Gå till innehåll

Ledartavla

Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2020-11-03 i alla områden

 1. Även Dale Bredesen Slutet för Alzheimer. Finns bra youtube-filmer med honom också. https://www.bokus.com/bok/9789163616143/slutet-for-alzheimer-hur-vi-kan-forebygga-och-motverka-hjarnans-nedbrytni/ "I Slutet för alzheimer presenterar forskaren Dale Bredesen en banbrytande flerstegsplan för att förhindra och hejda alzheimer genom att ge oss kontroll över de 36 faktorer som triggar sjukdomen. Resultaten av Bredesens studier är imponerande: nio av tio patienter mår bättre redan efter tre månader."
  4 points
 2. Nu har jag testat i några dagar lchf frukost och lunch. Inte alla dagar.Men för att se skillnaden mellan lchf och vanlig så håller man sig ju mättare med lchf än vanliga. Maken har inte sagt något ännu, han får sitt vanliga. Kommer väl få lite gliringar sen nästa vecka när jag startar upp med strikt. Har inte heller varit sugen på nåt sött dessa dagar. Så de är ju bra. Nu är de bara att köra järnet.
  4 points
 3. maken vet nog inte mitt problem eller oxå förträngt det. Jag har nog påpekade några gånger men lagt ner detta. Att gå tillbaks till godiset var nog att jag blev nyfiken att testa skulle jag tro. Men nu vet jag att jag INTE ska testa sött. Och te utan socker o mjölk tar jag inte . Kan lika gärna vara utan. Har bara druckit te en gång nu de senaste dagarna. Saknar inte te alls. Saft har jag inte druckit på flera dagar. Kört med min soda streamer bara vatten. Och de funkar ju bra.
  4 points
 4. Läs boken ”Stoppa Alzheimers nu” av Bruce Fife, där finns mycket bra tips.
  3 points
 5. Håller tummarna för att allt ska funka nästa vecka!
  2 points
 6. Hos mig kan följande skördas/behöver tas om hand: sen äppelsort, gul lök, röd lök, vitkål, tomat, physalis, grönkål. Finns även paprika och chili som står inuti huset numera. Brysselkål är också på gång men vågar inte skörda än.
  2 points
 7. Ingredienserna går att hitta på äkta varas hemsida. https://www.aktavara.org/25127/for-real-foods jag tycker det ser bra ut! Ingredienslistan ser ut som något man skulle kunnat gjort själv.
  2 points
 8. Om du är skarpsynt kan du läsa de på deras facebookbilder. https://www.facebook.com/forrealfoods.official/photos/pcb.212360463657236/212360383657244/?type=3&__tn__=HH-R&eid=ARAbBeriah653q53Mej7T9KS1E22-uJJs5d0BNl0osI4uoeb5zKM2WhnONTUG1evMuhS7JKhbILyu0Ah https://www.facebook.com/forrealfoods.official/photos/pcb.211416783751604/211416700418279/?type=3&__tn__=HH-R&eid=ARDJs8YGaZt38VLoeDQCcygpoDbbJT1-TYM7be4uI02p_Bhp-SHS7AED9kYIwQVCMvN0Iz96zw9fmumH
  2 points
 9. Efter en veckas förkylning och en veckas återhämtning kom jag i går ut på min första löprunda på två veckor. Tog min korta 2-kmrunda bara, för att känna hur det kändes. Samma sak i dag på morgonen. Kändes bättre i dag än i går så till helgen kan det nog bli en lite längre runda! Får se om jag börjar om på en Runstreak igen - november borde ju vara en lämplig månad för det när allt är grått och trist!
  2 points
 10. Min mamma 81 år har börjat bli riktigt dement. Hon äter "bra" för att äta vanlig mat och inte massa kakor , godis mm. Farsan är helt klar och vi har pratat om att de ska testa att komma i ketos då det nu framkommit att viss demens beror på insulinresitens i hjärncellerna. Hur bör vi lägga upp övergången? gå över till mer och mer fett långsamt eller försöka göra en rivstart. Vet inte heller hur mor reagerar på ny typ av mat. Tror ni de kommer behöva mäta ketoner för att vi ska veta? Jag menar ändrar vi kosten och vi inte ser någon förändring så kan det ju bero på att hon inte hamnat i keto
  1 point
 11. Dag 1 avklarad, nu inne på dag 2. Precis avslutat frukost som blev en omelett med ost, lök och zucchini, därtill några tomater odlade på tomten. Hushållsost är inte något vidare. Någon här som kan tipsa om en fet och smakrik ost? Gärna inte en som är grynpipig. När jag har haft prästost tidigare har den lätt börjat mögla. Om man nu inte ska styckfrysa ost i riven form...?
  1 point
 12. Mitt mål med lchf är ju att få ner vikten och att få bort mitt sötsug, är tyvärr en sockerberoende. Jag vet att lchf funkar med strikt, körde den förra gången och då gick jag ner och fick bort mitt sötsug tills jag hamnade i sockerfällan igen efter 3 månader.
  1 point
 13. Tack för svaret. Om jag nu ska bestämma mig för att få bort sötsuget så är de lika bra att inte dricka te alls.
  1 point
 14. Det finns en hel del indirekta kopplingar som visar att ADHD och många andra psykiska åkommor förbättras av att man byter från glukosdrift till ketondrift. Problemet är tycker jag att man ser alla diagnoser var för sig istället för att se dem som en del att det stora hela och koncentrera sig på likheterna. När jag tänker mig psykiska åkommor tänker jag då på det som kan störa hjärnans och nervsystemets funktion. Den mest slående tycker jag är det faktum att när epilepsin behandlas med kost kan den behandlingen leda till att epilepsin läker ut. Medan en behandling med kemiska preparat dämp
  1 point
 15. Vatten Vad ska du med det till? Det innehåller ju varken näring eller energi.
  1 point
×
×
 • Skapa nytt...