Ledartavla


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2019-05-01 i alla områden

 1. 6 points
  Tänkte bara rapportera in: Övergick till ketogen kost på juldagen 2018, alltså drygt fyra månader nu. Har haft regelbundna återbesök hos läkare. Inget återfall, trots att jag har vågat vägra strålning som förebyggande mot återfall. (Är opererad för en icke metastasgivande hudcancer i ansiktet, inklusive transplantat av hud.) Har haft ett fåtal "fuskdagar" som att jag åt Janssons frestelse på påskafton hos min pappa, dock med direkt efterföljande 24 timmars periodisk fasta för att komma tillbaks till ketos. Mår utmärkt. Går inte ned i vikt för att jag inte behöver. Styrketränar och danstränar. Om någon är nyfiken på vardagen med detta så bloggar jag på: https://ketomotcancer.wordpress.com/ Där lägger jag både upp hur det går personligen, recept som alla kan ha glädje av och länkar till artiklar om ketogen kost / lchf, framför allt när det gäller kopplingen till cancer, men även allmänt.
 2. 5 points
  Alla brunnslock i Kommunen bör bytas ut, för att lättare fånga nyfikna. " Tunga brunnslock innebär en onödig belastning och risk för den som tömmer brunnar. Av arbetsmiljöskäl bör lock kunna öppnas av en person och då är ett brunnslock av lätt material bäst. Vi vill uppmana dig som är fastighetsägare att byta ut tunga lock till ett i lättare material. " Tureborgare får se upp i grannkommunen!!
 3. 4 points
  Jodå, viktnedgång blev det över en dryg vecka. Var väl egentligen bara väntat efter en sådan frossarpåsk som det var. Har klarat mitt fokus på att undvika godis, glass och kaffebröd. Blivit lite frukt, knäckebröd och ost. Tänkte öka mitt fokus men är inte där nu. Tar en vecka till med inget godis, glass och kaffebröd. Tisdagspositiva: kvällen före en ledig dag.
 4. 3 points
  Det går även utmärkt att äta LCHF utan gallblåsa...kanske 20 år sedan jag blev av den.
 5. 3 points
  Fitline är en form av pyramidförsäljning av mycket tveksamma produkter till skyhöga priser - de brukar inte vara så villiga att berätta vad de innehåller. I vissa av de diabetesgrupper där jag varit verksam fick de inte avhandlas i grupperna - deras produkter hör nämligen inte hemma i seriösa sammanhang. De innehåller dessutom en hög andel fruktos vilket ju absolut skall undvikas. Uppdatering Ser att JAMTLANDSTJEJ i ett inlägg ovan har gett en länk som säger allt om Fitlines produkter - dyrt för hälsofarligt skräp!
 6. 2 points
  Ledig dag mitt i veckan. Inte dumt alls. Mycket blev gjort i dotterns hus. I morgon kommer värderingskvinnan och tittar. Så kan lånen skrivas om sedan. En tur in till byn också. Orkestern spelade på torget en dag som denna. Och alltid är det kallt denna dag. Onsdagspositiva: ett besök på vår lokala handelsträdgård.
 7. 2 points
  Som de andra skriver om vatten etc, det är ingen snabbfix utan en livsstil. Väg dig aldrig mer än en gång i veckan, och då gärna samma tidpunkt på dagen och i samma kläder (eller utan). Var noga med att du har fattat det där med mycket fett, lite kolhydrater och bara måttligt med protein. Det sista går många fel med och tror att man lever på stora biffar och en klick smör, men även protein i för stor mängd omvandlas till socker av kroppen, så var som sagt rejält måttlig med det. Däremot inte rädd för fettet. Se också till att du får fett från flera olika källor så att du kanske har olja på en maträtt, gör en annan i smör och äter t.ex. broccoli som kokat i grädde till en annan. När den första omställningen har lugnat ner sig, så att du inte känner av huvudvärk eller annan sockerabstinens, kan du börja med periodisk fasta. Ta helt enkelt bort frukosten, så behåller du nattens ketos några timmar till. Sluta sedan äta efter t.ex. klockan 20. Då har du ett "ätfönster" mellan 12 och 20, vilket du hinner med två måltider på. Man får planera lite om man ska träffa vänner, men oftast är det inga problem att skjuta fram den där lunchen ytterligare, alternativt se till att äta "efterrätt" (typ några bär i vispgrädde) så att du står dig längre. I dag går jag på gymet och lyfter skrot på fastande mage. Inga som helst problem. I ett jägar- samlarsamhälle fick de ju gå ut och jaga eller samla dagens första måltid. Däremot dricker jag en stor balja te på morgonen, helt svart, men det blir något varmt och skönt i magen. Men ta det lugnt och gå inte ut för hårt. Du får testa dig fram, kanske ta fastan någon dag i veckan för att sedan bygga ut med en till.
 8. 2 points
  Maffetone om överträning (och därmed även utbrändhet som är samma fenomen, rent fysiologiskt). https://philmaffetone.com/the-overtraining-syndrome/?utm_source=ActiveCampaign&utm_medium=email&utm_content=Overtraining+update&utm_campaign=The+overtraining+syndrome Träning = Workout + Återhämtning. För många är det antingen eller; Antingen tränar vi sönder oss eller så gör vi ingenting. I båda fallen är vi illa ute.
 9. 2 points
  Trots att jag närmar mig 60 skulle jag aldrig drömma om att trampa på ett brunnslock... 🤪 Ja, man är allt bra dum...
 10. 2 points
  Kan detta vara något? https://www.bokus.com/bok/9781118021743/biochemistry-for-dummies/
 11. 1 point
  Iallafall för en gångs skull så har jag läst alla inlägg! Min slutsats kvarstår från mitt enda tillägg i denna tråden, Dvs Warburgs teori om att cancerceller lever utav glukos, det var inte detta han fick Nobelpris för utan det var för annat! Iallafall så var han läkare sedermera professor och studerade cellbiologi.. det var typ 1930-talet.. iallafall så fann han att cancerceller gottade sig på glukos. Nu så är det inte 1930 längre, utan man har forskat vidare och funnit cancerformer som dels kan leva utav fett samt göra sina egna ketoner/eget glukos! Utan grejen med Warburgs upptäckt och lite annat är nog snarare att vissa cancerceller är beroende utav glykolisis.. på grund att de har stora delar utav sitt liv i en enskild människas kropp.. dvs de har lixom inte tid på sig att anpassa sig till alla miljöfärändringar! Oandrasidan så har jag läst åtskilliga spaltkilometrar om hur fasta kan hjälpa vid cancer.. förmodligen handlar det då om skillnaden mellan katabolt och anabolt tillstånd i kroppen, dvs Apotopis bör röja undan de flesta felaktiga celler i ett katabolt tillstånd, det är när man lever utav lagrad energi! Man bör hur som helst försätta kroppen i katabolt tillstånd de flesta timmar under dygnet.. dvs rensa ut/laga och reparera/bygga upp! Iallafall har man väl drabbats utav cancer, så är det inte säkert att man klarar livhanken med ketogen diet/kostillskott/ eller andra åtgärder. Utan jag kan nästan lova att man kan få cancer även om man äter LCHF.. eller någon annan sk hälsosam diet.. eller en ohälsosam diet!
 12. 1 point
  Det är först o främst två olika problem! Eventuellt utifall du redan har gallstenar kan du vänta med högfettkost tills du är ordentligt utredd/opererad? Iallafall om det är mindre känning så finns det läkare som rekomenderar högfettkost samt Diklofenak.. stämmer nog vad gäller sk grus? Iallafall om du nu står på kö för en röngten av gallan, så kan du avvakta tills du får reda på om det verkligen handlar om stenar, dvs de lär aldrig passera genom gallgången.. lika bra att operera bort dessa vi titthålskirurgi! Grus kan passera men göra svinont, det är där diklofenaken kan göra att du står ut medans du kissar ut det. Grejen är.. att ju mer fett du äter ju mer gallvätska utsöndrar du till tolvfingertarmen.. det är helt normalt. Den andra grejen är utfall du verkligen har stora stenar, så bör de opereras bort via titthålskirurgi, låt helst själva gallblåsan vara kvar! Den tredje grejen att det är få som är "stonebuilders" av genetiska skäl, men det förekommer, som regel får man även njurstenar. Dvs man har tittat på folk som äter typ ketogenic diet.. främst epileptiska barn. Vissa fick ökad incidens för njursten, det grejade man som regel via kostillskott.. som ändrade PH i njuren???
 13. 1 point
  Är LCHF-kost och gallstensproblematik helt oförenligt? Jag skulle vilja gå över till LCHF för att få ordning på blodsockersvängningarna och gå ner i vikt, men har det senaste året drabbats av gallstensproblematik och väntar på eventuell operation. Är det över huvudtaget möjligt att kombinera, då gallstensproblematik enligt vad jag fått höra förvärras av fet mat?
 14. 1 point
  Kurera: Maskros, brännässlor och kirskål – därför ska du äta ditt ogräs https://kurera.se/maskros-brannasslor-och-kirskal-at-ditt-ogras/ Kirskålen är en medicinalväxt som användes mot bland annat gikt. Den är näringsrik, stärkande och renande. Innehåller en hel del kalium om jag förstår den här artikelns resultat rätt: Identification of bioactive compounds in the leaves and stems of Aegopodium podagraria by various analytical techniques Maskrosor innehåller C-vitamin, är renande, urindrivande, leverstärkande och med sin bittra smak så stimulerar den matsmältningen. Inte bara späda blad utan även blommorna och roten är ätliga (roten är besk och måste kokas av flera gånger, enl Skogsskafferiet). Brännässlor innehåller C-, B- och K-vitamin samt järn, kalium, kalcium, magnesium, zink och kisel. Nässlan är även renande samt urindrivande och njurstärkande, och även relativt proteinrik, enl Skogsskafferiet. Den brännande känslan försvinner när man mixar, förväller, torkar eller steker nässlan.
 15. 1 point
  samma här. Den togs bort i slutet av 90-talet. Har aldrig haft några problem med det. Det enda som jag känt av lite grann är oskalade äpplen. Men utan saknad, har aldrig varit särskilt förtjust i frukt över huvud taget.
 16. 1 point
  Om ni inte sett den, så måste ni bara se - ett gott exempel på hur världens största LCHF-sajt samlar kraft genom läkarna jorden runt. https://www.dietdoctor.com/se/stolta-lchf-lakare-och-sex-anledningar-till-att-det-spelar-roll-for-varldens-halsa
 17. 1 point
  Skulle bara önska att han kunde ge några referenser. För en skeptiker som mig. Svårt att tro på dessa piller...
 18. 1 point
  Håller helt med @Erik 2. Snälla skriv ner här i tråden vad för slags näring den Fitline produkten du dricker innehåller så får du kommentarer på det. Jag har börjat titta men det finns en uppsjö av dessa produkter och jag vill inte heller skapa uppmärksamhet för dessa. Att blanda ihop en massa kemikalier med tveksam biotillgänglighet och göra en mix med alldeles för hög sockerhalt för att sälja det dyrt är inget jag vill uppmuntra och stödja. Om man vill ha näring är lever en underbar naturlig produkt av gammal modell och med hög biotillgänglighet.
 19. 1 point
  Grattis, du har prexis tangerat det metabola tillstånd som ofta benämns som ketosis!' Dvs först så tappar man vatten, de resterande månaderna.. dvs cirka 6-12, kan man iallaffall, utifall man är kraftigt överviktiig tappa max ett halvt kilo per vecka! Dvs om man inte gör för många undantag under den tolvmånadersperioden.
 20. 1 point
  Ett intressant ämne, verkligen! Lästips: What Is Autophagy? (Edith Zimmerman) https://www.thecut.com/2019/04/what-is-autophagy.html "...autophagy is a process that occurs regularly within certain organisms (like people, mice, and yeast), but fasting and other forms of stress, like exercise, appear to accelerate it into a kind of cleansing overdrive. Men intressant nog är det svårt att "mäta" autofagi hos människa (enl artikeln som delades på Twitter av Jason Fung): "Is there a way to know for sure whether or not autophagy is happening? Is there a way to measure it? Not yet. Measuring autophagy in humans — or, measuring “autophagic flux” — is tricky, because it involves the rising and falling ratios of certain tiny proteins. There’s no such thing as an “autophagometer,” for instance, and a 2017 study noted that it’s “practically impossible to monitor autophagy properly in humans.”
 21. 1 point
  Varför vill du dricka det istället för att att äta riktig mat? 🤔
 22. 1 point
  Hon åt dem som de var! 😁
 23. 1 point
  Siffran på vågen kan vara svår att tolka ibland speciellt om man förväntar sig att man ska rasa i vikt. Kroppen är inte mekanisk, den är en biologisk skapelse och "tänker" i termer av självbevarelse där processer regleras med hormoner. I biologiska sammanhang en månad är ingenting. Om du lägger om din kost till LCHF så tar det ett tag för kroppen att etablera en ny balans, anpassa ämnesomsättningen till det som kommer in, vänja sig att bränna fett som förut troligtvis varit inlåst av för höga insulinnivåer. Det första du förlorar när du byter till LCHF är vatten. Tänk dig en redning i en sås - tillsätter man inte mjöl så blir såsen rinnig och består mest av vatten. Det överblivna vattnet som inga kolhydrater håller kvar rinner bara ut. Nästa steg är att vänja kroppen att bränna kroppsfett speciellt om man har ett visst mått av insulinresistens. Insulinet måste ner för att kroppen ska komma åt fettet. Kroppen måste få tid att bli insulinkänslig och etablera en ny hormonell balans. Vill man påskynda fettförbränningsprocessen får man testa en längre vattenfasta. Tillför man inget så tvingar man kroppen att ta av fettförråden i en snabbare takt än när man fortsätter tillföra mat. Då kickar en annan överlevnadsprocess in och det fettförrådet som kroppen har skapat används för överlevnad. Men då får man jobba med den mentala biten också (och den sociala och med sina vanor). Har man ett liv full av godis/fika och omedelbar tillfredställelse i bagaget kommer hjärnan måla fan på väggen och skrika efter socker. Kompisar kommer att bjuda på fika och vanemönster få fötter att börja vandra mot kiosken. Du måste vara förberedd på att hantera dessa rop och ha insikt att du svälter inte. Det är bara din hjärna som skriker efter dopaminkickar den har vant sig vid. Det var lättare för våra förfäder som inte hade kylskåp och mat inom räckhåll 24 timmar om dygnet. Vi har däremot och utifrån de godaste avsikterna skapat oss en tillvaro så att vi kan bekvämt och utan ansträngning äta oss till döds.
 24. 1 point
  Välkommen till forumet Leonardo. Den första veckan på LCHF så tappar kroppen mest vätska som den samlar på sig av kolhydrater. Att gå ner flera kilo i fettvikt på en vecka är i princip fysiologiskt omöjligt. Så du får nog räkna med kanske ett halvt till ett kilo per vecka i viktnedgång i bästa fall hädanefter.
 25. 1 point
  Det var redan på 1920-talet som Otto Warburg visade att cancerceller förbränner väldigt mycket socker. Normalt använder sig kroppen av syre i sin ämnesomsättning. Men cancertumörers energiproduktion liknar mer en muskel som tränar hårt. Tumörcellerna bränner socker utan hjälp av syre och bildar mjölksyra. Otto fick sedermera Nobelpris 1931 för sin "upptäckt av andningsfermentets art och verkningssätt".
 26. 1 point
  Inte bra med fett, inte bra med kolhydrater inte bra med ägg inte bra med rött kött, inte bra med ...! Dåliga studier... Inte lätt för folk att veta vad de ska äta...
 27. 1 point
  Hjälp. 😉 Jag tänker rent allmänt om man hettar upp vad som helst till extremt höga temperaturer länge så bildas giftiga ämnen (även i smör). Men ganska troligt så bildas mindre giftiga ämnen om man hettar smöret för matlagning än om man i en komplicerad process framställer "ren" palmolja. Men sedan när man väl har produkten palmolja kan man väl tänka sig att det är en mer stabil olja än fleromättade fetter? (men då finns ju redan "giftet" från framställningen där )
 28. 1 point
  Men om det är upphettningen som gör att palmoljan blir cancerogen, hur är det då när man steker i smör?
 29. 1 point
  Jag tycker att det är tänkvärt, att så fort det kommer en studie, som visar att socker är skadligt, så kommer det en studie,som visar att "mättat fett är farligt".
 30. 1 point
  På samma sätt har de använt dåligt socker i musstudien ovan om "socker". De använde HFCS som alla vet är dåligt. Hade man använt ekologiskt rårörsocker eller honung hade resultatet kunnat blivit annorlunda. Den dominerande fettsyran i palmolja är palmitinsyra, vilket också är den dominerande fettsyran i smör.
 31. 1 point
  Jag har upptäckt att magnesiumolja verkar fungera mot panikångest. Tar jag magnesiumolja på handlederna (andra kroppsdelar går säkert också bra, men det är smidigt att ta den på handlederna) så kan jag häva attacken innan den blir för allvarlig.
 32. 1 point
  "Jag gick inte ner i vikt och blev deprimerad och kunde inte sova, så den "idealbilden" av LCHF, känns utesluten för mig." Det där låter som ett serotoninproblem. Serotonin bygger melatonin som vi sover på. Serotonin byggs av tryptofan, en aminosyra, som kommer in till hjärnan i närvaro av insulin ... Trist men det verkar vara väl utrett. Tricket lär vara att antingen äta en del långsamma kolhydrater som håller insulinet uppe under längre tid så tryptofanet hinner in, det står tydligen sist i kön .. Eller göra nåt som får till ett nytt insulinsläpp, gärna endast ett litet, kanske max 2 tim efter mat. Här undrar jag om kaffe kan duga då det för vissa ger ett släpp av glykogen, och om protein kan duga typ skinkbit, korvbit för det släpper också insulin. Äta kalkon, kyckling, kött osv till varje mål för att hålla tryptofannivåerna uppe. Tex svamp och alfa alfa groddar ska hålla mycket tryptofan, men man får äta mycket av dessa för att få i sig mängd. Tryptofan finns som tillskott men jag tror det är förbjudet att sälja i Sverige. Läs också om MAOA och COMT generna som kan ge för snabb nedbrytning av serotonin och dopamin. Tyvärr har kvinnor tydligen 30% genomsnitt lägre nivå av serotonin än män och under del av cykeln kan det gå helt i botten. Då är man inte glad...
 33. 1 point
  Åh, vad roligt att se dig här igen, @Petra183! Jag har undrat hur det gått för dig! Utifrån vad du tidigare skrivit utgår jag från att du inte vräker i dig spannmål och socker? Och då borde du ändå ligga bra till. Nu ska du ju fokusera på att bli frisk, inte på vad du "får" eller "inte får" äta utifrån nåt regelverk. Läkandet gäller ju både de fysiska ingreppen i din mun och det mer själsliga. Jag tror inte du behöver någon regelrätt psykolog, en god vän kan många gånger göra underverk, även om det ofta är lättare att öppna upp hela vägen för nån man inte känner så väl. Psykologens roll är att låta klienten själv komma på lösningen och ofta räcker det att bolla med nån. Naturen är också ofta en bra läkare (i bemärkelsen "nån som läker"). Varm kram! ♥️
 34. 1 point
  Hej! Det var ett tag sedan jag var inne. Enligt vården är jag cancerfri just nu, men skadorna efter operationen finns kvar och jag drabbas lätt av panikångest. Traumat att ha fått cancer finns kvar, liksom vetskapen om att cancern kommer tillbaks så blir det sju resor värre (resten av tungan försvinner, sondmatning och strålbehandling till helvetet) och då vet jag inte om jag kommer att acceptera mer konventionell vård. Dessutom har en del undersökningar känts som rena övergrepp och mitt hemlandsting erbjuder inget fungerande psykosocialt stöd. Någon privatpraktiserande psykolog har jag inte heller kunnat hitta, då jag bor på en mindre ort. Kostmässigt så klarar jag inte att följa någon specifik diet just nu. Antar att jag Jag har tagit bort de flesta mejerierna, men dricker lite tibetansk kefir för tarmfloran varje dag. Får se hur länge jag håller på med den. Det verkar inte som den påverkar hjärnans belöningssystem, som "vanliga" mejerier gör. Vidare följer jag protokollet från bloggen Svara doktorn när det gäller kosttillskott (vet inte om det är rätt eller fel, men det är genomförbart). Receptmässigt så följer jag en del recept från autoimmun paleo, men jag har lagt till baljväxter. Ett tag var jag inne på Protocell, men jag insåg att den metoden krockade med en del andra kosttillskott, som jag kände att jag behövde prioritera (utesluter inte Protocell, om det kan bli aktuellt i framtiden, för jag tror på det). Tyvärr så tror jag inte att jag klarar att nolla kolhydrater (carnivore) för att svälta cancer. Jag testade att nolla för flera år sedan för att se om jag kunde gå ner i vikt av det. Jag gick inte ner i vikt och blev deprimerad och kunde inte sova, så den "idealbilden" av LCHF, känns utesluten för mig. Tror inte på att bara äta basisk kost heller, eftersom den typen av kosthållning verkar utesluta proteiner.
 35. 1 point
  Hur mår du, @Petra183? Tänker på dig...
 36. 1 point
  Ny uppdatering. Jag begärde second-opion ang brachyterapi i ett annat landsting än mitt hemlandsting. Brachyterapi är en lokalt verkande strålbehandling, som kan användas vid vissa cancerformer och som skulle kunna vara aktuell för mig. Behandlingen tar ca 1 vecka, jämfört med de ca 2 månader som konventionell strålbehandling skulle vara i mitt fall. Biverkningarna är betydligt mindre. Läkaren jag talade med sa att det inte brukar bli några biverkningar. Vidare menade second-opion läkaren att jag är cancerfri till 99,9 eller 100 % efter operation, så jag skulle kunna avstå stålbehandling av den anledningen och istället gå på täta kontroller för att se om det faktiskt finns någon cancer kvar. Efter tips här på forumet så har jag har köpt och läst Tanya Harter Pierce bok Överlista din cancer. Den är skriven av en lekman, för lekmän, så boken är lättillgänglig och lätt att ta till sig. Allt är inte tillämpligt för svenska förhållanden, t ex amerikanska eller mexikanska privatkliniker. Att hitta någon Rife-maskin verkar inte heller helt enkelt. Trots det så finns det en hel del användbart i boken, så jag har beställt hem det som jag tror kan fungera. Är man alternativmedicinskt intresserad, så kan man läsa boken i förebyggande syfte, även om man inte har cancer, för att ha en kunskapsmässig grund att stå på, om man inte sätter sin tilltro till skolmedicinen fullt ut. Det känns lite svajigt just nu. Jag vet inte om jag har cancer eller inte. Det är svårt att det svårt att hitta personer som blivit friska med hjälp av vissa preparat och det finns en rad olika faktorer som kan spela in som påverkar om en människa blir frisk eller inte. Många verkar dessutom söka sig dessutom till alternativmedicin när allt hopp är ute enligt skolmedicinen eller frågar för anhörigas räkning. Dessutom är det vanligt att man vill försöka med THC eller menar att THC är det enda botemedlet som finns och där drar jag gränsen just nu. Jag har en ovanlig cancerform, vilket gör att det är svårt att hitta berättelser om människor, som gått igenom samma sak. I Överlista din cancer hittade jag en rimlig förklaring till varför jag har drabbats av cancer nämligen östrogendominans. Det finns naturligtvis ett antal olika orsaker som gör att människor kan drabbas, men för mig är det en rimlig förklaring just nu. Vården, speciellt i mitt hemlandsting, gör mig minst sagt upprörd. Jag har försökt läsa på, leta efter alternativ och ifrågasätta. Förhoppningsvis förbättrar det min situation (jag kan ju göra bort mig totalt också, men jag föredrar att inte tänka så), men jag tänker på alla de personer som inte gör det och kanske far illa i onödan för att de litar på det läkarna säger. Via det här forumet har jag fått en hel del användbara tips. Jag känner att jag har svårt att se mig själv som cancerpatient. På något sätt är jag inte typisk. Cancerformen är ovanlig. Jag har inga armband som det står Fuck cancer på, har aldrig betalt en krona till rosa bandet, ser mig inte som en person som kämpar och skriver inga tårdrypande blogg- eller facebookinlägg om vare sig vård eller sjukdom.
 37. 1 point
  Jag vet inte om det är fel på mig eller vad det är, men jag har svårt att få ihop det hela kring cannabisolja. Jag gick med i någon grupp på Facebook och den var på tok för drogliberal för min smak. Vet inte vem jag ska handla från, vilken sort och vilken dos man ska ta och hur länge. Antar att det inte är tillåtet att ge råd om cancer enligt de regler som finns i Sverige.
 38. 1 point
  Protocel är en produkt, som jag hörde talas om igår. Någon som känner till den? Jag har försökt googla lite, men inte hittat så mycket information. Protocel nämns på Dr Dahlqvist blogg, men diskussionen i tråden säger inte så mycket. På engelska finns den här länken (jag har inte läst den än). https://www.cancertutor.com/bobbeck/
 39. 1 point
  Jag är väl medveten om jag sitter fast i negativa tankebanor och att de fått näring av olika händelser genom livet. Det där att jag inte kan tänka på "rätt sätt" är något som ger mig skamkänslor. Familjen vill ju att jag ska leva, inte dö. Det är därför de agerar på ett visst sätt. En del människor överlever cancer, andra dör av det. Jag kan inte identifiera mig med solskenshistorierna i veckotidningarna. Trots allt så har man en del "skräp" i munnen i form av gamla amalgamlagningar, nyare plastfyllningar och tidigare användning av flourtandkräm. Jag slutade med flourtandkräm för ett par år sedan och skulle jag testa nu, så är det en avsevärd skillnad. Det känns nästan som man blir förgiftad av tandkrämen, den lilla stunden man använder den.
 40. 1 point
  Personligen tycker jag att det är vansinnigt att strålbehandla förebyggande, med tanke på biverkningarna, både de livslånga och de under själva strålbehandlingen, när det inte finns någon tumör, bara misstanken om att det kanske skulle kunna finnas cancerceller. Det är möjligt att det är mer motiverat vid andra cancerformer. Självklart kan personer drabbas av biverkningar, men de har i alla fall kvar förmågan att äta. Jag överväger att avstå strålbehandling tills det finns en faktisk tumör att behandla, men jag vet inte om jag klarar av att stå på mig gentemot läkarna. De trasslar in sig i resonemang om att alla inte drabbas av biverkningar och man kan inte i förväg veta hur en enskild patient påverkas av strålbehandlingen (jag går inte på den lätte, utan förutsätter biverkningar). Familjen vill att jag lyssnar på läkarna, eftersom läkarna vet bäst. Jag brukar nämna en äldre släkting som dog av diabetes för ett antal år sedan. LCHF var inte något etablerat begrepp då. Personen lyssnade på läkarna och gjorde som de sa. Diabetesens naturalförlopp brukar det visst kallas. Tyvärr har jag låg tilltro till kroppens självläkande förmåga, åtminstone när det kommer till min kropp. Jag har ätit LCHF och jag har fått cancer. Det känns inte som jag kommer att kunna läka eller hålla mig cancerfri fortsättningsvis genom kost- och kosttillskott. Samtidigt så har jag en del självdestruktiva drag och en förstörd mun känns som en lämplig form av självbestraffning. Det kanske låter som ett konstigt resonemang, men jag har mina hjärnspöken. Tyvärr klarar jag inte strikt ketogen kost (mindre än 20 gram kolhydrater per dag) utan att bli deprimerad. Även om det säkert är en bra kost, lämplig i en hel del fall, så känner jag att jag har svårt att klara den. Samma sak med "evighetslånga" fastor. De är för tuffa för mig.
 41. 1 point
  Uppdatering och ingen rolig läsning Jag trodde det skulle räcka med operation, men det blir med all sannolikhet strålbehandling också. Till strålbehandlingens biverkningar hör att slemhinnan i munnen förstörs vilket leder till munsvamp och inflammationer och svåra smärtor under den tiden strålbehandlingen pågår + ett par veckor efteråt, vilket sammanlagt blir ca 2 månader. Huden brännskadas. Att må dåligt i två veckor kanske man kan klara, men två månader...? Jag förstår inte hur jag ska överleva det. Till det kommer behandlingsresor och väntetider på ett par timmar per dag och behandling 5 dagar per vecka. Det handlar alltså om två månader där man blir sjukare och sjukare för varje dag. När behandlingen är avslutad så är även kroppen förstörd för att all framtid. Spottkörtlarna kan komma att slås ut, vilket leder till kronisk muntorrhet som i sin tur kräver att man tillför medel med flour i princip hela tiden när man är vaken för att skydda tänderna mot karies (vet inte om det finns någon annan lösning för att skydda tänderna). Även smaklökarna kan förstöras. Kan man inte känna smaker eller har ett förändrat smaksinne som gör att all mat smakar äckligt och metalliskt försvinner i princip all livskvalitet. Man kan också få problem med att tugga och gapa då muskler och bindväv i käkarna förstörs av strålbehandlingen. Jag kan nästan inte prata efter operationen. Talet är sluddrigt och otydligt och jag dreglar och grips lätt av panik när jag försöker, samtidigt som det väldigt ansträngande. Vissa ord går inte att uttala alls. Förmodligen ska jag gå hos logoped för att träna talet, men jag vet inte. Borttagningen av lymfkörtlarna har påverkat andningen, så jag är i princip bunden till bostaden. Läkarna har aldrig hört talas om den biverkningen, så andningen ska utredas vidare. Jag vet inte om det är något fysiskt eller psykosomatiskt. Det som talar mot att det är psykosomatiskt är att jag faktiskt tycker om att promenera och skulle vilja göra det. Jag har anmält utredande klinik för brister i vård- och bemötande, utan att de brydde sig speciellt mycket. Möjligen har jag fått byta läkare, men det kan lika gärna bero på semester. I journalen har dietisten skrivet att patienten inte vill ha näringsdrycker då dessa bara innehåller "skit". Trots att de är noggrant näringsberäknade och innehåller maltodextrin eller glukossirap, solros- eller majsolja samt vassleprotein (enligt Anna Hallén är vassleprotein lika illa som kasein) och några multivitaminer. Skulle man ställa fram tre glasskålar med socker, matolja och något vitt pulver framför att dagisbarn och fråga om det är nyttigt, skulle dagisbarnet säga nej. I dagsläget finns det ytterst få livsmedel jag kan äta, håller mig nog inom liberal LCHF; men jag har lagt till baljväxter pga sug efter det och äter lite frukt. Det får bli som det blir känns det som. All mat måste dessutom vara flytande och det känns som jag har fått in en viss rutin på att mixa mat. Roligt är det inte. Jag har gjort mängder med soppor och fryst in för att förhoppningsvis klara att få i mig egen mat under strålbehandlingen. Jag brukar göra någon slags "smoothie" vill jag inte säga, för det låter för mycket som godis, så jag säger kall soppa med böngroddar och surkål som bas + övriga grönsaker efter vad jag känner för också. Fick bra tips om smoothie här i tråden. Mixar äggulor med hett vatten smör och kokosolja till frukost. Det är ingen frukost jag vill prata högt om, men jag blir mätt. Vet inte vad jag ska säga om någon frågar. Vårdens näringsdrycker ser jag som det sista och absolut sämsta alternativet. Gå ner i vikt får jag absolut inte göra heller. Jag skäms över att jag inte klarar att följa någon idealdiet. I mitt fall är det strikt ketogen kost eller autoimmun paleo som jag ser som idealdieter. Strikt ketogen kost verkar jag bli deprimerad av och det klarar jag inte just nu och AIP faller pga jag äter ägg, är sugen på baljväxter och äter mejeri i form av tibetansk kefir. Det är nattsvart just nu. Är tvungen att äta ångestdämpande + sömntabletter för att överhuvudtaget fungera. Gör allt för att hålla mig i från SSRI/SNRI, men jag är inte säker på att jag klarar det. Har tid hos någon KBT-terapeut med en tatuerad luspudel på armen, men hittills har hens förslag får mig snarare att tänka på någon artikel i tidningen Amelia (ska jobba vidare på det där med terapi och se om jag hittar något som fungerar bättre, men i dagsläget befinner jag mig i helvetets väntrum, så det finns inte så mycket jag kan göra). Jag försöker ha någon slags strategi för att klara mig så bra som möjligt, men jag har ingen speciell tilltro till att just jag skulle få lindrigare biverkningar än någon annan, men något måste jag ändå försöka göra medan jag väntar på besked. I vilket fall som helst så behöver jag ta mig igenom dagen. Om möjligt så ska jag försöka äta egen mat under behandlingstiden. Blir jag inlagd pga biverkningar så är det omöjligt. Kosttillskott vet jag inte riktigt vad jag ska ta, så om någon har några kloka tankar kring det, så tar jag gärna emot dem. Jag har gjort en Stig Bengmark-blandning med gurkmeja + en del andra kryddor som ska vara anti-inflammatorisk och ska försöka göra citron+ ingefärsdricka dagligen. Det är möjligt att jag inte kan få i mig dem, pga smärtor i munnen, men jag vill i alla fall försöka med sådant som är anti-inflammatoriskt . MSM och C-vitamin och magnesium äter jag redan, samt multivitaminer och multimineraler ( de förstnämnda för min egen skull, multitabletterna mest för att kunna argumentera med vården och påstå att jag visst får i mig tillräckligt med näringsämnen) Benbuljong i portionsförpackningar finns i frysen (om det nu är mat eller kosttillskott). Sköljer munnen regelbundet med kollodialt silver. Jag vet inte om jag tror på det eller inte, i sämsta fall är det verkningslöst, i bästa fall riktigt bra. Proteinpulver finns hemma. Inte för att jag vet om jag kommer använda det annat än som argument när jag diskuterar med dietist och envist hävdar att jag faktiskt kan ta ansvar för vad jag äter. Dietist har ingen konkret att komma med, förutom skuldbeläggning och näringsdrycker. Har något nötköttsprotein som jag köpt på nätet. Behöver jag mer så funderar jag på baljväxtprotein för att slippa mejeriprotein. Om inte annat så är de slembildande och det känns mindre lockande att äta något slembildande när man kanske har problem med halsen och att svälja. Funderat på någon havtornsolja eller havtornskapslar för slemhinnorna, men jag vet inte om de gör mer skada än nytta. Tankar kring det? Är det idé att äta probiotikakapslar förebyggande? Prebiotika i form av potatismjöl brukar jag ta redan nu. Det känns gott att ni bryr er i alla fall.
 42. 1 point
  Instämmer med föregående: ös ut allt du kan och vill ?
 43. 1 point
  Instämmer med det Kattuggla skriver. Ös ur dig så mycket du vill. Trots din otroligt svåra situation tycker jag att du uttrycker så många klokheter, kring mat och hur du vill lösa det. Du verkar ha en jättebra plan där. Det är upprörande att du ska behöva uppleva att representanter för vården nonchalerar din tankar och farhågor. Hoppas du kan känna att vi är många här som tänker på dig och håller tummarna för att allt ska gå bra för dig.
 44. 1 point
  Enligt min mening så får du skriva så mycket negativt som du vill, bara att ösa ur sig! Många tankar till dig/ Eva
 45. 1 point
  Jag har tänkt lite i de banorna också. Är jag hemma, så kan jag ha en viss kontroll över mitt ätande. Befinner jag mig på sjukhus så är det svårare. Vad gäller tandvård så har jag inte fått några klara besked än så länge. Tumören upptäcktes i samband med vanlig undersökning. Röntgenbilderna togs, men undersökningen gjordes aldrig färdig, utan ärendet remitterades till specialisttandläkare för vidare utredning. I dagsläget vet jag inte hur det står till med mina tänder. Några rotfyllningar har jag inte sedan tidigare.
 46. 1 point
  Någon som vet om man har rätt att neka sondmatning och vilket lagrum man kan åberopa i såfall? Vad är alternativet till sondmatning? Dropp? Hur länge kan jag få det? Cancertumören på tungan kommer sannolikt att opereras bort, vilket kommer att ge ett operationsärr som ska läka. Jag vet inte om jag kommer att kunna äta eller får ha något i munnen under läkningen (och den information och det bemötande som jag fått hittills är under all kritik, så jag förväntar mig ingen relevant information från vården). Jag vet att det här kanske är en fråga för vården, men eftersom jag är så negativt inställd till sammansättningen av de näringslösningar som används vid sondmatning så vill jag undvika sondmatning, så jag letar efter alternativ om det skulle bli aktuellt.
 47. 1 point
  Citron- och vetegräsjuice är ju mer eller mindre att betrakta som mat, så det är råd som jag känner att jag kan ta till mig. Det är väl inte så att jag tror att en enskild råvara kan bota cancer, men det är ju aldrig fel att äta nyttiga råvaror, om man säger så. Är det dessutom lätt att äta och inte kräver för mycket hantering, så är det ännu bättre.