Gå till innehåll

Ledartavla

  1. Tr0llet

    Tr0llet

    Medlem


    • Poäng

      7

    • Innehållsantal

      527


  2. MariaF

    MariaF

    Medlem


    • Poäng

      5

    • Innehållsantal

      5 555


  3. morgonsol

    morgonsol

    Medlem


    • Poäng

      5

    • Innehållsantal

      398


  4. Peter B

    Peter B

    Administratör


    • Poäng

      5

    • Innehållsantal

      4 114


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2020-12-23 i alla områden

  1. Vi fick förra veckan anvisningar om att börja dela ut d-vitamin till patienter som hör till riskgrupp. Jag lade inte allt på minnet, eftersom jag inte jobbar med somatisk hälsa, men OM jag minns/förstod rätt så får folk det gratis av kommunen. Tror också att det gäller riskgrupper, inte alla. Dom andra får liksom köpa för egna pengar Det finns belägg att anta, att de som har högre d-vit halt, klarar av en covid-smitta bättre än de som har en låg d-vit halt. På det körs det nu.
    4 points
  2. Läser man på Lars Berns blogg hittar man... "Orsaken är att vissa tillskott med så mycket som 250 mikrogram (10.000 IE) D-vitamin säljs i handeln. Vid en snabb litteratursökning hittar jag ett fall av allvarlig övermedicinering med D-vitamin och det var en 88-åring som tagit 1250 mikrogram (50.000 IE) per dygn i ett halvår." Inlägg på Lars Berns blogg: "Vems ärende går Livsmedelsverket?" https://anthropocene.live/2020/12/21/vems-arende-gar-livsmedelsverket/ mLCHFh och God Jul och Gott NYtt År...
    3 points
  3. Imorgon ska jag skörda brysselkål som jag odlat själv. Kan man tänka sig en bättre julklapp?
    2 points
  4. God Jul på er alla fettälskare!
    2 points
  5. Det är vad jag har läst också. Och sedan stänger kroppen av tillverkningen av d-vitamin för den dagen.
    2 points
  6. Tycker att det är lite läskigt när man balanserar på sanningen som Livsmedelsverket verkar göra nu... D-vitamin kan vara giftigt men det är vid mycket höga doser … jag undrar om det finns mer än något enstaka fall om året … att det skulle finnas några fall vid 5000-10000 IE i kombination med K-vitamin tvivlar jag på. Vid randomiserade studier tror jag att det stämmer att man inte kunnat påvisa någon större nytta med D-vitamin supplementering … jag har inte kollat men har för mig att det gäller när man inte har för låga nivåer av D-vitamin … har man låga nivåer så finns det många stud
    2 points
  7. Heja dig @Tr0llet! Menar du den här fudgen? Hur gör man om man inte dricker kaffe? Behöver man något gott då?
    1 point
  8. Jag glömmer fort, kommer knappt ihåg vad jag åt igår eller i måndags. Tagit väldigt få bilder. Har inte varit några större avsteg varken måndag eller tisdag tror jag. Idag har gått sådär. Hade kunnat gå både bättre och sämre. Avsteg idag i form av 1/2 kopp glögg, 1/2 lussebulle och lite grönsakssoppa, med bl a potatis och palsternacka i. Inga stora mängder. Tyvärr är julskinkan griljerad med vanligt ströbröd och sirap istället för ägg p.g.a en familjemedlem inte äter ägg. Trots detta känner jag inget speciellt sug efter choklad, bröd eller bullar. Inte efter potatisgratäng, risgrynsgröt e
    1 point
  9. Kan ni tro det? Dan före dan och Tr0llet är fortfarande i ketos! Var till butiken tidigare idag, tanken kom för mig att jag kunde köpa choklad, men det gjorde jag inte!! Kan ni alltså fatta!? Det här är stort! Ska göra kostdoktorns fudge, för den vet jag att är god Innehåller inget äckligt sötningsmedel. För på julen måste man få något gott till kaffet. Eller?
    1 point
  10. Jag vet... Inte lätt att stå emot världens alla galenskaper! Njut av lugnet hos dina föräldrar! PS. Sälspäck innehåller främst fettsyror. Icke att förakta!
    1 point
  11. Raderat länk till chokladsida.
    1 point
  12. Bra att de varnar för att vräka i sig kostillskott av allehanda slag.. tråkigt däremot att ingen journalist verkar ha koll! Det samma gäller antioxidanter och fytokemikalier! Nu går jag till verkligheten och anknyter främst till artikeln, dvs D3 är inte bara ett vitamin utan oxå ett prohormon, det är fettlösligt, det lagras i levern, det är viktigt för immunförsvaret! Dvs det sista är anledningen till att man ger Trump och andra som är drabbade av Covid 19, D3, dvs så att det inte råder någon brist! Nu så misstänker jag att de tagit allehanda prover på alla högpotenta klien
    1 point
  13. Öh... jag gissar att ALLA mår bättre av Fazerina! Vad det nu är...? Mitt Sockertroll ger mig en väldigt vacker bild av Carl Fazers ljusblå mjölkchokladpaket men... Skämt åsido, carnivore är MÅNGA gånger bättre än pizza, läsk och choklad, det kan du vara säker på! Sedan om det är ultimat i längden, därom tviste de lärde. Jag personligen uppfattar att vi bör äta grönsaker, inte minst för tarmflorans skull, eftersom vi inte äter vare sig sälspäck eller alger i tarminnehåll till vardags, men en kortare period ser inte jag några risker med carnivore. Hoppas du får en riktigt God Jul, med el
    1 point
  14. Tjena! Julen stör mig i år. Eller inte julen egentligen, men det faktum att det förväntas att man ska äta så in i norden. Ifjol den här tiden hade jag klämt i mig pizza, läsk, chips och choklad i flera månader. Minns att jag vägde mig under juldagarna, vägde då 87? kg. Vägde mig i morse och vägde då under 80 kg, så nog har vikten gått ner under den senaste veckan. Även om jag gått upp sedan i somras är ju utgångsläget ändå bättre än ifjol, liksom. Ifjol den här tiden åt jag fazerina var och varannan dag. I år har jag ätit carnivore. Gissa vilket som får mig att må bättre. Gissa då! Jag vet int
    1 point
  15. D-vitamin är ett fettlösligt vitamin. Här en bra genomgång av forskningsläget. https://youtu.be/ha2mLz-Xdpg
    1 point
  16. har för mig att solexponering av hela kroppen 30 min en solig sommardag ger ca 10 000 enheter D. rätt eller fel?
    1 point
  17. Det är klart att det kan ge njurskador på sikt om man proppar i sig så stora fantasidoser att det blir toxiskt. Gäller även en andra vattenlösliga vitaminer. Men hur vanligt är det liksom? Läser man studier/artiklar om ämnet så beskriv det som extremt ovanligt med toxiska doser av D-vitamin som leder till bla hyperkalcemi. Så detta är inte ett förekommande problem hos den svenska befolkningen, utan snarare något som kanske skett i ngn enskild fallbeskrivning. Vad som däremot är mkt vanligt i Norden är för låga nivåer av D-vitamin under vinterhalvåret. Därför är det lite märkligt att SLV
    1 point
  18. Läste nyligen att här i Finland ges Covid-19 patienter på sjukhus genast 20 mcg D-vitamin och blodförtunnare. En läkare tyckte att äldre personern över 70 år skulle ta 50 mcg D-vitamin, yngre människor något mindre.
    1 point
  19. Hade inte folk i allmänhet mått bättre av att ta D-vitamintillskott, speciellt vintertid, pandemi eller ej? Det blir mörkt vid 15-16 och ingen hud exponeras då det är kallt och blåsigt. Hur var det "förr i tiden" (jag tänker mig 1950-tal och tidigare, kan @Nils Engström bekräfta?) när man åt mycket sill/strömming, alltså varje vecka? Om nu brist på D-vitamin är vanligt förekommande.
    1 point
  20. Som vanligt. Vilka studier har man läst? Vilken typ D2 eller D3 har studerats. Vilka andra faktorer spelar in, högt kalcium intag?
    1 point
  21. Men varnat för D-vitamin har man väl gjort förr. Och alla helt onödiga tillskott man kan ta. Jag tycker i alla fall att Livsmedelsverkets nutritionist, som sade i radio att det är vanligt med låga d-vitaminnivåer om än inte brist, och rekommenderade tillskott till veganer och äldre, tyder på ett litet steg åt rätt håll. Och... man ska ju inte överdosera D-vitamin. Och man ska se till att få i sig K2. Har jag förstått det rätt påverkar det ev överdosering, att det inte funkar rätt utan K2.
    1 point
  22. Jag får känslan av att det faktiskt bedrivs en skrämselpropaganda just nu. Kan det höra samman med den något bristande viljan bland folk att ta covid19-vaccin? Jag kan tyvärr inte låta bli att undra det.
    1 point
  23. som vanligt.ta inte kolloidalt silver då kan du bli blå i ansiktet, osv osv. Ständigt denna skämselpropaganda.
    1 point
  24. Hos mig finns många olika arter; på tomaterna en sort som är ett par cm lång men väldigt smal. Åker- och/eller ängssniglar är också rätt heta på potatisen (ha ha ha). Och mördarsniglarnas höstägg har kläckts redan...
    1 point
  25. Höll de sig borta från rotfrukterna då? Här hos mig gräver jag upp en del rotfrukter med sniglar inuti.
    1 point
  26. Tredje advent, Lucia..minns en Luciakväll för 20 år(?) sen när jag och grannen gick runt i byn med ett ridande Luciatåg. Våra barn red på små shettisar med glitter och vita linnen över ridkläderna. Vi knackade på hos grannarna och hästarna fattade galoppen fort sas, eftersom alla ville bjuda de söta små hästarna på äpplen och pepparkakor. Dessutom var det vintrigt och kallt och denna kväll var det ovanligt mycket stjärnfall. Ett fint minne!
    1 point
  27. Jaså … då måste jag förstås också gratta @Annika Rane och @MariaF
    1 point
  28. Grattis på födelsedagen, @Annika Rane!
    1 point
  29. Du kanske kan switcha över till Paleo - inga mejerier men mer rotfrukter och frukt. Men akta dig för det sluttande planet.
    1 point
  30. Varför sluta med LCHF, man får äta en massa god mat? LCHF är vanlig Lågkolhydratkost! Vad åt du då när du menar att du åt LCHF? Ät sådant här, det är LCHF; Här kommer en bild till; Detta är LCHF, man skulle antagligen kunna lägga till fler bilder, men de får duga?
    1 point
×
×
  • Skapa nytt...