Gå till innehåll

Ledartavla

Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2020-11-15 i alla områden

  1. Nu har ju inte jag kollat utmaningen...men jag gissar att det är tänkt att du dels ska lära dig vilken sorts god mat du ska äta, och dels att du inte ska gå omkring hungrig och sugen, och falla för någon olämplig frestelse... Lchf ska anpassas till en själv, utifrån de ramar som finns. Hur mycket man ska äta, hur ofta, vad man inte tål, vad som inte funkar...det lär man sig med tiden. Håller du dig mätt är det bra. Och det kan variera från dag till dag. Lyssna på kroppen.
    3 points
  2. Fil.Dr, Sanna Ehdin har skrivit om Professor Bergös insatser.: https://kurera.se/sanna-ehdin-antioxidanter-ar-inte-farligt-vid-cancer/ Professor Bergö borde nog skriva om kost och vad som händer om man äter för mycket eller för lite av en eller annan ingrediens, och noga redovisa studier på människor som styrker hans ståndpunkter, men också visar när det är bra ,och när det är lagom mycket antioxidanter, och hur det förhåller sig i flera avseenden. Kan man äta för lite? Här är en link till vad jag hittade på PUB med, om vilka studier Bergö har medverkat i . https://pubmed.ncbi.nlm.nih.
    3 points
  3. Det här är en mycket intressant och inspirerande interview om varför hälsan förbättras när man äter kött.
    2 points
  4. Svaret kan vara enklare än vad vi tror. Ättiksyra är formellt en fettsyra, den kortaste (C2). Fettsyror generellt och de korta i synnerhet sänker blodglukos.
    2 points
  5. Flertalet på detta forum är klara på att den mat som livsmedelsindustrin står för har stora brister. Också att just brister i form av vitaminer, spårmetaller etc. grundlägger de sjukdomar som läkemedelsindustrin med glädje kompenserar via medicinska preparat, med vilka läkaren medvetet eller omedvetet avser att dölja de verkliga problemen (symtomen) för patienten. Rubriken nedan till en tidningsartikel och innehållet i den säger hur illa ställt det är inom skolsjukvården (vi har hört det tidigare): Med tanke på att Lars Bern med vetenskapliga belägg uttrycker motsatsen till uttaland
    1 point
  6. Grundregel enligt Diet Doctor: "Ät när du är hungrig: Sluta äta när du inte är hungrig länge. Så enkelt är det. " https://www.dietdoctor.com/se/lchf Lycka till med utmaningen1
    1 point
  7. Let´s talk about "Friskvård 2.0 - en framgångsstrategi för moderna företag" https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_-pVfmrUzSLGORon4OBpq6A Den 25 nov berättar dr Peter Martin hur den funktionsmedicinska läkarkliniken FunMed arbetar med Friskvård 2.0 hos sina kunder och hur dessa företag ger sina medarbetare de bästa förutsättningarna för att kunna topprestera utan att de slits ut.
    1 point
  8. Visst är det bra att det finns lite olika vägar att gå? LCHF är en striktare version av paleo med tillägg mjölkprodukter men det är ju valfritt. Mår man inte bra av mjölkprodukter så utesluter man dem, precis som man utesluter ägg eller annat man ev är känslig mot. Det finns ett bra citat av Robyn O'Brien: "Are we allergic to food, or what's been done to it?". Huruvida mättade fetter är bra eller inte... därom tviste de lärde... Eftersom de ingår i animalier av den typ du räknar upp och bör vara en del av vår ursprungskost, så är jag personligen inte det minsta rädd för dem. Varför kollage
    1 point
  9. Bra fråga och den har vi nog svarat på hundratals gånger. I princip är det nettokohydraterna bara, iallafall om man är Europe! Grejen är att det finns ett stort land väster om oss som räknar kolhydrater lite annorlunda det heter USA! De anger alla kolhydrater även fibrer, medans i Europa så anger man bara digesterbara kolhydrater.. dvs Nettokolhydraterna som tas upp i tunntarmen! Dom är lixom inte helt fel ute där i USA, för de är mer inriktade på Kcal, så fibrer kan omvandlas till SCFA dvs när fibrerna bryts ner i tjocktarmen kan de bilda små korta fettsyror, som vi kan ta
    1 point
  10. Studie om att intag av vitamin D3 väsentligt minskar risk att bli svårt sjuk i covid. https://chrismasterjohnphd.com/covid-19/finally-confirmed-vitamin-d-nearly-abolishes-icu-risk-in-covid-19
    1 point
  11. Ja, egentligen skulle det vara intressant att experimentera lite mer... t ex att äta ännu mer kolhydrater typ 50-150 gram under en lite längre period och se vad som händer och variera lite mellan "dåliga" och "bra" kolhydrater men det känns lite som att "leka" med hälsan i onödan. Men ibland har jag mina "dåliga" perioder t ex på delar av semestern, högtider eller bara på grund av dålig karaktär (högt sug av sött). Men det vill man ju inte riktigt sätta i system och konsekvent äta "dåligt" en månad i sträck utan jag tar det hellre som enskilda dåliga dagar där man sen så snabbt som möjl
    1 point
×
×
  • Skapa nytt...