Gå till innehåll

Ledartavla

 1. Nils Engström

  Nils Engström

  Plusdatamedlem


  • Poäng

   10

  • Innehållsantal

   2 330


 2. Tureborgaren

  Tureborgaren

  Medlem


  • Poäng

   3

  • Innehållsantal

   754


 3. HelgeK

  HelgeK

  Medlem


  • Poäng

   3

  • Innehållsantal

   1 730


 4. kickilotta

  kickilotta

  Medlem


  • Poäng

   3

  • Innehållsantal

   1 108


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2021-01-04 i alla områden

 1. Där säger du ett sanningens ord! Man inser också hur hans maka Mai-Lis Hellenius, utan att skämmas, låter ett läkemedelsföretag betala en professur för henne till att sprida liknande myter t.ex. om frukt och grönsaker och racka ner på mättat fett, som vi alla är uppbyggda på. Vad de tillsammans medverkat till har varit till klar nackdel för folkhälsan - sannolikt också delvis till de höga dödstalen i samband med Covid-19-epidemin. Hellenius har ju också värnat om statiner till att minska kolesterolet i blodet (LDL-kapslat). https://www.youtube.com/watch?v=MuadDORmEkk Att hålla kvar k
  3 points
 2. Han har haft många olika poster i SNF(Där sockerindustrin, Coca-cola, och andra jättar inom livsmedelsindustrin ingår) jag tror han blivit rikt belönad för sina åsikter. Så att han är nutritions professor är inget hinder för att bli korrupt. Han har t.ex. varit med och skrivit nordiska näringsrekommendationer, så han är en aktiv motståndare till folkhälsa,och det förmodligen av ekonomiska skäl.
  3 points
 3. Professorn lever fortfarande kvar i Ancel Keys värld runt 1950-talet. Då är det "skadliga" mättade fettet, det som han är ute att varna för. Någonstans varnar han för palmitinsyran (25 % i smör) som särskilt kärlskadande och inflammationdrivande. Detta samtidigt som han framhåller som fördelaktigt med vegetabilisk olja t.ex rapsolja som innehåller omättade fettsyror exempelvis omega 6-fettsyror som han anser oss äta för lite av. Omega 6-fettsyran är klart inflammationsdrivande. Idealet som i Japan 1:1 för omega 6/omega 3 medan i USA 20:1 i Europa ca 14:1. Hur professorn får fram att vi äter fö
  3 points
 4. ...och ändå gav man vaccinet till mannen. Omdömmeslöst och cyniskt.
  2 points
 5. På forumet brukar vi ju påpeka vikten av att följa pengarna! Vacciner hör till de mest inkomstbringande preparaten för producenten. Det bör påpekas att producenten avkräver köparen dvs. staten att stå för kostnaderna vid biverkningar. En biverkan kan vara, som för mannen som dagen efter vaccineringen avled. Vanlig cynisk förklaring: patienten var redan före vaccineringen så skör (av sina tidigare mediciner) att han inte tålde vaccinet och att han ändå inom kort skulle ha avlidit.
  2 points
 6. Igår fick jag mig tillskickat ett tvåsidors upplägg (Aftonbladet 22 december) från en god vän, som på kort tid lyckats bli av med sin insulinspruta - inget mindre än ett mirakel! Han reagerade på att det i tidningen framgick hur den pensionerade professorn - specialist på nutrition och metabolism - framförde åsikter som till vissa delar gick på tvärs, mot de nya erfarenheterna som nu för ytterligare en människa medger ett fortsatt liv utan medicinering för blodsockret. Min gode vän representerar, enligt min erfarenhet, närmast ett absolut undantag bland äldre, äldre (mellan 85 och 90
  2 points
 7. Är det inte raka motsatsen? Jag har med glädje hela julen ätit skinka och lät späcket sitta kvar. Hur annars ska man kunna bli mätt?
  2 points
 8. Problemet med julbordet är väl främst att det är så mycket kolhydrater OCH fett tillsammans, vilket är konstaterat fetmande. Att den som investerat sin karriär i en viss kostsyn framhärdar med sina åsikter är väl inte så förvånande. Trist bara att han får utrymme att sprida dem i vida kretsar. Själv kan jag lite överraskande konstatera att jag varken känner mig uppblåst eller gått upp i vikt efter helgerna, trots en del avsteg. Jag tänker att livet med daglig fasta som påverkar. Att inte småäta är en hälsosam vana.
  2 points
 9. Då var min före-bild också fixad
  1 point
 10. Bara mättat fett i smör? Ursäkta? Det räcker med att googla för att se att smör innehåller mättat, enkelomättat och fleromättat fett. Och transfett. Det trodde jag att en professor skulle veta. Oavsett åsikter.
  1 point
 11. Hör ju liksom bastu till då man ska sköta extra bra om sig själv. Det lindrar ju det mesta Önskar att jag hade tillgång till bastu nere vid stranden. Vinterbad är något av det skönaste som finns.
  1 point
 12. Då jag lyckats sluta med kolhydrater har jag gjort det till något jag väntat på. Målat upp en bild av hur det blir sen. Hur jag äter och lagar mat osv. Jag har gjort lchf till en grej, istället för kolhydraterna. Grunden till det är ett val. Har jag inte velat har jag inte heller slutat med kolhydrater. Och sen kör jag inte heller med substitut. Så länge jag ersätter det jag vill sluta med, fortsätter jag ändå samma beteende, tycker jag. Jag kan vara ganska on/off. Endera kör jag 100 % eller så inte alls. Alla vill ju inte göra på samma sätt, eller har samma behov som jag.
  1 point
 13. Ledare i aftonbladet. Vaccinmotståndet ska inte ges luft. Alla som kan måste ta sprutan.
  1 point
 14. Gratulerar till bättre värden! Det verkar som de flesta efter övergång till keto/LCHF från "normalkost" får minskade triglycerider (=bra), ökat HDL (=bra), medan LDL ibland går upp och ibland ner. Totalkolesterol kan då gå både upp och ner, men om triglyceriderna är låga, HDL högt och gärna även en låg apo-kvot, så har man säkert förbättrat sin hälsa. Kunde vara intressant att få se dina värden före/efter. Har blodtrycket minskat efter ett halvår på keto? Vikt minskat? God fortsättning!
  1 point
 15. Tureborgaren: Om du inte äter K2 och D3 börja med detta.
  1 point
 16. På min lokala Kinarestaurang går det alldeles utmärkt. Jag talar om att jag äter LCHF och därför inte vill ha socker, ris eller nudlar i maten, men istället gärna tar lite extra grönsaker. Hittills har det fungerat, jag har fått in välsmakande kinamat som jag har mått bra av.
  1 point
 17. Jodu, firar jämnt en av de närmaste dagarna. Ett faktum som jag helst vill glömma... Men tack för omtanken!
  1 point
 18. Gärna för mig. Du kan gärna vidarebefodra detta till Tegnell med ett följebrev. Du är mkt bra på artiga formuleringar.
  1 point
 19. För en dryg månad sedan läste jag Malcolm Kendricks bok "The Great Cholesterol Con", och efter att ha läst den boken blev jag om möjligt mer stärkt i min övertygelse att kolesterol inte är något att oroa sig för. Dessutom verkar forskarvärlden inte ha lyckats publicera några studier där kolesterol visat något samband med hjärt-/kärlsjukdom hos kvinnor. Och börjar man komma upp i åren finns studier som visar att högt kolesterol har ett samband med hälsa och långt liv. Så trots att jag själv har mycket högt totalkolesterol så oroar jag mig inte alls för det. För övrigt är jag själv mycket frisk,
  1 point
×
×
 • Skapa nytt...