Ledartavla


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2018-02-15 i alla områden

 1. 8 points
  Redan 06:41 fick jag ett tack för insändaren av en lokal köttförädlare på Österlen som producerar bra köttproducter. Vi är bortskämda vi som bor här där det produceras väldigt högkvalitativ mat ?? Så nu kan jag ta eventuell skit som kan komma??
 2. 8 points
  God morgon, 06:49 just nu. Insändaren kom in idag, förkortad men jag hoppas jag får genmäle så jag kan ta fortsättningen ? http://www.ystadsallehanda.se/insandare/korna-mansklighetens-raddare/ Rolle på Österlen
 3. 7 points
  Om din man väljer att springa några gånger i veckan kan han minska risken för hjärt och kärlsjukdomar med 77 % vilket är långt bättre än med statiner! https://www.svt.se/nyheter/inrikes/promenera-och-lev-langre Dessutom slipper han biverkningar... förutom att han får bättre hälsa ... men istället ska vi matas med tabletter... vi lever i en sjuk värld. ;-)
 4. 5 points
  Hade samma tanke så jag kommer att skriva fler insändare. Om de kommer in kanske man kan få folk att börja tänka åtminstone ?
 5. 4 points
  Mats Lindgren, Frisk av mat skriver När man pratar om naturligt fett i kosten som ju kan vara smör, olivolja, kokosfett m.fl. så för att den ska fungera optimalt och stärka ditt immunförsvar så ska den helst inte ha kokat. Det betyder t.ex. att steka i smör räcker inte för att du ska få i dig smörets näring. Det smöret är förverkat. Du måste lägga till extra naturligt smör på tallriken. Så det är bättre att ta mindre smör när man steker och klicka på lite efteråt istället?
 6. 4 points
  God eftermiddag Nyss hemkomna från ultraljud. Visade att den ömmande sidan har mer ledvätska och något svullen ledkapsel. Sonen reflekterade över att det kändes rätt meningslöst med all väntan och upprepade undersökningar (2st crp, feberkoller, 4 olika som klämt och känt) - han har ju fortfarande ont och kan inte gå ordentligt. Han blev inte gladare av en sjuksköterska som berättade att hennes barn haft månadslång höftsnuva flera ggr, så att de fick gå med kryckor. Resultatet av två dagar i vården blev kryckor samt recept på paracetamol. Väl hemkomna har vi dragit igång en armada av huskurer: - Torsklever i egen olja - Smält gräsbetat smör med gurkmeja, svartpeppar, ingefära och kanel - Kolloidalt silver - Mycket mineralrikt källvatten - Kefir med potatismjöl, kollagen, nyponpulver - Rödlök värmd i olivolja, masseras och läggs i omslag mot det ömmande stället - D3+K2 Lärorikt för sonen tänker jag, både med sjukvården och huskurerna.
 7. 4 points
  Jag såg den oxå...de söker överviktiga människor som inte vill gå ner I vikt...fast ja, intressant later det. Hur påverkar spannmål blodsocker och hjärt-kärl-hälsan? Och vad mer de nu anser ingår I Medelhavsinspirerad kost. Hoppas de hittar en massa folk. Jag har inte anmält mig.
 8. 4 points
  Varför inte göra både och? ;-) (Mycket smör när man steker och en stor klick efteråt)
 9. 3 points
  såg denna annons i Metro igår, skall bli spännande att få ta del av resultatet
 10. 3 points
  Det låter bra...det lät lite komplicerat med inte plast och inte rostfritt...skickade sambon att jaga bambusil, men jag prövar nog plastdurkslaget vidare; det funkade ju och var ingen längre stund.
 11. 3 points
  Rapport efter en stunds huskurerande: Smärta vid vila är borta, lite mindre ont i rörelse!
 12. 3 points
  Jaaa...varför tror du att jag avstår? Blodsocker (tror det går upp). Och riskfaktorer (ska vi gissa???) Men det beror självklart på vad man åt innan.
 13. 3 points
  Alltså, det kanske är så att forskarna misstänker att man går upp i vikt av spannmål, och därför vill man inte ha med personer som vill gå ner i vikt. För övrigt är jag numera så rabiat att jag anser att en studie där man testar kost som till stor del består av spannmål som oetisk. Om jag bodde i göteborgstrakten skulle jag ändå inte ha anmält mig.
 14. 3 points
  Jag kanske tolkar frågan fel men är det inte lite för tidigt att hamna i optimal ketos efter två veckors utmaning? Jag har för mig att det tar mycket längre tid för kroppen att ställa om till optimal ketos.
 15. 3 points
 16. 3 points
  Och, tänkte jag, kanske är det bra om det inte blev långt. Det är lättare att få folk att läsa kortare insändare. (det vet jag ju själv hur jag tanker; det får vara något extra intressant om jag ska läsa långa stycken) Hellre flera korta, så man får upprepa budskapet
 17. 3 points
  Läste Ystads allehanda - vilket bra debattinlägg av dig, sakligt och fullt av bra information. Även om du fick korta ner så finns allt viktigt med. Borde publiceras i fler tidningar i hela landet som ett eget inlägg. Förstår att köttproducenten blev glad.
 18. 3 points
  Xiro, lyssna på senaste Kropp och Själ, där kan du kanske hitta själsfränder. Bl a säger någon myndighet att "maten i skolan ska vara näringsriktig". http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1019403?programid=1272
 19. 3 points
  Normalt borde du hamna i ketos på den menyn men det är individuellt.
 20. 2 points
  Om man säger som så.. skilj på de två! Tvåveckorsutmaningen är till för att få in dig på LCHF.. dvs mindre kolisar och mer fett! Optimal ketos är en metabol funktion i din kropp, olika kroppar reagerar lite olika.. till stora delar lite beroende vad man tar till sig utav tvåveckorsutmaningen. Och det optimala läget sägs ligga på 1-3 mätta som blodketoner! Iallafall.. kommer man över 1 så innebär det som regel att man faktiskt äter en ketogen diet.. dvs att man äter så som man tänkt sig. Och kommer man över 3 så är det sällan något att sträva efter.. för det finns då en balans som man kan behöva tänka på, dvs no problemas om det går över tre tillfälligtvis, och det finns då saker som kan förklara det hela på ett rimligt sätt. Bantnings/svält-ketos och post excercise ketos kan hos friska gå upp till 6.. sen så stiger insulin och nedreglerar lipolysen.. friska går sällan över 6!
 21. 2 points
  Jag har kört med kefirgryn i flera år. Häller allt i en sil ( rostfri) och låter det stå och rinna av en stund. I bunken under silen ligger sedan enbart vasslan som jag slänger ? ( är den nyttig?) Sedan pressar jag ut kefiren genom silen med en sked ( rostfri ) Kvar i bunken blir min frukost! Jag har aldrig haft problem med rostfritt. De små liven mår så gott.
 22. 2 points
  Nu har mina små kefirgryn stått och smaskat laktos i två dagar; dags att hälla av och hälla på ny mat. Var lite osäker på hur man silar (ska släppa igenom kefiren men inte grynen. Och inte vara rostfritt, och helst inte plast heller), men tog till slut ett plastdurkslag och ruskade. Blev en del vassla och en del kefir; får se hur jag ska hantera det. Sambon gick med på att det nog går att ta några skedar och hälla i den vanliga filen (men varför skulle han det??). Jag tyckte det smakade bra. Får se när det blir lite mer (och jag ska nog testa med getmjölk), så jag kan äta mer än smakprov.
 23. 2 points
  Antagligen ännu en meningslös studie. ;-) Det kommer sannolikt bli bättre värden om man byter skräpmat ---> något mindre skräpmat Vad har man bevisat? (Man skulle ha en grupp med spannmål och en utan .... då skulle det bli intressant)
 24. 2 points
  Båda mina två barn har haft ”höftsnuva”. Det har gått över på ett par dagar vilket är det normala. Hälta hos barn ska kollas upp hos läkare så att det inte är något allvarligare. Höftleden undersöks med ultraljud och/eller röntgen och då ser man att det är för mycket ledvätska i höftleden om det är ”höftsnuva”. Hoppas att det bara är det. Återkommande ont i magen och leder låter inte så bra. Laktosintolerans kan man enkelt testa själv genom att avstå laktos i en vecka och sedan dricka mycket mjölk vid ett tillfälle och se om man får någon reaktion. Primär laktosintolerans är ovanligt hos små barn, då bör man börja fundera på underliggande orsak t.ex. celiaki.
 25. 2 points
 26. 2 points
  "Regeringen har idag utsett ledamöter till ett rådgivande organ till Konsumentverkets arbete med forumet för miljösmart konsumtion. - Jag är glad att kunna presentera en mycket spännande och kompetent samling personer från akademi, näringsliv, civila samhället och kommunsektorn, säger konsumentminister Per Bolund." Vad jag vet är meteorolog Pär Holmgren förespråkare inom ät mindre kött-rörelsen. Men vilka är de andra? http://www.regeringskansliet.se/pressmeddelanden/2018/02/regeringen-utser-ledamoter-till-radgivande-organ-for-miljosmart-konsumtion/
 27. 1 point
  Är två veckors utmaningen gjord så man kan hamna i optimal ketos?
 28. 1 point
  ... precis begreppet optimal ketos är lite vanskligt (1-3 mmol/l BHB) ... men om man tidigare är helt kolhydrat (glukos)driven ... så tar det minst två veckor innan kroppens muskler anpassat sig till att bränna fettsyror istället för glukos ... och det kan då innebära att mängden ketoner faktiskt ligger lite högre första veckorna på LCHF diet ... för att sedan sjunka något.... rätta mig gärna om jag minns fel ;-)
 29. 1 point
  Jaaa.. det var ju det där jag skulle lägga till LCHF.. bra att du påminner mig! Iallafall.. här kommer då utvikningen.. fysisk aktvitet på något så när regelbunden basis tenderar att motverka "västerländsk livstil och flera utav de där av följande nackdelarna"! Främst för att man upprätthåller kroppens förmåga att leva av/ta ut kalorier ur lagren.. blir mer tålig för vad man äter.
 30. 1 point
  Det fanns även varianten dricka vasslan för sig och kefiren för sig. Men blanda kanske är rätt. Jag får testa.
 31. 1 point
  Tack detsamma, god alla hjärtans till er alla ❤ "Firar" i väntan på sjukhuset med äldste grabben som fått ont i höften. Läkaren misstänker höftsnuva. Jag frågade om det kan ha samband med kosten då han haft ont i höft, knä och fötter flera ggr tidigare, och även magen. Men läkaren bara avfärdade det som humbug som folk hittar på nätet... Nåväl, nu väntar vi på ytterligare undersökning. Tänk om man fått gjort test mot övergenomsläpplig tarm, ImuPro, och kanske nåt annat som kan reda ut grundorsaker. Men jag har inga höga förhoppningar. Blir väl bara ordination av vila och kanske nån smärtlindrande kemi från apoteket. Hade så gärna låtit honom prova naturligt fritt från gluten och soja. Väldigt mycket sånt i skolmaten. Hoppas vi kommer hem i hyfsad tid, svensk rumpstek väntar ??
 32. 1 point
 33. 1 point
  Tack för tipset.
 34. 1 point
  Om man köper frön som inte är avsedda för groddning bör man tydligen pastörisera dem själv för att undvika att man driver upp salmonella bakterier också. Gäller även vissa fröer avsedda för groddning. Mer info här http://www.alltomtradgard.se/pastorisera-groddar/
 35. 1 point
  Okej! Jag har inte reducerat så det får jag testa då!
 36. 1 point
  Jag tipsar gärna om videos på Youtube av Dr. Eric Berg. Han förklarar lättförståeligt och bra om alla kroppens funktioner, näring, fasta mm. Finns massor. Här är två av dem som handlar om kaloriers betydelse för viktminskning: https://www.youtube.com/watch?v=S1Z9ObBmRxE https://www.youtube.com/watch?v=UF9Oz4OetEs
 37. 1 point
  Jag fick en blodpropp i hjärtat för 6½ år sen. Fick en stent isatt - och en stor påse medicin med hem. Bl.a. statin - även om mina kolesterolvärden var mkt låga. Numera anser jag att mitt för låga kolesterol sannolikt var en del av orsaken till blodproppen - ändå ville de att jag skulle ta statin.... Jag skulle även ta blodtryckssänkande medicin - fast mitt tryck var sum hos en ung man... Jag la undrande dessa fakta framför doktorn. Han svarade "att sådär gör vi alltid...." Ingen diskussion eller förklaring Detta fick mig verkligen att fundera.....skulle jag verkligen ta al denna medicin....även mediciner som jag inte als kunde se minsta vett med??? Näste tanke: finns något alternativ? Jag började leta - helt på egen hand - och som tur var hittade jag snabbt fram till Kostdoktorn.se. Efter mkt kort tids studerande & grundande (tror det var 2-3 dagar) beslöt jag att satsa fult ut på livsstilsförändringar: LCHF och träning (styrke- och cardioträning i ett gym)...... samtidigt slutade jag med al medicinering. Jag viste att kostdoktorn ansåg att statin kunde vara bra för en som mig - en med redan konstaterad hjärtsjukdom, - men resultatet av hjärtscanningen var så pass bra och likaledes hade jag ett så pass bra almentillstånd att jag tyckte att jag skulle prova att klara mig utan statin. Efter 5 månader blev jag inkallad till ny undersökning bl.a. med ultraljudsscanning och medicinutvärdering. Jag hade helt toppen resultat - hjärtläkaren sa att man inte als kunde se några sjukliga förändringar av hjärtat vid scanningen. Sen sa hon: "Jaha, här kan man verkligen se betydelsen av en bra medicinering! Vi fortsätter med oförändrad medicinering!" Där satt jag.....självfallet mycket glad över resultatet, men också med lite dåligt samvete. Jag hade ljugit och sagt att jag tog alla mediciner som jag hade blivit ordinerat..... medan jag i verkligheten inte tog några als Jag orkade inte ta den diskussionen just då..... man är i en ganska utsatt situation i det läget... Sedan dess har jag ätit LCHF, tränat regelbundet (numera mest cardio) och 0 medicin. Jag går regelbundet till kontroller (bl.a. med EKG) och får alltid veta att mitt hjärta verkar vara helt friskt. Så här sitter en som är glad Jag kan lägga till att jag även har diabetes 2. Jag konstaterade efter ett tag att om jag skall ha bra sockervärden utan medicin så är det strikt LCHF som gäller ( < 20 gram kh pr dag). Jag tror att även mitt hjärta har det bäst med strikt LCHF. Frågan - om det är något fel på läkarna - har varit berörd i denna tråden. Tja.... de gör väl det som de har lärt: utskriver mediciner. Men det avslöjar ju exakt vad de i substansen är: medicinalindustriens agenter. Lite elakt sagt (ja, är det nu det??? ): droglangare..... som dessutom inget vet om hur människor bör äta & leva för att hålla sig vid god hälsa - vilket inte heller krävs av dem numera i våra samhällen. Så systemenligt gör de väl inget fel. Men som de som främst skall hjälpa människorna till god hälsa och ett gott liv....där är de flesta läkare (och andra i hälsosektorn) helt åt helvete fel avmarscherade...... tycker jag då