Gå till innehåll

Ledartavla

Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2021-03-03 i alla områden

  1. Två dagar, tänkte jag, får räcka första gången. Konstant hungrig (utom på morgonen) men inte ohanterligt. Viktnedgång ett och ett halvt kilo. Nu ser jag fram emot lite buljong och kimchi. Och lite mer mat senare.
    3 points
  2. Tyvärr måste jag börja med det utnötta: alla vi är olika. Du åt ca 40 g kolhydrater i din måltid. Vissa av oss kan vara så pass insulinresistenta eller känsliga till blodsocker att en sådan mängd kan kicka folk ur ketos för flera dagar. Läste just ett inlägg i min fasting grupp på FB att 29 g kolhydrater kickade en kvinna ur ketos (fet-förbränning) i två dagar. Dvs man går över till att förbränna glukosen först - det gör kroppen alltid. Medan den förbränner glukosen avstannar fettförbränningen. Hur en sådan mängd kolhydrater påverkar just dig vet jag inte. Det beror på hur din ämnesomsättning
    2 points
  3. Du äter inte växten bovete, du äter växtens barn = frön. Växter använder mer eller mindre potenta gifter för att försvara sig själva och sina barn i syftet att överleva. Det gäller även nötter som i torr tillstånd innehåller antinutrienter. För att bli av med en del av dessa brukar man behöva blötlägga nötter. Köper man bovetemjöl så tror jag inte att det är gjort på blötlagt bovete. Bovetet innehåller ganska mycket kolhydrater som blir till socker i blodet. Men det beror också naturligtvis på hur mycket bovete du äter. Reder du en fet smörbaserad sås med lite bovetemjöl någon gång ibland
    2 points
  4. Så här såg mina värden ut vid ett tillfälle då jag gjorde en längre fasta: Datum Vikt Blodketoner (Ketonix) Socker 1102 81,3 kg 0,4 mmol/L (23) 6,3 mmol/L Fasta (Start 20.00)1103 81,5 kg 0,5 mmol/L (33) 6,6 mmol/L 13 km Fasta1104 79,8 kg 0,9 mmol/L (49) 5,8 mmol/L Core Fasta 1105 79,7 kg 2,7 mmol/L (47) 5,2 mmol/L 7km Fasta1106 79,3 kg 4,6 mmol/L (61) 4,8 mmol/L Fasta1107 78,7 kg 4,6 mmol/L (63) 4,6 mmol/L Fasta (Slut 11.00) Som du ser dag 3 är den magiska dagen. Då sjunker sockret kraftigt och ketonerna stiger på motsvarade sätt.
    2 points
  5. Tack för era svar. Jag var nog otålig för i morse var mitt bs 6.0 och det ligger vanligtvis mellan 7-9 på morgonen.
    2 points
  6. Hej, jag brukar använda Kostbevakningen, men du kanske får fler tips.
    2 points
  7. @morgonsol Jag har i dagarna sått purjo och mer lök i kruka för senare utplantering och de närmaste dagarna ska jag så spenat och rädisor i krukor i växthuset samt även i pallkrage utomhus. För uppmärkning använder jag plaststickor. Ofta klippta från tomma turkyoughurtburkar. Gratis! Jag väljer mestadels busktomater i år så jag inte behöver binda upp. Förr, då jag odlade bara höga tomatplantor, använde jag en mjuk bindtråd i plast för att binda stjälkarna mot öglor i växthusets väggar och tak. Jag har sett att andra s a s lindar ett snöre runt huvudstjälken. Snörets ena ände är
    2 points
  8. En dag avklarad. Mina fasteappar hejar på mig med diagram och löften om alla fördelar som kommer, timme för timme. Konstant hungrig större delen av dagen igår, men det var inget problem. Kanske lite svårt med koncentrationen. Ingen känsla av trååååkigt. Vaknar ohungrig, men det gör jag ju alltid. Dricker vatten och rooibos. Har ett halvdussin rooibos med olika smaksättningar som jag växlar mellan. Jag har vågat väga mig, förresten. Och pandemivikten, karantänvikten, isoleringsvikten... nej den var inte alls så illa som jag befarat, tvärtom en trevlig överraskning. Idag ner nästan
    2 points
  9. Hej, jag har nu ätit strikt LCHF i över 10 dagar och mår mycket bra på det. Jag har använt mig av era recept men jag vill kunna komponera ihop själv och undrar hur jag ska kunna räkna ut på ett enkelt sätt att måltiden blir strikt.
    1 point
  10. Hej! Jag har aldrig mätt blodsocker, däremot har jag mätt ketoer när jag fastar. Vad jag har märkt är att mängden ketoner går ner det första dygnet, för att upphöra helt och fortsätta vara borta under dygn två. Först dygn tre börjar mängden ketoner öka. Jag har fått förklarat för mig att det beror på att glykogenreserven i levern töms det första dygnet, sedan under dygn två bildas det nytt glykogen av olika aminosyror som man har sparat i kroppen och det är först under dygn tre allt socker är tömt och fettförbränningen kommer igång på riktigt. Har iof bara provat att fasta lä
    1 point
  11. Två månader senare … hur långt har du kommit?
    1 point
  12. Tack för tipset! Det ska jag absolut ta med mig som en långsiktig strategi när min fasta är över och jag förhoppningsvis fått kontroll på glukosnivåer, blodtryck och vikt. Jag kommer dock att försöka fasta i förebyggande syfte 2 ggr per år.
    1 point
  13. Jag promenerar i stort sett varje dag, vilket är något jag verkligen gillar. Kanske inte så mycket träning, men ett må bra moment. Jag fortsätter med alla mina projekt. Bor i hus och är egentligen lite förvånad över mig själv. När min man levde var det han som klättrade på tak och målade hus, nu när det bara är jag här så finns det ingen annan liksom. Så i somras, trots höjdskräck, sopade jag av taket. Jag vågade inte stå riktigt utan kröp runt..men det gick rätt så bra. Mina projekt är väldigt många, har en lång lista..ved ska kapas, det ska målas och kittas om några fönster. Lite grönsa
    1 point
  14. Avslutade karnivorätandet med en köttfärsgryta med vitkål, ett par dagar. Sedan dags för fasta. Kopierar texten från fastetråden så att jag har den här också : En dag avklarad. Mina fasteappar hejar på mig med diagram och löften om alla fördelar som kommer, timme för timme. Konstant hungrig större delen av dagen igår, men det var inget problem. Kanske lite svårt med koncentrationen. Ingen känsla av trååååkigt. Vaknar ohungrig, men det gör jag ju alltid. Dricker vatten och rooibos. Har ett halvdussin rooibos med olika smaksättningar som jag växlar mellan. Jag har vågat väga mig, f
    1 point
  15. Nu vet inte jag exakt hur mycket protein du äter, men om du gymmar seriöst 4ggr i veckan så behöver du ju extra protein för gains oavsett diet. Bättre att det kommer från kött, fisk och fågel än att du går och dricker artificiellt sötat vasslepulver. Är du inte hungrig så är du inte det liksom. Då behöver du inte äta. Men för eller senare kommer din hunger att hinna ikapp och bli mer normaliserad igen, misstänker jag. Då bör du absolut börja äta mer fett, för att bara käka magert protein och någon grönsak är verkligen inte hälsosamt eller hållbart i längden. Det är sånt man kan göra på k
    1 point
  16. Svårt att mäta midjan med tumstock Det är därför jag väger mig dagligen, när jag väger mig. För att se just sådana variationer du beskriver. Det är mycket troligt att det är vatten. Man måste se det långsiktigt.
    1 point
  17. Idag är det sista februari. Känns som att jag ligger ungefär en månad efter jämfört när olika sådder borde ha skett. Chili har jag sått i två omgångar, första i slutet av januari och andra i mitten av februari. Flera plantor har blivit omskolade från tråg till mindre kruka. Igår sådde jag spenat, sommarmorot, rädisor och dill i olika mellanstora plastbyttor i växthuset. Så även om det fortsätter vara förhållandevis kallt står de fortfarande skyddade. Nu får vi se om något gror de kommande veckorna. Det är många saker som står på min lista som "borde" ha såtts under februari, men jag skull
    1 point
  18. Jag hör till dem som tycker att tillvaron är trist om jag inte får äta en supergod middag. Jag har ganska länge tillämpat OMAD, dvs. jag åt bara middag, men en stor och god middag. Nu när jag är ålagd att arbeta hemifrån är det mycket svårare, så jag äter frukost, och lite lunch och middag. Jag har lyckats med att fasta 2-3 gånger per år i 3 dagar, första gången 2015 tror jag, och vid några tillfällen har det blivit 5 dagar. Det som då gjort att jag lyckats är dels att jag jobbat på jobbet, dels att jag haft aktiviteter på kvällarna. Men nu är jag alltså hemma nästan jämt, och jag har ing
    1 point
  19. Jag misstänker att det finns stress och stress och en viss stress är helt enkelt nödvändigt. Stressen är en del av livet och evigt vila är något man kommer att få i graven. Innan dess kan vi nog räkna med någon form av stress. Jag har märkt att LCHF har gjort mig uthålligare och stress skrämmer mig inte längre. Jag känner mig starkare. Dessutom en kostomläggning till LCHF innebar också en viss stress. Var det värt det? Absolut! Däremot finns det kronisk stress. Precis som kronisk inflammation måste kronisk stress verka nedbrytande för kroppen. Jag misstänker att genom konstant ätande av i
    1 point
  20. Jag läste en artikel om fasta tidigare idag som var väldigt bra. https://www.dietdoctor.com/se/langa-fasteperioder-24-timmar-eller-mer https://4health.se/periodoisk-fasta Utdrag från artikeln "När kroppen fastar eller utsätts för intensiv träning tvingas kroppen bryta ner vävnad, både fettdepåer och muskler. Logiskt så föredrar kroppen att offra skadade proteiner och celler först. Man tror därför att denna kortvariga stress gör att kroppen gör av med sina sjuka celler på ett effektivare sätt." Så det kan ju finnas en positiv stress för kroppen i nedbrytning av cel
    1 point
  21. Och jag låter bli även kaffet denna månad. Det blir bara rooibos, och örtteer. Så det är frukosten: en eller två koppar Rooibos Festival, eller Heta Stunder, och morgontidningen.
    1 point
  22. Några dagar till. Jag har i alla fall konstaterat att det är enkelt med karnivor. Kött fisk smör. Jag köpte choklad förra veckan Är det kött? Nej. Chokladen ligger kvar i skåpet. Semla? Eller åtminstone lchf-semmelwrap jag hittade på facebook häromdagen. Kött? Fisk? Nej. Den får vänta. Jag har ett bra tag ätit sen frukost lunch middag. Det leder bara till att jag äter för mycket. Nu återgår jag till bara lunch och middag. Ska fundera på lite mer fasta framöver, men inte alla förändringar på en gång. Är det förresten enkelt med karnivor? Sambon lagar mat, frysen svämmar över med fär
    1 point
  23. Har du läst på om FODMAPS ?
    1 point
×
×
  • Skapa nytt...