Gå till innehåll

Ledartavla

Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2020-07-21 i alla områden

 1. Ja och viktigaste insikten är nog att det är bara tankar och de uppstår och passerar konstant i ditt medvetande, utan att du själv gör något. Tankarna är effekten av tidigare händelser, inlärning, upplevelser, agerande. Du behöver inte kämpa för att ta bort tankar/sluta tänka för det är inte du som utför handlingen, den sker av sig själv. Det som behövs är att se hur opersonligt processen är och aceptera att tankarna är där men inte tro att de är sanningen om dig.
  4 points
 2. Intressant. Om det går att läsa vidare på tar jag gärna emot. Jag är nog också lite som du, @MariaF, och @Cleppa. Jag engagerar mig lätt för mycket. Detta går bra när man har mycket ork, men min ork verkar gå i vågor. Periodiserade sådana. Blir problematiskt när man har engagemang, engelska ordet "commitment" är nog bättre, som är varje dag eller i alla fall några gånger i veckan, hälsa inräknat. På det sättet kan odlandet ibland (för mig) vara betungande: man vill så gärna och så mycket, men man orkar och/eller hinner inte riktigt med. Skulle det kunna vara så att du varit stressad en
  3 points
 3. För många år sedan gick jag en serie workshops på temat "personlig utveckling" och en av de veckorna hette just "Tänk dig själv". Jag minns att vi bl a fick "tänka ner oss" i värsta träsket och när man var längst där nere och verkligen kände sig piss, då skulle vi tänka upp oss igen. I flera timmar höll vi på så... Många tror att känslor bara finns men nej, de föregås av tankar, tankar som är i princip passerar obemärkt, det visade de övningarna väldigt tydligt.
  3 points
 4. Jag har nog betydligt mindre bacon. Brukar häfta, så vågar inte ens gissa. Men baconet fungerar kanske mest som en krydda, inte som egentligt innehåll.
  2 points
 5. För det första vet jag inte om/vad det är jag reagerar på. Det ena eller det andra? För det andra vet jag inte om det är ämnesomsättningen. Varför inte finna ut av det innan man hoppar av LCHF? Och om det är intolerans/läckande tarm så går det att göra nått med det. Och varför då inte äta det mest läkande man bara kan, nämligen LCHF
  1 point
 6. Håller med om att det ska vara med grädde. Vilka proportioner mellan lever och bacon brukar du köra på? Igår hade jag 140 g bacon och 90 g lever, men har provat 120 respektive 125 g bacon tidigare. Håller mig till 90 g lever för en portion.
  1 point
 7. Det var Dr Rostenburg som liksom i förbifarten nämnt att lågt blodtryck och naggade ögonbryn är resultat av långvarig stress. Det brukar väl också vara ett tecken på sköldkörtelproblem, om jag fattade det hela rätt. Vilken gen det hela hänger ihop med har jag inte orkat fördjupa mig i.
  1 point
 8. Förstår, .men tankar om prestation Ger ett superbra tillfälle att lära dig mer om de tankar som påverkar ditt mående.
  1 point
 9. Jag steker lever i smör, med bacon och lök. Kryddar med fond och tomatpuré. Låter koka ner ordentligt och saltar och pepprar efter smak. Oregano eller mejram är pricken på i. Är supergott Edit. Jag glömde ju grädden! Det ska vara grädde också.
  1 point
 10. Intressant att se så många individuella erfarenheter. Visst kan man variera kosten inom begreppet LCHF men knappat om man ogillar fett eller proteiner i form av kött - i varje fall då inte lätt. Min enkla infallsvinkel, när jag för två och ett halvt år sedan inledde växlingen till LCHF, var att utgå från grundreceptet på ca. 80 % energi från fett, 10% från proteiner, 10 % från kolhydrater. Det innebar: uteslutning av potatis, ris, pasta, produkter med brödsäd och mjölk, pressade växtfetter, alla former i övrigt av sötade drycker premiering av smör, ost, kokosfett, ägg, vispgrä
  1 point
 11. @Mig Har du provat att äta enligt AIP - Autoimmuna protokollet? Om man gör det eliminerar man gluten, mejerier, socker, tillsatser, ägg, nötter m.m. Mer eller mindre all mat som kan reta immunförsvaret, samtidigt som man ger tarmen ett chans att läka. Kan denna vara aktuell? Kokbok för sköldkörteln av Cecilia Nisbet Nilsson och Karl Hultén.
  1 point
 12. Lite kul fakta från en arkeolog om vad de verkligen åt på stenåldern:
  1 point
 13. Jag bestämmer härmed att du äter LCHF/Paleo så gott du kan! Utan att stirra dig blind på en massa definitioner! Iallaafall så ingår frukt i Paleo!
  1 point
×
×
 • Skapa nytt...