Gå till innehåll

Ledartavla

Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2020-12-29 i alla områden

 1. Ett problem att ta bort; att det inte går att hitta smör och ost från A2 kor. Jag vill äta smör och ost men klarar inte A1 kasein. Ett annat problem är att vi i Sverige använder rapsolja i allt. Ersätt rapsoljan. Helst med A2 smör i smörsåser som bea, det är ju så det ska vara.
  5 points
 2. Det är det här som är sååå lustigt.. för mig är julmaten främst LCHF, dvs en massa fett-stin, lax- och sill-stin mat.. på gränsen till kött/fisk-stin mat! Dvs den tid på året där man får lov att äta en massa fett kött/fisk.. tillomed grisfötter.
  4 points
 3. En gammal positiv liten nyhet som tål att upprepas. Jag hade inte läst den tidigare. En av författarna till IPCC:s senaste rapport påtalar att nötdjur och betesdjur är nödvändigt och motverkar klimatförändringar. "Professor Anette Cowie varnar snarare för ren odling av vegetabilier, även i områden lämpade för detta, då det leder till jorderosion och större klimatpåverkan. Cowie säger i intervjun att nötkreatur ("kor") spelar en viktig roll för naturens processer att absorbera en tredjedel av de fossila utsläppen. Hon säger bland annat uttryckligen att "det finns absolut inget s
  2 points
 4. Tack för alla tips, info och inspiration!!!! Kan berätta att jag idag ( ca 1,5 år senare) har helt normala värden gällande totalkolesterol, HDL, LDL o triglycerider. Det som har fungerat för mig är regelbunden periodisk fasta/ benbuljongfasta. Regelbunden träning, joggar nu 15 km/v. Minskat på socker o snabba kolhydrater. Kan äta lite av allt men undviker sötsaker/fika samt vissa fetter ex grädde. Minskat även på kokosfett/bulletcoffe. Inga statiner har behövts och nu bättre värden och inser ju att jag inte har eller har haft FH, utan enbart behövde ge min kropp rätt sorts kost
  2 points
 5. 2 points
 6. Tar du magnesium? Mer salt. Har du läst Fight the epedemic migrain epedemic?
  1 point
 7. Efter dryga nio månader i ketos har det varit jul. Jul med massa godis, bröd och kakor. Det var gott. undrar hur svårt det blir att gå tillbaka till lågkolhydratmat. hoppas det inte tar de vanliga 6 månaderna. Önska mig lycka till.
  1 point
 8. Igår kom goretexskorna till posten. Nu behöver jag alltså inga gummistövlar i skogen längre. Dit for ursäkten att gå, inte springa, på morgnarna Idag ska jag ännu äta julmat. Min mamma hade kvar, och jag tänker inte ens försöka stå emot... Imorgon tänker jag köra omad. Sen är det nyår, och då börjar mitt nya, hälsosamma liv. Med gymkort och detox. Nå nej!
  1 point
 9. Ok, jag anade att det var lite för bra för att vara i Sverige
  1 point
 10. Ojdå. Jag svarade på en kommentar som gällde Finland. Jag är alltså från södra Finland, jobbar på en hälsovårdscentral i en liten kommun.
  1 point
 11. Det är nog inte omöjligt https://lesscarbs.se/lchf-tillbehor/beasmor-kanske-det-godaste-smoret/
  1 point
 12. Kanske Georgia Ede´s artikel kan kasta ljus över din fråga. Hon är läkare/psykiatriker och är ofta citerad och omtalad som trovärdig. https://www.psychologytoday.com/us/blog/diagnosis-diet/201909/six-reasons-go-paleo-mental-health?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+DiagnosisDiet+(Diagnosis%3A+Diet)
  1 point
 13. Lycka till ... Det kommer nog gå betydligt fortare.
  1 point
 14. Tror de hade otur när de tänkte igen... Tacka vet jag "animaliska vegosvålar"!!
  1 point
 15. Vi fick förra veckan anvisningar om att börja dela ut d-vitamin till patienter som hör till riskgrupp. Jag lade inte allt på minnet, eftersom jag inte jobbar med somatisk hälsa, men OM jag minns/förstod rätt så får folk det gratis av kommunen. Tror också att det gäller riskgrupper, inte alla. Dom andra får liksom köpa för egna pengar Det finns belägg att anta, att de som har högre d-vit halt, klarar av en covid-smitta bättre än de som har en låg d-vit halt. På det körs det nu.
  1 point
 16. Bra att de varnar för att vräka i sig kostillskott av allehanda slag.. tråkigt däremot att ingen journalist verkar ha koll! Det samma gäller antioxidanter och fytokemikalier! Nu går jag till verkligheten och anknyter främst till artikeln, dvs D3 är inte bara ett vitamin utan oxå ett prohormon, det är fettlösligt, det lagras i levern, det är viktigt för immunförsvaret! Dvs det sista är anledningen till att man ger Trump och andra som är drabbade av Covid 19, D3, dvs så att det inte råder någon brist! Nu så misstänker jag att de tagit allehanda prover på alla högpotenta klien
  1 point
 17. D-vitamin är ett fettlösligt vitamin. Här en bra genomgång av forskningsläget. https://youtu.be/ha2mLz-Xdpg
  1 point
 18. Lena Bengtsson. Dina värden tyder inte på FH. Bekymra dig inte för mycket. Du får också invänta din gentest. Dina triglycerider ligger litet högt och det tyder på att du kanske lider av det metabola syndromet. Läs om det på Kostdoktorn så förstår du vad jag menar. Jag skulle välja en mer strikt lchf och prova med fastedagar för att få ner triglycerider och på så vis minska ev leverförfettning. Be doktorn om att ta prov på långtidssocker - provet heter Hba1c. Man får ett värde på hur ens blodsocker legat de senaste 3 månaderna. Utifrån det provet kan man få en uppfattning om man har "pre
  1 point
 19. Ska absolut läsa o fördjupa mig i ämnet. Statiner vill jag verkligen undvika o göra det som går via livsstilsförändring. Kunskap är nog en av nycklarna som leder till framgång så jag uppskattar verkligen den kunskap ni delar med er av.
  1 point
 20. Det är inte alls så svårt att göra egen Bea som många (speciellt på tv) försöker påstå. Man behöver inte krångla till det. Efter ett år på LCHF kunde jag inte äta köpt Bea längre - jag hade helt enkelt slutat att tycka om den köpta (oavsett märke). Beanaisesås är en av smörsåserna. De flesta av de färdiga man köper är gjorda på olja. Här är ett recept utan krångel. Cirka 3 portioner. Blötlägg en dryg tsk torkad dragon i 3/4 msk vitvinsvinäger. Låt stå minst 10 minuter. Smält 150 gram smör. Ta fram en kastrull till och blanda 3 äggulor, 3 msk vatten och vinägerblandningen. Använd en va
  1 point
×
×
 • Skapa nytt...