Ledartavla


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2020-06-16 i alla områden

  1. 5 points
    "Kalorier är små djur som bor i garderoben och syr in kläderna på nätterna." 🐞
  2. 4 points
    Martina Johansson: Hur komma in i ketos? https://martinajohansson.se/hur-komma-in-i-ketos/
  3. 4 points
    Hej och välkommet hit! Du äter inte LCHF så du kommer inte hamna i ketos. Du kan göra det kortvarigt när du äter väldigt få kalorier per dag men inte sen när du ökar kaloriintaget. LCHF innebär att man äter Mycket fett, typ valfritt med protein (man brukar säga medelmycket) och lite kolhydrater. Grönsaker ovan jord är OK men inte frukt. Du kan läsa mycket mer här: https://www.dietdoctor.com/se/lchf
  4. 3 points
    Om du lovar forumet en bild av magen så kanske du får motivation....
  5. 3 points
    Tjata gärna. 😉 Jag har funderat mycket runt detta ...hur jag ska få mig själv och träna styrketräning. Det är ett stort motivationsproblem. Nu är jag inne på att efter semestrarna kosta på mig en PT typ 2 gånger i veckan i 2-3 månader och se om jag kan fortsätta av mig själv efter det....och satsa på magrutor till beach 2021 (samt lägre blodsocker 😉 )
  6. 3 points
    Dags för en liten uppdatering. Jag vet inte om man kan kalla det här ett projekt längre men det får fortsätta heta så. 😉 Jag avslutade Metformin-intaget för en vecka sedan. Några dagar innan avslutet satte jag på mig en Freestyle Libre sensor för att se hur glukosvärdena har utvecklats. Slutresultatet blev lite deprimerande: Studerar man detta ser man att medelvärdet har höjts med 0,7 mmol/L sedan jag började äta Metformin vilket är ganska mycket. Jag har tre troliga förklaringsmodeller: 1. Freestyle Libre sensorerna är lite olika kalibrerade. 2. Jag har ätit slarvigare. ( Alltför ofta Nicks-glass eller proteinbarer (lågkolhydrat) ) 3. Jag har en lägre fysisk aktivitetsnivå Sannolikt är det en kombination av ovanstående. Man kan också notera att avslutningsvärdena är i princip identiska med de värden jag hade utan Metformin precis innan 21:a mars. Det är svårt att dra några definitiva slutsatser av experimentet. Antagligen påverkar Metforminet blodsockret (och insulinet) nedåt utan att man känner av några egentliga biverkningar samtidigt var ju dosen, 250 mg, väldigt låg. Nackdelen kan vara att man tror att man kan komma undan med att ta någon liten "godsak" ibland. Men kanske en mer bidragande faktor till det relativt höga blodsockret kan vara att jag tidigare har joggat 3-4 gånger i vecka det är nu utbytt mot promenader på grund av hälseneproblemen. Jaja. Nu fortsätter jag med nya experiment! Jag kommer supplementera en del med MCT i "mjölform" och försöka vara mer strikt i ätandet . Jag inledde den perioden förra veckan med att göra en 3,5 dagars vattenfasta. Jag skriver ett inlägg om detta senare. Nu håller jag tummarna för att uppgången av blodsockret är en "tillfällighet" och att det stabiliseras vid ca 6,0 som dygnsmedelvärde då utan Metformin eller gärna bättre än så
  7. 3 points
    Jag visste att förr eller senare kommer någon att berätta för mig vad kalorier är för något. Tack MariaF.
  8. 2 points
    Jag har ätit en kost med mycke protein och grönsaker, lite fett och kolhydrater i över tre månader nu. Kickstartade med 550kcal/dag för att komma i ketos. Nu till min fråga: Om jag fuskat och ätit godsaker under en dag måste jag då börja om för att komma i ketosläge igen? Ha det gott!🌞
  9. 2 points
    Bra fråga.. egentligen inte så bra underbyggd.. men iallafall vi börjar bli vana med typ dessa frågor! Såå jag börjar med LCHF.. strikt sådan, dvs högt fettintag, normalt protein och lågt kolhydratintag! Då får jag försöka förklara, dvs E%.. strikt LCHF är typ 70-80 E% fett, cirka 10-15 E% protein och 5 E% kolhydrater! Dvs E%.. andelen av dina kalorier per dag i genomsnitt! Hur som helst så på 550 Kcal så lär vem som helst komma i ketos! Dvs både VV och viktklubb anger att man kommer hamna i ketos om man drar ner på kalorierna, till deras försvar så rekommenderar de inte en 550 Kcal diet! Oså till din fråga, den är lite ovidkommande i princip, för det spelar ingen roll vad du äter/fuskar med om du äter 550 Kcal, du lär hamna i djupaste ketos! Oså till ketos/ketogen diet, dvs det är litta samma som LCHF, men man skal likt förbannat äta protein och kalorier så att de motsvarar ens vikt och ålder! Dvs på 550 Kcal.. oavsett föda, det kallar vi för i bästa fall för fasta, i sämsta fall för bantning! Såå till den stora frågan hur fungerar ketos, det funkar på litta olika sätt! Som jag redan nämnt, VV, Viktklubb, fasta, bantning/svält, kommer att led till ketos! Oså kommer vi då lite osökt in på LCHF/ketogen diet, det är fortfarande hög E% fett, Normalt protein, väldans lite kolhydrater! Dsv man kan äta ketogent utan att svälta/banta/fasta! Iallafall så är inte 550 Kcal i snitt något man kan hålla på med mer än korta stunder.. iallafall inte under 1500 Kcal! Såå du är i ketos, av helt fel anledning! Du skall uppnå ketos på tilräckligt mycket kalorier för din vikt/ålder, av ketogen kost, med rätt mängd kalorier för din vikt längd ålder! Iallafall så här ser den kosten ut; https://www.dietdoctor.com/se/lchf
  10. 2 points
    Jag vill inte var tjatig eller jo kanske Tung styrketränig FTW! Väldigt intressant att följa ditt projekt!
  11. 2 points
    Fast det där är lite spännande för det kan skilja sig väldigt mycket beroende på kön och aktivitetsnivå. Och så då det beror på var de små krypen kommer från.
  12. 2 points
    På det viset kommer du att hamna suveränt bra när du blir äldre. Vad jag konstaterat är att den gamla frasen: "Det är aldrig försent att börja..." faktiskt har förverkligats i mitt fall. Visserligen har jag tidigare i livet aldrig varit något träningsfreak men nu börjar jag faktiskt tendera åt det hållet. Delvis beror det på att jag har kvar min gamla träningscykel, som visar sig mycket väl lämpad för ändamålet i högre ålder. Genom att alla datoriserade träningsparametrar finns lättillgängliga i tydliga bildfönster, kan jag snabbt överföra dessa till en blankett som gör det lätt att hålla koll på min utveckling och jämförelsen med familjen i övrigt: Korresponderande siffror i marginalen används för tilläggsinfo, som blodtryck, temperatur, syrgasmättnad, kosttillskott etc. som kan påverka eller ge god information om förbättringar (eller tillfälliga försämringar) i träningsresultatet resp. medverkande faktorer. Det visar sig lämpligt att inte göra några detaljerade resultatanalyser med mindre än en månads intervall - de verkligt tydliga effekterna synliggörs först då. För att få jämförbara återhämtningssiffror bör man vara noga med att på träningsdag 28 tillämpa samma träningsprogram som under dag ett. Eftersom fler än ett träningsprogram kommer till användning under en månad, kan man lämpligen variera typen av program som man vill jämföra graden av återhämtning med. Dessutom tillse att träningstid, tröghetsinställningar och pedalrotation är identiska för bägge jämförelsesessioner. Läkarnas tendens att skriva ut blodtrycksmedicin i tid och otid är ett elände. Dels verkar det inte som om dagens läkare (specialistläkarna förhoppningsvis undantagna) fortbildar sig tillräckligt, dels inte vill tillägna sig kunskap som möjliggör läkemedelsfri terapi, t.ex. kost- resp. tillskottsrelaterad terapi. Då gäller de egna initiativen som i ditt fall. Vad gäller dina 45 minuters promenad i det fria kan de aldrig vara fel. Som du kanske observerade i trådstarten, har kanadensarna i studier konstaterat att en minuts hårdträning motsvarar 45 minuters träning i måttlig takt. Den senare motsvarar i sin tur sannolikt många timmars promenad. Ditt eget träningsprogram om det är tillräckligt hårt, ger sannolikt liknande skillnad i effektivitet. Hårdträning i intervallformen dock inget man ägnar sig åt, om man är otränad. Hjärtligt väkommen till forumet förresten!
  13. 2 points
    Du får göra det som passar dig.. iallafall så är det rätt vanligt att folk som äter LCHF äter enligt 16:8 utan att kalla det för fasta, för man orkar inte äta mer, man är mätt och nöjd. Tanken bakom fettkaffe eller MBC är att kroppen fortfarande skall vara i ketos/mest använda fett som energi. Funkar för vissa.. iallafall så bryter man fastan, dvs man ändrar från katabolt till anabolt tillstånd.. är man frisk så spelar det ingen större roll, förutom att man inte blir lika hungrig till lunch. Jag dricker bara kaffe, jag är morgontrött och inte alls hungrig på morgonen. Oandrasidan så går jag inte frivilligt upp före 7,00 och äter lunch vid 12,00 det är bara ynka 4 timmar till dess på det så var det bara 16 timmar sedan jag åt senast.
  14. 2 points
    Jag fyller snart 70. Efter att blivit medicinerad för blodtryck över 140/90 började jag för ett halvår sedan att dricka lite rödbetsjuice morgon och kväll (Mjölksyrafementerad, den råa klar jag inte att dricka) och slutade samtidigt med medicineringen. I morse var mitt blodtryck 122/83, puls 53, ett typiskt värde de senaste månaderna. Det skall nämnas att jag dagligen försöker gå en runda på ca 45 minuter och även kör ett primitivt program på ca 15 minuter med lite styrke- och smidighetsövningar innan läggdags. Känns riktigt bra att vara medicinfri!
  15. 1 point
    Dags för en liten uppdatering. Jag vet inte om man kan kalla det här ett projekt längre men det får fortsätta heta så. Jag avslutade Metformin-intaget för en vecka sedan. Några dagar innan avslutet satte jag på mig en Freestyle Libre sensor för att se hur glukosvärdena har utvecklats. Slutresultatet blev lite deprimerande: Studerar man detta ser man att medelvärdet har höjts med 0,7 mmol/L sedan jag började äta Metformin vilket är ganska mycket. Jag har tre troliga förklaringsmodeller: 1. Freestyle Libre sensorerna är lite olika kalibrerade. 2. Jag har ätit slarvigare. ( Alltför ofta Nicks-glass eller proteinbarer (lågkolhydrat) ) 3. Jag har en lägre fysisk aktivitetsnivå Sannolikt är det en kombination av ovanstående. Man kan också notera att avslutningsvärdena är i princip identiska med de värden jag hade utan Metformin precis innan 21:a mars. Det är svårt att dra några definitiva slutsatser av experimentet. Antagligen påverkar Metforminet blodsockret (och insulinet) nedåt utan att man känner av några egentliga biverkningar samtidigt var ju dosen, 250 mg, väldigt låg. Nackdelen kan vara att man tror att man kan komma undan med att ta någon liten "godsak" ibland. Men kanske en mer bidragande faktor till det relativt höga blodsockret kan vara att jag tidigare har joggat 3-4 gånger i vecka det är nu utbytt mot promenader på grund av hälseneproblemen. Jaja. Nu fortsätter jag med nya experiment! Jag kommer supplementera en del med MCT i "mjölform" och försöka vara mer strikt i ätandet . Jag inledde den perioden förra veckan med att göra en 3,5 dagars vattenfasta. Jag skriver ett inlägg om detta senare. Nu håller jag tummarna för att uppgången av blodsockret är en "tillfällighet" och att det stabiliseras vid ca 6,0 som dygnsmedelvärde då utan Metformin eller gärna bättre än så
  16. 1 point
    Vi har ett antal gånger diskuterat kopplingen mellan glutenkänslighet och gräspollenallergi och jag vet att jag själv varit med och diskuterat detta men jag hittar inte tillbaka. Hoppas kunna få lite hjälp av er andra nu. Lillemannen här hemma, han som drabbas av allt djävulskap, har i dagsläget svullna, röda ögon med klåda, viss rinnsnuva och är trött. För sent kom vi på att det är pollensäsong och plockade fram ögondroppar och näsdroppar. Eftersom han inte har besvär varje år utan bara vissa, är det svårt att förebygga när man inte vill stoppa i honom antihistaminer "i onödan". Varje gång problemen börjar och vi kollar pollenprognosen är det alltid, utan undantag, gräspollen det varnas för. Således kan man konstatera att han får mindre besvär när det är en regnig sommar vilket förklarar varför han inte får besvär varje år. Just nu är det varmt och blåsigt vilket ökar mängden som flyger runt. Det jag är intresserad av nu är kopplingen mellan gräspollen och gluten men också tarmhälsan i stort. Vetenskapen bakom alltså. Vi är, som jag nämnt tidigare, inte riktigt överens om glutenets vara eller icke vara här hemma så jag behöver bättra på minnet och kunskapsnivån i frågan. Har ni tips på bra, trovärdiga sajter? Bra studier från Pubmed (finns ju lite att gå igenom...) eller liknande så tar jag tacksamt emot detta.
  17. 1 point
    Här är en läsvärd sajt för den som funderar börja med styrketräning : https://www.styrkelabbet.se/styrketraning/
  18. 1 point
    Läste senast idag om en studie som konstaterar att mat påverkar människor på ett individuellt sätt, till och med om de är identiska tvillingar. Axplock av resultat nedan: Tim Spector | Why one-size-fits-all diets don’t work – new study (Google-översättning till svenska https://translate.google.com/translate?sl=en&tl=sv&u=https%3A%2F%2Ftheconversation.com%2Fwhy-one-size-fits-all-diets-dont-work-new-study-140655 "PREDICT-1 involverade mer än 1 000 vuxna (inklusive hundratals par tvillingar) som kontinuerligt övervakades under två veckor för att upptäcka hur de reagerade på olika livsmedel. Det första vi märkte var den stora variationen i individuellt insulin, blodsocker och blodfettrespons på samma måltider, även för identiska tvillingar. Till exempel kan en tvilling ha hälsosamma svar på att äta kolhydrater men inte fett, medan den andra tvillingen är motsatsen. Vi upptäckte också att tidpunkten för måltiderna påverkar näringsresponsen på ett personligt sätt. Samma måltid vid frukosten orsakade en annan respons hos vissa människor när de åts till lunch. Men hos andra var det ingen skillnad. En annan överraskning var att sammansättningen av måltiden när det gäller kalorier, fett, kolhydrater, proteiner och fiber (makronäringsämnen eller ”makro”) också hade en mycket individuell effekt på näringsresponsen. Vissa människor hanterar kolhydrater bättre än fett, till exempel, medan andra har motsatt respons. Trots den stora variationen mellan deltagarna var varje persons svar på identiska måltider som ätits vid samma tidpunkter på olika dagar påfallande konsekvent. Detta gör det möjligt att förutsäga hur någon kan reagera på någon mat baserat på kunskap om deras underliggande ämnesomsättning."
  19. 1 point
    Nä. Det går inte att väga sig. Eller går gör det väl. Men jag samlar så otroligt mycket vätska att det inte är någon vits. Mina fötter, vrister och underben är riktigt tjocka, mina underarmar, händer och fingrar likaså. Ansiktet är riktigt pluffsigt. På morgnarna ser jag nästan ut som då när jag åt socker. Magen är som en ballong. Varför? Jag har samlat vätska en vecka ungefär. Någon som har goda råd?
  20. 1 point
    Två veckor är max halva tiden in i omställningen! Tror definitivt att te och vatten töjde ut magsäcken, det dämpar aptiten en lite stund. Hur som helst.. mitt i natten, litta beroende på när man åt sist och hur mycket så kommer kroppen skifta från anabolt till katabolt tillstånd, det gäller alla! Dvs det tar timmar att lagra allt man ätit, då är homeostasen mest inställd på anabolt tillstånd/dvs har fullt sjå att lagar vad man ätit, tydbara tecken på det är att man är mätt/nöjd! Alla typ fastar på natten, då ändras homeostasen till katabolt tillstånd, dvs nu handlar det om att leva utav det man lagrat tidigare under dagen. Dvs det är typ normalt. Osådåså.. newbie på LCHF.. bara en tanke, kroppen behöver göra en del glukos själv, mitt i natten, det är för det första en process som brukar trigga hunger utifall man inte är omställd till ketos, det är en till stora delar energikrävande process iallafall om man skall göra om protein till glukos med en massa överskottsvärme! Iallafall omställningsproblem osv, är du hungrig mitt i natten så ät.. iallafall under omställningen. Men, bättre vore om du åt på dagen tillräckligt för att inte vakna mitt i natten. Edit på detta inlägg; Vi har knep och knåp för detta oxå och det är att alltid vid frukost alltid koka ett extra ägg som man stoppar i kylskåpet! Dvs man skall som Newbie iallafall äta ägg till frukost. Hur som helst, vaknar mitt i natten och är hungrig/sugen, då finns ägget där, är man hungrig så äter man upp det, vill man inte äta upp det så är man inte hungrig utan bara sugen, då brukar det funka med ett glas vatten oså somnar sen om ígen! Risken finns att man blir eggavhengig, men det är sällan samma problem.
  21. 1 point
    Mm.. prexis, det är vad som händer i kroppen som spelar mer roll än att räkna kalorier. Dvs jag skulle säga, man får lov att äta högkaloriföda.. iallafall vettig sådan med protein och fett.. oså på det kopiösa mängder gröna blad, en hel del andra grönsaker gärna med en vinigrett baserad på olivolja. Iallafall i den bästa utav världar, (LCHF-världen) så inträffar det ibland att man de fakto äter färre kalorier, iallafall om man är överviktig/diabetiker/insulinresistent. Det handlar om gener och homeostas.. tada gener gör att vi är Homo Sapiens Sapien.. likaså homeostasen och därmed energiregleringen i kroppen. På det kommer social kontext, ekonomi, reklam och att matvarubutikerna främst säljer skitmat.. vi är genetiskt anpassade för att finna vår föda i skogen på savannen.. ät allt som går att äta när det finns.. det funkar inte alltid i en modern kontext! Hur som helst så får man enligt mig räkna kalorier, för att kolla rimligheten i sitt matintag. Iomed att vi är genetiskt lika och att våra kroppar tenderar att behöva cirka samma mängd kalorier vid ungefär samma vikt.
  22. 1 point
    Jo en sak till. I år var det värre i maj än normalt för mina bihålor, konstigt då det inte verkar ha varit jättemycket björkpollen, däremot gott om ek och det brukar gå bra, och en del gräs. Kanske är jag extra skör efter coronan. Fick köra kortisonspray i näsan vilket jag inte behövt på många år. Dessutom la jag till magmedlet silicea. Vet inte om det hjälpte eller om kortisonet gör hela jobbet men just nu är det riktigt bra.
  23. 1 point
    Åh, tack @Erik 2! Funderade faktiskt på att tagga dig för jag hade för mig att du var inblandad i tidigare diskussioner! Nu fick jag lite att nysta i!
  24. 1 point
    Återigen ett ämne av gemensamt intresse. 😉 Eftersom jag har det som din son i det här avseendet har jag grubblat mycket på detta. En grundfråga är om pollenallergin har sitt ursprung i magen eller luftvägarna, eller börjar det i magen med läckande tarm som sätter igång immunförsvaret och när det hittar pollen i luftvägarna också blir det reaktion även där. Gluten har ju visats trigga zonulin som öppnar tight junktions i tunntarmen. Jag har ungefär kommit hit, inte så långt men kanske några uppslag att nysta i. Vete, råg och korn är grässorter och deras frön innehåller bla glutenprotein. Fröna tillverkas efter pollinering (tror jag, har inte kollat). Gräsallergiker reagerar på ett protein i gräspollen, jag har inte kollat men tror inte det är gluten. Det finns nåt som heter veteallergi. Ovanligt men jag har flera vänner som lider av WDEIA där intag av vete och fysisk aktivitet utlöser anafylaxisk chock. Här finns också allergi mot skaldjur och aspirin (som egentligen är en trädprodukt ..) i kombo med vete. Omega 5 gliadinreaktion är det man letar efter i blodprov. Eftersom den heter gliadin och gliadin är en peptid som blir kvar vid partiell nedbrytning av gluten undrar jag om detta gäller även omega 5, dvs den kommer från gluten. Det finns också bakers astma och exem. Bagare får dock sin reaktion genom inandning och hantering av mjöl. Nå, om gräsallergi och glutenproblem ska hänga ihop bör det vara samma protein man reagerar på. Jag gissar att det inte finns gluten i pollen men om det gör det så borde reaktionen bli samma dvs framförallt magproblem men också hud- och ledproblem. Dock inte hösnuva och rinnande ögon. Att pollen tar sig ner i magen är inget konstigt så det skulle vara möjligt med magproblem. Om vi tänker oss att det inte är gluten utan ett annat protein som orsakar gräsallergi är det väl inte otroligt att det finns även i gräsfröna vete råg och korn, men när vi äter dessa frön åker de ner i magen och om vi inte är bagare kommer det inte in i luftvägarna, så reaktionen borde inte vara samma som på pollen. Om det inte är så att pollenallergireaktionen egentligen kommer från magen och svalda pollenkorn. Jag är allergisk mot andra frön och nötter, troligen alla. När jag äter frön svullnar matstrupen, mina läppar svullnar, blodtrycket rasar, ögonen håller på att hoppa ut och jag blir högröd. Anafylaktisk chock. Det sticker i munnen. Om jag får i mig vete känner jag sticket i munnen men inget av det andra. Vete ger mig främst mag, led och hudproblem. Detta blev lite långt och tillkrånglat men som slursats. Jag tror det finns en koppling men det är inte gluten. Jag tror att den dag vi utvecklar en allergi har det med läckande tarm att göra men sen kan kroppen reagera på allergenet oavsett på vilken slemhinna det landar, ögon, näsa, hals, lunga eller rent av på huden. Lektiner, dvs växtkemikalier, proteiner, för att skydda främst frön är ett spår jag tror mycket på. Lektin finns på gräsfrön och troligen på gräspollen, det har jag dock inte kollat. Ett lektin i vete är vetegrodds aglutinin. WheatGermAglutinin. Att vi reagerar på lentiner är väl etablerat. Jag har en period testat vetegräspulver, ska vara nyttigt och glutenfritt. Inga allergiska, led, hud reaktioner men bra fart på magen, dock inte för bra fart .. Jag är inte säket på den produkten ännu. Bonusmaterial. En vän som börjat utveckla vikingasjukan slutade med gluten och anser att han därmed fick stop på vidare utveckling av vikingasjukan. Den stannade av. Han är övertygad. Det finns nya rön kring denna sjukdom att den har en immunkoppling man hittar förhöjda halter av IgA. Jag börjar tro att det är en autoimmun sjukdom med koppling till gener och gluten precis som celiaki. Ser som vanligt fram emot lite gemensam forskning i ämnet. 🙂 Edit. Hittade så klart omedelbart nån annan som grubblar. http://ihatemyglutenfreelife.com/wheat-allergy-due-to-cross-reactivity-with-grass-pollen/ Edit 2. Forskningsrapport. https://www.karger.com/Article/Abstract/489610
  25. 1 point
    Håller med ovanstående talare. Gör det som fungerar för dig. Jag tycker att lite kokos i smakar gott och gör kaffet snällare för magen. Om du fastar för viktnedgång är det bra att du inte tar mer än en tesked. Lycka till!
  26. 1 point
    Jag bestämmer härmed att du äter LCHF/Paleo så gott du kan! Utan att stirra dig blind på en massa definitioner! Iallaafall så ingår frukt i Paleo!
  27. 1 point
    Tyvärr har Bushmaster inte varit inloggad sedan den 16 juli 2018....
  28. 1 point
    Läkare är vad dom är utbildade till, hjärntvättade av läkemedelsindustrin. Jag jobbar också på att sova mer, eller rättare sagt, jag omvärderade mina sovvanor efter att läst boken. LCHF har klara hälsofördelar, så tänk om man kunde köra strikt LCHF och få förmånen att sova gott 8 timmar per dygn. Det är mitt mål nu.
  29. 1 point
    När näringsämnen som fria fettsyror, protein och glukos förbränns skapas energi i form av ATP. Förbränningsprodukterna koldioxid och vatten försvinner så småningom ur kroppen genom utandning och svettning. Det är galet att säga att man andas ut fett och kolhydrater, däremot förbränningsprodukterna. Om man eldar i en öppen spis är det inte vedträna som försvinner genom skorstenen. Vid bilkörning går inte bensinen ut genom avgasröret. Gemensamt är att ämnen förbränns för att skapa energi, och de förbränningsprodukter som bildas tar ju vägen någonstans, t.ex att människan andas ut koldioxid och en del vatten + vatten genom svettning.
  30. 1 point
    Ja, kan va så. Fast äter nog mer kolhydrater nu än som kan kallas LCHF. Det är främst att det slinker ner en del frukt. 😅
  31. 1 point
    Nåja.. ät gärna frysta grönsaker, dvs om någon klagar så kan du säga att Zepp sagt att det är helt okej! LCHF funkar bäst för mig hungermässigt, det tar ett tag oså äter alla LCHFare helt olika mat. Det du inte skall göra är at flumma på definitioner.. utan se bortom det, riktig mat från bra råvaror/även frysta! Dvs flummar man bort sig i olika definitioner, kan man hamna fel. Dvs nr2 jag äter LCHF.. så gott jag kan, men iomed att jag är mäniska så slinker både bönor och litta annat ner, dvs vi kanske äter liknande men kallar det för lite olika saker?
  32. 1 point
    Om du tar det Kostdoktorn kallar "liberal LCHF" och tar bort mejerierna så har du paleo. Du kan använda kokosgrädde ist f kogrädde, t ex. Annars kanske du kan hitta inspiration på Under vårt tak? De har många fina recept och beskrivningar (och många bakverk). https://www.undervarttak.se