Gå till innehåll

Ledartavla

 1. Peter B

  Peter B

  Administratör


  • Poäng

   5

  • Innehållsantal

   4 114


 2. Cleppa

  Cleppa

  Medlem


  • Poäng

   4

  • Innehållsantal

   1 148


 3. Katerina

  Katerina

  Medlem


  • Poäng

   4

  • Innehållsantal

   555


 4. Bengt Nilsson

  Bengt Nilsson

  Medlem


  • Poäng

   3

  • Innehållsantal

   617


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2020-12-14 i alla områden

 1. Mina katter äter rått kött och har gjort så i många år. Vad är det som skrämmer dig så när det gäller bakterier? De är ju överallt - på oss, inne i tarmarna, utan bakterier skulle vi vara mycket sjukligare. De så kallade bakteriefria möss som man forskar på är tydligen de mest ynkliga och deprimerade varelser som finns. Det är ju ingen som värmer bytet till 70 grader för rovdjuren. Många djur är dessutom asätare. Här talar vi om bakterier. Sterilt är sällan bra när det gäller mat.
  4 points
 2. Två intervjuer på Youtube med Jason Fung om hans nya bok MD Mark Hyman - Is Cancer Caused By Sugar? https://youtu.be/UgUdBEXqE8E Dr Berry LIVE with Dr Jason Fung - The Cancer Code https://youtu.be/TiMHLqg1ing
  3 points
 3. En liten studie om ketos. https://www.dietdoctor.com/se/vetenskapen-bakom-kolhydratrestriktion-ketos-och-biverkningar
  3 points
 4. Jag gjorde ju det utan några problem här i höstas. Keto på dagen och (vad heter det?) kolhydrater på kvällen men jag har för mig att det fungerar eftersom jag varit i keto så länge. Andra som börjar på keto och fuskar har svårt att komma tillbaka medans jag gick sömlöst.
  3 points
 5. Härligt Cederulla! Om jag läser rätt så verkar studien säga ungefär samma sak som vi anekdotiskt kommit fram till... känns ju bra. I artikeln på Dietdoctor nämns också en annan sak som alltid är viktig att framhålla … att mängden kolhydrater man kan äta för att hamna i ketos varierar enormt mellan olika individer.
  2 points
 6. Nu svämmar mitt facebook-flöde över med profilbilder med "jag tänker vaccinera mig-tema". Det får man naturligtvis (än så länge) göra som man vill med men har nån hittat nåt profiltema med "rim och reson"? Inte "jag tänker aldrig vaccinera mig" utan snarare "tänk efter själv och ta ett välinformerat beslut"...?
  2 points
 7. Ja jag tror också att en ketos som ligger väldigt högt, typ 3+ kan vara ett tecken på att man fastat länge (svälter), befinner sig i kraftig viktnedgång eller äter stora mängder fett och väldigt lite kolhydrater och protein. Inget av detta behöver vara fel men kanske inte är ett långsiktigt tillstånd. Om man under lång period vill leva i ketos så är kanske därför en nivå mellan 1-3 att eftersträva. Den låga ketosnivån typ mellan 0-1 är knepigare ... tycker mest att folk verkar tycka saker, vet inte om det finns någon egentlig forskning... men om man läser vad andra skriver och lite som ja
  2 points
 8. Eller rättare sagt 3 kg på 5 månader om vi ska vara riktigt petiga. Hur var det när du gick upp i vikt? Ökade vikten konstant eller gick det lite upp och ner då också? Förmodligen var det så. Det är mycket som påverkar viktnedgång och hur lång tid det tar. Ålder, kön, nuvarande vikt, tidigare jojo-bantning mm.
  2 points
 9. Tredje advent, Lucia..minns en Luciakväll för 20 år(?) sen när jag och grannen gick runt i byn med ett ridande Luciatåg. Våra barn red på små shettisar med glitter och vita linnen över ridkläderna. Vi knackade på hos grannarna och hästarna fattade galoppen fort sas, eftersom alla ville bjuda de söta små hästarna på äpplen och pepparkakor. Dessutom var det vintrigt och kallt och denna kväll var det ovanligt mycket stjärnfall. Ett fint minne!
  2 points
 10. Hej. Vet inte i vilket forum det här skulle passa, så slänger in det här. Liten studie, bara 6 hundar, men ganska intressant. Sen vågar jag inte ta desto mera ställning till metod och analys. https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fvets.2020.554296/full Jag ger inte längre rå mat åt mina hundar, den enas uppfödare är veterinärer och de har hållit föreläsningar om neospora caninum i nötkött och anaeroba bakterier i nedkylt kött överlag. I synnerhet stickkött.. Jag värmer allt till över 70 grader. Att ge kött är DYRT, och innebär mera arbete än att mäta upp torrfoder i en skål,
  1 point
 11. Skördade favoriten rotselleri förra helgen. la i ordning dem i dag, hade säkert med mig 20 små sniglar som flyttat med in i matkällaren. Skulle nog tagit fram vattenslangen och spolat dem innan jag tog in dem... har en något överdimensionerad matkällare med tanke på skörden... tur att jag kan fylla upp med gran, skidor och bevattningspump Snart dags att så rotselleri igen!
  1 point
 12. Men det tycker jag verkar konstigt? För att gå emellan borde, om jag fattat rätt, vara naturligt för oss...? Och då borde man ju inte känna av det alls efter ett tag? Eller kan man känna av det eftersom man är ”trasig” efter många år på kolhydratrik kost, kanske! Och att man kunnat hoppa emellan utan känningar om det varit så man levt hela livet?
  1 point
 13. haha ... när det gäller hur man ska tolka blodfettsvärden finns det en hel del motstridiga synpunkter. Men jag tror att de flesta är överens om att en låg kvot (Tri/HDL) är positivt.
  1 point
 14. Bra fråga har inget lika bra svar... min tolkning är att under 0.5 så är man i gränslandet och går ut och in ur ketosen och över 3.0 så gör det inte så stor skillnad om man inte är i svält ketos vilket inte anses vara så bra.
  1 point
 15. Nix, jag tror inte att du gör något fel. 5 veckor är ingenting. LCHF är ingen quickfix. Har jag uppfattat det rätt att du totalt har gått ner 2,9 kg? För mej tog det 5 månader att gå ner 3 kg om jag inte minns helt fel.
  1 point
×
×
 • Skapa nytt...