All aktivitet

Detta flöde auto-uppdateras     

  1. Today
  2. Läsvärt om Coronahysterin. https://thenhf.com/2020/04/04/never-has-so-little-done-so-much-harm-to-so-many/?fbclid=IwAR0_TF_9dzVYE9dj600jjXX4sno_bIbid-cdVK7i5lI-bDqIqGXYkIV7Upo WHO rekommenderar örtmedicin mot Corona. https://www.msn.com/sv-se/halsa/medicin/who-rekommenderar-örtmedicin-mot-nya-coronaviruset/ar-BB126wFp?li=BBqxHCs&ocid=mailsignout&fbclid=IwAR1Ekziorm-sUhkPpLB6Rmz4YQeGg1BIsk-YV2q-BejkzqFnrQvz3LcLIzw
  3. TJUSIGT!!! Hoppas att det kommer innebära att kvaliteten på kommentarerna kommer höjas ytterligare ett snäpp! 😉
  4. Jo fast det man nog också bör inse är hur kontraproduktiva och oproportionerliga de åtgärder som vidtagits är. Lyssna på vad prof Bhakdi säger i slutet av videon. Den skräckpropaganda som pumpats ut i media och de åtgärder som myndigheterna vidtagit är det som skadar och dödar oss, inte något virus. Dags att vakna och inse att det inte bara är livsmedelsverket som inte har vårt bästa för ögonen.
  5. Sucharit Bhakdi (han ser ut att vara 50 -60 men är i själva verket 73 år gammal) - en suveränt pedagogisk informatör som grundar sin utsago på djupgående kunskap. Fler av det slaget skulle behövas vid sidan av t.ex. vår pragmatiskt lagda Agnes Vold, som man fick korn på i Skavlan, när hon med en humoristik glimt i ögat, till glädje för en skäggig man bredvid henne, förklarade att skäggiga män hade mindre bakterier i skägget än i huden på den rakade mannen. Bhakdi förklarar tydligt och klart att Coronaviruset inte i sig är det som är dödligt. De som rapporteras avlidna dör av annat än viruset - utan att ens behöva ha varit infekterade av corona. Det inses lätt, när man ser att bara 0,1-0,2 % av människor mellan 20 - 44 år rapporterats avlida. Som vår Lars Bern f.ö. påpekar, är det hög tid att undersöka om förskrivning av statiner kan ligga bakom en del av orsakerna bakom många dödsfall (kineserna har ju rapporterat om låga kolesterolnivåer hos de avlidna). En utmärkt idé, med tanke på att kolesterolets produktion i levern reduceras med statiner och att kolesterolerna - ett viktigt reparationsmaterial - har stor betydelse för immunförsvarets uppbyggnad.
  6. Duschar, rakar mig. tar på mig finkläderna. Nu jäklar kan man "springa runt och se viktig ut!" VETERAN!
  7. Matriarch 20 verkar finnas. Kanske köpa några sådana och smörja större mängd kräm?
  8. Tror du att ditt jämna och fina blodsocker i sig är dåligt? Det är något högre än normalt men absolut inte alarmerande ( i mina ögon) Jag tror det är skadligt när man ligger ganska högt hela tiden och dessutom har höga toppar ofta....
  9. Det kan mycket väl vara så att det räcker inte i början att bara börja äta mer fett och mindre kolhydrater och allt skulle lösa sig i en handvändning, kroppen kommer till ro och man bekvämt kommer att gå ner i vikt de kilon man ville. Det kan finnas dem som har upplevt allt detta men man själv kanske inte är en av dem. Fetträddslan är bara den första bergstoppen som måste bestigas. Man kan finna att det finns flera. Jag har upptäckt att det kan finnas fler anledningar till att man blir "vrålhungrig" och dessa är det ju bra att identifiera och veta om, annars faller man tillbaka i onödigt-ätande-träsket. vanan kan vara ens största fiende. Vanan att äta vid vissa tider gör sig påmind som hunger suget efter kolhydrater, dvs en form av beroende ständiga tankar på mat och hur gott det skulle vara med ditt eller datt som man ger efter för olika situationer då man brukade ta en fika kan överraska en med en intensiv önskan att äta. Jag misstänker att du också är insulinresistent så för att få kroppen att börja bränna fett kan en strategi vara att sänka insulinet, äta mindre ofta, hoppa över fika, förlänga nattfasta och på detta sättet få fler timmar att gå mellan måltiderna. Annars finns det risk att även med LCHF kan man fortsätta hålla insulinet högt och fettförbränningen kommer inte igång.
  10. Jag har absolut ingenting emot att jobba hemifrån eller frivilligt isolera mig hemma. Vi har uppdaterat med höj- och sänkbara skrivbord rätt nyligen, har två skärmar och jobbar med IT och då har man kontoret på fickan. Dessutom har vi fått en kull kattungar för en vecka sedan så det är rätt så kul att vara hemma. Lägg till en trädgård som behöver ses över så här på vårkanten och ett hus där det finns rum i behov av renovering. Jag vet inte hur man stavar till tråkigt helt enkelt. Men mitt företag har inte kommit med någon uppmaning till alla att jobba hemma så här sitter jag på kontoret i ett eget rum. Bara dem som har någon form av metabolt syndrom uppmanas att jobba hemma - diabetes, hjärt- och kärlsjukdom, astma osv. Tja, här verkar man har fattat hur det ligger till med corona. Jag är imponerad. Eftersom jag också brukar gå till jobbet så känns inte smittorisken speciellt stort och utsikten att gå miste om promenaden i det milda vårvädret är inte så lockande. Jag följer storögd och undrande den spännande utvecklingen av corona-krisen. Det är så många aspekter i den - rosa elefanter i varje hörn som man noggrant försöker att inte se eller prata om - den metabola sjukligheten, övermedicineringen, det svaga immunförsvaret, maten som har blivit till näringslös njutningsmedel, överanvändning av konserveringsmedel och antibiotika. På sätt och viss hoppas jag att corona ska få så pass grava ekonomiska konsekvenser att man blir tvungen att erkänna att man ser de rosa elefanterna.
  11. Thakisha det låter oroväckande att du har haft hjärtmuskelinflamtion. Har du koll på att du får i dig alla essentiella vitaminer och mineraler? T.ex. natrium, om man får i sig för lite natrium, så tvingas kroppen återvinna det, och det gör den genom att höja aldosteronet, men det leder till att adrenalin och kolesterol också går upp, och bägge är stresshormoner....
  12. Oh noo! 😱 Var beställer du? Moodmama eller? Kanske skulle testa beställa Onas, från Storbritannien...
  13. Varför struntar Folkhälsomyndigheten i folkhälsan? Istället följer de SLV som är korrumperat av https://www.sourcewatch.org/index.php/International_Life_Sciences_Institute Citat: "Thus, it’s extremely important to note that the cardiovascular benefits reported from cholesterol-lowering via drugs have never been replicated in trials that lower cholesterol via diet. In fact, in nearly a dozen large trials[1] on diet, researchers found that lowering one’s cholesterol by restricting saturated fats had a minimal effect on cardiovascular deaths--while at the same time reliably raising the risk of death from cancer. Från: In March, at the last and final meeting of the Dietary Guidelines Advisory Committee (DGAC), members suggested that they’d like to lower the caps on saturated fats even further: from the current 10% of calories down to 7%—or even zero. These ideas are entirely contrary to a steadily growing cons... NUTRITIONCOALITION.US Dietary Guidelines Committee Aims to Lower Caps on Saturated Fats Even Further — The Nutrition Coalition In March, at the last and final meeting of the Dietary Guidelines Advisory Committee (DGAC), members suggested that they’d like to lower the caps on saturated fats even further: from the current 10% of calories down to 7%—or even zero. These ideas are entirely contrary to a steadily growing cons... In March, at the last and final meeting of the Dietary Guidelines Advisory Committee (DGAC), members suggested that they’d like to lower the caps on saturated fats even further: from the current 10% of calories down to 7%—or even zero. These ideas are entirely contrary to a steadily growing cons...
  14. Igår
  15. Guru MariaF Du är bara så bra tycker jag😃
  16. Jag önskar att jag kunde dra några slutsatser. Jag har inte kunnat hitta någon vettig info om detta på nätet. Jag har dock inte letat så mycket. Jag ska söka vidare. Rent tekniskt om man tittar på fasteglukosvärdet ligger det klart över gränsen för prediabetes (nära diabetes). Tittar man på A1c värdet är det helt OK (väl inom gränsen för att vara normalt) men det förklaras å andra sidan av att LCHF-kosten gör att det aldrig finns några toppar som höjer medelvärdet. När jag börjar äta Metformin sjunker fatseglukosvärdet till att vara vid gränsen till normalt och A1c värdet sjunker till lågt normalt. Intressant är att jag startade med en dos på 500 mg eftersom effekten såg så bra ut sänkte jag dosen till 250 mg de sista 7 dagarna. Effekten kvarstod med den låga dosen. Effekten är ca 10-15% lägre blodsocker. Jag kommer nu fortsätta att ta den låga dosen fram till dess att jag skaffat en ny sensor för att utföra ytterligare tester. (Anledningen till att jag körde två dagar utan Metformin med den andra sensorn var för att se om jag under den perioden fick likartade värden som de jag hade den första 14-dagars perioden. Jag bedömer att det inte skilde så mycket.)
  17. Behovet av tillskott kommer sig nog av att jordarna utarmats av dagens odlingsmetoder, både matjordslagrets tjocklek och näringsinnehållet samt taskig djuruppfödning/djurfabriker där djuren inte får bra och artegen föda.
  18. Jag har en känsla att vårt behov av vitaminer har accelerat under de senaste 40-50 åren, alla rapporter som vi läser om vårt behov av vitaminer är som jag ser ett resultat av vår nuvarande mat, vi "måste" äta C-vitamin, D-vitamin och många andra vitaminer som skall ge oss hälsa. Hur tror vi att det var 100 år sedan med vitamin intaget och hur var det med ex. cancer, diabetes, hjärt kärlsjukdoma, diabetes och artros? De rapporter om vitaminbehovet är utifrån vad vår kropp behöver p.g.a. att vi äter i grunden en helt felaktig hög kolhydratkost som skapar behovet. Om vi tar människor som äter liknande carnivore där animalier är grunden, då verkar C-vitamin inte behövas. Själv har jag ätit 2-3 gram C-vitmin/dag under långa tider, inte hjälpte det det blev 3-4 förkylningar /år, många bihåleinflamationer, halsfluss och förkylningar kom ändå, därtill så har det blivit lactiplus för en krånglande mage, och inte hjälpte det heller, D-vitamin är något som jag däremot aldrig har tagit som vitamintillskott. I dessa coronatider försöker vi hitta något som skulle kunna minska vår mottaglighet mot viruset. Tänk om det är så enkelt som Annika Dahlkvist sade för över tio år sedan när svinifluensan var på ingång, " om vi äter liknande LCHF så får vi inte influensan", och lchf maten ger oss mycket D-vitamin, och i mitt fall tillräckligt, c-vitamin äter jag heller inte eftersom min kost i det stora är animalisk och i stort utan grönsaker sedan många år. Jag har tidigare i notiser nämnt om solen och D-vitamin, med påståendet, om D-vitaminet skulle vara lösningen på vår hälsa, då skulle människor som bor i soliga länder vara friskare än oss, är det så? Jag kan inte se det, läste en bok av Steven R. Grundy, en professor som blivit alternativmedicinare och som skrivit boken "Växtparadoxen", han säger att 10000 IE D-vitamin är inte toxist, han har givit sina patienter höga D-vitamin doser sedan omkring år 2000, han betvivlar att vi kan bli förgiftade av D-vitaminet. Grundy säger också att en bristfällig tarmfunktion inte kan kompenseras med höga doser av D-vitamin, och just de sista orden är det jag själv anser är nyckel till vår hälsa, om magen och tarmen fungerar med lchf då håller vi oss friska. (Grundy gillar inte oss lchf'are, men han berättar också att vi skall undvika en hel del grönsaker p.g.a. lektiner)
  19. Tack! Har nu provat och resultatet jag får är inte rimligt. Ca 26 min den 5 april i Umeå, för att få min dos dvitamin. Har ngn annan testat?
  20. Du ska mata in latitud och longitud.
  21. Vad är din slutsats av det då? Att du har prediabetes?
  22. an se. Inga svenska städer med vad jag kan se.
  23. För ett estimat av vad solen ger i fråga om D-vitamin, och när, och under vilka omständigheter, kolla på denna kalkylator. https://fastrt.nilu.no/VitD-ez_quartMEDandMED_v2.html
  24. Ja eller så är nu rätt tillfälle att ägna sig åt lite tester? (jag har nu beställt 2 sensorer till men de verkar ha förlängda leveranstider beroende på Corona) Kul att någon är intresserad av Metformintestet! Jag ska försöka få ned mina resultat av testet så snart som möjligt. Jag vill försöka sammanfatta den väsentliga informationen om inte annat för min egen skull så jag kan titta på detta längre fram. Men mycket kortfattat, ja Metformin gör en tydlig skillnad på blodsockret för mig.
  25. Rapsolja är den minst dåliga av fröoljorna, solros en riktig värsting. Det man i sammanhanget avser är innehållet av omega 6-fettsyror, något vi får i oss alldeles för mycket av idag. Dessa fettsyror använder kroppen vid inflammation, medan omega 3 läker/dämpar inflammation. Därav kallas omega 6-syrorna inflammationsdrivande, dvs kroppen får en obalans om man äter mer omega 6 än omega 3. Sedan finns det flera olika syror inom omega 6 resp omega 3 som har olika egenskaper. Alla är inte biotillgängliga på ett bra sätt, t ex alfalinolensyran ALA, som är den omega 3 som finns i växter. Om du äter rotfrukter, röd paprika, tomat osv så sticker kolhydraterna snabbt iväg. Gröna blad, kål mm har lägre kolhydratinnehåll.
  1. Ladda in mer aktivitet