Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/10/2019 in Posts

 1. Om din kropp reagerar på ett sådant sätt, kanske den försöker att säga dig något? Hur funkar det med bara chokladen?
  7 points
 2. Kakao kan vara problem för vissa men oftast ska man nog istället titta på vad det är för andra ingredienser kakaon kommer tillsammans med, precis som kommenterat redan i tråden, (har du tex läst innehållsförteckningen på marabou mjölkchoklad, den mest klassiska - man blir mörkrädd), och de symptom du beskriver är klockrena glutensymptom, men kan så klart vara nåt annat. Jag brukar säga att det bästa med lchf är att man blir glutenfri av bara farten. För dom som går omkring med oidentifierad gluten intolerans innebär ett par veckor utan gluten att man får stora problem när man börjar igen. Det är som om kroppen har balanserat och kompenserat och när den slipper göra det längre släpper den ner graden. Jag tror att det är en av förklaringarna bakom att man snabbt tappar ca 5 kg i vikt (troligen vatten) när man startar glutenfritt liv - kroppen släpper garden.
  6 points
 3. Jag har ätit LCHF sen 2009, upptäckte då att de magproblem jag dragits med hela mitt liv var kopplade till gluten. Jag ser det inte som ett straff att avstå, snarare som en befrielse att slippa mina livslånga besvär. Det finns så otroligt mycket gott inom LCHF, så att avstå från croissanter och kex behöver inte vara så svårt. Ta gärna en titt i min och Annika Dahlqvists kokbok Gammaldags husmanskost på nytt sätt, där finns flera njutbara bakverk utan gluten och socker som du kan njuta av istället Lycka till Idag hittar du också en gräddtårta på min blogg, kanske nåt att börja med? https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2019/11/09/2-sorters-mousse-till-efterratt-eller-tartfyllning/ https://www.adlibris.com/se/bok/gammaldags-husmanskost-pa-nytt-satt-recept-och-tips-for-glutenfri-lchf-och-paleo-9789185889983
  6 points
 4. Jag använder sådana nudlar ibland. Grönsakswoken blir lite fylligare och suger upp såsen bra.
  4 points
 5. Croissant eller kex? Om du menar "vanliga" med gluten så är det väl snarare det än chokladen tänker jag.
  4 points
 6. Vi har väl diskuterat konjaksroten i form av glasnudlar mm tidigare, tror jag. Det ska väl vara okej.
  4 points
 7. Så gör jag varje kväll med tillägg av en klick smör i. Inga sug efteråt och sover gott.
  3 points
 8. Att lära sig fasta kan ta tid. Så hasta inte med det om det inte funkar för dig nu. För mig tog det ett par år innan jag kunde hoppa över en måltid. Känn efter om du verkligen är hungrig eller bara sugen, och ät bara om du är hungrig. Å glöm inte lite extra salt.
  3 points
 9. Åsså kommer jag med min gamla uppmaning - ta bort moms på svenska ekologiska råvaror och på svenskt naturbeteskött! In med högre bränslepriser, speciellt för flyget och sjöfarten.
  3 points
 10. Men va, Cleppa du är ju min förebild här! Du fuskar väl inte?
  3 points
 11. 1. Där har du sannolikt problemet. Den stora volymen vätska i kombination med det ökade intaget socker binder mer vätska än tidigare. Den ökade spänningen i muskelvävnaden kan då ge obehaget du känner. 2. Typiskt att du får halsbränna med så mycket vatten dagligen. Den som dricker för mycket, späder ut innehållet i magen och försvårar för kroppen att skapa tillräckligt sur miljö för matsmältningen. I sig får övre magmunnen då ingen signal att hålla tätt. Därför läcker en del av maginnehållet ut i matstrupen. Vid sidan av de sura uppstötningarna (som alltså beror på att magvätskan inte är tillräckligt sur), försämras matsmältningen. Tillståndet försämras dessutom om du tillför bikarbonat till att ytterligare höja pH-vädet, när du istället bör göra allt, för att för att få magen så sur det någonsin går (i stil med surheten i ett bilbatteri). Vid sidan av ovanstående problem åsamkas kroppen brist på elektrolyter (övermängden vatten ger en saltkoncentrationen långt under optimum). Den huvudsakliga lösningen för dig ligger alltså i att dricka betydligt mindre vatten - glöm de vanliga rekommendationerna om minst åtta glas vatten om dagen 1,6 - 1,8 liter tillskott utöver det i maten. Sådana rekommendationer saknar vetenskapliga belägg! Kör ett glas på morgonen (gärna med ett gram C-vitamin) och ett glas på kvällen före sänggåendet). Däremellan bara om törsten tvingar dig att dricka. Komplettera gärna med en kvarts till en halv tesked salt om dagen, särskilt om du dricker mycket. Varje gång du känner av sura uppstötningar - tänk på att det beror på att magen då är för lite sur inte motsatsen. P.S. En god regel är att inte dricka för mycket vid måltiden - jag nöjer mig ofta med att krydda maten med ett glas rödvin till kötträtter eller vitt till fisk. Till fågel ibland rött ibland vitt. Vatten glasvis långt före eller efter maten.
  3 points
 12. Jag har sedan 2013 kört LCHF. De första fyra åren väldigt strikt och sedan mer moderat för varje år som går. Det senaste året har jag vid olika tillfällen ätit lite choklad med nötter och det har hänt att jag ätit en och annan choklad croissant eller kex eller yoghurt med bär och choklad med hög kakaohalt. Det händer kanske 1-2 gånger i månaden. Dagen efter att jag ätit detta får jag jobbiga magproblem som gör att jag blir bunden till en toalett till och från hela dagen och ibland kan det spilla över till nästkommande dag. Är det fler som haft liknande problem och hur gör man för att sakta vänja magen till lite socker och kolhydrater igen? Jag kommer nog aldrig att äta kolhydratrik mat igen men jag vill inte behöva straffas så här ifall jag tänjer lite på reglerna ett par gånger i månaden eller exempelvis en dag i veckan.
  2 points
 13. Även hemskt dyra i förhållande till näringsinnehåll, vilket jag tycker är värre. Som Tureborgaren sa - ren bukfylla!
  2 points
 14. Det är nog detsamma som Shiratakinudlar? Jag har alltid sådana hemma.. utfall mor vill ha spagetti! Iallafall, de smakar inget och innehåller nästan inga kalorier eller digesterbara kolhydrater. "Shiratakinudlar (japanska: 白滝) är en typ av japanska nudlar som framställs av mjöl från växten Amorphophallus konjac. Ordet "shirataki" är japanska för "vitt vattenfall", vilket beskriver nudlarnas utseende. Shiratakinudlar består till största del av vatten och glukomannan (en vattenlöslig kostfiber), vilket ger nudlarna ett mycket lågt kolhydrats- och kaloriinnehåll (cirka 8 kcal per 100 g). Shiratakinudlar används därför som ingrediens i olika lågkolhydratdieter." https://sv.wikipedia.org/wiki/Shiratakinudlar Såå, ja de funkar på LCHF, bantning, och är veganska.. tre flugor i en smäll.. fast de är hemskt dyra i förhållande till kaloriinnehåll!
  2 points
 15. Håller med övriga talare. Har du testat ren kakao? 1 tsk kakao i en kopp. På med hett vatten. I med en skvätt grädde 40 %.
  2 points
 16. Verkar inte innehålla något mer än fibrer: varken näringsämnen eller kalorier. Bukfylla? Vad innehåller Root Pasta? Ingredienser: Vatten, konjakmjöl, safflor (naturligt färgämne), surhetsreglerande medel kalciumhydroxid). https://www.rootpasta.se/faq/ E 526 - Kalciumhydroxid: Surhetsreglerande medel. Får användas utan mängdbegränsning till de flesta livsmedel, dock inte mer än vad som behövs, samt till barnmat. Släckt kalk. Basisk förening. Framställs genom att vatten tillsätts till kalciumoxid (E 529). https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/tillsatser-e-nummer/sok-e-nummer/e-526---kalciumhydroxid NÄRINGSVÄRDE PER 100 G Energi 25kj/ 6kcal (per 100 gram) Fett 0 g varav: - mättat fett 0 g - enkelomättat fett 0 g - fleromättat fett 0 g Kolhydrat 0 g varav: - sockerarter 0 g - polyoler 0 g - stärkelse 0 g Fiber 3,6 g Protein 1 g Salt 0 g Konjaksmjöl är den torkade produkten som framställs ur Konjaksroten (Amorphophallus konjac). Användandet sträcker sig tusentals år bakåt i tiden i Östasien där den både historiskt och även idag har flera användningsområden; bland annat inom matlagning och olika hälsosammanhang. Efter skörd, tvätt och kvalitetskontroll hackas konjaksroten och förbereds för torkning. Därefter så finmals den (därav konjaksmjöl) och till en viss form (spaghetti, rice, fettucine, noodles) och blandas med vatten och kalciumhydroxid.
  2 points
 17. 2 points
 18. Jag har som alla andra människor ätit vad som serverats hela mitt liv. Det har också blivit vardag med alla smärtor och krämpor så att man tills slut inte fattat att det är något fel. Det är så här livet är. Men sedan började jag med strikt LCHF och Ketogen kost och en dag kom jag på att jag inte hade några smärtor längre. Jag vet att mycket är gott av allt tokigt som finns att livnära sig på men som någon/några ovan redan nämnt så är det inte värt det. Håll dig till att se strukturen du har under veckorna som en ny livsstil även under helgerna. CheatDay=Skitday. Det blir aldrig bra med fusk. Kollar man vad du åt under besöket hos mamma så var det säkert 95% av innehållet som var kolhydrater som blir till glykos och är värdelöst för alla våra känsliga kroppar. Dessutom lite annat som förvärrar hade du inkluderat med, tex. bröd, mejerier/glass. Livet skall levas gott utan värk eller ohälsa. Ta hand om dig.
  2 points
 19. Hej Spratt, För att komma åt sina fettdepåer måste din kropp först tömma sina glykogendepåer. Om du äter så här tre gånger per dag och är en kvinna i fertil ålder behöver inte din kropp röra fettdepåerna. Dels ger du den näring och energi via maten, dels fyller du på glykogendepåerna regelbundet. Träning gör att man tar från glykogendepåer men antagligen inte tömmer dem helt innan de fylls på nytt efter varje måltid. Du har inte skrivit hur många kilo du vill bli av med och vad är förhållandet mellan längden och vikten. Men i regel för kvinnor i fertil ålder (om kvinnan inte är överviktig eller gravt överviktig) så har vårt biologi sett till att vi har ett större fettförråd än vad männen har. Vi har även hormoner som ser till att vi inte går ner i fettvikt lika lätt som männen. Kroppen står ju stand by i fall du blir gravid igen så att både du och fostret har fettreserver att ta av. Den moderna slim-slim-slim kvinnoidealet stämmer inte med den uråldriga överlevnadsstrategin som våra kvinnokroppar är programmerade för. De kvinnorna som blir väldigt magra kan också bli infertila. Så det är en risk man måste ta med i beräkningen. Så vad gör man då om man i alla fall vill gå ner i vikt? En strategi är att äta ketogent baserat på animaliskt naturligt fett och lagom med kött med lite grönt till som Martina Johansson som nämndes tidigare förespråkar. En annan är att man minskar ät-fönstret och ökar sitt faste-fönstret så att kroppen hinner inte bara tömma glykogendepåer utan även börja nalla på fettförråden. 16:8 är en strategi då man skippar frukost och förlänger sin nattfasta. 20:4 är en annan då man minskar sitt ät-fönster ytterligare och äter bara under 4 timmar av dygnets 24. Det finns flera varianter beroende även på graden av insulinresistens din kropp har. Om du har jo-jo bantat med pulverdieter och liknande förr så kan det vara extra svårt att gå ner i vikt eftersom kroppen kanske reglerat ner basämnesomsättningen så att den förbränner mindre och lagrar mer. I det här fallet räcker inte 5 veckor utan man måste bestämma sig för livsförändringar på längre sikt för att komma till rätta med problemet.
  2 points
 20. I vanliga fall är jag väldigt noga med kosten, kör lchf under veckorna(max 10-20g kolhydrater om dagen) kombinerat med pf där jag äter en gång Om dagen. Runt 1200-1500 kcal. Fungerar hur bra som helst för mig, men nån gång i månaden kör jag en cheat Day, och har märkt att när jag sover får jag väldigt ont i mellanryggen. Det inträffar bara när äter såhär, det blir väl en påse linschips, 300 blandgodis, 1 fryspizza, en förpackning sia glass och nån hallongrotta, uppdelat på hela dagen. Inatt hade jag olidligt ont och sov extremt dåligt. Känns ungefär dom att jag har nån kroniskt sträckning/träningsvärk i övre ryggen. Vad kan det bero på? Det sitter i ett par dagar. Jag inbillar mig att det har med vätskeretention att göra, typ att cellerna som i vanliga fall inte har nåt i sig helt plötsligt fylls med vatten, och det är det jag känner spänningen. Det är inte gallblåseattacker, de är jag är bekant med och detta är något helt annat.. Det är inte sura uppstötningar, Det är inte halsbränna alls, detta är en spännande kronisk smärta över hela mitten av ryggen. Tänk att ni sovit i en dålig position hela natten och vaknar av att musklerna i precis under skulderbladen hela vägen över är stela och tajta som fasen. Det inträffar bara när jag äter såhär, annars har jag inga problem med det. Jag dricker mycket vatten med under dagen och innan läggdags, r 3-5 liter totalt.Halsbränna får jag lite då och då och tar då e tesked bikarbonat i vatten så går det över ganska snabbt. Jag är på besök nere hos mamma och pappa, och tänkte att jag skulle unna mig lite carbs, men bara lite, inget "rent" socker i form av chips eller godis/glass, igår åt följande (utöver lax, sallad, nötter och romsås) 3 kokta potatisar, 2 skivor surdegsbröd, 10-15 TUC tillsammans med ost, ett päron, en nektarin, Runt 200g gröna druvor. Så jag överåt inte heller. Och yes, ligger här nu med samma ryggvärk. Det måste ju finnas en korrelation eftersom jag kan förutsäga att jag ska få ont nu. Vilken doktor skulle man kunna gå till? Vilken typ av specialist? Egentligen är det ju "bra' då jag numera verkligen drar mig för att äta skräp, men man vill ju inte att det ska vara nåt allvarligare heller. Jag får även galna muskelkramper I benen när jag äter socker i form av blandgodis.
  1 point
 21. Hej, Är det någon som vet gällande Root- pasta, ris, spagetti och nudlar, om det är okej att äta vid strikt LCHF? https://www.rootpasta.se/produkt/root-pasta-fettuccine/?gclid=CjwKCAiA5JnuBRA-EiwA-0ggPdf5FqOoKiZy_WBH_SKbkIcOli0o6LX-VO4yZcrvQISP-662Ip5H5RoChA4QAvD_BwE
  1 point
 22. Vi behöver minska användningen av fossila bränslen. Om vi höjer bränslepriset kraftigt även för bönder, vad händer då? Vi måste införa tullar, vi måste också införa subventioner på mat eftersom all mat blir dyrare och mat behöver alla. Gris-och kycklingproducenter får det svårt om dom inte hittar på något, det blir dyrt att producera mat till dessa djur. Tråkigt men kanske sunt. Vegetabilier blir dyra, producenter får ett incitament att använda mindre bränsle, bra. Det blir olönsamt att producera spannmål till gräsätare, mycket bra. Gräsbeteskött skulle bli det normala som det alltid borde ha varit. Omställning till nära 100% bete är ingen omöjlighet, sånt pysslar dom med i USA, googla wintergrazing och regenerative agriculture. I bästa fall kan nötkött sjunka i pris relativt vegetabilier då det i stort sett inte krävs fossila bränslen alls ens för storskalig produktion. Så för ett bättre kött åt folket, hjälp till att kräva högre bränslepriser!
  1 point
 23. Har du data för BHB och ketonixen för tidsperioderna då du tog C-peptid? syntes av BHB sker enligt: Acetyl-CoA —> AcAc —> BHB Steg 1 för syntes av AcAc styrs till största delen av utbud/efterfrågan på fett:kolhydrater. Steg två däremot påverkas även av insulin. Om du har högt insulin behöver du mer AcAc för att tillverka lite BHB. Om du däremot har lågt insulin blir AcAc direkt BHB. Därav ger förhållandet mellan AcAc och BHB en inblick i nivån på insulin.
  1 point
 24. Totalt värdelöst. Du kan lika gärna dricka vatten och äta papper. Frågan är dessutom hur bra det igentligen är att äta fibrer. Rekommenderar en läsning av Fiber Menance eller att du åtmistone läser webbsidan för den på www.gutsense.com Rekommenderar istället att äta nånting med näring i det. En klockren ersättare för ris är blomkål. Zucchini är en skapligt okej ersättare för pasta. Blomkåls"mos" fungerar skapligt bra istället för potatismos. Vill du ha ett recept som fullständigt vattnar i munnen? https://www.tjockkocken.se/klassiker-kottbullar-mos/ Jag gör den dock utan inlagd gurka, samt så har jag i två matskedar vispgrädde och en matsked eller två med smör i mosen medans jag kör med matberedaren. Jag har heller ingen soja i (soja är skit), utan jag nöjer mig med en eller två teskedar kalvbuljong för färg och smak till gräddsåsen.
  1 point
 25. Nej jag tycker inte det är någon skillnad faktiskt men skulle inte råda någon sockerberoende att fasta för jag vet att för de flesta så ökar suget på kolhydrater då. Framförallt i början när man lägger om kosten.
  1 point
 26. Hehe...vi är väl många nördar här. Jag vet inte om det är helt normalt och göra det här projektet heller?! Dessutom skulle vara betydligt mer spännande om man kunde mäta insulinnivåer istället.... ett blodsocker på runt 6-7 gör väl egentligen inte så mycket om insulinet ligger lågt men jag tror att att det ligger förhållandevis högt. Vid två tillfällen har jag kostat på mig ett C-Peptid test: Det finns antagligen inte så mycket statistik på detta men det rimliga tycker jag borde vara att man ligger på nedre delen av normalintervallet vid LCHF-kost om man är helt metabolt frisk.
  1 point
 27. Härligt. Tycker du det går lättare att hantera sockerberoendet om du äter en gång om dagen istället för 2-3 gånger?
  1 point
 28. jag har inget särskilt mål med vikten utan det är sockerberoendet som går först
  1 point
 29. En kraftig höjning av priset på fossila bränslen behöver inte leda till en ökad köttkonsumtion. Snarare skulle det bli en förskjutning av köttintaget mot mera nöt- och fårkött och mindre griskött och kyckling. Kyckling är det köttslag som har ökat kraftigt de senaste decennierna. Den totala konsumtionen av animalier i Sverige har minskat sedan 1960. Jag anser att vi medelst skatter, bidrag och tvingande lagar bör styra det svenska lantbruket till något som liknar den struktur det hade kring 1960. För folkhälsan, försörjningstryggheten och klimatet.
  1 point
 30. Tack för alla svar! Fick nu kommentar även från läkare och där var rekommendationen att följa upp med ny provtagning om 1-2 månader, så det är vad jag kommer att göra. Käkar under tiden järntillskott och hoppas magen klarar det. Ska även bli bättre med c-vitamin. Som grädde på moset fick jag åter mens igår... Trodde lite enfaldigt att det var slut på det nu, men, men.
  1 point
 31. Var och varannan kvinna har järnbrist idag, trots att de äter kött, som faktiskt inte innehåller några galna mängder järn. Det räcker inte att bara äta kött några gånger i veckan. Vill du järnbomba via kosten så får du käka inälvs- och blodmat. Annars är det faktiskt lite pyssligt att täcka järnbehovet via kosten. Det finns också stora individuella variationer vad gäller kroppens järnupptag, som inte har med sjukdom att göra. Man kan vara lite dålig på att plocka upp järn helt enkelt och ändå fullt frisk. Men tycker ändå du ska prata med din husläkare, om du har en vettig sådan eftersom du hade så pass låga ferritin-värden. Många läkare är dessvärre helt ointresserade av järnbrist dock, tycker patienten får sköta det själv, som jag själv fick erfara när jag hade låga järnvärden för några år sedan. Annars kan du tänka på att mejerier(kalcium), gröna bladgrönsaker(oxalsyra), fytinsyra och kaffe&te försvårar upptaget av järn. Så äter man sin biff med ett stort lass färsk spenat, gräddsås och avslutar med kaffe, så går man miste om järn. Vad gäller icke-hemjärn som finns i bland annat pumpafrön, nötter osv, så är det helt hopplöst för kroppen att plocka upp om du inte käkar tillsammans med C-vitamin. Upptaget av icke-hemjärn blir ännu bättre om du kombinerbar med lite animaliskt hemjärn förövrigt. Även ägg innehåller sämre icke-hemjärn, vilket många inte vet om. Så ät dina frukostägg med t.ex lite paprika och en skiva skinka, om du vill maxa järn. De vanligaste/starkaste järntillskotten idag är Niferex/Duroferon, som tyvärr är en mardröm för magen.
  1 point
 32. Vad jag trodde var avbrutet hår, visa sig vara nytt hår på gång. Lade inte märke till det så mycket innan. Men när jag ska sätta upp det i hästasvans så står alla småhåren ut. Och då trodde jag, jisses vad mycket har som har brutits av. Men efter att ha pratat med en frisör om detta så konstaterade hon att det var det nya hårstrån och inte avbrutna som jag trodde i början
  1 point
 33. Hej. Det kan ju vara nya hårstrån som växer ut. Jag var hos frisören och pratades vid, vad jag trodde var avbrutna hårstrån var egentligen nytt hår. Jag har massa hårstrån på ca 8 cm. En person på denna tråden delade ett Youtube klipp där en kvinna berättar om hur hennes hår blev. Känner igen mig jätte mycket i vad hon berättade. Så nu är jag helt lugn igen
  1 point
 34. Exakt. När du lägger fram det så inser jag att man kanske inte är helt normal Dock brukar det ta ungefär på timmen lika lång tid så man lär sig första gången. 58h är ganska vanligt om man ej är i ketos när man startar (<0.2 mmolar).
  1 point
 35. Många tycker de är snällare mot magen men det tycker inte jag. Hoppas de hjälper och att du blir piggare! Tycker @Cederulla har helt rätt; det vore bra att försöka ta reda på varför värdena är låga.
  1 point
 36. Binjureproverna var normala, bara järnvärdena som var dåliga. Jag har beställ Niferex från Apotea. Är lite hypokondriskt lagd och känner mig helt plötsligt jättetrött.
  1 point
 37. Okej... så om man har anledning att tro att BHB kommer att stiga snabbt (t ex vid övergång till svält) så kan man sitta ett dygn med sin Ketonix och blåsa en gång i timmen så fångar man antagligen detta.
  1 point
 38. Även om smal-hjärntvätten, jakten på den ouppnåeliga perfekta kroppen, är ett helvete och en stress som bryter ner oss kvinnor, så finns ju fortfarande en poäng i att bli av med övervikten. Du skulle nog må bättre om du blev av med 5-10 kilo kroppsfett och kanske främst för att du skriver att mycket sitter på magen. Jag tror inte att det är idealt för någon kropp att bära på för mycket kroppsfett, även om det bara rör sig om mindre/måttlig övervikt. Kanske testa lite mindre portioner, förutsatt att du inte blir vrålhungrig om du äter mindre? De mängder som anges i DietDoctors recept är ju inte nödvändigtvis one size fits all, så att säga. För en mindre kvinna, så kan det vara för mycket(om man vill gå ner i vikt) om man käkar 3 ggr om dagen och har ett stillasittande jobb. Många recept innehåller också en massa grädde och ost, vilket man också bör välja bort, om man har en envis kropp. Sen tycker jag absolut inte du ska jämföra dig med pojkvännen, som uppenbarligen har en okomplicerad viktresa. Män generellt som är yngre och inte metabolt sjuka, har oftast marginaler när de håller på och går ner i vikt. De kan till och med gå ner i vikt, genom att ligga på lite kaloriunderskott haha. Sedan tror de princip alla kan gå ner i vikt genom att ligga på lite kaloriunderskott Däremot tycker jag du helt ska sluta med ost och ölkorv framför TVn och sånt på kvällen. Din kille kan säkert kvällsnacksa och ändå få resultat, men du kan det inte.
  1 point
 39. År just nu inne på mitt femte dygn av vattenfasta, tar diverse vitaminer (under dagen) samt magnesium (på kvällen innan jag lägger mig). Innan jag började med magnesiumet hade jag diverse kramper i benen, men nu ingenting, alltså under dessa 5 dagar inte en enda krampkänning! Salt verkar inte saknas heller. https://www.apotea.se/puori-m3-magnesium-och-zink-120-kapslar?utm_source=prisjakt
  1 point
 40. Man kan börja lite försiktigt med att slopa skatterabatten på diesel för jord- och skogsbruk, återinföra skatten på handelsgödsel och lägga en avgift på bekämpningsmedel. Alltså slopa subventionerna till det "konventionella" energislösande jordbruket.
  1 point
 41. Ett sätt att se till att vi människor andas ut mindre koldioxid är att dra ner på kolhydrater, och att äta ketogent. Något jag lärde mig från en intervju med Dr. Cate Shanahan på DietDoctor. Se information om "respiratory quotient".
  1 point
 42. Hej, och tack. Jag är kvinna 34 år. Har föttbarn för 10 år sedan och har kvar lite "överflödigt" fett på magen som valkar sig. Jag har gjort en mätning på en tanita-våg och har svart på vitt att jag har förmycket fett på kroppen. Jag har mätt med måttband och inte heller märks där någon skillnad. Till frukost äter jag ägg och bacon, tonfiskröra, kesoplättar eller liknande. Lunch är ofta rester från dagen innan, tex zucchini, kött, och fet sås. Middagen är också fågel/fisk/kött med fet sås, olivolja till salladen, extra briost eller liknande. Jag småäter sällan meni bland blir det någon ölkorv, ost eller fläsksvålar. Jag dricker vatten. På lördagen unnar jag mig ett glas cola zero. men jag har helt hållt mig borta från godis, kakor eller annat som jag annars inte säger nej till. Vissa dagar har jag ätit lite smör som jag skurut i kuber för att få i mig extra fett. Jag har ett stillasittande jobb, men jag tränar på gym. Jag sover 7 h/ natt Jag mår bra i magen och sötsuget är under kontroll men vågen står still och jag minskar inte heller i centimeter. Och det gör mig både stressad och deprimerad.
  1 point
 43. Idag ringde en man in till Ring P1 och talade om att sjukvården inte behöver mer resurser. De flesta s.k. vällevnadssjukdomar kommer att försvinna om bara människorna får information om hur man ska äta. Han berättade också att det bästa sättet att få denna information är att gå in på dietdoctor.com. Länk: https://sverigesradio.se/avsnitt/1385910 Debattinlägget kommer efter 6minuter 40 sekunder.
  1 point
 44. Gör så Pia. Du ska vara rädd om dig. .
  1 point
 45. Hej och välkommen Spratt! Jag reagerar på att du skriver att "inget händer". Och samtidigt skriver du att du mår bra i magen, allt sockersug är borta, du behöver inte energidrickor för att hålla dig vaken. Det låter som att det är massor som har hänt. Vi lever i ett samhälle där så mycket fokus ligger på vikt, snarare än hälsa och välbefinnande. En annan aspekt är att det kanske inte alltid syns på vågen att något händer, ibland är ett måttband bättre. Några säger till och med att man fått välja betydligt mindre klädstorlekar trots att vikten inte minskat nämnvärt. Läs gärna vad Martina Johansson skrev om "dold" insulinresistens igår, kanske något där kan ge en förklaring.
  1 point
 46. Äter aldrig gluten, äter väldigt näringsrikt och ofta rött kött, alla andra värden jag tog var tipptopp 5-stjärniga. Blev lite orolig nu, kanske ska beställa en tid på VC ändå...
  1 point
 47. Svårt med tillskott. Ät rött kött. Drick c-vitamin till köttet. Kom ihåg i skolan alltid apelsin juice och lingon till blodpuddingen. Det finns en anledning. Gluten kan vara ett stort problem för järnupptaget så sluta med gluten. Många vegetabilier innehåller antinutrienter som stör upptaget. Undvik dessa.
  1 point
 48. Kramp nattetid kan bero på brist på magnesium, zink eller en av B-vitaminerna (minns inte vilken, men den kräver intag av andra B-vitaminer för att tas upp). Själv brukar jag ta en brustablett typ Berocca (eller annat märke av just B-vitamin, de brukar även innehålla magnesium och zink) på kvällen några dagar i rad, då brukar det ge med sig.
  1 point
 49. Helt rätt! Tror också att alldeles för många lockas av alla framgångshistorier och hur 50kg fläsk bara ”runnit av”... För väldigt många är det tålamodsprövande.
  1 point
 50. Jag tänker ... strunta i alla råden du fått ovan. (nu blir jag populär) ... fortsätt äta som du har börjat (du kan ju göra små variationer enligt några tips ovan) .. sen så ser du vart du står om 15-20 veckor. Om du tänkt att äta LCHF resten av livet eller lång tid framöver i alla fall så gör det inte så mycket om det tar lite tid...så länge du inte går upp kraftigt i vikt. Om du inte tänkt att äta LCHF långsiktigt kan du lika gärna sluta på en gång och försöka hitta en annan strategi istället...
  1 point
×
×
 • Create New...