All aktivitet

Detta flöde auto-uppdateras     

 1. Igår
 2. kickilotta

  Godmorgontråd?

  Maken använder osthyvlarna till att hyvla smör med - han är väldigt nöjd med att det fungerar så bra.
 3. kickilotta

  Godmorgontråd?

  Har nyligen varit på Österlen där vi bodde i Vitaby och upplevt härliga Skåne på våren. Ramslöken och St Persnycklar blommade i Stenshuvuds nationalpark. Promenerade på Brösarps backar en kväll i solnedgången och beundrade de fantastiska mandelblommorna som nu slagit ut på kullarna. Vi gladdes åt att se den fina hjorden av kor i alla tänkbara bruna, vita o svarta färger som betade där tillsammans med sina nya små kalvar - de var uppåt ett 20-tal. De sprang ystert omkring medan komammorna höll dem under uppsikt. De frigående korna tycktes ha ett förträffligt liv. - Näktergalarna sjöng underbart utan uppehåll och vi kände oss upprymda och njöt av den pastorala idyllen med det härliga havet i bakgrunden. - Ni har det fantastiskt på Österlen.
 4. Lotta_B

  Malmöbor (med omnejd) – träning

  Denna helg så blir det träning på söndag (27/5) i stället för på lördag. Kl 11–12.30 och vi träffas i ljusgården på Stadion.
 5. jala

  Godmorgontråd?

  Om jag inte glömmer av det så återkommer jag. Personligen tror jag att det är smart att glömma av det så jag slipper att grubbla. Undrar om jag kan sova för nu känner jag mig helt väck.
 6. MariaF

  Godmorgontråd?

  Du kan väl skriva här när du grubblat färdigt fram emot 3-snåret i morgon bitti eller så..?!
 7. Syster

  Godmorgontråd?

  Det går inte, jag är ju härskaren i köket
 8. jala

  Godmorgontråd?

  Nu vet jag varken ut eller in. Är jag dum som är smart eller är det smart att vara dum.
 9. MariaF

  Godmorgontråd?

  Hellre vara smart och framstå som dum, än att verka smart men vara helkorkad!
 10. Erik 2

  Kunskapskanalen sänder skitprogram!

  Mer trädgården jorden. Det är oroande att forskare använder IPCC:s standardsiffror för lustgasutsläpp (och metan) till underlag för beräkningar av utsläpp av koldioxidekvivalenter per kg kött, eller per kg morot eller per kg vete. Eller för att jämföra utsläppen av växthusgaser från ekologiskt odlat vete i förhållande till konventionellt odlat. Det är ännu mer skrämmande att det sedan finns forskare som använder dessa så kallade livscykelanalyser och bygger modeller som påstås visa hur stora växthusgasutsläpp som svenskarnas livsmedelskonsumtion innebär, eller hur stora utsläppen är från det svenska jordbruket. Ofta presenteras resultaten med decimalers noggrannhet. Modellerna och uträkningarna må vara hur bra som helst, men om indata är så skakigt borde inte resultaten presenteras som fakta utan som diskussionsunderlag eller liknande. Det blir som en sorts motsvarighet till pengatvätt. Man tar oren data och förvandlar dem till ren granskad forskning.
 11. Tureborgaren

  Godmorgontråd?

  För väldigt många år sedan var jag på facklig grundkurs med några arbetskamrater. Föreläsaren avslutade med: är det någon som har några frågor? Och jag som inte riktigt fattat frågade naturligtvis. "Varför var just du tvungen att fråga?" tyckte den ena jobbarkompisen efteråt. "Nu tror ju alla att vi är idioter som inte fattar nåt!".
 12. MariaF

  Kunskapskanalen sänder skitprogram!

  Medan jag skriver detta länkar Erik 2 till samma blogg... Otroligt intressanta vinklingar! (Fick inte bort kursiveringen...?) Mer än hälften av alla utsläpp av växthusgaser kommer från uppfödning av lantbruksdjur påstod en rapport från World Watch Institute 2009. Fel, bara 9% av växthusgasutsläppen kommer från djurhållningen enligt en artikel i Climatic Change 2014 av forskare från Stanford, Siena och Irvine. De motstridiga siffrorna sprids sedan av olika intressegrupper som vill bevisa att deras syn på djurhållning är den rätta. http://tradgardenjorden.blogspot.se/2018/01/hur-var-det-nu-med-djurhallningens.html http://tradgardenjorden.blogspot.se/2018/02/det-svenska-jordbrukets-utslapp-av_8.html
 13. jala

  Godmorgontråd?

  Jag undrar oxå men vågade inte fråga. Man vill ju inte framstå som okunnig.
 14. Erik 2

  Kunskapskanalen sänder skitprogram!

  http://tradgardenjorden.blogspot.se/2017/01/mindre-kott-ar-inte-losningen-pa.html http://tradgardenjorden.blogspot.se/2018/05/den-stora-datatvatten.html Vi ser att det egentligen är nötköttet som sticker ut som den animalieprodukt som har mycket stor klimatpåverkan. Men trots det släpper det ut mindre växthusgaser per protein än "grönsaker". http://tradgardenjorden.blogspot.se/2018/02/pastsallad-ar-inte-battre-for-klimatet.html
 15. Tureborgaren

  Godmorgontråd?

  Nu blev jag nyfiken: vad är en "glutenfri" brödrost?
 16. Tureborgaren

  Godmorgontråd?

  Jag har en Electrolux hushållsassistent, en stor krabat, från den tiden jag bakade danskt rågbröd varje vecka. Kasta eller skänka bort? Och en orange Hugin brödrost som är så snygg att den duger som prydnadssak. Men alla kakformar i aluminium och pepparkaksfigurer har jag i alla fall rensat ut. Och mikrovågsugnen gick till välgörenhetsloppis.
 17. iAnna

  Godmorgontråd?

  Varför måste ni bråka? Kan ni inte bara göra varsin sats på varsitt recept?
 18. Syster

  Godmorgontråd?

  Förutom alla andra maskiner som nämnts så finns även här en glassmaskin som vi ibland försöker använda, tyvärr har vi, maken och jag totalt skilda uppfattningar om recepten till glassen, så det slutar ofta med ett mindre slagsmål, sen ställer vi bort den, och så glömmer vi det hela och så plockar vi fram glassmaskinen igen och så är det samma visa igen, vi bråkar. Som kuriosa så kan det nämnas att vi i övrigt är ganska så sams om det mesta, förutom glassmaskinen då. Den åker på loppis, det bestämde jag nu
 19. iAnna

  Kunskapskanalen sänder skitprogram!

  https://urplay.se/program/204945-guide-till-evig-ungdom-bantning
 20. Det där låter som det som stod i den felaktiga FN-rapporten som FN drog tillbaka eftersom siffrorna var fel. Jag lyssnade på Peter Ballerstedts föreläsning på DietDoctor, och han presenterar vad jag uppfattar som trovärdiga siffror kring kött och miljö. Mycket sevärd.
 21. Syster

  Lipödem

  En bra artikel tycker jag, men den har fått lite på "käften", när författarna är plastikkirurger med privat praktik, hmm, men de kan ju veta vad de pratar om ändå, förmodar jag.
 22. iAnna

  Kunskapskanalen sänder skitprogram!

  Tyvärr är självaste KTH ute på hal is. (kan det verkligen stämma? ) https://www.kthmagazine.se/artiklar/lagkottsamhalle-vagen-dit
 23. Alla forskare som låter sig köpas av industrin till att under många år hävda information vara korrekt, trots att klara belägg finns för motsatsen (med nackdelar för hela befolkningar) - är per definition korrupta. I den kategorin finns Rössner och Hellenius. Ancel Keys var så upptagen av sin hypotes att han förfalskade sina studier, genom att frisera bort data som visade motsatsen till hypotesen. Det var han som stod bakom den falska paradigm som för första gången i USA:s historia sannolikt låter senaste föräldragenerationen överleva sina barn.
 24. iAnna

  Godmorgontråd?

  Här finns både brödrost, bakformar och hushållsmaskin. Dessutom pastagaffel och durkslag. Osthyveln används inte heller så ofta nu förtiden.
 25. Här blev det slit med liten gräsklippare (åkklipparen står still så stor tomt får klippas med den lilla utan driv) istället för en jogging-/lufstur efter jobbet och så ett skönt dopp i poolen på det. 27*C i vattnet, då kan jag också bada... Sen fick jag tvingat i vovvan också... Hon hatar det men det är så bra träning när det är varmt och tufft att ta långpromenad eller ut och springa. Insåg efter att jag lagt på locket på poolen att jag inte ätit sen lunch... Och det har varit fullt upp så, busy is da shit! Det har varit en tuff start på veckan på jobbet, saker som borde varit klara för ett par veckor sen blev klara först igår. Dels var indata försenat och när jag till sist fick det jag behövde åkte jag på semester. I förrgår gick det så där vad äta beträffar. Skötte mig så fint hela dagen och så ställde maken fram en burk jordnötter som jag fick ta om jag "ville". Jag ville. Får väl vara glad att det inte var en säck... Igår däremot blev det en del äta på kvällen för då var bråttom-jobbet som sagt äntligen klart och jag fullkomligt säckade ihop. Då är det gott med ost.
 26. MariaF

  Lipödem

  Det fanns en länk till Läkartidningen också där de just nämner fettsugning och att det borde vara en behandling som är tillgänglig. Det diskuteras också att man kan banta sig ner till anorektiska proportioner på överkroppen men ändå ha fetman kvar runt stussen. http://www.lakartidningen.se/Klinik-och-vetenskap/Klinisk-oversikt/2017/11/Lipodem--en-ofta-forbisedd-men-behandlingsbar-sjukdom/
 1. Ladda in mer aktivitet