All aktivitet

Detta flöde auto-uppdateras     

 1. Senaste timmen
 2. 1a. Att dödläget förr eller senare måste brytas är ingen hypotes utan en nödvändighet, om inte jordens länder skall gå i konkurs (sjukvård etc. kommer att dra för höga kostnader) - det finns redan prognoser om den saken, som talar om något decennium - i varje fall i USA. 1b. Att jag anser att det är dags nu får du se som en förhoppning, som delas av ett stort antal vetenskapsmän världen runt. 2. Men om man ristar de negativa tankarna i sten, uppstår inga förändringar. Tänk på alla innovativa filosofer och statsbyggare bakåt i tiden, som trots hårdnackat motstånd stod för sin sak och fick motståndarna att inse verkligheten! 3. En människa som är på väg mot 90 har visserligen sett tillräckligt av allt nedslående i sektväg men har fortfarande hoppet kvar* * Intressant att på gamla dar få lära om och höra om nya, revolutionära upptäckter, som visar att mycket av det som barnen får lära sig i skolan har varit fel. Nya studier visar med stor tydlighet att våra barn tvingas lära sig att jorden är klotformad och att den rör sig runt solen, när verkligheten visar: 1. Att jorden är platt. Senast relaterat 2017, i nedanstående video via en betydelsefull seriös vetenskapsman som mycket noggrant förklarar verkligheten: https://www.davidreneke.com/muslim-scientist-says-world-is-flat/ I en annan video 2016 framförs bevis för att jorden representerar den fasta punkten som solen rör sig runt. Man måste hänga med!
 3. Today
 4. Du har fatta det där bättre än dina diabetssköterskor! Oså Fung då.. han säger i princip att det viktiga för typ 2 är att bota grundproblemet, dvs insulinresistensen! Och att gå ner i vikt.. utifall man är överviktig. iallafall är man en överviktig typ 2 diabetiker.. så har man minst två problem att brottas med; 1, Insulinresistensen, som beror på Hyperinsulinemi, dvs cellerna slutar att svara på insulinets signaler.. iomed att de redan är fulltankade med glukos! "it make no sense to give more insulin for those how alredy have hyperinsulinemia" fritt citerat! 2, Är man en överviktig typ 2 diabetiker och sänker sitt insulin, antingen via kost eller/och via att sänka sina insulininjektioner, så frigörs en massa fria fettsyror via lypolys i fettväven.. (kallas för friska att gå ner i vikt) så kommer fettet (triglyceriderna/FFA/NEFA) hur som helst att konkurera med glukos främst i dina muskelceller.. så länge du går ner i fettvikt! Dvs du kan inte kissa eller andas ut fettvikten, du måste förbränna det i dina celler, främst dina muskelceller! Oså.. är man diabetiker så är man inte helt frisk, så man får vara lite varlig oxå.., dvs diabetes försvinner inte över en kort period.. om ens alls, men man kan iallafall bli medicinfri/insulinfri i bästa fall! Såå åter till Fung.. LCHF och fasta, i den bästa utav världar.. iallafall om man har Fungs team att luta sig mot så kan blodsockret få lov att variera en del.. så länge man gör något åt själva insulinresistensen och övervikten.. som kan vara en konsekvens utav Diabetesen. "How to Reverse Type 2 Diabetes Naturally"
 5. Jag säger som Effie.. allting går, om inte annat så går det åt helvete! Iallafall så har jag fått för mig att vi är Omniovorer och den mesta vetenskapen pekar i den riktningen? Oså finns det veganer som äter LCHF.. iallafall påstås det så.. låt mig slippa leta upp någon sådan tråd! Oså alla Omnivorer som äter nästan vad som helst kanske inte heller är optimalt.. iallafall så kanske man som LCHFare och även vegetarian kan välja lite noggrant vilka växter och animaliska livsmedel man faktiskt äter? Dvs nog för att jag skällt på JW, men han hade sina poänger oxå om han bara hade släppt religion.. han insåg inte ens att det handlade om att återfödas i en högre kast! Taskigt för honom att vi inte har kastsystem i Sverige!
 6. Bra ätardag. Inte lika mycket kaffe och vatten. Finfin lunch på jobbet, hel kycklingfilé. Köttbullar till middag. Och några ägg däremellan. Orkade inte hela banan runt vid kvällens träning i klubben, men den kortare varianten på ca 3,5 km passade mig bra. Tisdagspositiva: ett härligt gäng som håller ihop och igång vår träningsklubb med ideella krafter.
 7. Nils du skriver: "Jag anser att det är dags nu med försök att bryta dödläget." - Det är ditt eget hypotetiska påstående. Tyvärr - det blir inga öppna förutsättningslösa diskussioner. Jag har inga illusioner. Vi lever inte "i den bästa av världar". Nils - läs på om sekter.
 8. Dagens upptäckt... Vägde mig i morse och förundrades över att vikten kunde öka så mycket på så kort tid, 4 kg på en och en halv vecka... Jaja...några kilo kvar tills jag är på utgångsläget men lite trist är det. När jag kom hem från jobbet och bytte om till mina ”hemmakläder” noterade jag att jag hade ränder runt fotlederna av rynkiga strumpor. Tryckte med tummen mot smalbenet och det blev en djup grop! Aha...det var sååå det låg till... Min teori är att även detta beror på obalansen i hormonerna, därför ska jag avvakta progesteronet innan jag vidtar nån annan åtgärd. Planerar att börja jobba med lymfsystemet med hjälp av ”änglavingar” och kopporna så småningom också, men behöver vänta på lite varmare väder (och hus! ) först. 😆
 9. Frågan om vilken basal kostform som som är optimal för LCHF är en sak - på detta forum råder naturligtvis stor enighet - det är dock upp till den enskilde att ta ställning till - vegan/vegetarian eller ej. Om man som ren vegan utvecklat diabetes 2 (en naturlig följd för kanske hälften av en normalbefolkning i yngre år), lär man i längden ha svårt att metaboliskt hålla kroppens celler nöjda. Då har man att välja på att bli allt sjukare eller växla kost. De sannolikt mest intresserade inom grupperna veganer/vegetarianer att försöka med LCHF är naturligtvis vegetarianer. Visst kan de vara svårt för religiösa och ateister att diskutera religion, om man bara har trosfrågorna uppe. Om parterna i en sådan diskussion väljer att släppa trosfrågan och istället fokuserar på religionskrig, attentatsrisk, ekonomi/utveckling, skola, sjukvård etc., kommer sakfrågorna att bli möjliga att debattera. På liknande sätt kan man se veganismen (en övertygelse om det oetiska i att döda djur att använda som föda). Om man i diskussionen lämnar själva dödandet och fokuserar på innehållet i födan resp. det metabola svaret efter en måltid, kan vettiga parter komma framåt. Dock får man hela tiden hålla i minnet att Rom inte byggdes på en dag. De fåtal debattörer på forumet som ser frågan ur vegan/vegetariansynvikel räcker inte. Det krävs att ideer bryts i större skala för att det skall bli någon verkan. I längden måste alla kostgrupper kunna komma samman för konkreta, vetenskapligt baserade diskussioner. Jag anser att det är dags nu med försök att bryta dödläget. Logiskt sett kan 100 religioners sätt att definiera sin personliga Gud, knappast vara till nytta för någon - alla kan inte ha rätt, kanske t.o.m. fel. I kostfrågan med något färre religioner är det i slutändan bara en som har rätt - DEN ENSKILDA KROPPSCELLEN.
 10. Jag undrar om det är möjligt att - "maintaining your sanity" på den föreslagna kosten. Högprocessade produkter till mycket stor del. Man måste äta ofta och stora portioner. Kanske t o m dricka olivolja?
 11. Jag kan inte referera videon, men denna artikel tar upp debatten om lektiner. Där finns även hänvisningar till litteratur om du vill fördjupa dig. Kurera: Lektiner – kan vissa ämnen i mat vara skadliga? https://kurera.se/lektiner-kan-vissa-amnen-i-mat-vara-skadliga/
 12. Ruled.me: A Comprehensive Guide To The Vegan Ketogenic Diet https://www.ruled.me/comprehensive-guide-vegan-ketogenic-diet/ The vegan ketogenic diet is one of the most restrictive diets, but it is possible to pull it off while maintaining your sanity, decreasing animal suffering, and improving your health.
 13. Lchf-Vegetariskt kanske går! Men det är inte optimalt ur hälsosynpunkt. - Men inte Veganskt! - Jag äter emellanåt en helt vegetarisk rätt. (Med mejeri - är det vegetariskt? Ja för en del.) Som en potatisgratäng eller liknande.
 14. Nils - det finns trådar här på Forum med Robert And och Johan Wallström som debatterar ur sin veganska synvinkel.
 15. https://veglchf.wordpress.com/ https://www.dietdoctor.com/se/lchf/recept/vegetariskt http://www.56kilo.se/kategori/recept/vegetariskt/ https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/tag/veg-lchf/ Osv osv!
 16. Väldigt intressant. Kan någon på svenska berätta kontentan av lektinvideon? Hade svårt att uppfatta delar av talet.
 17. Jason Fung skriver om varför blodsockret kan vara högt efter fasta hos typ 2-diabetiker. Kommer en bit ned i artikeln, men läs gärna hela, för den är informativ. Gryningsfenomenet – varför är blodsockret högt på morgonen? https://www.dietdoctor.com/se/gryningsfenomenet-varfor-ar-blodsockret-hogt-pa-morgonen
 18. Nils du får nog ta till dig att det inte är möjligt att vara LCHF-vegan. Det finns inga sådana, Du hävdar det begreppet - men det finns inte. Jag tycker istället att det vore en bra ide med att ha en tråd/avdelning där man delar info om kött och bra köttproducenter i Sverige. Svenska köttuppfödare behöver nog allt stöd de kan få. Kanske litet aktivism för Lchf och kött så att veganer får motstånd när de trakasserar bönder.
 19. Jag tycker nog att Forum är helt öppet för vem som helst att läsa även om man kan välja att skriva under pseudonym. Jag menade en grupp där man söker medlemskap och där ingen info alls är offentlig.
 20. Bakgrunden till mina tankegångar har dels att göra med i stort sett allt du tar upp, dels med att förändringarnas alltför svaga brus kan behöva lite extra virvelvindar för att kunna växa till storm. Som du, är jag övertygad om att den innersta kärnan i vegan/vegetarianrörelsen blir en svår nöt att knäcka. Det är dock inte den jag tänker på, utan på de kretsar som redan känner att deras kroppar inte mår bra, t.ex. genom att ha dragit på sig diabetes 2 eller annat som redan gör dem inställda på förändring: 1. Hoppet ligger i det nödvändiga i att samhället byter kostmönster och att de skenande sjukvårdskostnaderna annars kommer att få svåra konsekvenser i lidande och skyhöga kostnader. 2. Nej men du nämner dem som inte mår bra och att de förstår vikten av kostbyte 3. Fettskrämdheten delar de med många normalkostare som aldrig kan tänka sig att skaffa gedigen kunskap. I de kretsarna finns naturligtvis inte mycket att hämta. 4. LCHF-forumet är ju en sluten grupp, där vem som helst under pseudonym kan delta. 5. Vegetarianer representerar en av kostmellanformerna som jag tror ha det lättast att tänka om, som du. 6. Jag vet i varje fall att folk, en bit över pensionsåldern, är närmast omöjliga att nå fram till, även för mig som är på väg mot 90 och borde kunna förmedla budskapet med den nödvändiga pedagogiken. Så förhoppningen om idémässigt utbyte måste ligga på en liten skara av redan behövande LCHF-veganer/vegetarianer. Utan att ha försökt, kommer man ingen vart!
 21. Vi vet att fina viner blir allt bättre med åren, men hur är det med din favoritbiff? Kan köttet på din tallrik inte bara bli godare, utan också mer hållbart och etiskt uppfött om det kommer från en pensionerad mjölkko i slutet av ett långt och produktivt liv? Det mesta av köttet vi äter kommer från kvigor och ungtjurar som är 15 till 30 månader gamla. En artikel i Los Angeles Times undersöker smaksensationerna och de milöjömässiga aspekterna av att använda äldre djur för köttproduktion, speciellt äldre mjölkkor. När de har slutat mjölka får de några års lyckligt gräsätande innan de hamnar på middagstallriken. Från artikeln: Siffrorna ljuger inte: En ko som används på flera sätt kan ge 40 000 kilo mat under sin livstid i form av mjölk, ost, smör och kött, till skillnad från 275 kilo kött från en biffko. LA Times: Rich, intense steaks from older, ’mature’ cows Artikeln pekar på att köttindustrin i USA under det senaste århundradet endast har använt nötboskap till ett ändamål, antingen kött eller mjölk, inte båda. Den här processen har skapat industriella produktionsmodeller som orsakar problem med miljö och hållbarhet. I ärlighetens namn är det inte toppen för kons liv heller. Artikeln beskriver också hur några exklusiva restauranger i USA arbetar med speciella slakterier, som Mindful Meats i Marin County, Kalifornien, för att återskapa en spansk köttradition som heter vaca vieja (som bokstavligen betyder gammal ko). Mindful Meats vill använda äldre ekologiska mjölkkor och skapa en livskraftig marknad för köttet. När köttet konmmer från äldre djur är det definitivt grövre, menar entusiasterna, men när det tillagas på lämpligt sätt — som stekt, i sous-vide, eller som lufttorkat och saltat som bresaola — sägs det ha en rik, intensiv samk som är helt olik ungt nötkött. När du har ett djur som är 5 eller 6 år gammalt, har den mörkgult fett… Det passar för bresaola som får en smörig och djup smak som man bara inte kan få från yngre djur. För fyra år sedan skrev tidiningen The Guardian i Storbritannien en likannde artikel om det trendiga att servera spansk vaca vieja, också kallat Galician meat. Köttet, varav en del kom från kor så gamla som 17 år, ”flög från hyllorna och in i munnen på celebriteter.” The Guardian: Raising the steaks; meet the elderly Spanish cows destined for dinner plates Artikeln i LA Times påpekar att fram till det senaste århundradet födde alla bönder upp sina kor på det här sättet. Ett citat från en producent: I det här landet kan det tyckas som en nyhet att äta äldre djur som använts på flera sätt, men historiskt är det så man gjort. Det är en gammal metod, men jag tror också att det är metoden för framtiden. Tidigare Svenskarna fortsätter äta allt mindre importerat kött Ny studie: Dra ner på rött kött med 80 procent för att rädda planeten? Experter: Kött och mejeriprodukter hör hemma i en hälsosam kosthållning Mer om kött En hållbar LCHF-kost11:25Är det möjligt att äta LCHF på ett miljövänligt och hållbart sätt? Därför är mer protein bättre15:17Dr Ted Naiman tror att mer protein är bättre och han rekommenderar ett högre intag. Rött kött och hälsa34:15Vi hör ofta varningar om hur farligt det är att konsumera rött kött, men finns det anledningar att tro dem? Kost, hälsa och miljön50:49Vi får ofta höra att djurhållning är en stor bov när det gäller klimatförändring och miljöförstöring, men är det verkligen så? Inlägget Vad sägs om att äta en biff från en gammal mjölkko? dök först upp på Diet Doctor. Visa hela artikeln
 22. Funderar. Har gått på LCHF i 6 veckor och gått ner 5 kilo. Bra tycker jag. Men jag fastar också. Började med 16timmars 3 dar i veckan, nu tar jag 24timmars fasta måndag och fredag. Det jag funderar över nu är följande: Mitt blodsocker går upp efter fastedagen, ibland ligger det högt flera dar efter. Det kan ligga upp över 10 ibland. Eftersom jag verkar ha en besvärlig insulinresistens så ska jag väl inte ta något insulin då? Har haft diabetes 2 i 20 år, och har vägt 105 kg, nu 98, så det är absolut nödvändigt att jag kommer ner i vikt. Mitt insulin, och det var mycket, har jag så gott som helt plockat bort, det är väl bla därför det stiger också. Brukar mota blodsockerhöjningen med ca 10 enheter om det ligger högt, 10-12 på kvällen, och då går det ner till ca 6 dan därpå. Kan klara mig till nästa fastedag utan insulin då, men hur ska man tänka? Att få ett vettigt svar av en diabetessköterska är ju helt omöjligt. Dom begriper helt enkelt inte vad jag säger, utan vill bara köra med sin evinnerliga sockerkost, mer insulin och läkemedel. Äter strikt LCHF föt tillfället, och det går alltså jättebra. Försöker röra på mig och dricka bra. Ska försöka komma igång med styrketräning också så att jag kan bränna bättre. Det är i alla fall en oerhörd förbättring i blodsockerkurvan. Går inte upp över 12, brukar ligga på 7,5 ca på dan utan insulin. Tänker att det skulle ge sig.
 23. Det du skriver Nils uttrycker en viss hoppfullhet när det gäller kommunikationen mellan veganer och metabolt upplysta. Metabolt upplysta = människor som förstår nyttan av och vill leva efter lågkolhydratprinciperna. Min erfarenhet är att de allra flesta veganer lever i ren förnekelse. Vi har här på Forum haft Låååånga trådar med veganer som är insatta i den "veganska forskningen"/läran. De veganer som engagerat sig här har aldrig visat sig vara intresserade av ny eller fördjupad kunskap om kroppens metabolism eller något som helst intresse att på något vis modifiera sin kost eller för den delen - sin livssyn. Man har haft starka, märkliga ideer om hur t ex diabetes2 uppstår och vad man kan göra för att bli friskare. - Väldigt kort så menar man att fet mat och kött ger diabetes2 och att man bör övergå att helt övergå till plantbaserad kost för att bli frisk. Dessutom så kan man under inga omständigheter tänka sig att äta djur eller använda sig av produkter från djur. Man ser med förakt och avsky på alla människor i världen som äter djur och är omnivorer eller carnevorer. Jag tror inte på att det går att närma sig varandra beträffande vad man ska äta. Man har som vegan inget som helst intresse för vegetarisk eller omnivor diet. Det finns inga öppna och sökande sinnen enl min mening. Det enda som får veganer att bryta med den veganska livsstilen är om man blir ordentligt sjuk och svag och ens kropp börjar ge allvarliga tecken på undernäring. Veganer kan inte medge att man skulle kunna äta för mycket kolhydrater, de vill inte förstå kolhydraternas negativa effekt på kroppen när man i stort sett baserar hela sin kost på dem. De flesta veganer är också ordentligt FETTSKRÄMDA och undviker fett så mycket de kan. Många veganer är riktiga Godisgrisar. - Läs länkarna jag delade ovan till Martina Johansson. Dessutom så är det ett mycket kraftigt socialt tryck från andra veganer om man skulle vika av från den "riktiga vägen". Man blir hatad och utskälld, gamla vänner bryter kontakten osv. Därför så är det viktigt med slutna grupper för de veganer som vill orientera sig bort från den veganska läran. I en sluten grupp kan man vädra sina bekymmer och få stöd och hjälp av likasinnade som är i samma situation. Därför finns det förmodligen veganer som i hemlighet äter animaliskt då och då. Det finns personer som sett inflytelserika, välkända "veganer" sitta på restaurang och stoppat i sig en blodig stek men fortsätter med sin veganska propaganda. Just nu senaste året har flera stora Influencers, särskilt i USA kommit ut som icke-veganer. Många som haft uppåt en 1/2 miljon följare. - Gissa om de blivit utskällda och dissade! Jag själv var vegetarian i 12 år men åt mejerier, ägg och fisk någon gång. Jag tror inte den dieten var optimal för mig, jag började lida av olika åkommor, som har läkt ut sedan jag återgick till att också äta kött för 6-7 år sedan samt slutade med alla onödiga kolhydrater. I min närhet har jag veganer - så jag är väl insatt i deras lära. Jag tror inte vi ska göra oss alltför stora förhoppningar angående något idemässigt utbyte med speciellt veganer. Bortkastad möda! Nils, - du vet ju hur svårt alla personer som äter den svenska standardkosten har att fatta eller för den delen - vill göra någon förändring i sin livsstil.
 24. Jag ignorerar en del forummedlemmar. Slipper se deras inlägg i trådar men på startsidan under nya inlägg syns det. Skulle gärna se att man slipper det för det är sällan jag läser längre.
 25. Du är b ä ä ä ä s t!!! 🐑
 26. Naturligtvis har du rätt i flertalet fall - samma principer gäller fotbollsentusiaster och organisationstillhöriga alla kategorier. Men vi talar i detta fallet om LCHF-veganer. Redan medvetenheten, som ligger i valet att övergå till kost som i väsentliga avseenden avviker från gruppens konventionella, visar en genuin vilja till kunskapsinhämtning. Jämför med den vanlige LCHF-kostaren - bara den drastiska tanken på att utesluta potatis, ris, pasta, sötade drycker etc., kommer inte upp utan föregående, djupgående inhämtning av kunskaper - det räcker inte med enbart tyckande. I mitt eget fall en bra bit över 80, när jag gjorde mina första nätstudier, gick jag i närkamp med såväl vegansidans som lågkolhydratsidans profeter. Det jag direkt kunde uppmärksamma, var att gruppen forskare och vetenskapsjournalister som Andreas stödde sig på, uteslutande hade en modern, vetenskaplig utgångspunkt för sin inriktning på kostsidan. Flertalet på forumet känner till dessa personligheter, bl.a. genom de trevliga intervjuer som Andreas hade med flertalet: Nina Teicholz (medicinsk journalist) Ted Naiman (läkare spec. LCHF) Jason Fung (njurspecialist, diabetes) Erik C. Westman (förgrundsfigur LCHF) Aseem Malhotra (kardiolog) Zoe Harcombe (forskare spec. kost) Sarah Hallberg (forskare, specialist LCHF) Stephen Phinney (forskare på högfettkost) Jonny Bowden (läkare spec. kost) Tim Noakes (prof. idrott, ärlig ”konvertit”) Jeffry Gerber (läkare spec, kost) Jeff Volek (endokrinolog spec kost, ketos) Robb Wolf (läkare kost metabolism, neuro) Gary Taubes (vetenskapsjournalist) Ralf Sundberg (hjärtkirurg, transplantation) Davin Unwin (praktik allmänläkare) Ivor Cummins (kemist LCHF-spec) Georgia Ede (psykiatri/kost) Gary Fettke (kirurg/ortopedi) David Diamond (neurolog) Dwight Lundell (hjärtkirurg, anti statiner) Ron Rosedale (forskare förgrundsfigur) Robert Lustig (endokrinolog spec. socker) Angela Poff (läkare, ketos vs cancer) Benjamin Bikman (spec. insulinrestens) David Perlmutter (forskare bl.a. ketos) Dr Mike Eades (intresse bl.a. med. historia) Malcolm Kendrick Till ovanstående forskarpersonligheter anser jag, på mycket goda grunder, upptagna vetenskapsjournalister ingå. Den enligt min uppfattning avgörande skillnaden mellan ovanstående seriösa samling lågkolhydratkämpar och motsvarande profeter på vegansidan, ligger i hur de senare backas upp av den industri som höstar in stora vinster på att hålla kvar den konventionella kosten. Veganrörelsen utgör i sammanhanget en viktig kärntrupp som lobbar med miljöaktivisterna, kostrådgivarna och dietisterna (som numera tycks ingå i miljörörelsen). Orsaken till att det vetenskapliga underlaget för veganrörelsen i en rad avseenden går på tvärs mot det som LCHF-kosten bygger på, har mindre med verkligheten att göra och bygger i hög grad på oviljan att döda djur. Så det du påpekar om att: "hålla fast vid sin egen övertygelse, och ignorera allt annat" stämmer bara för en del av intressenterna runt en viss kost - den delen som inte bygger sin uppfattning på genuin kunskap. Vad man kan säga om många veganer, är att de har god kunskap om innehållet i olika sorters föda, medan den typiske LCHF-aren mer fokuserar på den metabola sidan. För den som, liksom jag, såg möjligheten att kunna bli fri från diabetes och högt blodtryck resp. förbättra lipidprofilen utan läkemedel, kommer kostväxlingen att ytterligare bli intressant - gäller även veganer. Man har skäl att misstänka många LCHF-veganer rekryteras ur gruppen diabetiker - en naturlig följd av av den konventionella vegankosten.
 1. Ladda in mer aktivitet