Gå till innehåll

Ledartavla

Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2020-11-18 i Inlägg

  1. Hej. Jag har nu kört utmaningen en vecka och noga följt recepten och det betalar sig Jag är ju fortfarande i viktfasen - jag vill alltså se någon förändring på vågen ( jag vet man ska mäta ) jag kan inte riktigt hålla mig ifrån den. -4,2 kg på en vecka ...tanken är svindlande , får ta ner mig själv på jorden och påminna om att det är mycket vätska, jag har blivit en toa -tant som har full koll på vart de ligger Men det gör inget , nog tycker jag att den här tanten smalnat av något, särskilt när jag lägger ifrån mig glasögonen när jag tittar i spegeln så nog ser man figure
    5 points
  2. En sak är vad du vill gå ner, en annan vad din kropp vill. Hur mycket väger du? Hur lång är du? Hur gammal är du? Vad äter du på en dag/vecka?
    5 points
  3. Det är skönt att vara tillbaka på rätt spår. Jag har tänkt på vad jag ätit de senaste två månaderna. För att magen ska fungera har jag ätit valnötsbröd ganska ofta. Nu minns jag att jag någon gång tidigare märkt att, även om det inte innehåller värst mycket kolhydrater, orsakar en viss viktuppgång för mig. Är inte hela sanningen, jag har faktiskt ätit ketobars, flera i veckan, och druckit light läsk. Light som i noll kolhydrater, men jag vet att de ändå kan ge insulinpåslag. Jag skaffade även kefirgryn i somras, vilket har gjort att jag ätit mycket grädde. Jag hade hoppats att jag skulle kunna
    4 points
  4. Vad kul! Glöm inte dokumentera med måttband också - det kommer tider när vikten stannar till men måtten kan fortsätta förändras.
    3 points
  5. Nu sa du nåt intressant! Du var nere på 60kg i början av året? Varför blev du inte kvar där? Jag vet inte vad en "fitnessdiet" är men hoppar du mellan olika metoder? Om så, får du nog ladda tålamodet först så kroppen landar i nån form av hormonell balans. I synnerhet i klimakterieåldern är det viktigt. LCHF är ingen mirakeldiet, det är mer bara mat som ger kroppen förutsättningar att reglera vikten som den ska, dvs hormonellt. Men den måste ju hinna landa mellan ev. olika dieter.
    3 points
  6. Jag vet och tackar för råden normalt äter jag kanske två gånger per dag och det blir så nu också , men har ett tag testat andra metoder men det blir så hysteriskt med maten . Det är ju ändå ett bra tag sen jag var inne på LCHF och minns inte att jag var så här proppmätt förra gångerna , så jag slappnar av äter det gottaste och ser tiden an , Tack .
    3 points
  7. Jag har stött på en rätt märklig trend vad gäller flera personer som säger sig "inte tåla fett". De klarar ändå av att trycka i sig en hel pizza, chips, pommes och Marabou mjölkchoklad. Så uppenbarligen har de inga problem med feta livsmedel om dessa sväljs tillsammans med socker, smakförstärkare och sabba kolhydrater. Hur går det ihop? Sen finns det naturligtvis folk som faktiskt inte kan äta fet mat. Så är det. Vi tål alla fett när vi föds bevisligen, men sedan händer det grejer under livets gång som leder till att vi inte tål saker lika bra. Det kan vara av både medicinska eller funkt
    3 points
  8. Det är som det är men du ger inte upp, det är det viktiga! Man gör så gott man kan där man är i stunden.
    2 points
  9. Vi är en art av mycket anpassningsbara djur. Flera decennier av lågfettpropaganda har påverkat våra kroppar så att vissa har sämre förmåga att smälta fett till exempel pga försämrat produktion av galla som HelgeK skriver. Det som inte används tillbakabildas. Tänk bara på vad som händer med muskelmassan om man slutar röra sig. Men börjar man träna igen så får man tillbaka sin muskelmassa. Det är ju inte så att man har förlorat det för evigt. Det beror på vad man väljer att göra. Det finns många fördelar med att lugnt och försiktigt försöka få tillbaka kroppens förmåga att tillgodogöra sig
    2 points
  10. Det är en del människor som tror att de inte tål att äta fet. Oftast tror jag att det beror på att de har ätit väldigt lite fet under lång tid. För om man inte äter fett, så minskar leverns produktion av gallvätskor, som behövs för att bryta ner fett. Det tar en viss tid för levern att återställa produktionen av galla, och därför bör man starta försiktigt, och öka långsamt. Eftersom bröstmjölken består av en ganska hög andel mättat fett, så har de flesta ätit en hög fett kost som barn. Fett är essentiellt, då främst omega 3 och omega 6 fetter, så man bör nog försöka vänja sig vid ökade mängde
    2 points
  11. Finns vissa personer som kan ha brist på matsmältni gsenzymer. Exvis lipas. Jag kan också bara äta fett i begränsad mängd per gång. Men sprida det under dagen.
    2 points
  12. Det är jag helt övertygad om! Jag tillhör dem som inte kan äta mycket fett på ett bräde även om jag kan äta relativt sett mycket fett. Inga 50g smör till 2-3 mosade ägg på min frukost, då blir jag illamående men 10-15g i tekoppen till de där äggen (och säkert att mosa ner också) funkar. Generellt tror jag vi lyssnar för lite på kroppen och för mycket på "gurus" eller metoder de presenterar. Det gäller att på nåt sätt förstå sin kropp men vi är ju rätt vana att plåga oss på olika vis. Morgontrötta ska upp tidigt, nattarbetare vara vakna hela natten, man ska springa enl träningsplan i nån viss
    2 points
  13. En del människor har inga problem alls med fet mat. Medans andra blir illamående av mindre mängder. Kan det vara så att de som mår dåligt, blir illamående, får ont i magen, får kväljningar osv att dessa inte har en organism som lämpar sig för fet mat? Då menar jag inte att de har psykisk motvilja utan att det är ett reellt problem. Att deras kropp talar om att de inte kan smälta fet mat. För en del kan det räcka med en tesked kokosolja och de får kväljningar...
    1 point
  14. Jag hade en pt-online. Fick träningsprogram, och matschema på vaf jag skulle äta. Eftet jag hade gått 10 v av denna diet, då jag hade satt mål 10kg, blev det 5 kg ner. Tränade som ett svin 3ggr i veckan. Så lägst låg jag på 57, men hamnade senare runt 60. Inte svårt att gå ner, svårare att hålla det. Åt enligt mitt matschema, men träningen blev mer halt, valde andra aktiviteter under våren o sommaren och gick upp. Har prövat LCHF innan o då gick jag ner 3-4 kilo. Men hoppade på en annan utmaning. Mitt tidigare matschema åt jag under veckorna o lite friare under helgen. Den är helt tvärt emot L
    1 point
  15. Du har ätit i över en månad och verkar fortfarande ha jobbiga omställningsproblem. Du kanske får i dig många kolhydrater då och då (en eller två gånger i veckan) och däremellan i princip inga kolhydrater alls?
    1 point
  16. Hej! Här har det gått åt skogen. Jag har haft inget intresse alls att laga mat. Men nog att äta ketogodis och dricka light läsk. Och så har jag tänkt att "lite kaka kan man väl ändå äta när det är kalas" de gånger jag varit på bjudningar under hösten. Jag har alltså INTE frossat, så som jag gjort tidigare. Och jag har ändå gått upp TIO J-LA KILON på ett par månader! Har inte vägt mig, eller ens kollat i spegeln. Jag visste nog att jag gått upp, men inte att jag gått upp 10 kg. 10 Kg!!! En morgon förra veckan tyckte jag att jag såg så svullen ut i ansiktet. Vägde mig på lördagen.
    1 point
  17. är tillbaka igen tack för alla svar jag kände bara ångesten för dagen sen försvann det! har kört på som vanligt sen dess 20 kolhydrater per dag och det funkar jätte bra inga snedsteg eller så hoppas allt är bra med er alla och att ni mår bra nu under denna tråkiga pandemi!
    1 point
  18. Halsbränna och kanske även illamående kan bero på dålig kvalité av magsyran HCL. Den kan vara för utspädd och ha för hög pH värde. Den ska ha pH 1,5-2,0, dvs mycket sur för att man ska effektivt smälta kött. Förr i tiden åt man mer fett tillsammans med kött. Stekt sidfläsk var väl vanlig husmanskost. Jag misstänker att även magsyran spelar roll i hur bra ens kropp kan tillgodogöra sig fett. När man följer dagens kostråd och minimerar kött och mättad fett i sin kost så kan man få sådana konsekvenser. Tyvärr minimerar man just sådana livsmedel som är mest näringsrika för människan.
    1 point
  19. Svårt att säga, men huvudvärken är vanligt vid omställningsbesvär, det brukar relateras till saltbrist/lågt blodtryck. Iallafall borde det gått över på 1 månad.. om man inte fastar! Det finns anledning till att fitnessdieter undviker salt och det är att salt binder vatten.. samma gäller alla idrotter som går efter vikt.. kissa ut vatten! Är man inte elit så behöver man sällan väga in på en viss vikt, utan som regel så finns vattnet där av någon anledning, tex för att reglera blodvolym/blodtryck! Är man frisk så är det sällan något problem att salta efter smak och tycke.. d
    1 point
  20. Men illamående och halsbränna påverkas väl inte av gallproduktionen? Det är ju liksom i magsäcksfasen... Men precis som både du och @Katerinaär inne på så är det säkert så att kroppen anpassar sig till att hantera det den får att äta på lång sikt.
    1 point
  21. Får väl dela med mig som gammal prepper Allt är numera märkt med bäst före och inte utgångsdatum. Att en helkonserv passerat bäst före innebär inte att den blivit obrukbar. Jag skulle äta upp alla konserver även om datumet passerat. De flesta konserverna håller flera år efter det datumet. Det man kan göra och så som jag gör är att först räkna ut hur ofta man beräknar att äta en viss vara i en krissituation. Säg Felix köttbullar i gräddsås och vi kanske förbrukar 2 sådana per person i veckan. Därefter sätter vi ett mål för hur länge det ska räcka. Säg 3 månader vilket är runt 13 veckor. Då
    1 point
  22. Jag bjuder gärna våra grannar på LCHF-mat. De i sin tur verkar ha lagt upp ett lager med kakor och bullar.
    1 point
  23. Detta är det stora problemet som många upplever med att lägga upp ett litet förråd av mat som en försäkring (det är så det ska ses tycker jag) i händelse av någon slags kris. Dvs att det måste kunna roteras, äta av det och fylla på med nytt. Kanske speciellt besvärligt för LCHF:are eller om man helst vill äta färsk mat utan tillsatser. Kanske är det så att man måste göra lite undantag i synen på tillsatser osv för att möjliggöra denna försäkring? Ett alternativ kan annars vara att konservera själv. Det var inte helt ovanligt förr och kokare för detta finns fortfarande att köpa. I varje f
    1 point
×
×
  • Skapa nytt...