Ledartavla


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2019-06-10 i alla områden

 1. 9 points
  Varför inte njuta av sommaren, och bada? Jag är lika lång som du, väger tio kg mer...drygt...och jag later inte min vikt hindra mig från att göra kul saker, inkl badstranden. Skulle inte falla mig in. Livet är för kort för att hänga upp sig på sådant. Njut, ha kul, slappna av. Och barnbarnet vill väl bada med dig...? Varför missunna den stackaren det nöjet?
 2. 5 points
  Ja, egentligen skulle det vara intressant att experimentera lite mer... t ex att äta ännu mer kolhydrater typ 50-150 gram under en lite längre period och se vad som händer och variera lite mellan "dåliga" och "bra" kolhydrater men det känns lite som att "leka" med hälsan i onödan. Men ibland har jag mina "dåliga" perioder t ex på delar av semestern, högtider eller bara på grund av dålig karaktär (högt sug av sött). 😉 Men det vill man ju inte riktigt sätta i system och konsekvent äta "dåligt" en månad i sträck utan jag tar det hellre som enskilda dåliga dagar där man sen så snabbt som möjligt går tillbaka och äter som vanligt. Hursomhelst blodsockret ser inte alls bra ut såna dagar. Då ligger det runt 6,5 -7,5 som lägst oavsett tidpunkt på dygnet. Men teoretiskt skulle det kunna vara någon form av omställningsproblem där det efter ett tag skulle börja gå nedåt om man fortsatte äta lite mer kolhydrater. Det som talar emot det är att jag vid två tillfällen kostat på mig att ta C-peptid ("insulin") hos Werlabs. Det har då legat på 0.74 och 0.95 nmol/L vilket är den övre delen av refrerensintervallet. I min värld borde en metabolt frisk person som äter LCHF ligga i undre delen av referensintervallet. Så när jag äter mer kolhydrater ligger "insulinet" sannolikt ytterligare en bit högre och det är inget jag har lust att experimentera med när jag ändå inte har råd att mäta hur det ligger till.
 3. 4 points
  Intressant att det är så känsligt för dessa små mängder kh. Att jag frågar är delvis för att jag i stort sett själv alltid äter strikt. I perioder när jag mäter BS går det bara upp om jag haft något litet undantag med alkohol, sötpotatis, eller någonting jag inte tål så bra. Däremot har jag aldrig kunnat se skillnader mellan 10 eller 30 kolhydrater, utan det har mer påverkats av vilka kolhydrater jag ätit.
 4. 4 points
  Så... nu ger du upp och äter det som faller dig in, mat eller godis, och lägger på 25, 30, 35kg till? Vad menar du med att LCHF funkade en vecka och sedan var det som att gå in i en bergvägg? Då var du väl inte ens förbi omställningen..? Lite för kort tid innan utvärdering menar jag. Har du sökt hjälp nånstans? Och nu menar jag inte här i forumet, alltså... Oavsett vilken metod du tillämpar så finns det en underliggande orsak till VARFÖR det inte funkar. Jag tror tarmen kan vara en starkt bidragande orsak... Personligen träffar jag en kinesiolog som hjälper mig beta av diverse obalanser i kroppen vilket påverkat sånt jag haft problem med i många år, sådant jag försökt komma åt med kosten men inte nått ända fram med. Likaså hoppade jag på Anna Halléns ALP-projekt (startar i augusti igen) för att hjälpa lever och lymfa att rensa kroppen på gifter. Strikt är inte alltid svaret, om du med strikt menar lite kolhydrater/fasta. Min teori att gamla stresskador som inte läkt kan behöva hjälp att göra det annars kan inte kroppen ta till sig all näring den får eller rätta till obalanser, hur mycket den än vill, och då funkar inte de metoder som man tycker borde funka. Kanske kommer kroppen en bit på vägen själv men inte hela vägen fram. Lägger man då på stressorer på vägen, även små sådana, så förstärker man gamla skador. Kanske behöver du flytta ditt fokus oavsett hur du vill göra framöver, LCHF eller annat? Istället för att fokusera på vikten kanske du ska fokusera på varför du går loss på LCHF-daim som du skrev om ovan? Varför du lägger stress och press på dig själv med räknandet (inte lätt att bryta, jag vet)? Kanske fundera över detta med fibromyalgi (kan åter varmt rekommendera Dr.Rostenbergs youtube-föreläsningar och hemsidan beyondmthfr.com)? Jag tror de två bottnar i samma problem, dvs tarmen, därav att jag återkommer till den. Balansen i tarmfloran är så viktig! Har man mer virus och svamp istället för bakterier så mår man inte bra, har sug efter fel saker osv. Har man mer Firmicutes-bakterier än Bacteroides-baketerier tenderar man att bli tjock (Dr.Perlmutter/Skydda din hjärna eller drperlmutter.com) och man kan inte alltid ändra på förhållandet mellan invånarna i tarmfloran utan hjälp. Lycka till med vad du än väljer att göra!
 5. 3 points
  Miasson72 Varför inte prova fasta? Det finns många varianter. Äter man LCHF så är fasta lätt! Du kanske behöver träna på att inte äta.
 6. 3 points
  Helt enig med dig! Stresshormoner är mäktiga fiender i kampen för viktnedgång. Citerar nämnde dr Berg: "...when you want to lose weight, your focus should really be on getting healthy. Once you get healthy, you will begin to see the pounds come off and stay off."
 7. 2 points
  "Day 1 Speakers on the Kick Sugar Summit. Begins Monday, June 10th. It's free and online--straight to your email inbox. Sign up here: http://kicksugarsummit.com/?afmc=5l" Chris Palmer Psychology Today: Six Steps to Stop an Addiction to Sugar and Junk Food
 8. 2 points
  Det är lite knepigt att svara på. 😉 Om jag under en period äter väldigt strikt, 0-20 gram kolhydrater om dagen så gör jag det för att gå ner i vikt och jag går också ner i vikt då och blodsockret sjunker också. Men sen normalt ligger jag någonstans mellan 10-40 gram kolhydrater om dagen och då ligger också blodsockret högre.
 9. 2 points
  Jag tror anledningen till att man blir förvånad över att det fungerar olika från gång till gång är att man har någon sorts förenklad bild av att en människa drivs av någon sorts mekanisk relativt lättberäknad process som en bil. Men bara för att blanda in helt andra faktorer än det vi oftast diskuterar här, om man känner sig lycklig eller olycklig, om man sover mer eller mindre, om man är mer eller mindre stressad, o s v, allt detta spelar roll. Det är ju egentligen nästan lite naivt och tro att varje "bantningsrunda" fungerar likadant. Men du verkar ha ganska lätt att vara konsekvent, äta strikt och fasta, det kommer att ge resultat. Gör det inte det så kan du alltid öka fettmängden ytterligare och äta ännu mera sällan. Det svåraste är egentligen sen att äta på ett sånt sätt att man håller vikten relativt konstant över tid... det är nog för de flesta av oss den riktigt stora utmaningen.
 10. 2 points
  Som forummedlem har jag ingen aning om hur bra Bemer är, det verkar trots allt vara en produkt som används här och där får man känslan av. Kanske funkar för en del? Men som moderator 😉 stör jag mig på den här typen av inlägg där man blir medlem nämner en produkt och sen aldrig dyker upp igen (luktar reklam) . Dessutom har du (Elsie) ju testat produkten. Kan du inte berätta lite vad den gav dig? Hursomhelst dyker du inte upp inom några dagar och skriver lite mer om dina erfarenheter och varför du undrar om produkten så kommer jag att redigera bort alla referenser till Bremer i denna tråd.
 11. 1 point
  Robert Lustig via Twitter bjuder in: "Join us for The 4th Annual Kick Sugar Summit The Metabolic Health - Science Edition It's a virtual Who’s Who of the Ketogenic and Metabolic Health World and the Sugar Recovery World http://kicksugarsummit.com?afmc=hsfkicksugarsummit.com/?afmc=hsf " Många bekanta namn bland föreläsarna.
 12. 1 point
  Jag har både plockat egen chaga eller sprängticka som den också kallas (obs faller inte under allemansrätten), torkat och använt svampen. Den föra med sig väldigt många positiva hälsoeffekter men vet inte om vi vanliga dödliga människor kan mäta effekterna mer än att känna efter hur man mår... Den ska till exempel stärka immunförsvaret och faktum är att sedan jag börjat använda den har jag inte varit sjuk. Beror det på svampen? Det är oklart men har kanske fått bättre immunförsvar Hittade en grym chaga artikel och bild (från axelsons.se (gamla friskvårdsmagasinet)) som jag bifogar! Där kan man läsa mer om vilka effekter svampen kan ha. Sen vet jag inte exakt hur mycket man kan konsumera när man t.ex går på LCHF eller keto? Jag brukar göra chaga te vilket inte har tagit mig ut ur ketos när jag mätt med både stickor och blodmätare. Men det kanske finns någon annan som har annan erfarenhet från det?
 13. 1 point
  Ja, mycket intressant. Diabetesportalen skrämmer med att man kan få hjärtinfarkt och dö om man vågar sig på att käka LCHF. Jag citerar: "Socialstyrelsen skriver också att extrem lågkolhydratkost saknar vetenskapligt underlag för att långsiktigt bedöma effekterna när det gäller vikt, blodtryck, blodfetter, långtidsblodsocker samt risk för dödlighet i hjärt-kärlsjukdom." Men nu finns det alltså en stor tvåårsstudie som visar att vikten, blodtrycket och långtidsblodsockret har gått ner och nästan alla riskfaktorer för hjärt-kärlsjukdom har minskat för dem som har följt en strikt LCHF-kost. Förutom att diabetesen har gått tillbaka och medicineringen har minskat. Kontrollgruppen, som har följt amerikanska diabetesförbundets kostrekommendationer (nästan identiska med de svenska kostrekommendationerna för diabetiker) har inte fått några förbättringar men har tvingats att öka medicineringen.
 14. 1 point
  Ok, låter som du skriver om mig.... fast jag har ingen whiplash. Använder du progesteronkräm mot mensvärken? Eric Berg är jättebra! Har du hört hans beskrivning av diagnoser? Att de hittar på fina namn och så nöjer sig patienterna med det och går hem för de "har nåt". Fibromyalgi är ett fint namn för "ont i hela kroppen" (sa han i samma youtube-klipp). Jag lade om till LCHF för 8år sen pga värk. Blev av med en massa av det, har de flesta av fibromyalgi-kriterierna men inte riktigt alla. Under hösten gick jag hos en hållningstränare som skickade mig till en kinesiolog för min ömma kropp (jag svimmar t ex vid viss sorts massage). Kinesiologen jobbar med örttillskott för tarmen (läckande tarm). Eric Berg kopplar också läckande tarm till värk. Även Dr Rostenberg (också jätteintressant på youtube) pratar också tarmhälsa och att det räcker inte att lägga om och äta bra mat, man måste läka först. Där kan örter och antistress mm komma in. Antistress är jättesvårt men jag har fått resultat efter att ha anammat Eric Bergs akupressurpunkter (kör med en liten piggboll ist f hans bläckfisk). Jag fick en riktig aha-upplevelse av Dr. Robert Sapolsky, stresskunnig värre. Han lyckades koppla ihop Freuds teorier om depression med biokemi, helst fantastiskt roligt beskrivet! Han menar att en kropp som är biokemiskt i obalans inte kan fungera optimalt, varken mentalt eller fysiskt. Han är förresten ruskigt rolig överlag också. Finns många föreläsningar på youtube. Han har bla skrivit boken "Why zebras don't get ulcers". Så här tror jag: Av din beskrivning att döma har du fastnat i samma hål som så många av oss andra och det räcker inte med att öka fettet och strikta till kolhydraterna. Du måste köra på bred front - och börja med att läka tarmen. Tarmen läker du genom att undvika gluten, mejerier och annat du kanske är känslig för (behöver inte märkas i magen, kan ju märkas på värk, hud, hår...) och kanske har du nytta av ett örttillskott typ det jag fick av kinesiologen (Glow från Friway). Sedan 2mån är jag helt mejerifri, saknar mitt grädd-te men värken är borta. Och nu när jag äter med fokus på att rensa kroppen och stötta lever och lymfa så har jag som sagt gått ner lite också, och jag är bara 164cm.
 15. 1 point
  Jag kollade igår kväll på filmen med Jackie Eberstein om kvinnor, hormoner och LCHF. Fick en "aha" upplevelse. 👊 Jag har bantat sedan jag var 14år. Är idag 46...47 i höst... vet inte hur min lever är. Lymfan kollade jag i december och det värdet var bättre än tidigare tester. Har funderat på lymfmassage...har en sådan borste...🤔 jag ÄR i förklimakteriet...fruktansvärd värk vid ägglossning både före och efter totalt ca 10 dagars besvär.... jag har fibromyalgi och whiplashskada ...😔 Stress är nog också en bov i allt.. stressar upp mig för mycket. Likaså vikten...ja 6cm i midjan är bra 😉 och 2cm per lår likaså 👍 bara vågen som är dum. Kände på kläderna... satt löst och jag var överlycklig. Sedan på en natt nästan vände det och "poff" 1.5kg plus på vågen och jag har varit spänd och svullen sedan dess. Ska väl erkännas att jag gjorde Lchf Daim till helgmyset som jag gick loss på...sedan dess är kroppen sur på mig... väldigt känslig för utsvävningar trots att jag äter och unnar mig "LCHF godis"... Äter inte proteinpulver. Tränar inget. Bara dagliga promenader. Tar multivitamin, D-vitamin och omega 3. Räknat kolhydrater och tyvärr kalorier med...blir stressad av det. Skulle vilja som dietdoktorn säger bara lyssna på kroppen på hungersignalerna för att slippa detta räknande. Men vill fokusera på enbart kolhydraterna...Eric Bergh på Youtube är RIKTIGT bra lyssnar mycket på honom. Det som är grejen är att jag VET att det här ÄR det BÄSTA för mig...men har inget tålamod. Panik att sommaren är här och jag är tjock... 😔 Väger 81kg är 170 cm lång och vill väga 62-64 kg. Äter mejerier ja...älskar det! Min mage är jättelugn...aldrig gaser i magen 👏 men ska sluta med grädde i kaffet 🙈 blir några koppar om dagen 🙊