Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 07/22/2020 in all areas

 1. Jajamen nu har jag gått ner 25 kg
  5 points
 2. Passerade häromdagen och tog en dagens på Hörnet. Såg efteråt att dom har LCHF-burgare på menyn. Trevligt och fint ställe mitt i byn vid systemet, sväng in om ni passerar.
  4 points
 3. Såg en annons för Hiscare, kanske kan vara nåt för er @Zepp, @Erik 2 och andra män som funderar över varför livet är så förändrat en bit upp i åren? https://hiscare.se/
  3 points
 4. Hurra! Gôtt jobbat!! ....men... Vad ska du göra nu då? När du är klar...?
  2 points
 5. Alt det du skriver er spot on!! Jeg har feks ikke hørt på musikk på flere år, fordi hodet mitt er så fullt av bråk og stress. Det er rett og slett ikke plass til mere. Jeg føler jeg mangler kontroll fordi "alt" handler om ungene og å få alt til å gå ihop. Og man blir aldri ferdig...
  2 points
 6. Nu känns det som jag är ute på tunn is igen. Med hänsyn till choklad. Socker. Tror inte jag skrivit om det specifikt, men en variant av chokladpraliner jag åt i våras, som jag trodde var namnlös (visste inte vad sorten heter, så kan inte köpa mer), har dykt upp igen, några påsar pappa plockade fram, varav en fortfarande hade hela omslaget på. "Fienden" har ett ansikte. Håller också på att kanske spåra lite med glassmakeriet. Har gjort en sats av denna som är i frysen. Och väntar på att basen för en äggfri chokladglass ska svalna, kan nog vara bland det mest sockersstinna jag lagat i hela mitt liv. Finns dessutom bara 1 liter färsk grädde, som jag får hushålla med. Den kan ju användas till glass, men kanske hellre i grytor t ex. Speciellt om jag skulle vilja äta lever igen någon gång snart. Vi ska ha gäster på torsdag och då är tanken att kunna bjuda på våfflor, som eftermiddags fika. Med glass om man vill ha det som efterrätt, alternativt med grönsaker och ost för mer matiga våfflor. Inte chaffles utan våfflor = mjöl, mjölk, salt olja, eftersom en i familjen inte äter ägg under några omständigheter. Provade att mata in ingredienser och och mängder från glassreceptet i kostbevakningen, en portion landade på ca 10-11 kolhydrater. Så är ändå typ planerat att jag kommer äta glass på torsdag. Vet inte heller hur bra det är att äta bär varje eller varannan dag, vilket jag gör nu. Finns dock en strategi jag kan tillämpa för att kunna fokusera på plocka bär och sedan inte äta dem. Det är om jag går och plockar bär ganska kort tid efter att jag ätit lunch eller middag. Blir ännu effektivare om jag också borstat tänderna efter måltiden. Hur vet man om man lurar sig själv? För jag hade velat kunna experimentera med att smaksätta glass på olika sätt, utan att behöva söta så mycket, i vissa fall kanske inte alls. Men klarar jag av det...?
  2 points
 7. Då har du kommit längre än mig. Grytan smakade mest bacon ärligt talat. Men är nog inte helt fel att gömma levern i annan mat så länge, då jag bl a slipper ev. kommentarer från omgivningen. En dag kanske jag har lärt sig tycka om smaken.
  2 points
 8. Från klarhet till klarhet - då är det alltså fråga om lite finputs! Med din ambition att hitta lösningar, kommer du att hamna rätt - jag fortsätter på mitt sätt.
  2 points
 9. Sedan starten för mitt hemma arbete så har jag gått ner ca 20 kg och har ökat konditionen med flera hundra procent känns det som. Hade satt som mål 90 kg och idag uppnådde jag det :) Nu tar jag 5 kg till sen ger jag mig. När jag började med LCHF så tyckte jag det var mycket fett och att kunde detta vara hälsosamt... Efter 1 månad st togs prover på mig och och alla värden var bra. Nu har jag slutat med all medicin hade två tabletter mot högt blodtryck samt en tablett mot högt kolestrol (Statiner). Så helt tablettfri :) Idag springer jag en halvmil utan att vara helt slut. Cyklar till umeå på tex en lunchrast. Fantastiskt roligt att se dessa förändringar ske så snabbt som på 3 månader. Började gå i början av januari men som ni ser hände inget förren i mitten av mars då jag började med LCHF. Trevlig sommar
  2 points
 10. Roligt att höra! Då måste jag gå dit. "Östjämte".
  1 point
 11. For meg er det motsatt. Får ikke sove om jeg ikke har spist. Ja, det har du helt rett i. Tror det handler om at jeg er sliten. Andre ting krever konsentrasjon/tankevirksomhet, mens tv/nett er ganske hjernedødt. Å planlegge er absolutt nødvendig. Ukesvis mht jobb/trening, og fra dag til dag/et par-tre dager om gangen mht mat og arbeidsoppgaver. Og å si seg fornøyd når en bestemt mengde jobb er gjort. For det tar aldri slutt.. Jeg kan alltids be om ro, men to sjuåringer hører ikke alltid på det. Det viktigste er å være stille selv, og snakke lavt. Da blir de dratt med i den retningen. Jeg klarer ikke å huske på det bestandig... Takk!! Jeg må klare å løse dette, hvis ikke...
  1 point
 12. Barna er 7, så jeg har nok å gjøre... selv om de har blitt nye mer selvstendige siste året. God start! Tror det er enklere å begynne med noe man vil, enn å bryte en vane. Viktig! Og man får ikke til det med maten og treningen om man ikke sover. Gode relasjoner er også viktig ❤ Beklager tullete sitering. Er på mobilen.
  1 point
 13. inte för att det hjälper men en bamse bamse kram från skåne .... Just när barnen på olika sätt mår dåligt är ju enligt min egen erfarenhet något av det jobbigaste man kan utsättas för som förälder... enda trösten är väl att det faktiskt brukar bli betydligt bättre. Även om det inte känns så när man är mitt i det.
  1 point
 14. Det är verkligen märkligt... Just ögonbryn och blodtryck är ju tecken på långvarig stress, inte att det körde ihop sig i förra veckan. Jag har ju mått skit i 4år av och till pga klimakteriet och de två senaste åren lite mer sedan insikten om pojkens svårigheter kom och försöken att hantera detta. Under vintern/våren har projektet på jobbet sugit kraft också efter en vinterdipp som i kombination med klimakterieförändringarna tryckt ner mig allt längre. Jag engagerade mig i MC-klubben för att FÅ energi nånstans (även om jag inte valde just förra veckan till huset, det hade med andras förutsättningar att göra) och jag har verkligen försökt parera livet i övrigt för att hitta vila, lärt mig säga nej osv. Men vad ska man göra mer? Eller inte göra? Just i skrivandes stund sitter jag hemma och försöker jobba. Just nu är jobbet stillsamt och rutinartat men jag får inte vara ifred så i morgon åker jag till kontoret, det blir bäst så.
  1 point
 15. Jag känner igen mig i det där stresspillandet på dator och telefon, när jag egentligen vill gå och lägga mig, läsa, varva ner. Det hjälper inte att jag bestämmer mig. Hungrig, eller sugen, blir jag ofta då också. Just där och då är det inte mycket att göra (förutom tala snällt till sig själv). Det är resten av tiden som jag behöver ta tag i. äta ordentligt; undvika att äta fel och vid fel tid Se till att få i mig vitaminer och mineraler; det går åt extra när man stressar egentid är viktigt kramar och skratt. Sjunga och spela musik är inte dumt heller. planera in lagom mycket att göra. Och känna sig färdig med det. Stress, har jag lärt mig, är känslan att man inte har kontroll över sitt liv. Och just den där gnagande känslan att jag borde nog ha gjort nånting mera... skriva av sig. Ha en anteckningsbok, skriva ner allt som far genom huvudet, och tömma det. Det är mina tankar. Kanske känner du igen dig, kanske är det bra tips även för dig, kanske inte.
  1 point
 16. Många saker ovan (min fetmarkering) som kan vara betungande, särskilt om man försöker göra allt. Håller med om att man får ta små steg i en bättre riktning, ändra en del av sina vanor. En tröst att man kan må bättre, men det kan ta lite tid.
  1 point
 17. Nu har jag läst igenom alla inlägg sedan 2020-07-15 en gång till. @B-F Jag misstänker att användandet av skärmar kanske inte är det enda som stör, utan även att du äter sent. Kanske lite av anekdotisk bevisföring, men jag har själv haft svårt att komma i säng sent flertalet kvällar den senaste veckan och dessutom kvällsätit en del. Förutom igår, då jag var klar med att äta middag redan 4 h innan jag somnade. Har fått sova mina 9 h och mår strålande idag. Tror det kan vara bra att göra något annat på kvällarna om skärmarna håller dig vaken och tiden dessutom springer iväg. Jag njuter också av stillheten i huset när barn väl har somnat/innan de har vaknat. (Mina yngsta syskon är 4 respektive 6 år.) Varför inte njuta av stillheten genom att t ex skriva/reflektera, läsa en bok, dricka en kopp te, måla, meditera eller något annat du tycker om? Låt bli mobilen och låt egna tankar och känslor få ta plats, som du själv beskriver. Snälla, klandra inte dig själv för att det inte är så mycket struktur som du skulle vilja ha i vardagen just nu. Detta är bara ett förslag, men skulle du kunna prova att planera veckovis? T ex i en kalender. Skriv in när du ska jobba, när du ska sova, när du gör sysslor, när du är med barnen. Men kanske det viktigaste, planera in återhämtning, att kunna göra saker så att du kan varva ner och inte minst, saker som du tycker är roligt. Vill man lägga tid på specifika intressen/hobbyer får man nog avsätta tid till det och sen se till att den tiden inte försvinner någon annanstans. Säga nej till annat, som annars tar ens tid. Jag tycker själv det är svårt att sätta och upprätthålla gränser, men någonstans måste man börja öva på det. Kan det vara aktuellt att berätta för familjen att du behöver lugn och ro? Att det inte kan föras så mycket oväsen, mer än du klarar av. Samtidigt vill jag berömma dig @B-F. Du har kommit en väldigt lång bit på vägen, identifierat vad problemet är och att det är ett problem. Nu, om du vill, kan man gå vidare och se hur det skulle kunna lösas.
  1 point
 18. Bara så viktigt att tycka om sig själv.
  1 point
 19. Det du beskriver är klockrent stress! Hur gamla är barnen? Jag tänker att olika saker har sin tid. Det kanske är "hobbyfritt" några år men du kanske kan läsa en bok sittandes i en fåtölj (annars somnar du i soffan och vaknar mitt i natten där) istället för TV? Tyvärr påverkar TV (skärmljus) våra sömnmönster också. Eller en kortare kvällspromenad i lugn takt? Sedan i mars har jag börjat engagera mig mer i en förening jag bara varit stödmedlem i tidigare. Yngsta barnet är nu 11år och de klarar sig lite bättre själva. Nu har jag noterat att jag inte slösurfar mycket alls längre. Som om ett engagemang drog med sig mer av bara farten. Nu är det slösurfing som varit min grej, jag vet inte ens om vi har nåt TV-abonnemang längre, men vad det än är som blockar det man vill göra så behöver man testa nåt annat för att se vad som händer. Sedan mina klimakterieförändringar började bli påtagliga, framför allt att jag vaknade allt tidigare, så har jag uppskattat den tysta stunden på morgonen mer än den på kvällen. Hälsa är ju inte bara mat, dålig sömn, skiftarbete, tjafsande barn osv tär på resurserna och barnen förstår inte alls att vi vuxna inte svänger tillbaka till glada lika snabbt som de gör. Sedan ska vi då orka träna, hålla oss smala och snygga, piffa till håret och sminket och engagera oss i samhället och... Men om man flyttar fokus till lite godare vanor, som att sova och få frisk luft i nån liten promenad, och undvika de värsta sockerfällorna så kommer det en god spiral över tid och man får mer ork till annat. Man ska "bara" över tröskeln för att komma dit. Och så ska man prata snällt med sig själv!
  1 point
 20. Om vi talar hälsa istället för övervikt, vilket borde vara mer intressant, så rekommenderar jag den här föreläsningen med Lustig. Särskilt efter 23 minuter.
  1 point
 21. Takk for svar! Det du skriver gir mening. Har ikke hatt plager flere netter, håper det fortsetter sånn! Jeg sover bedre enn tidligere, virker det som. Hvis jeg nå bare kan få skrudd av tv på kvelden, og heller gå i seng, så blir dette bra! Helsemessig har jeg mye å gå på. Jeg drikker både alkohol og pepsi max/fun light. Innimellom orker jeg ikke lage mat, og ender opp med fläsksvålar, lchfbrød eller noe sånt. Ferdiglagde dressinger med langt fra optimale oljer. Men jeg har holdt meg lchf siden jeg begynte (bortsett fra de vaflene..) og det er jeg fornøyd med. Og overrasket over. Nå går det mer og mer av seg selv.
  1 point
×
×
 • Create New...