Gå till innehåll

Ledartavla

Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2020-07-24 i alla områden

 1. Tog nytt beslut att nu skall jag ner till 80 kg. Sen blir det kanske att äta lite mindre strikt LCHF och se vart det barkar. Jag har börjat jogga enligt MAF metoden oxå och det är lite utmanande då det är ett ganska lungt tempo. Så ett maratonlopp ligger kanske nästa år och väntar på mig:) Det är en dröm jag haft har sprungit Halvmaran förut. Så jag har mål och planer jag följer.
  3 points
 2. Jag har provat några olika: Omad, 2mad, 20:4, 18:6 och 16:8. Dock inte testat alternate day fasting och 5:2. Just nu kör jag 16:8 och det verkar perfekt för mig. Äter sista måltiden vid kl.20-21 och frukost vid kl.12-13. Brukar få in tre måltider i matfönstret. Jag har mål att gå ner 5-10kg och hoppas jag kan nå det på detta sätt. För övrigt undviker jag mjölkprodukter och spannmål, försöker äta paleoinriktat.
  2 points
 3. Jag håller inte med. Det finns forskning som tyder på att anledningen till att man går upp i vikt när man är äldre är dels för att man inte ändrar sina kostvanor, dels för att man inte rör på sig lika mycket när man är äldre. Vad professorn gör är att han säger till människor: ät som du alltid har gjort, även om det innebär mycket ris, pasta, potatis, pizza, sötsaker, kakor och så vidare. Du kommer ändå att gå upp i vikt oavsett vad du äter eller gör. Han gör därmed ingenting för att minska fetma, diabetes 2 och hjärtinfarkt i landet. Han anser att en förändrad matsmältningsprocess orsak
  2 points
 4. https://martinajohansson.se/lasarfraga-keto-hetsatning/?fbclid=IwAR2i1XxgN4e9WNh10kX9PFiA_5PBJteb5sllPysmO9CTG4J4njlr_ecMIwE Martina J hjälper genast
  2 points
 5. Nja. Vet inte om jag hade en fråga egentligen... Men jag blev påmind om hur det är. Blev väl lite klokare igen; jag är lat - gör ingen mat - får inte tillräckligt näring - sug.
  1 point
 6. Lite mer nyanserat vad studien kom fram till och vad han sa: "De var friska och viktstabila kvinnor som har levt vanliga liv, säger Mikael Rydén, överläkare och professor i klinisk och experimentell fettvävsforskning vid Karolinska institutet. –  Vi ville studera vad ålder gör med fettväven och det vi såg var att de hormoner som hjälper till vid fettomsättningen bryts ned i högre grad och det sker i fettcellerna. Han menar att det är första gången som någon har visat mekanismen bakom varför fettväven blir annorlunda när man är äldre. –  Tidigare har man studerat den här mek
  1 point
 7. Just den utgångspunkten hade jag i september 2017 då min LCHF-resa inleddes. Studierna fram till dess ledde mig fram till att 80-plussare, som ville ha optimal nytta av LCHF nog gjorde bäst i att fasta dagligen. Enkelt till att inte äta mer än kroppen behöver, frukost med tidig middag och 17 timmars fasta. Kontroll med KETONIX, de dagar då inget vin* serverades, visar oftast ketos på hög nivå. Har fungerat mycket väl under mer än två och ett halvt år med konstant kroppsvikt. Den kommer förhoppningsvis att öka när träningsmusklerna tilltar. Klart rekommendabelt, även för oss äldre. *Vinet
  1 point
 8. Det sägs att de ofrivilligt fastade för de inte alltid hade tillgång till mat.
  1 point
 9. Martina Johansson närmar sig allt mer det Anna Hallén pratat om länge, att man måste fråga för Vem och Varför. En sund inställning tycker jag. Det är skillnad på biokemin hos en 20-årig kille och en 52-årig kvinna även om vissa basala behov är desamma.
  1 point
 10. Hur mycket fastade våra förfäder och vilka slutsatser kan vi dra från det?
  1 point
 11. Men ta dig 5 minuter, varje dag, och sjung lite för dig själv. Har du något instrument, så sätt dig och ta ut en enkel melodi. Det är nyttigt för hjärnan, och skönt för kroppen att musicera själv. I bästa fall vill dina barn vara med (det hade inte mina gjort). Fem minuter varje dag gör mer än man tror. Och det tar inte något från allt det där man skulle hunnit med, för det hinner man ändå inte på fem minuter. Nu plockar jag upp mitt trekkspill. Det njuter jag med.
  1 point
 12. 1 point
 13. Hurra! Gôtt jobbat!! ....men... Vad ska du göra nu då? När du är klar...?
  1 point
 14. Kan vara tecken på tarminflammation eller läckande tarm
  1 point
 15. Läs gärna Helges inlägg med citat från Uffe Ragnskov i Läkartidningen: " I en uppföljning av mer än 30 000 patienter med typ 1 diabetes visade det sig till exempel att ett högt LDL-kolesterol inte är en riskfaktor för hjärtkärlsjukdom (1) och sju uppföljningsstudier av mer än 1500 typ 2 diabetiker har visat det samma (2-5)." Dr" Eatmostlyfat" Nadir Ali har en lite nördig men bra föreläsning om LD Loch kolesterol (på engelska). Han säger att "jag vägrar att kalla LDL för det onda kolesterolet". LDL har många fördelar vilket han går igenom.
  1 point
×
×
 • Skapa nytt...