Ledartavla


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2017-07-31 i alla områden

 1. 5 points
  Jaha men om Cancerceller vill ha socker och man inte får äta kött fisk och ägg vad ska man äta då? Bara smör? Dessutom är det ju bullshit att mättade fetter är farliga. Det är ju gammalt. Det man ska passa sej noga för är alla ersättningsprodukter som margarin och oljor
 2. 4 points
  Det finns en del myter kring syra-bas-balansen: http://4health.se/145-anders-lonedal-syra-basbalans-sanningen-hur-du-paverkar-kroppens-ph-och-vad-det-gor-for-din-halsa
 3. 4 points
  https://fethalsa.wordpress.com/2017/07/22/motivera-en-cancersjuk-att-ata-ketogen-kost/ Jag tror på Warburgeffekten. Cancercellerna är sockergrisar och överlever inte på ketogen kost
 4. 4 points
  Det där med Färöarna hade jag missat. Då är det inte alls otroligt att det är allergi. Att det tagit ända till 66 års ålder är inte alls konstigt då. Man kan jämföra med ett glas som fylls på hela tiden. Till slut blir det fullt och då rinner det över. Även med små mängder. Det tar bara längre tid. Typ samma som med allergier. Kroppen klarar att hantera det man är allergisk mot. Till en viss gräns.
 5. 4 points
  Tänker också allergi. Men du bor på Färöarna och är fiskare och borde då vara mindre exponerad för pollen eftersom de borde blåsa bort, i vart fall mindre exponerad än i jordbruksmark på fastlandet. De år det är riktigt jobbigt för mig försöker jag komma undan på sjön och det fungerar bra. Har du någon pollenrapport på Färöarna som du kan stämma av dina symptom mot? Är det värre när du är i land? Kan det finnas mögel i din omgivning. I kustnära landområden finns det gärna mögel. I båtar finns det också ofta mögel. Penicillin är mögel ... Jag får svåra bihåleproblem av mögel.
 6. 4 points
  Färskt ur Läkartidningen - Pigment hade antiinflammatoriska effekter vid kranskärlssjukdom.: "En intressant fråga är om maten kan påverka graden av inflammation. Karotenoider är fettlösliga färgpigment som förekommer rikligt i frukt och grönsaker. I befolkningsstudier har man sett ett omvänt samband mellan inflammationsmarkörer och karotenoider i plasma. I denna studie ville vi undersöka detta samband hos patienter med kranskärlssjukdom." "Resultaten visar att ökad tillförsel av lutein ex vivo signifikant minskar vita blodkroppars inflammatoriska aktivitet hos kranskärlssjuka patienter och därmed har potential att minska den kroniska låggradiga inflammationen. Nästa viktiga steg blir att in vivo undersöka om råd till patienter att äta mer luteinrik mat (framför allt mörkgröna bladgrönsaker såsom spenat) har motsvarande antiinflammatoriska effekter." Enligt Wikipedia - Lutein: "Den allra bästa källan till både lutein och zeaxantin är grönkål, men samma karotenoider finns även i andra färgstarka grönsaker; spenat, broccoli, majs och ärtor. En äggula innehåller runt 200 mikrogram lutein och en studie, ledd av forskaren Elizabeth J. Johnson, vid Tufts University visar att lutein från ägg är lättare att ta upp för kroppen än luteiner från grönsaker. Lutein tas bäst upp tillsammans med fett och rekommenderat dagligt intag är mellan 6 mg och 30 mg." Däremot inte så mycket lutein i frukt jämförelsevis, enligt tabellen på Wikipedia.
 7. 4 points
  Allergier kan bryta ut när som helst så vitt jag vet. Man når en gräns där man inte tål ett visst ämne och det har inget med ålder att göra. När gränsen är nådd så är den.
 8. 3 points
  Tror inte Budwig diet är kompatibelt med LCHF. "Meat, fish and eggs are not eaten on the Budwig Diet. Meat, fish and eggs contain unwanted, unhealthy fats and other substances which promote cholesterol and cancer." http://www.budwig-diet.co.uk/meat-fish-and-eggs/
 9. 3 points
  Kör Kostdoktorn 2-veckorsutmaning. Hans veckoplanering med inköp och recept. Oerhört smidigt. Kommer efter de två veckorna betala för tjänsten. Menade mer att jag har lifesum inställd på deras Ketogenic strict diet. Och då loggar maten. Allt för att få ett hum. Just för att få koll. Behövs ju egentligen inte om man följer Kom igångprogrammet men ändå ?Kör dock frukostrecept från lifesum.
 10. 2 points
  Andra brukar säga att koloidalt silver hjälper mot "allt".
 11. 2 points
  Och mina barn blev inte alls glada den gången då de fick BLÅTT potatismos!
 12. 2 points
  Jag håller med Angelico att det är olyckligt att träning viftas bort som oväsentlig för vikten. Ingen vill väl påstå att man antingen ska äta skräp och träna eller äta bra och strunta i träningen? Självklart är en bra kost steg ett men den hjälper inte alltid hela vägen och då LCHF på nåt sätt har grunden i vad som är bra för oss så borde träning ingå i konceptet. Själv fick jag upp ögonen ordentligt när jag till sist väger lagom men är fortsatt fläskig - tills jag lade om träningen, då började det hända grejor. Visst, jag har en del kvar att ta av men då kommer nästa pusselbit, hormonerna. Och de påverkas också av träning... För nog är väl vikten mindre intressant än kroppsmåtten när man väl fått bort det värsta? Vad spelar det för roll om man är "normalviktig" om valkarna är kvar? Vill man bli smal vill man ha bort valkarna och vill man vara hälsosam vill man också ha en hormonellt rätt komponerad kropp, dvs utan bukfett, ridbyxlår och gäddhäng. Så, jag hävdar att Angelico har helt rätt, det blir jättefel när man påstår att "bara för att kosten är det som påverkar mest så drar man slutsatsen att energiförbrukning och muslelmassa inte spelar roll". Det spelar roll.
 13. 2 points
  Den spelar mycket liten roll för just viktminskningen. Däremot ska man träna för att det motverkar depression, sjukdomar och förlänger livet. Jag håller med dig att alla borde träna och mycket. Det finns mängder med överviktiga människor som tror att man kommer kunna träna så kilona faller. Det är också vanligt att många ger träningen kredit för viktminskningen när det i själva verket är kosten som gör "jobbet".
 14. 2 points
  Jo visst jag har också läst det där av kostdoktorn " nästan alla seriösa experter" otroligt lättsamt uttryckt måste jag säga. Vad är en expert för övrigt? Alla som tränar hårt, antingen kondition eller tung styrka blir med tiden också en sorts experter, för att inte tala om alla som sitter stilla hela dagen , äter minimalt och inte minskar i vikt.
 15. 2 points
  Här inne skriver å andra sidan som sagt många att de är stillasittande, eftersom träning och motion inte påverkar viktnedgången. Samtidigt som man beskriver utebliven viktnedgång trots riktigt begränsat med mat och inga utsvävningar i form av fika osv. Om du tar en veckas fjällvandring med tung packning så behöver du inte mer mat än om du legat hemma framför tv n enligt resonemanget att träning inte spelar roll.
 16. 2 points
  Tackar Zepp: Skall kolla astma eller atopi med läkaren. Min far hade lite astma. Min son har astma. Jag har penicillin-allergi såååå. Kan sånt bryta ut vid 66 års ålder?? Trollmormor: Håller med. Försöker alltid kolla lite vad olika pulver-hexor har att säga Jala: Jag kollar regelbundet mina värden (pga min diabetes) - och då vet jag att jag har fin nivå med vitamin D. Jag tar 7 min. solarium pr. vecka.
 17. 2 points
  Precis. Blev inte så mkt. 1000 kcal höll bara två dagar. Det antalet var tänket från en vanlig deff. Nu är Jag uppe i 1700-2000 kcal. Då äter jag enligt Introduktionschemat. Bl a en sotig god pizza ? Är inte alls främmande för två måltider per dag under veckorna. Då äta frukost och lunch. 16:8. Känns den ok? Och då enligt lchfmodellen.
 18. 2 points
  Jag skyr läkare som pesten och använder inte gärna skolmedicin. Det mesta går att behandla utan den, men då måste man först veta vad det är man ska behandla. Alltså gärna ett läkarbesök för att få en diagnos. Sen kan man behandla med alternativa metoder. Så tänker jag
 19. 1 point
  pH i kroppen är i princip konstant strax över 7. Undantag för magen där det är typ 1. Har pratar med massor av syra-bas gurus och kan bara konstatera att när de pratar om surt och basisk menar de något annat är vad det betyder för en kemist. Tex säger de man ska äta sura frukter med citronsyra i för det är baskiskt. Det är ju förstås surt och dricker man en halv flaska koncentrat dör man av försurning (vilket finns publicerade fall där det hänt). Dock är det så att kroppen känner av att man dricker surt så i rimliga mängder kompenserar kroppen och producerar med baser. Tror det är detta omvända samband en del ser i urinen och sen drar slutsatsen att allt surt är baskiskt. Men som sagt ingen har än så länge kunnat förklara exakt vad syra-bas dieten är utan att komma med så många motsägelsefulla påståenden att det inte går att sätta fingret på vad de menar (de flesta blir fundersamma själva efter lite diskussion).
 20. 1 point
  Jag rekommenderar det Martina Johansson skriver om surt vs basiskt i det här inlägget. Det handlar inte specifikt om cancer, men ger lite perspektiv på debatten kring surt/basiskt i kroppen.
 21. 1 point
  Åtminstone mot virus, svamp och sårläkning.
 22. 1 point
  Björkaska brukar användas som kur när kroppen är försurad. Finns på hälsokosten och på nätet. Har du kollat "Alternativonkologen" (finns på facebook)? Hans fru gick bort i cancer och han har engagerat sig en del i olika kurer som sjukhusen inte berättar om. Han är inte så aktiv längre men sidan finns kvar. Kanske finns nåt matnyttigt där?
 23. 1 point
  Kanske dränera bägaren med hjälp av Autoimmun Kokbok? Jag hade nog också testat gurgla och svälja Ionosil. Typ en msk, morgon och kväll. Och vissa svär vid manukahonung - kanske ett bra tillfälle att testa?
 24. 1 point
  Är pH i urin relevant? (Så länge vi inte pratar extrema värden.)
 25. 1 point
  Om jag säger som så.. jag tror på Noskapin/Nipaxon? Och här kommer förklaringen.. det dämpar hostreflexen.. dvs det påverkar hjärnan till stora delar! Och min diagnos är att du har en kvardröjande irritation i halsens slemhinnor.. efter Nepal? Fortsätter man sen att hosta så underhåller man den irritationen!
 26. 1 point
  Jacob Gudiol har skrivit en ny artikel: http://traningslara.se/ska-kostraden-fokusera-pa-delar-eller-helheten/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Traningslara+(Träningslära) Den inleddes med nedanstående stycke: ”Jag tänkte bara kort skriva om en ny studie som mest är intressant eftersom den belyser lite av problemet med kostråden idag och hur livsmedelsindustrin varit inblandad och med största sannolikhet förändrat den mot det sämre.” Jag tänkte kanske JG insett vilka skador sockerindustrins lobbyism orsakat,när de försökte övervältra sockrets skadeverkningar på mättat fet. JG skriver om kostråden från 1980, som han gillar, Låt mig citera Dr James DiNicolantonios bok ”The Salt Fix, och vad han skriver om 1980 års kostråd : ”The 1980 Dietary Guidelines for Americans accepted all recommendations in the 1977 Dietary goals - but not all targets. Sugar got the sweetest deals it was the only factor out of six original published goals to never receive a specific limit of intake in the Dietary Guidelines. In contrast ,salt, saturated fat, and cholesterol were all given specific stringent limits for decades thereafter. Of particular note is dietary cholesterol, which after almost forty years, has now been deemed unimportant as a cause of heart disease.[144] In the1980 Dietary Guidelines stated, ”Estimates indicate that Americans use on the average more than 130 pounds of sugar and sweeteners a year.” However they went on to state, ”Contrary to widespread opinion, too much sugar in your ,diet does not seem to cause diabetes” and ”The most common type of diabetes is seen in obese adults, and avoiding sugar, without correcting the overweight , will not solve the problem.” The 1980 Dietary Guidelines for Americans also stated that ”there is no convincing evidence that sugar causes heart attacks or blood vessels diseases.” Från sid. 64 i denna utmärkta bok. Idag känner alla till konsekvenserna av kostråden från 1980.(Se t. ex. https://ninateicholz.com/new-us-food-availability-data/ ) konsumtionen av rött kött och mättat fett, gick ned, och konsumtionen av socker gick upp, så också fetman och typ 2 diabetes ökade… JG påstår att folk inte följt kostråden. Statistiken visar att han har fel! Men vad skriver JG om ”hur livsmedelsindustrin varit inblandad och med största sannolikhet förändrat den mot det sämre.” Vad skrev JG om socker ? Absolut ingenting. Men livsmedelsindustrin som förändrat till det sämre? Den enda industri som JG skriver om är köttindustrin, och inte någonting om sockerindustrin. Sockret i kosten har ökat, men försäljningen av rött kött har minskat. Så det verkar onekligen så att sockerindustrin vore ett bättre exempel på en livsmedelsindustri som ”med största sannolikhet förändrat den mot det sämre." PS Bra att läsa om man undrar hur rött kött blir farligt: https://feinmantheother.com/2015/11/10/red-meat-and-cancer/ Bra att läsa om socker: http://www.bokus.com/bok/9780307701640/case-against-sugar/?gclid=EAIaIQobChMIitXwkqq01QIV9zLTCh345QOtEAAYASAAEgIOr_D_BwE
 27. 1 point
  Vilken underbar film! Jala lade upp den i en annan tråd men jag tyckte den passade bättre här. Inte så mycket nytt men så bra framställd. Inte minst när det konstateras att de heliga korna (Indien) kan bryta ner delar av växter som vi inte kan tillgodogöra oss och i form av spillning får vi del av detta till de växter vi kan äta.
 28. 1 point
  Sant, man ska nog inte äta alla... Har 6 äppleträd... Kan bli onödigt mycket socker på en säsong...
 29. 1 point
  Jag tycker det där att äta skräp är ointressant i diskussionen här , eftersom ingen påstår att kosten inte har stor betydelse eller att det skulle funka att äta skräpmat och gå ner i vikt. . Det som blir fel tycker jag är att bara för att kosten är det som påverkar mest så drar man slutsatsen att energiförbrukning och muslelmassa inte spelar roll.
 30. 1 point
  Nej de blir duktiga på träning och lyfta tungt. Inte nödvändigtvis inom medicin eller fysiologi. Då måste du plugga en hel del. Det finns ordentligt överviktiga människor som har bra kondition, kan springa långt och som kan lyfta tungt. De är ändå överviktiga. De tränar mycket men fettet sitter kvar. Stillasittandet är ohälsosamt och man ska träna av mängder av anledningar. Men äter du skräp så kommer din träning inte få dig att tappa vikt. Har sett en studie tidigare(som jag letar efter) där man kan se hur mycket av maten som en människa konsumerar sedan används till fysisk aktivitet. Det är inte 100% vilket man spontant kan tro. Därför kommer träning bara åt en mindre andel av de kalorier du stoppar i dig.
 31. 1 point
  Jorden är fantastiskt viktig, inte minst med avseende på näringsinnehåll i frukt och grönsaker. Att kunna slänga ner räkskal i jorden via min bokashikompost utgår jag från höjer mineralämnen mm. Jag försöker förnya jorden runt vinbärsbuskar just nu men hinner inte producera komposterbart avfall lika fort som jag skulle behöva. Jag tror att de bär man har i trädgården är bland de bästa man kan äta nästa efter de vilda och mina äppleträd är nog sen 1930-talet och inte alls söta (men rätt goda ändå). Jag vill påstå att de visst får plats i en LCHF-diet (vid säsong) och utklassar lever med hästlängder, i alla fall i smak... Tack för länken, ska kolla den!
 32. 1 point
  Excellent! Skämt åsido så är det du som får sätta ribban. Gör det du klarar av. Men räkna hellre (h till nästa måltid) än kcal. Nästa gång du vill pusha ribban så kan 16:8 bli kanske bli 17:7 eller 18:6 tex...istället för att 2000kcal blir 1500 kcal. och titta på en och annan Dr.Jason Fung video då och då....
 33. 1 point
  Fint, då är vi överens i den frågan . Jag tycker inte heller att Christian ska fokusera på kalorier nu, däremot kan det vara bra att räkna så man får ett "hum" om E% i olika livsmedel och måltider.
 34. 1 point
  Orsaken till att jag tänker på kcal är väl delvis av gammal vana samt att när jag precis börjat med det här och äter på I godan tro. Att jag då hamnar för högt i kcal. För oavsett om fördelningen är rätt.kan det ju inte vara så att jag går ner om jag äter 5000 kcal fördelat på 5 15 80. Är tacksam för all hjälp. Många som brinner för det här. Kommer inte vilja äta 1 gång per dag. Men idag blir det bara 2 måltider. Lite sug har jag men ingen hunger. Att äta 2-3 gånger per dag och rätt fördelning måste väl ändå vara att äta korrekt efter lchf? Introduktionsprogrammet är ju på 3 måltider. Känns spännande och skönt att slippa allt skit man stoppat i sig. Blivit mer medveten bara på några dagar.
 35. 1 point
  Leverproblem?! Tvärt om, levern brukar bli friskare av lchf. Läs allt på Kostdoktorn, flera gånger, så att du känner dig säker på din sak. Även jag går ofta tillbaka och läser på om olika frågor, nu tre år efter jag började med lchf. Ibland blir det Kostdoktorn, ibland Jason Fung, Gary Taubes, Robert Lustig eller någon av alla de andra LCHF-gurus som finns. Varför skulle det behövas ett "objektivt test" av lchf? Det är ju bara riktig oprocessad näringstät mat. Bon appétit!
 36. 1 point
  Lol och rå dessutom. För tankarna till Hannibal Lecter och rötjut. Men en missuppfattning i tråden hos vissa är att jag skulle vara frukterian(eller vad det kallas) eller pro-frukt generellt. Jag lever ju med lchf och fasta. Den enda frukten jag rör är väl avocadon. Poängen var att testa en idé, pros and cons...en avstickare med en vitaminbombad fruktsallad...
 37. 1 point
  Man vet att man är på ett bra ställe när en diskussion om frukt mynnar ut i manifestationer av passion för lever ❤ Sorry MrB!
 38. 1 point
  Fann nötlever till halva priset på Willys (kort datum). Smakade en rå bit men spottade ut.. Fick även tag i drygt ett kilo ekologiskt nötstek till halva priset. Så jag malde ihop det mesta av köttet med levern, lite soltorkad tomat, färsk oregano, rödlök, vitlök, chiliflingor och några ägg. Skulle haft grädde i men det glömde jag att köpa. Tog kokosmjölk. Blev mycket smakliga leverbiffar (stekta i ankfett), som jag frossat i till lunch!
 39. 1 point
  Det är sant, man får prova sig fram. Det är som du säger det bästa rådet. Därav nyttan med detta forum, många tankar och erfarenheter kommer fram. Alla är olika, men det är ju bra att veta vad som fungerar bäst för de flesta. Logiskt sett så är det där man bör börja. Om det inte fungerar så kan man gå vidare till något mer ovanligt. Min fru tar en frukt om hon är hungrig, mättar väldigt bra för henne. Det finns också många som inte kan bli mätta på vare sig protein eller fett, de måste helt enkelt basera sin kost på stärkelse.
 40. 1 point
  Tvärtom visar vetenskapliga studier att protein är mest mättande. Här är bara några exempel, men det finns mycket mer: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15466943 "There is convincing evidence that a higher protein intake increases thermogenesis and satiety compared to diets of lower protein content." https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16400055 "Sleeping metabolic rate (6.40 +/- 0.47 compared with 6.12 +/- 0.40 MJ/d; P < 0.05), diet-induced thermogenesis (0.91 +/- 0.25 compared with 0.69 +/- 0.24 MJ/d; P < 0.05), and satiety were significantly higher, and activity-induced EE (1.68 +/- 0.32 compared with 1.86 +/- 0.41; P < 0.05), respiratory quotient (0.84 +/- 0.02 compared with 0.88 +/- 0.03; P < 0.0005), and hunger were significantly lower during the HP diet." https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15905227 "An oral protein preload significantly reduced caloric intake" https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18469287 "Potential beneficial outcomes associated with protein ingestion include the following: 1) increased satiety--protein generally increases satiety to a greater extent than carbohydrate or fat and may facilitate a reduction in energy consumption under ad libitum dietary conditions; 2) increased thermogenesis--higher-protein diets are associated with increased thermogenesis, which also influences satiety and augments energy expenditure (in the longer term, increased thermogenesis contributes to the relatively low-energy efficiency of protein);" Slutsatsen av de vetenskapliga studierna: högt protein är själva motsatsen till en klassisk bantar-diet, man blir mer mätt, man kan behålla en högre metabolism trots viktnedgång, man behåller mer muskler trots viktnedgång. När det gäller frågan om det är hälsosamt i det långa loppet, så finns det inga vetenskapliga bevis för att det skulle vara farligt, förutom för personer med njurskador. Det finns också resultat som tyder på att det finns ännu större hälsofördelar med protein för äldre, typ 60+. Detta eftersom minskad muskelmassa är ett av de största problemen för äldre. Men personligen har jag också vissa farhågor med att varje dag resten av mitt liv äta massa kött, helt enkelt en känsla av det inte är naturligt att äta så mycket. De s.k. blåa zonerna, de mest långlivade folken i världen, äter inte sådana mängder kött, mer baljväxter, fullkorn, olivolja, etc. Men om man vill gå ner i vikt däremot, så är det överlägset med mycket protein. Och det är ju något man gör tillfälligt. Om du tittar noggrannare på vad Ted Naiman och ketogains förespråkar, så är det just för viktnedgång man kör så. Sen när man är nöjd, mindre protein, mer fett. Inget är bättre för hälsan än att gå ner i vikt (om man har fett att tappa förstås).
 41. 1 point
  Jag köper aldrig vin som har mer än 4 gram socker per liter utom när vi ska fira med rosa bubbel. Jag har inte hittat nåt till juste pris under 6 gram per liter
 42. 1 point
  Vi måste nog lägga till insulinproblematiken också. Frukt smakar sött, redan söt smak triggar insulin oavsett intagen mängd glukos. (Läs Martin Ingvar, Hjärnkoll på vikten.) bla hämmar insulin fettförbränning. Fruktos är mycket sötare än glukos.
 43. 1 point
  Efter att ha gjort lite generella vitamin-compares på Matkalkyl och läst vad folk som jämför kommer fram till via lite olika källor så verkar det ju vara så att det inte finns något speciellt att hämta i fruktriket som man inte kan få bland grönsaker. Men men...det finns säkert någon som har en superfrukt undangömd någonstans som man kan imponera med. Lite summa summarum kanske slutsatsen blir att frukt är ganska meningslöst.
 44. 1 point
  Jesper, envisa traditionella människor älskar sturska kallduschande lchf-are! Då minns de sin egen morfar som drack grädde eller hade smör och salt i téet på vintern. Och om inte annat får de nåt att prata om. Utmana dem och fråga om de alltid ätit en massa sött och mjölmat, eller om de hade riktig mat förr, som t ex lever och hjärna. Kanske vaknar de av detta, helt plötsligt är någon intresserad av deras uråldriga kraftmat och du som gäst blir deras ursäkt och gnista... Min käre kollega är serb och hos honom är det köttfest varje dag. De helsteker bl a gris. I Marocko frågar jag helt sonika om saker som jag är intresserad av - om de har tradition att äta hjärna, om det är sardinsäsong, vilka traditionella ostar det finns, etc etc. Och ber om smör till maten. Det slår gnistor... Lycka till, hoppas det går vägen!
 45. 1 point
  Idag har det regnat sjukt mycket...... så ni kan gärna få det... Jag åker snart till Serbien där är tydligen 40 grader varmt.... Det kommer att vara jobbigt nu när man inte har fått någon värme alls. Tror också det blir svårt med att maffa i den värmen... får nog bli väldigt tidiga mornar. Vi har också varit tvugna att förbereda min flickväns föräldrar och släktingar på hur "konstig" jag är... För kvinnorna där är maten väldigt väldigt viktig och att man äter mycket av allt som .... Jag kommer inte kunna göra det då det är otroligt mycket kolisar. för Männen är drickande väldigt viktigt och jag gör knappt det heller.... Sedan pratar de knappt engelska och jag pratar i princip ingen Serbiska så ska bli intressant...
 46. 1 point
  Får man reklamera sin semester? Här nere i skåne är vädret inte särskilt semester vänligt alls... Enda fördelen är väl att långpassen är njutbarare mitt på dagen....
 47. 1 point
  Jag vill äta bönor som maximerar nyttan gällande insulin/blodsocker...jag skiter i hur de ser ut. ;-)
 48. 0 points
  Utkastad idag igen. Jag har alltid kom ihåg mej.