Ledartavla


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2018-04-20 i alla områden

 1. 3 points
  Jag måste vara ärlig här vänner, får lite skuldkänslor över att inte vilja ställa mig vid spisen! Tanken av att steka till kött och sen fixa feta såser till det låter oerhört smakligt! Ännu en gång, stort tack för allt ni säger, skriver ner och sparar tråden samt ska försöka sprida tankarna till nära vänner som också kämpar med lite extra hull de vill bli av med samt kunna hitta en livsstil som är hälsosam samt gör en energisk på ett bra sätt med rätt ämnen för kroppen! Till er alla, ett stort tack från en skäggig smålänning!
 2. 3 points
  Det jag tänkte på har egentligen redan nämnts av andra. Men förslagsvis tonfisk blandat med rumsvarmt smör, färdiggrillad kyckling, nygrillad eller frusen att tina, med en rejäl klick bearnaissås, korv med hög kötthalt som kan ätas både stekt och kall med lämplig sås, bacon som du steker på medan du tar fram tallrik, bestick och fyller på vatten i ett glas. Tillbehör till detta kan vara oliver, paprika och avokado. Tugga på broccoli är inte heller dumt. ??️?? (i min värld föreställer den sista svarta oliver ? ) Många som äter LCHF får ju lust att träna när de hållit på ett tag, det kanske även gäller matlagning ?
 3. 2 points
  Är du säker på att du håller nere kolhydraterna? Du blir hungrig verkar det som - det skall du inte behöva bli, såvida du inte fastar. Sedan jag för drygt ett halvår sedan inledde min LCHF kan jag inte minnas en dag av hunger. Jag klarar mig med ett mål mat om dagen men av sociala skäl blir det två.
 4. 2 points
  Jag är lite i samma situation som du... Jobbar mycket och tränar mycket och har inte mycket tid i veckorna för att laga mat. kommer hem från jobbet ca 1715 och ska vara på träning 1800 så jag har lärt mig att vara snabb.... Jag gör mycket mat när jag väl lagar mat och sedan fryser jag in det i portionsstorlekar.... och sedan jag gör ett jättelass väldigt väldigt fet coleslaw som jag har till nästan allt. ? Men jag har säkert minst 4 olika rätter i frysen så behöver inte äta samma mat hela tiden... reserv mat för mig är ägg och bacon och coleslaw. bra korv och ägg och coleslaw. rysk yogurt med vispgrädde kokos flingor och olika nötter...
 5. 2 points
  Du uttrycker det så klokt och jag vill trycka på hjärtat. Och så avslutar du med en knorr så jag vill bara gapskratta...!!
 6. 2 points
  Det är olika saker, absolut. Jag brukar använda orden veta och inse. Ibland vet man något, väldigt väl...intellektellt eller nåt, på ytan, I hjärnan...men en dag så inser man, förstår det intill märgen, I djupet av sin varelse...och då är det lättare att göra. (och ja, jag kan stava; det är inte alltid jag vill)
 7. 2 points
  Godmorgon Jag har två rabattkoder på 300kr till nya användare hos Werlabs om någon är på gång att testa... Skicka pm om ni vill ha.
 8. 1 point
  Du skall inte ha några skuldkänslor, det är mer en mental grej! Oftast handlar det faktiskt mer om planering.. väl valda inköp samt kyl, frys, ugn och micro! Dvs om man befinner sig svinhungrig sent på kvällen och det finns inget att äta inom 15 minuter så ligger man i princip risigt till! Aså..aså.. är man svinhungrig så steker man den där färdigstyckade kotletten.. det tar max 15 minuter! Oså finns det bättre korvar att köpa,, typ falukorv/prinskorv eller tillomed grillkorv med hög kötthalt utan en massa skumma grejer i! Såå vad är ditt egentliga problem förutom aversioner för spisen? Dvs jag har lixom inga problem med att äta mat direkt ur kylen och inte heller att sätta en stekpanna på spisen om det kniper. Dvs problemet är som allra störst när man väl står i affären, för väljer man då att köpa en stor falukorvsring så får man lov att äta utav denna iallafall i minst två dagar.. antingen direkt ur kylen eller stekt med ägg och grönsaker! Lika gäller om man väljer att köpa premiumkött i förpackning, den första skivan slänger man direkt i stekpannan, de andra skivorna lägger man i ett plasttråg antingen i kylen eller frysen. Och har man dessutom fått den befängda tanken att köpa en kålbit så skär man upp delar av denna och lägger på tallriken medans köttbiten steks av sig självt.. i rikligt med smör! Har du extra bråttom ge kött-/fisk-/fågel-biten 15 sekunder i micron medans värmen smälter smöret smälter i stekpannan! Då kan du servera en egen måltid på 10 minuter, varav 5 innefattar att du tittar på TV!
 9. 1 point
  Jag vet ju så klart inte men jag kan spåna lite.. mesost är i princip kanderat laktos, dvs koncentrerat glukos+galaktos! Dvs det är garanterat nästan 100% sådant som blir till blodsocker oså säger du själv att du är sockerberoende! Iallafall så kan du läsa om mina utläggningar om Dopamin i tidigare inlägg.. hjärnan älskar högt blodsocker! Så nu får inte hjärnan blodsocker via Mesost.. då blir den purken och säger att då får du inte heller någon Dopmaminkick/belöning! Om man säger som så, det är lite de grejerna vi vill uppnå med LCHF, bli av med beroendet/dopaminkickarna med högt blodsocker och sen ställa om hjärnan/kroppen till att kunna använda mer fett som bränsle/eventuellt oxå en del ketonkroppar i stället för glukos. Iallafall så kan jag avslöja en sak för dig.. alla de där 35 kilona.. iallafall om de utgörs utav helt onödig fettvikt motsvarar cirka 245,000 Kcal.. och ända sättet att bli av med dem är att förbränna dem.. för vad jag vet så finns det inga sätt att kissa/andas ut dem? Såå ingen mer Mesost.. äta max två gånger per dag, håll koll på proteinet, det är din konstant i födan, fett tills du är mätt! Tanken är då att du skall leva av att ta en del av dina 35 kilo fettvikt varje dag, det kan ta 35 månader i bästa fall, eller flera gånger så mycket tid! Under tiden får du kämpa med att hjärnan vill ha mesost, den kommer att vänja sig så småningom med att ta upp till 70% ketoner i stället!
 10. 1 point
  Alltså jag fattar inte detta jag utslöt mesosten och efter det är jag hungrig som f-n. Jag äter lika mycket som tidigare jag fattar inte vad jag gör för fel man ska ju vara mätt på lchf. Jag är mätt precis när jag ätit men sen grrrr. När det gäller viktnedgång så har jag sett de som går ner ca 1 kg per vecka till de är på normalvikt vilket är ca 35 kg viktnedgång till för mig. Vad gör jag för fel?
 11. 1 point
  Kom och tänka på en sak. Om man har skapat och använder ett bokmärke till sidan "oläst innehåll", så måste man skapa ett nytt bokmärke när man ändrar inställningarna. Annars hamnar man på sidan med dom gamla inställningarna. Samma sak gäller om man, som jag, använder sig av historiken i adressfältet.
 12. 1 point
  Det är väl så att alla har olika saker som intresserar. Tråkigt nog är det få som förstår att "den typen av träning" skulle kunna hjälpa både i strävan med vikten och andra hälsoproblem. Jag hoppas att fler hittar inspiration hos Sami & Co att investera i sin hälsa för det lönar sig för oss alla, både vad gäller ekonomi och livskvalitet.
 13. 1 point
  USAs sjukvård är dålig för många. Men har man råd ,att ha en bra försäkring(via jobb eller betalar själv), så kan man får bra vård. Virta Health är ett bra företag inom USAs vård. De botade 60% av deras typ 2 diabetiker inom ett år. Den svenska vården borde kunna uppnå samma resultat till mindre kostnad. (Man skulle kunna tro det är svenska akademin som sköter vården.) https://blog.virtahealth.com/reversing-type-2-diabetes-with-nutritional-ketosis-lchf/ Virta lyckas bli ett lönsamt bolag: https://blog.virtahealth.com/with-45-million-of-new-capital-virta-is-ready-to-accelerate-its-growth/ Investerare förstår det lönar sig att investera i hälsa. Varför förstår inte svenska politiker det? Men Virta blogg har många bra artiklar, som vi också kan läsa gratis! https://blog.virtahealth.com
 14. 1 point
  Ägg, grädde och fiberhusk. Inte så mycket. ?
 15. 1 point
  Har du missat min MAF-tråd..?? EDIT: Jo alltså, en träningstråd läses oftast av de redan frälsta, en diabetestråd av de som är intresserade av just diabetes. Vill man gå ner i vikt läser man gärna de trådarna och är då motviljan till träning stor är det lättare att lyssna på de som säger "ingen idé att träna för du förbränner inte så mycket" än den som säger "träna för hälsan och slankheten". Även om många vill bli slanka så pratas det bara om viktnedgång. Så jag bara hoppas att folk som Jeff, Stephen och Sami (Och Phil förstås) kan inspirera fler!
 16. 1 point
  Jag har alltid avokado i frysen. Finns paket på Willys. Tinar jättefort. Tonfisk och makrill på burk, musslor, sardiner. Med majonnäs på! :)
 17. 1 point
  Välkommen och rent frankt det där blir problem.. men problem är till för att lösas! Ost finns ju färdigskivad.. likaså påläggskött, men det blir dyyyrt! Men ioförsej om du med dina två jobb har en god ekonomi så är det egentligen inget problem. Storkok är en sak.. långkok något annat och litta samma som att göra en Söndagsstek, dvs variation och lite kulinariska finesser. Iallafall så är det typ Söndagsnöje, tvätta bilen och klippa gräsmattan är Lördagsnöjen! Bortsett från själva nöjesaspekten, stek i ugnen/gryta gör sig själv, grönisarna kan man ta i handen och äta till. Menna, sen på vardagarna när långkoket/skivorna från söndagssteken är slut då får man i stället köpa färdig grillad kyckling/färdig Coleslave! Grejen är att det tar nästan ingen som helst tid att sätta på spisen, ta en klick smör, lägga på den utskurna biffen/enterecoten/karreskivan/what ever, du hinner inte ens titta färdigt på Aktuellt innan det är färdigt! Oså finns det grejer i frysdisken, man bör då ha egen frys, hamburgare som man steker med en klick smör, tar cirka två minuter per sida, när ena sidan är klar och man vänt så kläcker man ett ägg och steker tillsammans oså tar man färdigskivad ost och lägger på burgaren. Så.. efter ytterligare två minuter så slänger man upp burgaren på tallriken med osten och lägger det stekta ägget uppe på! Dvs har man inte ens 5 minuter på sig att värma/laga mat så har man som regel betydligt större problem än att närma sig strikt LCHF? Som regel så tar det mer än fem minuter att äta upp det hela. Sen så är jag nog lite inne på att det döljer sig något annat bakom din fråga? För jag är singel själv och har i princip inga som helst problem med att ställa en måltid på bordet inom iallafall 15 minuter, varav tio ägnas åt att titta på TV!
 18. 1 point
 19. 1 point
  Och jag brukar passa på att "träna" lite extra när jag hanterar min gjutjärnsstekpanna ??
 20. 1 point
  Härligt! Jag tänkte slå min mormor som blev 99år så jag har halva livet kvar... Trevligt om det finns lite kapacitet hela vägen...!
 21. 1 point
  Min uppfattning av medlemmarna i detta forum är att alla har en god produktion av såväl endorfiner som dopamin. Det är den kombinationen som underhålls av intresset att optimera kropp och psyke. Inte minst för de äldre av oss innebär övergången till mat som bygger på fett som energimedium (t.ex vid tillämpning av LCHF-kost) mycket stora fördelar.. Speciellt fördelaktig har förbränningen av fett visat sig vara för hjärnan, som föredrar den förbränningsformen framför glukos. Ett viktigt skäl ligger i att ketonerna, som då styr energiutvinningen, utnyttjar syre mer effektivt än tidigare och minskar risken för oxidation av hjärnceller. Dessutom skapar ketonerna antioxidanter som minskar andelen fria radikaler i blodet och därmed risken för skador i hjärnans celler. Tankeverksamheten förbättras med ca 25% och hjärtat får mer energi. Ytterligare en positiv effekt uppnås, när kosten bygger på fett som energimedium (i storleksordning 80 % av födan). Förutsättningar finns då även för 100-åringen att skapa nya hjärnceller till att ersätta sådana som tidigare förlorats.
 22. 1 point
  Vi har nog samma definition av "snäll"; snäll är att göra det som är bra för personen I fråga; inte vara mesig och jamsa med, enklaste vägen. Nej, slår på mig själv gör jag inte. Jag är snäll mot mig; försöker avgöra vad som är snällt. Kakor finns guskelov inte hemma; det är en stressätanderisk. Och nu är äntligen allt det där som stressat mig klart (jag har haft ett antal veckor med på tok för manga åtaganden inom squaredans; dans, callning, skrivjobb inför convention, samtidigt som jag på jobbet bara ser fram emot I höst när jag ska gå ner ännu mer I arbetstid). Och lite ledighet.
 23. 1 point
  Känner så väl igen det... Som Hampus skrev i en annan tråd, det gäller att begränsa skadorna... Var snäll mot dig själv. Inte snäll i bemärkelsen "ta en kaka och trösta dig med" men slå inte på dig själv. ? (Vi har fått nya smileys under knappen i datorns webläsare...?! )
 24. 1 point
  Stressätande...inget bra alls. Har legat och vippat runt det där tiotalsstrecket I säkert en vecka...men det blir för mycket av allt möjligt ibland; irritation på jobbet, aktiviteter och krav på fritiden; då blir det lätt för mycket kaffe, för mycket kefir, ost, bröd (tillåtet bröd men ändå). Ett kilo upp idag, och jag undrar om viktökning kommer med fördröjning. Men nu väntar lite ledighet och kravlöshet och vila; får se hur det funkar.
 25. 1 point
  Smör(1977) Det fanns väldigt mycket reklam för margarin. Smöret blev hånat och förtalat. Och till sist måste det ha kokat över hos smörproducenterna, som svarade med en reklamfilm man kan undra om man ens får göra. Här kommer en hel lastbil med äckliga margarinkokare och observera att varumärkena till och med finns med på overallerna. http://www.filmarkivet.se/movies/smor/#.T4lMp0FKdPA.facebook