Gå till innehåll

Ledartavla

Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2021-01-17 i alla områden

  1. Hen vill veta om fler har koll på utbildningen och de också får lära sig tokiga saker.... så tolkar iallafall jag det. Jesper
    4 points
  2. Gör ett nytt försök att presentera dig.. det kan bara bli bättre! Helst i denna tråden.. för du får ursäkta mig för jag fattar inte vad du vill? Iallafall, det här forumet handlar till största delen om LCHF/Keto/riktig mat av bra råvaror. Hur som helst.. när man följt alla kostråden,, nåja det gör man som regel inte fören det är försent, då får man börja följa alla bantningsråd i tidningarna, när de inte funkar kan man iallafall göra en magoperation.. eller bli helt så desperat att man hittar hit. Men altså.. hur desperat måste man bli för att äta vanlig mat som man lagar t
    3 points
  3. Det måste ju kännas fruktansvärt. Hur kan du förmå dig att gå vidare???
    2 points
  4. Jag är så van med att det står ”glutamatfri" eller liknande på alla förpackningar, att jag inte ens sett efter. Ska kolla. Idag åt jag sista måltiden på åtminstone fem dygn. Jag avbryter fastan ifall hjärtat börjar hacka, jag känner mig darrig och/eller trött på riktigt. Hoppas att jag orkar bra, för jag längtar efter den där lätta och klara känslan som kommer. En av väninnorna ska börja fasta med mig imorgon. Misstänker att det hör juicer och sånt till.... Blodsockret kommer att såga av och an. OM det hör juicer till. Nog har det väl ändå någon nytta ändå. Men svårt kommer det kansk
    2 points
  5. Jag tolkade min hud/läppar till kostomställning då den kom så plötsligt. Spruckna sår o frasig hud - extremt torr, är lite bättre nu men tror att jag förlorade för mkt salt. Det är uppenbart att saker smakar mer o annorlunda nu bara under 14 dagar, spännande. Hur som helst testat ta 0,5 tsk salt på morgonen (viktigt ) efter 2 dagar o jag är inte lika hysteriskt törstig nu. Tack för bra svar och hjälp som nybörjare.
    2 points
  6. Det är uppseendeväckande att ett mainstreammedie vågar gå emot läkemedelsindustrin. För första gången i Fråga doktorns historia får dom ett plus från mej.
    2 points
  7. Min kropp är ca 60 % vatten och det ligger nog de flesta på. Oavsett kaffets eventuella onyttighet kommer det att konsumeras av mig även i fortsättningen. Dock dricker jag gärna koffeinfritt, någon som har tips på koffeinfritt pulverkaffe? Hittar bara på lidl för rimlig peng och då i väldigt små glasburkar. Tänker mig att det borde finnas i större refill.
    2 points
  8. Dessa marinader brukar innehålla E 620 och E624. Alltså glutamater. E 624 kan ge huvudvärk, mm.
    2 points
  9. En ny serie om hälsa med åtta avsnitt har börjat på svt. https://www.svtplay.se/video/29734274/fraga-doktorn-halsa/fraga-doktorn-halsa-sasong-1-avsnitt-1 Första avsnittet handlar om kost. Om matens betydelse för vår hälsa. Varför går jag upp i vikt även om jag äter bra mat? Kan jag äta så jag slipper ta medicin? Hur gör jag när jag inte har råd att äta nyttigt? Medverkar gör Alexandra Zazzi, kock och matskribent, Kerstin Brismar, professor i diabetesforskning, Henrik Ennart, vetenskapsjournalist och doktor Karin Granberg. Programledare: Sofia Rågenklint.
    1 point
  10. Jag studerar till Hem och konsumentkunskapslärare, läser näringslära och är så nyfiken om det ser likadant ut i hela landet. Jag får veta att Becel e grejen och att ketos är typ döden nära förestående. Kokkosfett big NO NO. Klart det är så, skolan , livsmedelsverket har samma chef i staten. Men hur ser det ut på landets utbildningar för hem och konsumentkunskap? Lär vi samma?
    1 point
  11. Ha ha ja jag kommer nog att överleva. Men ser ni eller hör om någon hemkunskapslärare så visa dem mitt inlägg tack.
    1 point
  12. Tack Jesper. Ja det var ett lite slarvigt inlägg, medges. Hej jag heter Anton och är student, över 40 år gammal. LCHF har jag hållit på med i 10 år, bra grejer. Så efter 10 år på LCHF läser jag just nu näringslära på högskolan, därför att jag tycker att det är kul att undervisa i hem och konsumentkunskap, jag är utbildad lärare i andra ämnen. I hemkunskapen arbetar man mycket med att lära eleverna att äta rätt. Jag får lära mig att mättat fett är farligt och Becel omnämns som om det vore norm att alla ens vet vad det är, lite Becel här och där så blir det bra i ol
    1 point
  13. Så fastade jag årligen under 10år - örtte, buljong, juice (hade aldrig råd med grönsaksjuice, körde med vanligt koncentrat och buljongen kom från tärning). På den tiden kallades det "avgiftning" och ja, det gav samma lätta känsla som du beskriver. Jag låg på ca 200kcal/dygn och visst kom de flesta från socker men räknar vi med 4kcal/gram kolhydrat blir det alltså ca 50g kolhydrater per dygn. Mådde kanon! Höll på mellan 7-27 dagar varje vår. Det kan vara vad hon behöver för att komma igång och behöver inte alls vara "fel".
    1 point
  14. Förmodligen inget större fel.. förutom dina förväntningar? Egentligen så är du på tredje veckan! Braiga tecken vid den tiden är då, död råtta i munnen samt känslan av att bära riddarustning! Dvs jag vill ha dig i Ketos först, sen så kommer du ur det, om du bara har uthållighet, dvs trillståndet med död råtta i munnen och riddarustning! Oså vad är fördelen med ketos, jag kan iallafall nämna nackdelarna tlll att börja med, det smakar död råtta i munnen och känns som att bära en ridarustning.. finns det fler nackdelar, de har jag iså fall glömt. Iallafall de nackdelarna,
    1 point
  15. Varför är det så mycket kolhydrater i ovanstående middag om jag lägger in dessa på tex Lifesum? Då får jag 11g, erat recept säger bara 6g. Mvh Anneli Sjölander Bjurek
    1 point
  16. Du kanske skall testa det på en annan site? Mest troligt handlar det om uppskattningen om andelar kolhydrater på olika siter, angående tomater? Såå nu blir jag j*vligt ironisk, välj tomater med lägre halt kolhydrater så fixar det sig! Nú är jag inte lika elak och därmed "ironisk" längre.. skillnaden mellan 11 och 6 gram är inte så viktig, det är snudd på petimetri. Antagligen använder de SLVs matdata.. grejen är fortfarande att kolhydratinnehållet varierar för olika databsaer, litta beroende på var grönsakerna har odlats, vilken sort, vilken årstid, vilken jordmån! Oså
    1 point
  17. Kort svar.. ser inga jättesvåra problem med din kost! Iallafall utifall du är frisk så anpassar sig din kropp till vad du äter.. utifall att du är frisk för övrigt! Dvs vad du äter ena dagen kompenseras av vad du äter andra dagar. I första fall pratar vi om "kalorier".. dvs främst macronutrieneter.. dvs din kropp tenderar att dra cirka samma mängd kalorier litta oavsett vilken diet du äter.. om du bantar.. eller äter typ LCHF.. eller i värsta fall en diet föreslagen av SLV/WHO! "Jag vill inte äta LCHF till 100 % alla dagar i veckan (för jag oroar mig för vad det får för lån
    1 point
  18. Det står för Svenska LivsmedelsVerket, som följer WHOs råd! Dvs de förespråkar 50-65% kolhydrater, undvika mättat fett/kött, osv! Dvs de är mer inne på hur i helvete vi skall kunna försörja en allt ökande världsbefolkning!
    1 point
  19. Tredje dagen carnivore. Igår hade jag migrän igen, men det var ju ett par veckor sen sist. Jag hade köpt kycklingvingar, färdigmarinerade, och åt en megaportion på eftermiddagen. Vet inte om det hänger ihop med migränen, ska se vad som händer nästa gång. Färdigmarinerade kycklingvingar är för mig vad McDonalds är för andra. Jag håller på att koka buljong. Ska fasta. Berättade det på whatsappgruppen vi har med väninnorna, och två vill hänga på. De funderar båda mycket på kost och hälsa, men ingen av dem har sett ljuset Den ena av dem hänger lätt på trender, den andra har svårt att göra
    1 point
  20. Hej! Och välkommen Kan du förtydliga "lagom+ portioner med mycket sallad"? Hur menar du att du fastar? Förstår jag rätt, att du tänker att fettkaffe betyder att du fortfarande fastar? Ålder/hormoner påverkar hur man går ner i vikt. Stress och sömn påverkar också.
    1 point
  21. Tack för tipset. Vet inte vad jag ska tänka. Har fått ont leden var jag har artros, alltså väldigt ont, och mina eksem ärr tillbaka. Sen hade jag också symtomen som tolkades som borrelia. Idag var jag till läkare för att få en kortisoninjektion i artrosleden. Är inte så förtjust i det, men har väl ingen annan råd eftersom jag inte är arbetsduglig pga smärta. Läkaren stack injektionen och sen satt han ännu och funderade på cystan jag har i ett ben, satt och kikade på en röntgenbild. Då kom jag ihåg att jag har ju andra problem också, så jag räknade upp dem, och då började han fundera ifall jag
    1 point
  22. Har kört MAF träning nu i snart 9 mån det bästa jag gjort.
    1 point
  23. Typiska nybörjarproblem! Fast vi får reda ut det hela, för torr hud torra läppar är inte omställningsproblem, troligen mer årstidsrelaterat. Så vad är då omställningsproblemen relaterat till Newbie på LCHF? De är yrsel, hög puls vid ansträngning! Dvs det handlar om blodvolym och blodtryck. Kroppen använder salt, dvs vanligt bordssalt för att reglera blodvolymen och därmed blodtrycket! Det regleras i njuren.. ju mer salt vi får i oss via junkfood, ju törstigare blir vi och således kissar vi mer på en sådan diet. Inte nog med det, finns fler regleringsmekanisme
    1 point
  24. Intressant. Det får vi gräva i. Kanske är detta nästa avsnitt i månadens tema; kalium. Kan du ha en obalans mellan natrium och kalium? Vad för slags salt använder du?
    1 point
  25. Om det inte är en paleokaffe, förstås...! Recept från annan tråd: PALEO kaffe är gott , kollagenpulver, snabbkaffe, vaniljpulver, c8 olja mixa ihop det å njut.
    1 point
  26. om du inte vill sluta med yoghurten på morgonen vill jag tipsa om den ryska som är 17% och därmed mättar bättre,, eller smetana som är syrad grädde, då kan du äta som du brukar men ännu mindre.. personligen går jag inte ner om jag äter yoghurt tyvärr. ett tips är att mosa 2 varma ägg med bregott eller vanligt smör,, vansinnigt gott och väldigt mättande. annars är ju MBC något att testa,, jag drack ett glas av detta fettkaffe i morse och inte fören nu är jag hungrig och tänker festa på nygrillad kyckling med vitlökssmör:o)
    1 point
  27. Det kan vara lite svårt, men satsa på majonnäs-baserade kalla såser, använd även kokosmjölk och kokosgrädde, använd mer smör i såsen och bara lite grädde/cf, om du inte behöver utesluta mejeri helt alltså. Satsa på bearnaisesås och hollandaisesås till kött och fisk. Det finns ngn blogerska som lagar helt mejerifritt med lchf, kankse kan du kolla hennes blog efter recept? http://ryskadockor.blogspot.se/ Till frukost kanske du kan testa lchf-kaffe eller lchf-the? Lycka till!
    1 point
×
×
  • Skapa nytt...