Gå till innehåll

Ledartavla

 1. Tr0llet

  Tr0llet

  Medlem


  • Poäng

   12

  • Innehållsantal

   527


 2. Nils Engström

  Nils Engström

  Plusdatamedlem


  • Poäng

   10

  • Innehållsantal

   2 330


 3. Tureborgaren

  Tureborgaren

  Medlem


  • Poäng

   9

  • Innehållsantal

   754


 4. Effie

  Effie

  Medlem


  • Poäng

   9

  • Innehållsantal

   2 087


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2021-01-03 i alla områden

 1. Problemet med julbordet är väl främst att det är så mycket kolhydrater OCH fett tillsammans, vilket är konstaterat fetmande. Att den som investerat sin karriär i en viss kostsyn framhärdar med sina åsikter är väl inte så förvånande. Trist bara att han får utrymme att sprida dem i vida kretsar. Själv kan jag lite överraskande konstatera att jag varken känner mig uppblåst eller gått upp i vikt efter helgerna, trots en del avsteg. Jag tänker att livet med daglig fasta som påverkar. Att inte småäta är en hälsosam vana.
  7 points
 2. Igår fick jag mig tillskickat ett tvåsidors upplägg (Aftonbladet 22 december) från en god vän, som på kort tid lyckats bli av med sin insulinspruta - inget mindre än ett mirakel! Han reagerade på att det i tidningen framgick hur den pensionerade professorn - specialist på nutrition och metabolism - framförde åsikter som till vissa delar gick på tvärs, mot de nya erfarenheterna som nu för ytterligare en människa medger ett fortsatt liv utan medicinering för blodsockret. Min gode vän representerar, enligt min erfarenhet, närmast ett absolut undantag bland äldre, äldre (mellan 85 och 90
  5 points
 3. Hör ju liksom bastu till då man ska sköta extra bra om sig själv. Det lindrar ju det mesta Önskar att jag hade tillgång till bastu nere vid stranden. Vinterbad är något av det skönaste som finns.
  4 points
 4. Två dagar utan migrän. Nu tänker jag faktiskt jobba på att vara migränfri. Faktiskt. Förutom själva huvudvärken är tröttheten och illamåendet inte heller så trevligt att dras med. Så pass otrevligt är det, att jag tänker att jag inte klarar av att leva normalt om jag ska må som jag gjorde den här senaste veckan. Faktiskt.
  4 points
 5. Gratulerar till bättre värden! Det verkar som de flesta efter övergång till keto/LCHF från "normalkost" får minskade triglycerider (=bra), ökat HDL (=bra), medan LDL ibland går upp och ibland ner. Totalkolesterol kan då gå både upp och ner, men om triglyceriderna är låga, HDL högt och gärna även en låg apo-kvot, så har man säkert förbättrat sin hälsa. Kunde vara intressant att få se dina värden före/efter. Har blodtrycket minskat efter ett halvår på keto? Vikt minskat? God fortsättning!
  4 points
 6. Tureborgaren: Om du inte äter K2 och D3 börja med detta.
  4 points
 7. På min lokala Kinarestaurang går det alldeles utmärkt. Jag talar om att jag äter LCHF och därför inte vill ha socker, ris eller nudlar i maten, men istället gärna tar lite extra grönsaker. Hittills har det fungerat, jag har fått in välsmakande kinamat som jag har mått bra av.
  4 points
 8. Tureborgaren: Tråkigt med benskörhet, men du verkar ha lite koll och gör vad du kan. Och apropå att ta ett helhetsgrepp på tillvaron med ekonomi och inköp osv , så rensade jag ut min garderob förra året och en lustig effekt av det, blev att jag helt plötsligt hade mer att sätta på mig. Effie: Ofta så roliga och kluriga inlägg!
  4 points
 9. Då jag lyckats sluta med kolhydrater har jag gjort det till något jag väntat på. Målat upp en bild av hur det blir sen. Hur jag äter och lagar mat osv. Jag har gjort lchf till en grej, istället för kolhydraterna. Grunden till det är ett val. Har jag inte velat har jag inte heller slutat med kolhydrater. Och sen kör jag inte heller med substitut. Så länge jag ersätter det jag vill sluta med, fortsätter jag ändå samma beteende, tycker jag. Jag kan vara ganska on/off. Endera kör jag 100 % eller så inte alls. Alla vill ju inte göra på samma sätt, eller har samma behov som jag.
  3 points
 10. En professor som poängterar att man inte skall äta socker i onödan och samtidigt ta bort fettet har ett skrangligt budskap - bara att konstatera! Han har egentligen inte klart för sig hur han pedagogiskt skall förklara för folk hur han menar att musklerna skall få sin energi eller hur mätnadskänslan eller hungern fungerar!
  3 points
 11. Är det inte raka motsatsen? Jag har med glädje hela julen ätit skinka och lät späcket sitta kvar. Hur annars ska man kunna bli mätt?
  3 points
 12. Det där tycker jag är lite (sorgligt) intressant; Har människan alldeles glömt bort kretsloppet? Ingenstans diskuteras kretslopp längre? Ett gammalt år tar slut och ett nytt tar vid. Nej, det är dagarnas och årstidernas kretslopp som rullar. Naturen vet inget om år. Betesdjur pruttar ut växthusgaser. Ja, kanske. Om de behöver prutta. De flesta som äter det de ska pruttar inte alls. Och eftersom de äter växter som sugit näring ur jorden och bajsar samtidigt som klövarna mal sönder plantdelar så ingår de i kretsloppet som återför näringen när kedjan är sluten. Man måste dika ur vattenrika område
  3 points
 13. Hm. Jag är fortfarande på väg till Rom. Har glömt att fylla i, men jag har nog inte lämnat Tyskland än. Neapel besökte jag IRL häromåret. Med Pompeji och Vesuvius. Och åt pizza.
  3 points
 14. Hur man slutar med mjölmat? Min variant är nog att inte se det som något ätbart. Det är väldigt mycket de säljer i mataffärerna som inte är ätbart. Och jag gillar inte substitut, utan mat ska vara mat, i egen kraft. Det finns mycket god mat ändå. Men visst frestar bakverk, fika, efterrätter... Jag försöker tänka på att få i mig vitaminer och mineraler (helst i maten), för jag tror att det påverkar suget. Och att göra lite roliga saker (Anna Hallens dopaminlista); jag har märkt hur jag går hemma, tappar lusten till det mesta, tar en sväng förbi kylskåpet och letar efter något gott. Om
  3 points
 15. Bara mättat fett i smör? Ursäkta? Det räcker med att googla för att se att smör innehåller mättat, enkelomättat och fleromättat fett. Och transfett. Det trodde jag att en professor skulle veta. Oavsett åsikter.
  2 points
 16. Har någon av forummedlemmarna ännu hört någon av herrarna Tegenell Gisslén härovan eller annan ansvarig tala om annat än hur svenskarna skall hindra spridning av virus att sprida sig oss emellan. Ingen har i varje fall jag hört nämna betydelsen av rätt mat och tillskott som förstärkning av immunförsvaret (alltså för att hindra viruset sprida sig internt i kroppen).
  2 points
 17. Hej! Ätit ketogen kost i drygt ett halvår pga mitt höga blodtryck. Jag har gått ner i vikt och mår bra, blodtrycket stabilt även om jag fortfarande äter medicin. En förvånande sak dock: jag talade med min läkare och berättade om mitt val av diet och vi bestämde att kolla värde på blodfetter. De var tidigare bra, men hon menade att en ökning/förhöjda värden var att vänta. Men hör och häpna! Det var tvärt om. Hon tycktes lika förvånad som jag av resultatet. Och hon avslutade vårt samtal med: ”tja, detta verkar ju fungera bra för dig”. På något vis förstod jag att hon varit skeptisk även om
  2 points
 18. Ledare i aftonbladet. Vaccinmotståndet ska inte ges luft. Alla som kan måste ta sprutan.
  1 point
 19. Håller med. Det är rätt sjukt att det inte finns en enda bea gjord på smör, när det är det som är det riktiga receptet. Är det kanske för att det skulle stelna i kylen eller att det inte håller lika bra som rapsolja bean?
  1 point
 20. Vet inte om du kan hitta nåt intressant i tråden Epigenitik...? Jag fördjupade mig väldigt i det 2019, och har allt fortsatt men omständigheter kring sonen har tagit kraft så jag har inte skrivit mer. 27dec skrev jag om just histamin, kanske finns det ord/uttryck/fenomen där du kan använda för att söka vidare?
  1 point
 21. Tack @Kattuggla, det verkar som My medverkar i avsnitt 73 och 95. Frågan kanske var otydligt ställd. Hur slutar man med mjölmat? Har @Effie eller @Erik 2 några tips? Sedan tidigare vet jag att jag har ett problematiskt förhållande till bröd, bullar, tårta, småkakor, mjuka kakor etc. Det fungerar att göra pannkakor och paj med mandelmjöl som substitut, men jag har inte sug efter något av dem och blir allt mer sällan att det tillagas. Kanske är enda sättet att bestämma sig för att bli abstinent? Kan inte komma ihåg senast jag åt pasta i någon form. Hur vet man vad som är problemet? Är
  1 point
 22. Jag har stora förväntningar på 2021, som kommer att ägnas åt mitt välbefinnande. Planen är ägna tid åt att hålla mig vid god hälsa, trimma min ekonomi (läs: bejaka min inneboende snåljåp) och ta hand om gamla mor. Sedan jag övergav "high fat" och börjat prioritera protein har jag äntligen lyckat gå ned i vikt med "low-carb". Tack vare den datadrivna fastan som jag tänker fortsätta med. Minus fem kilo i vikt, och minus nio centimeter i midjan sedan september. Fått ordning på matvanor och hungerkänslor. Bara att fortsätta på den vägen. Gymkort är som sagt införskaffat. Jag behöver be
  1 point
 23. Jag skrev i MAF-tråden men mitt mål blir att ta mig "till fots" mellan Göteborg och Neapel. 246 mil. Gick ut starkt med 2km på löpband idag!
  1 point
 24. Ja, nu får jag nog fokusera på MAF... Och styrketräning så jag håller... Tänkte ta E45 ner genom Europa till fots under 2021. 246 mil. Återstår att se om jag når Neapel eller ej... Kan varmt rekommendera appen My Virtual Mission. Man kan skapa jätteroliga utmaningar om man vill (E45 är motorväg, kanske inte skitkul... ). Lycka till alla med rörelsen!
  1 point
 25. Då gör vi @Cleppa glad när vi lägger upp bilder på våra magar!
  1 point
 26. Jag har börjat med att skaffa ett gymkort (friskvårdspengen). Ska vi säga juli?
  1 point
 27. Jag skulle vilja slippa se konstiga tillsatser i kött och charkuteriprodukter. Ska man som kund behöva vara detektiv? För att ta ett exempel: ICAs fläskytterfilé - kan någon förklara varför druvsocker, naturlig arom, vinäger och vegetabilisk fiber behövs?
  1 point
 28. Vilken härlig tråd @Kattuggla! Nyårslöften vet jag inte, men att få in mer vardagsmotion är något jag tänker sträva efter. Promenera, cykla, kanske t.o.m börja rida igen. Sedan hade det nog knappast skadat att få en tydligare avgränsning mellan festmat och vardagsmat, så det man äter när det är fest inte heller blir så ofta. God fortsättning!
  1 point
 29. Gott Nytt År! Det är det eviga nyårslöftet - magrutor till sommaren. Nåt år ska man väl lyckas. Egentligen är målet att träna mer styrketräning men jag fick en knäskada under senhösten som verkar ta lång tid och läka och det har fått mig att tappa en del motivation så målet är att hitta motivationen så fort som möjligt igen.
  1 point
 30. Jag har migrän idag igen. Mår riktigt, riktigt dåligt. Skulle helst gråta lite, men det gör för ont i huvudet.
  1 point
 31. Gör dem inte högre än nödvändigt, som en pallkrage eller max två. För att undvika att ogräs vandrar in kan du lägga wellpapp under med rejäla överlapp. Kanske t o m två lager. Det förmultnar så att din bädd så småningom kommer i kontakt med jorden under och då kan mikrolivet och maskarna komma in. Bredden inte mer än att du enkelt kan nå mitten från endera sidan, kanske 80 cm? För att spara in på jorden kan du bottna med kvistar, löv och köksavfall (Hügelkultur). Därefter den fina köpejorden ovanpå. Kanske kan du få lite löv och sådant från en granne? Tips: en standardpallkrage (1
  1 point
 32. De svenska politikerna låter SLv följa SNFs "kostråd". Politikerna i Sverige har en del att lära om socker av Norges politiker: https://www.theguardian.com/.../norwegians-cut-sugar... se också https://www.theguardian.com/world/2019/nov/20/norwegians-cut-sugar-intake-to-lowest-level-in-44-years Kanske Sverige borde hyra in Norska politiker ?? Om de svenska klarar sig så dåligt?
  1 point
 33. Jag hörde häromdagen på radio...en nutritionist från livsmedelsverket. Hon sade att det är vanligt svenskar har låg D-vitaminnivå, även om det inte är så många som har uttalad brist. Hon rekommenderade tillskott till veganer och till äldre, och D-vitaminrik och -berikad mat till oss andra. Tydligen ska D-vitaminberikningen öka, pga de låga nivåerna. Tegnell hade alltså fel när han uttalade att vi har goda D-vitaminnivåer i Sverige.
  1 point
 34. Nu svämmar mitt facebook-flöde över med profilbilder med "jag tänker vaccinera mig-tema". Det får man naturligtvis (än så länge) göra som man vill med men har nån hittat nåt profiltema med "rim och reson"? Inte "jag tänker aldrig vaccinera mig" utan snarare "tänk efter själv och ta ett välinformerat beslut"...?
  1 point
×
×
 • Skapa nytt...