Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/19/2021 in all areas

 1. Jag har samma situation Bifogar en bild på min delikata lunch. Skulle se bättre ut med en dillkvist på
  5 points
 2. Visst kan det vara det! Det har jag försökt med många gånger. Det stämmer aldrig! Jo, kanske nån gång men eftersom min puls hoppar så, tänkte jag testa en annan metod. Enligt coachen (programmet jag hoppat på) är känslan viktigare än pulsen och tittar man inte slipper man extra hög puls pga frustration. Det kommer förhoppningsvis ändå bli nära MAF.
  2 points
 3. Känner igen det där. Min sambo är alltid orolig för att jag ska svimma av, eller nåt, om jag inte äter varannan, var tredje timme…fast han vet ju att jag tillhör någon konstig art som faktiskt kan vara utan mat flera timmar i sträck; han vågar bara inte lita på det… Jag har givit upp försöken att förklara att det beror på kosten; förr behövde jag ju äta jämt.
  2 points
 4. Ja, bara man vet, så är det väl bra
  1 point
 5. Men kan det inte vara bra att kolla känslan mot pulsen? En sorts kalibrering? Eller är det jag som inte fattar?
  1 point
 6. Oj, vilken resa ni gör?! Önskar er all lycka i att hitta rätt! Jag håller med ovanstående, självklart påverkar kortisonet! Det är inte svårt att mäta kortisol men bör göras i saliv. Detta kan man köpa själv men mig veterligen kan det bli svårt när hon är under 18år. Möjligen kan du beställa ett hemtest och skicka till lab i eget namn. Men bäst är förstås om du kan få läkarna att testa innan de medicinerar. (Jag uppfattar att det inte gjorts.) Banka bipacksedeln i huvudet på dem! Kan väl tillägga att läkarna tydligen varnades för salivtestning för ett antal år sen men det var inte för att det inte var bra utan för att utbudet metoder att analysera gjorde det svårt att bedöma resultatet. Anna Sparre förmedlar test även om hon i just denna länk pratar om utmattning. https://4health.se/stress-binjureutmattning-salivtest
  1 point
 7. Nu ska jag experimentera! Jag ska låta bli att titta på pulsklockan och försöka lära mig som vissa av er andra gjort - näsandning, känslan på Borg-skalan osv. Lär väl få ta bort visningen av puls på klockan, annars blir det ju svårt att stå emot önskan att kolla. Min nya satsning innehåller inte så mycket löpning, mer styrka och uppbyggande. Det finns visst 3 nivåer utifrån hur långt man sprungit tidigare och jag är tydligen nybörjare... Passar mig bra, jag springer mindre sommartid så att få till styrketräning är precis vad jag behöver. Idag blev det morgontidiga 6km över ängarna där vildnyponen blommar! Varmt redan då, vid 5:30-tiden.
  1 point
 8. Nu har jag läst alltmer i nämnd bok och det finns en del matnyttigt, även i form av vilka former av olika ämnen som är bra men det är inte genomgående uppradat. Om inte annat finns det många namn/begrepp som man kan söka vidare på och det är väldigt bra. Många källhänvisningar också. Tycker den är värd sina pengar om man inte är alltför nitiskt emot grönsaker. Tror jag ska köpa hem "The Mineral Fix" också, känns som en bra bok att komplettera med nu när jag ska satsa på längre distanser under joggingturerna.
  1 point
 9. Imorgon ska jag delta i ett lokalt amazing race. Mina lagmedlemmar funderar på vad ätbart de kan ta med, för de är "rädda för att bli hungriga". Det är inte så länge sen som jag tänkte så, måste komma ihåg det, för min reaktion nu är nästan lite irritation. Tror dom att dom kommer att svälta ihjäl liksom? Och nej, det är inte det dom är rädda för, det vet jag ju. Och som sagt, jag har varit likadan. Rädd för att bli hungrig för att energin och humöret störtdök. Och vad ska man ta med sig för mat? Nå kokta ägg, såklart! Och en tub majonnäs så blir det riktigt festligt
  1 point
 10. Det skulle förvåna mig om en läkare hade svaret på den frågan.
  1 point
×
×
 • Create New...