Gå till innehåll

Ledartavla

Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2020-05-21 i alla områden

  1. Nå har en og en halv uke gått. Jeg skal ikke si at jeg har voldsomt mye energi, men jeg har fått lyst til å gjøre ting igjen. Ordner i huset og i hagen, og i dag har jeg hoppet trampoline med barna. Det kjennes riktig bra! Skal jobbe i helgen, og har gjort klar en stor porsjon LCHF-pai som skal holde meg unna sukkerfeller, så det skal gå helt fint :) Har ikke kommet dit at det går på autopilot. Jeg bruker enda en del tid til å finne ut hva jeg skal spise, og jeg tenker mye på om jeg er sulten, når jeg skal spise neste gang osvosv. Det vanskeligste er nesten å time det med resten av f
    4 points
  2. Bovete? Det är väl en gammal känd växt? Odlad i Sverige, åtminstone förr? Vad behöver man testa där? Såg någon film på fb tror jag det var, om försök med mjölkkor: vad händer om kalvarna får gå kvar hos sina mammor? (de ger lite mindre mjölk, och kalvarna växer snabbare). Sådana studier borde det göras fler av, tycker jag. Och bete, och lantraser och...
    4 points
  3. Hurra! Det finns fler vuxna som gör detta, alltså?! Enligt min yngste son gör inga andra vuxna det... Jag har naturligtvis pliktskyldigast hoppat lite med barnen ibland tidigare men för bara nån vecka sen lärde jag mig slå en volt! Nu har jag blivit lite mesig och rädd igen så jag stoppar mig i snurren vilket retar mig men vänta bara, snart ska jag, liksom sonen, snurra, ställa mig upp och göra en cool dab! Vad blev det för gott i pajen?
    3 points
  4. Oh jess! Jeg synes det er morsomt! Etter koronadvalen skal jeg ikke prøve på noen volt med det første. Har nok med å komme meg i aktivitet igjen. Kjennes ut som kroppen knirker Men kanskje en gang... Flink du er! Man blir ikke for gammel, man bare blir fortalt det så mange ganger at man tror det. Kjør på, sier jeg!! Og ja, en dab er på sin plass etter gjennomført volt Jeg lager den kjøttfärspaj med kesotäcke fra kostdoktorn. Noe av det beste jeg vet! Skipper bunnen, har bare kjøttdeigen og ostetoppen i en ildfast form og inn i ovnen. Nydelig!!
    2 points
  5. Och det ser ut som det kan levereras till typ hela Sverige utom öar. Problemet är att alla dessa produkter står som slutsålda, endast ost verkar finnas
    2 points
  6. Ser man på. Arla kan om de vill. Men det är väl svårt att få de danska produkterna till svenska butiker. Jag gillar Smetana. Om man kokar ur vattnet ur grädden blir fett%en högre.
    2 points
  7. Nu hittade jag det jag hade i bakhuvudet. En helt fantastiskt intressant podcast: https://peterattiamd.com/rickjohnson/ Den är väldigt tekniskt (men ignorera bara det tekniska man förstår sammanhanget ändå) --- "3. Finns det några belägg för att otillräcklig mängd vätska i kroppen påverkar viktnedgången negativt vid strikt LCHF? " ... vad som bland annat sägs i podcasten är att ett ökat saltintag (vilket inte är ovanligt vid LCHF) utan att samtidigt dricka mer kan stimulera kroppen att bilda eget fruktos vilket bl a skulle kunna leda till viktökning...så
    2 points
  8. Det sägs att man ska äta långsamt, alltså normalt.. inte stressäta och helst inte på stående fot , så det är omställning ang.livsstil absolut, de flesta nu levande generationer lever ju tämligen kroppsförstörande eftersom människor åläggs att tänka som maskiner, som datorer.. rätt destruktivt, men alla erkänner inte utan karriärkarusellerna slukar alltid de allra flesta oavsett, så det är jobbigt. Här också att fullt ut som du säger , leva sådär underbart "RÄTT" , men odlingssaker låter trevligt! Det kräver väl åtminstonde lit sinnesro och tankero, långt ifrån de där fysiska spadtagen som matt
    1 point
  9. Inte lchf-sätt nej, däremot behöver kroppen tillförsel av vatten, kontinuerligt. Jag tänker att vid vikttapp för en passiv individ, krävs annan tilförsel än vid vikttapp för aktiv individ - vilket så tacksamt också skrivs om i länken du skickade in, att bl.a maratonlöpares fysiologiska kretslopp sällan kan jämföras med icke-sportande individer. Särskilt vi som är feta, varit feta eller ständigt står på en slags kritisk gräns att tippa över till den usla mat, som prackats på oss, med vårt medgivande visst.. men samtidigt inte - se t.ex dem som behöverr gnomgå gastric bypass och det där..
    1 point
  10. Takk! Har lest litt nå, men skjønner jeg må undersøke mere. Har ikke fettfobi, men synes det er vanskelig å spise såpass lite grønnsaker. Dette med salt.. har aldri hørt at man kan få for lite salt, heller tvert imot. Med unntak av ved oppkast/diare, eller ved aktivitet i veldig varmt vær. Aaaargh
    1 point
  11. Onsdag förmiddag och jag har haft plåstret sen i måndags kväll. Igår hade jag som känningar i äggstockarna och var lite trött. Idag märker jag ingenting speciellt. Var och lämnade blod på morgonen men det känns bra. Har tagit halvledigt de här dagarna för att kunna känna efter. Vet inte riktigt vad jag väntar mig men hoppas känslan av grått ska lyfta.
    1 point
  12. @Gemma Personligen är det lugnt om det tar tid att laga mat. Andra kan behöva mat snabbt, blir lite knepigt om de då ska äta maten jag håller på att laga. För min del är det ofta en fråga om jag har tid att stå att laga mat för stunden. Har nog perioder av mer plugg respektive mer fritid, samtidigt som det är mycket annat som jag kanske också vill hinna med också. Vid sådana tillfällen är det extra tacksamt med ungsmat och långkok: det sköter sig själv och jag kan göra något annat samtidigt. Har börjat klura på vad som är viktigt, men långt ifrån färdig. Karriär och jobb är lite för tidigt att
    1 point
  13. Konstant hunger, fokus enbart på att jag vill ha mat...så nu har jag avbrutit fastan för den här gången. Hade tänkt vänta till i eftermiddag, men jag vill göra saker också; det tappar jag lusten och förmågan till. Nytt försök om ett par veckor, för att se hur det går då. Den här gången dök inte trååååååk-känslan upp. Och första dagen kändes bra. Kanske känns fler dagar bra nästa gång.
    1 point
  14. Nej det är nog mjöllupiner som avses, inte de invasiva blomsterlupinerna.
    1 point
  15. Om det är vanliga lupiner som avses, hur kan detta vara bra? Förvisso fina blommor, men de sprider sig lätt och är jobbiga att bli av med. Har grävt upp flertalet plantor med rötterna. Hur ger dessa ens protein?
    1 point
  16. https://arlaunika.se/products/gradde-50 Verkar som Arla har double cream i sitt sortiment, producerade i Danmark...
    1 point
  17. Här kommer några fler idéer och tankar som du om du vill får utvärdera för din verklighet. De som lyckas att uppnå sina mål genom att lägga om sin kost ser ofta maten som byggstenar för våra kroppar. De är inte rädda att äta enformigt och trist. De försöker att låta bli att använda maten som belöning, för att lyxa till tillvaron, som tröst, för att skingra tristessen osv. Man ser inte maten som tillflykt utan som byggstenar. Sådan kosthållning är ofta LCHF men innehåller inga LCHF brödbak och desserter. Man tittar på var man hittar fetter och proteiner som kroppen verkligen behöver och kan ta
    1 point
  18. Double cream har 48% fetthalt tror jag. Jag har aldrig hittat den i Sverige heller. Mycket godare än vanlig 40% vispgrädde Men ska det vara riktiga grejer så är det clotted cream som gäller , den har typ 60% fetthalt och är ljuvligt gott. Här finns ett annat gammalt tråd om grädde https://forum.kostdoktorn.se/topic/5275-extra-tjock-vispgrädde-i-storbritannien/
    1 point
  19. Jag håller med @Elinor och @Zepp. Det är högst osäkert att du har problem med levern. Tyvärr kan jag alldeles för lite om dig, din sjukdomshistoria och om vad du äter för att kunna hjälpa dig med hur du ska tänka. Man kan bara gissa. Du skriver att: På vilket sätt skiljer sig det du äter under utmaningen från din vanliga kost? Dessutom behöver inte alla krämpor vara kostrelaterade. Det kan vara infektion, träningsvärk och andra tillstånd som har råkat förvärras just då du började köra utmaningen. Är du orolig kan det hjälpa att gå till vården och ta prover. Fast om du tar leverprover m
    1 point
  20. Hej och välkommen hit @Emma01! Kul med en till yngre person här på forumet, som dessutom äter strikt. Jag fyller 21 om ca 2 månader. Angående hur mycket protein, fett, kolhydrater du bör äta kan man utgå från makronutrientfördelning i energiprocent E% eller mängder, dessa hänger dock ihop. Det jag kan utgå ifrån är att du vill äta ca 76 g rent protein/dag och max 20 g kolhydrater per dag. Ett exempel på en uppdelning av makronutrienter är E% är 0-5 E% kolhydrater, 15-20 E% protein och 75-85 E% fett. Vill du äta LCHF bör man nog som lägst ligga vid ca 70 E% fett, men gärna högre. Fast kanske in
    1 point
×
×
  • Skapa nytt...