Ledartavla


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2019-02-07 i alla områden

 1. 9 points
  Bara detta bör i princip vara en orsak att helt sluta odla sockerbetor om man nu inte klarar sig utan ett förbjudet bekämpningsmedel som tar död på våra pollinerande insekter. https://www.aftonbladet.se/a/G1WXx9?fbclid=IwAR1o5N7GyxyLp4aemfvEDBgvGmM49_AjzN-6sNfRmra-ROzG5O0qtFww1Js Och så har man mage att påstå att våra kossor är miljöbovar Jag blir galen 😠
 2. 6 points
  Intressant innehållsförteckning. 7,3 gram socker låter inte så farligt, men det är per "måltid". Räknar man om det till procent så blir det 24 procent rent socker i den dieten. Inte konstigt om metabolismen råkar i olag.
 3. 5 points
  Efter att ha läst era/dina kommentarer så ska jag låta bli VLCD!! Har tamesjutton jojo-bantat i hela mitt liv och nu får det vara nog. Tack för att du fick mig på rätt bana igen!! Ska fortsätta med LCHF och 16:8. Tack återigen 🙏
 4. 5 points
  Spännande! Jag som har amalgamfyllningar har länge funderat på det... Har en stooor krona av amalgam och dessutom rotfylld tand, som jag vill plocka bort, men tandläkaren gör det inte! Dessutom en hel del mindre lagningar, även om många av dem sanerar bort sig själva... De expanderar och spräcker tänderna och blir därmed utbytta. Ja, jag har riktigt dåliga tänder, både anlagen och kolhydratintaget under uppväxten har nog del i detta. Vi var ju den generation som fick ta del av Fluortanten och lära oss hur man borstade tänderna, så våra föräldrar hade ju inte samma kunskaper.... Min tandläkare vet hur jag äter nu. Hon har till och med "godkänt" att jag använder fluorfri tandkräm. Var dit i tisdags på min årliga kontroll och allt ser bra ut. Inga fickor i tandköttet, helt och friskt. Hon sa att det går ju faktiskt att "använda" mig som bevis att det ÄR kolhydraterna som är boven! Dåliga anlag, men när jag inte äter kolhydrater så klarar jag mig utan hål...
 5. 5 points
  Onsdagspositiva: att jag fortfarande känner glädje i att fylla år.
 6. 4 points
  Antar att det är svårt för svenska sockerodlare att konkurrera med utländska om de inte får använda samma gifter? Vilket jag skiter högaktningsfullt i haha. Odla något annat istället! Är skrämmande att man tillåter sånt här för lite kortsiktig vinning. I fjol var det förövrigt extremt ont om insekter och jag var tvungen att klättra runt i buskagen och pollinera bönor, pumpor med mera själv och slog halvt ihjäl mig😫 Vet inte om det berodde på värmen eller ngt annat, men läskigt är det när insekterna försvinner.
 7. 4 points
 8. 4 points
  Jag har testat VLCD och önskar jag låtit bli! Det är möjligt att kroppen kommer i ketos men det blir också jojo-bantning, särskilt om man "testar" flera gånger. Det är frestande men man går upp igen eftersom det också blir kaloribantning. Har man väl börjat jojo-banta påverkas ämnesomsättningen negativt. För mig känns idén på att ta in VLCD som ett tankemönster som behöver brytas och bytas. Vet inte om frågan gäller dig själv och om du har bantat tidigare? Om så är fallet går man ner ganska fort med kaloribantning de första gångerna (därefter kanske inte alls). LCHF/keto kan vara en lektion i tålamod innan det händer. Håller med flera skribenter, fasta är det enklaste, säkraste, billigaste och har hälsobefrämjande effekter på kroppen. Tar du VLCD är risken att du triggar din hunger - skall ofta tas flera gånger dag och innehåller dessutom ofta socker. Exempel på det "fräscha" innehållet: https://www.allevo.nu/product/vlcd-smoothie-strawberry-blueberry-20-pack/
 9. 4 points
  Varför inte bara fasta? Varför en industriprodukt? Människokroppen är väl anpassad att klara perioder helt utan föda, och gynnas också antagligen av det.
 10. 3 points
  Ja vi överöses med plant-based propaganda. Men jag tror inte på någon framtid för mänskligheten om vi överger vår artegna ursprungliga föda. Om vi minskar på de betande idisslande djuren som ger oss å fin näring och som reproducerar ny matjord så kommer vi att gå under i svält och sjukdom.
 11. 3 points
  Fy! Värsta råttgiftet när man kollar innehållet. Men om vi bortser från sunkiga tillsatser, så känns det inte heller okej under längre perioder p.g.a tillsatta vitaminer och mineraler. Är kasst jämfört med allt vi får i oss via riktig mat som är tusen gånger mer komplext och lätt för kroppen att ta upp. Man får heller inte i sig några goda bakterier eller antioxidanter. För lite fett och för lågt proteininnehåll, som inte ens är fullvärdigt animaliskt! Det kommer billig soja. Men kan nog tänka mig att man går ner en hel del i vikt kortsiktigt om man lever på pulver, eftersom det är lika med svält. Min enda erfarenhet av Allevo produkter är deras "healthy" bars🤣 Brukade ta en då och då för några år sedan, eftersom det smakade gott och trodde i min enfald att det var ett neutralt mellanmål. Men insåg efter ett tag att jag lika gärna kunde ha käkat typ en Snickers. Är precis lika onyttigt/nyttigt men innehåller i alla fall EN naturlig ingredienser i form av jordnötter.
 12. 2 points
  utan våra pollinerande insekter kommer vi att dö ut..... hjälp dom så mycket som möjligt istället
 13. 2 points
  Problemet är dock dubbelbottnat: Å ena sidan anser stora, kända institutioner sitt, om idealet vad gäller blodtrycket och att samma principer bör gälla oavsett ålder. Å andra sidan visar i verkligheten utförda stora studier något annat, dvs. att det som konventionellt anses vara maximidata för lång livslängd, i praktiken visar sig vara minimidata. Som jag påpekat bygger flertalet rekommendationer på begränsat antal studier (med normalkost och standard livsstil som underlag), medan verkliga studier (också byggda på normalkost och standard livsstil fokuserade på en viss ålderskategori), säger något helt annat. När någon avviker från det verkliga studiematerialet t.ex. Leiden-studien, finns anledning att fundera. Min förhoppning är att LCHF tillsammans med D-vitamin, K2-vitamin, magnesium, C-vitamin gör att jag kan frångå jämförelsen med Leiden.
 14. 2 points
  Som fastafrälst finner jag den här artikeln intressant. Liten studie, men spännande resultat. Fasting boosts metabolism and fights aging: https://www.medicalnewstoday.com/articles/324347.php ...they fasted four volunteers for 58 hours. /.../ In all four subjects, the researchers identified 44 metabolites that increased during fasting, some of which increased 60-fold. Of these 44, scientists had linked just 14 to fasting before. The authors conclude that "[c]ollectively, fasting appears to provoke a much more metabolically active state than previously realized."/.../Next, they want to replicate the results in a larger sample.
 15. 2 points
  Tacka vet jag fransmännen - DE vet att protestera!! Det pågår en del trakasserier mot svenska bönder nu, på flera sätt. Vi borde stötta dem i en traktor-demonstration mot veganismen eftersom den inte längre är en fråga om individens val utan en påtvingad ytterlighet. Var det inte Hitler som sa nåt i stil med att bästa sättet att kontrollera människor är att beröva dem deras rättigheter lite i taget och när de väl upptäcker vad som håller på att hända, så är det för sent att stoppa?
 16. 2 points
  Vet inte om jag vågar... Jag brukar bli så arg av att läsa sånt här... Men för den som inte har problem med sitt temperament utan kan kanalisera det till nåt vettigt, så verkar den otroligt intressant - och säkert viktig.
 17. 2 points
  Kollegan som gjort en teknisk installation hos ett livsmedelsföretag fick vänta en stund för att produktionsline:n med pommes frites skulle stannas. Det sista som hände var just det Elinor beskriver, en fin dusch av vatten sprayades över potatisen innan den packades i påse. Enligt personalen var det för att den skulle hålla sig fin, och så hade han konstaterat att det väger ju mer också...
 18. 2 points
  Tips till er med diffusa besvär! Holografisk kinesiologi! (Har inte testat själv än men...) Igår besökte jag Optimum-kliniken för femte (och sista?) gången. Terapeuten skulle kolla lite på irritationen jag har i vad jag tror är muskelfästet för hamstring, mot skinkan. Han tryckte på de ömma punkter i ryggslutet vi här tidigare diskuterat har varit ett av kriterierna för fibromyalgi. Han konstaterade att man inte ska vara så öm utan det är nåt annat som är lurt. Jag berättade om alla triggerpunkter cuppingmassagen har hittat längs benen och ja, hela kroppen, och att jag nästan svimmat av smärta ett par gånger vid de behandlingarna. Han började fråga om amalgam, kopparspiral osv men det har jag inget av (mjölktänderna hade jag lagningar i men inte i mina permanenta tänder). Jag kom på att jag för 7-8 sedan gjorde en hårmineralanalys hos Anna Sparre. Det jag minns är att det bara fanns ett värde som var förhöjt. Jag minns inte vad ämnet heter men Anna hade, eftersom hon inte sett det tidigare, tagit reda på vad det användes till. Lödtenn. I mitt första jobb fick jag eksem på händerna när jag under längre perioder gjorde just det, lödde. I och med detta ansåg terapeuten att det finns belägg för att tro att tungmetaller skulle kunna vara ett problem. Nu har jag därför paus från Optimum (men inte träningen) och är skickad till holografisk kinesiologi. En tjej i Borås som är utbildad enligt Ulf Kihlmans metoder. Tiden är bokad (https://caversus.se/kinesiologi/) och det ska bli så intressant att se vad som behöver rensas ut och inte. Man går ju och tittar på diverse symptom och gissar att kortisolet ligger högt, att all inflammation inte är borta, kanske lymfan är trög och har svårt att rensa ut slagg.... Ja, listan kan göras lång på gissningar. Jag har aldrig testat "riktig" kinesiologi så det ska bli spännande. Kinesiologi har vad jag förstår inga krav på utbildning så man vet ju inte om den man träffar har 5års studier eller en helgkurs i bagaget.
 19. 2 points
  Jag kör 23:1 fasta VARJE dag och äter dagens LCHF måltid på morgonen och slipper därmed alla varianter av uteätande och blodsockerhöjning/insulinpåslag och inväntar mätt & nöjd nästa dags måltid efter ett trevligt intervallpass på cykel i ottan. Besparande på många sätt.
 20. 1 point
  Tack LCHF! Vi får se när jag fyller 90 om begreppet rask fortfarande håller.🏃🏾‍♂️
 21. 1 point
  https://www.amazon.co.uk/Death-whistleblower-Cochranes-moral-collapse-ebook/dp/B07N927GXC
 22. 1 point
  Torsdagspositiva: ett gott skratt tillsammans med kollegorna.
 23. 1 point
  Där kan jag inte annat än hålla med. Studier utförda på personer som äter "normalkost" kan inte appliceras helt på de eller den som äter enligt lchf och utifrån vad som är möjligt att mäta eller iaktta förefaller vara friska och raska. - "Rask" - bra ord!
 24. 1 point
  23:1 Fasta funkar klockrent bara så ni vet, är själv inne på dag 34 nu, energi finns det gott om dessutom. Kör ät fönster 07:30 - 08:30 efter morgonens tuffa träning.
 25. 1 point
 26. 1 point
 27. 1 point
  Ja media-mässigt så befinner sig hela världen i ett Nordkorea, fast det kan vi inte se även om bevisen är obevekliga. Antar det är samma sak om man växer upp i Nordkorea och har det hyfsat privilegerat jämfört med de omkring sig. Vi accepterar den verklighet vi får presenterad för oss och påpekar man att vissa nyhetshändelser är fysiskt omöjliga så är man en konspirationsteoretiker och blir en paria.
 28. 1 point
  Du har rätt, det är helt säkert bättre att fasta "vanligt" 👍🏻
 29. 1 point
  Fast f-n trot. Ibland känns det som att katten är halvvägs inne. Tänk t ex Wikipedia och Patreon. Samt dessutom många andra som anpassar sig, och inte släpper fram alternativ utan att de pratar så mycket om det, typ självcensur. För att inte tala om hur det är i diktaturstater!
 30. 1 point
  Ja vilken soppa det är och ju mer man granskar desto mer häpen och förfärad blir man... Men pyramiden håller nog på att krackelera nu. Innan internet kunde man hålla locket på med ett kontrollerat media och utbildningsväsende. Då var visselblåsare som Götzche inget större problem. Det kunde tigas ihjäl. Nu börjar fler söka information själva på nätet. Inte så många ännu, men fler. Och det är nog inte möjligt att få tillbaks katten internet i lådan igen även fast dom försöker genom att censurera Facebook och Twitter och Youtube
 31. 1 point
  Det kan var trevligt att gå ut och äta riktigt god mat ibland. I måndags? var vi på en fin grekisk restaurang och åt goda lammspett med grönsaker o tatsiki. Vi var så hungriga och utmattade efter ett besök inne i Stockholm och till råga på allt svängde vi av på fel ställe och fick åka en omväg på ganska många km - dessutom i långsam kö. Men att sitta ner på ett trevligt ställe och njuta av god mat livade upp oss
 32. 1 point
  Haha! Ja, när man väl är på det sluttande planet så vet man aldrig var man hamnar. Det är väl lovvärt att många, särskilt unga människor, vill göra nåt åt köttindustrins förskräckligheter, och i princip har jag inget emot att äta mat utan inslag av kött ibland. Men en värld utan gräsbetande djur är inte möjligt om vi ska kunna odla grödor på ett naturligt sätt. Så är man för en ekologisk odling av grödor så måste man också vara för djurhållning i någon form. Personligen köper jag givetvis endast svenskt kött, och jag strävar i det längsta att välja gräsbeteskött eller vilt för att gynna de bästa alternativen. Om alla gick på samma linje skulle dels köttproduktionen styras om till en bättre djurhållning och mindre kött skulle ätas totalt sett eftersom sådant kött är dyrare.
 33. 1 point
  Här är två länkar, som en introduktion till boken: https://drmalcolmkendrick.org/2018/09/19/peter-gotzsche-a-scandal/ https://blogs.bmj.com/bmjebmspotlight/2018/09/16/cochrane-a-sinking-ship/
 34. 1 point
  Du har nog rätt i det! I princip alla frysta matvaror nuförtiden glaseras i en massa vatten&is, för att öka hållbarhet under transport och lagring. Kan nog tänkta mig att många matproducenter fifflar och använder detta för att dryga ut påsen. Nästan allt drygas ut med vatten nuförtiden, till och med fläsk, nöt och fågel. Sen att frukt och grönt rent generellt är mer vattnigt och smaklöst beror nog på hur det odlats. Man övergöder med konstgödsel samt väljer förädlade grödor som växer fort och är tåliga mot skadedjur. Vilket gör att smak och struktur blir lidande. Växter vill ju ha grejer som organiskt avfall och djurbajs att äta. De vill växa i lugn och ro i solen utan stress och få besök av flygfän för pollinering. Tycker nästa lite synd om grönsakerna som mass-odlas industriellt. De kan ju knappast ha speciellt roligt grönsaksliv 😢
 35. 1 point
  Ja det ligger något i vad du säger. Det är ganska mycket "frost" i påsarna och grönsakerna blir snabbt blöta o smaklösa även vid kort kokning. Förut har jag tyckt att fryst broccoli o blomkål har varit helt ok - men numera är det inte så bra smak och konsistens.
 36. 1 point
  Restaurang K1 (Kungsgatan 1) i Örebro. http://www.kungsgatan1.se/
 37. 1 point
  Jag var på restaurang i lördags. Var inställd på att inte kunna äta ketogent, men förväntade mig att få byta ut potatisen mot grönsaker. Men rätten jag valde, som var kalvfilé med diverse tillbehör som är helt LCHF-godkända, innehöll ingen potatis eller ris utan endast grönsaker och svamp. Mycket smakfullt och mättande. Förrätten var inga svårigheter att välja en LC och jag kunde t.o.m. få en ostbricka med fröknäcke till efterrätt! Allt utan att ändra något i rätterna. Dessutom skyltade de med svenskt kött och vissa ingredienser i menyn hade härkomsten angiven.
 38. 1 point
  Vi är flera LCHF-are (antagligen många) utan EDS som har upplevt att vi inte längre har så lätt att få blåmärken. Själv har t o m svårt att få blåmärken efter några år med LCHF. Tror det kan ha att göra med att man får starkare och mer elastiska kärlväggar. En hypotes jag har är att att de friskare kärlväggarna är en av orsakerna till att vi får lägre blodtryck också- det är nog inte bara viktnedgången det hänger på.