Gå till innehåll

Ledartavla

 1. Zepp

  Zepp

  Medlem


  • Poäng

   3

  • Innehållsantal

   9 564


 2. HelgeK

  HelgeK

  Medlem


  • Poäng

   2

  • Innehållsantal

   1 730


 3. Peter B

  Peter B

  Administratör


  • Poäng

   2

  • Innehållsantal

   4 114


 4. Erik 2

  Erik 2

  Medlem


  • Poäng

   2

  • Innehållsantal

   1 758


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2020-12-17 i alla områden

 1. Mnjae, menar det jag skriver! Vi tar det igen.. olika personer drar olika mängd kalorier.. så E% är bättre, för att ge samma macronutrientkomposition. Dvs man utgår från hur många Kcal man drar per dygn i snitt.. oftast ett medelsnitt, som drar cirka 2000 Kcal. Då blir 100 gram kolisar 20E%, den medecinska gränsen för ketos. Således blir 50 gram kolhydrater då 10E%, kallas för vanlig/normal/liberal LCHF. Och 25 gram kolisar blir därmed 5E%, strikt LCHF, väldans strikt, det enda man då kan äta förutom fett och kött är gröna blad.. fördelen är då att man kan äta stora la
  3 points
 2. Jag brukar skriva … se det som positivt att du går ner långsamt i vikt … eftersom när du nått ditt mål så kan du aldrig mer gå tillbaka till att äta precis som du gjorde förut … för om du gör det så kommer du snart väga lika mycket som när du började med detta .... eller mer.... så därför är det bra om man hunnit vänja sig vid ett annat sätt att äta när man nått sitt mål...Lycka till!
  2 points
 3. Zepp Jag hänger inte upp mej på olika procent. Men rätt ska vara rätt. Själv räknar jag aldrig kalorier. Och jag äter riktig mat och har så gjort under alla dom 14 år som jag levt med LCHF. Numera också 16/8 varje dag. Mår utmärkt. Äter 2 gånger/dag.
  1 point
 4. Som före detta statstjänsteman kan jag nog inte säga att jag inte tror på staten, men staten och dess tjänstemän styrs av lagar och förordningar som stiftas av politiker, och politiker har jag med åren tappat allt förtroende för. Dagens politiker har bara ett mål för ögonen, att ha sitt jobb kvar, och de är beredda att göra vilka krombukter som helst för att lyckas. När tjänstemännen jobbar enligt lagarna blir resultatet inte bättre än lagen politikerna stiftat. För att tygla politikernas dumheter krävs starka grundlagar.
  1 point
 5. Tror du inte på staten? I England tror folk på staten. Den fick ju till nödtillstånd för bokat virus, som inte var riktigt färdigtestat.
  1 point
 6. De svenska politikerna låter SLv följa SNFs "kostråd". Politikerna i Sverige har en del att lära om socker av Norges politiker: https://www.theguardian.com/.../norwegians-cut-sugar... se också https://www.theguardian.com/world/2019/nov/20/norwegians-cut-sugar-intake-to-lowest-level-in-44-years Kanske Sverige borde hyra in Norska politiker ?? Om de svenska klarar sig så dåligt?
  1 point
 7. Jag hörde häromdagen på radio...en nutritionist från livsmedelsverket. Hon sade att det är vanligt svenskar har låg D-vitaminnivå, även om det inte är så många som har uttalad brist. Hon rekommenderade tillskott till veganer och till äldre, och D-vitaminrik och -berikad mat till oss andra. Tydligen ska D-vitaminberikningen öka, pga de låga nivåerna. Tegnell hade alltså fel när han uttalade att vi har goda D-vitaminnivåer i Sverige.
  1 point
 8. Jag är också helt och fullt medveten om betydelsen av de goda bakterierna. Jag är verkligen inte ute efter att ge steril mat åt mina hundar. Jag ställde samma fråga till mina veterinärbekanta, varför de tycker att rå mat är så farligt. De svarade att de inte är oroliga över ex att mina hundar gömmer ex älgben, lämnar dem att marinera några månader och sen äter dem med god aptit. De är oroliga för, som jag skrev i mitt första inlägg, de anaeroba bakterier som överlever i syrefattig miljö i frysen. De motsvarar inte den bakterieflora som finns i naturen. Ofta fryser man ner kött till djur
  1 point
 9. Mina katter äter rått kött och har gjort så i många år. Vad är det som skrämmer dig så när det gäller bakterier? De är ju överallt - på oss, inne i tarmarna, utan bakterier skulle vi vara mycket sjukligare. De så kallade bakteriefria möss som man forskar på är tydligen de mest ynkliga och deprimerade varelser som finns. Det är ju ingen som värmer bytet till 70 grader för rovdjuren. Många djur är dessutom asätare. Här talar vi om bakterier. Sterilt är sällan bra när det gäller mat.
  1 point
 10. Svenska regeringen lovar att ersätta skador orsakade av de nya vaccinen. MEN vad är det för tröst att få ersättning när ditt liv blir förstört. V ad ska du göra mrd nån miljon när du sitter där med narkolepsi??? Dessutom har de som fick narkolepsi av svininfluvaccinet också teoretisk rätt till ersättning men system som ska ge ersättning gör allt för att slippa betala. De skadade ska bevisa både det ena och det andra och eftersom de flesta var unga är det omöjligt att bevisa hur mycket livsinkomst de gått miste om tex. Bevisa också att det var vaccinet och inte nåt annat... Det är inte särskil
  1 point
 11. Vad menas med "måttlig LCHF"? Är det Kostdoktorns definition där strikt är <20g kolh/dag, måttlig <50g kolh/dag och liberal <100g kolh/dag? Begreppet LCHF grundades av bl a Annika Dahlqvist och då sattes gränsen för LCHF till <50g kolh/dag. Numera används beteckningen som en svensk version av det mer internationella Low Carb, dvs <100g kolh/dag. Så ur det perspektivet kanske liberal LCHF inte ens finns? Jag gissar dock att du egentligen undrar om det är bättre att äta lite mer kolhydrater eller helt enkelt strypa dem till nära noll? Då är frågorna "För vem?" och "Varfö
  1 point
×
×
 • Skapa nytt...