Ledartavla


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2019-02-10 i alla områden

 1. 8 points
  Återigen, TACK för feedback! Kommer att skicka vidare till ansvariga för olika delar av sajten. Fortsätt gärna, synpunkter och förbättringsförslag mottages tacksamt! Mycket är vi såklart redan medvetna om; att sidan kan upplevas rörig och att sökfunktionen lämnar mycket övrigt att önska, till exempel. Som ni säkert vet är vår engelska sida väldigt mycket större än den svenska (och spanska) och merparten av materialet produceras på engelska. Undantaget är vissa blogginlägg som är specifikt svenska, eller gästbloggare som exempelvis Erik Hörstadius, Tina Brus , Ann Fernholm. Det finns i nuläget en mängd faktaartiklar (av det slag flera i tråden eftersöker) på engelska, men som ännu inte är översatta til svenska. Vi har ett team på uppåt tio personer som skriver på engelska, men i nuläget är det bara undertecknad som jobbar med all text på svenska. Jill Wallentin ansvarar för de svenska recepten (men har många andra arbetsuppgifter också). Textning och transkription (ja, det finns textdokument till allt) av video görs av ett extern företag. Den goda nyheten är att vi anställer Just nu söker vi två nya medarbetare till det svenska teamet: en webbredaktör (som ska göra samma sak som jag gör, på ett ungefär) samt en receptansvarig som ska ägna sig helt och hållet åt de svenska recepten och kanske annat på sidan. Så, en förstärkning på 200 % är att vänta! Jag hoppas att det kommer att synas även för er besökare. Målsättningen är att vi ska att ha tid att verkligen skriva om och resonera kring nyheter inom kost och hälsa, snarare än att bara länka vidare. Så, se fram emot fler faktaartiklar och mer djupgående analyser på svenska!
 2. 7 points
  Det är bra att medlemskapet även gäller den engelska sidan. Jag läser nyheter och kollar videor där, eftersom det är där de dyker upp först. Jag väljer att vara medlem av ideologiska skäl. Projektet ligger i linje med mina värderingar och det vill jag gärna vara med och supporta. Lycka till!
 3. 5 points
  Jag kan rekommendera en intressant podcast hos Peter Attia med professor Francisco Gonzalez-Lima. Där Francisco hävdar att "Alzheimers" (hos äldre personer) i huvudsak inte är orsakad av beta-amyloid-plack utan av det som brukar kallas vaskulär demens (skador på blodkärlen). En av de viktigaste orsakerna till skadorna ska då vara ett högt blodtryck som skadar blodkärlen på flera olika sätt. En av de viktigaste åtgärderna för att slippa demens blir då att få ner blodtrycket. Det här gäller under hela livet som jag tolkar det. Det är skador som uppstår långsamt. När man är typ 70+ kan det vara försent att göra något åt blodtrycket för att slippa demens. Den senare delen av av podcasten handlar då istället om vad man kan göra om skadorna gått för långt. En av tre saker som Francisco tar upp som åtgärder om man fått ett skadat vaskulärt system är att äta ketogen kost. Den ger cellerna i hjärnan ett alternativt sätt att få energi , ketoner, istället för glukos (det är transporten av energi via glukos som skadas av det höga blodtrycket) och det är "energibrist" som ger demens. https://peterattiamd.com/franciscogonzalezlima/ Podcasten är ganska vetenskaplig så jag kan missuppfattat en del. 😉 men förhoppningsvis är ovan ganska korrekt sammanfattat. ----- (Hans teori som jag tolkar står inte i kontrast till den om insulinresistens.) (Idag är huvudhypotesen att majoriteten av demensfall beror på en uppbyggnad av beta-amyloid-plack ) (Det finna även nya riktlinjer runt blodtryck: https://www.health.harvard.edu/heart-health/reading-the-new-blood-pressure-guidelines )
 4. 5 points
  Nu avviker jag från ämnet, för jag har inga kunskaper om crosstrainer alls. Men ordet "skena" fick mig att tänka på den norska reklamfilmen jag såg på Fb häromdagen. Började så lätt, med mannen som kom in i sitt privata gym. Lights! Ljuset tändes. Radio! Radion börjar spela något vackert. Protein shake! Apparaten fyller flaskan med något. Upp på löpbandet: New York! Han ser en fin scen från Central park framför sig. Four! Bandet börjar gå lite långsamt. Six! Lite snabbare. Radion spelar Only sixteen...bandet ökar till 16 och han sätter shaken i halsen. Nei, stopp! Up tolkar bandet och börjar luta. Down! Lights down, tolkar hemmet och släcker lamporna. Och så börjar radion spela Summer of 69... Sensmoralen: bäst att hålla sig till något enkelt. Fast jag tror inte crosstrainers funkar så. Lyckligtvis.
 5. 5 points
  Hmmm ...om du inte förblir inloggad någonstans så blockerar du antagligen "cookies" ... viktigt att acceptera dem första gången man får frågan... du kan kolla lite här t ex: https://support.apple.com/sv-se/HT201265
 6. 5 points
  Jag förstår inte valet av restaurang om målet är att äta ketogent. Går man in på Subways hemsida berömmer de sig av att vara fettsnåla och då vet vi att kolhydraterna behöver öka. Personligen gillar jag inte Big Foods matfilosofi och det bästa man kan göra är välja annan typ av restaurang/café och premiera näringsidkare som har ett annat synsätt på maten. Till deras försvar har hemsidan med både näringsdeklaration och kontaktsida. https://www.subway.com/sv-SE/MenuNutrition/Nutrition
 7. 4 points
  En översikt av Dale Bredesens protokoll mot Alzheimers (om man inte orkar läsa boken) : Bredesen Protocol https://www.apoe4.info/wiki/Bredesen_Protocol
 8. 4 points
  Vi hade en tråd där Dale Bredesen togs upp. Är nog ledande Alzheimerforskare idag. Det pekas också på en bra intervju. https://forum.kostdoktorn.se/topic/12122-högt-ldl/?page=3&tab=comments#comment-145413 ---
 9. 3 points
  Jag väljer att kommentera här! Dvs jag föredrar Slow food, före fast food! Dvs i den bästa utav världar så borde jag köpa, samt laga till allt jag äter själv! Men nu så råkar jag leva i en av de bästa delar utav vår planet, där man har nästan hur många olika möjligheter att äta, få nästan hur många möjligheter som helst att stilla sitt behov av ätande/kalorier/näring som helst! Såå på vardagar äter jag på en lokal lunchresturang, jag kan välja och vraka, de har för övrigt en massa rätter, varav jag både tvesovlar och tresovlar, samt en en salladsbuffe, med lite olika såser! Iallafall, på helger/lediga dagar, så har jag för det mesta redan handlat och planerat för vad jag skall äta! Men ibland vill man slippa den där planeringen/käka fläskotletter/entrecote/karreskivor, så då kan det hända att jag uppsöker Mc/BK/Max/Sibylla, grejen är att de har en variation att välja mellan! Aså är det någon som fortfarande minns Skaldeman.. dvs alla sk hamburgarkedjor, erbjuder som regel iallafall 98% rent nötkött i sina burgare, resten är upp till en själv! Dvs man måste inte ta frittes till, man behöver inte heller dricka en halv liter Coca-Cola! Iallafall bara för att peka lite i rätt riktning, Max hade förut något som hette Low carb Burgare, numera omdöpt till Sallad Wrap burgare, det är min favo om jag är på rätt plats och har tid.. inte nog med det, man kan om man vill äta burgaren som den 'är men jag gillar iallafall bönsalladen!
 10. 3 points
  Dr. Perlmutter pratar mer om tarmflorans men även om inflammationens betydelse för demenssjukdomar och annat som rör hjärnan (MS, NPF, Parkinssons mm), för den som vill fördjupa sig i ämnet. Han har skrivit böckerna "Hotet mot din hjärna" och "Skydda din hjärna".
 11. 3 points
  Ofta kan man hitta saker med hjälp av Google som man inte hittar med hjälp av sidans egen sökfunktion. Man gör så här: I Googles sökfält skriver man sina sökord som vanligt, sen lägger man till: site:forum.kostdoktorn.se Då får man bara träffar på sånt som står på forumet.
 12. 3 points
  Nej, det tror jag inte men som både du och Tureborgaren skriver behöver det vara stadigt och rätt i storlek och det kan vara svårt att köpa på nätet utan att ha testat först. Det jag menade med löpbandet är att det är lite... instabilt är fel ord men det känns inte så rubust som jag skulle vilja ha. Det gnisslar fortfarande trots att jag smort och haft mig (har köpt hem fett nu, tror det är järn mot järn som låter). Det är ändå ett Sole F63 (kostade 14.000kr för några år sen). Att det skulle kunna skena har jag inte ens tänkt på.... Fast skulle det ske hoppas jag att jag är snabb nog att ta tag i handtagen och hoppa av åt sidorna. Nu är jag i alla fall varnad!
 13. 3 points
  Hade ni haft jobb som kunde skötas till stor del på distans så hade det varit intressant för min del. Men Stockholm är inte ett ställe som jag vill tillbringa större delen av min arbetsvecka i, tyvärr! Jag är en inbiten lantis! 🐄 Lycka till med rekryteringen!
 14. 3 points
  Herregud, är ju helt obegripligt att gamla klassikern Nutrilett fortfarande existerar haha. Kommer ihåg alla kvinnor i min omgivning som höll på och skulle "nutriletta" på 90-talet när det var inne. Känner så igen det där beteendet att de nutrilettade på lunchen så de kunde unna sig kaka till fikat. Det gick åt pipsvängen varenda gång. Tänk att mänskligheten fortfarande inte lärt sig, efter hela 30 år av misslyckanden med Nutrilett. Jag är mållös 😮 Sen att de beskriver produkterna som "supergoda", när det rör sig om en slemmig soppa! Bara det borde ju få gemene man att inse att det rör sig om fake news.
 15. 2 points
  Nej, så är det. De hårdnackade motståndarna ger sig inte. Men jag tänkte mer på de som tvekar och inte riktigt tror på att LCHF är bra. Dokumentären täckte in så många olika aspekter, och det var bra gjort.
 16. 2 points
  Tack! Nu har jag sett dokumentären! Åren med Internet har gjort mig van vid att lyssna till engelska, så det gick bra. Det var bara lite svårt ibland att låta bli att försöka läsa de spanska undertexterna! 😁 En väldigt bra dokumentär! Många skulle behöva se den!
 17. 2 points
  Ursäkta, det var en felskrivning. Nu har jag testat, och det fungerar! Alltså, alla som letar efter något speciellt, skriv site:dietdoctor.com efter sökordet/sökorden. Det fungerar på engelska, svenska och spanska Diet doctor.
 18. 2 points
  Det ska vara ett kolon efter "site", alltså site:dietdoctor.com Men visst, bara att testa!
 19. 2 points
  Om du googlar "crosstrainer" och "test" hittar du ett flertal ganska färska tester av olika maskiner. I flera av artiklarna är också listat vad som är viktigt att överväga inför köp, beroende på vem man är och vilka behov man har. För att kunna veta vad du behöver är det bra om du har testat någon maskin innan du bestämmer dig. Själv har jag kört mycket crosstrainer och är kräsen. Den ska ha bra steglängd, vara stabil och tystgående, ha pulsmätning och olika programmöjligheter och inställningar av motstånd. Skulle aldrig satsa på det billigaste segmentet för hemmabruk. Därför köpte jag mig istället en spinningcykel med god prestanda (Casall, cirka 9000 kr för tio år sedan). Bra och skonsam träning som kan anpassas efter aktuell konditionsnivå. Jag bor på 36 kvadrat och den pryder sin plats i hörnet framför balkongdörren.
 20. 2 points
  Lördagspositiva: att ha så härliga grannar.
 21. 2 points
  Jag blir jätteförvånad att så många här inte är medlemmar!
 22. 2 points
  Får nog lägga ner Itrim, har 22 mil till närmaste😀
 23. 2 points
  Jag är medlem och håller med - fler artiklar tack! Inte bara blogginlägg med länkar till andra sajter utan kunskapsartiklar om hormoner (stress/köns-/vad hormonstörande ämnen gör i kroppen osv), kroppens reaktion på transfetter, tarmfloran och vad olika bakteriestammar gör och annat sånt. Jag har varit medlem sedan början och... jag har kanske sett 5-6 videos.... Och går sällan in på huvudsidan.
 24. 2 points
  Tyvärr nej, eftersom jag inte är medlem. Att jag inte är medlem beror på att nästan allt intressant(t.ex föreläsningar) är i videoformat. Jag vill ha artikelform! Skulle i och för sig inte läsa krönikor och dylikt, även om jag var medlem. Eftersom jag redan är "frälst" så är jag mer intresserad av faktabaserade nyheter än personliga berättelser. Jag tror det är mer givande att läsa om främlingars erfarenheter om man precis börjat med LCHF och behöver inspiration och kick i baken.
 25. 1 point
  Bara en fråga för att få till det i mitt huvud.. är Cleppa samma som jesper?
 26. 1 point
  Trodde att min kyltålighet skulle blivet mycket bättre vid det här laget. ( som strikt LCHF någon veckas kaos och sedan börjar festen) Men fryser fortfarande flera timmar efter jag har kört mitt kylbad.... Någon därute som är duktig på att hitta studier mm som kan peka i rätt riktning vad gäller hur lång tid för kroppen att anpassa sig?
 27. 1 point
  Också jag! Rakryggat gjord - du får ingen vegan att se den - om det var det du syftade till. Den framförde det vi vet men borde, som du säger ses av alla. Det lär inte bli verklighet nu, kanske aldrig - en gång religion alltid religion - går inte att undervisa bort (eller är det inte pengarna som måste redovisas fram - dags för visselblåsare)!?
 28. 1 point
  För att För att förstå nåt av vad den här snabbprataren snackar om så måste man tydligen ha sett The Magic Pill. Vi får hoppas att SVT vågar visa den snart på Kunskapskanalen. Tills dess får vi nöja oss med att se den på Youtube, där jag hittat den med spansk undertext.
 29. 1 point
  Tackar! För den som är intresserad söker vi många olika typer av medarbetare just nu: https://www.dietdoctor.com/se/jobb Dela gärna!
 30. 1 point
  hahaha, efter att ha förflyttat mig 22 mil skulle jag nog behöva en respirator istället - dessutom ska jag ju hem också... tror du att även en crosstrainer kan skena alltså??
 31. 1 point
  Kan tyvärr inte ge exakt tips, eftersom jag bara kört crosstrainer på diverse gym. Tycker inte om alls, eftersom det inte gör så mycket för ens styrka. Föredrar roddmaskin. Men låter praktisk att ha en att stampa på t.ex framför TVn 😊 Om du vill testa en crosstrainer gratis så kan jag tipsa om att gå till närmsta Itrim. Det är inte ett konventionellt gym med fitnessmänniskor, styrkelyftare, tunga vikter och komplicerade maskiner. Snarare viktminskning- och hälsocenter för folk i övre medelåldern och pensionärer(typ min gamla mamma går där) som vill bli av med tjockmagen. De har gratis provvecka utan krav på medlemskap. Räcker att bara be om det i kassan. Deras maskiner kräver ingen instruktion och är superlätta viktmässigt, bland annat då en crosstrainer. Bara att gå in och testa och se om det är ngt för dig, innan du lägger ut tiotusentals kronor. Jag har själv haft värsta fobin för gym en gång i tiden, men kan garantera att den inte kommer triggas på Itrim haha. Känns snarare som att besöka en PRO tillställning än ett gym.
 32. 1 point
  Skam att säga så är jag inte en betalande medlem utan mest en som hänger här av lite ohejdad vana. Såå.. mitt svar kanske inte var det som mest efterfrågas? Iallafall så gillar jag forumet.. har oxå tänkt på hur länge det får lov att vara.. tänkt att det kostar pengar hur som helst. Såå.. i värsta fall så har jag fundilerat lite på om jag skulle kunna tänka mig att bli en betalande medlem, då dras jag lite mellan olika scenarion typ, skänka växelpengar till min lokal tiggare, utanför min lokala affär, pensionspara, spara till en ny bil, åka medels flyg för att göra av med mina sista semesterdagar, shoppa på GEKÅS, andra grejer! Iallafall.. varför frågan? Nämenaltså jag högaktar Eenfeldt och hans team, grejen är att det är mer lukrativt att sälja något pulver, några vitaminer/mineraler, än att bara ge kostråd! Dvs jag har en fråga.. är det fara o färde, dvs jag kan tänka mig att betala iallafall en mindre summa för att ha forumet kvar, dvs jag har lixom för mig att de flesta sedan rätt länge som skriver här är long time LCHFare.. iallafall de som svarar på Newbies inlägg/frågor!
 33. 1 point
  Jag äter också för det mesta bara en gång per dag. Det blir middag vid 16-tiden. Ofta steker jag då en grönsakspytt (i 40-50g smör), kan vara broccoli, blomkål, squash, hackade tomater, sockerärter, brytbönor, totalt ca 150-200g. Allt utom broccolin är från frysen - egen skörd. När det är nästan klart slänger jag på ca 200g färdigbrynt färs som får bli färdig i pytten. En grönsallad till det. Färs brukar jag bryna mycket samtidigt för att frysa in i platta paket. Lätt att bara ta fram det man behöver och tinar jättefort , maten är klar på ett kick. Gör likadant med kyckling. Jag gillar egentligen inte att stå vid spisen, har därför ingenting emot att ganska variationslöst. Kör mycket med olika varianter av grönsakspytten - har man frysen full av extremt närodlat så..... Vet att det blir i underkant med protein men kör emellanåt med keso i salladen och kanske lite räkor. I övrigt blir det drygt 1,5 liter vatten och några koppar kaffe med lite visp i. Jag mår alldeles förträffligt på detta. Är inte hungrig och inga sug. Om det skulle uppstå tar jag en bit hemmabakat fröknäcke "on the rocks", rena godiset
 34. 1 point
  Tycker rent allmänt att det är krångligt att läsa runt på olika ställen. Inser helt klart att det kräver datakunskaper som jag inte har. När jag frågar varför förbli inloggad inte fungerar får jag bara veta att problemet inte är hos er! Jaha! Har inga barnbarn att fråga. Har av en annan bloggare fått veta att min Webläsare väl är Safari, men hittar inget sätt att åtgärda problemet. Tycker det hela tiden blir svårare. Är ändå hyfsat insatt och vill lära mej mer, men har ingen att fråga.
 35. 1 point
  13% socker i Chicken Bacon Avocado sallad, 6.7% i tonfisksallad,....
 36. 1 point
  Det låter helt bisarrt att personalen på en så stor service- och restaurangkedja, inte ens vet vad den egna maten innehållet 😨 Troligen för att informationen inte ens finns på den svenska hemsidan, utan du måste själv ladda ner ett amerikansk pdf dokument om du vill ha koll på innehållet. Man förstår ganska snabbt varför då de troligen skäms över usel kvalité. Majonnäs och dressingar är gjord på sojabönsolja eller innehåller sojamjöl. Hittar ostpålägg som innehåller soja och färgämnen. Det konserverade köttet innehållet bara 20% kött. Kyckling, skaldjur och omelett innehåller också soja. Guacamolen innehåller visserligen avokado men oklart hur lite, då den drygats ut med vinäger och pepparpuré. Jordnötssmöret innehållet vetemjöl. Bland det värsta jag sett var gäller matfusk. Kan det bero på att företaget är amerikansk och krav på rena råvaror är lägre over there?
 37. 1 point
  9/2 Börjar hamna i det där läget där det sällan känns speciellt angeläget att äta. Eftersom jag inte gör det här för att gå ner i vikt funderar jag på att ställa klockan. Jag har valt att inte äta frukost, eftersom jag vill åt reningen som några extra timmars fasta efter natten är bra mot olika sjukdomar, men sen ... Nå, det innebär väl att kroppen har ställt in sig på lchf, helt enkelt. Nu gäller det att gå vidare med balans mellan rening och energi. Har tyvärr inga nya recept att dela, eftersom jag har fastnat lite i sån där frusen bit lax i sås med creme fraishe och majonäs, samt broccoli med grädde, gratinerad med lite ost på. Då får jag fett från flera olika typer av källor och dessutom är det varmt och gott i ruskvädret. (Givetvis äter jag inte enbart detta, men det har också varit en hel del rester från frysen. Snart är det dags att börja se på nya påhitt i matväg. 8/2 Vad äter man som snabbmat på stan? I alla fall inte en sallad på Subway. Upptäckte jag den så kallade hårda vägen. Dels tar de mer för en sallad än för en halv macka, trots att innehållet är detsamma (ska jag testa igen köper jag en halv macka och slänger brödet!), dels hade jag siktat in mig på en sån där med skinka, kyckling, bacon och ost, samt med majonäs och guaccamole på. De har ingen aning om vad det är i deras guaccamole, så den går bort. Det finns däremot en lista över dressingar, där det framgår att det är lättmajonnäs. Hur dumma får man vara? (Nå, okej, de säljer ju vitt bröd ... ) Men det värsta är att det inte finns någon som helst kontaktväg till dem där man kan be dem utbilda sin personal kring ingredienserna i den mat de serverar, samt be dem ha helfet majonnäs. Vill de inte bli kontaktade slipper de ha mig som kund. Annars hade väl deras salladsalternativ varit en trevlig snabbmat på stan. Så.
 38. 1 point
  Jag har personer på mitt jobb som kör med Nutrilett-och-semmel-dieten. (Nutrilett till lunch varje dag, och semlor/kakor/tårtor när det bjuds...gärna min bit också). Jag tror inte det håller i längden. Själv tror jag mer på ren fasta. Förra våren körde jag med tre-fyra dagars fasta varannan vecka; det fungerade bra tills sommaren kom ivägen... 😞 Och sedan kom jag inte igång igen. Har läst om snake diet; den är för tuff för mig att ge mig på. Den handlar om att varken äta eller dricka i ett par dagar; sedan ha ett ätfönster på ett antal timmar, och så börja om igen. Om det är nyttigt...jag tvivlar. Har också läst förslaget att fasta tills man är nöjd med vikten...misstänker att det blir svårt att börja äta igen då. Jag har väldigt svårt att äta försiktigt. Man ska väl inte ge sig på längre fastor utan att kolla med läkare, har jag för mig. Och för att återgå till den ursprungliga frågan; LCHF efter VLCD-pulver. Jag har inte testat det själv, men har läst en del trådar om det fast det är länge sedan (sök på kolhydrater ifokus; det går säkert att hitta dem). Vad jag minns är att man går upp lite direkt, men kan fortsätta neråt sedan. Men det är mitt minne av de trådarna.
 39. 1 point
  Ja, karaktär...det saknar jag helt. Äter jag rätt (och jag vet fortfarande inte säkert vad det innebär, för det innehåller nog en del vitamin- och mineraltillskott) så är fikabröd, bröd, potatis etc etc bara totalt ointressant. För att inte tala om gröt...en del talar nästan lyriskt om havregrynsgröt...helt obegripligt. Det som är problemet är situationer. Glass på stan (nej, det är inte gott, upptäcker jag om jag testar). Fika med kompisar (tämligen ointressant det där tilltugget, men kompisen kan inte äta om inte jag äter, och då blir det dålig stämning; ja det är sant!). Sambon äter ris pasta potatis...och så potatisgratäng (hmmm...) och ostkaka... För det mesta är det ointressant, men ibland känns det "jag vill också ha potatisgratäng!! jag vill också ha efterrätt!! ...synd om mig..." (och det är det ju inte). Men det blir lätt alldeles för mycket sånt (jobbiga situationer alltså). Så mitt problem är nog mest: hur ska jag inse, verkligen känna, att det faktiskt inte alls är synd om mig...? Som slipper äta så mycket skräp...? Som får må bra av min mat...? Känna igen tugga-tugga-monstrets förföriska viskningar och säga "håll käften med ditt skitsnack!" Jag får nog se till att skaffa mig lite karaktär i alla fall. Gentemot omgivningen och tugga-tugga-monstret. 😞
 40. 1 point
 41. 1 point
  Jag fick leta ordentligt innan jag begrep vad du syftade på, Annika Rane. Det är alltså på Diet Doctors startsida, inte forumets. Det tog ett tag innan jag begrep att det var där jag skulle leta och inte här. Sen står det ju inte att det är en krönika. Det står bara en rubrik till en text och först när man klickat på "Läs vidare" och scrollat sig ner till slutet av texten ser man ordet "krönika" för första gången. Jag tycker att det ska stå på förstasidan en rubrik. Som idag är det en krönika som har rubriken "Min resa från diet till diet". Kanske skulle det stå: "Medlemskrönika: Min resa från diet till diet" Sen vore det väl bra om det fanns nåt menyval som heter krönikor. Jag tycker att upplägget kring krönikorna är väldigt otydligt och det är säkert många som missar dem.
 42. 1 point
  Tack för svar, alla! Den aktuella medlemskrönikan finns på startsidan om du är inloggad. Klickar man sig in på den hittar man också alla äldre krönikor.
 43. 1 point
  Jag hittade krönikorna när nån talade om att de finns 😁 Hade ingen aning om att de existerade innan dess. Jag tycker att de är jätteintressanta och ni borde publicera dem så att alla kan läsa dem! Ger ju en mer personlig bild av Team DietDoctor som jag tror många uppskattar.
 44. 1 point
  Så upplevde jag det också efter sockeravgiftning. Efter att genomlidit abstinenshelvetet sjönk suget efter alkohol och andra droger så pass att jag kunde få kontroll över mitt liv igen. Idag kan jag tänka på annat än socker, träna som jag vill och ...viktigast av allt...har förståelse från familjen. Återfall i socker förekommer lite då och då, med skillnaden att jag kan kontrollera saken till att upphöra dagen efter. Speciellt jordnötter har jag haft problem med, men jag jobbar på saken...
 45. 1 point
  Fredagspositiva: jag och min man firades av våra barn (vi har båda fyllt år i veckan) och jag har nu en crook pot i huset. Spännande.
 46. 1 point
  Kollegan som gjort en teknisk installation hos ett livsmedelsföretag fick vänta en stund för att produktionsline:n med pommes frites skulle stannas. Det sista som hände var just det Elinor beskriver, en fin dusch av vatten sprayades över potatisen innan den packades i påse. Enligt personalen var det för att den skulle hålla sig fin, och så hade han konstaterat att det väger ju mer också...
 47. 1 point
  Du har nog rätt i det! I princip alla frysta matvaror nuförtiden glaseras i en massa vatten&is, för att öka hållbarhet under transport och lagring. Kan nog tänkta mig att många matproducenter fifflar och använder detta för att dryga ut påsen. Nästan allt drygas ut med vatten nuförtiden, till och med fläsk, nöt och fågel. Sen att frukt och grönt rent generellt är mer vattnigt och smaklöst beror nog på hur det odlats. Man övergöder med konstgödsel samt väljer förädlade grödor som växer fort och är tåliga mot skadedjur. Vilket gör att smak och struktur blir lidande. Växter vill ju ha grejer som organiskt avfall och djurbajs att äta. De vill växa i lugn och ro i solen utan stress och få besök av flygfän för pollinering. Tycker nästa lite synd om grönsakerna som mass-odlas industriellt. De kan ju knappast ha speciellt roligt grönsaksliv 😢
 48. 1 point
  16:8 har jag kört sen övre tonåren, har väldigt svårt för att få i mig frukost. Sen ett par år tillbaks är det snarare 23:1 som gäller, äter bara middag. 2-3 gånger om året kan det bli några dagars fasta också. Under längre fastor blir det bara vatten och salt, annars även kaffe och te. För mig handlar det inte om att vara duktig när man fastar längre perioder, snarare att det känns rätt för kropp och sinne. 💟
 49. 1 point
  Ja jag tror mitt pannben ibland är lite för starkt...
 50. 1 point
  Verkar ju som att resten av din kropp och pannbenet inte är helt överens..? Lite OT men... får du inte problem att hitta vissa delar av dig själv efteråt....?