Gå till innehåll

Ledartavla

 1. Effie

  Effie

  Medlem


  • Poäng

   11

  • Innehållsantal

   2 087


 2. morgonsol

  morgonsol

  Medlem


  • Poäng

   6

  • Innehållsantal

   398


 3. Peter B

  Peter B

  Administratör


  • Poäng

   3

  • Innehållsantal

   4 114


 4. Cederulla

  Cederulla

  Medlem


  • Poäng

   3

  • Innehållsantal

   467


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2021-01-11 i alla områden

 1. Jag undrar ju: gäller frågan TS, eller är det någon som normalt äter på annat ställe, men som bor hos TS ett par dagar i veckan? Jag har svårt att tänka mig att någon bestämmer sig för att äta lchf ett par dagar i veckan, så det måste vara något mer påtvingat. Vi har väl trådar sedan tidigare om ungdomar som växlar mellan skolmat och lchf. Vi har väl haft både åsikten ”bra med bra mat, även om inte jämt” och ”inte så bra med mycket kolhydrater och mycket fett” Jag har inte kunskaper nog att besvara frågan, men tycker det är viktigt att besvara rätt fråga.
  4 points
 2. Jodå. Man lär sig. Ett steg i taget. Nästa gång kanske du tvekar först, och ställer dig frågan: är det värt det? Samla anteckningar om hur du reagerar på tårtbitar, läs dem då. Ta en ännu mindre bit kanske. Det är de tre första tuggorna som är godast, har jag lärt mig. Är de verkligen goda? Skriv ner det också. Jag har ju märkt att många saker är godare i minnet än i verkligheten.
  4 points
 3. Lite nyans tycker jag vore ok Nils. De flesta idag som kommer in på ett boende är så sjuka och svaga att de nästan skulle platsa på sjukhus. Trots bra mat orkar de knappt äta något. De får inte i sig en bråkdel av vad de behöver. Har sett detta på nära håll med åldriga föräldrar.
  2 points
 4. Min idol möter Marias idol! Missa inte det! https://peterattiamd.com/philmaffetone/ Jag kommer garanterat att lyssna på detta.
  2 points
 5. I Årets sista (t)råd.. skrev jag lite kort om festmat respektive vardagsmat. Men jag har funderat lite. Jag skulle tro att det är bättre att skilja på vardagsmat och sällanmat. För varför firar vi med mat? Varför ska mat vara känsloladdat? Vardagsmat är sådant jag mår bra av och kan äta närsom, det behöver inte begränsas. Man skulle nog kunna påstå att det då i förlängningen kommer utgöra basen i min kosthållning. Det jag tänker mig är kött (nöt, fläsk), fisk, fågel, ägg, grönsaker som växer ovan jord, svamp, oliver, vispgrädde, smör, hårdost (som del av en måltid), avocado, morot, lök, r
  2 points
 6. Snacks till film brukar bli osttärningar, ölkorv, macadamianötter, salamirullar med brieost, typ. Om jag måste ha något, det är inte alltid det behövs. Äter själv aldrig kvällsfika, men kan ta en kopp keto-choklad nån gång ibland, länk nedan. Jag har några steviadroppar i min choklad. Testa nåt LCHF-bröd om du vill ha en kvällsmacka. Det finns många bra recept, till exempel fathead-bröd, länk till recept nedan. Lycka till med LCHF! https://lesscarbs.se/lchf-frukost/ketochoklad/ https://www.56kilo.se/fat-head-pizzadeg-56kilo/
  2 points
 7. Jag vet inte mycket om detta. Jag ser då och då rådet ”sluta med tillskottet ett tag och se om du mår sämre”. Vad jag vet är att man kan kolla D-vitamin, t ex hos Werlabs, om inte vårdcentralen har någon anledning att kolla. Vad jag också vet är att magnesium kan man inte kolla. Eller jo, men värdet säger inget. Det finns nog några fler värden man kan få ut från Werlabs. Du får kolla.
  2 points
 8. Åt en liten bit tårta.... har nu1.5 timmar efter 9.2 i BS och 0.4 i ketoner... illamående och på gränsen till yr.... varför lär man sig aldrig...
  2 points
 9. Kanske ngt... https://4health.se/kall-starkelse-eller-aterupphettad-om-resistent-starkelse-and-beyond
  1 point
 10. @Peter B Tidigare har nya inlägg jag gjort dykt upp under 'LCHF för nybörjare'. Något är skumt. Verkar inte vara så nu.
  1 point
 11. Jag tänker att svaret på frågan är enkelt … att äta LCHF-mat är oftast nyttigt så det kan man absolut göra några gånger i veckan (underförstått att kosten i övrigt är SLV-kost) … Det finns inga problem med det alls! Sen så undrar jag också som flera andra om det finns något annat som döljer sig i frågan?
  1 point
 12. Här är några saker jag kommer försöka sträva mot framöver: - Promenera en gång varje vecka. - Äta frukost och middag varje dag. - Få ordning på sömnen, dvs vakna, somna, varva ner vilket inkluderar att komma bort från datorn. @Peter B Har du möjlighet att flytta denna tråden till LCHF-erfarenheter? Känner mig inte som nybörjare då det är ca 5 veckor kvar till den 17:e februari, då har det gått 2 år sedan jag började försöka äta enligt LCHF.
  1 point
 13. Nu verkar jag vara på banan igen. Förra veckan var inget vidare, med chokladfrossa (kitkat vilket innehåller bl a socker, vetemjöl och skummjölkspulver) under ett par dagar. Igår lät jag bli chokladen helt och hade huvudvärk mer eller mindre hela dagen. Svårt att somna också, trots att jag försökte varva ner tidigt. Typiska abstinenssymptom? Idag mår jag bättre. Tror jag har nått lite nya insikter gällande frossandet av choklad. Det har med stress och med brist på rutiner att göra. Förra veckan har jag använt choklad för att pusha mig själv att plugga sent på kvällen, har en tenta denna v
  1 point
 14. Det är svårt att svara på din fråga eftersom det är oklart vilka maträtter du kommer att pendla emellan. LCHF ska ju vara en högfet kost vilket har ett syfte att få kroppen att drivas på ketoner istället för glukos. Minskar du reellt på kolhydrater kommer också försockringen av kroppen att minska och du åldras inte lika fort. Det handlar också om att vänja kroppen vid fett för att den ska ställa om och kunna använda ketoner mer effektivt. Det gör man för att aptiten ska regleras bättre och för att slippa överäta så som man gör när man äter mycket kolhydrater och socker. Man byter till LCHF för
  1 point
 15. Bara mättat fett i smör? Ursäkta? Det räcker med att googla för att se att smör innehåller mättat, enkelomättat och fleromättat fett. Och transfett. Det trodde jag att en professor skulle veta. Oavsett åsikter.
  1 point
 16. Då jag lyckats sluta med kolhydrater har jag gjort det till något jag väntat på. Målat upp en bild av hur det blir sen. Hur jag äter och lagar mat osv. Jag har gjort lchf till en grej, istället för kolhydraterna. Grunden till det är ett val. Har jag inte velat har jag inte heller slutat med kolhydrater. Och sen kör jag inte heller med substitut. Så länge jag ersätter det jag vill sluta med, fortsätter jag ändå samma beteende, tycker jag. Jag kan vara ganska on/off. Endera kör jag 100 % eller så inte alls. Alla vill ju inte göra på samma sätt, eller har samma behov som jag.
  1 point
 17. Ja, nu får jag nog fokusera på MAF... Och styrketräning så jag håller... Tänkte ta E45 ner genom Europa till fots under 2021. 246 mil. Återstår att se om jag når Neapel eller ej... Kan varmt rekommendera appen My Virtual Mission. Man kan skapa jätteroliga utmaningar om man vill (E45 är motorväg, kanske inte skitkul... ). Lycka till alla med rörelsen!
  1 point
 18. Jag tycker det gick rätt bra på nyårsafton. Enda avstegen var "vanlig" stark senap och att jag hade socker i pannacottan respektive rödvinssåsen, men det finns nog recept utan socker tror jag. Räknas gröna ärtor som LCHF eller inte? Idag har enda avsteget blivit två bitar hembakt pizza, några vindruvor och ett litet päron. Imorgon tänker jag påbörja en ny utmaning för resten av januari: inte äta choklad och inte äta mjöl. Jag vet att jag klarar att låta bli choklad under en månad. (Vete)Mjöl har det blivit för mycket av nu under jul och nyår. Hur slutar man?
  1 point
 19. Jag gillar också att ha köksträdgård och brukar odla tomater på friland i odlingslådor vid väggen. Det brukar bli ca 20-25 plantor av olika sorter. Förra året odlade jag broccoli för första ggn. Sen blir det små frilandsgurkor, kålrabbi som var lättodlat och kom tidigt, störbönor och buskbönor, rödbetor, gul lök, vitlök, mangold, ruccola, 2-3 sorters sallad, spenat, 2 olika gräslök och olika örter. Våra sparrisplantor som är 6 år, går att skörda under 5-6 veckor, det blir ganska mycket grön sparris. Vi har fina jordärtskockor som kommer år efter år - tyvärr tål min mage inte dem så bra. Chil
  1 point
 20. Jag skördade grönkål och purjolök fram till jul och hittade kvarglömd rödlök förra söndagen (när jag grävde ner bokashi) som var jättefin! Till helgen planerar jag att göra de första sådderna, inspirerad av Skillnadens Trädgård och Det grønne skafferi. Vintersådd, alltså. Då bör jag kunna börja skörda i april-maj. Jag gillar trädgård men älskar köksträdgården. Skulle gärna ha en potager, dvs en vacker köksträdgård, men har inte riktigt ork och kraft att anlägga nån sån just nu. En sak jag tänkt på är just hur man lätt står med ett överflöd av en sak en viss tid. Båda inspiratörerna ovan t
  1 point
 21. Jag är trädgärdsnörd men urdålig på att odla ätbart. Min styrka är perenner och buskar. Vi har 400+ sorter. Men jag fick ett litet växthus från Jula för 2 år sedan. Där hade vi minigurka och körsbärstomater som gav massor. Jag hade även chili och paprika men dessa övervintrade jag inomhus så de var rätt kul ifjol. Jag hade även underbar squash i pallkragar som gav massor. Sparris har jag också i pallkragar men precis när de kanske blir skördemogna har jag flyttat dem. Jordärtskockor är en favorit. De går att skörda när som helst bara det går att gräva. Vi tog upp ett kok gör 2 v
  1 point
×
×
 • Skapa nytt...