart klar över om det kan vara aktuellt. Föreslår att du tar kort på klänningen och sätt upp på kylskåpsdörren eller var du lockas mest av frestelser. Ibland kan det hjälpa. Själv brukar jag få mycket gjort när mina frestelser blir stora för det enda som hjälper är att göra nåt fysiskt, sätta sig med en bok funkar INTE!
 22. Nina Teicholz leder också Nutrition Coalition som bra info om kostråden i USA, där vissa företag har stort inflyttande. (Plus några andra artiklar i ämnet) . https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5099084/ En bra artikel om omega3 -omega6 i fråga om inflamations skapande/bekämpande egenskaper: https://openheart.bmj.com/content/5/2/e000946 Nina Teicholz leder också Nutrition Coalition: https://www.youtube.com/watch?v=v5_RO6Fgurw SLV har tidigare varit på tapeten : https://www.dietdoctor.com/se/livsmedelsverket-industrins-basta-van 2008 sparkades två jäviga professorer(Det borde nu göras en större städning, och ta bort professorer som slaviskt följer SNFs riktlinjer i stället för vetenskap.): https://www.svd.se/javiga-ledamoter-sparkas
 23. Hej Vet inte, tror inte jag är i klimakteriet. Har fortfande regelbunden mens. Har en klänning som jag hängt upp på en galge, som jag gärna önskar komma i någon gång...
 24. Frestelser faller man för! I ditt fall får du se till att de där snygga jeansen i två storlekar mindre än nu är din frestelse. Eller ett korrigerat blodtryck. Eller.... Ja, du förstår vad jag menar. Håll fokus på anledningen till varför du vill göra detta. Tyvärr är fåfänga sällan en bra motivator i längden medan sjukdom, eller kanske snarare önskan om dess frånvaro, brukar funka bättre. Hur var det, är du i förklimakteriet? Tänker vallningar relaterade till det?
 25. Alarmisterna är så övertygade och hjärntvättade att dom sannolikt aldrig kommer att begripa bedrägeriet. Sekten ger bara nya tippingpoints och det kommer att fortsätta in i det absurda.
 26. Allt det där känner jag till! Och anledningen till de råden. Vet inte om det är överförbart till Sverige. Vi har ju forskare betalda av industrin, men undrar lite över politikers roll? Vi behöver oberoende forskare. Kostfonden är en bit på väg, de behöver mer stöd!
 1. Ladda in mer aktivitet