All aktivitet

Detta flöde auto-uppdateras     

  1. Senaste timmen
  2. Jag äter inte själv LCHF men min kost är mer lik LCHF än den kolhydratkost som många äter. Jag älskar kött i alla former utom fläsk, äter inte pasta om det går att undvika och älskar smör, grädde och kokosolja. Är ingen större smörgåsätare och är uppfostrad med att socker är helt onödigt. Nu har jag börjat umgås med en man som är ganska lång ifrån mina kostvanor. Han är nästan helt tvärtemot mig förutom att han äter kött och kan tänka sig en liten skvätt grädde i såsen. Ni förstår att det blir problem... Så vitt jag kan se så tror jag att han skulle må bättre på min diet och han skulle nog bli av med sin stora mage också. Tror faktiskt att LCHF skulle passa honom perfekt men det kan ju inte jag bestämma något om. Så hjälp mig gärna med lite smarta tips, just nu krockar vi ibland då han tycker att jag äter på tok för lite kolhydrater och att jag kommer att få en hjärtinfarkt av smör och grädde då både livsmedelsverket och socialstyrelsen inte alls rekommenderar det jag äter. Och inte läkare heller. Minsann!
  3. Today
  4. Dopamin för sonen, oxytocin för mammahjärtat?
  5. Största problemet är tydligen metylering, detox och tarmhälsa. Stöttande tillskott lär vara kalciumcitrat tillsammans med mat. B6. Svavel tex MSM eller broccoligroddar.
  6. David Perlmutter är överhuvudtaget jättebra att läsa/lyssna på vad gäller alla hjärnsjukdomar och även NPF, inte bara demens.
  7. Detta med psykiskt välmående... Visst är det en spännande värld vad som kan trigga upp och ner? Vid skolavslutningen fick sonen en prova på-lektion för flygplan som kombinerad födelsedags- och bra jobbat i skolan-present och den löstes efter lite strul in häromdagen. Läraren har väl inte velat prioritera en 13-åring mitt i licenssäsong vilket jag kan förstå men man behöver inte vara otrevlig för det. Hur som helst hade planet blivit stående en hel dag vilket gav utrymme för en annan kille att ta sig an oss, vilket vi är väldigt glada för. Vi var nyfikna allihop så det blev hela familjen som vällde in på flygplatsen. Nu var flygplatsen stängd för trafikflyget, antar att det inte flygs så mycket under semestertid från vår lokala lilla flygplats, så det är klart, 4 personer kanske inte "väller" så mycket då men eftersom alla var förväntansfulla och uppspelta så kändes det så. Vilken underbar dag!! Instruktören, tillika flygskolechef, var så himla bra! Informativ, lugn och entusiasmerande. Det blev storebror, lillebror och pappa som fick följa med upp och den lycka som strålade från dem alla efter turen (trots viss oro innan från den äldsta av dem ) var så.... häftig! Minst lika häftigt, och värmande för mammahjärtat, var att instruktörens utstrålning måste ha tilltalat yngste sonen. När vi kom hälsade vi allihop förstås som sig bör och t o m han, som aldrig gör sådant utan tillsägelse, stegar fram, sträcker fram handen och säger sitt namn tydligt. Och normalt när nån främling frågar nåt så svarar han inte, eller så mumlar han nåt in i min mage som jag får vidarebefordra. På instruktörens fråga "Vad tyckte du?" efter turen, kom ett tydligt svar: -"Coolt. Skitcoolt!" Nu har det gått ett par dagar men när jag satt och klippte ihop ett youtubeklipp igår kväll kände jag att jag lever i detta glädjerus än. Nästan lite hög efteråt och det satt i länge. Snacka om kick - och jag var inte ens med i luften?! Dopamin eller adrenalin, det är frågan...?
  8. Filmer om Alzheimer och förebyggande (på engelska). Fri tillgång under 24 timmar. Registrera dig på: Alzheimer’s – The Science of Prevention https://scienceofprevention.com/ "David Perlmutter, MD, along with leading experts in the field of brain health, reveals the powerful ways you can decrease your chances of developing Alzheimer’s disease." July 17th – July 28th for the World Premiere of Alzheimer’s – The Science of Prevention as the top experts in brain health uncover the secrets about what triggers brain disease and how you can help protect yourself and your loved ones from developing Alzheimer’s. Featuring interviews with 20+ experts in the field including Dr. Dale Bredesen, Dr. Lisa Mosconi, Dr. Mark Hyman, Dr. Michael Merzenich, Dr. Sara Gottfried, and Dr. Jeffrey Bland, this documentary series will give you cutting-edge information revealing how to maintain brain health into old age and live a long, healthy, fulfilling life."
  9. Men när man söker på oxalatrika livsmedel så... får åtminstone jag upp sånt jag äter lite av..? Skulle vara okran då...? Skämt åtsido, finns det fler, "vanliga" livsmedel man bör dra ner på? Spinach Rhubarb Almonds and cashews Miso soup Grits Baked potatoes with skin Beets Cocoa powder Okra Bran cereals and shredded wheat cereals French fries Raspberries Stevia sweeteners Sweet potatoes
  10. Släktfika på landet i Roslagen, denna gång i mosters trädgård ett stenkast från vårt hus. Det har bakats, bland annat blåpärspaj med bär från vår egen skog. Gud, så gott, lyder det allmänna omdömet. Du måste smaka, säger man till mig som är lite sen till bordet. Nu är jag ju inte den som är den. Ibland tackar jag ja till kolhydrater när det bjuds. Dels för att det kan vara förknippat med en alltför hög social kostnad att vara nejsägare. Dels beviljar jag ju faktiskt mig själv MEDVETEN KOLHYDRATNJUTNING understundom. (Tack, Jonas Colting, för det uttrycket.) Men just denna dag är jag på väg att bygga upp en fin ketos och vill inte äventyra den processen med en aldrig så liten portion. – Äh, ni vet, jag och kolhydrater, jag är ju lite rolig där… Så jag passar denna gång! Eftersom släkten är välbekant med såväl min LCHF-livsstil som min livslånga överviktsproblematik, förväntar jag mig ingen speciell reaktion. Fast tji fick jag. – Men det är inte så roligt för oss andra, säger person X, och menar alltså att jag är en tråkmåns som tackar nej. X menar inget illa. Det är liksom bara en kommentar rakt ut i luften. Och lyckligtvis drunknar den direkt i det allmänglada fikapratet. Men jag lägger den ändå i minnesbanken. För i all sin oskyldighet vittnar repliken om ett sociologiskt och kulturellt sjukdomstillstånd: VÅRT SAMHÄLLET ÄR IN I MÄRGEN ÄTSTÖRT! Det talas om ätstörda individer. Ja, de finns, och de är alldeles för många, och det är tragiskt. Min mamma, till exempel, ägnade sig i min barndom inte sällan åt skuldtyngda orgier i färskt bröd, mandelmassa och annat snabbelönande kolhydratknark. Jag vet inte hur många gånger man möttes av stanken av bulimispya när man öppnade badrumsdörren… I vilken utsträckning uppenbara ätstörningar som bulimi och anorexia är skapade av prestationshets och utseendeideal – förmedlade av exempelvis reklam och Hollywood – eller genetiskt betingade kan man tvista om. Nyligen presenterades intressant forskning som visade att det finns genvarianter som är vanligare hos anorexipatienter än hos normalbefolkningen. Men som vanligt när det gäller mänskligt beteende är väl en kombination av arv och miljö ett säkert grundtips! Generna kan vi ju inte göra så mycket åt – inte än i alla fall! – men när det gäller samhällsnormer är det hög tid att i de här sammanhangen inte bara prata om de ideal och normer som har med status, utseende och kontroll att göra. Vi måste faktiskt också prata om hetsen att hela tiden äta. Det vill säga det faktum att inte bara vissa individer, utan faktiskt hela samhället, har drabbats av långt gående ätstörning. Till person X vid släktfikat bör förstås följande fråga riktas: På vilket sätt försämras vederbörandes blåbärspajsupplevelse av att jag INTE förser mig av nyss nämnda paj? Man kan ju rentav invända att mitt Nej tack är gynnsamt för vederbörande, för då blir det ju mer paj över för alla andra runt bordet. Och eftersom vi ändå håller på, varför inte en följdfråga till X: När nu någon i din närhet för första gången i sitt vuxna liv verkar ha fått någorlunda bukt med sin tjockishet, varför UPPMUNTRAR du inte detta?! Varför ska det nödvändigtvis trugas paj? X är ingen ensam satellit. Tvärtom. X ingår i en gigantisk armé av äthetsare. Ät frukost! Annars kollapsar förbränningen. Går du på bio? Då ska du smaska popcorn och godis och slurpa läsk. På jobbmötet i konferensrummet bullas det bokstavligen upp. Och apropå bullar, något smartass kom på att Kanelbullens dag bara måste firas. Dietisterna, ja, de predikar att vi måste äta hela dagen för att inte äta för mycket… Och livsmedelsbutiker designas så att den minst mättande och mest hungertriggande och onyttiga maten hamnar mitt framför ögonen hur man än går i butiken. Ska något firas? Köp tårta! På de flesta arbetsplatser: dignande fruktskålar. Alla måste ju ha mellis. Och den som tränar måste äta powerbars och dricka sportdryck var tionde meter för att inte svimma. Man bränner 200 kalorier – men smäller i sig 1000. Ja, vad var det jag sa? Vi lever i ett djupt ätstört samhälle. Som av en händelse läser jag just nu bestsellern Den vita massajen av schweiziska Corinne Hofmann, som 1987 blev blixtförälskad i en massaj när hon var på semester i Kenya. Knappt 20 år senare skrev hon en fantastisk bok om sitt liv i en fattig massajby med den ståtlige getherden och krigaren Lketinga. Det finns förstås oerhört mycket intressant att berätta om massajerna, men i just det här sammanhanget vill jag lyfta fram att de tycks frikopplade från schemalagt måltidstyranni. De äter i princip när de är hungriga och det finns mat. Och då äter de gärna MYCKET. När en get slaktas räcker maten – inklusive det kroppsvarma blodet – ofta bara till en handfull personer, för de kan verkligen PROPPA i sig. Förmågan att frossa går hand i hand med förmågan att fasta: alltså att klara av livets plikter utan mat. Till exempel går de glatt ut och vallar sin boskap hela dagen utan så mycket som en frukostflinga i magen. Det typiskt svenska klagomålet över blodsockerfall för att man råkat missa klockan-tre-fikat är inget du hör i en massajby. Och självklart slängs ingen mat. Alla kalorier har värde. Det man inte äter nu har man enkla men effektiva metoder för att spara till en annan dag. Hur ofta äter vi i den rika världen på grund av hunger och behovet av energi och ren och skär matglädje, det vill säga av friska skäl? Och hur ofta äter vi på grund av neuros, socialt tryck, idiotiska råd, slentrian – och trots mättnad? Corinnes massajer tvingar fram den frågan. Hon berättar hur hon drabbas av äckel när hon på återbesök hos mamma i Schweiz ser överflödet på livsmedelsbutikens hyllor. Äckligt är också att vi slänger så mycket mat. Om massajerna såg hur en tredjedel av all mat dumpas, skulle de förmodligen chockas svårt. Detta matsvinn är en annan aspekt av vår samhälleliga ätstörning. Tron att vi hela tiden måste stoppa i oss mat, och att det är katastrof att gå hungrig några timmar, gör ju att vi hela tiden köper/tillagar/serverar alldeles för mycket och alldeles för ofta. Varpå den snabbt torra och bara halvätna vetelängden efter ledningsmötet hamnar i soporna, i sällskap med restaurangernas gigantiska berg av Dagens lunch-rester. En av min barndoms favoriter när pappa läste högt var Bröderna Grimms sagor, inte minst berättelsen om Hans och Greta. Det var ont om mat, och barnens elaka styvmor tubbade deras mesiga farsa att sätta ut dem i skogen. Efter diverse turer hit och dit hamnade de hos den elaka häxan i pepparkakshuset. Häxan låste in Hans i en bur och gödde honom tjock och trind, medan Greta tvingades hjälpa till i hushållet. När syskonen insåg att häxan i pepparkakshuset hade för vana att äta upp de barn hon gjort tjocka och fina, insåg de att de måste agera. Så en dag försökte häxan lura in Greta i ugnen. Det vill säga hon skulle nu tillaga och sedan smaska i sig de uppenbarligen aptitretande barnen. Men Greta lyckades knuffa in häxan i ugnen stället, och smälla igen luckan. Eftersom hon fått tag på burnyckeln kunde hon därpå befria Hans, och bror och syster kunde lämna pepparkakshuset med en massa pärlor och smycken och återförenas med sin – ärligt talat rätt mediokre – farsa. Vad lär vi oss av detta? Jo, att pepparkakshus kan vara livsfarliga, men att det går att rymma. Jag tänker nu på vårt moderna pepparkakshus, där onda krafter i form av livsmedelsindustri och reklammakare och kolhydratkultur och fikafanatiker – och inte minst galna dietisthäxor – med alla till buds stående medel försöker göra oss feta och trinda för att slutligen ta kål på oss. Tack, Hans och Greta, mina hjältar, som på ett så inspirerande sätt visar vägen ut ur den onda häxans pepparkakshus. Och, tack, Corinne Hofmanns massajer, som påminner om ett frisk och människovänligt och värdigt förhållningssätt till mat! Erik Hörstadius Mest lästa inlägg Banta med bibehållen kraft Att hantera stress Att fasta Samtliga tidigare inlägg av Erik Hörstadius Om författaren Författaren och journalisten Erik Hörstadius skriver regelbundet på Diet Doctor. I slutet av januari 2019 utkom hans bok Livsnjutardieten, som handlar om viktminskning och det fettbejakande kostparadigm där fokus ligger på hormonell balans i stället för kaloriräkning. Periodisk fasta för nybörjare GuideDen stora gurun på periodisk fasta, dr Jason Fung, har sammanställt den här nybörjarguiden där du kan lära dig allt du behöver veta om den uråldriga hemligheten för hälsa och viktnedgång. LCHF för nybörjare GuideLCHF står för Low Carb High Fat. Det vill säga lite kolhydrater och högre andel fett, även kallad njutmetoden. Du kan nämligen äta dig mätt på god mat och ändå bli friskare och gå ner i vikt. Här hittar du allt du behöver. Inlägget Vårt ätstörda samhälle dök först upp på Diet Doctor. Visa hela artikeln
  11. Jag rekommenderar varmt Norrbete och deras slakteri Rafnaslakt för gräsbeteskött. www.norrbete.se
  12. Igår
  13. Jag har nyss gått med i gruppen. Det är en hel del att sätta sig in i och mycket att läsa. Helt nytt för mig men jag är intresserad och tänker dra ner på oxalatintaget.
  14. Beträffande gårdssälskapet så har jag ringt och pratat med dem och de får visst spannmål.
  15. Katy var aktiv, hon cyklade och rörde på sig mycket, men ändå var hon överviktig och hon förstod inte riktigt varför. Hon mådde bra, var inte trött och hade inga andra problem med sin hälsa, men hon ökade i vikt. Hon testade tvåveckorsutmaningen och nu, mindre än ett år senare, berättar hon för oss hur hon mår: Mejlet, översatt från engelska Jag har haft den mest fantastiska upplevelsen, jag har gått ner över 27 kilo och jag har hittat mig själv igen. I september 2018 körde jag ett cykellopp som min arbetsplats sponsrade, bara för att inse att all träning och alla kilometer jag la bakom mig inte fick mig att gå ner i vikt. Faktum är att jag gick upp ett kilo, blä. Efter cykelloppet och segerfesten var jag väldigt glad, men samtidigt funderade jag på vad jag gjorde för fel. Jag cyklade som en galning, var mycket aktiv med min ettåring och jag hade inga problem att gå en mil eller paddla runt sjön, men jag var överviktig, till och med fet, enligt tabellerna. Jag mådde bra och var sällan trött, men jag var sockerberoende. Jag förstod senare att processad mat med socker förstörde min kropp. Jag började med LCHF och tvåveckorsutmaningen, och jag höll mig till den och gick ner 4,5 kilo. Efter det gick viktnedgången långsammare, men stabilt, och nu ligger jag fyra kilo under min målvikt. Jag är 27 kilo lättare, jag mår fantastiskt och jag tränar varje dag. Jag upplever inte bara hälsovinster själv, jag ser dem i min familj… Jag älskar att cykla och att kunna ta mig den tiden är en kamp när jag har min nu tvååriga dotter att ta hand om, men att göra det gör mig till en bättre mamma, fru och chef. Jag kommer att fortsätta så här. Jag upplever inte bara hälsovinster själv, jag ser dem i min familj och att se hur min dotter beter sig olika beroende på vad hon får att äta har varit en ögonöppnare. Min hy har aldrig varit bättre, jag har kämpat med akne under hela mitt liv och min hy är kanske inte perfekt, men den är bättre än någonsin. Jag har så mycket i livet att vara tacksam för och att ha hittat den här livsstilen är ytterligare en anledning. Tack till er som skapat Diet Doctor, och alla anställda. Ni gör det lätt att få svar på frågorna jag haft under omställningen till mitt nya liv. Kommentar Hela teamet tackar för beröm, jag är glad att vi varit till hjälp. Tack för att du delar med dig! / Dr Andreas Eenfeldt Kom igång Vill du också gå ner i vikt och förbättra din hälsa? Anmäl dig till vår gratis tvåveckors LCHF-utmaning! Du kan också använda vår gratis guide LCHF för nybörjare. Om du vill underlätta maximalt rekommenderar vi vårt populära verktyg Diet Doctors veckomenyer – prova gratis en månad. Ingen reklam, ingen bindningstid. Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön Mer Guide: LCHF för nybörjare Guide: Gå ner i vikt Video om LCHF Hur du äter LCHF11:59En kort grundkurs i hur man sätter igång att äta LCHF. Leva LCHF med Caroline Smale07:30Hur kan livet se ut om du har LCHF som livsstil? Caroline Smale delar med sig av sin berättelse och om hur hon lever med LCHF i vardagen. Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 108:02Vilka fördelar innebär ketos? Vad äter du på ketogen kost? Här är en informativ kurs med dr Andreas Eenfeldt. Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor02:45Kan man träna på LCHF-kost? Biverkningar av ketogen kost06:58Några vanliga biverkningar av ketogen kost – och hur du undviker dem. VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59 43:29Föreläsning med Monique Forslund från LCHF-Campingen i Säffle 2014. Monique Forslunds hemsida: www.lifezone.se De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag. Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor07:09Är LCHF-kost skadlig för miljön? LCHF på rätt sätt – Eric Westman 314:09Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF-kost. Om grunderna för att äta LCHF och vad som är viktigt att tänka på när man sätter igång för att det ska gå så bra som möjligt. Hur LCHF fungerar – Mary Vernon32:11Intervju med läkaren Mary Vernon, en av världens mest erfarna på att behandla patienter med strikt LCHF-kost. Fat Head Directors Cut1:46:20 Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor02:52Vad är den främsta fördelen med att äta färre kolhydrater? 18:36Hur Martina Johansson blev "snygg, stark och frisk på högfettkost". Martina Johanssons blogg: http://www.highfatfitness.net Mer information om Ketonmätare: http://www.kostdoktorn.se/keton-och-blodsockermatare#1 Lite av allt? Svar på vanliga frågor05:44Är det inte bäst att helt enkelt äta balanserat och "lite av allt"? Så uppnår du en hälsosam livsstil med LCHF41:41 Undvik de konventionella kostråden45:06 Är mättat fett farligt? Svar på vanliga frågor07:29Behöver man akta sig för mättat fett? 27:34Intervju med professor Stephen Phinney, forskare, författare och brinnande LCHF-pionjär. Filmad oktober 2011. Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 211:31Eric Westman reder ut begreppen fettförbränningsläge och kolhydratförbränningsläge. Hur får man mer energi genom en hög fettförbränning och hur mäter man den? Keto-kurs, del 208:37Hur fungerar ketogen kost? Vad äter du på ketogen kost? Därför blir vi tjocka1:12:26 Att lyckas hålla fast vid en ny livsstil17:25Dr Jen Unwin ger dig sina bästa tips om hur man lyckas hålla fast vid en livsstilsförändring och vad du kan göra om du trillar dit. En hälsosam LCHF-livsstil46:42Hur ska du lägga upp LCHF eller ketogen kost för att maximera dina framgångar? Hur mycket fett, protein och kolhydrater ska man äta? Viktnedgång Ketokurs med Andreas Eenfeldt (del 7)06:24Keto för nybörjare med dr Andreas Eenfeldt. Hur går du ner i vikt på ketogen kost? Vinsterna med en 7-dagarsfasta03:34 Orsaken till fetma38:45 48:22Tommy Runesson föreläser om sin enorma viktresa med LCHF och vilka lärdomar han fått med sig på vägen. Inspiration och kunskap även om du vill gå ner mindre än hälften av din kroppsvikt! Följ Tommy Runesson på hans blogg: http://tommytappar.se Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen15:05Larry Diamond har transformerat sitt liv och gått ner 57 kg med LCHF. I den här intervjun delar han med sig av sina insikter från resan. VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59 Problemet med socker50:01Är det fett eller socker som är orsaken till de aldrig tidigare skådade epidemierna av fetma, typ 2-diabetes och metabol sjukdom? Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor03:14Handlar viktnedgång bara om att äta färre kalorier än man gör sig av med? Att motivera till livsstilsförändringar51:45Hur kan du hjälpa och motivera personer att börja med och hålla fast vid LCHF? Hur man går ner 110 kilo utan hunger31:06 14:39 Hjärtattacken blev ett uppvaknande07:11Efter hustruns hjärtattack letade Chris Pattinson efter ett sätt att hålla det hela i schack med kost och livsstil. Och på vägen förbättrade han sin egen hälsa. Därför är mer protein bättre15:17Dr Ted Naiman tror att mer protein är bättre och han rekommenderar ett högre intag. Intervju med Jason Fung45:20 De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag. Vem har rätt om LCHF?45:50Dr Andreas Eenfeldt berättar om vad moderna studier säger om lågkolhydratkost, fetma och diabetes. 46:13 En global matrevolution48:15 45 kilo borta utan kaloriräkning24:12 LCHF på rätt sätt – Eric Westman 314:09Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF-kost. Om grunderna för att äta LCHF och vad som är viktigt att tänka på när man sätter igång för att det ska gå så bra som möjligt. Att hjälpa folk till bättre hälsa15:44Dawn var sjuk och överviktig men sen hittade hon LCHF... och det förändrade hennes liv. Hur LCHF fungerar – Mary Vernon32:11Intervju med läkaren Mary Vernon, en av världens mest erfarna på att behandla patienter med strikt LCHF-kost. Keto är den enda kost som har fungerat19:23Kristie Sullivan skriver inspirerande inlägg för Diet Doctor och har även en fantastisk historia att berätta. Att förstå och behandla typ-2 diabetes59:44Dr Jason Fung föreläser om diabetes för en grupp läkare. Stöd Diet Doctor Vill du ge ditt stöd till Diet Doctor och få tillgång till bonusmaterial? Ta en titt på vårt medlemskap. Gratis provmånad Fler framgångshistorier Ta del av nära 800 framgångshistorier. En prisbelönt pajbagares framgångar med LCHF Så blev Barbara av med sina envisa klimakteriekilon "Jag gör saker nu som jag aldrig tidigare ens drömt om" Vill du också inspirera? Har du en framgångshistoria att dela med dig av? Det är ett effektivt sätt att inspirera andra till att förändra sina liv. Mejla din historia till annika@dietdoctor.com. Före- och efterbilder är bra för att göra din historia konkret och extra inspirerande för andra. Berätta om det är OK att dela ditt namn och bild eller om du vill vara anonym. Tipsa också gärna om du har en blogg eller Instagram eller liknande för läsare att följa. Inlägget Katys hälsovinster med LCHF dök först upp på Diet Doctor. Visa hela artikeln
  16. Gårdssällskapet: https://www.gardssallskapet.se/vara-djur "Gårdssällskapets kor och lamm är helt uppfödda på gräs och örter precis som de är ämnade att göra. På vinterhalvåret när det inte finns färskt gräs i hagarna får de gräs i form av ensilage. Vid vissa tillfällen som när kon har kalvat och är i behov av snabb energipåfyllning kan ekologiskt och KRAV-märkt foder ges. Grisar är dock allätare precis som vi och mår bra av att äta grönt, men kan inte överleva på bara det och får även KRAV-märkt foder odlat utan bekämpningsmedel och konstgödsel. Kycklingarna behöver få picka i sig frön och får ekologiskt foder odlat på den egna gården, fodret är helt utan fiskbensmjöl och odlat utan bekämpningsmedel och konstgödsel. Att djuren får vara ute och äta föda som är naturligt för dem gör att de växer i en lugnare takt. Självklart säger vi nej till GMO. Det viktigaste i vår verksamhet är att vi erbjuder kött från djur som har haft ett bra liv."
  17. Svar ja. Genom avhållsamhet från spannmål.
  18. Du fick in många varianter på frågan. 😉 Svaret är Ja! En trolig orsak är att du slutat med gluten av bara farten. Men det kan vara nåt annat du slutat med också, att din allmänna inflammationsnivå gått ner. Grattis. 🙂
  19. Problemet är att många av dom inte äter organen, specielllt lever. Samma tänk som veganer alltså. För att det ska funka så bör du åtmistone äta lever också (du får gärna äta andra organ t.ex hjärna). Att bara smälla i sig muskel är inte rekommenderat. Dessutom så äter dom oftast för lite fett. Många av dom som nämndes i delen "Det är dock uppenbart att denna kost inte är framgångsrik för alla" äter inte organen. Om dom tog sig tiden att äta även minst lever (gärna fler av organen) så skulle det bli mycket bättre resultat.
  20. Kan astman bli bättre, om man äter LCHF? Min astma har blivit bättre.
  21. Många av de referenser till gräsbeteskött som redovisats här äter kossan även spannmål och är inte enligt min mening inte gräsbeteskött, utan fusk med namnet gräsbetesdjur. Avsikten är naturligtvis ekonomisk då kossan växer mer av spannmål och får därmed en högre vikt som genererar mer pengar till ägaren. Nackdelen för konsumenten är ett högre pris på kött med dålig balans på O6-O3.
  22. Det kan vara det men behöver inte vara det. KRAV tillåter kraftfoder (spannmål) men det ska vara ekologiskt odlat. Tror det finns visst krav på inslag av gräs/hö/ensilage också. Gräsbeteskött är helt enkelt kött från djur som betat gräs och örter (och vintertid ätit hö/ensilage).
  23. Vet ni om ekologiskt kött är "grass-fed"? Eller vad är det för skillnad på det och vanligt?
  24. Jag ska testa att beställa online och se hur det fungerar. Borde få plats med 5 kg i min lilla frys i allla fall
  25. jag har provat farsen, tyvär är den ofta slut när jag beställar
  26. Intressant. Har också börjat läsa in mig på oxalaternas negativa påverkan på kroppen. Läste en artikel där författaren förde fram hypotesen om att de omställningsbesvär som man får när man går över till LCHF eller Carnivore kan bero på oxalatfrisättningen från vävnaderna som blir när man plötsligt drar ner på oxalatintaget. Det rekommenderas att man sakta drar ner på intaget över tid för att inte få så stora omställningsbesvär, som tydligen för en del kan bli nästan livshotande. Är medlem i FB-gruppen Trying Low Oxalate och där står mycket nödvändig info.
  27. Cajsa Warg hade tidigare, länge sen jag var där nu. REKO-ringar finns också, både norr och söder om stan.
  28. Vet jag att du har... men tänkte du vill prioritera annat...
  1. Ladda in mer aktivitet