Gå till innehåll

Ledartavla

 1. lea johansson

  lea johansson

  Medlem


  • Poäng

   16

  • Innehållsantal

   30


 2. MariaF

  MariaF

  Medlem


  • Poäng

   13

  • Innehållsantal

   5 389


 3. Zepp

  Zepp

  Medlem


  • Poäng

   11

  • Innehållsantal

   9 468


 4. SGK

  SGK

  Medlem


  • Poäng

   9

  • Innehållsantal

   569


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2018-10-06 i Inlägg

 1. För några år sedan var jag kollega med en man som höll på att äta ihjäl sig. Vet inte om 150kg räcker när jag uppskattar hans vikt... Vi skulle besöka en kund, ca 2tim bort. På vägen dit stannade vi och åt lunch, som avslutades med en hög kakor till kaffet. Bulle under mötet. På väg hem stannade vi på ett café och lassade in lite mer socker. Vår andra kollega noterade att jag drack en slät kopp te och undrade över det. Jag berättade att jag lagt om till LCHF (detta hände nog nåt år efter kostomläggningen) och den tjocka mannen berättade att han provat det "men det gick inte". Jag undrade varför och svaret var just "Jag kan inte leva utan bröd!". Ryktet sa att han var GBP-opererad men jag fick det aldrig bekräftat. Han somnade ofta sittandes vid skrivbordet och kämpade rejält med att ta sig till hissen. Diabetes, check. Jag tycker du är inne på rätt spår, Katerina. Det är nåt annat lurt när man absolut inte kan släppa en viss produkt. Under min tjänsteresa i veckan provade jag en brödkant (del av färdigskuren skiva på restaurang). Mycket smör på. Det var en liten god smakbit men inte så att jag inte kan avstå som förr. För mig är det inte bröd som skapar beroende, utan vispgrädde. Det är tufft varje gång jag drar ner på det (inkl drar ner på antal koppar te där den mesta grädden kommer). Samma fenomen, olika uttryck. Samhället idag är verkligen fullt av detta och det blir inte bättre av alla valmöjligheter.
  6 points
 2. Om man menar vattenfasta dör människan efter ca 30 dagar utan näring. Om man fastar på under ca 400kcal/dygn (gränsen för hungerkänslor), dricker vatten, örtte, buljong (för näring)... då klarade jag för en massa år sen som mest 27 dagar innan jag tröttnade (körde årlig fasta på den tiden, väldigt populärt på 80-90-talet, oftast köpte man fastepaket men det hade jag inte råd med). Men viktminskningen var som störst i början och avtog efter ett tag. Några 27kg blev det inte, tyvärr... Kanske tur det, hade blivit för mycket för mig.
  5 points
 3. Vi syftar ju främst på macronutrienter, dvs sådana som i huvudsak kan bidra med energi (Kalorier)! Meen, protein är essentiellt det bygger upp muskler, skelett.. ditten datten, som är bra att ha, medans kolhydrater och fett är typ energin i maskineriet. Så vi säger mycket fett, då menar vi hög andel, E%, dvs hög andel av ditt kaloribehov och därmed rätt lite kolhydrater, de är utbytbara kalorimässigt! Och iomed att fett är så himla energirikt som tenderar portionerna på tallriken att krympa, när man kuttar ut potatis, pasta, bröd ,ris, ja du vet bulken. Då är det väldans lämpligt att fylla på med smarriga grönsaker, de är ju trots allt mest vatten samt någon vitamin.. tänk grillparty med sallad!
  5 points
 4. Hej lea johanssonm och välkommen till forumet. I kött kan man säga att ca 20% av vikten är protein. Om man då väger (eller vill väga) 60 kilo så betyder det att man behöver äta 300 gram kött (om proteinet huvudsakligen kommer från kött) för att få i sig 60 gram protein. I min värld är det ganska mycket. Och till det lägger man en hel del fett i form av smör, kokosfett eller annat bra fett. Martina Johansson äter 200 gram fett om jag minns rätt. Lycka till med ditt mål!
  5 points
 5. Låter helkonstigt. Dessutom har man screenat barn i Skåne i minst 10 års tid nu och lovar hela tiden att man snart ska ha något resultat. Verkar inte som det kommit ut speciellt mycket än.
  5 points
 6. Tack för bra förklaring, just det- jag utgår ju från mitt behov givetvis.. och för att hamna i optimal viktnedgång med fett som drivmedel så kan inte något av khl, protein eller fett överstiga mitt dagsbehov av energi? Väldigt intressant och lärorikt detta jag har iaf tappat 2kg så det verkar ju funka. Har ätit 2 ggr/dag med ett mellanmål ibland (fet yoghurt med grädde) men har också funderat kring det där med ketos (jag har skannat forumet så förstår att det finns olika osv) men undrar ändå om man nu fastar tex 16h och förbränningen är igång, man känner ingen hunger då- hur länge kan man gå på fasta? Såg att någon annan frågat detta men hittade inget svar Ny energi behövs ju men är det när man "känner" det, att man blir hungrig? Jag blir hungrig så inget prob egentligen men är ändå nyfiken
  4 points
 7. Tack Då är jag med- som du skriver så är det ju rätt mycket, ska kika på Martina Johansson också
  4 points
 8. Huvudet på spiken! ? Grönsaker kan du komplettera med för att lätta upp lite och ge variation om du behöver. ?
  4 points
 9. Jag vill ju egentligen inte hålla på och försvara KZ. ? Men just deras fröknäcke (knäckebröd) har följande ingredienser: Linfrö*, sesamfrö *, kruskakli* (av vete), pumpafrö*, psylliumfröskal* och salt. Rent allmänt när det gäller bröd så bakade jag en del LCHF bröd när jag började med LCHF. Nu känns det inte som det behövs längre.
  4 points
 10. Apropå bröd så anser jag att LCHF-bröd i sig inte är något som någon har anledning att bannlysa inom LCHF. Allt handlar i slutänden om att leva så hälsosamt som möjligt utifrån ens egna premisser. Det finns personer i min närhet som aldrig skulle kunna hålla sig till LCHF utan "brödersättning", och då tycker jag att man gör rätt i att välja sådant. Bättre att äta brödersättning inom LCHF än att inte äta LCHF. Själv tycker jag att frökex (mitt recept innehåller bara fröer och vatten och salt) är alldeles utmärkt att lägga ett tjockt lager smör på och ett gott pålägg. Blir mindre kladdigt så, och för mig räcker ett kex, det gör inte mig sugen på fler. Andra typer av LCHF-bröd triggar mig inte heller. Så där är vi människor tydligen väldigt olika. De livsmedel som triggar oss verkar variera mycket. Men min filosofi är att var och en lär sig hur man fungerar, och väljer medvetetet utifrån det. Tillägg: jag äter i genomsnitt 2-3 frökex per vecka. En plåt (24 bitar) räcker således 8-12 veckor.
  4 points
 11. Vill man hänga med i vad som händer inom LCHF/keto/paleo/carnivore kan man med fördel göra det via Twitter. Många av dom tongivande rösterna finns och är aktiva där. Mycket information och tips. Ett lätt sätt att hänga med i vad som händer. Så gå in på https://twitter.com/ och skapa ett konto (om du inte redan har ett) och börja följa dina favoriter vetja! Här är några tips på konton att börja följa. Fyll gärna på listan https://twitter.com/tednaiman https://twitter.com/KetoCarnivore (L. Amber O'Hearn) https://twitter.com/bigfatsurprise (Nina Teicholz) https://twitter.com/siobhan_huggins https://twitter.com/DaveKeto (Dave Feldman) https://twitter.com/KenDBerryMD https://twitter.com/FatEmperor (Ivor Cummins) https://twitter.com/GeorgiaEdeMD https://twitter.com/ProfTimNoakes https://twitter.com/FructoseNo (Gary Fettke) https://twitter.com/GrassBased (Peter Ballerstedt) https://twitter.com/TuitNutrition (Amy Berger) https://twitter.com/BenBikmanPhD https://twitter.com/garytaubes https://twitter.com/DrAseemMalhotra https://twitter.com/DietDoctor1 (Andreas Eenfeldt) https://twitter.com/DrSarahHallberg https://twitter.com/zoeharcombe https://twitter.com/drjasonfung https://twitter.com/DrEades (Michael Eades) https://twitter.com/Mark_Sisson Och som bonus. Om människans ursprung och evolution: https://twitter.com/Qafzeh
  3 points
 12. Jag vet inte vad jag ska säga. Är det verkligen insulinet i sig som immunförsvaret reagerar på vid Typ 1 ? Eller är det insulinproduktionen i beta cellerna? Genom att mata nyfödda med insulin tror de att de ska åstadkomma tolerans från immunsystemet. Vad är detta ? Kommer insulinet ut i blodet när man ger det oralt ? I så fall vd kan det bli för biverkningar - massiv övervikt ? Okontrollerad tillväxt ? Någon som känner till detta bättre ? Låter väldigt märkligt. --------------------------------------------------------------- https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7058871 – Tanken är att vi, genom att ge insulin tidigt till de här barnen, via munnen, lär deras immunförsvar att inte reagera mot insulin. Då skulle man kunna förhindra eller försena att man insjuknar i diabetes så småningom. Är man säker på att det här verkligen ger effekt? – Det är man inte, medger Markus Lundgren. Då hade vi inte behövt göra studien. Men vi har tidigare resultat som visar på att det här är en potentiell framgångssaga som skulle kunna fungera. Hur svårt är det att hitta de här 400 barnen? – Det kommer att ta några år, eftersom vi har lagt ribban så högt för att få vara med i preventionsstudien. Vi vill att man ska åtminstone tio procent risk för att utveckla autoimmunitet, säger Markus Olofsson. Helena Elding Larsson, barnläkare och diabetesforskare i Malmö, tycker att det här projektet är mycket spännande, och hoppfullt. – Jag jobbar med diabetes och barn med diabetes och det hade varit fantastiskt att kunna hindra att barn alls utvecklar sjukdomen, säger hon. – Nu är det lite lättare att leva med sjukdomen, men samtidigt är det ett ständigt pysslande med att hålla blodsockerhalterna på bra nivåer, och ha diabetesen med sig hela livet. – Det hade varit underbart om vi kunna utplåna diabetes typ 1, avslutar Helena Elding Larsson, men tillägger: – Jag tror nog att det är några år tills dess.
  3 points
 13. Hej! Jag blir lite förvirrad- ibland hör jag att man ska äta tills man är mätt och mycket fett men ibland att man inte ska överstiga sin kroppsvikt i protein eller äta mejeriprodukter för mycket. Är det då egentligen kött i olika varianter ihop med smör/kokosfett osv som är huvudmaten om man undviker mejeri och då inte mer än sin kroppsvikt i protein? Det känns plötsligt väldigt lite. Jag förstår att det är individuellt men jag tycker ibland att det är lite rörigt såhär i början Men målet för mig är att tappa några kilo så jag får väl testa helt enkelt Vh Lea
  3 points
 14. Det är när det uppstår glukosbrist.. utifall kroppen var van att ha fri tillgång till detta! Dvs smaken härleds främst till aceton, det är en omvandlingsprodukt av överblivna ketonkroppar.. i början så är man inte lika bra på att förbränna dessa, det krävs en uppreglering utav ketolysensymer.. dessa förekommer främst i hjärtat och i stora delar utav hjärnan. I musklerna däremot så lyser de till stora delar med sin frånvaro, dvs musklerna går över vid brist på glukos till betaoxidation, (på svenska, fettförbräning) och det tar litta tid! För det krävs syre vid fettoxidation, medans glukos kan förbrännas vid syreunderskott, restprodukten blir då Laktat, (mjölksyra)! Sååå.. med LCHF så tvingar vi kroppen att byta bränsle i princip, att uppreglera de biokemiska processer som krävs för detta. Man bör helst ge det någon månad med olika omställningsbesvär och liknande, det är litta samma som om man får för sig att börja träna, då tar det ialllafall sex månader innan man är omställd/kroppen anpassat sig till att träna regelbundet.
  3 points
 15. Men det är väl med bröd som med allt annat inom LCHF - man måste anpassa till sig själv. Hittar jag ett bröd jag vill köpa, och jag mår bra och får en vikt jag trivs med - fine. Får jag inte det resultatet, så får jag ju ompröva. Bakar jag bröd, oavsett om det är fröknäcke med bara frön, eller någon mjuk limpa, och tar någon skiva då och då som underlag till pålägget - fine. Riskerar jag att äta upp hela limpan direct (vilket jag gör), får jag frysa in den skivad. Hjälper inte det, får jag låta bli att baka. LCHF-ingenjören skrev ett blogginlägg någon gang om triggrar (till överätning). Inte bara söt smak, utan konsistens, situationer och säkert en del annat också. Man får vara lite vaken på hur man reagerar, och lära sig vad som funkar och vad man ska vara uppmärksam på. Sedan får man utforma sina planer och strategier utifrån det.
  3 points
 16. Hittade den här artikeln om att illegal snustillverkning ökar https://www.svt.se/nyheter/inrikes/illegal-snustillverkning-okar-i-sverige Men vad har det att göra med LCHF? Jo, trots Socialstyrelsens cancervarning som tidigare prydde dosorna, har snus aldrig kunnat påvisas vara hälsofarligt. Beroendeframkallande, ja naturligtvis. Rökning däremot har tämligen gott stöd för sin skadlighet. Och snus kan ju då ses som en naturlig rökavvänjningsprodukt till skillnad från läkemedelsbolagens nikotintuggumin. Det är vad jag tror är anledningen till att snus är förbjudet inom EU och belagd med extra skatt trots att det inte är värre än t.ex. energidryck (snarare tvärtom). Snus är en konkurrent, precis som LCHF är för diabetes- och hjärtmedicin och därför ser det ut som det gör med vår lobbyiststyrda lagstiftning och vår så kallade "public service" media och dess köpta agenda. Korruptionen är inte mindre i Bryssel och Sveriges riksdag, den döljs bara bättre tack vare kontrollerad media. Och jag tycker det är utmärkt om folk vare sig snusar eller röker, men snusning är alltså inte konstaterat hälsofarligt. Lika lite som att äta stora mängder naturligt fett.
  2 points
 17. Alldeles riktigt.. de fyra bokstäverna LCHF betyder lixom inte att man kan strunta i sunt förnuft! Iallafall så är protein närmast att betrakta som konstanten i födan iomed att det främst är en byggsten för en massa bra saker, som man helst vill behålla! Du har sannolikt främst tappat vatten.. det gör de flesta som börjar med LCHF och som de facto behöver detta, dvs teoretiskt nu då, Insulin ökar njurens vattenretetion, det betyder inte att kroppen ställt om till att bli fena på att förbränna fett ännu. Dvs det mesta tyder på att du är frisk.. det tar cirka 3-4 veckor att vänja kroppen vid högre fettoxidation främst då ketos, som ersätter en hel del glukos för främst hjärnan och hjärtat. Dvs ketos innebär brist på glukos som energi. Goda tecken är att det smakar död råtta i munnen samt att det känns som man bör full riddarustning bara man går uppför en trappa! Iallafall om man framhärdar, det går över.. och då kommer vi osökt in på det du antagligen är ute efter, dvs att kroppen uppreglerar sin förmåga att leva utav fettdepåerna? Det märker du efter några månader när du max äter 1-2 måltider per dag! Aså fasta är en massa saker/olika mål/olika synsätt/men att inte äta på 16 timmar är lixom rätt så normalt för de där LCHF funkar/dvs det mesta man äter lagras, och sen så är det helt okej att vänta på nästa planerade måltid, för man vet att den kommer och under tiden lever man till stora delar utav fettreserven, utan större cravings! Det finns ett koncept som kallas för 16:8, det kallas för intermitent fasta av vissa, men för de flesta LCHFare så är det vardagsrutin.. tanken med 16: 8 är att man skall hinna förbruka det man åt.. om man är obese kan det tänkas att man äter lite mindre än vad som krävs för att bibehålla föregående vikt? Andra kör 5:2, dvs två dagar i veckan så hoppar man i princip en måltid. Dvs det är vad du äter över en längre tid som påverkar din vikt samt din hälsa.. vem som helst kan banta några dagar.. litta oavsett hur de/vad de äter, problemajset är hur som helst att ta ut av energidepåerna/inte bygga på dem! Iallafall för att göra det visuellt; https://www.dietdoctor.com/se/lchf Dvs LCHF är knappast den mest plågsamma dieten?? Dvs om man måste späka sig för att avstå bröd, pasta, ris, läsk, ostbågar, you name it så har man betydligt fler problem än med vikten.. dvs om man inte blir nöjd med mat från bra råvaror och lagom med kalorier!
  2 points
 18. Stort tack dä är jag med
  2 points
 19. Tack det klarnar allt eftersom
  2 points
 20. Jag hade en period i juni-augusti då jag drack det innan träning mer eller mindre slaviskt. Mest för att det var jobbigt att komma igång och springa och läste att det kunde hjälpa med orkan. Visst fick jag lite mer energi, men kunde lika gärna ha berott på energiinnehållet, d.v.s hade funkat lika bra att äta t.ex ett äpple. Ingen aning om det var rödbetans unika egenskaper eller andra faktorer. Nu har jag dessvärre slut på rödbetor i grönsakslandet, så har slutat göra juice. Brukar dock äta lite råriven rödbeta till lunch/middag några gånger i veckan. Även om det inte är 100% perfekt från ett LCHF perspektiv, så är det fortfarande ett väldigt bra livsmedel med mycket nyttiga ämnen, fibrer och antioxidanter. Tycker det känns bättre att äta t.ex ekologisk svenskodlad rödbeta i sin naturliga form, än att dricka pastöriserat juicekoncentrat av rödbeta. Men betvivlar inte att juicerna fortfarande har kvar de viktigaste nyttigheterna eller egenskaperna.
  2 points
 21. God morgon Jobbar hemifrån i dag vilket betyder att jag kan påbörja mitt arbete en dryg timme tidigare än annars, om jag kliver upp samma tid(restid annars...). Inga minusgrader i dag som det varit de senaste dagarna, hörde i natt när jag var vaken en sväng att det regnade ordentligt, så det är väl förklaringen till detta. Lagade fisksoppa med saffran till middag i går så det blev även dagens frukost, å jisses så gott! ? Känner att vitlöken och chilipepparn nog har lite effekt på mina luftvägar, så jag kanske får satsa på lite "het" mat ett tag för att se om jag kan driva bort förkylningen. Går in på sjätte veckan med förkylning i dag...? Ser fram emot helgen som ska ägnas åt fönsterputs och packning, inför min stundande flytt. ☺️
  2 points
 22. Faktum återstår Peter att den produkten liknar just bröd. Det jag menade var en reflektion över att många som börjar med LCHF saknar just BRÖDET. De söker med ljus och lykta efter något på marknaden som är tillåtet inom LCHF-ramarna men ändå smakar och känns som bröd. Det tar olika företag fasta på annars skulle det inte finnas dessa dyra knäcken eller proteinbröd eller andra anrättningar som förtvivlat försöker likna bröd. Det roliga i kråksången är att just brödet är så långt från LCHF man kan komma. Meningen är ju att du ska släppa det för nu vet du ju varför du inte ska äta det - och det går inte för så många. Det är brödets makt som jag ville reflektera över. Brödets nya skepnader är många och frökex är bara en av dem. Jag bakade själv fröknäcke förr enligt Anna Halléns recept. Den innehöll olika ekologiska frön, ägg och ost. Det fanns inget mjölkpulver, konserveringsmedel eller andra kemikalier i det förutom kanske bakpulvret. Nu har jag inte bakat det på ett bra tag. Det smakade förträffligt. Det var så gott att jag kunde sätta i mig en långpanna på en kväll. Jag kunde bara inte sluta så det känns nu att man ska inte börja heller.
  2 points
 23. Kul att det var ett bra tips ? Twitter är för övrigt en bra källa till information när det kommer till LCHF/keto/paleo/carnivore. Dom flesta tongivande rösterna, plus många andra, finns och är aktiva där. Amy Berger är en av dom
  1 point
 24. Otroligt bra information Ganymedes. Stort tack för Angela Stanton. En ny gigant snart i mitt bibliotek. Genetik till att börja med, the original human brain. Insulinresistens utan förhöjt insulin. Electrolytunderskott pga enormt stor användning av elektrolyter jämfört med andra typer. Enorm uppmärksamhet på händelser, super sensitive persons. Mm. Mm. Slutsats bla undvik kolhydrater och öka på intaget av elektrolyter. Salt är ett mycket effektivt motmedel.
  1 point
 25. WOW! Stort tack för väldigt tydligt och lärorikt svar! Ok, def vatten hittils.. exakt, mitt mål är att få igång processen där kroppen lever av fettdepåerna. Då är det bara att köra på och se vad som händer. Inga cravings alls faktiskt just nu.. men vi får se hur det fortlöper. Det där med smak av död råtta och tunga ben (vad kommer det av?) är ju inget man längtar till direkt..hehe. Man inser vetenskapen bakom allt, det är processer och mycket kunskap som ska till men överlag så känns det bra med god mat osv.
  1 point
 26. En av grundtankarna med fasta (och även LCHF) är ju att få kroppen att använda sina egna reserver. När man äter kolhydrater sätter kroppen ut insulin. Som i sin tur stryper utflödet ur fettcellerna, eftersom kroppen behöver ta hand om det som kommer. Om du hela tiden har en hög insulinnivå i blodet, så vänjer sig kroppen att hela tiden begära extern föda genom hungerkänslor. Isf. att ta av sina egna reserver. Om du fastar eller kör en strikt LCHF så har du tillgång till reserverna och hungerkänslorna kommer oftast bara flyktigt då och då. Som en påminnelse om att det vore trevligt med lite extern föda ändå. Det finns ju ett känt fall med en Skotte som fastade i över ett år under läkarkontroll och bara drack vatten samt vitaminer och mineraler. --
  1 point
 27. Amy Berger tipsade om den här podden: https://www.biohackerslab.com/ep65-dr-angela-stanton/ https://twitter.com/TuitNutrition/status/1047968176816967682
  1 point
 28. Hittade en fabrikants deklaration av innehållet i rödbetsjos och Matkalkyls redovisning av den vita läsken lättmjölk. Lättmjölken innehåller 4,8 gram (mjölk-)socker per deciliter dryck. Rödbetsjosen innehåller 8 gram socker (fruktsocker?) på samma mängd dryck. Lite väl mycket om man försöker äta ketogen kost. https://www.kungmarkatta.se/produkter/visa-produkt/rodbetsjuice-750-ml-118131/ http://matkalkyl.se/se-lattmjolkfett05berikaochdvitamin.php
  1 point
 29. Det beror på hur mkt du dricker och varför. Träning,tävling eller kärlhälsa. Kväveoxiden vidgar kärlen och gör dem mer elastiska. Som jag förstått det i den forskning som finns. 1 dl per dag är lagom om man tänker på kärlen.
  1 point
 30. Håller med om det. Brukar äta egenodlade rödbetor, stekta eller kokta, som komplement till en köttbit eller bacon. Som omväxling till broccoli och blomkål. Roligt att höra att rödbetorna också är bra för hjärtkärlhälsan. Får odla mer nästa år. Men med tanke på att rödbetor faktiskt innehåller en hel del kolhydrater, så tror jag inte att det är nyttigt att förtära dem i flytande form. Kostdoktorn brukar ju säga att lättmjölk är "vit läsk", och om man analyserar rödbetsjos så är det risk för att man måste klassa den som "röd läsk".?
  1 point
 31. Mm, om jag fattat något som helst så är det nitratet i rödbetsjuicen som omvandlas till nitrit i maggen som ger de positiva effekterna.. förutom eventuella vitaminer/mineraler som kan förekomma i spårmängder? Spenat lär oxå innehålla rätt mycket Nitrat. Iallafall nitriten ger en ökad mängd kväveoxid i blodet, som ökar vasodilation, libido, sänker blodtryck.. litta annat. Finns preparat att köpa på hälsokosten oxå, främst kväverikrikt Arginin.
  1 point
 32. Jag har använt rödbetsjuice ganska länge. Max 1 dl per dag för mina kärl.Tyvärr kan jag ju inte själv se effekten förutom min energi, vilken dock kan bero på mkt annat eller en kombo.
  1 point
 33. VLCD innehåller väl normalt en massa kolhydrater? ... lite synd att fasta på det viset kan jag tycka. Om du håller dig till strikta menyer är det troligt att du kommer ligga kvar i "optimal" ketos ... du verkar ligga där nu. Fundera inte så mycket på proteinet till att börja med tycker jag .... fokusera på att få i sig mycket fett är nog viktigare.... att kombinera detta med en 16/8 fasta kan fungera bra för viktnedgång.... strunta helt i VLCD drycker. ?
  1 point
 34. Är det glykogendepåerna som släpper ut pga stress eller pga kaffet (som kan ge stressliknande reaktion) ? Eller mätte du nära det du gick upp ur sängen ?
  1 point
 35. Befinner mig i Finland på en genomgång av material min arbetsgivare ska leverera till Norge. Med andra ord står vi ett gäng skandinaver och försöker förstå varandra. ? Åt fantastiskt god mat igår kväll; konceptet var att de frågade om nån var allergisk mot nåt och sen fick vi olika smårätter vi inte visste vad det var. Bortsett från brödet och en liten klick glass till efterrätten var det LCHF. Tänk dyr restaurang = lite mat på stor tallrik. ? Länge sen jag skrattade så mycket som jag gjort under denna korta resa. ?
  1 point
 36. Håller med dig Katerina men "knäckebrödet" är väl egentligen inte är en imitation utan en egen produkt som kanske borde kallas för frökex. Det höga priset beror väl snarast på att eftefrågan är för låg och konkurrensen obefintlig ... vi får hoppas att det blir ändring på det i framtiden.
  1 point
 37. Tack alla för svaren!Jag ville mest pröva produkterna och dom var väldigt goda men efter att ha läst så är jag nog mera förskiktig med det och håller mig till LCHF-Kan poängtera att strikt är jag inte.För jag brukar köpa parisare som har innehåll som kanske inte är det bästa av val men lite kolhydrater.Jag går alltid på kolhydrater som är 10 och under.Vissa fall är det ok med kolhydrater med uppåt 20 men då tar jag lite av det och sällan. Har ändå gått ned mycket från 1 dag men siktar på att gå ned ca 15 kg så bör jag nog vara nöjd.
  1 point
 38. Köper också de olika typerna av knäckebröd. Tomat- och lökvarianten är en favorit!
  1 point
 39. Nu ska väl inte jag ge råd till hårt tränande diabetiker; jag är ingetdera...men jag kan ju saga något generellt. 1) Det finns inget som sager att du ska äta frukost lunch middag. Jag skulle saga att det är ett förslag, för att göra det lätt att börja. 2) Däremot är väl tanken att du inte ska äta en massa mellanmål. Men behöver du dem, så ät. Det ger sig med tiden. Ät tillräckligt till de stora målen att det räcker. Det ger sig också med tiden. 3) Om du behöver mat efter att ha tränat på kvällen - ja, är du hungrig, så ät. Sluta när du är nöjd och mätt. Jag klarar inte att gå och lägga mig hungrig. Men det ska heller inte störa sömnen. 4) Efter ett tag så marker du att du hittar ett sätt att äta på som du trivs med. Själv äter jag inte frukost längre, utan bara lunch och middag. Oftast. Jag försöker lyssna på vad kroppen vill. (den brukar vilja ha något lite på kvällen om jag varit ute och dansat) 5) När man äter, så äter man mat (det är alldeles för lätt att börja leva på yoghurt och römme med bär och liknande). Det beror lite på vad du klarar att äta, och hur hungrig du är. Kokt ägg, pannbiff, ost med smör är några förslag. Det kan man ha färdigt I kylen. Vill du laga något, så kanske en omelett. Man får helt enkelt prova sig fram till vad som passar en själv. Det är ju ett sätt att äta som man ska leva med. Och njuta av. ?
  1 point
 40. Jag brukar köpa det ekologiska knäckebrödet emellanåt, tycker det är helt OK men dyrt. Å andra sidan är det inget man äter enorma mängder av så ett paket räcker ett tag. Har tyvärr inte hittat något som ser motsvarande bra ut hos någon annan leverantör. Övriga produkter känns mer tveksamma ...
  1 point
 41. Konstgjorda sötningsmedel har visat sig ge skador på tarmbakterier hos möss. https://www.nordicnutritioncouncil.com/artificiella-sotningsmedel-giftiga-tarmbakterier/
  1 point
 42. Om man har besvärlig IBS eller känslig mage så kan bönor rena rama döden dock. Gör snarare saken värre. Jag har bara lindrig IBS numera och klarar fibrer osv, men får fortfarande problem och nedsatt välmående av just stora bönor. Röda linser är betydligt snällare mot känsliga magen, det kör jag på. Eller asiatiska bönor som mung eller adzuki. Om man nu ens känner att man prompt behöver äta baljväxter? Det finns ju andra sätt att få i sig resistent stärkelse och motsvarande näringsvärden. Men sen är det också så att vid vissa tarm- och magproblem så spelar det ingen roll om du äter, dricker och lever efter konstens alla regler. Det går inte att bli helt symptomfri, bara lite bättre. Då är forskning om avföringsdonation såklart intressant! Det absolut bästa för min känsliga mage är trist nog motion, regelbunden sömn och mindre portioner. Lågkolhydratkost har också varit bra eftersom man äter mindre portioner naturligt samt undviker vetemjölsmat och socker(som också är döden för tarmen). Men ja, hade verkligen önskat att räckte med en näve kalla bönor och lite probiotika för att göra min mage glad. Den kräver mer jobb än så.
  1 point
 43. Då är nog både älgbajs och kobajs lättare att få tag i för mig, men de är ju växtätare och det är ju inte jag... så jag är rädd för att det blir fel bakterier. Man kanske i och för sig lätt skulle kunna inbilla sig att harbajs är lakritspastiller... ?
  1 point
 44. Det kanske funkar med typ harbajs ... bara att gå ut i skogen och kalasa lite. ?
  1 point
 45. Det är säkert nån som har adressen och kan sprida den..! En modern variant av kedjebrev!!
  1 point
 46. Tack! Vilket fantastiskt erbjudande! ???
  1 point
 47. Ja, alltså vi är väl dina vänner här på forumet så.... ge oss adressen bara så kan vi väl skicka ett litet bidrag.......?
  1 point
 48. Har provat bönor också... Tyckte inte det gjorde varken till eller från tyvärr... Största problemet med min mage är att den är så ond. Valet av mat brukar stå mellan ett paket plåster eller en tub Idominsalva! ? Nä, har aldrig testat det, men så är känslan. Attans! Lever ensam... Men visst vore det lite spännande att testa...?
  1 point
 49. Om man nu vill ha en bajsdonator så har jag förstått det som att det helst ska vara någon i en närmaste omgivning, helst någon man lever nära med, ur samma hushåll. Tror att det berodde på att man då får en tarmflora som liknar ens egen, fast friskare. Med lite fantasi så borde man ju kunna utföra detta hemma, utan någon sjukvårds inblandning ?
  1 point
 50. omställningsbesvär. mitt råd är att fortsätta skippa socker och pasta, ris osv (läsk chips o öl) belöningen kommer. första 3 månaderna är tuffast men du kommer att bli belönad. lycka till!
  1 point
×
×
 • Skapa nytt...