Ledartavla


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2017-12-05 i alla områden

  1. 24 points
    Igår var jag på årskontroll, läkaren var förbluffad -18kg på 6 månader mha LCHF, promenader och from 27 november pulsträning 3ggr/vecka. Resultat jag får sluta äta Metformin för typ-II diabetesen. Ett av mina delmål är nått. Heja Mig! ❤️?❤️
  2. 8 points
    Klart att det är stort! Men har fortfarande något högt blodtryck och har sömnapne’, dessa är mina nästa delmål. Jag har också ett slutmål ang. Vikten: att gå ned 32 kg till....
  3. 5 points
    Så är det, bara fortsätta som kag gör ❤️
  4. 4 points
    Precis Tony, och om detta läser man inget i media. Allt är bara köttets fel. Jag tror vi måste återgå till gamla tiders växelbruk, där djur tillåts gå och beta något eller några år och på så sätt göder marken på ett naturligt sätt för att sedan odla något eller några år och sen tillbaka igen. Men vi måste också sluta med den dåliga köttproduktionen där djur står inne alltför mycket och matas med spannmål. Den är inte bra för vare sig djuren, köttets kvalitet och därmed vår hälsa eller klimatet! Ut med djuren på bete!! Och enda sättet detta kommer att ske är att vi slutar köpa det billiga skitköttet och köper bra och därmed dyrare kött från frigående djur, helst från närområde. Det kommer nog tyvärr att ta tid, först måste man förmå folk (och politiker) att förstå allt detta. Sen att förmå folk att prioritera bra kött före fredagsmys-chipsen. ?
  5. 3 points
    Kör hårt Kajsa! Övervikt och diabetes är de primära problemen som LCHF verkligen är effektivt mot.
  6. 3 points
    Sömnapè har jag upplevt på nära håll att det försvinner av sig själv med viktnedgång. Skulle inte förvåna om även blodtrycket sjunker.
  7. 2 points
  8. 2 points
    Till att börja med: saga emot den där "sanningen" att kött, allt kött, åtminstone alla kor, är dåligt för miljön. Det är på något vis allmänt accepterat
  9. 2 points
    G R A T T I S ! ! ! Men delmål? Det måste ju vara ett jättemål att bli medicinfri?!
  10. 2 points
    Har fler än jag bekanta i USA som vill banta? Men inte kan väl det vara bra att dricka underliga och dyra pulverdrinkar (med för tillverkaren billiga ingredienser) i stället för att äta riktig mat och gå ner i vikt och må bra under tiden? En Facebook-bekant har blivit medlem i något pyramidspel (Prüviteveryday) om detta och skriver mest varje dag jublande berättelser. Man kan visst även vinna en bil om man övertygat tillräckligt många att köpa dessa pulver att vispa ut i vatten, och tillsätta söt juice så att det ska smaka bättre vad jag förstår! Pyramidspel trodde jag var förbjudet i USA. En roande, skeptisk och troligen väl kollad artikel om dessa ersättningsmåltider(?) här > https://consumerscompare.org/keto-os-review/ Jag har försökt ta reda på vad pulvren innehåller! Inte låter det gott! // MCT Powder, Beta Hydroxybutyrate, Natural Flavor, Malic Acid, Stevia and Caffeine. This product is Gluten Free .// Troligen palmolja eller kokosolja som bas och vinsyra/ascorbinsyra plus smakämnen.. Produkten lär ibland ha använts av proffscyklister under de stora tourerna och de kör lopp på drygt 20 mil, men sedan måste de ju också dricka en hel del vatten och äta som skogshuggare när de kommit i mål, för att få i sig de näringsämnen de förlorat under dagens etapp. Numera har många proffscyklister i stället en äkta banan med skal i bakfickan! (^.^) För mig är denna produkt av typ "Snake oil" som såldes mot alla sorts åkommor på marknader förr i världen. Får bara hoppas att den inte kommer till Sverige! Och vad ska vi ha till middag i dag? Kanska något med rödkål och goda korvar? (^.^) Om man slakar rödkålen blir den vackert blå! https://www.dietdoctor.com/se/recept/coleslaw-pa-rodkal
  11. 2 points
    Oså en känga från mig glöm över huvudtaget at du är/dina cellers membran är vad du äter! Förutom EPA/DHA- GLA/DGLA, vilka är de enda fettsyror som vi behöver få via kosten,, resten.. iallafall alla som behövs för våra celler kan kroppen själv syntetisera från andra fettsyror eller kolhydrater! Och cellmembranen sätts inte ihop på måfå, det styrs av gener. Enda undantaget är sk industriell transfetter,, som generna uppfattar som kroppsegna längre mättade fettsyror! Och som redan nämnts.. det är främst bristen på EPA/DHA som kan ställa till det med tanke på vår moderna kost. Såå.. rådet från farmor gäller fortfarande.. fisk minst två gånger i veckan,, rådet som farmor är för gammal för att ha upplevt är att allt kött skall vara gräsuppfött i övrigt!
  12. 1 point
  13. 1 point
    snälla! Börja inte bråka igen....
  14. 1 point
  15. 1 point
    Aha, intressant. Utveckla gärna det här. Och referenser uppskattas alltid. Själv är jag en (nöjd) smalis och är den friskaste person jag känner, men kanske är jag det där obligatoriska undantaget
  16. 1 point
    Det beror på att det länge har varit skottpengar på bönderna. Låga mjölkpriser gör att mjölkbönderna inte har kunnat fortsätta utan tvingats till att antingen lägga ner helt eller gå över till annat. Kossorna har skickats till slakt och landskapet blir mer och mer igenväxt...
  17. 1 point
    Bra mörk choklad, som är färsk, ekologisk, fairtrade och DESSUTOM är god! Det finns hos ZOTTER i Österrike och deras webbsida finns på engelska och tyska. https://www.zotter.at/de/online-shop/produktuebersicht.html Alltid väl förpackat och handlar man för € 25 (strax under 250 kr)så skickas det gratis hem till dörren! Har man ett svalt utrymme (inte kylskåp)är det god idé att köpa hem lite av varje för deras mörka lena choklad är nygjord och håller länge om det inte är fyllda kakor. De rena sorterna smakar gott i minst ett år. Jag kan rekommendera deras Labooko-sortiment som även finns för olika allergiker eller för veganer, från 100% choklad från Peru till "lagom" 65-70% och det finns även av getmjölk. https://www.zotter.at/de/online-shop/marken/labooko.html Min "stapelvara" är Mitzi Blue Nobel Hobel med 70 och 80% choklad. En bit av den till kaffet ... Gott! Inte bittert alls, fyllig smak! https://www.zotter.at/de/online-shop/marken/mitzi-blue/detail/product/nobelhobel.html Zotters choklad finns ibland hos mindre butiker i Sverige, men kolla i så fall DATUM bakpå. Choklad som blivit grå är aldrig god. TIPS! Gå ihop med en granne och handla! Inte dumt alls och det är ju bra presenter också! En trave med olika chokladsorter från olika länder! Organic, Faitrade och ljuvligt god choklad. Vad kan man mer begära? Om Zotter själv här > https://www.zotter.at/en/about-zotter/organic-fair-trade-green.html
  18. 1 point
    Jordmånen på de tidigare prärierna i Nordamerika har ju minskat från 4 meter till 1 meter på ca 100 år, så vi är snart där.
  19. 1 point
    Kan inget om krogarna men vet var Linnégatan ligger så jag räknar med att komma. Funderar fortfarande på övernattning. Familjen är förvarnad!
  20. 1 point
    Mm.. fasta och svält är per definition två vitt skilda saker! Fasta är medvetet och självvalt, svält är per definition inte självvalt! Och jag kan slå vad om nästan en krona att de som fastat som galningar nästan över hälsosam gräns och lever i Sverige förr eller senare kommer att muppa i sig av nästan vad som helst när motivationen tar slut/när cravingsen tar över.. så det är jävlligt sällan någon fara.. utan tvärt om när motivationen är slut och cravingsen tar över så äter de upp sig igen? Utan problemet är snarare att de muppar i sig av vad som helst till ingen nytta utav själva fastan! Det finns så klart även annat att ta hänsyn till.. det kan i förlängningen leda till olika mentala tillstånd.. och då tänker jag främst på CDS, dvs Chronic Dieters syndrom! Dvs ett tillstånd som är rätt vanligt i västerlandet.. främst bland kvinnor.. och till slut kan stora delar utav ens tankeverksamhet handla om mat/ätande hur f*n man skall göra för att gå ner i vikt! Och jag tänker överhuvudtaget inte här nämna varken LCHF eller Pritkin-dieten.. utan besämt förorda "sk riktig mat". lagad utav de bästa råvaror du har råd att köpa.. och sen på det inte äta mer än max 1-3 gånger per dag.. på av dig själv bestämda tider/intervall! Såå.. angående LCHF-ingenjören.. nemas problemas.. alla som har varit med inom LCHF känner till henne.. och vilka problem hon brottas med, de påminner då mer om CDS och sockerberoende/dopaminberoende.. och vad jag förstår.. hon skriver för de med samma problematik! Sådåså.. vi har lixom inte alla samma problematik. Och one size fits all är lixom bara en chimär!
  21. 1 point
    Det är inte hälsofreaket som har något emot yppiga kvinnor - det är jag själv som inte gillar mina extrakilon Han tycker att jag är perfekt haha! Synd att jag inte delar hans uppfattning.
  22. 1 point
    Du har inte last lchf-ingenjörens inlägg om bröllopstårta; det är uppenbart :-) Hon åt en bit...och sedan en hel tårta, och lite till tror jag. Och sedan fortsatte detta I månader. Men hon är sockerberoende. De flesta, tror jag, kan följa ditt råd och sedan snabbt ta sig upp på banan igen. Men inte alla, och den lilla brasklappen ska man ha I bakhuvudet när man ger råd. Sedan...tanken att välja rätt man, som bantningsmetod (inte äta bröllopstårta för ofta)...intressant tanke :-) Misstänker detta att ha en bra relation är ett stöd I livet, så det later inte helt fel. Huruvida kvinnor "ska" ha kurvor...ja, jag försöker gå ner I vikt för min egen skull; hälsa, rörlighet, klädstorlekar och inte blunda när jag ser mig I spegeln. Vad alla män tycker bekymrar mig inte särskilt.
  23. 1 point
    Enligt Gunnar Rundgren producerar vi mer kcal än vad vi äter. "... drygt en fjärdedel av allt som odlas går till djur som foder. Och att de bara ger tillbaks en tredjedel av detta som mat. Men bilden är lite mer komplicerad än så. Av energin i maten kommer mer än fyra femtedelar från vegetabilier. Däremot står animalierna för 40% av alla proteiner och hela 45% av allt fett. Tvärtemot vad många kanske tror så är fett kanske den största begränsningen i det globala matsystemet. ... Det är ökningen av köttkonsumtionen som får mest uppmärksamhet. Och ofta får det representeras av en biff. Men i själva verket har inte konsumtionen av nötkött ökat snabbare än befolkningen. Per capita har konsumtionen av mjölk och nötkött varit stabil de senaste 50 åren. Den dramatiska ökningen står kycklingen för. Konsumtionen av kyckling har ökat 12 gånger (eller 5,5 gånger räknat per capita). Andra viktiga produktkategorier som ökat mycket kraftigt är vegetabiliska oljor och grönsaker. " http://tradgardenjorden.blogspot.se/2017/11/varifran-kommer-kalorierna.html
  24. 1 point
    Här är en som har lösning på problemet Allan Savory... https://www.ted.com/talks/allan_savory_how_to_green_the_world_s_deserts_and_reverse_climate_change?language=sv "“Ökenfiering (Desertification ) är ett fint (påhittat) ord för mark som förvandlas till öken" påbörjar Allan Savory detta fantastiska, tysta, mäktiga föredrag. Och hemskt nog håller det på att hända på omkring två tredjedelar av världens gräsmarker, accelererar klimatförändringen och gör att traditionella boskapskulturer hamnar i socialt kaos. Savory har vigt sitt liv åt att stoppa detta. Han tror nu - och hans arbete har hittills visat - att en förvånande faktor kan skydda gräsmarkerna och till och med återta förstörd mark som blivit till öken." mLCHFh .
  25. 1 point
    Det finns många olika versioner av periodisk fasta . Jag funderar på att testa den här modellen
  26. 1 point
    Jag är inte säker på att jag håller med dig här, Zepp (även om det nu inte är aktuellt för Slankijanuari). Har ni last lchfingenjörens skildring av hennes bröllopstårta? Man ska vara säker på att man klarar att ta sig upp på banan igen efteråt. De flesta klarar det, men inte alla. Bara en liten varning, så man inte tar det där som ett allmänt råd.
  27. 1 point
    Hälsofreak kan bli lite jobbiga.... Påstår min familj. Kör ni samma skola/inriktning?
  28. 1 point
    Man får glömma allt man hittills lärt sig när det gäller MAF (och LCHF). Du kommer kunna springa 5km på 30min ganska snart igen men då på MAF-puls. Du kommer inte att flåsa, inte vara trött, du pumpar bara på. Maffetone säger att du ska värma upp och varva ner, men inte stretcha pga risk för skador så där sparar du tid. Uppvärmning ca 15min, nedvarvning ca 10min (promenad på slutet). Under en basträningsperiod bygger du den aeroba basen dvs fettförbränningen (och du ville ju bli av med fett så det är bra). Det finns en missuppfattning att man aldrig blir bättre på MAF men det är ju bara om man inte kör fullt ut. Gör du det, och där har du återigen åldern för dig, så kommer du inom relativt kort tid få kämpa för att hålla uppe pulsen, dvs springa allt fortare på samma puls. Jag tror också att bål- och höftstyrka är viktigt. Maffetone själv är inte odelat positiv till styrka men nog uppfattar jag hans tal om "gait" (hållning/gång) som ett medgivande att det visst är viktigt. Tips; POSE method of running, utvecklat av Nicholas Romanov, fd tränareför Sovjets OS-lag , en annan guru jag hittade hos Ivan Riviera , Maffetons admin. Till skillnad från Maffetone, så talar Ivan om 80% MAF, 20% anaerobt när basen välfinns. POSE är anaerob träning till stor del. Med MAF kommer du att springa längre och snabbare på fett som energikälla och med en lägre, icke-flåsig puls! Det tar bara lite tid att komma dit...
  29. 1 point
    Åh! Tack för era uppiggande inlägg! Jag tar dem till mig!
  30. 1 point
    En dag i taget var det ju.... Januari år 20....? kommer du att var superslank
  31. 1 point
    Men... vaddå "åt skogen"? Du dippade ju bara lite? Tro mig, ALLA gör det! Jo, det finns de som säger att de ätit LCHF i 5mån utan avsteg men jag tror inte att nån som hållit på i flera år skulle säga samma sak. Dels förändras individens syn på kosten på vägen (mindre regler, mer vana), dels finns det alltid tillfällen när man testar om det var så gott som man trodde eller faster har ju bakat för min skull eller... Tror det är Zepp som brukar säga att det inte är vad du äter på julafton som spelar roll utan de övriga 364 dagarna på året. Så, sträva efter att hålla LCHF de flesta dagar och faller du för nån frestelse så okej, redan nästa måltid är en ny tid. Det viktiga är att du inte faller för "nu är det kört, nu kan jag äta XXX hela kvällen/resten av veckan för bantar börjar man ju alltid med på måndagar"! Alla mindre förändringar åt rätt håll är av godo så, som jesper säger, På't igen!
  32. 1 point
    Jag har ibland handlat en ICA-choklad 74% som var både ekologisk och Fairtrademärkt. Nu tycker jag den känns lite för söt. Jag har beställt hem några chokladkakor från webbutiken jag skrev om tidigare. Från lågprocentare på 77% till en Ecuador på 95%. Tillverkade av Blanxart i Barcelona och Madecasse på Madagaskar. 77-an med bönor från Peru är bjudchoklad för gäster som inte är så vana vid mörk choklad. Med en egen konsumtion på cirka 2 bitar/dag räknar jag med att förrådet ska räcka över Jul och Nyår.
  33. 1 point
    Zebeda Chocolate har ett bra urval av Blanxart-choklad. Länk till deras Webshop: https://zebeda.se/webshop/ När jag ändå är inne och gör reklam för tillverkare och butiker så måste jag nämna ett svenskt företag som tillverkar choklad enligt bean-to-bar-prinicpen, alltså med full kontroll över hela processen från behandlingen av bönorna hos odlaren via rostning till framställningen av själva chokladkakorna. Företaget heter Svenska Kakaobolaget och håller till på Österlen i Skåne. Deras chokladkakor är dyra, men mycket goda. Jag handlade en del av dem tidigare, men tyvärr har de en lucka i sortimentet mellan 74% och 100% kakao, så nu blir det andra leverantörer för min del. Länk till deras nätbutik: http://www.kakaobolaget.se/
  34. 1 point
    Blanxart 95% från Ecuador är ett bra exempel på verkligt god choklad. Bönorna är inköpta direkt från småproducenter i Ecuador som odlar utan bekämpningsmedel och konstgödsel. Chokladen är framställd utan tillsatser förutom socker och vanilj. Den blir dessutom billig, eftersom man känner sig mätt på choklad efter att ha ätit kanske 2 gram av den (men jag är kanske inte tillräckligt tillvand). Tillförseln av socker till kroppen blir därmed också minimal. Och så smakar den mycket gott, efter att man vant sig lite vid hur (nästan) ren choklad smakar. Men man kan ju börja träna på 82% eller 91% från ekologiska Fair trade-certifierade odlingar i Kongo.
  35. 1 point
    Själv brukar jag ta en bit, eller två, av choklad med mellan 75 och 95 procent kakao till eftermiddagskaffet. För att det ska smaka riktigt bra vill jag att kakaon ska vara ekologiskt odlad med hyggliga arbetsförhållanden för odlarna och övriga arbetare i produktionen. Man har ju läst om slavarbetet på kakaoplantagerna i Västafrika. Jag har hittat en chokladfabrik i Barcelona som heter Blanxart och anger ursprunget för kakaon för varje chokladkaka. Idag har jag t.ex ätit av en 85-procentare med kakao från Nicaragua. Innehåll: Kakao, socker, kakaosmör och lite vanilj. Jag köper min choklad från en liten butik i Borås som heter Zebeda Chocolate; det som inte går att få tag i lokalproducerat kan man åtminstone försöka handla lokalt. Men jag tror att även andra butiker har nätförsäljning av Blanxart.