Gå till innehåll

Ledartavla

Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2019-04-30 i alla områden

 1. Fitline är en form av pyramidförsäljning av mycket tveksamma produkter till skyhöga priser - de brukar inte vara så villiga att berätta vad de innehåller. I vissa av de diabetesgrupper där jag varit verksam fick de inte avhandlas i grupperna - deras produkter hör nämligen inte hemma i seriösa sammanhang. De innehåller dessutom en hög andel fruktos vilket ju absolut skall undvikas. Uppdatering Ser att JAMTLANDSTJEJ i ett inlägg ovan har gett en länk som säger allt om Fitlines produkter - dyrt för hälsofarligt skräp!
  8 points
 2. Är där nu, i mina jobbiga tankar. Invägning i morgon och sötsuget är just nu enormt. Men jag har kämpat mig igenom den här kvällen! Måndagspositiva: titta på lammungarna som leker tafatt i den allt grönare hagen.
  7 points
 3. Ja, det är ju saker vi funderat och spekulerat over... Själv blev jag förvånad, den gången jag skulle börja med GI, och med ren viljestyrka skulle avstå från bröd och potatis I fyra veckor...och efter ett par veckor insåg att det var så totalt ointressant; nybakat bröd doftar got men då kan man sniffa lite på det. Och nej tack till bröd och potatis var för resten av livet (en dag I taget) Jo, jag har ätit bröd sedan dess. Vitlöksbröd på restaurang. Någon pizzakant. Något på resa som verkat smarrigt. Men jag är inte beroende. Det är bara min hjärna som ibland berättar för mig hur got
  6 points
 4. Ibland undrar jag om det verkligen ska vara en kamp? Alltså, att biokemin påverkats av våra tidigare vanor är såklart något som man måste bryta men borde det inte gå att komma bort från kampen sen? Ska man behöva vara slav under de där skogaholmslimporna och oboy:en man växte upp med hela livet? Och jag växte ändå upp med hembakt bröd och köpelimpa endast i undantagsfall... Väl kämpat, Zpider!!
  6 points
 5. Skulle bara önska att han kunde ge några referenser. För en skeptiker som mig. Svårt att tro på dessa piller...
  5 points
 6. Håller helt med @Erik 2. Snälla skriv ner här i tråden vad för slags näring den Fitline produkten du dricker innehåller så får du kommentarer på det. Jag har börjat titta men det finns en uppsjö av dessa produkter och jag vill inte heller skapa uppmärksamhet för dessa. Att blanda ihop en massa kemikalier med tveksam biotillgänglighet och göra en mix med alldeles för hög sockerhalt för att sälja det dyrt är inget jag vill uppmuntra och stödja. Om man vill ha näring är lever en underbar naturlig produkt av gammal modell och med hög biotillgänglighet.
  5 points
 7. Kan detta vara något? https://www.bokus.com/bok/9781118021743/biochemistry-for-dummies/
  3 points
 8. Varför vill du dricka det istället för att att äta riktig mat?
  3 points
 9. Grattis, du har prexis tangerat det metabola tillstånd som ofta benämns som ketosis!' Dvs först så tappar man vatten, de resterande månaderna.. dvs cirka 6-12, kan man iallaffall, utifall man är kraftigt överviktiig tappa max ett halvt kilo per vecka! Dvs om man inte gör för många undantag under den tolvmånadersperioden.
  2 points
 10. En mycket tveksam produkt som i huvudsak består av olika sockerarter. Inte förknippat med det som kännetecknas som LCHF... http://edenvik.bloggplatsen.se/2017/08/20/11470312-fitline-innehaller-sotningsmedel-och-tillsatser/
  2 points
 11. Om det smakar sött ska du sluta. Skriv gärna ned vad det innehåller så vi slipper googla och skapa trafik på en produkt som kanske inte är bra.
  2 points
 12. Nu har jag provat buljongen. Och det var jättegott. Värmde den lite, eller mycket. Brände mig på tungan. Har fryst in en del och ska göra det med mer. Blev ca 3-4 liter. Söndagspositiva: alla fåren är klippta nu!!
  2 points
 13. Jodå, viktnedgång blev det över en dryg vecka. Var väl egentligen bara väntat efter en sådan frossarpåsk som det var. Har klarat mitt fokus på att undvika godis, glass och kaffebröd. Blivit lite frukt, knäckebröd och ost. Tänkte öka mitt fokus men är inte där nu. Tar en vecka till med inget godis, glass och kaffebröd. Tisdagspositiva: kvällen före en ledig dag.
  1 point
 14. Maffetone om överträning (och därmed även utbrändhet som är samma fenomen, rent fysiologiskt). https://philmaffetone.com/the-overtraining-syndrome/?utm_source=ActiveCampaign&utm_medium=email&utm_content=Overtraining+update&utm_campaign=The+overtraining+syndrome Träning = Workout + Återhämtning. För många är det antingen eller; Antingen tränar vi sönder oss eller så gör vi ingenting. I båda fallen är vi illa ute.
  1 point
 15. Intressant betraktelse av trädgårdenjorden, https://tradgardenjorden.blogspot.com/2019/04/vad-ar-lonsamt.html Jag läser i en utredning (Ekonomi och ekosystemtjänster i gräsbaserad mjölk- och nötköttsproduktion) att jordbruk I Sverige i princip nästan aldrig är lönsamt. Om man jämför med att plantera gran på marken så är det bara I södra Götaland som det är mer lönsamt att odla vete eller någon annan vanlig åkergröda än att odla gran. Samma utredning konstaterar att det skulle behövas en ersättning (stöd eller bidrag, valet av ord speglar sannolikt din syn på saken) på 6000 kronor per hekt
  1 point
 16. Gallsten är ett resultat av fettsnål kost eftersom gallblåsan får för lite motion då. Men problemet yttrar sig när man äter fett eftersom det producerar galla och då gör det ont om man har gallsten. Att operera är ett onödigt i de flesta fall det rekommenderas skulle jag påstå även om gallsten kan göra väldigt ont. Det finns många huskurer man kan pröva som t.ex. äppelcidervinäger. Förebygger gallsten gör man genom att äta fettrikt.
  1 point
 17. Diet Doctor: Blir gallbesvär bättre på LCHF? https://www.dietdoctor.com/se/blir-gallbesvar-battre-pa-lchf Det finns ett flertal forumtrådar om gallbesvär och bortopererad gallblåsa om du söker. Till exempel https://forum.kostdoktorn.se/topic/6635-gallsten/ https://forum.kostdoktorn.se/topic/12633-lchf-om-man-haft-problem-med-gallan/
  1 point
 18. Har inte testat buljongen än. Ska bli. Heldag utomhus. Först städa på hembygdsgården och sedan greja i min egen trädgård. Så roligt att jag inte ens avbröt för regnet. Men till slut blev det för mörkt. Lördagspositiva: gott sliten i kroppen av trädgårdsarbete.
  1 point
 19. Råkade som hastigast se Eric Bergs reaktion, som tar upp frågan, som han jämför med PURE-studien som Lancet tidigare publicerat med diametralt motsatt resultat. Han ritar upp följande: En reaktion man kan få är faktiskt om förtroendet för Lancet kan anses kvarstå!
  1 point
×
×
 • Skapa nytt...