Gå till innehåll

Ledartavla

Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2017-07-31 i alla områden

 1. Jaha men om Cancerceller vill ha socker och man inte får äta kött fisk och ägg vad ska man äta då? Bara smör? Dessutom är det ju bullshit att mättade fetter är farliga. Det är ju gammalt. Det man ska passa sej noga för är alla ersättningsprodukter som margarin och oljor
  5 points
 2. Det finns en del myter kring syra-bas-balansen: http://4health.se/145-anders-lonedal-syra-basbalans-sanningen-hur-du-paverkar-kroppens-ph-och-vad-det-gor-for-din-halsa
  4 points
 3. https://fethalsa.wordpress.com/2017/07/22/motivera-en-cancersjuk-att-ata-ketogen-kost/ Jag tror på Warburgeffekten. Cancercellerna är sockergrisar och överlever inte på ketogen kost
  4 points
 4. Det där med Färöarna hade jag missat. Då är det inte alls otroligt att det är allergi. Att det tagit ända till 66 års ålder är inte alls konstigt då. Man kan jämföra med ett glas som fylls på hela tiden. Till slut blir det fullt och då rinner det över. Även med små mängder. Det tar bara längre tid. Typ samma som med allergier. Kroppen klarar att hantera det man är allergisk mot. Till en viss gräns.
  4 points
 5. Tänker också allergi. Men du bor på Färöarna och är fiskare och borde då vara mindre exponerad för pollen eftersom de borde blåsa bort, i vart fall mindre exponerad än i jordbruksmark på fastlandet. De år det är riktigt jobbigt för mig försöker jag komma undan på sjön och det fungerar bra. Har du någon pollenrapport på Färöarna som du kan stämma av dina symptom mot? Är det värre när du är i land? Kan det finnas mögel i din omgivning. I kustnära landområden finns det gärna mögel. I båtar finns det också ofta mögel. Penicillin är mögel ... Jag får svåra bihåleproblem av mögel.
  4 points
 6. Färskt ur Läkartidningen - Pigment hade antiinflammatoriska effekter vid kranskärlssjukdom.: "En intressant fråga är om maten kan påverka graden av inflammation. Karotenoider är fettlösliga färgpigment som förekommer rikligt i frukt och grönsaker. I befolkningsstudier har man sett ett omvänt samband mellan inflammationsmarkörer och karotenoider i plasma. I denna studie ville vi undersöka detta samband hos patienter med kranskärlssjukdom." "Resultaten visar att ökad tillförsel av lutein ex vivo signifikant minskar vita blodkroppars inflammatoriska aktivitet hos kranskärlssjuka patienter och
  4 points
 7. Allergier kan bryta ut när som helst så vitt jag vet. Man når en gräns där man inte tål ett visst ämne och det har inget med ålder att göra. När gränsen är nådd så är den.
  4 points
 8. Tror inte Budwig diet är kompatibelt med LCHF. "Meat, fish and eggs are not eaten on the Budwig Diet. Meat, fish and eggs contain unwanted, unhealthy fats and other substances which promote cholesterol and cancer." http://www.budwig-diet.co.uk/meat-fish-and-eggs/
  3 points
 9. Kör Kostdoktorn 2-veckorsutmaning. Hans veckoplanering med inköp och recept. Oerhört smidigt. Kommer efter de två veckorna betala för tjänsten. Menade mer att jag har lifesum inställd på deras Ketogenic strict diet. Och då loggar maten. Allt för att få ett hum. Just för att få koll. Behövs ju egentligen inte om man följer Kom igångprogrammet men ändå ?Kör dock frukostrecept från lifesum.
  3 points
 10. Andra brukar säga att koloidalt silver hjälper mot "allt".
  2 points
 11. Och mina barn blev inte alls glada den gången då de fick BLÅTT potatismos!
  2 points
 12. Jag håller med Angelico att det är olyckligt att träning viftas bort som oväsentlig för vikten. Ingen vill väl påstå att man antingen ska äta skräp och träna eller äta bra och strunta i träningen? Självklart är en bra kost steg ett men den hjälper inte alltid hela vägen och då LCHF på nåt sätt har grunden i vad som är bra för oss så borde träning ingå i konceptet. Själv fick jag upp ögonen ordentligt när jag till sist väger lagom men är fortsatt fläskig - tills jag lade om träningen, då började det hända grejor. Visst, jag har en del kvar att ta av men då kommer nästa pusselbit, hormonerna. Oc
  2 points
 13. Den spelar mycket liten roll för just viktminskningen. Däremot ska man träna för att det motverkar depression, sjukdomar och förlänger livet. Jag håller med dig att alla borde träna och mycket. Det finns mängder med överviktiga människor som tror att man kommer kunna träna så kilona faller. Det är också vanligt att många ger träningen kredit för viktminskningen när det i själva verket är kosten som gör "jobbet".
  2 points
 14. Jo visst jag har också läst det där av kostdoktorn " nästan alla seriösa experter" otroligt lättsamt uttryckt måste jag säga. Vad är en expert för övrigt? Alla som tränar hårt, antingen kondition eller tung styrka blir med tiden också en sorts experter, för att inte tala om alla som sitter stilla hela dagen , äter minimalt och inte minskar i vikt.
  2 points
 15. Här inne skriver å andra sidan som sagt många att de är stillasittande, eftersom träning och motion inte påverkar viktnedgången. Samtidigt som man beskriver utebliven viktnedgång trots riktigt begränsat med mat och inga utsvävningar i form av fika osv. Om du tar en veckas fjällvandring med tung packning så behöver du inte mer mat än om du legat hemma framför tv n enligt resonemanget att träning inte spelar roll.
  2 points
 16. Tackar Zepp: Skall kolla astma eller atopi med läkaren. Min far hade lite astma. Min son har astma. Jag har penicillin-allergi såååå. Kan sånt bryta ut vid 66 års ålder?? Trollmormor: Håller med. Försöker alltid kolla lite vad olika pulver-hexor har att säga Jala: Jag kollar regelbundet mina värden (pga min diabetes) - och då vet jag att jag har fin nivå med vitamin D. Jag tar 7 min. solarium pr. vecka.
  2 points
 17. Precis. Blev inte så mkt. 1000 kcal höll bara två dagar. Det antalet var tänket från en vanlig deff. Nu är Jag uppe i 1700-2000 kcal. Då äter jag enligt Introduktionschemat. Bl a en sotig god pizza ? Är inte alls främmande för två måltider per dag under veckorna. Då äta frukost och lunch. 16:8. Känns den ok? Och då enligt lchfmodellen.
  2 points
 18. Jag skyr läkare som pesten och använder inte gärna skolmedicin. Det mesta går att behandla utan den, men då måste man först veta vad det är man ska behandla. Alltså gärna ett läkarbesök för att få en diagnos. Sen kan man behandla med alternativa metoder. Så tänker jag
  2 points
 19. pH i kroppen är i princip konstant strax över 7. Undantag för magen där det är typ 1. Har pratar med massor av syra-bas gurus och kan bara konstatera att när de pratar om surt och basisk menar de något annat är vad det betyder för en kemist. Tex säger de man ska äta sura frukter med citronsyra i för det är baskiskt. Det är ju förstås surt och dricker man en halv flaska koncentrat dör man av försurning (vilket finns publicerade fall där det hänt). Dock är det så att kroppen känner av att man dricker surt så i rimliga mängder kompenserar kroppen och producerar med baser. Tror det är detta
  1 point
 20. Jag rekommenderar det Martina Johansson skriver om surt vs basiskt i det här inlägget. Det handlar inte specifikt om cancer, men ger lite perspektiv på debatten kring surt/basiskt i kroppen.
  1 point
 21. Åtminstone mot virus, svamp och sårläkning.
  1 point
 22. Björkaska brukar användas som kur när kroppen är försurad. Finns på hälsokosten och på nätet. Har du kollat "Alternativonkologen" (finns på facebook)? Hans fru gick bort i cancer och han har engagerat sig en del i olika kurer som sjukhusen inte berättar om. Han är inte så aktiv längre men sidan finns kvar. Kanske finns nåt matnyttigt där?
  1 point
 23. Kanske dränera bägaren med hjälp av Autoimmun Kokbok? Jag hade nog också testat gurgla och svälja Ionosil. Typ en msk, morgon och kväll. Och vissa svär vid manukahonung - kanske ett bra tillfälle att testa?
  1 point
 24. Är pH i urin relevant? (Så länge vi inte pratar extrema värden.)
  1 point
 25. Om jag säger som så.. jag tror på Noskapin/Nipaxon? Och här kommer förklaringen.. det dämpar hostreflexen.. dvs det påverkar hjärnan till stora delar! Och min diagnos är att du har en kvardröjande irritation i halsens slemhinnor.. efter Nepal? Fortsätter man sen att hosta så underhåller man den irritationen!
  1 point
 26. Vilken underbar film! Jala lade upp den i en annan tråd men jag tyckte den passade bättre här. Inte så mycket nytt men så bra framställd. Inte minst när det konstateras att de heliga korna (Indien) kan bryta ner delar av växter som vi inte kan tillgodogöra oss och i form av spillning får vi del av detta till de växter vi kan äta.
  1 point
 27. Sant, man ska nog inte äta alla... Har 6 äppleträd... Kan bli onödigt mycket socker på en säsong...
  1 point
 28. Jag tycker det där att äta skräp är ointressant i diskussionen här , eftersom ingen påstår att kosten inte har stor betydelse eller att det skulle funka att äta skräpmat och gå ner i vikt. . Det som blir fel tycker jag är att bara för att kosten är det som påverkar mest så drar man slutsatsen att energiförbrukning och muslelmassa inte spelar roll.
  1 point
 29. Nej de blir duktiga på träning och lyfta tungt. Inte nödvändigtvis inom medicin eller fysiologi. Då måste du plugga en hel del. Det finns ordentligt överviktiga människor som har bra kondition, kan springa långt och som kan lyfta tungt. De är ändå överviktiga. De tränar mycket men fettet sitter kvar. Stillasittandet är ohälsosamt och man ska träna av mängder av anledningar. Men äter du skräp så kommer din träning inte få dig att tappa vikt. Har sett en studie tidigare(som jag letar efter) där man kan se hur mycket av maten som en människa konsumerar sedan används till fysi
  1 point
 30. Jorden är fantastiskt viktig, inte minst med avseende på näringsinnehåll i frukt och grönsaker. Att kunna slänga ner räkskal i jorden via min bokashikompost utgår jag från höjer mineralämnen mm. Jag försöker förnya jorden runt vinbärsbuskar just nu men hinner inte producera komposterbart avfall lika fort som jag skulle behöva. Jag tror att de bär man har i trädgården är bland de bästa man kan äta nästa efter de vilda och mina äppleträd är nog sen 1930-talet och inte alls söta (men rätt goda ändå). Jag vill påstå att de visst får plats i en LCHF-diet (vid säsong) och utklassar lever med hästlän
  1 point
 31. Excellent! Skämt åsido så är det du som får sätta ribban. Gör det du klarar av. Men räkna hellre (h till nästa måltid) än kcal. Nästa gång du vill pusha ribban så kan 16:8 bli kanske bli 17:7 eller 18:6 tex...istället för att 2000kcal blir 1500 kcal. och titta på en och annan Dr.Jason Fung video då och då....
  1 point
 32. Fint, då är vi överens i den frågan . Jag tycker inte heller att Christian ska fokusera på kalorier nu, däremot kan det vara bra att räkna så man får ett "hum" om E% i olika livsmedel och måltider.
  1 point
 33. Orsaken till att jag tänker på kcal är väl delvis av gammal vana samt att när jag precis börjat med det här och äter på I godan tro. Att jag då hamnar för högt i kcal. För oavsett om fördelningen är rätt.kan det ju inte vara så att jag går ner om jag äter 5000 kcal fördelat på 5 15 80. Är tacksam för all hjälp. Många som brinner för det här. Kommer inte vilja äta 1 gång per dag. Men idag blir det bara 2 måltider. Lite sug har jag men ingen hunger. Att äta 2-3 gånger per dag och rätt fördelning måste väl ändå vara att äta korrekt efter lchf? Introduktionsprogrammet är ju på 3 mål
  1 point
 34. Leverproblem?! Tvärt om, levern brukar bli friskare av lchf. Läs allt på Kostdoktorn, flera gånger, så att du känner dig säker på din sak. Även jag går ofta tillbaka och läser på om olika frågor, nu tre år efter jag började med lchf. Ibland blir det Kostdoktorn, ibland Jason Fung, Gary Taubes, Robert Lustig eller någon av alla de andra LCHF-gurus som finns. Varför skulle det behövas ett "objektivt test" av lchf? Det är ju bara riktig oprocessad näringstät mat. Bon appétit!
  1 point
 35. Lol och rå dessutom. För tankarna till Hannibal Lecter och rötjut. Men en missuppfattning i tråden hos vissa är att jag skulle vara frukterian(eller vad det kallas) eller pro-frukt generellt. Jag lever ju med lchf och fasta. Den enda frukten jag rör är väl avocadon. Poängen var att testa en idé, pros and cons...en avstickare med en vitaminbombad fruktsallad...
  1 point
 36. Man vet att man är på ett bra ställe när en diskussion om frukt mynnar ut i manifestationer av passion för lever ❤ Sorry MrB!
  1 point
 37. Fann nötlever till halva priset på Willys (kort datum). Smakade en rå bit men spottade ut.. Fick även tag i drygt ett kilo ekologiskt nötstek till halva priset. Så jag malde ihop det mesta av köttet med levern, lite soltorkad tomat, färsk oregano, rödlök, vitlök, chiliflingor och några ägg. Skulle haft grädde i men det glömde jag att köpa. Tog kokosmjölk. Blev mycket smakliga leverbiffar (stekta i ankfett), som jag frossat i till lunch!
  1 point
 38. Det är sant, man får prova sig fram. Det är som du säger det bästa rådet. Därav nyttan med detta forum, många tankar och erfarenheter kommer fram. Alla är olika, men det är ju bra att veta vad som fungerar bäst för de flesta. Logiskt sett så är det där man bör börja. Om det inte fungerar så kan man gå vidare till något mer ovanligt. Min fru tar en frukt om hon är hungrig, mättar väldigt bra för henne. Det finns också många som inte kan bli mätta på vare sig protein eller fett, de måste helt enkelt basera sin kost på stärkelse.
  1 point
 39. Tvärtom visar vetenskapliga studier att protein är mest mättande. Här är bara några exempel, men det finns mycket mer: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15466943 "There is convincing evidence that a higher protein intake increases thermogenesis and satiety compared to diets of lower protein content." https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16400055 "Sleeping metabolic rate (6.40 +/- 0.47 compared with 6.12 +/- 0.40 MJ/d; P < 0.05), diet-induced thermogenesis (0.91 +/- 0.25 compared with 0.69 +/- 0.24 MJ/d; P < 0.05), and satiety were significantly higher, and act
  1 point
 40. Jag köper aldrig vin som har mer än 4 gram socker per liter utom när vi ska fira med rosa bubbel. Jag har inte hittat nåt till juste pris under 6 gram per liter
  1 point
 41. Vi måste nog lägga till insulinproblematiken också. Frukt smakar sött, redan söt smak triggar insulin oavsett intagen mängd glukos. (Läs Martin Ingvar, Hjärnkoll på vikten.) bla hämmar insulin fettförbränning. Fruktos är mycket sötare än glukos.
  1 point
 42. Efter att ha gjort lite generella vitamin-compares på Matkalkyl och läst vad folk som jämför kommer fram till via lite olika källor så verkar det ju vara så att det inte finns något speciellt att hämta i fruktriket som man inte kan få bland grönsaker. Men men...det finns säkert någon som har en superfrukt undangömd någonstans som man kan imponera med. Lite summa summarum kanske slutsatsen blir att frukt är ganska meningslöst.
  1 point
 43. Jesper, envisa traditionella människor älskar sturska kallduschande lchf-are! Då minns de sin egen morfar som drack grädde eller hade smör och salt i téet på vintern. Och om inte annat får de nåt att prata om. Utmana dem och fråga om de alltid ätit en massa sött och mjölmat, eller om de hade riktig mat förr, som t ex lever och hjärna. Kanske vaknar de av detta, helt plötsligt är någon intresserad av deras uråldriga kraftmat och du som gäst blir deras ursäkt och gnista... Min käre kollega är serb och hos honom är det köttfest varje dag. De helsteker bl a gris. I Marocko frågar
  1 point
 44. Idag har det regnat sjukt mycket...... så ni kan gärna få det... Jag åker snart till Serbien där är tydligen 40 grader varmt.... Det kommer att vara jobbigt nu när man inte har fått någon värme alls. Tror också det blir svårt med att maffa i den värmen... får nog bli väldigt tidiga mornar. Vi har också varit tvugna att förbereda min flickväns föräldrar och släktingar på hur "konstig" jag är... För kvinnorna där är maten väldigt väldigt viktig och att man äter mycket av allt som .... Jag kommer inte kunna göra det då det är otroligt mycket kolisar. för Männen är drickande väldigt vik
  1 point
 45. Får man reklamera sin semester? Här nere i skåne är vädret inte särskilt semester vänligt alls... Enda fördelen är väl att långpassen är njutbarare mitt på dagen....
  1 point
 46. Jag vill äta bönor som maximerar nyttan gällande insulin/blodsocker...jag skiter i hur de ser ut. ;-)
  1 point
 47. Utkastad idag igen. Jag har alltid kom ihåg mej.
  0 points
×
×
 • Skapa nytt...