Ledartavla


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2019-10-24 i alla områden

 1. 7 points
  Godmorgen 😃 New kid on the block...... Oppdaget LCHF for noen år tilbake, først nå har jeg tørt å kaste meg inn i det. Dette er min 3.dag uten sukker eller noe form av sukkererstatning, spiser bra og formen er hittil bra. Ønsker dere en finfin dag 🌿😀🌿
 2. 6 points
  Tack, det gjorde jag; det blev 5km på morgonkvisten igår. Lika varmt och skönt idag! Idag följde jag med maken till gymmet och värmde upp på löpbandet medan jag tittade på poolen. Inte alls lika kul men säkert nyttigt med styrkan. Upptäckte att jag inte har några nedre magmuskler... Funderar på om graviditeter/barnafödande påverkat de nedre magmusklerna? Försvagat dem alltså? Jag gissar att jag lyfte mer med lårmusklerna än magen i alla fall. Många tusen steg blir det varje dag nu. Barnen har redan ledsnat... Men vi försöker anpassa utflykterna så vi har varit på stranden (Stilla Havet var iskallt!!), sonen med pilotdrömmar var i sitt esse på San Diego Air and Space Museum och för all del även vid hangarfartyget Midway (som han besökte som tvååring för 11år sen). Maten är det svåra, helt klart. Det finns så mycket gott... Igår blev det både pizza och milkshake men jag tröstar mig med att idag har det varit en väldigt bra dag matmässigt trots utflykt. Och jisses vad många steg makens stegräknare får ihop! Hissen i vår ända på huset är trasig och trappuppgångarna larmade längst ner så man måste gå gissningsvis ca 200m en väg för att ta sig ut eller till poolen.
 3. 4 points
  Kokosolja vad jag lärt mig innehåller ca 55 % MCT En bra MCT olja 100% och endast kapryl och kaprinsyra.
 4. 3 points
  Från Wikipedia: Metan är en så kallad växthusgas och ökade utsläpp från främst olje- och gasutvinning anses vara en bidragande orsak till en förstärkt växthuseffekt. Metanet i atmosfären står för 0,7-1,6% av växthuseffekten.[2] Metangas bryts dock ner i atmosfären på ungefär 8 år och är därför en mer kortlivad växthusgas i atmosfären, och den försurar heller inte världshaven så som koldioxid gör.[3] om mängden kor är konstant, så ökar alltså inte mängden metangas pga korna. Det står också att det bildas vid nedbrytning av organiskt material i syrefri miljö.
 5. 3 points
  Njut av värmen ute! här hemma dröjer det ju ett tag tills vi kan jogga ute och samtidigt njuta av värmen. ha en skön semester!
 6. 3 points
  Troligen för att rykpunkten är på bara 160 grader.
 7. 2 points
  Hejsan! Jag har genom en god vän som gjort en fantastisk LCHF-resa blivit inspirerad att pröva själv. För min del är det hälsoförmånerna och inte så mycket viktnedgången som är intressantast. Efter ca två månader är ändå det mest påtagliga viktminskningen, men jag hoppas det jämnar ut sig. Min övergång första veckorna var riktigt tuff och jag är nog en av dom människor som det tar lite längre tid för att ställa om. Jag tycker inte det är svårt att hålla LCHF när det kommer till kosten, men det finns en sak som är riktigt jobbig och det är magsmärtor som jag får efter frukost. Först misstänkte jag laktos då jag åt mycket grekisk yoghurt och testade laktosfritt, men fick ont i magen ändå. Tog även bort kokos som tydligen kan vara lurigt för magen. Bytte ut smöret mot olja när jag gjorde äggröra, men fortfarande ont i magen. Igår testade jag ägg och sill med en kopp te. Ont i magen... Min vän tyckte jag skulle testa att skippa frukost, så idag drack jag bara en kopp te. Ingen magknip, men en svidande känsla i magen. Kanske bara ovan att vara tom 😃 Jag har också tagit en kur probiotika då tydligen magen kan komma i obalans när man börjar äta mer mejeriprodukter. När jag ätit lunch så går obehaget i magen över och jag mår fint ända fram till frukost nästkommande dag. Jag tar även ett glas vatten med salt då och då och dricker i alla fall varannan dag en kopp buljong. Uppenbarligen har min mage blivit känslig av LCHF. Någon som har en aning om vad detta kan vara och hur jag kan komma tillrätta med det? Tacksam för tips! Jag gillar mejeriprodukter, så skulle glädja mig mycket om det inte är laktos eller mjölkprotein som är problemet. Fortsätter utforska LCHF och hoppas komma till rätta med magontet. Ha de´ fett 😃
 8. 2 points
  Då kan det hända att du äter Paleo.. lite som de på Kitava, de har högre APO-b än västerländska junkfoodätare! APO-b är en riskfaktor i västerlandet.. no snack om saken.. du borde kanske flytta till Kitava? Aså.. APO-b är en riskfaktor.. likaså LDL-C.. men det är fortfarande kvoterna APO-b/APOa1c.. LDL-C/HDL-C som ä viktigast. Och av någon underlig anledning gör ökat intag av fett, ja även mättat fett att kvoten förbättras.. det har nog en hel del att göra med vad man avstår att äta.. dvs äter man mer fett så äter man som regel mindre kolisar! Oså till befolkningen på Kitava med skräckinjagande högt APO-b, de levde till stora delar utav sötpotatis! Som de odlade själva, lagade till själva.. de åt fucking ingen processad mat/hel/halvfabrikat.. iallafall, det krävde en del arbete, för att få maten på bordet och det var garanterat inget överflöd på mat.. iomed att det krävde ännumera fysiskt arbete! Såå.. på Kitava kommer man undan med högre APO-b/LDL-C, men de fick jobba för maten/de levde ett helt annat liv, förmodligen inte bekvämt i västerländsk kontext!
 9. 2 points
  "Findings: The Seven Countries study classified processed foods, primarily carbohydrates, as saturated fats. The UK government and NICE do the same, listing biscuits, cakes, pastries and savoury snacks as saturated fats. Processed foods should be the target of public health advice but not natural fats, in which the UK diet is deficient. With reference to the macro and micro nutrient composition of meat, fish, eggs, and dairy foods the article demonstrates that dietary trials cannot change one type of fat for another in a controlled study. Interpretation: The evidence suggests that processed food is strongly associated with the increase in obesity, diabetes, CHD, and other modern illness in our society. The macro and micro nutrients found in meat, fish, eggs and dairy products, are vital for human health and consumption of these nutritious foods should be encouraged." https://www.scirp.org/pdf/fns_2013031913290532.pdf Dvs det enda vi kan säga är att vi bör undvika all processad mat.. dvs cirka 90 % av utbudet i våra affärer.. helst laga all vår mat själv från bra råvaror.
 10. 2 points
  Just denna punkt stämmer väl tyvärr inte riktigt. En hel del av den vetenskapliga kritiken mot LCHF inriktas därför ofta på detta. En andel (oklart hur stor) av LCHF-ätarna får höjda LDL-P (Apo B-värden) vilket inte är helt optimalt (LDL-C och anses inte lika säkert korrelerat till CVD som ApoB värdet). Jag tillhör denna andel fått förhöjda ApoB-värden. Det som är positivt i sammanhanget är ju att de andra värdena precis som du påpekar verkar gå åt rätt håll så på totalen kanske det ändå är positivt, vad vet jag. 😉 I sakfrågan är det nog svårt att svara säkert även om många Keto/LCHF-vänliga forskare arbetat hårt på att visa fördelarna de senaste åren så är ju trenden i samhället så att den bejakar veganskt alltmer, tyvärr.
 11. 2 points
  Perspective is everything heter det på utrikiska. Sedan jag för ca 10 år sedan förstod att något var tokigt med våra kostråd och medicinen har jag gått från klarhet till klarhet. Media och vetenskapen är i själva verket en propagandaapparat som styrs främst med pengar av de som kontrollerar vårt globala monetära system. Ska du få anslag till en studie och mediaexponering måste det finnas ett intresse för denna dolda makt. Och att göra människor friska är inget de eftersträvar. Kostråden och livsmedelsindustrin skapar kunder till läkemedelsindustrin som i sin tur har som största uppgift att ha kvar sina kunder, och det gör man inte genom att bota. Så illa är det i min mening. Läkare och forskare gör så gott dom kan men inser inte att systemet är korrupt i grunden och att dom är indoktrinerade. Och det kan de flesta av oss andra inte heller inte tänka sig.
 12. 2 points
  Varken eller, vi står och stampar på samma fläck! Dvs det finns inga långa studier som helt förklarar vilken kost Homo sapien sapiens bör äta,, vad den ätit under alla årmiljoner som skapade oss som en egen art! Det finns indikationer på att vi inte är helt anpassade för ett västerländskt liv med desktop working och en massa snabba billiga kolhydrater.. utanför Savannen! "Conclusions Whenever and wherever it was ecologically possible, hunter-gatherers would have consumed high amounts (45–65% of total energy) of animal food. Most (73%) hunter-gatherer societies worldwide derived >50% (≥56–65%) of their subsistence from animal foods, whereas only 13.5% of these societies derived more than half (≥56–65%) of their subsistence from gathered plant foods. In turn, this high reliance on animal-based foods coupled with the relatively low carbohydrate content of wild plant foods produces universally characteristic macronutrient consumption ratios in which protein intakes are greater at the expense of carbohydrate." https://academic.oup.com/ajcn/article/71/3/682/4729121?ijkey=392231b0a35909f59320dbb16c1d48ff7bda8e2c
 13. 2 points
  Följer man länken så står det att MCT-olja inte lämpar sig för stekning, någon som vet varför?
 14. 2 points
  Maj-Lis Hellenius sa också för flera år sedan, att det nu (då, alltså) började märkas på akutmottagningarna att svenskarna tyvärr börjat äta mer mättat fett och därigenom då, enl henne, blivit akut sjuka. Nu är det väl så att om akutmottagningarna börjar märka av en sådan tendens då slås larmet på och utredningar sätts igång, Socialstyrelsen kopplas in osv. Inget av det har hänt. Jag blir så trött på såna självsäkra uttalanden av sk experter.
 15. 2 points
  Det blir jättebra om man blandar smaklös kokosolja (smält) med olivolja; 2 delar kokosolja och 1 del olivolja. Lyckas varje gång!
 16. 2 points
  Jag har givit upp det där med olivolja i majonnäsen. Har läst att somliga använder smält smör vilket låter gott tycker jag, men det har jag inte testat ännu. Här hemma blir det rapsolja. Äter inte majonnäs så ofta så det får duga.
 17. 2 points
  https://www.apotea.se/cocosa-mct-olja-500-ml
 18. 2 points
  Det är varmt i solen... Väldigt varmt! Behöver både vätska och salt. Har anlänt till San Diego, första stoppet på semesterresan. Höll mig ifrån det värsta på flygresan hit som efterrätt och godis. Det blev automatiskt så när bytet på Arlanda blev kort. Lite bröd blev det liksom bagel med kalkon och rädisor under gårdagen. Och jordgubbar... Mums! Vi hyr en lägenhet eftersom sonen är väldigt kräsen och vi knappast kan leva på spagetti och pommes om dagarna. Stod alltså och stekte en hög köttbullar till honom igår morse. Förra året köpte vi köttbullar på IKEA. Det gör vi aldrig om! Så himla äckliga!! Igår åt jag förresten tjocka bacon och sallad till lunch - DET gillar jag! Vet inte varför vi inte har tjocka bacon hemma? Tänkte lite på hur detta med stress "tar mig" även vad gäller sånt som är roligt. Jag hade ju gott om tid att grunna på flyget... Nu har dock all sådan stress, både rolig och jobbig, släppt taget. Flyg eller tåg är bra på det viset, man kan ju liksom inte göra nåt när man sitter där. Inte heller kan man påverka kön i passkontrollen eller så. Sedan hur avgaserna eller jetlag eller sånt påverkar, det vet jag förstås inte. Nu är frågan om jag ska ta löpbandet pga värmen eller springa ute på morgonen när natten kylt av luften? Vi gick visserligen över 20000 steg igår men det gjorde nog inte så mycket för flåset.
 19. 1 point
  Hej, I tisdags påbörjade jag ett försök till mjölksyrade rödbetor enligt följande recept men med två glasburkar a 1 liter istället för en 2 litersburk. Allt gick bra fram till imorse, ca 2 timmar sedan, så det visade sig att burkarna börjat läcka och dessutom bubbla. En del av detta hamnade på hemtextilier, jag försöker få bort fläckarna i från genom blötläggning i kallt vatten. Åter till rödbetorna. I en av burkarna torkade jag av glaslocket invändigt med disktrasa (kryllar säker av massor med andra bakterier), den andra lät jag bli. Så båda burkarna var öppna en kort stund. Plockade även bort plastpåsarna med vatten innan de stängdes igen. Tror ni att bakterietillväxten i den invändigt uttorkade burken kommer gå åt det negativa hållet, så att de syrade betorna i slutändan blir oätliga? Hur påveras innehållet av att ha varit öppen en kort stund? Dvs att syre har kommit in i burken. Jag vill helst inte behöva slänga, då det mesta förarbetet gjordes för hand, men samtidigt inte äta något om jag kan bli sjuk av det. Hur ska jag göra?
 20. 1 point
  Andreas (kostdoktorn) har, sedan lång tid tillbaka då han fortfarande ägnade tiden åt enskilda patienter, i skrift, i TV-debatter och genom välgjorda intervjuer med namnkunniga och skickliga forskare, kunnat föra i bevis att LCHF-kosten visat avgörande fördelar i samband med: försök till viktminskning minskning av andelen blodsocker minskning av blodtryck minskning av andelen triglycerider förbättring av HDL (höjning). förbättring av LDL-C i form av större, fluffiga partiklar minskning av insulinresistensen minskning av insulinnivåerna minskning av CRP (C-reaktivt protein) dvs. lägre inflammation i kroppen tillsammans innebärande att LCHF på ett tydligt sätt visat sig kunna hindra det metabola syndromet att uppstå resp. återställa en tidigare drabbad kropp till sitt friska tillstånd. Egentligen en fantastisk effekt med tanke på att kosten i detta fall överträffat det mesta i medicinväg och möjliggjort för människor att njuta av att hålla sig friska utan medicinskt stöd. Med tanke på vad som framkommit genom tråden: Blir man trögtänkt utan kolhydrater? Som HelgeK tagit upp, nämner han kostrådgivaren Ingrid Larsson, som de flesta nog känner till genom diverse framträdanden på TV och videor. Frågan om trögtänktheten har hon sannolikt tagit från Claude -”läsk är bra för minnet”- Marcus, som länge velat baktala LCHF. De flesta av er på forumet har sett videon från 2012 där Anders Eenfeldt och bl.a. Ingrid Larsson deltog i debatten om LCHF. Nya forummedlemmar hittar henne fyra minuter in på videon: https://www.youtube.com/watch?v=NAcWsu776d0&t=21s där klart framgår att hon saknar minsta aning om vad LCHF eller beläggen för den kosten rör sig om. Hon lägger inte på något sätt vikten vid fakta, utan om hur hon som anställd måste utgå från de riktlinjer hon är satt att följa. Fullständigt fantastiskt hur en anställd inom sjukvården så totalt kan nedvärdera sin egen möjlighet att tänka självständigt. Intressant är att mot den bakgrunden följa Ingrid Larssons ”utveckling” via en videoupptagning runt utbildning av dietister år 2017: https://www.youtube.com/watch?v=6fdL-ZjfelI där de 24 första minuterna av 39 består av rent snömos, som inte tar upp vad som rör rekommenderad kost, utan hur man psykologiskt skall behandla patienter för att indoktrineringen skall bli optimal. Ingrid Larsson t.o.m. uppmanar dietisteleverna att inte utgå från egna erfarenheter utan strikt utgå från regelverket - en direkt fortsättning från uttalandet på 2012 års video. Efter de 24 minuterna på sin föredragsvideo, fortfarande innehållande rent snömos utan egentligt värde, påpekar hon att: ”Potatis, ris, pasta ger en väldigt bra mättnad, fibrer, vitaminer och mineraler” och naturligtvis att kött och fett bör undvikas. Synnerligen lite hon känner till, om hur effektiv mättnadskänsla uppkommer (via fettet). Ingrid Larsson hade uppenbarligen inte tagit ad notam vad Fredrik Nyström och Andreas redan 2011 påpekade i en intressant finsk video (svensktalande finnar): https://www.dietdoctor.com/se/spektakulart-tv-program-om-lchf i vilken dessa två totalt skåpade ut bl.a. finska diabetikergruppen med dess rekommendationer om att ge diabetiker sockerdrivande kolhydrater i mängd. ___________________ Jag förutsätter att vi på forumet är överens om vad LCHF innebär och vår inställning till Andreas, som fortsatt värdig vinnare i kostdebatten. Frågan om hur LCHF, från strikt vetenskaplig synpunkt i debattvimlet därute, uppfattas utifrån (professorerna Rössner och Hellenius, som pensionerat sig, får väl bortses från) och Claude Marcus lär väl aldrig förlika sig med att förlora i status. Något drag av Tim Noakes lär vi aldrig få uppleva i honom. Så vad anser ni - syns någon stimma av hopp inom det närmaste decenniet genom var ni ser och hör?
 21. 1 point
  Det kommer han sannolikt att göra! Han kommer att bli mottagen med värme och forumets samlade kunskap.
 22. 1 point
  Det är absolut okej att vara svag! Vet inte heller hur hälsosamt det är att sträva mot perfektion, om det ens går att uppnå. Skulle du kunna ge några exempel på vad du har ansett/anser vara perfektion och vad det innebär att komma halvvägs? Träna alla dagar i veckan låter lite väl mycket. Kan du ge exempel på hur du tränar? Är det styrketräning, cykling, löpning, promenader, dans etc? Och hur ofta av respektive träningsform? Kan du tänka dig att skriva ut några fler riktlinjer du haft? Måste du vara i ketos hela tiden eller är det bara något som du tycker är värt att sträva efter? Tycker definitivt du ska uppsöka läkare omgående om du nu har problem med trötthet, insomning, stress, värk, såret, känner dig döende. Kanske ska du ta en paus från att titta på bilder av vad andra äter? För vad du äter, så att du kan få må bra, är väl ändå det viktigaste? Med allra största sannolikhet behöver du ÅTERHÄMTNING. SNÄLLA, GÅ INTE IN I VÄGGEN! Är också själv en ung kvinna (20 år), så vill du skriva/svara på frågor får du absolut skicka PM om du inte vill skriva här i tråden. Jättestarkt av dig att stå emot!
 23. 1 point
  Har alltid försökt vara perfekt, men aldrig lyckats givetvis. Tänkt att om man siktar långt så kommer man iaf halvvägs. Ätit LCHF i minst 10 år, tränat nästan 7 dagar i veckan och haft mängder med riktlinjer som jag följt. Vet precis vad som krävs för att hamna i ketos, och lyckas om jag försöker. Kan leva på princip bara fett. Men sista tiden så känns det som att kroppen ger upp. Givetvis inget som hade löst sig av socker - men sockersuget vill ju tro det. Är så fasligt trött, men kan ändå inte somna. Är så stressad, men får inget gjort. Har haft ett sår i ca 1,5 månad som knappt läker. Hela kroppen värker. Sen när jag ser bilder på vad andra äter, då inser jag att jag äter säkert dubbelt så mycket av både smör och kött som en vuxen man. Själv är jag en relativt ung kvinna (känner mig döende-gammal). ÄNDÅ är jag så hungrig så jag storknar. Är det okej att vara svag? För det är jag! Är så sugen på skräpmat och vill helst bara blunda på soffan.
 24. 1 point
  Hej, kan du ge ett exempel på vad du äter under en dag?
 25. 1 point
  Från vegansynpunkt är köttätarna några hänsynslösa varelser, som inte kan ta hänsyn till de snälla djuren på steppen. Att döda andra djur för att äta är från etisk synpunkt felaktigt. Jag har t.o.m. sett exempel på veganskt beteende vid TV-skärmen, när vackra naturfilmer visas. Så fort någon scen kommer upp med rovdjur som jagar gräsätande djur, blir huvudet vridet från skärmen med "usch fy vad hemskt" eller order om stopp på videospelaren.🙉🙈
 26. 1 point
  Ingen anung.. men av erfarenhet så antar jag att de handlar om begreppsförvirring? Dvs MCT-oljor är ju mättade fetter, främst Laurinsyra och Kaprylsyra, sådana skall man enligt vissa experter undvika och ersätta med.. inget fett alls eller i värsta fall kemiskt framställda Omega-6 fetter? Dvs jag har fucking ingen anung.. iallafall för alla de som skyr mättade fetter som pesten/vill offra sig för att rädda klimatet/rädda jorden.. så finns det iallafall MCT att köpa samt Kaprylsyra i kapslar mot Candida i magen och tarmen. Nu så har jag bara burkar med cocosfett från olika leverantörer, de består cirka till iallafall 95 % av MCT. Hur som helst, de kallpressade smakar mer kokos, de är godare, de kostar skjortan. Oså har jag alldrig fått för mig att köpa MCT-olja.. ser det mer som att gå över ån.
 27. 1 point
  Man blir lite trött av att upprepa samma argument men om man bara jämför rovdjuren och bytesdjuren så kan man undra vem av dessa är trögtänkt? Bytesdjuren är oftast kolhydratätare.
 28. 1 point
  Bra artikel, så när som på det läkaren Per Videhult på överviktsenheten i Västerås säger, då han uppenbarligen inte är inläst på kolhydrat - insulin hypotesen, men det är inte ovanligt . Men det är bara att läsa på allt som professor David Ludwig skrivit om K - I hypotesen, och det prof. Robert Lustig skrivit om socker. Det är lite lustigt med intervjun med Dan Larhammar som inledde hets kampanjen mot LCHF med notisen"Dödskyssen till Dr Annika Dahlqvist"(Det var två år efter sockerindustrins tidskrift Perspektiv hyllat Larhammars vetenskaplighet. Se nr 2 år 2006 "Bluff och båg i kommersiella dieter", sedan skrev DL på SNF skrift om socker, som en av "författarna"(De fick 10 000 kr vardera) utkastet lär ha skrivits av två anställda hos Nordic Sugar. Se: https://snf.ideon.se/2015/01/09/snfs-sockerrapport-2014/ DL ingår också i familjeföretaget "Larhammar Consulting" "Ett företag som betjänar läkemedelsindustrin." DL är fortfarande aktiv i VoF, som har med en artikel i sitt program med rubriken " LCHF den farligaste mode dieten".Se:https://www.vof.se/skepdic/lchf/ . Men Larhammar vågade nog inte prata skit om LCHF, för Michael Sjögrens vikt experimentet kommer förmodligen lyckas då professor Fredrik Nyström är inläst på LCHF och forskat på viktminskning osv på typ 2 diabetiker. Så Larhammar talar bara allmänt om att det är mycket bluff i bantnings dieter, och det är sant. Men det är onekligen lite off topic, när testpersonen skall gå ner med LCHF. Men i stora hela var artikeln bra, och Larhammar lär inte hyllas av socker industrin den här gången, och det är inte konstigt. DL har bara sysslat med ryktesdestruktion och inte vetenskap när det gäller hans insatser om LCHF, och någon vetenskaplig diskussion hade han inte klarat av om LCHF. Så historien om Michael Sjögrens hälsoresa på LCHF kan mycket väl bli en framgångs saga, och det är bara att önska honom lycka till, och vill han diskutera så finns det många här på kostdoktorns forum som har många erfarenheter av en liknande resa. l
 29. 1 point
  I DN 22 oktober finns en bra artikel om den överviktige Michael Sjögren som var med i Biggest Looser och gick ned 90 kg, och sedan gick upp allt igen. I artikeln träffar han Fredrik Nyström som förklarar orsaken. En väldigt bra och läsvärd artikel som tyvärr endast är läsbar om man är prenumerant. https://www.dn.se/insidan/overviktige-michael-sjogren-att-inte-do-ar-min-motivation/ (Man kan tydligen läsa DN gratis fram till 1 advent)
 30. 1 point
  Tack Nils Engström för att nämna avsnitt 14, som jag missat! Men även om jag gillar Fredrik Nyström, så tror jag han har fel om salt. Men hur skulle världen kunna gå framåt, om inte några har fel? Om man förbjuder folk att ha fel, så begår man ett stort fel. För att ta ett aktuellt exempel. I Sölvesborg har den SD ledda majoriteten beslutat att det inte skall få förekomma "mens-konst" på kommunens konstutställningar, utan det skall vara klassisk konst.Om inte konsten får spegla samhällslivet, så blir den ointressant. Man får inte glömma att den klassiska demokratin bara gälde för en liten minoritet män. Så att Sölvesborg samtidigt förbjuder att Pride-flagan skall få hissas på kommunens flaggstänger är knappast en tillfällighet. Kärnan i SD består av bristfälligt reformerade nazister, och deras hyllande av Ungern,Polen och Ryssland är inte heller en tillfällighet, och när Åkesson motiverade varför han ville lägga ner P3(Om det vore hans sak att bestämma), så var det "för att P3 var ett vänsterliberalt projekt", och vänsterliberala är en etikett, som klistras på alla partier i riksdagen, utom SD. Så det finns goda skäl att försvara rätten att ha fel, och där kommer Pride-flagan in, att så många kommuner hissar den beror väl på att de tycker det är bra, att ett gammalt fel har rättats till. Idag anser de flesta att de också skall ha mänskliga rättigheter.Så vi bör inte vara rädda för att vara oeniga i kostfrågan för oenighet ger bra tillfällen till bra diskussioner. Vad det gäller frågan om salt så tycker jag Fredrik Nyström har fel och farmakologisk doktor hjärtforskaren James Dinicolantonio reder ut frågorna bra boken The Salt Fix. Men jag kan naturligtvis ha fel. Men jag tror inte David Ludwig har fel i den här artikeln: https://www.latimes.com/opinion/op-ed/la-oe-ludwig-carbohydrate-insulin-study-20181114-story.html?fbclid=IwAR2a7xmaViBWymcgwupmW7dz6KkcBUPzUMCV-2maugqzBFM_strjtxTvGys