Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08/14/2019 in all areas

 1. Hejsan Liss, jag brukar ta en halv- till en hel tsk salt i vatten, varje dag då jag fastar längre perioder, varannan månad, och jag har märkt att kramperna nästan helt försvunnit
  9 points
 2. Saltbrist. Salta maten mer och/eller använd dig av Maries tips ovan. Se https://www.dietdoctor.com/se/lchf/biverkningar#kramp När det gäller magnesium, så var medveten om att det som säljs som "magnesium"-tabletter, består av en eller flera kemiska föreningar som bl.a innehåller magnesium. Alla dessa föreningar har olika påverkan på kroppen och det är inte säkert att just den produkten du använder är effektiv mot kramper. Jag som tränar mycket har till och från problem med kramper i benen, men med regelbundet intag av "Magnesium Optimal" från Helhetshälsa (innehåller magnesiumcitrat, magnesiumglycinat, magnesiumsuccinat), tillsammans med salt så klarar jag mig. Många har också rapporterat att flytande magnesiumolja, som man gnider in på huden, är väldigt effektivt. En del har också själva blandat krossade magnesiumtabletter med en vanlig hudlotion som man applicerar på huden, vilket också ska fungera bra. Om du har mest kramper under natten så rekommenderas att ta tabletterna vid läggdags för bättre effekt under natten.
  5 points
 3. Iomed att det bara gått tre veckor så är det förmodligen omställningsproblemen? Fortsätt med magnesiumet, det värsta som kan hända utifall det är fel sort är att du slipper ett annat omställningsproblem nämligen förstoppning. Oså testa saltrådet, dvs vanligt bordsalt, för på strikt LCHF i början så kissar man ut en massa salt, när insulinet droppar rätt mycket. Mineralsalt använder man främst för annat, dvs lite mer balans mellan magnesium och kalium! Medans vanligt bordssalt (natriumklorid) använder man för att reglera blodvolym/blodtryck.. dvs kroppen använder detta för att hålla ett normalt blodtryck! Oså lite djupdykning i hur muskler fungerar, de drar ihop sig av kalciumjoner och slappnar av magnesiumjoner!
  4 points
 4. https://www.dietdoctor.com/se/dansk-kritik-mot-officiella-kostrad-till-diabetiker
  4 points
 5. Hei er inn i min 3 uke på streng LCHF og sliter med mye kramper tar magnesium hver dag-noen tips som kan hjelpe?
  3 points
 6. Och så har vi ju också Annas supersalt: en del Himalayasalt, en del Havssalt och en del Herbamaresalt. Blandas i en burk, En struken tesked intas med vatten, gärna varmt varje dag.
  3 points
 7. Prova Kalium också. Det finns ju någonting som heter Natrium-Kalium-pumpen, där en av huvuduppgifterna är att reglera vätskebalansen. Med Magnesium och salt som tillskott så får jag kramp mer sällan. Lägger jag till Kalium som jag gjort nu i sommar, så har jag ännu inte fått någon kramp. ---
  3 points
 8. Av alla fördelar som jag har fått av min LCHF resa är det vakenheten dagtid som har ökat avsevärt. Den här klarheten i hjärnan som många har vittnat om kan jag också skriva under på. Jag undrar i mitt stilla sinne när våra forskare ska börja ägna tid och pengar på att förstå hur det kommer sig att dessa tau bildas och vad påverkar tillväxten av dem istället för att slösa pengar på att bekämpa och "tvätta bort" dem. Eller är det kanske redan klarlagt men inte publicerat? Jag skulle i alla fall vilja veta vilka faktorer gör att de bildas. Jag är övertygad om att kosten: gluten, socker och kolhydrater samt fel fetter ligger i grunden.
  3 points
 9. Som jag har förstått det hela efter att ha lyssnat och läst en hel del om hur hjärnan tar skada av vår industritillverkade sockriga kost så är problemet insulinressistens. Det kommer in en massa glukos men hjärnceller kan inte ta in dem eftersom de är insulinresistenta. På hjärnskanner kan man se partier av hjärnan som är är mörka (döda?) för glukosens påverkan. Men om man gör liknande test med ketoner så lyser dessa partier upp. De cellerna som inte kan ta in glukos kan ta in ketoner och använda dem. En insulinresistent hjärna svälter om den matas med glukos. Så glukosen måste bort och fett in för att kunna föda insulinresistenta hjärnceller. Dock har jag inte läst eller hört hur det kommer sig att det bildas plack i hjärnan, dessa tau. Det vore intressant att veta. En långvarig sömn eller fasta skulle faktiskt kunna hjälpa att råda bot på insulinresistens. Sover man så äter man inte. Undrar om man ger glukosdropp till de som är i koma... och hur hjälpsamt är det att glukosnivåer höjs i blodet när man är i koma...
  2 points
 10. Jo, omställningsbesvären innebär att man blir matt och trött och kanske också stel, det minns jag inte riktigt men jag minns hur tungt det var att cykla till jobbet. Tror detta är sitt största problem, otåligheten. Och kanske en ovilja att lyssna på kroppen (för du vill ju prestera)? Peter B har helt rätt, minst 4mån om du ska hinna märka skillnad och "håll dig till saken", i detta fall LCHF, gärna strikt. Jag kan förstå din otålighet för du har testat många olika saker men inte nått ända fram. Men om du tänker på det, vad kan vara viktigare än de byggstenar din kropp ska fungera av? Skulle möjligen vara att läka tarmen så att du kan tillgodogöra dig näringen.
  2 points
 11. Och vilken betydelse har insulinet för att man vill ta tupplurar mitt på dagen ...
  1 point
 12. Dagens Alzheimer. Tupplurar och TAU. "Vårt arbete visar på definitiva bevis för att det är de delar av hjärnan som främjar vakenhet som degenererar på grund av ansamling av tau i sjukdomsutvecklingens allra första fas", säger Lea Ginberg, verksam vid University of California, San Francisco, USA, i ett pressmeddelande. I den aktuella forskningen har forskarna mätt nivåerna av tau i tre olika hjärnregioner som alla är involverade i att främja vår förmåga att hålla oss vakna dagtid, var av ett är påverkat vid sjukdomen narkolepsi som också resulterar i svårigheter att hålla sig vaken dagtid. De mycket precisa mätningarna ägde rum hos 13 avlidna alzheimerpatienter samt hos sju friska kontroller. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/0nbexG/tupplurar-tidigt-tecken-pa-demens
  1 point
 13. Hoppas att det går bra med det mejerifria. Tänk bara på att om man sen slutar med LCHF med eller utan mejerier och går tillbaka och äter ungefär som innan så kommer också troligen samma problem som man hade innan tillbaka, tyvärr och man får nog räkna med att man måste ge LCHF en 3-4 månader om kosten ska få en ärlig chans när det gäller inflammatoriska problem. Det är inte som vid viktnedgång där många får bra resultat redan från dag 1.
  1 point
 14. Hej Jånte! Det finns ett problem med LCHF och träning och det är om man äter ganska strikt men inte helt strikt och/eller fuskar lite någongång ibland. Då blir kroppen inte helt anpassad till ketogen kost och då kommer det att vara väldigt tungt och träna (man får kraftitgt reducerade glykogen förråd samtidigt som fettförbränningen inte uppregleras tillräckligt mycket). Så om man inte är beredd att äta helt strikt under lång tid (2-3 månader+) så kan det vara bättre att äta en lite liberalare variant av LCHF, typ 50-100 gram kolhydrater, för då kommer dina glykogenförråd att vara OK för träning. Antag att du äter helt strikt LCHF (ketogent) då kommer det alltså ta 2-3 månader innan träning känns någorlunda OK, det finns inga genvägar där. Jag äter själv oftast lite liberalare för att undvika problem vid träningen och tar oftast en resorb eller två efter ett längre löppass. Hursomhelst det är ett vägval du måste göra. Jag började äta LCHF eftersom mitt blodsocker ligger ganska högt och jag därför är lite orolig att på sikt utveckla diabetes. Men en mycket positiv effekt var att en hälseneinflammation som jag lidit av under flera år försvann efter ca 3 månaders LCHF-ätande så det är kanske ungefär så lång tid du får räkna med att det kan ta innan inflammationer i kroppen försvinner. Jag har under perioder testat att äta mejerifritt men har inte upplevt att det gör vare sig till eller ifrån, jag antar att det är väldigt individuellt. Men det kan vara värt att köra med mejerier i 3-4 månader och sen gå över till mejerifritt om man då inte fått de resultat man vill ha. LCHF innebär ju att man begränsar sig och avstår från att äta vissa råvaror och att låta bli mejerier innebär att man avstår från ytterligare råvaror, det kan vara svårt att upprätthålla i längden om man inte är mycket motiverad. Lycka till!
  1 point
 15. Hej Morgonsol Jag behöver gå ner i vikt. Idag väger jag 80kg och är 159 cm lång. Så jag behöver verkligen gå ner då mitt BMI är på fetma grad1. Baconet vägde jag på våg
  1 point
 16. Välkommen hit! Jag tycker det du äter ser bra ut! I övrigt håller jag med Skärfläcka! Är du hungrig ät mer av samma mat, är du mätt ät mindre av samma mat, för många som äter LCHF är det inte svårare än så.
  1 point
 17. Du ska äta så att du känner dig mätt. Tag gärna olivolja och lite salt på salladen. Ett kokt ägg är en bra back-up om du skulle bli hungrig. Om du inte känner för att äta ägget så är du troligen inte hungrig utan bara ”sugen”. Registrera bara vad du äter om du tycker om att skriva listor, notera ned saker. Om det inte ligger för dig så gör det inte. Lita på din kropp (ett råd som jag antar att du har gett själv många gånger)
  1 point
 18. Här finns info varför det kan vara bra att ta kollagentillskott när man tränar. Kollagen stärker kroppens stödjevävnader. Jonas Bergqvist.skriver bra om detta. Kollagen är bra för leder, hår, hud, naglar o skelettet. Dessutom bra för tarmarna och läkning av tarmarna vid matsmältningsproblem. Kanske kollagentillskott kan hjälpa? http://www.jonasbergqvist.se/kollagen--ett-tillskott-for-hud-skelett-senor-och-leder
  1 point
×
×
 • Create New...