Gå till innehåll

Ledartavla

Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2017-12-20 i alla områden

 1. Vägde in mig idag på 91,7kg. All time Low och minus 2kg sen förra veckan. Har nu också då hamnat under 18% kroppsfett och är inom ”normal” värdena för män. häromdagen köpte jag hem en kostymväst i strl 52, samma som min kavaj, den kom igår och den passade så fint! Vet inte när jag hade väst på mig och när jag kände mig så snygg. sambon har också köpt mig en skjorta i storlek large, modell ”slim fit”, bara de två benämningarna trodde jag aldrig jag skulle kunna bära. Heja lchf och fasta, heja nytt liv!
  11 points
 2. Fler kloka ord av Anna Hallén. Om att våga dra egna slutsatser även om det inte finns forskning på det... Om du har en penna i din hand. En blyertspenna, en gul. Och om du släpper denna pennan, ramlar den upp, ner, åt vänster eller höger? Jag gissar på ner. Jag tror på ner. Jag känner på mig att den ramlar ner. Finns det forskning på det? Nej, det finns ingen forskning på gula blyertspennor gällande hur de faller. Men modiga eller korkade jag kommer att tillåta mig att applicera fysikens lagar på pennan. Trots att det fattas forskning. Det fin
  5 points
 3. Bra det.. för surkålen tillför även annat.. (duvet.. RS/fibrer, den vinkeln av kostdebatten) oså är det svingott till typ fetare LCHF-käk! Och långt före jag åt LCHF så hade jag redan blivit fäst vid surkål.. till Julskinkan! Antar att det förebådade mitt öde senare.. när jag råkade halka in på LCHF.. via Skaldeman! Sååå.. Jul firas numera till Skaldemans minne i LCHF-kretsar.. dvs Julevangeliet är hans bevingade ord.. "fet julmat är perfekt hela året runt"! Oandrasidan.. när man ändå köper piller på nätet.. typ D3.. se till att det kommer i kapslar med oliv/cocosolja.. oc
  3 points
 4. Imodium i sig ska ju lugna tarmrörelserna men stör ut tarmfloran så det är nog bra om du inte tar den. Diarré har ju en orsak, t ex att kroppen vill göra sig av med otrevliga bakterier eller liknande. Kokosfett blir jag också konstig i magen av, både halsbränna och lös i magen, så det fettet ska du nog ta det lugnt med, i alla fall ett tag. Jag tänker också att en gammal huskur mot diarré är ju blåbär, det borde vara bättre än imodium, även om det innehåller lite socker. Jag vill minnas att phylliumfrö är bra mot både lös och hård mage. Låt några teskedar stå i vatten över natten, rör runt på
  2 points
 5. Jag har en sådan och den fungerar utmärkt till LCHF-matlagning. Den lämpar sig till t ex pulled pork, meat, chicken eller beef, stek, köttgrytor, hel kyckling, köttbullar i tomatsås, förkokning av revben mfl rätter samt är utmärkt för buljongkok och tillverkning av ghee. Om det finns LCHF-specifika rätter har jag inte tänkt på. Man kan utgå från de recept man tycker lämpar sig och köra dem i slökokaren istället för på spisen eller i ugnen.
  2 points
 6. En mycket intressant diskussion om cancer. Det låter rimligt att giftiga mikrosvampar eller sporer av mikrosvamp kan mycket väl orsaka cancer hos vissa men kanske inte hos alla. Hur många cancerfall kan orsakas av just svamp vet vi inte eftersom vi lägger ner så mycket möda på att idiotförklara den hypotesen. Varför måste man förkasta den hypotesen? Vem har sagt att en hypotes måste vara heltäckande? Det är väl mycket bra om läkaren hade flera möjliga behandlingar att erbjuda patienten. Det har väl aldrig varit lätt för läkaren att sätt en diagnos, med vilket jag menar - att hitta orsaken
  2 points
 7. Visst kan det vara så att ”beviskrav” blir ivägen ibland. Men samtidigt är det många som spenderar stora pengar på behandlingar som inte fungerar. Läkare jag såg presenterade en video med vittnen som blivit friska av hans behandling. Men han var också stämd av anhöriga till personer som förlitat sig på honom och som avlidit (vilket han glömde nämna under presentationen).
  2 points
 8. För att återknyta till ursprungsämnet! 1, sötningsmedel som "dessa" är helt okej.. de är iallafall en nödlösning.. eller ett sätt att lura sig själv/nära och kära.. över julen! 2, vaniljpulver är inget sötningsmedel, det är en smaksättare.. och det finns äkta vaniljpulver att köpa i välsorterade matvaruaffärer.. bara man letar lite! 3, vad du äter mellan jul och nyår är inte lika viktigt som vad du äter mellan nyår och Jul! 4, du får en frisedel utav mig att använda både sötningsmedel till julgodis.. och du behöver inte räkna alla kolhydrater heller.. mellan Jul och nýår!
  2 points
 9. Lyssnade på nån av de där svampförespråkarna för typ 10 år sedan. Ganska intressant men tyckte det var mycket brister i både teorin och kliniska bevis. Inte minst då cancerceller lyser upp som julgranar vid tillförsel av isotopmärkt glukos (standard test för att se cancer i sjukvården). Dock har en tanke slagit mig. Cancer är inte en sjukdom utan 200st om du frågar en onkolog. De flesta cancerceller behöver glukos och kan inte använda ketoner för energi. Med det dyker ibland upp cancer som kan äta ketoner. Just dessa former skulle kunna vara svamp eftersom de är eukaryota celler och har
  2 points
 10. Ja, och det finns ju Google. Candida är den svampsort eller " fungi" som du skriver, som oftast nämns. Jag minns att Erik Enby berättade under ett föredrag jag var på att han hade lämnat en cancerbiopsi till en svampexpert på Botaniska utan att berätta vad det var för slags prov och fått besked att det innehöll svamp av en viss typ men jag minns ej vilken.
  1 point
 11. (Skaldemans minne ) Skaldeman lever väl?
  1 point
 12. Om du är prylgalen på ytterligare elektriska/elektroniska pryttlar/din fru/sambo skulle se det som en fin juklapp så tveka inte att köpa.. för vi kan väl inte få för få elektriska/elektroniska pryttlar i vårt hem! Eller så gör du så som de gjorde förr.. sätter gjutjärnskastrullen på vedspisen och när elden verkar minska så sveper du in grytan i hemmagjorda handdukar och låter den stå där i några timmar!
  1 point
 13. Om jag inte ätit kokosolja på länge och kör lite fettkaffe eller liknande så går min mage också bananas... men det vänjer sig alltid efter bara någon dag och fungerar igen... så tyvärr har jag inga bra ideer.
  1 point
 14. Åderlåtning funkade oxå en gång i tiden.. iallafall på vissa! Faaaast.. numera så begriper så gott som alla att det knappast var åderlåtningen som botade dem, utan att de blev friskare av helt vanlig orsak, dsv kroppen lyckades själv bemästra det sjukliga tillståndet.. trots åderlåtningen!
  1 point
 15. Vad ska vi med bevis till? Den som blivit frisk med alternativ behandling har alla bevis som behövs, medan kritikerna basunerar ut avsaknaden av sådana. Beviskrav gör att effektiva behandlingsmetoder fördröjs eller stoppas, och förlänger bara lidandet för de drabbade.
  1 point
 16. Hur menar du? Varför motsäger det faktum att cancerceller fermenterar (bränner socker) att cancer kan ha en koppling till svamp? Jo den traditionella synen är att cancer beror på genetiska mutationer och att alla dessa är en unik typ av cancer. Thomas Seyfried har dock visat att om du tar cellkärnan från en cancerös cell och stoppar in den i en frisk så blir inte den cellen cancerös samt vice versa. Så var det med den teorin.
  1 point
 17. Jag äter också babyplommontomater som godis
  1 point
 18. Det är konstigt det här med LCHF, för med tiden försvinner lusten på allt det där som lockade förut. Som Katerina skriver: det mesta smakar för sött. Numera tycker jag att babyplommontomaterna är tillräckligt söta för att fungera som godis. Häromdagen var jag på en julbuffé med 37 sorters sill och alla varianter på lax jag kan tänkta mig. Himmelrike! Det digra godisbordet gick jag förbi utan större problem. Men godast av allt var det brynta smöret... Undrar vad det skulle vara till, tro?
  1 point
 19. Arbetskamraten satt och drog i sig en hel matlåda med pasta och thaigryta. Kändes som vi har helt olika världsbild kring vad som är hälsosamt. Men jag har andra kollegor (lite yngre personer) som är väldigt impade och intresserade av mina erfarenheter kring periodisk fasta. Jag lägger mitt krut på de som vill lyssna.
  1 point
 20. Alltså, jag går alltid omkring med några vetenskapliga artiklar i min ryggsäck. Om nån börjar argumentera emot eller kritisera min kost kan jag plocka fram och höra om personen kan argumentera emot artikeln. Faktum är att jag började prata med en bekant vid ett tillfälle, och hon var orolig för sina biverkningar av statiner. Hon fick helt enkelt en av artiklarna för att själv läsa in sig.
  1 point
 21. Åh, då ligger jag nog bra till. Jag äter surkål i princip varje dag.
  1 point
 22. Det gör du helt rätt i!
  1 point
 23. Äsh.. jag drar mitt strå till stacken och skippar Jul.. firar Feliz Navidad i stället!
  1 point
 24. Riktigt sugen... Helgstart på Nääs Fabriker
  1 point
 25. Ni får skylla på min taskiga musiksmak, för Rammstein har en låt som handlar om det där.
  1 point
 26. Jag tycker att du ska fortsätta kommentera RobertAnd!
  1 point
 27. Jag menade inte att jag skulle göra om det, bara att det var ett litet misstag, en mening av säkert flera tusen som jag skrivit. Men det kanske är bäst om jag slutar kommentera helt, om det bara är jobbigt för de flesta andra här. Det är intressant för mig att kommentera så klart, men om det inte gagnar någon annan, utan snarare tvärtom, så är det ju ingen idé, bara ett rent själviskt tidsfördriv. Jag kan nöja mig med att läsa forumet ibland, för det finns många intressanta saker som diskuteras, det är mer intressanta grejer på gång här än i de flesta bloggar.
  1 point
 28. Människan är ett fantastiskt och spännande Mysterium - vi har bara lärt oss litet grand,
  1 point
 29. Jag har funderat lite på det, och jag inser att du har nog rätt i det. Framförallt det senaste inlägget här. Men även andra. Det kan bli så att när jag undersöker ett ämne att jag skriver ner mina tankar och referenserna jag hittar i foruminlägget medans jag sitter och letar information. Det blir en massa då, men det är nog som du säger, inte intressant för andra. Jag tänker nu att jag kanske borde spara det i ett Word dokument i stället, så har jag det sparat för mig själv. Då kan jag ge en kortare, mer kondenserad kommentar i stället, och sen har jag ju referenserna om någon vill veta m
  1 point
 30. Snart deprimerad... Har åkt på något skit som nu varat många veckor vilket har symtomen att jag inte får luft... klarar ca 20 minuter långsamt löp. eller 10 minuter av den normala uppvärmingen på min kampsportsträning. Läkaren har tagit mig på stort allvar och t o m röntgat lungorna men kan inte hitta något... N ästa fredag ska jag göra en arbets EKG och lungfunktions test... Inte astma eller kol inte heller lunginflamation Vet inte varför jag gnäller här... ( kanske för man får så mycket pepp!)
  1 point
 31. Det beror på att det länge har varit skottpengar på bönderna. Låga mjölkpriser gör att mjölkbönderna inte har kunnat fortsätta utan tvingats till att antingen lägga ner helt eller gå över till annat. Kossorna har skickats till slakt och landskapet blir mer och mer igenväxt...
  1 point
×
×
 • Skapa nytt...