Ledartavla


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2017-12-20 i alla områden

 1. 12 points
  Vägde in mig idag på 91,7kg. All time Low och minus 2kg sen förra veckan. Har nu också då hamnat under 18% kroppsfett och är inom ”normal” värdena för män. häromdagen köpte jag hem en kostymväst i strl 52, samma som min kavaj, den kom igår och den passade så fint! Vet inte när jag hade väst på mig och när jag kände mig så snygg. sambon har också köpt mig en skjorta i storlek large, modell ”slim fit”, bara de två benämningarna trodde jag aldrig jag skulle kunna bära. Heja lchf och fasta, heja nytt liv!
 2. 6 points
  Fler kloka ord av Anna Hallén. Om att våga dra egna slutsatser även om det inte finns forskning på det... Om du har en penna i din hand. En blyertspenna, en gul. Och om du släpper denna pennan, ramlar den upp, ner, åt vänster eller höger? Jag gissar på ner. Jag tror på ner. Jag känner på mig att den ramlar ner. Finns det forskning på det? Nej, det finns ingen forskning på gula blyertspennor gällande hur de faller. Men modiga eller korkade jag kommer att tillåta mig att applicera fysikens lagar på pennan. Trots att det fattas forskning. Det finns nämligen så mycket forskning inom fysiken och på hur saker faller så jag kommer våga mig på att dra den slutsatsen själv. Och nej, jag kommer inte invänta tills det finns en forskning på gula blyertspennor. Jag tror inte någon kommer ha intresse av att göra en sådan forskning. När jag nu modigt och oansvarigt dragit denna slutsats och jag provar att släppa pennor i olika färger, dagligen i mitt jobb, och ser att alla ramlar neråt. Precis som de rimligen borde, enligt andra forskningar - dock inte på pennor - så kommer jag våga berätta detta för andra. Några, alla med kunskap i fysikens lagar, kommer säga - självklart. Det är ju logiskt. Andra, de som inte kan fysikens lagar kommer säga - "Har du forskning på det?" Och kalla mig "självutnämnd expert".
 3. 3 points
  Imodium i sig ska ju lugna tarmrörelserna men stör ut tarmfloran så det är nog bra om du inte tar den. Diarré har ju en orsak, t ex att kroppen vill göra sig av med otrevliga bakterier eller liknande. Kokosfett blir jag också konstig i magen av, både halsbränna och lös i magen, så det fettet ska du nog ta det lugnt med, i alla fall ett tag. Jag tänker också att en gammal huskur mot diarré är ju blåbär, det borde vara bättre än imodium, även om det innehåller lite socker. Jag vill minnas att phylliumfrö är bra mot både lös och hård mage. Låt några teskedar stå i vatten över natten, rör runt på morgonen och drick gelen (och fröna). Inte gott men välgörande. Äter du kosttillskott? Magnesium är något LCHF:are ofta tar extra men det kan man också bli lös i magen av. Det finns som spray också, det kan vara ett bättre alternativ. Jag tänker också att du en tid kanske måste vara snäll mot magen och äta kokt mat, tillföra probiotika, undvika mejerier...
 4. 3 points
 5. 3 points
  Bra det.. för surkålen tillför även annat.. (duvet.. RS/fibrer, den vinkeln av kostdebatten) oså är det svingott till typ fetare LCHF-käk! Och långt före jag åt LCHF så hade jag redan blivit fäst vid surkål.. till Julskinkan! Antar att det förebådade mitt öde senare.. när jag råkade halka in på LCHF.. via Skaldeman! Sååå.. Jul firas numera till Skaldemans minne i LCHF-kretsar.. dvs Julevangeliet är hans bevingade ord.. "fet julmat är perfekt hela året runt"! Oandrasidan.. när man ändå köper piller på nätet.. typ D3.. se till att det kommer i kapslar med oliv/cocosolja.. och K2! Oljorna för bästa upptag.. utan oljor/fett, dåligt upptag och vad jag förstår så överdoserar man sällan K2.. har iallafall inte ännu hört talas om överdoser av K2!
 6. 2 points
  Ja, och det finns ju Google. Candida är den svampsort eller " fungi" som du skriver, som oftast nämns. Jag minns att Erik Enby berättade under ett föredrag jag var på att han hade lämnat en cancerbiopsi till en svampexpert på Botaniska utan att berätta vad det var för slags prov och fått besked att det innehöll svamp av en viss typ men jag minns ej vilken.
 7. 2 points
  Om du är prylgalen på ytterligare elektriska/elektroniska pryttlar/din fru/sambo skulle se det som en fin juklapp så tveka inte att köpa.. för vi kan väl inte få för få elektriska/elektroniska pryttlar i vårt hem! Eller så gör du så som de gjorde förr.. sätter gjutjärnskastrullen på vedspisen och när elden verkar minska så sveper du in grytan i hemmagjorda handdukar och låter den stå där i några timmar!
 8. 2 points
  Om jag inte ätit kokosolja på länge och kör lite fettkaffe eller liknande så går min mage också bananas... men det vänjer sig alltid efter bara någon dag och fungerar igen... så tyvärr har jag inga bra ideer.
 9. 2 points
  Jag har en sådan och den fungerar utmärkt till LCHF-matlagning. Den lämpar sig till t ex pulled pork, meat, chicken eller beef, stek, köttgrytor, hel kyckling, köttbullar i tomatsås, förkokning av revben mfl rätter samt är utmärkt för buljongkok och tillverkning av ghee. Om det finns LCHF-specifika rätter har jag inte tänkt på. Man kan utgå från de recept man tycker lämpar sig och köra dem i slökokaren istället för på spisen eller i ugnen.
 10. 2 points
  En mycket intressant diskussion om cancer. Det låter rimligt att giftiga mikrosvampar eller sporer av mikrosvamp kan mycket väl orsaka cancer hos vissa men kanske inte hos alla. Hur många cancerfall kan orsakas av just svamp vet vi inte eftersom vi lägger ner så mycket möda på att idiotförklara den hypotesen. Varför måste man förkasta den hypotesen? Vem har sagt att en hypotes måste vara heltäckande? Det är väl mycket bra om läkaren hade flera möjliga behandlingar att erbjuda patienten. Det har väl aldrig varit lätt för läkaren att sätt en diagnos, med vilket jag menar - att hitta orsaken för att kunna angripa problemet vid roten. "Cancer är svamp" ser jag mera som ett slaguttryck som är designat att utmana den gällande cancerteori. Slaguttrycken brukar vara slarviga och onyanserade. Faktum kvarstår att vi har slösat massor av pengar i det pågående "kriget mot cancer" på att hitta behandlingsformer för de olika mutationerna som det finns oändligt många olika former av. För mig verkar det vara en fel väg att gå - dyrt och ineffektivt. Patienterna dör trotts att de får den jättedyra medicinen som är designat för just deras cancerform. Då heter det obotlig cancer. Men eftersom just den inriktningen av cancerbekämpning anses vara rätt och riktig (och vinstinbringande) får de fortsätta iallafall. När samma sak händer med en patient som har behandlats med alternativa metoder blir det rabalder, då heter det kvacksalveri. Man kan göra vilka blunder som helst bara om man har en "licens att behandla cancer". Jag önskar många gånger att vi människor hade större förmåga att ifrågasätta oss själva och våra bestämda uppfattningar när det kommer in pusselbitar som inte passar i vår mentala pusslet, även om det känns obehagligt.
 11. 2 points
  Visst kan det vara så att ”beviskrav” blir ivägen ibland. Men samtidigt är det många som spenderar stora pengar på behandlingar som inte fungerar. Läkare jag såg presenterade en video med vittnen som blivit friska av hans behandling. Men han var också stämd av anhöriga till personer som förlitat sig på honom och som avlidit (vilket han glömde nämna under presentationen).
 12. 2 points
  För att återknyta till ursprungsämnet! 1, sötningsmedel som "dessa" är helt okej.. de är iallafall en nödlösning.. eller ett sätt att lura sig själv/nära och kära.. över julen! 2, vaniljpulver är inget sötningsmedel, det är en smaksättare.. och det finns äkta vaniljpulver att köpa i välsorterade matvaruaffärer.. bara man letar lite! 3, vad du äter mellan jul och nyår är inte lika viktigt som vad du äter mellan nyår och Jul! 4, du får en frisedel utav mig att använda både sötningsmedel till julgodis.. och du behöver inte räkna alla kolhydrater heller.. mellan Jul och nýår! 5. det handlar rätt sällan om exakt 20 gram kolisar/5E%! 6, däremot så är det en tankeställare.. och det enda jag kan lova är att vi är här för att göra dig ännumera förvirrad.. få dig att släppa en massa dåliga råd och tänka själv!
 13. 2 points
  Lyssnade på nån av de där svampförespråkarna för typ 10 år sedan. Ganska intressant men tyckte det var mycket brister i både teorin och kliniska bevis. Inte minst då cancerceller lyser upp som julgranar vid tillförsel av isotopmärkt glukos (standard test för att se cancer i sjukvården). Dock har en tanke slagit mig. Cancer är inte en sjukdom utan 200st om du frågar en onkolog. De flesta cancerceller behöver glukos och kan inte använda ketoner för energi. Med det dyker ibland upp cancer som kan äta ketoner. Just dessa former skulle kunna vara svamp eftersom de är eukaryota celler och har fungerande mitokondrier. Det skulle också förklara de fall som verkar finnas där antisvampmedel fungerat mot cancer.
 14. 1 point
  (Skaldemans minne ) Skaldeman lever väl?
 15. 1 point
  Jag har 2 kilo märgben i frysen som jag köpt för att koka buljong på och det skulle kunna bli av om jag hade en slökokare. Förr brukade jag ibland göra sjömansbiff och det kanske skulle vara nåt att göra med en sån apparat? Men då måste förstås potatisen bytas ut mot något annat.
 16. 1 point
  Det är så cancervården får övertaget. En dödsdömd patient utan chans att klara sej söker alternativ och avlider. Därmed är häxjakten igång. Jag har en känsla att Paolo Macchiarini råkade ut för samma sak.
 17. 1 point
  Åderlåtning funkade oxå en gång i tiden.. iallafall på vissa! Faaaast.. numera så begriper så gott som alla att det knappast var åderlåtningen som botade dem, utan att de blev friskare av helt vanlig orsak, dsv kroppen lyckades själv bemästra det sjukliga tillståndet.. trots åderlåtningen!
 18. 1 point
  Vad ska vi med bevis till? Den som blivit frisk med alternativ behandling har alla bevis som behövs, medan kritikerna basunerar ut avsaknaden av sådana. Beviskrav gör att effektiva behandlingsmetoder fördröjs eller stoppas, och förlänger bara lidandet för de drabbade.
 19. 1 point
  Hur menar du? Varför motsäger det faktum att cancerceller fermenterar (bränner socker) att cancer kan ha en koppling till svamp? Jo den traditionella synen är att cancer beror på genetiska mutationer och att alla dessa är en unik typ av cancer. Thomas Seyfried har dock visat att om du tar cellkärnan från en cancerös cell och stoppar in den i en frisk så blir inte den cellen cancerös samt vice versa. Så var det med den teorin.
 20. 1 point
  Jag äter också babyplommontomater som godis
 21. 1 point
  Det är konstigt det här med LCHF, för med tiden försvinner lusten på allt det där som lockade förut. Som Katerina skriver: det mesta smakar för sött. Numera tycker jag att babyplommontomaterna är tillräckligt söta för att fungera som godis. Häromdagen var jag på en julbuffé med 37 sorters sill och alla varianter på lax jag kan tänkta mig. Himmelrike! Det digra godisbordet gick jag förbi utan större problem. Men godast av allt var det brynta smöret... Undrar vad det skulle vara till, tro?
 22. 1 point
  Arbetskamraten satt och drog i sig en hel matlåda med pasta och thaigryta. Kändes som vi har helt olika världsbild kring vad som är hälsosamt. Men jag har andra kollegor (lite yngre personer) som är väldigt impade och intresserade av mina erfarenheter kring periodisk fasta. Jag lägger mitt krut på de som vill lyssna.
 23. 1 point
  Alltså, jag går alltid omkring med några vetenskapliga artiklar i min ryggsäck. Om nån börjar argumentera emot eller kritisera min kost kan jag plocka fram och höra om personen kan argumentera emot artikeln. Faktum är att jag började prata med en bekant vid ett tillfälle, och hon var orolig för sina biverkningar av statiner. Hon fick helt enkelt en av artiklarna för att själv läsa in sig.
 24. 1 point
  Åh, då ligger jag nog bra till. Jag äter surkål i princip varje dag.
 25. 1 point
  Det gör du helt rätt i!
 26. 1 point
  Äsh.. jag drar mitt strå till stacken och skippar Jul.. firar Feliz Navidad i stället!
 27. 1 point
  Riktigt sugen... Helgstart på Nääs Fabriker
 28. 1 point
  Ni får skylla på min taskiga musiksmak, för Rammstein har en låt som handlar om det där.
 29. 1 point
  Jag tycker att du ska fortsätta kommentera RobertAnd!
 30. 1 point
  Jag menade inte att jag skulle göra om det, bara att det var ett litet misstag, en mening av säkert flera tusen som jag skrivit. Men det kanske är bäst om jag slutar kommentera helt, om det bara är jobbigt för de flesta andra här. Det är intressant för mig att kommentera så klart, men om det inte gagnar någon annan, utan snarare tvärtom, så är det ju ingen idé, bara ett rent själviskt tidsfördriv. Jag kan nöja mig med att läsa forumet ibland, för det finns många intressanta saker som diskuteras, det är mer intressanta grejer på gång här än i de flesta bloggar.
 31. 1 point
  Människan är ett fantastiskt och spännande Mysterium - vi har bara lärt oss litet grand,
 32. 1 point
  Jag har funderat lite på det, och jag inser att du har nog rätt i det. Framförallt det senaste inlägget här. Men även andra. Det kan bli så att när jag undersöker ett ämne att jag skriver ner mina tankar och referenserna jag hittar i foruminlägget medans jag sitter och letar information. Det blir en massa då, men det är nog som du säger, inte intressant för andra. Jag tänker nu att jag kanske borde spara det i ett Word dokument i stället, så har jag det sparat för mig själv. Då kan jag ge en kortare, mer kondenserad kommentar i stället, och sen har jag ju referenserna om någon vill veta mer. Så tack för det, du har rätt.
 33. 1 point
  Det där har jag studerat en hel del kring faktiskt. Kroppens basalbehov ligger ”normalt” på 120-150g kolhydrater per dag. Det är främst hjärnan som slukar dessa. Erytrocyter saknar mitokondrier så de är en av få celler som inte kam bränna fett eller ketoner. Vid ketos ändras hjärnans metabolism till ca 2/3 av energin från ketoner. Det betyder att kolhydratbehovet nu är nere på 40-50g. Det betyder att om man kommer i ketos på 40-50 g kolhydrater täcker manbehovet och inget protein behövs glukosproduktion. Om man går ned till noll uppstår eventuellt ett gap som behöver täckas. Dock kan kroppen få ytterligare ca 15g glukos från glycerol om den bränner 200g triacylglyceroler (den vanligaste formen av fett). Då saknas ca 25g om man nollar kolisar. Därför en del tyngre namn på området ibland säger att man inte ska gå under 20g kolisar. Dock har man ganska nyligen upptäck att kortare fettsyror, acetat, propionat, butyrat, pentanoat och hexanoat, kan gå rakt in till hjärnan och förbrännas där. Dessa korta fettsyror bildas från fermentation av bakterier i tarmen. Dessutom har man också nyligen upptäckt att en viss typ av hjärnceller bildar sina egna ketoner. Så eventuellt kan man nolla kolisar utan behov av att bryta ned protein för att bilda glukos. Men, om man skulle ligga på 50g kolisar och inte vara i ketos ligger man ca 70-100g back på glukos vilket kräver mer än 70-100g protein för syntes av glukos. Inte helt optimalt. Därför, om man kör low carb så bör man antingen ligga på 150g kolhydrater eller så lågt att man hannar i ketos. Detta är massbalansen, eller stökiometri som det heter på kemispråk, i teorin. Det verkar stämma bra med kliniska studier. Jag gjorde en sammanställning på RCT studier förra året med olika mängder makronutrienter och mycket riktigt blev vikt och fettminskning bättre med lägre kolhydrater ned till 150g. Sedan gick det sämre mellan 50-150g och under 50g uppnåddes de bästa resultaten.
 34. 1 point
  Vadå gör bort. Ungefär som jag skriver att fåglar flyger och fiskar är i vattnet. Så sitter du och skrattar för nån struts inte kan flyga och nåt däggdjur simmar i havet. Jag är ganska säker på att du inte kan hitta nåt fel eller att jag gjort bort något på alla de inlägg jag skrivit här. Ibland för all det förenklar eller generaliserar man för att merparten ska kunna förstå. Förstår inte varför du går till personpåhopp för det.
 35. 1 point
  Snart deprimerad... Har åkt på något skit som nu varat många veckor vilket har symtomen att jag inte får luft... klarar ca 20 minuter långsamt löp. eller 10 minuter av den normala uppvärmingen på min kampsportsträning. Läkaren har tagit mig på stort allvar och t o m röntgat lungorna men kan inte hitta något... N ästa fredag ska jag göra en arbets EKG och lungfunktions test... Inte astma eller kol inte heller lunginflamation Vet inte varför jag gnäller här... ( kanske för man får så mycket pepp!)
 36. 1 point
  Det beror på att det länge har varit skottpengar på bönderna. Låga mjölkpriser gör att mjölkbönderna inte har kunnat fortsätta utan tvingats till att antingen lägga ner helt eller gå över till annat. Kossorna har skickats till slakt och landskapet blir mer och mer igenväxt...