Gå till innehåll

Ledartavla

Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2020-11-22 i alla områden

  1. Det verkar vara en stor grej nu, det där med en person som säljer kost- och träningprogram i kombination med nåt pulver/tillskott. Det har dykt upp 3-4 st i min omgivning de senaste veckorna bara. Trender kommer och går. Som Erik2 säger är lågintensiv träning bra. Om man har en pulsklocka och utgår från 180-ålder (kallas också MAF, maximum aerobic function), så hjälper man kroppen att bränna fett. Mer högintensiv träning bränner mer glykos och de lagren väger inte mer än typ 500g så de kan få sitta kvar. Men så är det det där med hormoner... Viktregleringen är hormonell och i vår ålder (j
    3 points
  2. Om minskning av fettvikt är ditt mål säger jag drastiskt att då kan du inte "träna" samtidigt. Börja med vikten genom att äta strikt och inte "träna". Gå gärna långa lugna promenader men träna inte. Pulsen kan vara vägledare, håll dig under 180 minus din ålder. När du tappat fett du ville tappa kan du börja "träna" men tänk på att "träning" gör det svårt att kontrollera kolhydratintaget. Med "träning" menar jag aktiviteter som kroppen upplever som stress, att vi är jagade av lejonet. När vi är jagade av lejonet vill kroppen ha snabb energi snabbt, det blir glukos. Glukos leder till
    2 points
  3. Du har redan fått en hel del råd och dåd! Iallafall, man skall bli illamående om man proppar i sig för många kalorier.. kallas för aptitreglering! Testa hur många skedar smör eller kokosolja du klarar av, det är aptitregleringen! Deras kropp säger att det är nog med kalorier! Dvs om man äter kaloririk mat så minskar portionerna och/eller måltidsfrekvensen, det vanligaste på LCHF/Keto är 1-2-3 måltider per dag. Det där att inte tåla fett, inte kunna ta upp det är iallafall ovanligt och visar sig oftast på annat sätt, dvs diarre, då blir man ofta ännu hungrigare! D
    1 point
  4. Viktminskning sker i platåer inte strikt linjärt, så att det inte händer något uppseendeväckande på 4 veckor är helt normalt. Förr eller senare så kommer det rassla till på vågen. Det är helt omöjligt att inte gå ner i vikt alls om du bara äter(som du angett) kycklingfilé, grönsaker och ngn matsked sås 2ggr per dag. Men är det det bästa sättet att gå ner i vikt? Nej! Det låter som en tuff deff- eller svältregim. Du pressar kroppen att använda reserverna med tvångsmetoder, vilket är extremt stressande. Det du äter är för lite och för näringsfattigt. Inte tillräckligt med energi. Du riskera
    1 point
  5. Jag vet ju egentligen ingenting, vilket sällan brukar hindra mig från att skriva på det här forumet. Det lilla jag iallafall lyckats läsa mig till är att all träning sker på energiöverskott, (referens Gunde Svan)! Bantning sker på energiunderskott! (referens Viktklubb)! Bägge har rätt.. och nu blir det komplicerat; Det beror även på var kalorierna kommer i från och Gunde kunde muppa en massa havregrynsgröt, (iallafall i reklamen) för han gjorde av med allt..cirka 5000 Kcal per dag under träning/tävling. Iallafall som du redan konstaterat, det är jättelätt att gå ner i
    1 point
  6. Precis som Zepp säger ser det förvånansvärt olika ut beroende på vilken databas man väljer … men ibland kan det dessutom vara så att man slår ihop fibrer och kolhydrater och då blir kolhydratsiffran mycket missvisande … men summasumarum du missförstår nog ingenting. Lite off topic: Det här är också ett argument för att inte lägga ner för mycket tid på kaloriräkning … det är ganska svårt att veta hur mycket kalorier maten man äter innehåller … man kan inte se en näringsdeklaration som något exakt facit … det kan skilja 10-tals procent mot "sanningen" … dessutom har man inte heller någon
    1 point
  7. Som många kloka kommentarer i tråden antyder, har yttranden som innebär motvilja mot fett byggts upp under decennier av felaktig information i kolesterolhypoteserns kölvatten. Nu när den senare kan anses död (utom inom Socialstyrelsens, Läkemedels- och Livsmedelsverkets domäner) är det dags för samhället att generellt få en friskare syn på sättet att äta. När man t.ex. hör folk med avsky yttra sig om vispgrädde eller smör och beskriver den feta smaken av helmjölk som äcklig, inses lätt hur långt "smartamatengänget" drivit utvecklingen. När var det förr i världen, någon som kunde tänka sig att
    1 point
  8. Ja, jag har då tagit en ny satsning på MAF, eller snarare högre andel MAF. Egentligen började det med en bilresa där jag lyssnade på tredje intervjun med Dr Maffetone i Extramilest podden och sedan några avsnitt till, och blev sugen. Så här vintertid när luften är kall (eller ja, här nere hos mig är den väl inte det än förstås) är det skönt eftersom lungorna inte gör ont om man inte flåsar så mycket. Att det kommer bli andra pass också beror på att jag försöker få med barnen ut och ihop med dem är det deras behov som får styra fast det känns helt okej. Likaså finns det vissa rundor där man int
    1 point
  9. Jag hade en pt-online. Fick träningsprogram, och matschema på vaf jag skulle äta. Eftet jag hade gått 10 v av denna diet, då jag hade satt mål 10kg, blev det 5 kg ner. Tränade som ett svin 3ggr i veckan. Så lägst låg jag på 57, men hamnade senare runt 60. Inte svårt att gå ner, svårare att hålla det. Åt enligt mitt matschema, men träningen blev mer halt, valde andra aktiviteter under våren o sommaren och gick upp. Har prövat LCHF innan o då gick jag ner 3-4 kilo. Men hoppade på en annan utmaning. Mitt tidigare matschema åt jag under veckorna o lite friare under helgen. Den är helt tvärt emot L
    1 point
  10. är tillbaka igen tack för alla svar jag kände bara ångesten för dagen sen försvann det! har kört på som vanligt sen dess 20 kolhydrater per dag och det funkar jätte bra inga snedsteg eller så hoppas allt är bra med er alla och att ni mår bra nu under denna tråkiga pandemi!
    1 point
  11. Svårt att säga, men huvudvärken är vanligt vid omställningsbesvär, det brukar relateras till saltbrist/lågt blodtryck. Iallafall borde det gått över på 1 månad.. om man inte fastar! Det finns anledning till att fitnessdieter undviker salt och det är att salt binder vatten.. samma gäller alla idrotter som går efter vikt.. kissa ut vatten! Är man inte elit så behöver man sällan väga in på en viss vikt, utan som regel så finns vattnet där av någon anledning, tex för att reglera blodvolym/blodtryck! Är man frisk så är det sällan något problem att salta efter smak och tycke.. d
    1 point
  12. När man drar ned på kolhydraterna,så går insulinet ned.Det är bra för högt insulin gör det nästintill omöjligt att förbränna det egna fettet.Höga insulinnivåer gör att kroppen håller kvar salt, och därför kan man på LCHF behöva öka salt intaget. Annars kan man få saltbrist.(Kostråden om salt är felaktiga. PURE-studien visade att de som lever längst äter mellan 1 och 1/3 tesked och 2 och 2/3 dels tesked salt per dag. ) Många tar 1 eller 2 teskedar salt per dag. T. ex 1 tsk salt i ett glas vatten på morgon och kväll. Se också : https://www.dietdoctor.com/se/bor-du-ata-mindre-salt-
    1 point
×
×
  • Skapa nytt...