All aktivitet

Detta flöde auto-uppdateras     

 1. Senaste timmen
 2. Magnesiumbrist är vanlig i Sverige. Jag tror att en viktig orsak är stress och insulin resistens. Bägge två bidrar till magnesiumbrist. Om vi är sjuka använder D-vitamin dessutom magnesium när den beordrar t-cellerna att anfalla virus och onda bakterier. En del människor konsumerar inte heller mat som innehåller mycket magnesium (nötter till exempel). Det är enkelt att utveckla magnesiumbrist.
 3. Today
 4. Peter B

  Stanna i ketos

  Näää...det är någon finess Cleppa har hittat själv. Verkar vara mycket användbart 😉 ..ja jag måste sätta igång med min dygnet runt mätning igen Har fortsatt att tugga på lite Metformin utan att ha mätt BS .... så det ska bli intressant och se hur värdena ligger nu. Cleppa dina värden ser ju lysande ut ... du kommer att leva tills du är 100 Men skulle vara intressantare och se hur värden ligger på morgonen....
 5. MariaF

  Stanna i ketos

  Vad är det för lustiga ikoner du fått i inlägget? "Next Page"? Klickar man bildar de "Previous Page"och texten försvinner... Har @Peter B roat sig med nån ny inställning igen?
 6. Cleppa

  Stanna i ketos

  Äntligen fått mina stickor från england... Beställde många denna gången. Funderar fortfarande på att göra samma experiment som @Peter B gjorde med dygnet runt mätning men vill nog vänta tills livet är normalt igen. BS: 4,4 BK: 1.9 1 timme efter lunch.... Kört ett mellan styrkepass på gymmet ca 1 timme innan lunch. Ingen annan aktivitet idag.
 7. Wohoo! Uke 2 overstått. Ned 0,6 kg til, ned 1cm rundt midjen. Føler meg veldig bra! Mer energi, begynner å få lyst til å bruke kroppen igjen, blitt flinkere til å drikke vann/bruke salt. Cravings kommer som små blaff innimellom, men gir seg fort. Alt i alt veldig fornøyd hittil! Jeg skal holde på det gode kostholdet, og de neste ukene skal jeg jobbe med å komme meg tidlig i seng.
 8. Stämmer det att sockerföreningar, glutamat osv, som finns i lågfettprodukter, inkl. allt bröd.. omvandlas kemiskt, till fett bl.a fettlever? Att äta konsekvent minimalt med fett över hela linjen och över tid, är det vad som skapar diabetes T2? Att för mycket socker i kroppen, omvndlas till fett och göder fettceller, nybildar fettceller tills de blir egn organeller med cellkärnor? är det så så är det djupt skrämmande vad den antagonisten Ancel K gjorde mot Yudkin, djupt skrämmande. Lustig som möter mycket feta barn, spädbarn, unga individer, deras föräldrar och deras ofta kamp mot "den mystiska fetman" , dock vet Dr Lustig vad och hur mediciner eller drugindustry gör i komb. med högrafinerade produkter, djupt skrämmande!! men keto-rörelsen har verkligen gjort helt enorma insatser som kommer förndra allt till det bättre, en dag, eftrsom typ alla älskar riktig mat, finns inga "naturliga" godistroll. Allt är settings och framings, ofta i strategiska syften men den eran kommer en dag att helt upphöra, Corona eller Covid, kan vara ett funktionellt globalt första steg, hoppas.
 9. Nej, kalktillskott äter jag inte, eftersom jag har uppfattat samma sak som du i det fallet. Men det gäller ju att få den kalk som slinker in med maten att inte cirkulera runt i blodet, utan dirigeras till skelettet. Egentligen tycker jag min son har det så mycket enklare. Hans filosofi är: "Jag äter allt. Genomsnittet blir perfekt." Än så länge mår han bra...
 10. Varför inte prova https://www.dietdoctor.com/se/lchf/kom-igang Annars kan man alltid börja strikt, och ändra om nödvändigt. Men tvärtom kan också fungera. Men börja det är ett jättebra val!
 11. Jag kan faktiskt köpa det här, men jag tror att det måste vara människans eget val. Annars är det maktutövning. Så länge vi upprepar samma beteende från ena dagen till den andra kommer vi aldrig att märka någon förändring eller få något nytt. Vi får bara mera än det gamla vanliga. Det är ju ok om man har det bra, om man är tillfreds eller t o m lycklig, men inte om man önskar en förändring. De flesta människor behöver/vill ha en förändring i något skede i livet. Små förändringar kan leda till stora, därför tror jag att det t ex kan vara bra att lämna bort något man alltid gör. Då finns det plötsligt utrymme och möjlighet till något annat. Igår åt jag en stor bit KAKA!!! Jag visste att det skulle vankas, och jag visste att den skulle vara vacker och god. Jag hade inte fel. Lite synd att det var chokladkaka, för jag är så konstig att jag oftast tycker att vita kakor är godare. Men, jag åt och njöt. Då jag ätit den tänkte jag inte mera på det. På hemvägen från östra Finland tänkte jag inte en enda gång på att jag vill ha mera, utan jag körde raka vägen hem och lade mig. Det känns varken som det ena eller andra. Jag åt en bit kaka. Himlen ramlade inte ned och jag vaknade inte upp som Jabba the Hutt i morse. Eftersom jag var sent hemma och inte hunnit göra mat äter jag idag ostomelett x 2 🙄 Jag vallade får med tiken under hela veckoslutet. Drog på mig en vacker bondbränna och levde bara i stunden hela tiden. Först i morse tillät jag vardagen att återkomma. Längtar så till nästa gång 🧡 Ha den bästa veckan!
 12. Det är absolut inga problem att träna både mycket och tungt samtidigt som man kör periodisk fasta
 13. Det är den stora frågan. När jag läser litteratur av forskare och läkare, exempelvis Tim Spector, så varnas uttryckligen där för kalktillskott då dessa tvärtom bidrar till skelettskador. Där finns en konstant ton som varnar för pillerburkar och etiketter som enbart deklarerar sådant tillverkarna vill ska stå där. Alternativet är att äta sådant som saknar innehållsförteckning....en sund inställning enligt mej.
 14. Igår
 15. Hejsan! Jag & min sambo tænkte børja med lchf imorgon. Jag vill prova før att se om jag blir bættre i magen men också før att jag alltid varit rædd før att gå upp i vikt. Jag har alltid varit "normalviktig" men vill finna en kost som jag kan leva på utan att gå runt och kænna mig hungrig hela tiden før att jag ær rædd før att få i mig før mkt Kalorier 😬 Jag kastade min våg før 3 år sedan. jag blev besatt av att væga mig varje dag och den gav mig ångest 🤭 Men som sagt,ær lite rædd før att jag ska lægga på mig på lchf också 🤐 Vad har ni før tips? Min sambo dæremot ær underviktig og har vældigt svårt før att gå upp i vikt. Kan lchf vara ett alternativ før honom? Har næmligen læst att lchf ær viktstabiliserande,stæmmer det? Borde han inte gå upp i vikt isf!? Mina frågor jag lurer på ær; Ska jag følja en strikt lchf (gør inget om jag går ner något kilo) eller ska jag køra på liberal? Jag ær som sagt lite rædd før att gå upp i vikt. Ær det ett MÅSTE att veta sin vikt før att få fram protein mængd och fett mængd man ska æta? 😬 Om inte, hur mkt fett och protein ska jag æta? Min sambo som kæmpar med att gå upp i vikt, tips tack! Ska han prova med lchf liberal? Tacksam før svar 😀 Mvh Frida
 16. Jag har sett Lustigs föreläsning. Hans föreläsning har bekräftat vad jag redan visste om glukos, fruktos, fet lever och så vidare. Jag kommer även i fortsättningen avstå ifrån att dricak Coca Cola och dlylika läsk och annat gott som innehåller mycket fruktos. Det finns inte mycket som tyder på att jag skulle kunna ha fet lever. Jag är inte tjock (åtminstone inte på utsidan), jag har förmodligen inte insulin resistens (jag har inte sockerbegär och mitt blodsocker är normalt), jag undviker att äta socker och snabba kolhydrater, motionerar varje dag för att minska mina insulinnivåer. Ibland har jag högt blodtryck när jag är stressad. Dock har jag sällan högt blodtryck under en lång period.
 17. Du bör veta att det är fler slanka, än feta som drabbas av typ2 diabetes'/metabola syndromet. Det är inte fetma, eller högt BMI, som orsakar diabetes, utan det är leverfet som orsakar typ2 diabetes o.s.v..Dessutom evidensen för detta är övertygande för att det är såhär. Se t. ex Professor Robert Lustigs video: https://www.youtube.com/watch?v=jpNU72dny2s&feature=emb_title Se:även : https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28579536/?from_term=Robert+lustig+.+Liverfat+causing+metabolic+syndrome&from_exact_term=robert+lustig+.+liver+fat+causing+metabolic+syndrome&from_pos=1 Se även: https://www.dietdoctor.com/se/lchf/protein-och-lchf
 18. Jag har med jämna mellanrum läst att Sverige har "selenfattiga jordar", vilket skulle bero på långvarig konstgödsling som rubbat balansen, i stället för att ha växelbruk med bajsande betesdjur inkluderade. För säkerhets skull petar jag därför i mig tillskott i form av selen, och magnesium eftersom jag har märkt att jag då slipper vadkramper nattetid, samt vitamin D3 och K2 för att vara säker på att få in kalk i mitt gamla skelett. Nyligen har jag börjat käka zinkpiller också för att boosta immunförsvaret... Jag verkar sitta fast i träsket 😀 Går det verkligen att få till allt det här bara genom att frossa i grönsaker?
 19. Motionerar/tränar du? Jag har också tänkt på att köra periodiskt fasta, men jag är osäker om det går att kombinera periodiskt fasta med daglig motion.
 20. Med tanke på att kött innehåller ca 20 g protein/100 g, så kommer en måltid med 50-100 g protein bestå av ca 250-500 g kött. Det är vad jag äter till middag, mitt enda mål om dagen.
 21. Det är en rekommenderad maxgräns. Enligt Ketoförespråkaren Eric Berg räcker det att äta mellan 50-100 g proteiner per måltid.
 22. Jag ligger på 19,5 i BMI. Området i och runt min mage är 82 cm. Jag tror inte att jag har fetma. Jag har inte räknat proteiner och kommer inte att göra det i framtiden heller så länge jag inte blir tjockare.
 23. Tack för upplysningen. Trots att jag hänger här en hel del har jag helt missat honom
 24. Visserligen, men 100 gr per måltid låter väldigt mycket.
 25. Citera sig själv, ber om ursäkt! Iallafall det finns alla essentiella aminosyror i annat än animaliska livsmedel, man måste bara äta mer/blanda.. ha j*vligt mycket bättre koll på näringslära.
 26. Nej de finns inga nötter/bönor som ersätter en carniovorisk/omniovorisk kost! Finns fucking inga nötter eller ens quinoa som ger dig alla essentiella aminosyroror, de enda som ger dig alla är att äta andra djur! Nu skall jag avslöja en hemlighet.. låt ingen annan ta del av den, dvs vi är Homo Sapiens Sapiens, dvs Omniovorer, settur en Zoologisk synvinkel.. översatt till svenska sä är vi allätare. dvs vi äter nästan f'''ing vad som helst bara det innehåller digesterbara kalorier! Såå vi är omniovorer, dvs vi är alllätare, dvs vi kan ändå inte äta allt.. rent ut sagt, vi är kusiner med aporna metabolt set! Skit samma, vi är närmast släkt med Bonobochimpanser! Iallafall så kan man få alla essentiella aminosyror från bönor, Quionoa, nötter.. kruxet med de är främst att man bör tillbringa stora delar av sin dag i träden Hur som helst om man har ett vanligt jobb, där man inte får lov att visstas uppe i träden, så steg våra förfäder ner from dem för några tusen år sedan! Dvs det var bara några tusen år sedan, så du kan och får därmed oxå lov att äta nötter samt bönor! Iallafall skyll inte på mig för det var någon förfader till oss som bestämde sig för att kliva ner från träden och gå hela vägen hit Iomd det så sitter både du och jag i dilemmat om vad vi skall äta, för bästa hälsa!
 27. Paleoteket har skrivit lite om skillnaden mellan vegetabiliskt och animaliskt protein. "Upptaget av växtprotein är mycket lågt vilket beror på att proteinerna i växter är uppbyggda för att försvåra nedbrytning och att orsaka inflammation i magen. En annan konsekvens av detta är att växtprotein ständigt överskattas och det finns en utbredd felaktig bild av att de erbjuder mer än vad de ger. Kött, mjölk och ägg däremot har en hög absorptionsgrad på mer än 95 procent, där kött absorberas nästan fullständigt."
 1. Ladda in mer aktivitet