Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 02/18/2021 in all areas

 1. Eller grönkålspesto, spenatpesto, ta det du gillar.
  2 points
 2. Jag håller på att avsluta min andra 42-timmars fasta den här veckan. I morgon blir det en 20 timmarsfasta fram till middagen på kvällen. Nästa vecka blir likadan osv fram till sommaren har jag tänkt. Då hoppas jag att jag har bränt en del av fläsket och landar på 61-62 kg till mina 167 cm. Det kan hända att jag flyttar om schemat eller lägger in lite längre fastor för att kroppen inte ska vänja sig vid samma schema och börjar anpassa sig. Vill du hänga med @ThereseMariaH? I kväll blir det en långkok på oxlägg som vi antagligen kommer att få äta även på fredagskvällen. Fördelen med LCHF är att man kan göra stora grytor och kanske laga mat varannan dag eller varför inte var tredje? Beror på hur stora grytor man har och hur många man har i hushållet som äter . Kan rapportera att jag mår bättre när jag fastar än när jag äter. Dessutom är det viktigt att när man väl äter så äter man ordentligt, inga små portioner, och att man äter näringsrik riktig mat. Fasta som kompensation för fuskdagar då man frossat i kolhydrater och socker fungerar inte i det långa loppet. Precis som hårt träning fungerar inte som kompensation för skräpmat och godis man stoppar i sig. Efter att man har fastat eller tränat hårt måste man fylla på med näring, vitaminer och mineraler. Tror man att man kan kompensera dåliga matvanor med fasta eller träning skjuter man sig själv i foten och kommer att få bristsjukdomar så småningom. Dessutom tycker jag att fasta är självreglerande på det sättet att om man inte har ätit något på många timmar så får den maten man ska äta ett helt annat värde. Det blir viktigt att äta bra mat och inte vilket skit som helst. Det är hur jag fungerar i alla fall.
  2 points
 3. Ähttps://www.youtube.com/watch?v=-ZyWDus6CIs Är det någon av er som testat Carnovore fasta? Jag har nu ökat på min periodiska 16:8 fasta som jag nyttjat de senaste åren ca 5 dagar/veckan. Nu har jag sedan årets början helfastat 2-3 dagar/veckan + 16:8 de övriga dagarna. Jovisst, jag har gått ner lite i vikt men det går inte lätt minsann. Mindy Pelz har massor av bra faste tips för olika ändamål. Fick se två videos som var nya för mig om Carnivore fasta. Jag har höst talas om Carnivore förut som diet men inte i kombination med fasta och vad det då kan göra med envisa tarmbakterier och viktminskning. Känns trist att äta enbart kött mm alltid men tydligen kan det räcka 3 dagar/veckan med kombination fasta för att styra om tarmbakterierna. Intressant!
  1 point
 4. Hej. Jag är 63år och väger 95kg. Har ätit lhcf i 4veckor. Har gått ner från 98kg de två första veckorna. Nu står jag still på 95kg. Vad kan jag göra? Har ju en del att gå ner....mvh Eivor
  1 point
 5. Vad kan man ha istället för grön pesto? Jag klarar inte av smaken av basilika.
  1 point
 6. eller hoppa över om du inte gillar det
  1 point
 7. 1 point
 8. Att använda trånga byxor kommer inte vara några problem. De har blivit väldigt trånga allihop XD Skämt och sido, så vet jag att vikten pendlar upp och ned. Ska försöka införskaffa måttband!
  1 point
 9. Grejen är den att fasta fungerar för att gå ner i fettvikt, men det finns en hel del att lära sig för att inte ha falska förhoppningar. Att använda bara vågen för att mäta framgång kan vara riktigt frustrerande. När du inte äter frossar inte din kropp i fettet. Kroppen strävar efter din överlevnad och förbrukar sparsamt. Sedan omvandlas fettet till vatten först som har sin vikt och väger mer än fett. Det tar ett tag innan kroppen kan spola ut det vattnet via urin. Därför är viktnedgången aldrig lineär och vikten går upp och ner beroende på hur mycket vatten man binder. Man binder mer vatten om man har inflammation i kroppen. Du tränar mycket så du behöver se upp med muskeltillväxt (muskler väger mer än fett). För att muskler ska växa bildas bristningar i muskelvävnad och man binder mer vatten för att laga muskler. Som du ser kan vågen förleda ordentligt om du förväntar dig att du ska hela tiden rasa i vikt bara genom att fasta och träna. Det kommer du inte att göra. Ta bilder, mät omfång, använd trånga byxor.
  1 point
 10. Prexis, du och jag kan ju inte gå ut i skogen för att få tag i föda. All mat du köper i affären är typ prorcessad/förpackad/transporterad.. är det något jag glömt? Man kan dra en gräns vid hel och halvfabrikat. Den viktigaste gränsen går vid helfabrikat, dvs färdiga måltider. Det är som du säger, man bara läser på etiketterna, så ser man om de puttat in grejer som du inte alls har behov av, men som ökar shelftime. Hur som helst så får du en frisedel att använda krossade tomater om dina egna tagit slut.. och då skall det stå tomater och eventuellt någon krydda på förpakningen inget annat. Lika gäller typ Bacon, finns sådant med bara 3 ingredienser, fläsk, nitritsalt och ascorbinsyra och så skall det vara rökt, helst alspånrökt!
  1 point
 11. Tack för input. Är nog fortfarande lite förvirrad, det verkar ändå vara lite godtyckligt hur man ska/kan tänka. Fast så är det ju å andra sidan med det mesta vad gäller kost och hälsa. Men kanske får jag försöka hitta min egen gräns. Och undvika sånt med allt för många ingredienser.
  1 point
 12. Det kan vara allt möjligt som du nämner och även annat! Iallafall så är huvudvärk ett vanligt omställningsbesvär.. i normalfallet relaterar till glukosbrist eller saltbrist/lågt blodtryck! Det är då lätt att utreda, dvs lassa på med lite mer kolhydrater ett tag och gärna salt, se om det går över? Men testa kolisar och salt för sig, för att finna vad som gör vad! Kanske du till slut kör både extra kolisar och salt och om inte hjälper då är det något annat, än övergångsbesvär. Du skall bara veta hur många som ätit LCHF i "allmänhet" som trivs med kostupplägget, som sen vill testa "strikt", av olika goda skäl, som får världens omställningsbesvär! En vanlig anledning är att de vill kunna uppmäta "optimala ketonvärden"!
  1 point
 13. Tack för feedback Katerina! Jag tänkte faktiskt göra ett försök till idag. Hade som mål att äta mitt första mål kl 16.00. Och volia! Här står jag och lagar mat och klockan är 16.30. Har varit hungrig idag men inte alls på samma sätt som igår
  1 point
 14. Det svåraste med fastan är kampen mot vanan. Fastan bygger på mental förberedelse och man kan inte lämna det åt slumpen. Vi är ständigt och jämt omgivna av mat. Det är bara två steg till kylskåpet. Det är så lätt att ge efter för vanan. Historiskt sätt har vi alltid fastat i group för att inte trigga varandra. Idag får man hitta likasinnade på FB och få mentalt stöd där. Vi har även vardagsritualer som vi kanske inte är medvetna om: fredagsmys, fika med vänner på stan, om man åker till köpcentra X på lördagar brukar man dricka kaffe med bulle och så vidare. Om man vill införa periodisk fasta längre än 16:8 måste man ha en plan för alla dessa tillfällen. När man fastar blir man inte hungrig i den bemärkelsen att du börjar svälta och din kropp börjar ta skada om du hoppar över någon eller några måltider speciellt om du har ansenliga fettförråd. Din hunger kommer inte att öka i styrka så att du börjar gnaga av stolsben eller bita sambon i skinkan. Din kropp är dock van att få mat och den kommer att påminna dig om det. Du har ett val: fortsätta på samma sätt och få samma resultat eller distrahera dig själv och få det resultatet du vill få. För att lyckas med fastan måste man i början planera och förbereda den. Man måste ha klart för sig vad man själv gör till exempel när barnen äter eller när sambo frossar i chips eller i fläsksvålar. Jag har numera inga problem med att laga mat för familjen och även sitta med dem när de äter när jag fastar. Jag brukar göra en kopp te eller svart kaffe och dricka det medan de äter. Men man måste träna denna fastemuskel för att det ska bli lättare och någon gång kommer man att misslyckas. Det är alltid svårast i början då man vill bryta en vana och det blir faktiskt lättare ju mer man tränar.
  1 point
 15. Vilket vaccin - man får ju inte välja. Ett av dessa är av RNA-typ ett av konventionell typ. Den som har höga nivåer av den aktiva formen av D-vitamin i blodet som du tar, får avsevärt lägre risk att drabbas av viruset redan i första fasen och vad gäller risken för allvarligt insjuknande och död - bättre än en tiondedel av den som har nivåer motsvarande Läkemedelsverkets uppfattning (400 IE). Kanske därför som man i Finland har en tiondedel så, många döda i Covid-19 som i Sverige. Där rekommenderar sjukvården D-vitamin från småbarnsåldern och upptill 18 -20 år och i större mängd än i Sverige.
  1 point
 16. Visserligen sägs från någon att de som varit sjuka kan vänta med vaccinering men att de ändå bör vaccinera sig längre fram, när tillfälle bjuds. Man måste ju tänka på vaccinföretagen! P.S. F.ö. är RNA-typen vaccin inget vaccin enligt definitionen, utan fungerar mer som ett slags antibiotikum med tanken att mildra uppkommen smitta. Problemet är att virus lätt muterar vilket gör det omöjligt att långsiktigt vaccinera bort smittan, som vid bakteriell smitta. Däremot får den som stärkt sitt immunförsvar (C- och D-vitamin och zink) vid smitta, en mild form av sjukdomen som oftast blir kortvarig med fördelen att ge en långvarig, naturlig immunitet.
  1 point
 17. En utgångspunkt kan vara mat där det inte tagits bort något bra eller tillsatt något dåligt.
  1 point
 18. Upphettad mat är processad mat
  1 point
 19. Välkommen till forumet, Eivor! Utöver @Katerinas bra inlägg vill jag lägga till att din ålder jobbar emot dig i och med att fettet ska förse dig med östrogen, främst östron, nu när äggstockarna varvat ner. Kroppen behöver sitt fett, liksom. Därmed inte sagt att det är omöjligt men den data du gav var lite knapphändig. Tålamod är viktigt, det går inte jättefort för de flesta av oss. Vad äter du? Följer du t ex Kostdoktorns menyer? Äter du mycket mejeri eller LCHF-bakverk? Har du nån sjukdom eller medicinerar du något? Rör du på dig (har med hormonbalansering att göra)?
  1 point
 20. Jag kan bara utgå från mig själv, och i början gick det jättebra att byta ut allt jag åt när jag var sugen till LCHF-vänliga saker som grädde och bär mm. Efter att jag gått ner 35 kg stannade min viktminskning tvärt (med 35 kg kvar till normalvikt) och när jag började räkna på vad jag åt så insåg jag att mitt kolhydratintag snabbt överskred de rekommenderade 20 gram. Så mitt tips är att ta fram papper och penna och räkna en dag, hur mycket kolhydrater det blir. Då ser du om det är för mycket eller inte. :)
  1 point
×
×
 • Create New...