Gå till innehåll

Ledartavla

Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2020-11-02 i Inlägg

 1. Vi lyckades peta ner vitlöken i jorden idag. De brukar inte komma i jorden förens till våren för det mesta, det har funkat det med, men hoppas på lite större lökar nästa år.
  4 points
 2. Nu kan man köpa frysta low carb pizzor i flera butiker i Göteborg. Verkar väldigt lovande. https://www.facebook.com/forrealfoods.official/posts/212841300275819 Är det någon som har hunnit testa än?
  3 points
 3. Ja, sakteliga hos folk i allmänhet men varför måste skolmedicinarna vara helt tysta. Anders Tegnell har under mer än ett halvår enbart talat om avstånd och handtvätt som enda förebyggande medel. Inte ett enda ord om att D-vitamin, C-vitamin och zink resp. hydroxiklorokin internationellt visats ha MYCKET stor betydelse för att minska risken att bli smittad eller dö i Covid-19. Dvs. genom att effektivt förbättra kroppens immunförsvar. Sorgligt är ordet! P.S. Om exempelvis 50 av de nu ca. 6000 döda kunde ha räddats till livet med rätt rådgivning, som medvetet undanhölls t.ex. inlag
  3 points
 4. Jag lyckades med att nämna att D3- och zink stärker immunförsvaret, i en kommentatstråd i DN. Bara en person som varnade för överdosering?? av D3 (vanlig negativ reaktion). Men dess bättre andra som bekräftade det jag skrev. Bl a känner man till att Trump har behandlats med bl a D3 och zink. - Positivt - kunskapen ökar så sakteliga hos medborgarna.
  3 points
 5. @Tobias Mina vitlökar är på väg med posten från Klostra i detta nu. Förhoppningsvis kommer de i jorden till helgen.
  2 points
 6. Om du är skarpsynt kan du läsa de på deras facebookbilder. https://www.facebook.com/forrealfoods.official/photos/pcb.212360463657236/212360383657244/?type=3&__tn__=HH-R&eid=ARAbBeriah653q53Mej7T9KS1E22-uJJs5d0BNl0osI4uoeb5zKM2WhnONTUG1evMuhS7JKhbILyu0Ah https://www.facebook.com/forrealfoods.official/photos/pcb.211416783751604/211416700418279/?type=3&__tn__=HH-R&eid=ARDJs8YGaZt38VLoeDQCcygpoDbbJT1-TYM7be4uI02p_Bhp-SHS7AED9kYIwQVCMvN0Iz96zw9fmumH
  2 points
 7. Efter en veckas förkylning och en veckas återhämtning kom jag i går ut på min första löprunda på två veckor. Tog min korta 2-kmrunda bara, för att känna hur det kändes. Samma sak i dag på morgonen. Kändes bättre i dag än i går så till helgen kan det nog bli en lite längre runda! Får se om jag börjar om på en Runstreak igen - november borde ju vara en lämplig månad för det när allt är grått och trist!
  2 points
 8. Senast jag skrev var i början av augusti, nu är det november. Inte för att ätandet där emmellan har varit särskilt bra, men idag tar jag nya tag för att bättra till det. Istället för att satsa för stort, som att t ex försöka vara fri från sött och skräpmat resten av november eller till nyår, tänker jag lägga ribban lite lägre. Ta en vecka i taget. Vad tror ni om följande riktlinjer? Kan det fungera? - Äta frukost, lunch och middag varje dag, inga mellanmål. - Begränsa mängden kolhydrater till 15 g/måltid. - Sikta på 25-30 g protein/måltid, resten får vara fett. Lägga till
  2 points
 9. Hm... Oftast när nåt låter för bra för att vara sant.... så är det det. Jag hittar inga fullständiga innehållsförteckningar men hemsidan är kanske inte klar än? ICA Maxi i Kungälv har dem tydligen, kanske ska offra mig på en runda dit? Kunde ju vara kul att kolla närmare på.
  2 points
 10. Kika på föregående - jag förde in Campbells resonemang runt zink som även det i väsentlig grad deltar i riskminskningen vid Covid-19 (egentligen känt sedan länge vad gäller infektioner och betydelsen för immunförsvaret). Något som svenska läkare är förbjudna att yttra sig om (eftersom zink inte är en patenterbar medicin!!!!)Klicka nedan på:
  2 points
 11. Bor inte i göteborg men kan tänka mig att testa om den kommer till min stad. Såg ut att vara väldigt bra jämfört med alternativ snabbmat.
  2 points
 12. Ingredienserna går att hitta på äkta varas hemsida. https://www.aktavara.org/25127/for-real-foods jag tycker det ser bra ut! Ingredienslistan ser ut som något man skulle kunnat gjort själv.
  1 point
 13. Intressant är att man överhuvudtaget tar upp frågan. I vanlig ordning ser man dock på nackdelar och risker. Intressantare är om en liten, bestämd mängd alkohol kan ha direkt positiv betydelse. Korrelationsstudier är alltid tveksamma, eftersom verkliga konsumitionsnivåer mycket väl kan vara friserade av försökspersonerna. Tolkningen kommer ofta att påverkas av alkoholpolitiska synpunkter i stil med: "skulle vi med ett enda ord bedöma alkohol efter nyttoperspektivet, riskerar vi en spridning av uppfattningen att alkohol generellt skulle vara hälsosamt".
  1 point
 14. Lite mer att titta på: https://lakartidningen.se/aktuellt/nyheter/2018/04/lag-risk-for-skador-vid-mindre-an-tio-standardglas-i-veckan/#comments
  1 point
 15. En mysig sammanfattning som klart talar för att D-vitaminet och zink tillsammans har en väsentlig betydelse - som såväl minskar risken att drabbas av Covid-19 som i det fallet viruset smittat - kraftigt minskar risken för behov av sjukhusvård resp. att dö. Ovanstående och John Campbells undertyckta ilska, under det att klara fakta redovisas -är strängt förbjudet att överhuvudtaget knysta om (här i Sverige). Endast patenterade läkemedels betydelse får propageras för!!!! Har någon hört Hegnell säga ett ljud om D-vitamin (eller zink) sedan mer än ett halvårs pandemi?...
  1 point
 16. Händer inte så mycket i trädgården här heller. Enda aktiviteten är en trädgårdskompost som jag försöker speeda upp. Självförsörjande på jord är målet och då behöver jag både större volym och högre fart i komposteringen. Den trevlige Charles Dowding i videon nedan är en ledstjärna men riktigt så långt behöver jag kanske inte nå. Jag har ingen komposttermometer men jag känner att det blir ganska varmt i komposten när jag gjort som Charles beskriver.
  1 point
 17. Händer inte mycket i trädgården nu (heller), så vi skaffade några höns. Bjurholmshöns lär klara kylan lite bättre.
  1 point
 18. Socker i te och kaffe slutade jag med långt före LCHF. Och det smakar vidrigt med socker, numera. Men jag har också märkt att mina smaklökar ändrats sedan jag började med LCHF. Det finns saker jag inte vill äta, för att det smakar äckligt sött. Jag skulle säga: fortsätt med lite socker i te. Men känn efter om det verkligen är gott. Och ha koll på om du får de resultat du vill. Minska på sockret, och testa om det funkar. Man måste inte lösa alla problem direkt. LCHF ska bli en vana för livet. Då måste man kunna leva med sina val.
  1 point
 19. Nu är årets lammslakt avklarad. Återstår bara att sälja köttet. Men OJ! vad gott det var. Längesen jag åt glada lamm och minns inte att det var så här gott. Eller är det för att det är gutelamm (lammungar)? Har hört sägas att gutelamm smakar bättre än annat lammkött. Just de här har bara ätit gräs, sly och annat gott från skogen. Ett tips är att gå med i en REKO-ring i närheten och köpa kött direkt från bonden. Och kom ihåg att inte köpa för lite. Många små bönder säljer lammkött bara på hösten. Så här såg de ut.
  1 point
 20. Jag har övergivit tanken på nytt växthus. Det växer så bra på och kring altanen att jag istället satsar på stora odlingshinkar där för chili, bönor, tomater och kryddväxter. Jag har nu införskaffat 20 st hinkar, 12 respektive 20 liter av uv-beständig och livsmedelsgodkänd plast samt börjat tillverka ett par planteringslådor att sätta nedanför altanen. I dessa lådor och hinkar kommer det att få plats många plantor. Det blir det enklaste alternativet för en blivande 56-åring ... Möjligen tillverkar jag en ställning på hjul för vertikal odling så jag kan flytta omkring några av
  1 point
×
×
 • Skapa nytt...