Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/28/2019 in all areas

 1. Heja Göran, flera borde uttala sig om det dumma i att anklaga de svenska korna för koldioxidutsläppen. Folk har slutat tänka helt enkelt, bara upprepar det som andra påstår, beklämmande. Jag tror att det främsta anledningen till varför det propageras för veganism är att det går att göra stora vinster på att producera mat baserat på spannmål, soja, socker och vegetabiliska oljor. Det är besvärligare med djurskötsel och vinsterna är inte lika höga. Därför vill ju naturligtvis investerarna försäkra sig om att konsumenterna väljer produkter som inbringar högre vinster. Att maten av den sorten är inflammationsframkallande tjänar läkemedelsindustrin på. Samtidigt minskar livslängden så att oron för jordens överbefolkning kan stillas något. Det är ju bara win - win - win. Vem behöver bry sig att människorna mår dåligt bara de konsumerar. Sockret gör att vi konsumerar mera och är billigt att producera.
  7 points
 2. Härligt! Jag hoppas att det är fler politiker som hänger på och som förstår att om vi inte ska svälta ihjäl omedelbart den dagen en kristid kommer, vad det än nu må vara för kris, så måste vi "hjälpa" våra svenska bönder att kunna överleva med en vettig inkomst. Minska importen och se till att få fast och straffa galningarna som hotar och saboterar för stöttepelarna i vår svenska livsmedelsindustri.
  7 points
 3. I dag var föreningsmiddagen. Som tur var fixade en kille som är kock lite eget åt mig, medan de andra åt vegetarisk buffé. Men han hade ingen aning om att det även var efterrätt. Vegansk marängsviss. Givetvis kunde jag inget äta och fick sitta utan (jag menar, hur svårt är det att ställa fram en bit brie???). Min privata lilla hämnd var att det var flera som normalt äter blandkost som tyckte att det smakade äckligt.
  6 points
 4. Kan nog hålla med om det blir lite väl alarmistiskt vad gäller mejerier. Ett bevis på att mejerier i sig inte är typ livsfarligt är de blåa zonerna där många blir över 100 år. Där käkas groteska mängder opastöriserad ost, utan att folk går runt med låggradiga inflammationer och nedsatt immunförsvar p.g.a proteinet. Att folk regerar negativt på dagens mejeriprodukter är nog främst kopplat till undermålig skitig djurhållning på massnivå, kraftfoder + läkemedel korna utfordras med och fabriksbearbetning samt pastörisering. Det är inte mejerier i sig som är dåligt, utan sättet vi tillverkar de på. Tror knappast folk skulle bli sjuka om all mjölk kom direkt från en frigående fjällkossas juver. Sen självklart kan man vara akut allergisk mot proteinet i komjölk med korsallergi mot get+får också, och då har man inget val. Är man genetisk intolerant mot laktos, måste man också vara försiktig för att inte reta upp magen. Men som laktosintolerant brukar man i alla fall kunna käka t.ex lagrad opastöriserad ost eller hemgjord kefir, vilket är mer effektivt än t.ex svindyra kapslar med laktobaciller. Alla mejerier är inte dåliga!
  5 points
 5. Höh. Hade suget inte mera att komma med? Blev inte särskilt jobbigt. Jag måste också erkänna att jag är stolt över att jag genomskådade suget. Försökte lura mig med pepsi max!!
  5 points
 6. Bra att du framhåller detta! Om man tål mejerier är de en rikedom att ha i sin mat och ökar upp möjligheten till variation. För mig är de bästa källan till fett (inkl smör). Tycker ibland att det varnas på gränsen till skrämsel för mejerier i olika trådar. Det är inte heller självklart att man som kvinna i klimakteriet inte tål mejerierna. Precis som du skriver man får testa sig fram och se hur det landar i den personliga kosthållningen.
  5 points
 7. Fd statsminister Göran Persson levererar en bredsida till alla som försöker skylla klimatproblemen på de svenska korna. Självklart måste reportern avge en disclaimer efteråt: "men detta är ju hans åsikt som lantbrukare..." - men det är klart, denna TV kanal ligger ju i framkant när det gäller att propagera för och laga vegansk mat i rutan och ständigt påminna oss om att vi måste minska köttätandet. Tänk om folk (Och gärna också journalister) kunde lära sig den stora skillnaden mellan billigt, importerat kött från djur uppfödda på spannmål i stora stallar och kött från svenska kor som får gå ute fritt och beta...
  4 points
 8. Steker alltid mina grönsaker i stora mängder olivolja/smör! Det finns egentligen inget självändamål att vräka i sig mängder av fett som man ibland kan få för sig gör. Det handlar om att bli mätt och att hålla sig mätt många timmar i sträck.
  4 points
 9. Det är inte alla som har fett I kaffet. Jag avskyr blotta tanken. Men jag har gärna en extra klick smör till maten. Kallt smör till varmt kött tycker jag är jättegott. Och såser älskar jag. Även om det var längesedan jag gjorde bearnäs...
  4 points
 10. https://fof.se/tidning/2012/3/artikel/tumorens-enorma-sockersug Jag tyckte denna artikel var intressant och den överensstämmer ju väl med vad jag läst här på Diet Doctor med. mvh Fredrick
  4 points
 11. Vi dödade en hare, samlade några nötter och blad, kokade kanske te på andra blad, en näve bär... Sen åt vi alltihop. Rätt varierat, tycker jag!
  4 points
 12. Om målet är att gå ned i vikt och du gör det kanske det inte är så mycket att vara ledsen över. De flesta som går ned i vikt på LCHF är nog inte i ketos. Sen bör man definiera ketos. Jag menar med det betahydroxybutyrat i blod på 0.7 eller mer. Om du mäter acetoacetat via utandningsluft (formellt mäter man aceton men det ger indirekt AcAc konc i blod) ligger du kanske mellan 5-10 ppm vilket betyder bra fettförbränning. Urinstickor är säkert i mitten på skalan (dessa visar också AcAc).
  3 points
 13. Det tog lång tid för mig att acceptera tanken på fettkaffe. Det kändes så men det jag upptäckt att det är suveränt mot sug/craving. Använder också fettkaffe när vi skall gå bort och jag vet att maten inte blir optimal, skönt att kunna hugga huvudet av min hunger och att jag med lätthet kan röra mig förbi alla kolhydrater. Jag avslutar varje frukost med en kopp fettkaffe. Inga jättevolymer, ca 25-30 gram smör. Ibland blandar jag kokosfett och smör och någon enstaka gång bara kokosfett och liten knivsudd kardemumma.
  3 points
 14. Missa inte den sista delen av programmet, som handlar om hur sockerindustrin har påverkat den forskning som ligger till grund för kosterekommendationerna!
  3 points
 15. Hörvärt program idag P 1: Matens pris kl 10.04, om socker i vår mat, forskning för och emot.
  3 points
 16. Det var en bra artikel om forskningsläget 2012 beträffande sambandet mellan socker i blodet och cancer. En del har väl hänt sedan dess, även om man tycker att det är lite forskning på kost mot cancer i jämförelse med vad som satsas på forskning om nya mediciner mot cancer. Diet Doctor har en ganska färsk artikel om forskningsläget beträffande ketogen kost mot cancer i hjärnan: https://www.dietdoctor.com/low-carb/keto/brain-cancer
  3 points
 17. Tack alla för era svar!!
  3 points
 18. Söndagspositiva: ny färg till naglarna piggar upp i vintermörkret.
  3 points
 19. Ja man får ju hoppas Svensson vaknar... Grönsaker går ju inte att producera utan djurhållning. Under krigen var Sverige självförsörjande. Det var därför vi klarade krigsåren så bra utan svältkatastrofer. Nu har man under 50 år monterat ner detta. Att inte äta kött gör oss dessutom sjuka. Men det här pratar inte media om av den enkla anledningen att media är ett vapen som används mot folket. Bra att Göran uttalar sig. Han går ju hem i stugorna som det heter
  3 points
 20. Nej tycker inte vi behöver starta en ny tråd. Definitionen på en stor måltid är nog ganska individuell. Jag äter tills jag känner mig mätt. Blir ju olika mkt för olika personer. Ålder kanske spelar in, men personligen alltid ätit alltid små måltider.
  3 points
 21. Låter ledsamt om jag aldrig varit i Ketos? Jag får fixa stickor från apoteket antar jag. Biverkningarna är på väg bort, har tappat 4,6 kilo sedan den 1/1. Det märks klarast i ansiktet. Jag vägde alltså 86 kg, men nu 81,4. Tanken är att jag skall ned till 75 kg. Jag har nu redan börjat tillsätta mer smör än vad jag gjort tidigare, får se om det gör någonting med måendet. Jag har inga sötsug.
  3 points
 22. Blev tvungen att googla... Så nu fick jag lära mig nåt nytt igen! https://sv.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-effekten
  2 points
 23. Mm.. prexis vad jag ville komma fram till! Dvs jag är 63 och äter fullvuxna portioner, när jag väl äter, till skillnad mot när jag var 23, då kunde jag ta om. Dvs jag lägger upp tills ögat bestämt att jag knappast orkar mer på en enskild måltid. Dvs jag har skaffat mig ett ögonmått som för det mesta stämmer. Dvs om storleken på portionen/på tallriken verkar stor, så beror den då som regel av rätt kalorifattiga grönsaker/olika gröna blad. Dvs man kan äta en massa gröna blad, det ger en viss volym på tallriken, det är nästan som att dricka vatten iomed de består främst av vatten/väldans lite kalorier.. i bästa fall får man tugga och de kan bidra med någon vattenlöslig vitamin.
  2 points
 24. Var häromdagen på en gård i närheten och köpte 5 liter högfet mjölk från fjällkor o jersykor. De producerar extra fet mjölk - uppåt 7% fett ibland. Proteinerna i mjölken är av typ A2 samma som i t ex getmjölk och den tolereras bättre av våra magar och är mer lättsmält än Arlas som får mjölken från kor som producerar A1 protein. Det finns bara en liten skara A2 producerande koraser i Sverige. Mjölken i fråga var lågpastöriserad och inte homogeniserad. Den smakade jättegott - mycket bättre än Arlas gammaldags som vi köper ibland. Nu idag gjorde jag mjölkchoklad att dricka. Mjölk, en gnutta vaniljsocker och kakao värmdes o vispades. På slutet rörde jag i 1 msk smör som smälte. - Bästa mjölkchokladen på väldigt länge, dricker det dock väldigt sällan. Jag saknade verkligen inte sockret som brukar vara en ingrediens.
  2 points
 25. Jag är också glad över att jag tål mejerier för det gör att jag kan göra en bra variation av såser etc och på så sätt får jag i mig fett. MEN... jag tror att jag får i mig för lite fett . Det fett jag får i mig är i stort sett ifrån grädde, ost, smör på macka, ibland avokado. Men om man läser vad alla andra skriver, att de har fett i kaffet etc, så känns det som om jag ligger väldigt långt efter....
  2 points
 26. Gunnar Rundgren publicerade igår en noggrann genomgång av Lancet-artikeln, och DN:s referat av denna. Han hittar en mängd grova fel i statistiken. http://tradgardenjorden.blogspot.com/2019/01/forvirrande-diagram-i-eat-och-dagens.html
  2 points
 27. Beror väl på vad man jämför med. Att köra så kallad "carb cycling" och äta mer kolhydrater t.ex dagar man tränar är självklart bättre än normalkost. Allt är bättre än att äta mycket kolhydrater hela tiden. Men låter det högst ovetenskapligt att man kan "lura" kroppens förbränning genom att rotera eller alternera kalorier och kolhydrater vid olika tidpunkter. Jag tror knappast kroppens passiva förbränning fungerar på det sättet, det vill säga det tar tid om man vill ha en positiv förändring. Att den skulle förändras på bara någon dag, genom att man alternerar matvanor låter orimligt. Om man går ner i vikt av dieten beror det nog snarare på att man äter väldigt lite vissa dagar och normalt andra, det vill säga hela ens energiintag går ner på grund av det. Men då kan man ju lika köra t.ex 5:2. Sen det här med kroppstyper känns väl aningen kategoriskt och förlegat. De flesta av oss passar inte in i någon specifik kroppstyp. Sen blir ju alla mer eller mindre en endomorf rent utseendemässigt om vi lägger på sig tillräckligt mycket övervikt Men självklart finns det folk som lättare lägger på sig vikt och extra känsliga för kolhydrater(inklusive socker). Det finns folk som lättare bygger muskler och folk som har svårare att gå upp i vikt. Men individuella skillnader kan knappast förklaras enbart med en kroppsmätningsteori från 40-talet. Den enda teori som William Sheldon representerar i min mening är Dunning–Kruger-effekten. Han är verkligen ett skolexemplet på det.
  2 points
 28. Jag har surfat tittat mycket Youtube de senaste dagarna. Där många lyfter fram längre periodisk fasta (24-36 timmar) och autofagi. och enligt dessa läkare blir det mindre överskottshud och därmed mindre rynkor. @Tureborgaren, stämmer det med din erfarenhet av din fasta? Nu har jag naturligtvis igen aning om din ålder eller andra tillstånd men ändå spännande att få höra om din erfarenhet om du har tid och lust att dela. Finns det fler med någon mer med denna erfarenhet? En intressant läkare som verkar helt övertygad om de goda effekterna av såväl keto som autophagy:
  2 points
 29. Ja, man kan väl också tänka sig att de goda bakterierna klarar jobbet bra om det inte kommer in så mycket skräp i kroppen som t.ex. gluten, konserveringsmedel, mediciner, miljögifter och onaturliga tillsatser. Det verkar som att nästan alla sorters sjukdomar börjar i tarmarna så det är där vi måste börja om kroppen krånglar. Intressant föredrag av Dr. Rostenberg https://www.youtube.com/watch?v=p6Mg8WjsVoQ
  2 points
 30. Jag är fortfarande insnöad på tarmfloran. Läser just nu "Matmyten" av Tim Spector. Överallt jag läser så kommer man fram till att tarmfloran behöver mångfald för att den ska vara sig så perfekt som det går. Alltså, vilken kost man än äter bör den vara varierad. Jag funderar kring hur det ser ut med variationen för den som äter mycket strikt ketogent. Det är kanske ingen stor fara för vitamin och mineralbrist men det här med fibrer från grönsaker mm. verkar ju faktiskt vara av stor betydelse för tarmbakteriernas vara eller inte vara. Olika sorters fibrer tas om hand på olika avdelningar i tarmarna. Alla avdelningar behöver sitt.
  2 points
 31. "Ketogen kost är lågkolhydratkost som leder till ketos. För att uppnå det behöver kosten vara mycket snål på kolhydrater och heller inte innehålla mer än måttliga mängder protein." Vad är ketogen kost och andra vanliga frågor https://www.dietdoctor.com/se/lchf/keto/vanliga-fragor
  2 points
 32. Oh, yes lagar redan allt själv. Fått två böcker om lchf av min käre far.
  2 points
 33. Jag är också en person som inte kan äta stora måltider. Mår dåligt och tappar energi. Kan inte heller gå för långt mellan målen. Då slår migränen till. Lyssna till vad din kropp mår bra av.
  2 points
 34. Ketogen diet är striktare än LCHF med superlite kolhydrater och högre andel fett %. Tittar man på t.ex Kostdoktorns recept för strikt LCHF, så är det allt som oftast lite väl snålt med fett för att klassas keto diet. LCHF är även mer generellt, d.v.s riktlinjer för hur vi ska äta för att må bättre eller hålla hälsosam vikt. Medan keto diet är mer specifikt och fokuserar på optimal ketos och mekanismerna bakom det. Men egentligen inga drastiska skillnaden mellan striktaste formen av LCHF och ketogen diet. Att man oftast undviker mejerier(annat än smör), beror på att det innehåller en del kolhydrater+sockerarter. Om man bara tillåter att t.ex 5% av näringen kommer från kolhydrater, så får man ut mer av det om man väljer t.ex grönkål istället för några skvättar mjölk. Sen finns en hel del som menar att mejerier är onyttigt, inflammationsdrivande osv och främst då dagens fabrikspastöriserad mjölk från djur som inte går fritt och betar.
  2 points
 35. Jag gjorde eget cachewsmör före jul. Rostade nötterna själv först. Gav smöret i burk till min kollega som julklapp. Burken kom i retur efter jul eftersom ingen i deras familj/bekantskap gillade det... Jag smaskade i mig alltihop helt på egen hand på tre dagar(gillar inte matsvinn)........Vad var problemet?
  2 points
 36. Jag ger i princip inte ett skit för sådan kvasivetenskap som inte ens har någon som helst koppling till övrig medecinsk/biokemisk/närings-lära. "Teorin kan kort sammanfattas som följer: Den mesomorfa kroppstypen är centrerad kring muskulaturen och cirkulationssystemet (hjärta och blodådror). En mesomorf människa är ofta muskulös. Den mesomorfa människan har ett somatotont temperament, och är modig, energisk, aktiv, dynamisk, självsäker, och tar gärna risker.[källa behövs] Den ektomorfa kroppstypen är centrerad kring nervsystemet och hjärnan (ektodermt). Den ektomorfa människan har ett cerebrotont temperament (cerebral är något som har med hjärnan att göra), och är konstnärlig, känslig, snabbtänkt och inåtvänd.[källa behövs] Den endomorfa kroppstypen är centrerad kring matspjälkningssystemet, särskilt tarmarna (endodermt). Den endomorfa människan har ett visceratont temperament (visceraär latin för tarm). Han har en tendens till övervikt, älskar bekvämlighet och lyx, och är utåtriktad." https://sv.wikipedia.org/wiki/Somatyper Iallafall så var det populärt på 30-40--talet med dylika teorier.. varav rasläran var en av dem, det säger väl i princip allt? Hur som helst, kroppen blir bra på att förbränna det man äter.. iallafall vad det handlar om kalorier. Det som kan vara lite besvärligt är när man går från att äta rätt mycket kolhydrater till att äta rätt mycket fett, då får man vissa omställningsbesvär, dvs det kan ta upp till 3 veckor innan kroppen uppreglerat ketolysen och sen kan det ta ytterligare tid innan musklerna uppreglerat fettförbräningen.
  2 points
 37. Det har varit många gröna blad. Men just nu kan jag göra"spagetti" på strimlad vitkkål, kokar också broccoli/blomkål. Det är lätt att göra fina rätter på kokt blomkål, mosad med gaffel och sedan tillsätta valfri ost och creme fraiche. Känner att jag gärna backar lite på rött kött, detta eftersom det dröjer så länge i tarmen - flera dagar, vilket bara är nasty. Jag är mindre trött, har inga synrubbningar längre. Den enda biverkningen som jag har är mina nattsvettingar som är fördärvliga. Dessa kanske är aktiva 30 min per natt, men jäklar vad blött det blir. The Good Jag är lättare i kroppen, känns när jag går. Mitt ansikte håller på att smalna av, och jag börjar se piggare ut. Hjärnan har inte fått den skjuts som alla pratar om, men det kanske kommer? Ikväll när jag kom hem vad 19:30 hade jag inte ätit sedan lunch, men jag var inte vidare hungrig. Jag gissar att jag även måste krympt min magsäck. Inbillar mig att min tinnitus lugnat ned sig, vet inte om detta kan härledas till ett omslag i kosten? När jag var som tröttast glömde jag ord, eller sluddrade - kunde inte artikulera; detta till min tjejs stora förtjusning. - Inget är så roligt som när den annars verbala pojkvännen börja säga dumma saker
  1 point
 38. Se ketotråden - köpte fin mjölk av fjällkor o jersykor. Gamla lantraser. Supergod o FET mjölk MariaF!
  1 point
 39. Suget kom. Det försöker lura mig, får mig att tänka på Pepsi Max och lchf-godis. Står emot, för att efter en stund söka på allt "keto" på Pinterest. Kämpa, kämpa
  1 point
 40. Mnjae.. ketos är lixom lite övereklamerat! Det är mer ett symptom, som antyder att du inte äter för mycket kolisar! Det kan även antyda att du lever uttav hög andel fett, sätt till E%. Det kan även antyda att du inte intar mer kalorier via munnen, dvs det kallas som regel för bantning. Vill du mäta ketoner så skaffa i stället en mätare som mäter blodketoner, dessa går oxå att köpa på Apeteket! Tankar hit och dit.. speciellt om det handlar om vikt på vågen är oftast förödande! Dvs tanken med LCHF/ketogen diet/litta fasta osv är främst för obesa/diabetiker/hyperinsulinemetriker/metabolt syndrom! Har du inte några utav de symptomen.. så är det mest om sk "riktig mat", lagad från bra råvaror, dvs du får fucking köpa och laga till all mat själv, to be safe!
  1 point
 41. Absolut, i alla fall anekdotiskt har jag hört om många många som efter övergång till LCHF eller liknande kost fått just lägre TG, högre HDL men också högre LDL. Kollar man LDL med en apo-kvot så har det i alla fall jag stött på varit en gynnsam fördelning.
  1 point
 42. Jag hade varit helnöjd med dina värden. Låga fina triglycerider och högt fint HDL. Även om LDL kan se högt ut så brukar det vara övervägande stora fluffiga (ofarliga) vid låga TG och högt HDL. Om du kollar apo-kvot också kan du få svart på vitt om fördelningen av LDL-partiklar.
  1 point
 43. En orsak till: proteinerna i mjölken är mer insulindrivande än andra. Men man får avgöra själv om man vill äta dem eller inte; vissa tål dem bra och får önskade effekter; vissa behöver undvika mejerier.
  1 point
 44. Mycket intressant tanke! Var på kalas. Åt två blinier. Gjorda på bovetemjöl. Få se om suget dyker upp nu då? Det bjöds på glass och kakor och jag.... DRACK BARA KAFFE! #klapparmigsjälvpåaxeln Godnatt.
  1 point
 45. De är ju jättegodast!! Smakar lite som ärter. Vet inte om man går upp lika mycket på dem eftersom de är svåra att hitta skalade så det blir oftast inte samma mängd. Kokta, färska jordnötter är däremot vidrigt.
  1 point
 46. Tack för input angående glukos och fett, visste inte det.
  1 point
 47. Du är knappast ensam om att äta för mycket protein och för lite fett. Nästan alla gör det misstaget i början. Det faller sig mer naturligt att lägga upp extra kött och kanske mer sallad, jämfört med t.ex rent smör. När man fått höra under hela sitt liv att fett är dåligt, så sitter det kvar i bakhuvudet och maler. Sen går man oftast ner i vikt även om dieten är mer low carb+high protein(än LCHF), i och med att det fortfarande är bättre än att rena kolhydrater samt att man tenderar att hamna på kaloriunderskott. Men mer LCHP inriktade dieter fungerar inte lika bra långsiktigt av en rad anledningar, så låter bra att du är medveten. Finns folk som har omställningsbesvär i flera månader, så skulle inte oroa mig om det bara varit några veckor! Svettningarna borde bli bättre om du käkar mer fett, så kroppen begriper att den inte behöver tillverka en massa glukos via levern(gör en varm). Du ska nog inte förvänta dig ett "viktras" på LCHF dock. Viktminskning brukar snarare ske i en mer maklig men stabil takt. Dieter som ger "viktras" och andra sidan fungerar sällan på lång sikt.
  1 point
 48. Man går till läkaren för att det är en del av vår livsstil! Dvs är man ung vill man ha ett piller som gör att man blir smal, snygg, framgångsrik.. gärna rik! Är man äldre vill man få livstilsråd, sådana man inte brydde sig om när man var yngre. Är man medelålders går man dit med sina barn så att de får ett piller så att de alldrig är sjuka, så man inte missar så många konferenser/utvecklingsmöten/after work/firmafester/utbildningar. Dvs vi lägger allt mer sjukvårdspengar på friska. Och det har med valfrihetsreformen att göra, dvs i de flesta landsting är det obligatorisk att skriva sig på någon mottagning, de får då några lusentappar för detta, då bör man iallafall besöka sin mottagning några gånger per år?
  1 point
 49. Känner flera bönder. Ekologiska dito, med gårdsslakt och mycket fin djurhållning. De har samma problem varje år när de ordnar trevliga kosläpp och liknande. Känner även många i cirkus. Det finns i dag en (1) turnerande cirkus kvar i Sverige, trots att de bor ihop med sina djur, vilket verkligen inte kan sägas om alla som har "fritidsdjur". Dessutom får dessa djur mycket högvärdigt foder, till skillnad från många veganer som ger sina köttätande djur grönsaker med svåra plågor som följd. Fast nu var tråden egentligen inte till för att hacka på hur man håller djur om man inget kan om djur, utan för att få till en fundering på hur man ska kunna stå emot att all människomat anpassas efter vegetarianer, men aldrig om man har något annat behov. När jag gjorde en "matsida" på min webbplats, för att underlätta för den som vill bjuda mig på mat, eller tala om för en värd vad de måste be mig ta med själv, så kände jag mig tvungen att lägga dit uppemot tjugo länkar som talar för att ketgogen kost hjälper för att förebygga cancer. Varför kände jag mig över huvud taget tvungen att göra detta? Varför kan inte folk bara acceptera att man kör sitt race? Eftersom vegetarianism accepteras?
  1 point
 50. Blev du en hen? Jag blev en Male. Men jag vill ju vara en Fe (gärna med hårsvall, vingar och trollspö)!
  1 point
×
×
 • Create New...