Ledartavla


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2018-07-12 i Inlägg

 1. 10 points
  God förmiddag! Jag är en inbiten korsordslösare, och passar på att lösa en hel del nu under min semester. Som tur är tillhandahåller lokaltidningen ett helsideskorsord varje dag under sommaren. Idag blev det tydligt att LCHF påverkar även den här delen av min tillvaro. I gårdagens kryss var ledtråden "nyttoväxt" med ett å i mitten, tre bokstäver. I min LCHF-värld fanns bara ett alternativ, nämligen kål ? Men på något vis fick jag inte ihop något rimligt runtom det där. I dagens tidning fanns lösningen på gårdagskrysset, och jag insåg att det inte alls skulle vara kål utan råg Vi kanske måste försöka påverka även korsordskonstruktörer
 2. 2 points
  Håller alla tummar för dej!?
 3. 2 points
  Brev från läkaren i går att jag skulle boka en telefontid. Eftersom det är sommar har växeln på HC bara öppet på morgonen, så jag kunde inte ringa i går. Ringer i dag och det fanns inga telefontider och läkaren jobbar sin sista dag innan han går på semester. Tillbaka v 34... Sköterskan undrar om det är akut och jag säger att det är det, då han i brevet föreslagit medicinering och jag inte vill/kan vänta med det till v 34... Hon skulle lägga ett meddelande i hans brevlåda så det blir till att hålla tummarna för att han hinner ringa upp.. I brevet föreslog han att jag skulle prova östrogen, utan gestagener eftersom jag inte har nån livmoder kvar. Skulle ju gärna vilja börja med det under semestern då, så jag kan få se eventuella effekter/biverkningar i lugn och ro... Mina extraslag på hjärtat har kommit tillbaka också. De är garanterat hormonberoende. Har gjort 24-timmars EKG två gånger och första gången registrerade det väldigt många extraslag, men av ofarlig typ. Andra gången, när extraslagen besvärade min vardag mera, hann jag börja äta Levaxin innan jag blev uppkopplad. Då försvann extraslagen... Håller tummarna nu för dagen, hjälp gärna till med det! ? Man vet aldrig vad det blir för läkare som kommer istället...då vi bara har stafettläkare...
 4. 2 points
  Göta kanal är fint! Förra sommaren tog jag och min man en dagstur på cykel längs med en del av kanalen, Sjötorp - Töreboda t&r. Mycket trevligt att kolla på slussningar av båtar och att småprata med trevliga människor. Rekommenderas varmt?.
 5. 2 points
  Kul att höra, bra jobbat.
 6. 2 points
  Inte om man ska tro min fröken från lågstadiet... Men det är ju länge sen så det kan vara nya tider nu.
 7. 2 points
  Språkpolis nr.. vad är vi uppe i? Men språk är ju viktigt, hur ska vi annars förstå varann? Och språk är roligt, när man får lov att missförstå ?
 8. 1 point
  Aftonbladet viktklubb är något som Aftonbladet "utvecklades av Aftonbladet 2003 i samarbete med karolinska Institutet." Enligt en artikel i AB 11 Juli 2018. I artikeln står en del konstiga saker. T. ex.: "Ofta beror diabetes typ 2 nämligen på att du är överviktig med "stor kropp". Då räcker nämligen inte insulinet till och då stiger blodsockret, säger Joanna Udde'n Hemmingsson." Det stämmer inte med erfarenheten, sedan högkolhydrat kostråden började gälla 1980, så har fetman ökat, så också typ 2 diabetesen. Vad som tidigare kallades "åldersdiabetes" kan numera hittas bland barn och ungdomar i USA, där man följt kostråden, som Nina Teicholz visat. Så fetma och typ 2 diabetes verkar ha samma orsak en alltför stor konsumtion av kolhydrater, och då med en inte oväsentlig del av socker, där fruktos ingår och spelar en viktig negativ roll. Så det är konsumtionen av mat som höjer blodsockret till ohälsosamma nivåer som är problemet, och INTE "insulinbrist". Men livsmedelsindustrin vill inte dra ned på socker och annat som får folk att äta mer. Det är ett problem för folkhälsan, men inte för livsmedelsindustrin, och politikerna verkar nöja sig hur livsmedelsföretagen "sköter" folkhälsan. Politikerna struntar i att kostnaderna för diabetes, och följdsjukdomar ökar, och de bryr sig inte om att skattepengar skulle kunna sparas genom något så enkelt som att ändra kostråden till mindre socker och stärkelse och mera hälsosamt fett. Varför tar inte politikerna ansvar. Det här är betydligt värre än Machiarini affären.......
 9. 1 point
  Jaaa! Läkaren ringde precis! Vilken pärla! Vi diskuterade provresultaten, mina extraslag och jag hade nog kunnat få vad jag vill! ? Jag sa att jag vill nog prova med östrogenplåster först. Om det inte fungerar så får jag väl prova Levaxin igen. ?
 10. 1 point
  Smoothie - Anna Sparres recept är bra som grund. Du kan använda frusen ekologisk spenat. Smaksätt med pressad citron eller lime, man kan prova att ha i litet gurkmeja också. Jag brukar ha i litet vanligt salt eller kryddsalt - men bara litet. För sting - litet chilikrydda. Annat att ha i att variera med - stjälkselleri, några broccolikvistar, ruccola, 1 färsk rödbeta, färsk gurka, persiljakvistar, för mintsmak en myntakvist, några skalade sötmandlar har jag nästan alltid i, en näve frusna blåbär eller 1/2 äpple, några frusna jordgubbar. Svarta vinbär, sura lingon, havtornsbär kan man också ha i. Annat att blanda i - nyponpulver, nässlepulver. Jag försöker att hitta så mycket ekologiska produkter som möjligt. Blötlägga torkade nypon och mixa till nyponsoppa tillsammans med sötmandel - varm eller kall med kokosgrädde irörd. Vid servering brukar jag hälla litet fin olivolja eller avokadoolja på toppen, kanske mct-olja och så häller jag upp i ett fint stort glas. Äter det hela med sked som en soppa. Har du en bra blender så behöver inte ingefäran rivas. Räcker att man skär allt i mindre bitar. Jag har aldrig i några riktigt söta frukter. Du kan prova dig fram för att hitta vad du gillar. Istället för att späda med vatten så har jag ibland varmt eller kallt te. Kanske kall/ljummen buljong skulle fungera, det har jag inte provat. För mera protein i din drickbara mat - prova att koka kyckling så den är väl kokt, skär den i små bitar och mixa i blendern med kycklingbuljong och gör en soppa som du kan krydda och äta varm. Du får prova den här iden och se om den fungerar. För andra varma soppor - använd mixerstav och gör pureer av olika kokta grönsaker, förstärk med mera fett i. Tänker också att man kan värma en smoothie litet lätt om man inte vill äta den kall Du får prova att ta fram smoothies o soppor nu före operationen så du har klart för dig vad du kan gilla och kanske göra en liten receptsamling. Styrkekramar! Förstår din enorma oro och att du har många farhågor - om det är möjligt, så ta en dag i taget. Varma hälsningar.
 11. 1 point
  Självklart får du ösa ur dig det nattsvarta! Det är ändå så att du förmedlar lite positivitet, även om du kanske inte ser det själv. Att du letar lösningar kring det som är viktigt för dig, maten och hälsan efter operationen, tyder på att det finns en positiv gnista där bakom det svarta. Jag är inte heller någon smoothie-drickare och har tyvärr inga tips. Som jag förstår det så behöver du nog inte vara orolig för lymfan. Lätt för mig att säga, förstås, men det finns många noder och vägar i systemet att det på det stora hela borde fungera tillfredsställande ändå.
 12. 1 point
  De gånger jag gjort pulled beef har den gått åt som smör i solsken ? Så här gör jag: Lägg lämplig bit kött (dvs inte den finaste biten utan den du inte riktigt vet vad du ska göra med) i en gryta/ugnsfast form. Om du vill så bryner du den innan men inte nödvändigt. Lägg på hackad lök och vitlök. Krydda med spiskummin, oregano, peppar och salt. Häll på en eller två burkar hackad tomat. Ställ in i ugnen i 125 grader i 4-6 timmar. Klart när man enkelt kan dela på köttet. På slutet kan tomatsåsen bli lite bränd så att det är bra att röra runt i den lite grann och eventuellt vända på köttbiten. Vi serverar pulled beef till taco och låter var och en dela i sär sitt kött. Tomatsåsen blir en stark sås som passar utmärkt till. Brukar gå åt också.
 13. 1 point
  God morgon...eller nåt. På väg hem efter några dagar på Göta kanal. Totalt avstressande resa, långsamt glidande genom landskapet. God mat, modell långkok, och blomkål t mig i st f potatis. Inget regn. De droppar jag lyckades stå i vägen för i Motala kan inte räknas.
 14. 1 point
  Instämmer med det Kattuggla skriver. Ös ur dig så mycket du vill. Trots din otroligt svåra situation tycker jag att du uttrycker så många klokheter, kring mat och hur du vill lösa det. Du verkar ha en jättebra plan där. Det är upprörande att du ska behöva uppleva att representanter för vården nonchalerar din tankar och farhågor. Hoppas du kan känna att vi är många här som tänker på dig och håller tummarna för att allt ska gå bra för dig.
 15. 1 point
  Enligt min mening så får du skriva så mycket negativt som du vill, bara att ösa ur sig! Många tankar till dig/ Eva
 16. 1 point
  Liten uppdatering. Ber om ursäkt för ett negativt inlägg. Jag kommer att opereras om ca 1 vecka. Familjen accepterar inte att jag avbokar operationen. Enligt de besked jag fått så ska det räcka med operation för att ta bort tumören, så i dagsläget verkar det som jag kommer slippa strålning och cellgifter. I vilket fall som helst så kommer kroppen påverkas negativ av operationen. Just nu känns allt nattsvart. Jag har en operation framför mig, som kommer att förstöra min mun. Trots sömntabletter kan jag i princip inte sova. Misstänker att jag har utvecklat eller kommer att utveckla PTSD. Vårdens bemötande har varit under all kritik. Fortsätter jag så här så kommer jag att tvingas äta antidepressiva och jag känner inte att jag orkar med vare sig insättning eller utsättning av den sortens medicin. Risken finns dessutom att SSRI inte räcker utan att jag kommer tvingas ta SNRI som är ännu starkare och förmodligen ännu svårare att sätta ut. Jag har en remiss till öppenvårdspsykiatrin, men jag räknar med att de inte kommer att ta kontakt förrän efter semestrarna (om de nu gör det). Har beställt hem proteinpulver (äggvita samt nötkött) för två veckor. Jag vet att det inte är optimalt att leva på pulver, men för mig är det någon form att trygghet, att ha tillgång till drickbar näring och energi i form av protein och MCT-olja. Vårdens näringsdrycker innehåller i princip socker och solrosolja, så det är inget som jag känner att jag vill få i mig om jag kan undvika det. Vidare har jag köpt en svindyr blender, som jag har bestämt mig för att avsky, så den lär hamna på begagnatmarknaden så snart som möjligt. Jag har fryst in ett antal satser med buljong i portionspåsar (buljong + äggulor + lämpligt fett = någon slags näringsdryck). Tyvärr känner jag inte att jag kan klara mitt proteinbehov på äggulor. Är det någon som har tips på grönsaksbaserade smoothies? Jag har aldrig fastnad i smoothieträsket och har inte lyckats googla fram något recept jag kan tänka mig. Kravet är att den ska vara drickbar i dubbel bemärkelse och gärna innehåll en del frysta grönsaker eftersom det är lättare för mig att hantera. Jag ska försöka äta mejerifritt också, så jag kommer inte att använda vassleprotein) , så smoothien bör vara mejerifri. Ev kommer jag äta autoimmun paleo istället för LCHF en period, men jag är lite osäker på hur jag ska göra, eftersom AIP inte innehåller ägg och jag vill gärna fortsätta med den tibetanska kefiren, eftersom den är bra för tarmfloran. Tyvärr klarar jag inte de mer strikta varianterna av LCHF (mindre än 20 gram kolhydrater per dag), även om de kanske skulle vara att föredra pga cancern. Jag behöver äta lite mer kolhydrater, vanligtvis runt 20-30 gram, för att må bra i övrigt. Kom på en sak till. Ett antal lymfkörtlar kommer att tas bort för säkerhets skull, så jag är rädd att får problem med lymfan också. En farhåga som fullständigt nonchalerats av vården, när jag tagit upp det. Så en förstörd lymfa och de komplikationer det ger upphov till är ytterligare något jag oroar mig för.
 17. 1 point
  Satt och funderade på "nyttigheten" av bränd rapsolja när man läst om varningar att steka i oljor, men i alla fall bättre än att äta mat som "ångats" i tändvätska, tänkte jag. Sen kom tipset om kokosolja och det passade mig bättre. Jag har upptäckt att jag inte tål att äta kokosolja i nån större mängd, så jag har nån burk hemma som jag inte vetat vad jag ska göra med, men nu ska här tändas grillar! Tack för tipset!
 18. 1 point
  Vi har precis åkt på husvagnssemester och samtidigt som vi slog i sista spiken till förtältet kom åskan och regnet! Nu fullkomligt vräker det ner och vi sitter i tältet och myser.
 19. 1 point
  Vaknade av regn på plåttaket! Ljuvligt! Även om det inte at kommit så mycket så är varje droppe guld värd! Får ägna mig åt lite inomhussysslor i dag. Finns att ta av där också! ?