All aktivitet

Detta flöde auto-uppdateras     

 1. Today
 2. Bättre ätardag idag. Lite ägg och laxrester till lunch och köttfärssås till middag. Mycket kaffe och vatten under dagen. Måndagspositiva: hann klippa två av fåren.
 3. Många kloka frågor. Finns nog inte lika många kloka svar. Ja, jag sover. Ofta sju timmar. Men vaknar flera gånger. Fått tillbaka mina hemska vallningar och skyller på dem. Kanske? Matsmältningen tror jag inte det är så stort fel på. Eller jag vet egentligen inte hur den ska vara, men har inte upplevt några problem. Magen sköter sig. Oftare vid större kolhydratintag. Snäll är jag nog men inte mot mig själv kanske. Försöker träna på det. Just nu säger jag ofta och till andra att jag gör ett bra jobb. En början kanske? Och naturligtvis duger jag som jag är. Säger alla andra..... Blir bara så besviken när sockersuget slår till och jag inte klarar det
 4. Absolut - det jag skrev var bara för forumets nuvarande medlemmar! Om du läser mina övriga inlägg i tråden så ser du att vi har samma åsikter i sak! P.S. Flertalet av forumets medlemmar är övertygade om evolutionens existens, (sannolikt även flertalet veganer/vegetarianer) - det gör att man kan utläsa vad djur och människor livnärt sig på under årmiljonernas lopp. Det utesluter uppenbarligen inte att vissa kan ha olika smak och etiska eller religiösa föreställningar bl.a. om mat. Håller vi oss till innehållet i den och de metabola verkningarna, så räcker det gott med underlag för många intressanta diskussioner.
 5. Här är den tredje föreläsningen från konferensen Low Carb Denver 2019, efter Gary Taubes och dr Andreas Eenfeldt. Nu presenterar vi fantastiska dr Sarah Hallberg. Vad är det bästa sättet att reversera typ 2-diabetes? I den här föreläsningen gör Sarah en djupdykning i ämnet och hon sätter studier och evidens under luppen. Missa inte denna inspirerande och insiktsfulla video! Transkription (förhandstitt) Dr Sarah Hallberg: De utfall vi främst tittade på var kroppsvikt, kriterier för metabolt syndrom, som också blir det som vi redovisar i rapporten om prediabetesgruppen, och typ 2-diabetes-status. Hur såg det då ut efter två år? Hela transkriptionen Jo, resultaten höll i sig. Resultaten höll i sig. Det här är enormt spännande. Vi reverserade deras typ 2-diabetes och kunde upprätthålla reverseringen. Vi gick från 60 % till 54 % på två år. Över hälften av deltagarna bibehöll sin diabetesreversering. Det är enormt. Föreställ er det resultatet för ett läkemedel. Behöver vi fler läkemedel? Kom igen! Vi behöver mat! Vi behöver bra mat! Det fungerar. Och minskningen av medicinering håller sig otroligt stabil. De här personerna bibehåller sitt lägre HbA1c utan att börja med läkemedel igen. Jag måste berätta nåt som är så otroligt häftigt, nämligen att det senaste halvåret, alltså tre år efter att de här personerna började, så har jag för tre personer som har haft diabetes i mellan 15 och 20 år tagit bort insulinet. Tre år! Transkription pdf Se en del av videon ovan. Hela föreläsningen (med svensk text och transkription) kan ses med gratis provmånad eller medlemskap: Reversera typ 2-diabetes med LCHF — dr Sarah Hallberg Ännu fler videor från Low Carb Denver är på gång, men just nu kan du titta på vår inspelade livestream med alla föreläsningar, tillgänglig för medlemmar: Low Carb Denver 2019 livestream Bli medlem, (gratis att testa en månad), så kan du se videon direkt – liksom föreläsningar, intervjuer, videokurser, frågor och svar, filmer och mycket mera. Du får också tillgång till vårt populära verktyg veckomenyer. Dr Sarah Hallberg 28:56 Reversera diabetes genom att ignorera kostråden12:10 11:22 Att hjälpa patienter att reversera typ 2-diabetes27:43Hur hjälper du som läkare patienter att reversera typ 2-diabetes med LCHF? Dr Andreas Eenfeldt samtalar med dr Sarah Hallberg. Inlägget Reversera typ 2-diabetes med LCHF dök först upp på Diet Doctor. Visa hela artikeln
 6. Tycker att detta passar in här. https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/e8GE5O/meghan-markle-vill-ge-barnet-vegankost--drottningen-vagrar
 7. Aha?! Så egentligen vill du övertyga veganerna att de har fel... eller i alla fall få dem att inse det? Det är åtminstone vad jag läser mellan raderna. Nej, bättre att lägga undan den delen, utgå från nu och lära sig mer om nutrition och fysiologi som Elinor var inne på. Kognitivt helt enkelt. Det fanns inga kosttillskott förr men det har vi nu så då kan vi använda det om vi av etiska skäl inte vill äta animalier.
 8. Visst är det svårt med medlemmar i organisationer, som inte i första hand är ute efter att framföra sakligt tänkande, utan låter religiös likriktning ta överhanden. Som vegan (om jag vore en sådan) skulle jag vara klart intresserad av att bryta åsikter med icke-veganer. Eftersom mitt främsta intresse ligger i att tillfredsställa mina cellers behov, skulle jag mycket väl kunna ta råd över gränserna. Om jag redan hade LCHF-inriktning skulle jag vara mycket intresserad av "motståndarsidans" åsikter - de kan ju inte gärna ha fel i allt! Bit för bit skulle jag kunna lära mig mer om denna djurdödarsekt och förstå varför alla veganförfäder för 50 000 år sedan dog ut som art. Det fanns ju på den tiden inga apotek eller hälsokostaffärer som kunde sälja t.ex. B12-vitamin till veganfamiljen. De fick lära sig av det de såg - att rovdjuren livnärde sig på kött och hade till slut bara att välja mellan att släppa vegantanken eller att låta släktet dö ut.
 9. Jag tror inte det. Om du (som vegan) anser att de här andra (köttätarna) äter varelser som du tycker är likställda människor - så spelar det ingen roll om det är nyttigt eller inte, eller t.o.m. livsnödvändigt. Det går inte att diskutera. Jag har också varit inne på veganforum, och blev totalutskälld för att jag råkade påpeka att något viktigt ämne, som fanns lite grann av i någon grönsak, fanns i större mängd i ägg (ren faktaupplysning; jag föreslog inte att de skulle äta ägg, men jag tycker att kunskap alltid är bra att ha)
 10. https://morotsliv.com/2014/01/kolloidalt-silver-dodar-virus-och-bakterier.html
 11. Men det är just där knuten sitter! Om jag hade varit vegan kanske även jag, som då länge undertryckt tanken på den egna religiösa veganinriktningen, insett att den andra "sekten" rimligen måste bygga på viktig grund. Särskilt med tanke på att den största kostsajten på jordklotet, Kostdoktorn, råkat hamna i lilla Sverige och dessutom har LCHF som utgångspunkt. En fredlig inbjudan från LCHF-forumet hade definitivt varit frestande. Vi talar här om LCHF-veganer som bör vara extra intresserade. Nog vore då, som vegan, spännande att kika på de studier som det pratas så mycket om under senaste decennierna, som trots den oetiska tanken på att döda djur, fått så många efterföljare. Vinsten för alla parter skulle bli att man mer allmänt började diskutera sakligt om metabola problem, som i betydande grad ligger på alla dieter som bygger på sockret som bränsle.
 12. Även om jag gillar idén, så är jag tveksam om intresse finns. Veganism och LCHF går inte att kombinera. Vegetarianism är heller inte optimalt kompatibelt med LCHF och absolut inte om du kör strikt. Blir inte helt bra med den mängden mejerier och väldigt ensidigt. Hur många vegetarianer använder ens detta forum? Vid sidan av det så betvivlar jag att icke-köttätare känner sig så värst välkommen här, av diverse skäl. Väldigt hård ton överlag när man diskuterar den "gröna trenden" eller veganism på samhällsnivå. Det känner man naturligtvis av som icke köttätare när man besöker denna sajt. Du blir också ifrågasatt och måste argumentera kring ditt val att inte äta kött, om du kommer hit som veggo-medlem. Vilket är förståeligt, eftersom konsensus inom LCHF är att kött är mycket näringsrik och viktig artegen föda. Många som upplever att du gör dig själv en otjänst om du väljer bort. Men söker man sig hit för att gå ner i vikt och få koll på värden, så vill man nog inte sitta och diskutera kött utifrån miljö, medicinska och etiska perspektiv. I det läget, när man sårbar, med skuld och skam över sin kropp, vikt osv, så vill man mest bli peppad och få stöd. Men vem vet, kanske en undergrupp för vegetariskt LCHF där det är förbjudet att prata "politik", kan locka skribenter? Om inte annat så är det många LCHF'are som har familjemedlemmar som väljer bort kött. Då kan det vara bra med en undergrupp där man diskuterar vegetarisk LCHF och hur man får till det på ett bra sätt.
 13. Nej den hade jag missat, tack! Håller väl inte med honom om allt men intressant ändå. Stressläget har varit konstant högt de senaste 4-5 veckorna på grund av mycket på jobbet plus flytt, så det är ju inte optimalt. Påsk blir en välkommen vila, med barn och barnbarn på besök och middag på långfredagen, sen pyssel i min (på lång sikt) blivande bostad lördag och söndag. Mår bra av fysisk aktivitet så lite rivande passar bra. Nej, jag oroar mig inte direkt för mitt mående, tror inte att det är nåt allvarligt ”fel”, blir bara less på min mage mellan varven. Jag har levt med att den är bråkig sen min mamma slutade amma mig när jag var 1 och 1/2 år...och det är några år sen... 😎 LCHF har varit en god hjälp på vägen. Landade där efter hjälp av en dietist (2001) som hjälpte mig hitta vad jag inte tålde. Relativt strikt LCHF sen 2009, så sötsug/kolhydratsug har jag inte haft i mitt liv på mycket länge. Jag tror att han har en bra poäng i det där med de kvinnliga hormonerna, det är definitivt en stor del av problemet, men jag jobbar med dem också. Har lite problem med att få i mig tillräckligt med fett nu, då jag undviker smör och inte tål ägg...då går ju även majonnäs och bea bort. Kokosolja vill inte min mage ha heller... Steker i ister/talg men det är inte lika gott att äta som smör! 😆
 14. Ser fram emot din bok "Biokemi för idioter" 😊 Jag uppskattar verkligen din förklaringar och att du förklarar alla begrepp du använder så att även en lekman kan få viss förståelse för vad det handlar om. Tack!
 15. Personligen har jag ingen bra erfarenhet av veganer. Jag tvivlar på att det i ett forum för LCHF, skulle gå att diskutera sansat med dem om nutrition. Tanken är god, men jag tror inte på det. Jag har mött hat och en hårdnackad attityd gentemot mig som äter animaliskt protein, hur gräsbetat och miljövänligt det än är.
 16. Den här härliga kycklingröran rör du ihop i ett nafs och den passar utmärkt i en LCHF-wrap eller varför inte i ett stadigt salladsblad eller kålblad? Receptet → Inlägget Kycklingröra med avokado och koriander dök först upp på Diet Doctor. Visa hela artikeln
 17. Självmedicinerar du för att orka, kanske? Serotoninsvängningar går typiskt i perioder, och kan lindras med socker/överätande. Dina ord skulle kunna varit skrivna av mig, jag har hållit på så i hela livet men först nu fokuserat mer på detaljerna i mekanismen bakom periodandet. Hur är sömnen? Sover du 7tim och djupt så att du får djupsömnen? Hur fungerar matsmältningen? Kan du äta och smälta maten i lugn och ro? Mår magen bra? Hur snäll är du mot dig själv? Är du bra nog? Duger du som du är? Duger du trots att du faller för sockret? Hur ser ditt matupplägg ut? Några få mål eller flera små? Om du kör några få, större mål kanske du ska testa att göra tvärtom, köra flera mindre (eller tvärtom)? Kanske kan vara lättare att stå emot då?
 18. Igår
 19. Med undantag för gräsätande djur, som vi tacksamt ser som en förmedlande länk genom deras kött, som har stor täthet på viktiga födoämnen, som veganen har svårt att få i sig.
 20. Söndag, en inte helt perfekt matdag men det blev inget godis, kaffebröd eller chips trots både fikabesök och kvällsgäster. Har druckit mycket vatten. Det kanske beror på att det varit relativt varmt med fårklippning och trädgårdsarbete. Söndagspositiva: mor kom på fikabesök.
 21. HbA1c är en så kallad AGE (advanced glycation endproduct). Detta sker via Maillard reaktionen. Dvs en reaktion där socker och protein klumpar ihop sig (Hb = hemoglobin är ett protein). Högre blodsocker ökar på denna ihopklumpning mellan socker och protein. Reaktornshastigheten är dock inte linjär. Det betyder att Hb1Ac som ”medelvärde” för långtidsblodglukos är en lite missvisande förklaring. Låt mig ge ett exempel innan alla slutar läsa. Person A. Blodglukos på 5 resp 7 50% av tiden vardera. Detta ger medelglukos på 6 (hypotetisk exempel då man självklart inte enbart kan ligga på exakt 5 eller 7 hela tiden) Person B. Blodglukos på 4 resp 8 50% vardera. Detta ger också medelblodglukos på 6. Har de då samma HbA1c? Om det vore det vanliga medelvärdet skulle så vara fallet men svaret på frågan är att person B kommer ha högre HbA1c. Orsaken är att Maillardreaktionen ökar mer vid högre blodsockervärden. Så det blir ett viktat medelvärde där enskilda toppar straffar sig mer. Dessutom påverkar fler faktorer. Bl a antioxidation status. Summan av det hela är att blodglukosmätningar visar uppenbart blodglukos vid mättillfället. HbA1c däremot är snarare ett mått på vilken skada blodsockret gjort över tid och inte ”bara” ett långtidssocker. Som lite kuriosa kan nämnas att när du grillar kött och får en brun yta är detta också Maillard reaktion mellan protein och socker. Det är därför glasyrer innehåller socker för att ge mer brunt. Det är alltså detta ”brända” som bildas i kroppen HbA1c visar.
 22. Jag är en hängiven följare av dr Ted Naiman. Om man kollar in hans "sexpack" så förstår man att han gör något rätt... Därför vill jag citera han senast tweet:.
 23. Tack för att du delar med dig av din erfarenhet! För egen del blir jag allt mer medveten om att alla situationer som leder till ""felätande" är kopplat till kolhydrater.
 24. Jag måste dock säga att jag blir triggas av den skoningslösa vegetariska/vegan propagandan som pumpas ut i medierna. Senast såg jag en artikel i Kamratposten om en 11åring som var vegan och tyckte det var bra. Förödande för en kropp som växer säger jag. Vegetariskt är inte bra för vare sig djur, hälsa eller miljön.
 25. Är rädd att det är något åt det hållet. Inget nytt detta men så svårt att komma till rätta med.
 1. Ladda in mer aktivitet