Gå till innehåll

Ledartavla

Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2021-05-02 i alla områden

  1. Kul att resultaten efter vaccineringarna i Israel ser lovande ut.
    3 points
  2. Sätt upp en webkamera så kan vi sitta här och heja!
    3 points
  3. Igår kollade jag på en livesändning på facebook i gruppen Sweden Runners. De är ett gäng underbara galningar! De var 8 tävlande som sprang i trädgården hos en av deltagarna. Skogsbacke upp, skogsbacke ner, 30m plan mark eller så. 150m/varv. 300 varv, dvs 45km. Att pumpa på så, varv efter varv, är en så fantastisk mänsklig prestation. Det var ju ändå drygt ett maraton med kämpa uppför, håll emot nedför - varv efter varv... Killen som kom först var 19år och när de tjoade "bara ett varv kvar", ställde han sig och kräktes i dikeskanten, innan han sprang upp sista varvet. 2an var betydligt äld
    3 points
  4. Så här var det. Man hade hittat salmonella i kapslar med Fiberhusk. Av säkerhetsskäl återkallade Orkla samtliga produkter med Fiberhusk. Salmonella dör vid upphettning till 70 grader så använder du det i bakning kan det knappast var något problem. Dessutom har dom inte sett några kopplingar till salmonella i Sverige.
    2 points
  5. Jag är inte medicinare, men ska ändå dela mina tankar om detta. Jag tror inte att "vätskebristen" när man börjar med LCHF är så stor att det krävs vätskeersättning. Som iAnna skriver räcker det att inte snåla med saltet och att dricka när man är törstig. Jag skulle inte använda vätskeersättning eftersom den ingrediens som står först i innehållsförteckningen är glukos. Salter kommer inte ens på andra plats. Så lite extra vatten och salt bör fungera för den som är orolig för att man tappar lite vätska när man börjar äta LCHF.
    2 points
  6. Det är bara den Fiberhusk som kommer från Orkla som är indragen. Jag har köpt direkt från Lindroos. Dom har kvar egen tillverkning och den har inget med den indragna att göra. Finns även som ekologisk. Glutenfri Bakning (psylliumhusk.se)
    1 point
  7. Hur mycket vätska och salter man förlorar varierar nog beroende på hur strikt ens LCHF är och vilken kost man ätit innan samt varierar säkert från person till person. Dock är det främst de första dagarna det är påtagligt. Jag tror @iAnnaoch @SGK har rätt i det de skriver. Eftersom vätskeersättning innehåller glukos så känns det ganska fel om man ska börja med LCHF. Bättre då att salta lite extra på maten inledningsvis och dricka vatten efter behov. Seltin tycker jag är ett bra val då det innehåller fler salter än natriumklorid! Om man, pga av vätskeförlusten de första dagarna på LC
    1 point
  8. Kom på att även Borrelia kan ge förhöjda levervärden. Visst har du haft det...
    1 point
  9. Tack Jag har varit till läkare just för att mina ben och fötter ser ut som en hjärtsjuk gammal gummas. En bekant läkare hojtar om att man måste utesluta hjärtsvikt, även om risken är minimal att jag har det. Jag har lånat en blodtrycksmätare och mätte igår och idag. Även med den här mängden vätska i kroppen, som sannolikt höjer det lite, var det 120/78. Min bekanta läkare säger att jag måste på ultraljud av levern. Vi får se vad läkaren på arbetsplatshälsovården säger. Jag har telefontid till henne på måndagen. Jag träffade henne förra fredagen, då satte hon in remiss till labbet. Blodbild,
    1 point
  10. Om det var ett enskilt mätvärde så skulle jag vänta några månader och sen testa igen ... om du har konstant höga värden så bör du diskutera detta med läkare! ... utgår ifrån att du inte dricker för mycket alkohol
    1 point
  11. Jag tycker ju att man borde hamna i Ketos om man nollar kolhydraterna och fettbombar med typ fettkaffe och ketobollar. Jag tror inte att det riktigt är ett optimalt sätt att "äta" på men det är ett alternativ om man inte vill fasta och absolut vill hamna i ketos.
    1 point
  12. Jag får kanske testa fasta trots allt. Får se om jag har pannben nog till det
    1 point
  13. Det vanligaste är att insulinpumpen efter att i åratal ha varit igång non stop för att ta hand om all glukos inte har så lätt att stänga av sig. Fasta har visat sig vara ett effektivt sätt att snabbt få stopp. Om man inte kan fasta får man vänta längre, kanske jättelänge med till och med strikt lchf innan pumpen går i vila. När insulin pumpas ut stannar fettförbränningen. Håll ut eller fasta.
    1 point
  14. Jag tycker du ska beställa tid hos läkare. Virushepatit? Kan vara annat också, du behöver utredas. Du ska vara rädd om dig!
    1 point
  15. Har samlat ordentligt med vätska, har pittingödem och är mycket svullen i ansiktet på morgnarna. Alla andra värden är normala. Bara alat som är högt, 111 (<35).
    1 point
  16. Jag sökte på kostdoktorns hemsida, och där fick jag förstås svar Jag antar att min väninnas källa kanske bara hänvisar till de här gamla missuppfattningarna, inget märkvärdigare än så. Hon rekommenderade också en bok av Anthony William, som jag tvivlar på att innehåller sånt som är baserat på vetenskap. https://www.dietdoctor.com/se/hur-fet-ar-din-lever "Det är en utbredd missuppfattning att fett i kosten gör din lever fet." J
    1 point
  17. Ärligt talat förstår jag inte varför det skulle vara kontroversiellt att prata om den psykiska ohälsan på dietdoctor.com. Varför måste den psykiska ohälsan vara oberoende av den kosten vi äter? Hjärnan och nervsystemet är en del av kroppen och är beroende av vår totala hälsa och av de byggstenarna eller gifterna vi äter. Äter vi något som är olämpligt för oss så utsätter vi hela kroppen för fara och var det slår hårdast beror på genetik mm. Jag misstänker dock att religiösa uppfattningar kan ha haft ett finger med i spelet här. Om man historiskt sett kroppen som en hydda för själen och sj
    1 point
  18. Vi skaffade Bjurholmshöns i vintras. Äntligen har de kommit ut och börjat sprätta ordentligt i de bara fläckarna på sydsidan. Middagen är serverad!
    1 point
  19. Lammhjärta är en sorts inälvor som jag kan rekommendera. Hjärta från en ko är ju en klump på cirka ett kilo som ska hanteras, men ett lammhjärta kan bli lagom till lunch för en person. Skär i tunna skivor, fräs upp i smör i en stekpanna tillsammans med t.ex. champinjoner och krydda väl. Serveras med exempelvis broccoli. Började äta denna delikatess när vi hade egna lamm som hemslaktades och har återupptagit vanan efter att jag hittat lammhjärta hos fårfarmare som levererar till Rekoringar.
    1 point
  20. Det måste i så fall vara ett av de få (riktiga) livsmedel som har blivit väldigt mycket billigare i förhållande till penningvärdet, jag köpte 450g kycklinglever för mindre än 17kr förra veckan. På femtiotalet var en tia mycket mer värd än typ 38 nu. Så det är fortfarande väldigt prisvärt.
    1 point
  21. Jag är så gammal att jag fick äta både lever, oxtunga och oxsvans när jag var liten. Sen försvann det tydligen från affären i samma takt som cornflakeshyllan bredde ut sig. Lever har en speciell smak, gillade den inte när jag var liten men nu är det helt ok i lagom dos. Började med att hacka ner små bitar i köttfärssåsen. Göra egen leverpastej enligt Sniffes/Kostdoktorns recept ovan, är också att rekommendera. En näve stekta kycklinghjärtan är gott. Köp inälvor från en REKO-ring, Gröna gårdar eller kanske Gårdssällskapet har. Lite hårt att kalla det "skiten" när man vet hur nyttigt
    1 point
  22. Teorier i all ära, men vi börjar där! Dvs du anser att din normalvikt ligger kring 85 kilo för din längd? Vilket ger, cirka 300-400 gram kött, fågel. fisk, ägg, ost per dag, minimum.. i snitt! Och iomed att du nämner övervikt samt att du tidigare mest kört med långa promenader så betvivlar jag att du behöver extra protein? Iallafall kan vi konstatera att du inte lider brist på protein! Osendå till kalorierna.. går du ner i vikt på den kosten samt träningen, dvs du skall räkna alla kalorier du förbrukar, även de som du tar från fettdepåerna! Räkna cirka 7000 Kcal f
    1 point
  23. Det finns många som är oroliga för sitt blodtryck. Jag ska därför berätta lite om det jag brukar kalla hypertoniskandalen. 1994 publicerade SBU boken ”Måttligt förhöjt blodtryck.” Här hade man analyserat alla de BT-sänkande experiment som hade publicerats på den tiden. I 17 experiment som omfattade mer än 17,000 med lätt förhöjd BT hade man jämfört BT-behandlade med obehandlade ”patienter”. Det visade sig att skillnaden mellan antalet som dött i en hjärtkärlsjukdom var endast 0.83%; en skillnad som inte ens var statistisk säker och liknande resultat har uppnåtts i flera senare studier. En
    1 point
  24. Jag blandar alltid askorbinsyran med bikarbonat (1 tsk askorbinsyra och 0,5 tsk bikarbonat), och när man googlar så står det att detta neutraliserar askorbinsyran och därmed blir det inte samma frätning på tandemaljen. Sen kan man för säkerhets skull inta drycken med sugrör och sedan skölja munnen med vatten.
    1 point
  25. Skadar väl inte med lite utredning, se bara till att det är FH de utreder och inte dina kostvanor.
    1 point
  26. Jag antar att du inte kollat länken jag skickade. Där Dave Feldman pratar om carnivore och höga triglycerider, hos vissa personer. Det finns mkt att hämta på hans hemsida.
    1 point
  27. Nej. Andra mutationer vanliga vid FH ger för bra koagulation med risk för proppbildning, inte tvärtom och risk för förblödning. Dålig sårläkning kan vara en genetisk variant där man är långsam på att bilda nya blodkärl. Det är en fördel vad gäller cancer men kan ge vissa andra problem.
    1 point
  28. Tack Uffe! Du lär nog höra till dem som vi på forumet i högsta grad välkomnar! Flertalet av oss ser dig som en av de viktigaste (fel - den viktigaste) i kolesteroldebatten. Alla vet vem du är och flertalet verkligt intresserade har läst dina böcker och den serie artiklar från dig som finns på Internet! Tack för att du finns! P.S. Du var den som fick mig att, mot läkarnas rekommendationer, sätta ut statinerna jag tvingats till under tolv års tid. Resultatet... knappast något jag behöver beskriva för dig! Som lite äldre än du, kan jag bara konstatera att skolmedicinen har sina br
    1 point
  29. Tydligen är det fortfarande någon som är rädd för högt kolesterol Jag ska därför berätta att för 4-5 år sedan publicerade vi en artikel i BMJ där vi hänvisade till 19 studier vars författare hade följt mer än 68,000 äldre människor i åtskilliga år sedan de hade mätt deras LDL-kolesterol. Det visade sig, att i de flesta fall levde de som hade de högsta värden längst; ingen av studierna visade det motsatte. Sedan dess har det publicerats nästan lika många studier med liknande resultat. Vi har även publicerat en artikel där vi har visat att kolesterolhypotesen är falsk. Enligt Taylor&Fr
    1 point
  30. För en dryg månad sedan läste jag Malcolm Kendricks bok "The Great Cholesterol Con", och efter att ha läst den boken blev jag om möjligt mer stärkt i min övertygelse att kolesterol inte är något att oroa sig för. Dessutom verkar forskarvärlden inte ha lyckats publicera några studier där kolesterol visat något samband med hjärt-/kärlsjukdom hos kvinnor. Och börjar man komma upp i åren finns studier som visar att högt kolesterol har ett samband med hälsa och långt liv. Så trots att jag själv har mycket högt totalkolesterol så oroar jag mig inte alls för det. För övrigt är jag själv mycket frisk,
    1 point
×
×
  • Skapa nytt...