Ledartavla


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2018-02-17 i alla områden

 1. 6 points
  Godmorgon. Jag tänker på Xiros dilemma, trots att mitt barn har lämnat skolan för länge sen och några barnbarn ännu inte dykt upp. Men jag blir så ledsen när vuxnas principer ska få stå ivägen för barns hälsa och välbefinnande. Och mitt i allt detta ifrågasätts inte alls en vegetarisk kost. Det här känns för mig som den viktigaste frågan inför valet (åtminstone känns det så just nu). Det handlar ju inte bara om vilken mat som erbjuds i skolan, det handlar om att barnen tycks vara tvungna att äta den mat som bjuds. Trots att dessa barn vet (eller deras föräldrar vet) att maten som bjuds gör dem sjuka och orsakar funktionsnedsättningar (som värk i huvudet eller kroppen) så verkar det inte finnas något sätt att komma runt det. Jag blir så upprörd över detta, men ser ingen direkt lösning på det. Men tillsammans kan vi kanske komma på hur vi ska göra. Om många av oss skickar frågor till de politiska partierna kanske man får upp ögonen för problematiken?! Kostfondens olika forskningsstudier känns viktigare än någonsin!!
 2. 4 points
  God dag! Ja valet i september känns urviktigt. Har ett jättearbete att bena ut vilka partier som har en bra agenda kring kost, hälsa och miljö, och som samtidigt inte döljer några mörka showstoppers. Tänk om Team Kostdoktorn kunde göra en kartläggning över var de olika partierna står i frågan om kost och hälsa inför valet! Btw har huskurerandet fortsatt i natt med lillebror som fick feber, halsont och falsk krupp. Stackarn har fått utstå bl a portugisisk gårdshonung, dekokt på oregano, frisk luft, kolloidalt silver, varm mjölk med ägg. Och värst av allt är att han snabbt mådde bättre och att välmåendet håller i sig!! Hoppas inte Peter B känner sig kränkt av detta ❤
 3. 4 points
  Och tar du tillskott, så är det inte bara att titta på mängd, utan det ska vara av rätt sort. Magnesiumoxid är bra som laxermedel men inte som magnesiumtillskott. Namnet ska sluta på -at (men inte -aspartat och ev inte -citrat med tanke på citronsyra). Kan också tas via huden; sprayas på (och det har jag aldrig testat) eller i badet. Det är en djungel; googla gärna
 4. 4 points
  Du ska absolut se till få i dig magnesium, antingen via kosten (Tex havssalt, nötter, gröna blad (klorofyll)) via tillskott eller både och. 600 mg per dag. http://thesaltfix.com
 5. 4 points
  K2-vitamin som hjälper till med att man får ett starkt skelett, gör att calcium lättare går till skelettbenen istället för att cirkulera med blodet och deponeras i våra muskler och andra mjuka delar.
 6. 4 points
  Ja usch stackarn som inte fick ibuprofen som läkaren ordinerade. Just nu står han och rör sig obehindrat framför TVn och spelar playstation. Måste vara oerhört jobbigt att vara smärtfri på naturlig/alternativ väg Nu vill jag gärna klura ut en riktigt effektiv genväg så att mina barn kan få vete- och sojafri mestadels svensk mat i skolan.
 7. 3 points
  Visst är han vegan. Inte speciellt trovärdigt när en vegan dissar mjölk. Nåt annat vore konstigt
 8. 3 points
  Och bara för den stora bilden.. så kommer här en tröttsam utläggning om K2 och hur man får i sig detta regelbundet!
 9. 3 points
 10. 3 points
  I say no more then.. mjölk är livsnödvändigt för alla däggdjur! Däggdjur = didjur! Sådåså, nu har vi konstaterat att vi är däggdjur, vi är beroende utav att dia våra mödrar som småttingar! Och sen ett snabbt hopp till olika döggdjur/didjur,, mjölkens sammansättning skilljer sig enormt mellan olika djurater! Men har samma syfte, dvs att våra barn skall få energi och näring så att de växer samt lägger på sig vikt! Och har man som Homo Sapiens Sapiens väl blivit vuxen så finns det knappast något som helst vettigt behov varken metabolt, närinsgsmässigt eller socialt att fortsätta dia sin moder! Ej heller att dricka andra däggdjurs mjölk.. iallafall inte om man inte har behov att växa och lägga på sig vikt! Sådåså.. däggdjursmölk är nyttigt, det innehåller en massa näring och energi så att man kan växa och lägga på sig extra vikt.. och det är då en positiv sak när man har att hantera lite olika svältperioder.. grejen är att man då oxå skall se till att de svcältperioderna inträffar iallafall på våren! Oså ett snabbt kast till vegandieter.. en vanlig fördel med dessa är att de ofta är rätt kalorifattiga.. speciellt raw vegan! Såå på våren bör man söka sin föda i skogen.. strunta i att flyga till Thailand, och leva av vad som man finner i närmaste skog.. iallafall om man är vegan och rätttrogen!
 11. 3 points
  David Stenholtz är väl vegan? Från Läkare för framtiden.
 12. 3 points
  Jag kämpar med det dilemmat själv. Något i mig vill bara att saker ska funka utan att jag läser en bok om detta. Och så spinner hjärnan igång på varje stycke så jag får tvinga mig själv att lämna spinnandet för att komma vidare i boken. Största motivationen är nog vad jag kommer kunna lära mina barn, så jag ska jädraranamma ta mig igenom bokf-n
 13. 3 points
  Om man säger som så.. man tar D3 och/eller Magnesium av olika skäl! Och den gemensamma anledningen är.. att man misstänker att man har brist på något utav dem! Och iomed att jag misstänker att du är Svensk och bor i Sverige.. så är det lätt hänt att man får D3 brist.. iallafall sjunkande nivåer framåt vårkanten. Kanske inte så ofta sjukligt låga nivåer.. men iomed att D3 har en rätt viktig räcka av funktioner i kroppen.. immunförsvar/kalciumomsättning/osv.. så vill vi ju ligga lite mer mot optimal nivå.. för alla fördelarna! Och då är det så här.. (jag har läst på Internet!) att D3 och K2 verkar i symbios.. dvs D3 ökar kalcium omsättning och upptag, K2 är det som sen gör att kalciumet hamnar det det var tänkt och gör bäst nytta! Osådå ett råd, jag köper oxå Holistics D3, men den burken där det även ingår K2 och bägge ligger i kapslar med kokosolja för bästa upptag! Man får göra som man vill.. men tar man D3 så bör man oxå ta K2, dvs det är skillnad mellan att få D3 via födan och solen.. och att ta det som tillskott.. to be safe och för att få ytterligare fördelar, dvs vi har ju råd att köpa och försöka optimera våra nivåer av litta allt möjligt! Och sen till magnesium.. egentligen innehåller den animaliska delen av födan all den magnesium som vi behöver.. om vi bara åt hela djuret! Kokade och gjorde soppor/grytor av hela djur med ben, senor, bindväv och allt! Sådåså.. man lär inte kunna få överskott av magnesium i blodet, det enda som händer är att överskott går ut via stolgången.. så då finns det magnesium att köpa för att öka tarmtömningen, dessa bör man då inte sammanblanda med de som främst är tänka för att tas upp och vara en del av musklernas funktion! Kort utvikning.. musklerna drar ihop sig av kalciumjoner, slappnar av av magnesiumjoner!
 14. 3 points
  1. Om du bara har en liten skvätt i kaffet blir det inte särskilt mycket av varken kalorier eller protein så att det inte mättar så länge är kanske inte så konstigt. Även om många upplever motsatsen. Sen undrar jag också om det där med att dricka eller äta sin mat. Jag såg ett program för länge sedan där två grupper åt exakt samma mat. Ena gruppen med kniv och gaffel i vanlig ordning, andra gruppen drack det mixat. Jag vill minnas att de som drack upplevde längre mättnad, men mitt minne kan vara på samma nivå som Effies... 2. Livsmedelsverkets databas anger antagligen bara innehållet utan hänsyn till tillgängligheten. Det gäller säkert fler livsmedel än ägg. 3. Håller med dig, men ingen har påstått att vi skall äta råa ägg. Frågan, som fortfarande är obesvarad, var om äggen blir tillräckligt tillagade genom att mixas med kokande vatten, så vi kan tillgodogöra oss allt. Man kanske skall hälla äggen i det kokande vattnet, och låta det fortsätta koka samtidigt som man mixar, i stället för tvärtom?
 15. 3 points
  Tre olika funderingar, mer eller mindre kontroversiella :-) 1. Jag har provat äggmjölk i mitt kaffe (utan extra fett) och inte tyckt att det varit speciellt mättande. Trodde att det eventuellt berodde på att jag drack ägget, inte åt ägget. Nu undrar jag om det lägre upptaget av protein ger den lägre mättnadskänsla... 2. I Livsmedelsvekets databas anges samma antal kcal för råa och kokta ägg. Men om man inte kan tillgodogöra sig råa ägg lika bra så är det ju helt tokigt eller så faller hela kalorihypotesen... Gäller det fler livsmedel? Är din biff kaloririkare om den är ”well done” än om den är blodigare? 3. I andra trådar diskuteras matens eventuella klimatpåverkan och i så fall borde vi väl undvika att äta fullvärdigt protein i en form som till stor del bara passerar igenom kroppen, eller?
 16. 2 points
  Jag tar Holistic d-droppar. Bör man även ta magnesiumtillskott. Jag känner mig väldigt spänd i kroppen. Därför undrar jag.
 17. 2 points
  Under lång tid, något år, har jag plöjt genom Internet och efter moget övervägande, inte minst via Kostdoktorn, fastnat för LCHF. Redan efter två månader hade min diabetes försvunnit (korttids- och långtidssockret väl inom gränserna), blodtrycket kraftigt sjunkit, och lipidprofilen på väg mot normalvärdenvärdena. Av 32 blodvärden (Werlabs) hade 22 tydligt förbättrats - övriga 10 var redan tidigare OK. Med all medicinering utsatt (statin, blodtryck, diabetes) har jag numera blodvärden motsvarande som jag till viss del har sparade sedan fyrtio år tillbaka. Nu till problemet: Under ett par hundra timmars avlyssning av videor med kunniga, entusiastiska forskare på Kostdoktorn och i övrigt på Internet har jag bl.a., vid sidan av dessa, funnit följande: massor av sajter sprider falsk information, som helt åsidosätter korrekta fakta som berör moderna kostråd oftast reagerar jag starkt på vad som sägs om födoämnen som anses olämpliga (med mättat fett/kolesterol) problemen gäller inte endast gamla sajter utan även sådana av senare datum mycket av informationen måste faktiskt anses som rent kriminell då den uppmanar till- och ger osunda effekter många sajter anger överhuvud inget datum men många gör det - de värre fallen kan ange 2017, 2018 Uppenbart är att Internet, i varje fall på kostområdet, till stor del lever kvar i de föreställningar som var förhärskande för många decennier sedan. Andreas brukar i sina intervjuer ställa frågan hur den intervjuade ser på möjligheten att snabba på utvecklingen. Svaren brukar gå i två riktningar dels ovanifrån från gruppen vetenskapsmän/kvinnor (sprida fakta), dels underifrån via användare som sprider budskapet i vänkretsen som ringar på vattnet. Trögheten är stor, som att vända en stor oljetanker i 180 grader. Huvudsakligen beror trögheten på alla köpta "experter" - även i statliga organisationer: jordbrukarmaffian, fruktmaffian, livsmedelsföretagen och läkemedelsproducenterna - mångmiljardorganisationer som strävar efter att hålla folk lagom sjuka för att tvinga folk acceptera mediciner för att motverka uppkomna problem. Problemen för den som lider av fysiska eller psykiska problem som har med kosthållet att göra, har verkliga svårigheter att hitta rätt. För varje uppgift i en riktning finns tio i diametralt motsatt riktning. Det vore intressant att höra lite synpunkter från er på forumet om hur ni själva lyckades väja för alla grynnor och skär under seglatsen till LCHF. Kanske kunde vi tillsammans hitta vägar att effektivare än hittills sprida budskapet. Jag har i min närmaste krets genom föredrag och bildvisning fått intressanta resultat - dagen-efter-effekter som: "Vi har redan börjat med LCHF" (alltså med en dags betänketid). Säkert har också ni påverkats av andra eller själva påverkat er omgivning. Ideer ?
 18. 2 points
  Jag slutade titta när han sa att man får högt kolesterol av mättat fett. Eller nåt i den stilen.
 19. 2 points
  Min katt håller inte med. Han gillar både grädde och mjölk (om den är tillräckligt fet) och han är slank och pigg trots kastrering till skillnad från många grannkatter...
 20. 2 points
  D-vitamin är mer likt ett hormon och påverkar väldigt många olika processer i kroppen. Dvs är av vital betydelse, brist leder ofta till nedstämdhet och depression. Mitt råd är att man får nivån undersökt på sin vårdcentral. Ett enkelt blodprov som tydligt visar hur man ligger till. Jag tycker inte någon ska gå omkring med brist så jag uppmanar er att kolla upp detta om ni inte tar rejäla tillskott av D3 förstås. Det är bara ca 3-4 månader om året som vi får tillräckligt med sol här i vårt land, som omvandlas till det livsnödvändiga D-vitaminet. Att tro att man får i sig D-vitamin från solen om man sätter sig och solar sig i mars-april är helt fel. Solen måste ha en viss höjd över horisonten för att man ska få någon effekt. Solen ska stå över 45 grader och det är då mitt på dagen som det ger någon effekt. Förmodligen maj-början på augusti. Så nu har nog de flesta som inte tar ett rejält tillskott ynkligt små nivåer. Den gångna sommarens lager räcker bara i ca 3 månader och är sen förbrukat. Läs för övrigt det Zepp skriver om K2 som också helst ska intas.
 21. 2 points
  Kan kanske man kan, men ingen garanti utlovas.
 22. 2 points
  Kom att tänka på, när jag läste Zepps inlägg - har inte magnesium något med kalciumomsättningen att göra också, tillsammans med D3 och K2? Eller är det bara det att det är motvikten till kalcium? Kalcium aktiverar musklerna, magnesium slappnar av (därför ger brist på magnesium kramp, bl.a.). Ett symptom på magnesiumbrist jag har läst om är chokladsug (för det finns magnesium i choklad). D och magnesium ska inte tas samtidigt, har jag läst. D på morgonen, magnesium (som är avslappnande) på kvällen.
 23. 2 points
  Försökte också läsa den men min hjärna tyckte den var för tråkig så jag kom inte långt innan den hamnade på hyllan för böcker som jag borde läsa någon annan gång...
 24. 2 points
  Jag har inte ätit mycket men nu känns det som det går bättre. Jag testade fiberhusk men det gick bara nogra timmar före det blev lös mage igen. men jag är på bätringens väg.
 25. 2 points
  Jag har köpt getmjölk på Coop Backaplan förr...jag gillar det. Lite speciell smak, men alldeles säkert bättre för oss.
 26. 2 points
  Jag har redan 4 - 5 ägg i min dryck, att dubbla det kan bli lite väl mastigt.
 27. 2 points
  Jag såg getmjölk från Dalspira i Willys mjölkdisk i söndags. Blev sugen att testa, men fegade ur.
 28. 2 points
  Och som före detta Chalmerist, så har jag hört talas om en annan vetenskaplig studie främst utförd utav valda medlemmar ur studentkåren! Man delade helt vetenskapligt in folk i två olika grupper, den ena gruppen drack vodka med sockerdricka, den andra drack gin med sockerdricka! Bägge grupperna fick en fruktansvärd baksmälla, varvid slutsatsen föll på att det var den gemensamma nämnaren sockerdricka som orsakade baksmällan iomed att allt annat var olika!
 29. 2 points
  Herregud! Du utnyttjar din son för att utföra diverse "läkemedelsexperiment". ;-) Kul att det går åt rätt håll...
 30. 2 points
  Rapport efter en stunds huskurerande: Smärta vid vila är borta, lite mindre ont i rörelse!
 31. 1 point
  Joden i bacalhau kan nog göra underverk! Apropå den bästa näringsrika maten. För nåt år sedan frågade jag mormor om vilka huskurer de använde när hon var ung. Men hon förstod inte frågan, så jag fick förtydliga. Varpå hon svarade att de inte hade några huskurer eftersom de aldrig var sjuka. De drev sitt eget självförsörjande lantbruk med höns, grisar, kor, hästar, vinplantor, rovor, etc. De bytte till sig fisk då och då. Mormors fina gårdshund Waldi höll ett vakande öga och följde henne överallt, t o m in på biografen ❤ Har inte kommit på vilken ras han var, men skulle kunna vara brun Hovawart av foto att döma.
 32. 1 point
  Prexis.. man bör helst sortera ut det ena från det andra! Såå antingen äter man frukost för att man är hungrig.. eller för att det annars innebär att man är en udda individ.. på gränsen till psykopat! Och har man iallafall passerat 18-20 år ålder.. och inte har andra psykotiska drag/diagnoser så hampar det sig som så att man får lov att välja.. iallafall om ens partner inte har psykopatisk diagnos! Sådåså, man får lov att äta frukost.. hoppa över den om man vill och bara ta en slät kopp svart kaffe.. eller göra som jag, ta den där koppen det första jag gör efter att jag stämplat in! Oså har jag försökt få till lite regler på mitt jobb,, dvs ingen får tilltala mig fören jag fått i mig minst två koppar kaffe.. för innan dessa så är jag lixom inte ens mentalt på samma plats!
 33. 1 point
  Mer om hur skelettet behöver olika mineraler o vitaminer för att fortsätta att vara starkt o friskt. Annas riskerar man benskörhet - speciellt vanligt i nordliga länder med lite sol. https://kurera.se/vitamin-k2-motverkar-problem-med-benskorhet/ Det här tar jag - innehåller menakinon-7, som förhoppningsvis tas upp på rätt sätt i kroppen?
 34. 1 point
  Härligt att K1-vitamin finns i grönsaker jag gärna äter Men K2, som är vanligare att vi människor har brist på, verkar vara något som bakterier tillverkar, och därför finns det vanligtvis i fermenterade produkter som surkål och surströmming mm. K3 omvandlas tydligen till K2 i kroppen, och det gör även K1, fast först i tjocktarmen. K2 tas upp i tunntarmen, så det blir liksom försent då. Jag tar tillskott varje dag, och äter surkål nästan varje dag så jag känner mig trygg Källa: wikipedia
 35. 1 point
  Finns väl även i torkade nässlor. Nässlor innehåller väldigt mycket bra mineraler o vitaminer mm. http://www.bravara.info/nettlepowder.htm Jag plocka massor med nässlor under maj månad som jag torkar och mal till pulver som jag tar 1 tsk av varje dag. Rör ner i min omelett, gröt soppa mm, kan användas i smothies också förstås. http://matkalkyl.se/se-nasslor.php Har bra fettkvot också, men totala tillskottet av fett är nog väldigt litet.
 36. 1 point
  Tack för bra svar!
 37. 1 point
  Så man kan alltså hamna i ketos om man börjar 2 veckors utmaningen;)?
 38. 1 point
  Nils, du har helt rätt i din betraktelse. Det finns verkligen många åsikter och även studier som går åt olika håll. På min profilsida beskriver jag hur just min väg till LCHF var då för 6-7 år sedan: https://forum.kostdoktorn.se/profile/9-kjell-granelli/?tab=field_core_pfield_11 I korthet började jag på lediga stunder och via distansutbildning studera evolutionsbiologi, intresserade mig speciellt under en period 2011 för människans spridning över planeten och genetiska förändringar under den perioden samt sedan vi blev jordbrukare. Då förstod jag att man kan (och bör!) tala om artegen föda även för människor, inte bara för alla vilda djur. Jag landade då i stenålderskost/paleo och sedan, efter att jag börjat tappa vikt och sökte metoder att tappa ännu mer, LCHF. Har sedan blivit intresserad av det som kallas evolutionär medicin, dvs vetenskapen som ser hälsa och sjukdom i vår moderna miljö ur ett evolutionärt perspektiv. Så jag tycker nog att till skillnad mot de andra kosthållningar som förs fram så vilar i alla fall paleo på en sund och stabil vetenskaplig grund. LCHF blir åtminstone för mig ett medvetet avsteg från det strikt vetenskapliga, framför allt för att sådana mängder fett aldrig konsumerats uthålligt (=så att total biologisk anpassning skett, alltså hundratusentals år) av någon mänsklig population plus att mejeriprodukter ju är ett mycket modernt påfund. Försök mjölka ett vilt djur :-) LCHF blir då en pragmatisk variation av paleo så länge man känner att det fungerar. Bönor som nu blivit ett populärt komplement till LCHF är ytterligare ett exempel på detta. Fortsatt lycka till med kosthållningen!
 39. 1 point
  Min uppfattning om äggmjölk är att det är en emulsion av fett i vatten, precis som mjölk. Ägget fungerar som emulgeringsmedel (sånt lär man sig om man målar korgar med äggoljetempera). Tanken är alltså att man ska efterlikna mjölk (fast utan mjölksocker och utan mjölkprotein) genom att blanda fett (smör och kokosfett) med ägg och vatten. Att hoppa över fettet gör det hela tämligen onödigt, enligt min uppfattning - varför??
 40. 1 point
  Nu är det inte som så att jag bara har en liten skvätt mjölk i kaffet Mitt kaffe är alltid en latte dvs med mycket komjölk vilket jag provade att ersätta med äggmjölk. Har svårt att avstå kaffe vilket gör att det blir mycket mejeri men då ”ägglatten” kändes mindre mättande än ”kolatten” så kändes det inte som ett bra alternativ. Måste nog försöka dra ner på kaffe De givna förslagen är naturligtvis grädde istället för mjölk eller kaffe utan mjölk
 41. 1 point
  Dave Feldman har en hel del på kolesterolvärden och tycker jag förklarade på rätt vettigt sätt, t.ex här https://www.dietdoctor.com/se/medlem/intervjuer/feldman#1
 42. 1 point
  Ja visst är det mycket intressant och användbart han skriver om- hur man kan få sina motståndare att gå åt samma håll som en själv. - Utan att hamna i dispyter med varann! - Kul att läsa nya bra saker man har nytta av. Hela livet kan man fortsätta att utvecklas. - Coolt!
 43. 1 point
  Om det är en affär som man brukar handla i ofta i kan man be dem ta hem getmjölk. - Jag köper färsk från Dalspira, en svensk producent. Till skillnad från komjölk är inte getmjölken homogeniserad, vilket jag tycker är bra. Den går jättebra att frysa upp till 3 månader. Jag brukar köpa på mig några liter och tina upp varteftersom jag behöver. Man skakar den innan man använder den. Getmjölk har en annan typ av protein än komjölk,och som är bättre och mer lättsmält för oss.
 44. 1 point
  Mm.. prexis.. råa ägg är macho.. eller för dumhuvuden! Iallafall så lär man inte bli sjuk av råa ägg.. (i rimligt intag) utan det bara är som så avidinet är denaturerat om det tillagas! Och behöver man då de där proteinerna, så tar man två.. iomed att upptaget sjunker till 50%! Sen så är det nog ett mellanting med äggmjölk.. iomed att det görs med kokhett vatten.. ofta upp mot hundra grader! Och sen inte nog med det.. undrar om hon sagt något om detta.. men hur som helst, vill man ta upp näringen i bröd så skall man blötlägga dessa i tre dygn för att sen jäsa dem.. om man vill komma åt näringen förutom kolisarna!
 45. 1 point
  Superintressant ämne detta! Jag hörde någon gång, vet ej var tyvärr, att man anpassar storlekarna efter amerikanska storlekar nu och att klädindustrin vet att människor gärna vill ha ett lågt storleksnummer för att känna sig väl till mods när de provar kläder. Jag har själv märkt av detta länge men inte vetat säkert. Men helt klart är det så att det inte längre finns någon storlek 34 eller XS att köpa om man menar hur de storlekarna var förr. Troligen är en 34 då alltså nu en tidigare 40 eller mer? Detta kan man också märka av om man försöker prova begagnade kläder från 60-70 talet, de är mkt mindre än dagens. Verkar ju enbart ha att göra med att vi blir allt större då.
 46. 1 point
  Jag blev nyfiken; googlade, läste om trypsininhibitorer (att de påverkar proteinupptaget)...och om upptaget. Det som inte kroppen tar upp går ut i toan. Lite slöseri.
 47. 1 point
  Intressant med varierande upptag av protein beroende på tillagning. Men vad innebär det? Hur använder kroppen det protein som inte tas upp? Inte alls eller som bränsle?
 48. 1 point
  Det är ju intressant med tanke på att rå äggvita brukar/brukade drickas av body builders pga proteinet. Tänker också majonäs som isåfall inte har knappt någon näring alls. Vidare kan man tänka på djur som äter andras djurs ägg eller människan innan vi började tillaga med eld.
 49. 1 point
  Jag nördar in på lite olika "home remedies" för hälsan från Youtube. Det är kul. Det senaste för ett långt friskt liv är frysta citroner. Det ska tydligen vara bra för allt, speciellt effektivt motverka cancer. https://www.youtube.com/watch?v=0Rb4M5MjhlI Nu har jag fryst in tre mixade citroner till iskuber. Lite bittert med skal och kärnor men gör det gott för hälsan så är det värt att vänja sig vid Jag har ju lärt mig att äta stjälkselleri och nu tycker jag att det är jättegott så lite tillvänjning av citronerna bara... Uppdatering om hundra år eller så....
 50. 1 point
  Godmorgon allihop! IT-människor på bilfabrik är nog uppe fore tuppen, vi också (det finns inte så manga här att kolla på. Tuppar alltså. Inte så manga IT-människor heller iofs; alla är inte morgontidiga). Mörkt är det, konstaterade jag. Lätt snöfall. Och även jag hade tänkt mig fasta idag; får se hur länge jag star ut, med tanke på hur hungrig jag var I går. Har inte ätit några oplanerade clementiner (Inga planerade heller för den delen), men några onödiga skedar crème fraiche. Läge för en kopp te.