Gå till innehåll

Ledartavla

Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2020-12-13 i alla områden

 1. Bra fråga har inget lika bra svar... min tolkning är att under 0.5 så är man i gränslandet och går ut och in ur ketosen och över 3.0 så gör det inte så stor skillnad om man inte är i svält ketos vilket inte anses vara så bra.
  4 points
 2. Tredje advent, Lucia..minns en Luciakväll för 20 år(?) sen när jag och grannen gick runt i byn med ett ridande Luciatåg. Våra barn red på små shettisar med glitter och vita linnen över ridkläderna. Vi knackade på hos grannarna och hästarna fattade galoppen fort sas, eftersom alla ville bjuda de söta små hästarna på äpplen och pepparkakor. Dessutom var det vintrigt och kallt och denna kväll var det ovanligt mycket stjärnfall. Ett fint minne!
  3 points
 3. Är det därför vi har så mycket vårdpersonal hemma nu, PCR positiva men falskt positiva. Såg i alla fall om ett äldreboende i Stockholm som testade sin personal med antigen testet istället som tydligen precis blivit godkänt ... mycket billigare, snabbare och pålitligare. Låt oss inte bli ruinerade på PCR också.
  3 points
 4. Hej. Vet inte i vilket forum det här skulle passa, så slänger in det här. Liten studie, bara 6 hundar, men ganska intressant. Sen vågar jag inte ta desto mera ställning till metod och analys. https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fvets.2020.554296/full Jag ger inte längre rå mat åt mina hundar, den enas uppfödare är veterinärer och de har hållit föreläsningar om neospora caninum i nötkött och anaeroba bakterier i nedkylt kött överlag. I synnerhet stickkött.. Jag värmer allt till över 70 grader. Att ge kött är DYRT, och innebär mera arbete än att mäta upp torrfoder i en skål,
  2 points
 5. Men det tycker jag verkar konstigt? För att gå emellan borde, om jag fattat rätt, vara naturligt för oss...? Och då borde man ju inte känna av det alls efter ett tag? Eller kan man känna av det eftersom man är ”trasig” efter många år på kolhydratrik kost, kanske! Och att man kunnat hoppa emellan utan känningar om det varit så man levt hela livet?
  2 points
 6. Eller rättare sagt 3 kg på 5 månader om vi ska vara riktigt petiga. Hur var det när du gick upp i vikt? Ökade vikten konstant eller gick det lite upp och ner då också? Förmodligen var det så. Det är mycket som påverkar viktnedgång och hur lång tid det tar. Ålder, kön, nuvarande vikt, tidigare jojo-bantning mm.
  2 points
 7. Oj 5 månader att gå ner 5 kg. Jag förstår att det inte är en quickfix, men blev lite undrande nör hag gick upp i vikt. Tack för dittsvar.
  2 points
 8. Hej, Jag har en fråga angående ketos. Visst borde det vara en skala? Eller hur fungerar det? Om man exempelvis äter strikt LCHF, och vissa dagar ökar på kolhydraterna så att man "går ur ketos", vad är det egentligen som händer? Kroppen förbränner ju fortfarande fett som man äter, plus lite kolhydrater. Så man går ju fortfarande lite i fettdrift. Är ketos ett "antingen eller"? Eller är det en skala? Och vad händer om man ligger någon annanstans på skalan än strikt LCHF eller "vanlig hälsosam mat"? Eller om man äter måttlig LCHF med lätta avsteg? Mitt mål är inte att gå ner i vikt, uta
  1 point
 9. Mindre än tre procent tillförlitlighet på ett positivt PCR-test? Lisbon Court of Appeal dömmer ut pcr-testen till fördel för fyra tyskar. Eller, rättare sagt, domstolen hänvisar till flera vetenskapliga studier. Bl.a. från Oxford Academic. “At a cycle threshold (ct) of 25, about 70% of the samples remain positive in the cell culture (ie they were infected): in a ct of 30, 20% of the samples remained positive; in a ct of 35, 3% of the samples remained positive; and in a ct above 35, no sample remained positive (infectious) in cell culture (see diagram). Enligt Sahlgrenska, L
  1 point
 10. Ja jag tror också att en ketos som ligger väldigt högt, typ 3+ kan vara ett tecken på att man fastat länge (svälter), befinner sig i kraftig viktnedgång eller äter stora mängder fett och väldigt lite kolhydrater och protein. Inget av detta behöver vara fel men kanske inte är ett långsiktigt tillstånd. Om man under lång period vill leva i ketos så är kanske därför en nivå mellan 1-3 att eftersträva. Den låga ketosnivån typ mellan 0-1 är knepigare ... tycker mest att folk verkar tycka saker, vet inte om det finns någon egentlig forskning... men om man läser vad andra skriver och lite som ja
  1 point
 11. https://youtu.be/jqdvawSUmlA
  1 point
 12. Optimalt för vad och vem...? Det kan ju finnas olika skäl att äta ketogent, tänker jag. Om man har en massa hälsoproblem eller om man vill springa länge på fettförbränning, är då "optimal ketos" samma värde?
  1 point
 13. Jag tömde sommarens första innehåll från kompostunnan inför vintern då under hösten och tänkte räfsat ihop en del löv för att lägga ovanpå så inte jorden ligger bar... Kom visst inte dit... Till räfsandet, alltså. Däremot såg jag nu att de vintersalladsfrö jag sådde i den sista pallkrage jag försäg med bokashi och sen plastlock ovanpå, spirar. En del ser skördeklara ut!
  1 point
×
×
 • Skapa nytt...