Gå till innehåll

Ledartavla

Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2020-12-24 i alla områden

  1. Lycka till @morgonsol Idag sådde jag kålrot, palsternacka och tidiga morötter i bamsekrukor I växthuset. Förhoppningsvis blir det en tidig skörd av rotisar i april eller maj. God Jul till alla trädgårds-LCHF:are Edit: rotfrukter är ju inte synonymt med LCHF men jag tycker det fungerar bra i t ex grytor i liten mängd. Det finns ju inte så väldans mycket man kan odla som ger mycket kalorier och är LCHF tyvärr...
    4 points
  2. Jag önskar alla en God Jul. https://humanismkunskap.org/2020/12/24/god-jul-onskar-hk/
    3 points
  3. Vet inte, kan inte läsa. Men eftersom rubriken är "Hälsomyterna - I Sverige är sockret inget hot..." gissar jag att de tittat på jordbruksverkets statistik kring strösocker som inte ökat eller något likande? Kanske glömmer de rent av modifierad majsstärkelse, äpplejuicekoncentrat och sånt?
    3 points
  4. Tack för jullamporna, @Peter B! Skönt att vissa traditioner får hänga med! God Jul, alla!
    3 points
  5. Just den. Skulle tro att icke-kaffedrickare kunde få äta fudge. Så här till jul, menar jag
    3 points
  6. En riktigt GOD JUL önskar jag alla forummedlemmar! Jag hoppas få en glimt på distans av mina barnbarn (nr 2 är drygt 3 veckor). För övrigt blir det LCHF-varianter av julmaten, och ostbricka till efterrätt
    3 points
  7. Imorgon ska jag skörda brysselkål som jag odlat själv. Kan man tänka sig en bättre julklapp?
    3 points
  8. EN "LITEN" JULHÄLSNING Stora delar av svenska folket har av naturliga skäl tidigare trott sig kunna lita på den rådgivning, som Läkemedelsverket, Livsmedelsverket och Socialstyrelsen lämnar (läkarna inte att förglömma). Det gäller bl.a. vad och hur vi bör äta och vilka kosttillskott vi bör komplettera med, eller vanligen inte bör komplettera med, eftersom de enligt skolmedicinens representanter "kan vara skadliga och att maten innehåller allt vi behöver" (underförstått: farligt om större tillskott än Läkemedelsverkets norm tillämpas). Vad som följer nedan visar dock tvärtom med önsk
    2 points
  9. Det här med att känsloäta är knepigt. Det blev en lussekatt till och en kopp glögg på eftermiddagen, efter att ha försökt fixa korvsmet vilket inte gick så bra då späcket inte var fryst när det skulle malas, som tröst. Förhoppningsvis kan jag slutföra det imorgon. Saffran fungerade jättebra i frukostomeletten. Utöver det har det blivit lite potatisgratäng, 1/2 fralla vörtbröd, lite mörk mjölkchoklad (vet ej vad kakaohalten är) men upplever inte något sug/behov av att äta massa mer av något av de föregående. Dock ser jag fram emot att äta skinka under resten av veckan. Jag skulle innerligt
    2 points
  10. I mina ögon har Ann Fernholm större förtroende på området än någon journalist på SvD. Något värt att granska?
    2 points
  11. Jag brukar göra julgodis som ischoklad men inte i år... Jag konstaterade att jag bara äter extra mycket om det finns. Istället lät jag maken köpa hem jordnöts-m&m, det var ju ett smart drag , men även om jag gillar dem är jag inte direkt sugen... Något oväntat faktiskt! Men så kom jag på varför! I förrgår beslutade staden att ALL föreningsverksamhet inomhus som får kommunala bidrag ska stängas ner, oavsett karaktär. Ingen urskiljning alltså, lika för alla. Och jag, som brukar känsloäta, blev så ledsen för sonens skull (vi skulle hållit skatehallen öppen på julafton) att jag tappade matlus
    2 points
  12. 2 points
  13. Jag glömmer fort, kommer knappt ihåg vad jag åt igår eller i måndags. Tagit väldigt få bilder. Har inte varit några större avsteg varken måndag eller tisdag tror jag. Idag har gått sådär. Hade kunnat gå både bättre och sämre. Avsteg idag i form av 1/2 kopp glögg, 1/2 lussebulle och lite grönsakssoppa, med bl a potatis och palsternacka i. Inga stora mängder. Tyvärr är julskinkan griljerad med vanligt ströbröd och sirap istället för ägg p.g.a en familjemedlem inte äter ägg. Trots detta känner jag inget speciellt sug efter choklad, bröd eller bullar. Inte efter potatisgratäng, risgrynsgröt e
    1 point
  14. God Jul på er alla fettälskare!
    1 point
  15. Kan ni tro det? Dan före dan och Tr0llet är fortfarande i ketos! Var till butiken tidigare idag, tanken kom för mig att jag kunde köpa choklad, men det gjorde jag inte!! Kan ni alltså fatta!? Det här är stort! Ska göra kostdoktorns fudge, för den vet jag att är god Innehåller inget äckligt sötningsmedel. För på julen måste man få något gott till kaffet. Eller?
    1 point
  16. Om din hälsa tillåter skulle jag vattenfasta i 4 dagar då kommer du garanterat i ketos om du sedan fortsätter äta som du gör så kommer du antagligen ligga kvar länge i ketosen. (Det är väldigt individuellt när man hamnar i ketos … det kan variera mellan några gram kolhydrater till över 100 gram. Man brukar säga att om man är "metabolt-skadad" (insulinresistent) så är det svårare att hamna i ketos. Tränar man mycket ska det vara lättare.
    1 point
  17. Nu har det gått ett tag. Jag har inget chokladsug. När jag hade en kompis på middag gjorde jag bl a klyftpotatis och denna chokladmousse med hallon, inte alls söt. Hade i och för sig choklad med 86% kakao, nästa gång kanske jag provar med mindre. Det har blivit en del slarv med att dokumentera maten efter den 16:e. Sedan den 15:e har jag ätit omeletter, bacon, champinjoner, lite apelsin och äpple, tomat, vitkål, kycklingfärsgryta, smör, broccoli och säkert en hel del annat också. I helgen har jag gjort pepparkaksdeg (vetemjöl, socker, sirap), bakat pepparkakor, ätit några, dessutom ätit
    1 point
  18. Jag är också helt och fullt medveten om betydelsen av de goda bakterierna. Jag är verkligen inte ute efter att ge steril mat åt mina hundar. Jag ställde samma fråga till mina veterinärbekanta, varför de tycker att rå mat är så farligt. De svarade att de inte är oroliga över ex att mina hundar gömmer ex älgben, lämnar dem att marinera några månader och sen äter dem med god aptit. De är oroliga för, som jag skrev i mitt första inlägg, de anaeroba bakterier som överlever i syrefattig miljö i frysen. De motsvarar inte den bakterieflora som finns i naturen. Ofta fryser man ner kött till djur
    1 point
×
×
  • Skapa nytt...