All aktivitet

Detta flöde auto-uppdateras     

  1. Today
  2. Med din familjebakgrund har du säkert många intressanta infallsvinklar vad gäller uppkomsten av de olika kostvanorna, t.ex. hur din son kunde bli vegan (svärdotterns inverkan?).
  3. Ja, och varför inte i den andan göra LCHF-forumet känt för sin öppenhet för alla former av LCHF. Frågan om varför vissa människor anser slakt av djur vara etiskt tvivelaktigt, kunde då tonas ner till förmån för de metabola frågorna.
  4. Som du påpekar finns en bred grupp som naggar i kanten för det ortodoxa inom området. Det borde tala för en framtida innovativ diskussion om den centrala frågan - hur får vi i oss det våra celler vill ha - inte "vilken religion tillhör du"?
  5. Hej! Intressant! Jag är en köttätande LCHF:are. Två av sönerna och ett barnbarn är allätare. Dottern, svärdottern och två barnbarn äter i huvudsak vegetariskt (kan slinka ner nåt ägg och ost ibland). En son är vegan. När vi äter familjemiddag serverar jag oftast buffé, men med fokus på grönsaker tillagade med exempelvis olja (det gillar alla). Tillbehören blir alltid nåt kött och bönor/svamp eller nåt annat göttigt. Aldrig efterrätt med socker, där går min gräns. Vore förstås intressant att lära mer om de olika sätten att tänka kring mat som kroppen mår bra av (och kanske minska antalet karotter på bordet). Mvh Trulsa
  6. Men hur många renodlade vegetarianer finns det? De jag stött på (inte så värst många, skall erkännas) är alla någon form av xxx-vegetarian, pescetarian eller liknande.
  7. Möjligen så eller som en ren vegan/vegetariangrupp som inte är bunden till annat än just det som är sammanhållande för gruppen - att inte äta kött men med de varianter på vegetariansidan som innebär produkter från djurvärden (ägg, mjölkprodukter resp, att kunna ha kläder och skodon med material från djurvärlden). Vad gäller den religiösa delen av kostvalet kunde den tonas ner till förmån för resonemangen runt de födoämnen som ingår i maten och den metabola betydelsen. Med LCHF som centralt intresseområde borde en livgivande diskussion bli följden. Alla vill ju sin kropp väl oavsett kostvalet.
  8. Antar att du läst Hörstadius på Kostdoktorn nyss https://www.dietdoctor.com/se/kvinnor-och-keto Och hans ref till Shawn Mynar. Hur tror du att ditt stressläge är just nu? Påsk. Barn, barnbarn på besök. Oro för måendet hela tiden.
  9. Tänker du att den ska ligga under ämnen, typ som Paleo finns där? Det tror jag kan vara bra. Det viktiga är att det inte blir "banka in övertygelser i skallen på varandra-diskussioner". Satt och kollade recepten för "vegetarisk LCHF" på Kostdoktorn och det är en del av både ägg och ost och det är i min värld inte vegetariskt och skrämmer säkert bort veganerna. Som jag uppfattat det är skillnaden på vegetarian och vegan att veganer inte använder nåt från djur, varken läderskor eller honung medan vegetarianer äter växtbaserad kost. Om man äter ägg är man således ovo-vegetarian.
  10. Kvinnor och keto, hur funkar det? Ja, som relativt ny i LCHF/ketovärlden känns det som lite överkurs att borra i den frågan. Kvinnokroppen är inget av mina expertområden, det kan jag lova! Plus att det ju inte minst i Sverige kan vara lite känsligt det där med manligt och kvinnligt… Lätt att trampa snett och säga något klumpigt! En annan – inte oviktig – omständighet: jag är inte kvinna. Men ämnet dyker upp då och då. Flera LCHF-inriktade kvinnor jag träffat, har sagt att de tror att denna kosthållning kan vara lite knepigare för er utan y-kromosom. Här följer strax några av de förklaringsförsök som framkastats, dels i samtal med dessa kvinnor, dels i några artiklar och poddar jag tagit del av. Men allra först en tanke om varför jag skriver detta inlägg. Våra kroppar är unika, såväl genetiskt som erfarenhetsmässigt. Liksom hur vi fungerar psykologiskt. Olika arvsmassa, olika miljö. Att hitta sin perfekta ”ätregim” är därför ett precisionsarbete. Det är helt enkelt inte så att One size fits all. Däremot kan det ju finnas vissa mönster och generaliserbara data, med avseende på sådant som ålder, stresskänslighet, graden och tidsutsträckningen av övervikt. Samt kön. Om den erfarenhetsmassan kan bli en guide för just dig till just din optimala livsstil, ja, då har vi vunnit något, eller hur? Först en rätt given spaning: LCHF-mat är traditionellt mer manlig mat. Sannolikheten är helt enkelt högre att biff och bea och grillat och fettdrypande är farbror Arnes favoritmat än att den är tant Agdas. Hon frestas ju snarare av bakelser, småkakor och en läckert skuren frukttallrik. Huruvida kvinnor genetiskt är mer sockersugna och män mer fett- och saltsugna vågar jag inte uttala mig om, men enligt våra könsroller ligger det i alla fall till på det viset. Möjligen är kvinnor också mer emotionella i sitt ätande. Kanske inte när det är fest – men åtminstone i de stunder vi behöver tröst. Och då är det mat rik på kolhydrater, framför allt i form av socker, som gäller. Det är i alla fall en tanke som förts fram av Shawn Mynar, som gör den populära podden Keto For Women Show: ”There are moments when we simply need chocolate…” har hon sagt i en intervju. Själv minns jag från mina samtal med Alexandra Zazzi på Tjockis-slottet i Biggest Loser Vip att hon ofta tog upp det emotionella ätandet. Så kallat comfort food var en utmaning för henne att bemästra. I likhet med mig använder många LCHF:are fastan, i alla fall den korta, som ett verktyg i lådan. Fastan är ju ett sätt att snabbt få ner insulinet och få upp ketonproduktionen. Men fastan är också stressdrivande, vilket betyder att kroppen frisätter kortisol. Och mycket talar för att kvinnolivet redan i utgångsläget är mer stressigt än manslivet. Jag har läst studier som säger att kvinnan får stresspåslag när hon kommer hem från jobbet, medan mannen slappnar av. Långtidssjuksskrivningar för utbrändhet och annan stressrelaterad sjukdom är klart vanligare hos kvinnor än män. Samma sak med hypotyreos, det vill säga underfunktion av sköldkörteln, vilket bland annat försämrar ämmesomsättningen och genererar hjärndimma, trötthet och övervikt. Jag har själv haft hypotyreos, och när jag läste in mig på området var det uppenbart att det fanns en koppling till stress. Lite stress-detox gjorde susen. I alla fall är det min hypotes till att hypotyreosen försvann. Stress fungerar också på de viset att blodsockret ökar via den förhöjda frisättningen av kortisol. Och högre blodsocker ger som bekant insulinpåslag och sämre fettförbränning och minskad eller avstannad produktion av dunderbränslet ketoner. Ur ett evolutionärt perspektiv kan man tänka sig att mannen var tvungen att klara av fasta på ett bra sätt när han var ute på exempelvis långa jakter. Medan kvinnan som var mer samlare än jägare inte lika ofta gick helt utan mat och därför inte utvecklade förmågan att fasta i samma grad. En annan omständighet som kan ha bäring på ämnet kvinnor och keto, är att kvinnan genom sin menstruationscykel har hormonella system som svänger rätt mycket. Ni är mer hormonellt komplexa. Och det är väl ingen djärv gissning att kvinnan därför har mindre ”felmarginaler” när den rätta kostplanen ska designas. Här ett längre citat från Shawn Mynar, hämtat från ett slags programförklaring till hennes mycket lyssningsvärda podd: Det är vetenskapligt bevisat att den kvinnliga hjärnan hanterar stress annorlunda (läs: sämre) än den manliga. Utöver det har vi den här underbara (läs: ugh!) hormonella balansen att beakta, som HELT SÄKERT går över styr vid minsta stresspåslag. Keto, ett underbart verktyg för hälsa, KAN stressa sönder kvinnokroppen. Fenomen som underätande, mikronutrientunderskott, för snabb ketoanpassning, perfektionssträvan, matkalkylerande på appar, matregler, restriktioner, överätande, samt att strikt följa någon annans plan – allt detta är mycket stressande. Tre centrala råd hon återkommer till: Lyssna på din kropp och gör dig därför inte beroende av kaloriräkning, ketonmätning och strikta regler. Sök ketosen långsamt och smart. Det vill säga, skär ner på kolhydraterna försiktigt och var riktigt ordentligt generös med fettet. Att ta bort kolisarna drastiskt innan ketonproduktionen kommer igång, det kommer bara att skapa det hon kallar ”low carb purgatory” (lågkolhydratsskärselden). Stressa mindre! Allra sist bara MÅSTE jag återge vad hon sa i den där intervjun där hon pratade om choklad. Hon menade att det blir mycket lättare för kvinnor att äta ketogent om de får stöd av sina familjer, i första hand av sina män. Så om du är man och läser det här: nästa gång får du inga pommes till biffen och bean! GLAD PÅSK PÅ ER! (med mycket ägg och sill och lax) Erik Hörstadius Mest lästa inlägg Dagens viktigaste måltid Kolhydratexperiment Starkare och gladare tillsammans Samtliga tidigare inlägg av Erik Hörstadius Om författaren Författaren och journalisten Erik Hörstadius skriver regelbundet på Diet Doctor. I slutet av januari 2019 utkom hans bok Livsnjutardieten, som handlar om viktminskning och det fettbejakande kostparadigm där fokus ligger på hormonell balans i stället för kaloriräkning. Periodisk fasta för nybörjare GuideDen stora gurun på periodisk fasta, dr Jason Fung, har sammanställt den här nybörjarguiden där du kan lära dig allt du behöver veta om den uråldriga hemligheten för hälsa och viktnedgång. LCHF för nybörjare GuideLCHF står för Low Carb High Fat. Det vill säga lite kolhydrater och högre andel fett, även kallad njutmetoden. Du kan nämligen äta dig mätt på god mat och ändå bli friskare och gå ner i vikt. Här hittar du allt du behöver. Inlägget Kvinnor och keto? dök först upp på Diet Doctor. Visa hela artikeln
  11. Tittade på en binjuregenomgång av Dr. Rostenberg som jag inte sett på ett tag. Han pratar LÅGT blodtryck, tarmhälsa, klimakterium och alla möjliga symptom jag specat ovan liksom om infektion som min kropp, enligt kinesiologen, kämpar med. Tänk vad det är bra ibland att repetera sånt man sett/hört/läst tidigare...
  12. Igår
  13. Ett faktum som vi på forumet har att räkna med, är att resurserna som finns tillgängliga, till att hålla tillbaka lågkolhydratrörelsen (LCHF m.fl.), i praktiken saknar begränsningar. Lobbyister, dietister och kostrådgivare m.fl. på högsta nivå, som förordar den gamla "hederliga" men felaktiga tallriksmodellen, tycks uppenbarligen strunta i senaste decenniers forskning på kostområdet. Sammanfattningsvis är svårt att se annat än att: de saknar ork att uppdatera sig har svårt att erkänna tidigare års misstag (alla är inte som Tim Noakes) som grupp (t.ex. dietister) känner trygghet i att hålla sig kvar i tidigare gruppmönster de är bekväma med att hålla fast vid "hundratusentals" (som det heter) studier som visar att "de har rätt". Det verkar som att de aldrig hört talas om Ancel Keys eller vill kännas vid honom och att flertalet studier egentligen bygger på hans misstag och att andelen människor med fetma, cancer, alzheimers sjukdom och som dör av överanvändning av mediciner etc. därigenom drastiskt ökar. eller att en stor grupp människor (äldre forskare, läkare, Socialstyrelsen och styrande organisationer som befolkas av konservativa personligheter och befolkningen i övrigt) håller emot ny forskning (svårt att lära gamla hundar att sitta). det är lättast att politiskt korrekt hänvisa till miljöfaktorer och därmed helt övergå från vikten av att framhålla vad som är bäst för den mänskliga kroppen. Man talar i kör om vad som är bäst för naturen. livsmedelsindustrin, orolig för förändringar i kundernas köpvanor, satsar allt på att kunna hålla kvar sina lönsamma produkter, oavsett graden av skadlighet sockerindustrin sponsrar och bekostar allsköns studier som talar för sockrets ofarlighet bagerinäringen m.fl. värnar om sina nyttiga brödsorter och tycks okunniga om dess sockerinnehåll. läkemedelsindustrin, inte minst, fortsätter som om ingenting hänt under de senaste 30 åren på den genuina forskningssidan och styr nivåer (vanligen nedåt) för behovet av mediciner (för kolesterol, blodtryck etc.), som säkrar möjligheten att låta läkarna förmedla mediciner, helst för livslångt bruk. Mot den bakgrunden ser jag mycket stora svårigheter att få en snabb förändring av kostvanorna till stånd. Visserligen är jag övertygad om att Kostdoktorn sannolikt kommer att vara den största gemensamma kraften på jorden, som kommer att vinna terräng motsatt sockerlobbyn men frågan är ändå om förändringarna kommer att bli långsamma i stil med vad som hände med tobaken. Nu till trådstartens grundtanke. Eftersom LCHF även är möjlig att tillämpa för veganer, varför inte öppna en extra inriktning på forumet för trådar, som vänder sig till LCHF-veganer. Det skulle ge helt andra möjligheter att tala för LCHF och ge tyngd åt tankarna runt varför den kosten fungerar. Samtidigt skulle man få bort en mängd missuppfattningar t.ex. om att LCHF:are inte äter grönsaker och kunna förklara att de är klart medvetna om att ketosen lätt bromsas vid stora mängder proteinrik kost. Jag är övertygad om att en livgivande innovativ debatt, i samma forum, skulle kunna uppstå mellan LCHF-veganer och vanliga LCHF:are, trots att de senare kan tänka sig äta delar av djur, som slaktats. Vad kosten betyder är ju, oavsett kosttyp, att tillfredsställa kroppens behov på cellnivå av rätt födoämnen för att kunna hålla sig frisk - inte minst immunförsvaret. Varför inte förena de positiva tankarna som båda kostgrupperna har, vad gäller matens innehåll, inte att poängtera sättet att välja mat av ideologiska skäl. Vad säger forumets moderatorer och ni andra - kunde detta vara något eller är jag fel ute? P.S. Visserligen finns redan tre LCHF-områden: (LCHF för nybörjare, LCHF-erfarenheter, Allmänt om LCHF men LCHF för veganer/vegetarianer fattas). Med det senare skulle med all säkerhet fler känna sig kallade till forumet.
  14. http://www.2000tv.se/artiklar/?id=863&fbclid=IwAR1x-o0qNklcARUardBb37uHYZNJ7w_uGZvI8TP-6ErFnhCmjDLVWMcBY4o
  15. Du kanske vill dricka något läskande i vårvärmen? Vilka är de bästa valen när man äter LCHF eller keto? Inlägget Drycker och LCHF – bäst och sämst dök först upp på Diet Doctor. Visa hela artikeln
  16. En vecka till men stillestånd på vågen nu... Har svårt att tro att nån dl grädde och lite grönsaker ska ha kvarstående effekt efter en vecka, när maten varit strikt carnivore efter det. Men något har hänt med kroppen, vete katten vad... 🤔 De första 6 veckorna mådde jag otroligt bra, magen inte ond och inte svullen. Bra mättnad. Läget är inte detsamma nu. Svullen redan när jag vaknar och mera ont än tidigare. Tar extra enzym, digest, på morgonen men har inte fått in rutinen att ta det till varje måltid. Allt vatten jag dricker när jag är hemma är smaksatt med antingen lime eller citron, så lite extra syra borde jag få där.. Har slut på progesteronkrämen och känner att jag är lite östrogendominant just nu då brösten är väldigt ömma och svullna... (mammografi om två och en halv vecka...hoppas det gett med sig tills dess...) Har minskat Estradot-plåstret från 75 till 50 mcg men ingen större skillnad än. Äter leverstöttande preparat så utrensningen borde fungera... Ibland blir jag så trött på att försöka...att hela tiden behöva jobba på att må bra, när jag ser andra som aldrig anstränger sig men ändå mår som prinsar och prinsessor... Men, olika falla ödets lotter! Det är väl nåt jag ska lära mig av dessa erfarenheter... I dag väljer jag avsteg från carnivore då barn och barnbarn ska komma hit på middag. Det blir lite creme fraische, lite grädde och några bär och lite grönsaker. Gemenskapen är värd mera i dag. Blir ju absolut inget icke-LCHF då det ligger helt utanför ramarna för det jag tål. Hade tänkt att jag skulle börja använda kopporna igen, för att försöka få lite fart på lymfsystemet, men det är för kallt i mitt hus än. Varmaste rummet är hallen, där det är golvvärme, men av nån anledning känner jag mig inte helt bekväm med att stå där naken och massera mig med kopporna! 😂😂
  17. 2 kilo per månad i 2 år är 48 kg. Tänk långsiktigt...men om du "bara" är lite överviktig är det dock svårare att gå ner i vikt.
  18. Att vara i ketos betyder att man går på fettförbränning. Men det säger ingenting om varifrån fettet kommer: från kroppsfett eller kosten. Ketos innebär inte automatiskt att man går ned i vikt. Kroppsvikten kan varierar mycket på kort tid beroende på vätska i kroppen, både upp och ned. Drygt en månad är ändå en ganska kort tid för att förvänta sig en dramatisk viktnedgång i fettvävnad, tänker jag.
  19. Mm.. prexis. Iallafall.. insulinresistens är per definition minskad mängd GLUT4, som finns främst i muskelceller. GLUT är glukostransportkanaler in i cellerna, GLUT4 är den variant som är insulinkänslig.. dvs den aktiveras antingen utav insulinets signaler eller cellens interna behov av glukos, och kroppen gör inte fler än vad som behövs! Finns olika sätt att minska/öka dessa; Ständigt högt insulin typ hyperinsulinemi/diabetes nedreglerar GLUT4 iomed att cellen redan har tillräckligt med glukos, GLUT 1 står då redan för en stor del av transporten, dvs det interna behovet av glukos är redan tillräckligt. Högfettdiet och hög fettoxidationsförmåga iallafall under längre tid gör att det inte behövs lika många GLUT4, det räcker gott med i de flesta fall GLUT1. Träning och fasta ala Fung är ett sätt att öka/aktivera GLUT4.. speciellt för de med hyperinsulinemi/diabetes och märk väl att det sker då mer på låg eller normal insulinnivå och aktiveras mer utav cellens interna behov av glukos.. troligtvis ökar även antalet GLUT1.
  20. Om man inte tidigare har anordnat ett event med fler 450 deltagare får man många lärdomar och erfarenheter längs vägen. Man kan inte i förväg förstå hur mycket hårt arbete det innebär. Nu vet vi... Inlägget Bakom kulisserna på LCHF2019 [för medlemmar] dök först upp på Diet Doctor. Visa hela artikeln
  21. Välkommen hit, Hjälplillamig! Nu är det ju tyvärr inte så att "alla tappar 25kg och lever lyckliga i alla sina dagar" bara för att de lägger om kosten, men visst är det de man hör talas om. De som det INTE funkar så för pratar ju inte gärna om det... Du ger inte många upplysningar om dina förutsättningar men jag spaltar några motfrågor och andra kanske hakar på så kan vi nog bena ut något. Vad var ditt utgångsläge? Man eller kvinna? Ålder? Sjukdomar? Hur mycket övervikt har du? Var sitter fläsket? Det kan ge ledtrådar till den hormonella världen. Har du utöver vikten koll på dina kroppsmått? Ibland står man still i vikt men minskar i omfång. Har du bantat förr? Ibland blir vikten svårare att komma åt då. Rör du på dig regelbundet? Träning (typ gym/cykel/löpning) eller vardagsrörelse (typ hundpromenader, mocka åt hästen eller så)? Vad är strikt keto för dig? <20g kolh/dygn? Ersätter du kolhydratenergin med fett eller protein? Äter du ren mat eller processad mat? Till processad mat räknar jag även bacon och smörgåspålägg. Äter du grönsaker och i så fall vilka sorter? Småäter du eller håller du dig till samlade måltider? Hur många mål äter du på dagen iom att du 16:8-fastar? Dricker du fett, typ smör/kokosfett i kaffet eller så? Använder du mejerier? Är du glutenfri?
  22. Hej! Jag har ätit strikt Keto i mer än en månad och har inte tappat såpass mycket vikt som jag känner att jag borde. Jag har köpt stickor och jag vet att jag är inne i ketos men jag går fortfarande inte ned i vikt? Kan det vara så att dieten bara inte är rätt för mig? Är just kolhydrater kanske inte mitt problem? Jag har pendlat mellan -3 kg fram och tillbaka denna månad och inte tappat -10 som alla andra jag hört talas om. Vill också upplysa om att jag kört 16/8 fastan samtidigt men detta verkar inte fungera! Vad gör jag fel?
  23. Senaste veckan
  24. Onsdagspositiva: glömde jag... Torsdagspositiva: goaste svägerskan har kommit på besök.
  25. Självklart! Att kartlägga gemensamma nämnare hos folk med frisk tarmflora är något som gagnar alla, inklusive de med autism eller andra diagnoser. Jag pratar utifrån det här specifika studien. För att få evidensbaserat statistiskt underlag så krävs mer än att studera och jämföra ett fåtal friska vuxna donatorer med 18 autistiska barn. Jag är tveksam om ett så litet underlag, där man jämför individer med så olika förutsättningar, sjukdomshistoria osv skulle ge så mycket. Studiens syfte var heller inte kartlägga friska tarmfloror, studera bajsdonatorer osv och inget de hade täckning för, utan enbart se specifikt hur barn med autism svarade på fekal transplantation och sedermera följa upp. Krävs omfattande insamling av materiel för att kunna dra slutsatser. Inte ens den största tarmflorestudien hittills(ca 11.000 medverkande) verkar ha gett mer än generella indikationer, som att folk som åt en stor variation av växter hade rikare tarmflora än folk som bara åt ett fåtal. Men beror naturligtvis också på vilka frågor som ställs. Tror inte folk i studier generellt får fylla i om de ätit harlortar, sköljt grönsakerna eller om bakteriedödande medel i hemmet. En sådan studie på stor nivå vore högst intressant, håller med. Där man går igenom allt från födsel till vuxen ålder och tittar på faktorer som kan ha inverkan på tarmfloran. Tveksamt vem som skulle betala för kalaset dock. Läkemedelsbolag är nog mer intresserade av att tjäna pengar på levande tarmbakterier i pillerform och utveckla den biten, inte att kartlägga vanor som håller folk friska.
  26. Smarta Diabetiker är en hemsida och grupp på Facebook, till för dig som är diabetiker eller inte vill bli det. Fokus är kostbehandling med LCHF och alla är välkomna oavsett typ av diabetes, även du som är anhörig eller bara allmänt intresserad. Vi kan varmt rekommendera gruppen. P-O Heidling, en av gruppens administratörer, har tidigare sammanställt en karta över LCHF-vänliga diabetesmottagningar i Sverige. Kartan är nu updaterad med aktuell information. ”Smarta Diabeteskartan” är en sammanställning av de flesta mottagningarna i Sverige som behandlar olika typer av diabetiker. Förutom namn, adresser, städer och annan rent geografisk information, inkluderas information om antal diabetiker och värden för respektive grupps genomsnitts-HbA1c. För varje mottagning visas vilken rankningsplats den har jämfört med alla mottagningar i Sverige. Datat är hämtat ifrån Nationella Diabetesregistret (NDR) år 2018/17. Till detta kommer information från enskilda individer angående om en mottagning ger stöd för en kostbehandling baserad på LCHF/lågkolhydratkost. Här hittar du Smarta Diabeteskartan Mer läsning Att äntligen komma ut ur garderoben… Att ge patienten makt över sin sjukdom Intervju med P-O Heidling 28:34Hur typ 1-diabetikern P-O Heidling gick från “överviktig och grå gammal gubbe” till en “ny man som kan leva ett friare liv” – genom att gå mot råden i sjukvården. Video om diabetes Vinsterna med en 7-dagarsfasta03:34 "Vi är inte gjorda för att vara kroniskt sjuka"25:54Vilken form av träning är den bästa för din hälsa? Varför kan man ha problem att gå ner i vikt på LCHF? Och kan man verkligen bota insulinresistens? Att förstå och behandla typ-2 diabetes59:44Dr Jason Fung föreläser om diabetes för en grupp läkare. Problemet med socker50:01Är det fett eller socker som är orsaken till de aldrig tidigare skådade epidemierna av fetma, typ 2-diabetes och metabol sjukdom? Att motivera till livsstilsförändringar51:45Hur kan du hjälpa och motivera personer att börja med och hålla fast vid LCHF? 14:39 13:18Den studerande typ 1-diabetikern Carola Bakken lyssnar inte på sjukvårdspersonalens råd. De är negativa till att hon äter LCHF trots att Carola är en mönsterpatient med perfekt blodsocker. Hjärtattacken blev ett uppvaknande07:11Efter hustruns hjärtattack letade Chris Pattinson efter ett sätt att hålla det hela i schack med kost och livsstil. Och på vägen förbättrade han sin egen hälsa. Intervju med Jason Fung45:20 LCHF och diabetes: forskning och klinisk erfarenhet45:59 Ett nytt paradigm för typ 2-diabetes29:59Vi behöver ett nytt sätt att se på och behandla typ 2-diabetes. Ett paradigm baserat på vetenskap som adresserar det verkliga problemet. Det essentiella problemet med typ 2-diabetes05:13 En global matrevolution48:15 46:13 VIDEO: Treating the Symptoms or the Cause? - Part 4 of the diabetes course with Jason Fung04:15 Förbättra typ 1-diabetes med LCHF30:05 36 kilo lättare och inga mediciner09:12 My Big Fat Diet42:31Vad skulle hända om en hel by av Kanadas ursprungsbefolkning gick tillbaka till att äta som de brukade? En högfetts och lågkolhydratkost baserad på riktig mat? Diabetes Video Course Part 309:32 Så reverserar man typ 2-diabetes – Jay Wortman24:55 De två stora lögnerna om typ 2-diabetes42:54 14:39 "Jag visste ingenting"28:53Hur den legendariska Tim Noakes, professor i tränings- och idrottsvetenskap, ändrade uppfattning om kolhydrater för hälsa och idrottsprestationer. Reversera diabetes genom att ignorera kostråden12:10 Inlägget Smarta Diabeteskartan uppdaterad dök först upp på Diet Doctor. Visa hela artikeln
  27. Om du är sugen på att göra eget sockerfritt godis i påsk kan vi rekommendera det här enkla receptet med smak av jordgubbar. Det går givetvis bra att variera med vilka andra bär eller smaksättningar som helst. Receptet → Inlägget Sockerfria geléägg med jordgubbar dök först upp på Diet Doctor. Visa hela artikeln
  28. Membrasin innehåller också omega-7, vilket ska vara den verksamma "substansen" i Buckthorn. Testade den först, men tyckte att Membrasin fungerade bättre för mig. Man får som vanligt testa sig fram.
  1. Ladda in mer aktivitet